• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 229 / 300 • 1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.25. 23:08

Mit szólnátok hozzá; ha nyitnánk egy

"Lexikon avagy a Nagy ynevi Ki-kicsoda" c főtopicot amelyben a következő altopicok lennének:

-Országok, városok
-Tájak
-Személyek, kalandozók, hírességek
-Legendák, mítoszok
-Szörnyek
-Fajok, népek
-Szokások, hagyományok, nyelvek
-Ynevi történelem és kronológia

A lexikonhoz BÁRKI hozzátehetné azt ami érdekességet olvasott, az eddig megjelent regényekben, esetleg régebbi hivatalos kiadványokban; a forrás pontos megjelölésével persze.
Itt gyűjtögetnénk azokat az érdekes információkat; amiket a regényekben olvashatunk; de nem; vagy csak kevésbé közismertek; viszont színesítenék a játékunkat és plussz információkat adnak a KM-nek a meséjéhez.

A lexikonhoz hasonlatosan -betűrendben- képzelem el a formáját valahogy így: (példa)

Démonikus Óbirodalom

-ide jön a szöveg, normál betűvel

//Forrás: pontos hivatkozás, hogy az adott részletet mely regényben olvasható és kinek a munkája.//

A szócikkekhez bárki szabadon hozzáírhatna, a feltétel az, hogy pontosan nevezze meg a forrást, hogy az információ honnan való és melyik író érdeme.
Nemcsak a megjelent regények Függelékeiben szerepló szócikkekre gondolok. Bele lehet írni egy regényből pár soros részletet; amí új információt közöl a témáról és érdekes lehet.
Eképpen egymás mellé rakoskatva a darabokat lenne egy közös "adatbázisunk", és nem nézne bambán az olyankor aki még életében nem olvasott MAGUS regényt; hogy mi az a gorviki siedon, mi a bré az a "thirgan-tábla" és vajon a crantaiak és a godoniak között mi volt a különbség, ...és ami ennél is fontosabb elkerülhető lenne az állandó rajolás egymás előtt hogy X, meg Z olvasottab a témában, mert több pénze és ideje van MAGUS regényeket venni és olvasni.
Szerintem egy ilyen adatbázis felállítása -a szerzői jogok maximális tiszteletben tartása mellett- jót tenne a játéknak és tudatosabb regényolvasásra szoktatná, a közös Lexikont bővíteni kívánókat.... 8)
Teljes egészében csapatmunka lenne, több-szem többet olvas alapon.
Én elég sokat olvasok MAGUS regényeket és sok olyan apró infó van különböző témákról, amelyek lehet hogy egy író elképzelései; de érdekesek és megfontolandóak egy mesében.
Ehhez kérném a véleményeket...:roll:

Csináljunk egy ilyen közös Lexikont? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.26. 7:23

Castor az ötlet tetszik viszont ha Cont rá tudjuk venni akkor ki lehetne egészíteni a dolgot egy kereső funcióval mert egyetlen hozzászólásnak iszonyú sok lenne mondjuk az elfekről összeszedett infó. Viszont ahogy a fórumozókra rá lehet keresni azt a keresőmotort használva meg lehetne csinálni a lexikont is ha jól sejtem. Vagy tévedek Con?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.26. 8:03

Egyrészt az ötlet jó, másrészt a keresés ennél azért bonyolultabb. A fórumozók keresésénél regisztrált tagokat keresel, itt viszont hozzászólásokat, vagy szövegrészeket ha jól értem. De erről majd Con nyilatkozik érdemben...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.10.26. 8:05

Ismét köszi Mindenkinek ^^

A lexikonos dologhoz:

Annyira nem kell győzködni, benne vagyok a dologban. :) Csak még az nem biztos, hogy így fogjuk kialakítani, de ezen még ügyködöm :)

Jah, keresésnél egész szépen lehet állítgatni hogy mit szeretnél, szal az nem gond, de nem biztos hogy a fórumba fogom implementálni.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.10.26. 9:31

Mit szólnátok ha tennék fel egy wiki-t, és abba lehetne gyűjtögetni a cuccokat, nem kellene megint egy rakás új fórumot nyitni, no? ^^
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2007.10.26. 10:20

Na, ez jó ötlet, sokkal áttekinthetőbb lenne wiki formájában. Ja és igen, tetszik az ötlet :P
"Nem megyek el a temetésére, mert õ sem fog eljönni az enyémre"
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 310
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.26. 12:52

Örülök, hogy támogatókra leltem. :)

A kivitelezés nekem tulajdonképpen mindegy; nem is értek ehhez a részéhez; ha tudtok jobb, szebb megoldást; akkor hajrá. :)

UI: Egyébként mi az a "wiki"? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.26. 13:05

Üdv!

