• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 1 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 38

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.28. 14:26

BEVEZETŐ

A Császári Korona Szerinti 3550. év, Pókok havának harmadik napja, Barr.

A krónikák sok furcsaságot tartalmaznak. A későbbi korokban mosolyogva olvassák majd a régi népek babonáit, a sárkányokról, legyőzhetetlen vitézekről szóló történeteket. Mesének nézik majd. Mert ők nem élték meg, nem az ő jelenük.
Nem a Legendák Korába születtek.

Lesznek majd, akik furcsállják ezen kacska szavakat egy toroni krónikás tollából. Mégis, lehetséges, hogy Delak Hirinn neve hallatán elnéző mosollyal olvasnak tovább, és megbocsátják, hogy a Gattear ősz, borvirágos képű bárdja nem képes oly csavaros retorikára, mint amilyen a hatalmas Tharr írnokai között dívik.

A Császár és az Egyház segedelmével, Delak Hirinn.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 1:05

Résztvevõk: Ryell

Szörnyű egy hét volt. Az égieknek folyvást sikerült éreztetniük veled, hogy a pénz ugyan létszükséglet, de önmagában nem ér fabatkát sem. Az őszi idő beköszönte Erionban a szomorúság, a hanyatlás időszaka, és ez téged is igen megviselt. Azonban öt napos kocsmáról-kocsmára járás igen megterhelő a szervezetnek, és miután az utolsó éjszaka számodra az ispotályban ért véget, elgondolkoztál. Már amennyire a fejfájás engedte. Erszényed ugyan jóval könnyebb lett, gondterhelt fejed annál kevésbé, és úgy döntöttél, békésebb helyet keresel magadnak, ahol nyugodtan tudsz gondolkozni. A Hóvirág ilyen hely volt.

Nem túl drága, leginkább középszerűnek nevezhető kis zug a Fogadónegyed középső részén. Az egyszerű bérház alagsorában berendezett teaház alacsony mennyezetére a jóságos háziasszony (valószínűleg keleti származású) saját kertjéből szedett virágokat tűzdel naponta, az illat egyszerűen lenyűgöző. A kínálat nem nagy, ahogyan a hely kapacitása sem; alig üldögél négy-öt embernél több az asztaloknál. A csend üdítő, te pedig nyugodtan kortyolgatod langyos teádat, hátradőlve az ízléses kárpitokkal borított falnak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 1:19

(Ryell)

Hosszasan kortyol teájából közben gondolataiban mereng.
<<Szép hely, bár ez is csak relatív. Már megint kezdek úgy gondolkodni mintha mágus volnék. Pedig nem vagyok az, és ha így folytatom nem is leszek az sohasem. Lassan elkellene döntenem mihez kezdjek azzal amivel a fentiek vertek..mármint az életemmel. Mindenesetre egyenlőre pénzre van szükségem. A bárvarázslói élet nem jött össze talán valami más után kellene nézni ... de mire jó egy magamfajta?...inkább megkérdezek valakit. A mester amúgyis mindig azt mondta: "ha nem értesz valamit fiam, akkor kérdezz inkább mielőtt ostobaságokat csinálsz". A fogadós mindig tud valakit, de ki tudja lehet nincs is rá szükségem...>> Körbetekint a fogadóban ám ezúttal nem csak elsiklik a vendégek felett hanem minden apró részletet jól megfigyel.
<<Bár jobb lesz inkább a fogadossal kezdeni a sort...>>

Miután felhajtotta teáját a fogadóshoz lépked.:
- Jó reggelt hölgyem. Köszönöm a teát nagyon finom volt. Kérdezhetnék valamit öntöl?
- Arról lenne szó hogy hosszab időt szeretnék itt tölteni és ehez szükségem lenne valami munkára. Esetleg nem tud ajánlani valakit aki alkalmazna egy khm... mágiaforgatót?
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.10.30. 13:08-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 1:37

A fogadósné (egyébként bizonyos Hia Tai Jin, ahogy a háta mögötti arcképből kiderül) kedves mosollyal arcán válaszol neked, közben porcelántálkát tisztogatva. Ugyan nem beszéli túl jól a közöst, ezt azonban elnézed neki, sőt, még kicsit hitelesebb, kellemesebb benyomást is kelt így.

-Mágia, forgatni? Nem hallom még olyan, aki tud mágia forgatni. De látom, nem mókás ember és gondolom, csak nyelve botlik. Varázstudót keres sok ember, tudom én nem, ki az.

-De én igen...

Dallamos hang szólt mellőled, jobb irányból. Tulajdonosa szőke hajú, sudár termetű nő, aki hatalmas, hajtogatott, narancsszín köpenyféleséget visel. Arcán hamiskás, kihívó mosoly; szeméből azonban hiányzik mindenféle bujaság, ami élből torpedózza a "kurtizán-teóriádat". Rákönyököl asztalára és így szól:

-Nem ül ide mellém, kedves úr? Lenne egy ajánlatom számára :wink:
-Látja, egyszerű ennyire a megoldás a Hóvirágban, itt! Remélem, számítását megtalálja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:21-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 13:01

(Ryell)

-Hogy én ne volnék mókás?...-mosolyog a fogadósnőre. <<Mágiaforgató... tényleg nem kellene anyit innom ... már a szavakat s keverem. Nagyon nem szeretek másnaposnak jelen esetben harmadnaposnak lenni... >>

<<Ajánlat mi? Szerencsém van úgy néz ki. Remélem nem valami viszaszító munkára keres önkénteseket... bár a jelen helyzetemben azthiszem nem válogathatok.>>

Közelebb sétál a nőhöz mjad leül vele szembe:
-Miben lehetek segíttségére? Már ha lehetk bármiben is segítségére egy ilyen gyönyörű hölgynek mint ön...

-Bocsásson meg az udvariatlanságomért, a nevem Ryell.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 20:10

Hia szelíden mosolyog költői kérdésedre, azonban többet nem foglalkozik veled, hagyja, hogy új beszélgetőpartnerednek szenteld figyelmed. Amint leülsz, kicsit közelebbről is szemügyre veheted a szőkét. Fiatalnak tűnik, megjelenésében friss, életvidám, egyenes szálú haja különös ívben keretezi arcát. Hangjából még inkább érződik, milyen pezsgő vérű nőszemélyről van szó, mondandója azonban igencsak döbbenetedre szolgál.

-Tudom, hogy egy varázslótól elvárható lenne a hosszas kertelés, a semmitmondó bájcsevej. Erre nincs szüksége szerintem egyikünknek sem, tehát térjünk a tárgyra. Oirin Xan vagyok, Lar-Dori mágus. Szakterületem a szimpatikus mágia és a térmágia. Ajánlatom a következő: mesterem megbízásából kísérletet kell végrehajtanom, pontosabban nyers őselemi formák teleportálását. Az eredményeimet dokumentálnom kell, azok alapján dönti el a Magisztérium, hogy érdemes vagyok-e arra, hogy megkapjam a botom. Szükségem lenne egy segítő kézre, aki a teleportálandó őselemet megidézi, valamint akinek elméje elég csiszolt ahhoz, hogy a minimális változásokat is észlelje, hogy később kiolvashassam belőle mentális pásztázással. Cserébe bármiben hajlandó vagyok segíteni, ami szimpatikus vagy térmágiával kapcsolatos, és bár vannak határaim, nem hagyom cserbe segítőimet. Mit szól hozzá?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 21:44

(Ryell)

:shock: :shock: :shock:
Majd kiesik a székből anyira meglepődik.
<<Lar-Dor-i ...mágus...a botjáért...mentális pásztázás...szimpatikus mágia....miii???Mentális pásztázás???!!! Pfuj. De utáltam, nagyon utáltam ráadáaul túlzottan kiszolgáltatottá teszi az embert... Nem nem, nem. Enyire nem bizhatok me egy jöttmentben hogy feltárjam lőtte az elmém! Ráadásul mi a biztosíték arra hogy Lar-Dor-i? Enyire nem vagyok ostoba...na majd meglátjuk helyesen felel-e akkor segítek.>>

Kicsit elkerekedő szemekkel néz a "mágusra".
<<úgyanúgy tanítvány mint én... de ő ellentétben velem még viheti valamire.>>
- Nézze el nekem hogy nem ismertem fel azonnal. Természetesen segítek önnek, képességimhez mérten . Megtudhatnám pontosan ki is volt a mestere?Valamint még anyira lennék kiváncsi hogy hogy van a jó öreg Zurkhas mester? Régi jó ismerősöm ha jól tudom még mindig Lar-Dor ban tanít. <<Zurkhas nem létezik... de vajon mit felel erre? >>

<<Lar Dor-i talán azért van itt hogy utánnam kémkedjen??? hah Frászt ők már lemondak róllam>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 22:08

A lány maga is meglepődik kissé reakciódon, szemöldökét felvonva kérdez vissza, ártatlan tekintettel.

-Nem egészen értem, miért kéne felismernie engem. Tanonc vagyok, még nincs nevem az iskolán belül, én pedig önt még életemben nem láttam. De ahogy szavaiból kiveszem, ön is Lar-Dorban tanult.

Egy pillanatra elhallgat, majd mikor elhangzik a bizonyos Zurkhas mesterre vonatkozó kérdés, vállat vonva válaszol.

-Nem ismerek Zurkhas nevű mentort, sajnálom. Hephar Diosa tanítványa vagyok, ha mond önnek valamit a név.

Kétségkívül ismerősen cseng a név a füledben, bár archoz nem tudod kötni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 22:18

(Ryell)

Mélyet sóhajt majd belekezd:
-Ugyan semmiért, csak általában megérzem ha más varázslók is vannak a közelemben, és az hogy egy helyen nevelkedtünk bőven elég kellene legyen hogy, felismerjem önt legalább foglalkozását illetőleg.Én is Lar-Dorban tanultam jól látja.

-Kézséggel állok segítségére. Mikor kellene kezdenünk? Én ráérek szóval ha siet akkor felőllem akár azonnal is.
<<Vagy tényleg Lar Dor-i vagy nagyon nagy szerencséje van. Végülis mindegy segítek neki és kész .Amúgyis mi mást tehetnék? Se munkám se pénzem ...ráadásul nem is olyan tipikus mágus beállítottságú, lehet hogy még jól is érzem mejd magam munka közben?.8) >>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 22:43

Beleegyezésedre elmosolyodik, és ez egyáltalán nem zavar téged, sőt...

-Kezdeni? Amikor önnek megfelel, de ha megkérhetném, minél előbb. Szorít az idő. Azonban akárhogy is dönt, a kísérletnek vannak kockázatai, melyekről köteles vagyok felvilágosítást adni. Bár a legnagyobb veszélyt az esetleg rossz helyre teleportálódó őselemi erők jelentik, megeshet, hogy valamelyik forma vagy térvarázslat destabilizálódik, ami kitöréshez vezethet. Ezenfelül a mentális olvasással kapcsolatosan szerettem volna szólni egy pár szót. Nos, gondolom sejti, miért szükséges ez a beavatkozás. Azonban biztosíthatom, hogy semmiféle visszaélésre nem kerül sor részemről ezügyben, mivel részben hatalmam nem teszi lehetővé a komoly mentális operációkat, részben pedig nem kívánok önnek ártani, csupán a feladatomat elvégezni. Bármilyen aggálya lenne, kérem ossza meg velem.

Látszik a szőkén, hogy komolyan gondolja a dolgot, és igen lelkes. Az irigység ugyan némileg fanyarrá teszi a vele töltött pillanatokat, mégis örülsz, hogy ilyen üdítő ismeretségre tehettél szert a fiatal mágusnő személyében. Szimpatikus.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 22:53

(Ryell)

Nem húzza tovább a szót feláll az asztaltól:
-Amint mondtam akár azonnal is .Így is értettem -mosolyog vissza együttérzően a nőre.
- Nem szeretném ha miattam nem lenne meg a botja <<Botja ....hm...vicces. Én segítek neki mikor nekem sincs.....még ...legalábbis csak remélem hogy még nincs botom.>> Kissé lekonyul a mosolya ezen gondolatsor után de aztán elhesegeti magától és ismét a szőkéhez szól:
-És ezek a kitörések mégis milyen fomában jöhetnek létre? Úgyértem miféle mellékhatásall járnak?
A mentális olvasást pedig épp kérdeztem volna de ezzel megnyugtatott. Tudja azért nem szoktam csak úgy beengeni senkit a gondolataimbe gondolom ezzel ön is így van. De most hogy minden tisztázódott lássunk munkához. Ugye nem itt óhajt kisérletezni? Lehet hogy a fogadósnő nem nézné jószemmel...-mosolyog ismét a nőre - ez utóbbit csak poénnak szánta.

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 23:06

-Nagyon örülök, hogy ilyen készséges. És külön köszönöm, hogy törődik a sorsommal. Bátyám, Agaon ugyan segített mindent előkészíteni, viszont nem volt soha tehetsége a mágikus tudományokhoz. Sajnálatos, de úgy tűnik, a sors más utat szánt neki, mint nekem...

Figyelmesen hallgatja végig a kérdésed, majd kiadós kacagás után válaszol.

-Jó esetben ránkdől a pajta, rossz esetben felrobbanunk mint egy náthás sárkány. De ez nem ok arra, hogy ne próbáljuk meg, nemdebár? :wink:

Székét enyhén hátratolja, jelezve ezzel, hogy indulásra készen áll.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 23:13

(Ryell)

Az utolsó mondtatra nyel egy nagyot <<Nem így terveztem a halálom...>> majd kissé erőltetett kacagást hallat mint aki csak poénnak vette.

-Rendben akkor induljunk. Elindul a fogadó ajtaja felé majd mikor oda ér kinyitja és udvariaan maga elé engedi a nőt.
Útközben tovább folytatja a beszélgetést.
- Miért mi történt a bátyjával ? Persze csak ha szabad megtudnom.

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.30. 23:27

Feláll az asztaltól és mosolyogva biccent, mikor előre engeded, ezzel megköszönve az udvariasságod.

-Mi történt vele? Semmi tulajdonképpen, azon kívül, hogy velem ellentétben örökre eljátszotta lehetőségét, hogy Lar-Dorban mágus válhasson belőle. Semmiféle tragikus háttere nincs a dolognak, szimplán nem értette, nem fogta fel soha az ilyesmit. Szeretet és bizonyítási vágy által fűtve megfeszítette magát, hogy felvételt nyerjen, ám csúfos kudarcot vallott. A mai napig nem heverte ki...

Mikor az utcára értek, arcodba mar a hideg szél. Szemereg az eső, ám egyenlőre nem tűnik úgy, hogy nagyobb zápor követné a szitálást.

-Ne aggódjon, hamarosan a házunkhoz érünk. Alkonyatkor talán el is kezdhetjük a kísérletet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.10.30. 23:39

(Ryell)

<<Miért is emlékeztet annyira önmagamra ez az alak...>>
- De szép reggelünk van.- konstatálja .-Eddig ez a legszebb amit itt Erionban láttam <<Lévén részegén nem keltem ilyen korán még nem igazán láttam a reggeli harmatban Eriont>>
Kisé összehúzza magán a köpenyt hogy ne érje anyira a víz mégha kis mértékű akkor sem.

- Áh szóval Erioni.Majd alaklomadtán mondhatna nekem valmit a városról... tudja most vagyok itt életemben előszőr.

<<Miért olyna későn? Kellenek előkészületek de azért nem annyi...>>Megráncolja homlokát.
- Alkonyatkor? Nincs az egy kicsit későn? Mintha azt mondta volna hogy siet...Persze ön tudja.

- És mit csinál majd ha megszerzi a botját?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 1 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 38