Az ötlet jó. De :P :D Annyit hozzáfűznék, hogy a világkép szinesítése és ismerkedés okán nagyon jónak tartom. Viszont továbbra sem várható el senkitől, hogy el is olvassa a "lexikont". Gondolom ez egyébként is így lett volna csak, mint láttuk, ezt jó előere tisztázni. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.26. 13:11

A Wiki-s megoldás tényleg jó. Abban könnyű keresgélni és gyorsan lehet szerkesztgetni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.26. 13:27

Quator!

Természetesen az általad emlegetett lehetőség is benne van a pakliban, hogy teljesen és totálisan értelmetlen csinálni, mert a kutya se fogja olvasni. :( Elképzelhető. Nem tudom; nem zárható ki a lehetősége, hogy neked van igazad. Ezért kérdeztem meg a véleményeket. Nem ragaszkodok én ehhez körömszakadtáig; ezért kérdeztem előtte.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.26. 13:42

Castor!
Ne lombozódjál már le!

Nagyon jó az ötlet, sokat tehet a közösség szellemiségéhez, a közös életünkhöz, mert akár honnan nézem van ilyen.
A közös "munka" közelebb hozhatja a tagokat és talán fejlődik mindenki kifejezőkészége, úgy ahogyan a tied is a majd egy év alatt. :P Mert bizony már nem azt a színvonalat adod amit rég - tanúbizonyság a szabályzavarosba írt meglátásod (és isten mentsen a régi stílusodtól :D).
Quator azt hiszem arra gondolt, hogy senkitől sem legyen elvárva az, hogy az ott leírtakat alkalmazza is kötelező érvénnyel.
HM-ek, KM-ek részéről opcionális, hogy figyelembe vesz-e valamit abból a munkából.
Jk pedig ha akarja hivatkozhat - hivatkozhasson rá - és beszélje meg a HM/KM-mel elképzelését.

Én legalább is így értem/értettem/ és így gondolom, vélem.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.26. 13:49

Hurrá!

Con a frissítésekben már el is kezdett bütykölni a dologgal!!! :D

Most virul a fejem. :vigyor:

Még egy kérés Con!

Legyen már egy "Varázstárgyak, ereklyék" címszó is, mert szerintem az is kellene.

(Pl: a Lobogókat, a gorviki Vérkövet, és egyéb regényekben szereplő varázstárgyakat jobb lenne ide sorolni nem? :roll:)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.26. 13:53

Castor!

Nehogy bedepizz. Nem az elolvasás iránti érzéketlenségre gondoltam. Hanem, hogy a színesítő lexikon nem kötelező érvényű a fórumjátékban. Így nem lesz az, hogy valaki oda beír valamit és aztán arra akar majd hivatkozni. Ennyi. Magát a színesítő, világnézetbővítő infókat én speciel jó ötletnek tartom, hisz így az is hozzájut, akinek nincs lehetősége komplett regényekre.

EDIT: Yvett megelőzött. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.26. 13:56

Már késő Quator!

Levetettem magam a küszöbről..

:D

Ok, mostmár értem, persze, természetesen így oké; igen a JK nem csikarhat ki magának "előnyöket" mert a Lexikonban olvasott valamit. Ha erre gondolsz; persze, én is erre gondoltam.

Pusztán az olvásmányélményekből táplálkozó színes, kiegészítő információk megosztása a célom; hangsúlyozom: a szerzői jogok tiszteletben tartásával. :)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.10.26. 17:06

Hahó!

Szerintem is jó ötlet a Wiki oldal. Bár én nem igazán tudnám gazdagítani. A Shajaran-ból lenne mit beleírni, de már annyira nem emlékszem a részletekre, csak arra, hogy az elf csaj valójában valami humanoidbőrbe bújt sárkány volt, meg köze volt a jóslatokhoz, és a boszi csaj lelki átalakuláson ment keresztül benne, és ilyenekre. Ja, és persze a Jó és a Rossz csapott benne össze. Mindig elfelejtem a részleteketXD
Amúgy aztat nem mondom, hogy én mindent el fogok benne olvasni, de akár ébreszthet ötleteket meséléssel kapcsolatban is:)
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 229 / 300 • 1 ... 226, 227, 228, 229, 230, 231, 232 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok