• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 40 / 153 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.10.25. 11:22

Nah, Üdv akkor!
Értelmezzünk szabályt. 346. o - Út
"* - lábszár és alakrvédő +15-öt ad viselője értékeire"
Ha nagyon tápolós kedvemben volnék, akkor a "viselője értékeire" hiányos mondatra én kapásból rávágnám, hogy mindháromra (Ké, Té, Vé) :)
De most nem vagyok, és elismerem, néhány sorral lenteb már írja is, hogy a kiképzett fejvadászrendeknél jellemző ez, de, ha megnézed (nézitek mindannyian) a jeleket, ott az elválasztó csillag az "alkar-, lábszárvédő" vérttípus mögött van. Utánna szerepel, hogy "sodornying (Ikrek, Embervadászok) Nah erre vonatkozik, hogy kiképzett fejvadászrendek használhatjkák csak. ( a vértestvériség szót én meg még a környéken sem olvastam Quator, nem tudom honnan vezsed Az ÚT-ban nincs ott, talán az ETK-ban, de azt msot nem veszem elő, de abban énis úgy emlékszem, hogy így áll. Itt viszont nem.) Az alkar lábszárvédőknél nem. a két dolog (alkarl-, lábszárvédő - sodronying (Ikrek, Embervadászok) *-gal van elválasztva. Ha szó szerint értelmzem csak az ott lévő betűk és egyébb írásjelek alapján, akkoris csak azt látom, hogy:
ha valaki alkarvédőket és lábszrávédőkat hord akkor azok +15-öt adnak az értékekhez, (ami most legyen csak a védő) bár szerintem ennyi erővel pusztakezes harcnál lehetne még támadó is. Ezt azzal magyaráznám, hogy az ember pusztakézzel ha harcol, de a karjai védve vannak, magabiztosabban támad és védekezik :)
A Fejvadászvért típusok - Sodronying (Ikrek, Embervadászok) SFÉ - 3, MGT - 0 - Csak az erre kiképzett fejvadászklánoknál biztosítják ezeket az előnyöket.
Tehát az alkar és lábszárvédők és az ikrek és az embervadászok által használt sodornyingek nem ugyanabba a fejvadászvért típusba esnek, nem csak arra képzett fejvadászok használhatják mindkettőt, csak: A Sodronyinget (3 SFÉ, 0 MGT)
Az alkar lábszárvédőket pedig mindenki.
Út 347. o:
"A Fém alkarvédő működhet pajzsként (+18 Vé - iszonyatos ellentmondás amit nem értek ha föntebb 15-öt ír, most hirtelen miért ír 18-at?) de csak a fegyvertelen kézen."
Továbbra sem tudom meglátni benne hogy hol írja azt, hogy kell hozzá a pajzshasználat. Ha ezt megmutatjátok benne esküszöm elolvasom és betartom :) De mondom nem látom.
Mint hatörténész azt mondanám, hogy a pajzs használatát tényleg oktatják mind az ókorban, mind a középkorban, mind a korai újkorban. Az alkarvédőét nem. Mégis aki fegyveres közelharccal, vívással foglakozik, tudja használni, mert ha lehetősége van rá, kigyakorolja, és ha rendelkezik az eszközzel, tudja használni. De ha ennyire ahhoz kötitek, hogy ugyan valmai képzettséghez kötődjön már a használata, akkor a javaslatom az, hogy inkább egy fegyverhasználat legyen bár szeritem még ez is fölösleges. Ha engem kérdeztek kössük akkor a 2-kezes harc alapfokához (2. fok) a használatát, hogy Vé-t is adjon. (persze csak akkor ha tisztázzuk végre hogy most azt csináljuk ami a könyvben van, vagy kúfárkodunk itt a fegyvrerpárokkal?) Mert egy alkarvédőnek nem az a funkciója, mint egy pajzsnak. A pajzssal, még a kisebbekkel is, az egész testfelületet védhetjük, a kisebbeknek ugynais az egyik kézen akkora a mozgásköre, a nagyobbak mellet meg egyszerűen annyira nehéz betalálni. De az alkarvédő csak egészen speciális harci esetekben használható, gyakorlatilag csak a vak szerencse hogy éppen az alkarvédő óvott meg a sérüléstől, vagy magamtól is elkerültem volna.

Köszönöm, ha meghallgattatok (elolvastátok a javaslataimat)
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2007.10.25. 13:28

Sylinas! és Louren!

Ez egy közösségi játék. Mint gondolom nálatok is asztaliban a saját játékostársaiddal alkotott közösségben értelmezve vannak a szabálykönyvek a ti ízlésetek szerint. Így van ez itt is. Adott egy közösség, ami ha jól veszem észre több mint két éve alakulgat. Megvan a saját értelmezésük, saját házi szabályaik a rendszerre és le is van írva.
Az én véleményem szerint ha egy kialakult közösségben akarsz játszani alá kell rendelned a saját elképzeléseidet a közösség akaratának, máskülönben lehetetlen beilleszkedni...
Olvasd át az újonnan regisztráltaknak szóló topikokat és próbálj meg aszerint karaktert alkotni.

Játsszál, ne vitatkozz! Hidd el sokkal jobb.

U.I.: Légyszíves a Torozon tavernája című topikba válaszolj! Így is le leszek cs*szve, hogy OFFOLOM a témát.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.25. 13:51

Igen, Garvel, veheted úgy, hogy le vagy cseszve az offért!

Sylinas!

A Pajzshasználat kérdése
Egy szóval nem azt mondtam (mondtuk), hogy ugyan olyan vele védekezni, mint a pajzzsal, hogy a technikája, akármilye ugyan az volna, pusztán az a képzi kellene hozzá, hogy ki is használd ezt a védőértéket.
Mert... működhet pajzsként, ha értem a módját, hogy hogy használjam.
Vegyük a ti példátokat. Egye fene elhiszem minden szavatok, mert még nem szolgáltatok rá, hogy ellenkezően vélekedjek.
Ismeritek mindkét eszközt. Én nem.
Te mivel ismered ki is tudod használni minden egyes lehetőségét, neked jár a plussz VÉ, mert tanultad használni, úgy használni ahogy kell.
Nekem nem járna, mert még csak nem is láttam élőben egyetlen egy alkarvédőt sem. És hiába is aggatnék magamra attól még bemenve az első kocsmába és verekedésbe keveredve nem venném hasznát az általa nyújtott VÉ-nek, mert dunsztom sincs hogy kell. Max a szerencsének köszönhető, hogy épp kivédtem vele egy csapást, kés szúrást, bármit, és így nem sebződtem meg, mert a sebzést fogta fel - vagyis csak oda az alkaromra adott SFÉ-t.

Szerintem ezért kell hozzá képzettség, és mi más lenne mint a pajzshasználat, mivel úgy használod. Nem technikában ugyan az, pusztán az, hogy a pajzsot is többnyire védekezésre használják, mint az alkarvédőket. És ugyan úgy mint a pajzshasználat magasabb foka már támadni is enged a pajzzsal, alkarvédőre is lehet érvényes, hisz nemhiába vannak tüskés alkarvédők, meg tudja még a fene milyenek, hogy azt is kihasználja az ember, de csak az, aki szakavatott ismerője annak a védekezőeszköznek.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Louren » 2007.10.25. 14:21

Rendben, ez tiszta, mondjuk, hogy akkor felveszem a pajzshasználatot, bocsánat, pajzskezelést (Nemrég vettem észre végig az ETK-s nevén hívom :P :oops: ) 1. vagy 2. szinten, és akkor jár nekem a védő. De mi van, ha mondjuk fölveszem 4. vagy 5. szintre és akkor olyan alkarvédőm van, ami amellett hogy tiszta fém és megadja a megfeleő Vé-t, még oldalra meg előre mondjuk kiálló pengékkel van aggatva (miket animékben láthatunk legtöbbször, ott ábrázolják előszeretettel) akkor most mi az ábra. A Cuccra (most nem tudom másként hívni) találjak ki egy újfata fegyvert, ami által fegyverhasználatnak minősül? Vagy akkor pajzsként támadok vele akkor is, ha mondjuk egy hosszúkard, vagy egy szablya hosszúságú penge áll ki belőle? Mi a helyzet a többi értékével? Lesz neki támadóértéke, meg kezdő? hiszen nem olyan nehéz, mint egy pajzs, csak alkarvédő hosszú pengével.
Jah, meg a másik! Mi van ha van mellé kétkezes harcom, és mindkét karomon van egy ilyen, fantáziaszűlte csodabelezőszerszám?
Azt hiszitek ebbe mi nem gondotunk itthon bele? Pontossan azért vettük eddig úgy, hogy nem köttjük szabályhoz a használatát, mert ha szabályhoz kötnénk, az egy csomó egyébb szabály házi módosítását kéne hogy magával vonja.
Hát naggyából ennyi, egyébként a lényeget megértettem, fel lesz véve a pajzskezelés a karinak (kariknak) ha akarnak alkarvédőt, csak akkor a megfelelő szinten fogják használni nem csak az alkarvédőt, de bármiylen pajzsot is, ami a kezükbe ügyébe kerül. És ha esetleg eszünkbe jutna, hogy a fent felsorolt képzettségeket összekombináljuk, akkor lesz ilyen fegyverünk is (mért ne ha a szabály engedi).
És ez msot nem fenyegetőzés, mégcsak nem is "ki ha én nem" hozzáállás. Egyszerűen tényfeltárok...
Louren

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.10.25. 16:51

Sziasztok!

Neeem bíírom tovább, hogy ne szóljak bele... :)

Louren!

Az ilyesféle "fegyver" (alkarvédőn hosszúkardnyi penge) legfeljebb az Antisson (bocs Yvett :)) lehet életképes, szerintem ez nem kérdéses.
De ha mégis elfogadnák, akkor csak egy butított hosszúkard lenne, amelynek sokkal nehezebb a forgatása, ergo rosszabb a harcértéke.
Nincs értelme szerintem.
Ha kezelhető léptékben számolunk akkor legfeljebb tüskényi pengékkel fejelhető meg az alkarvédő, az meg szerintem nyugodtan egy kalap alá vonható a pajzstüske leírással.

Bár ez csak az én véleményem...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.25. 17:20

Sess!
Ez a topik arra szolgál, hogy aki akarja elmondhatja a véleményét a felvetődő problémáról. Úgyhogy nyugodtan belelehet szólni itt.

Louren!
Az nem egy alkarvédő amit te leírtál, hanem egy speciális fegyver. Márpedig az az aktuális HM hatásköre eldönteni, hogy engedélyezi-e vagy sem. Ahhoz pedig nem pajzshasználat szükséges, hanem fegyverhasználat, és így mint a fegyver kitalált VÉ-je számít és nem az alkalrvédő VÉ-je.
Úgyhogy tovább sem szövöm a további felmerült lehetőségeket az erre vonatkozó kéthezeshachoz.

A másik:
Nem, nem fogsz tudni pajzsot kezelni akkor, ha az alkar és lábszárvédőre veszed fel a pajzshasználatot, ugyanis a két technika teljesen különböző. És ezt ti tudjátok a legjobban (hisz fentebb ékesen ki is fejtettétek). Abban az esetben, ha a karakternek megvan a Pajzskezelés - alkar-lábszárvédőre, és külön! a pajzsokra a megfelelő fokon, akkor már igen, használhatsz kényed kedved szerint hol alkarvédőt, hol pajzsot.
A két védekező eszköznek a használatához szükséges képzettség csak a nevében és a "működésében" egyezik meg, semmi másban.
Louren írta:És ha esetleg eszünkbe jutna, hogy a fent felsorolt képzettségeket összekombináljuk, akkor lesz ilyen fegyverünk is (mért ne ha a szabály engedi).

Természetesen eszetekbe juthat.
Ám!
Azt vegyétek figyelembe, hogy ha már kalandozni kezdtek, játszotok a karakterrel, akkor a HM beleszólhat - és bele is szól - hogy milyen képzettségeket vehettek fel szintlépéskor és azt milyen fokon. Ugyanis senki nem fogja azt megengedni, hogyha jön egy ilyen kósza ötlet és zsupsz beírom, holott a karakter oltári messze volt a játékban ennek még csak a gondolatától is, nemhogy a gyakorlatban (a játékban) ismerkedett volna a technikával. És mint írtam fentebb ez speciális fegyver. A HM hatásköre, hogy engedélyez-e ilyet vagy sem.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.10.25. 19:21

Szitu:

Vér István kinevezett tömeggyilkos és haverja A Nagy Ösidöföésalmágus kalandoznak. Kedvenc varászlónk Vér István tank karakterre "idéz" egy elemi erö aurát kb 100+akárnyhány ezer erösítéssel. Mindezt teszi az örökkévalóságra idözítve.

Vér istván pár év múlva saját sérhetelenségében vakon bízva besétál egy goblin "faluba"és ott egrecéroztatná a helyi lakosokat. Szegény nincs tsiztában azzal hogy a falu közelében valaha egy crantai mágikus fókusz volt ami most már "üzemen" kívül manacsapdaként "szívatja" a népet.
Vér István nagyon meglepödik mikor az elsö "penge" a nemesebb testrészén éri és nem okoz neki túl nagy élvezetet.

Kérdés:

Mikor Vér István- mindenki nagy kedvence- az összes Isten segedelmével elhagyja azt a zónát ahol a fókusz-manacsapda- hatása már nem érvényesül akkor vajh újra rajta lessz-e a hatalmas mindet kivédö aura vagy sem?

//kérem teikntsünk el a túlzásoktól, céljuk hogy a körülmények ne legyenk fontossak//

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.25. 19:54

Ide írom Yvett, mert abszolút kapcsolódik az OM játékmenetéhez; ha nem is a szorosabb értelemben vett "rencerkedéshez" kötődik:

Louren!

Beleolvastam az előtörténet topicban található iszapbírkózásba, ami közttetek és a játékmesterek között zajlott/zajlik.

Nem véletlen csípi a HM-ek és a bírálók szemét a karaktered. Teljesen egyértelműen a tápolás tipikus esetéről van szó.

Ha harcművész vagy minek neked alkarvédő? :roll: Tán fél tőle a kari, hogy levágják a kezét, vagy csak a +18 VÉ hiányzik a Chi-harc mellé?

Ha harcművész vagy miért hurcolsz magaddal négyféle vágófegyvert? A saját teste nem elég fegyver? :roll: Ennyi fegyvert magadra aggatva nem akadályoz a mozgásban? :roll:

A másik:

A szerepjáték nem demokratikus berendezkedésű játék. Látszatra az; sőt a jó KM -a saját és a játékosai szórakozása érdekében- mindent el kell hogy kövessen, hogy ez a látszat fennmaradjon; azonban a végső szót a KM/HM mondja ki mindenben, akár tetszik akár nem. Kompromisszumokat lehet keresni szépen és csúnyán, fölényesen okoskodva, benfentességet lobogtatva, kérdés megéri-e hogy a játék mesélői el fognak zárkózni a veletek való játék elől.

A "Ki olvasott több MAGUS-regényt"-típusú okoskodások vissza-visszatérő motívumai a játékosok érveléseinek, nem győzzük hangoztatni: mi itt az ETK-t és az Új Tekercsekben leírt információkat vesszük alapul; nem pedig a regényekben hozzáférhető információkra alapozunk. Szeretjük a MAGUS regényeket, de a játékban való részvételnek; sőt a KM/HM-státusznak sem feltétele a regényekben való olvasottság. Nyílván nem hátrány; de nem feltétel; legfőképpen nem érv; hogy ebben, vagy abban a regényben mi volt.

Egy dolog a valóság és egy másik dolog hogy ez a játék jól-rosszul szimulálja a valóság eseményeit. Ezért felesleges hangsúlyozni szakértői mivoltodat a harcművészetek és a haditorna terén. A játékban vannak elfogadott szabályok amik szimulálnak valamilyen történést. Lehet hogy a te szakértő szemeddel nézve ez egy baromság; de ez a közösség az erre vonatkozó szabályokat elfogadta, nem feltetlénelül azért mert ezzel mindenki egyetért, hanem azért, mert csak akkor működik a nyílt játék ha bizonyos szabályokat mindenki egységesen kezel. (Legalábbis többé-kevésbé...) Lehet hogy a te harcművészetben és a haditornában kiérlelt évtizedes tapasztalataid ágálnak bizonyos dolgok ellen, nosza; légy lámpás és homályosítsd fel sötét elménket a tudatlanság homályából.
A nyílt játékba kerülő karakterekről a bírálók döntenek és az a Helyszínmoderátor, akihez játszani szeretnél menni; ámde nem árt, ha nincs olyan kirívó dolog a karakterben amit a többi HM is nehezményez, ugyanis egy esetleges helyszínváltásnál úgyis szóvá fogja tenni és akkor lejátszhatod az egész meccset előről...Amint látod az alkarpáncélt lobogtató Harcművész olyan momentum, amit nem vesz be a bírálók gyomra. Louren; ha ez téged boldoggá tesz; én elismerem: neked van igazad. De az ő szavuk dönt. Ahogy magyarázod a bizonyítványod egyre nagyobb ellenérzésekbe és ellenszenvbe fogsz ütközni. Megér ez neked annyit hogy bebizonyítsd te vagy a fasza gyerek? Mit fogsz vele elérni? "Nyersz" valamit?

És még egy dolog: egyébként ne bízzál te ennyire abban az alkarvédő nyújtotta +18 VÉ-ben; ugyanis a harc tipikusan olyan sarkallatos pontja az OM-játéknak, amit -akár tetszik,akár nem- totális kontroll alatt tud tartani az adott HM; persze a látszatot gyönyörűen fent lehet tartani, hogy van beleszólásod; de a KM azt csinál és úgy tupíroz ahogy akar; amire néha szükség is van... Van olyan HM, aki például nem is kér kockadobásokat. Nincs benne egységes szabályozás, illetve egy dologban állapodtunk meg: KM-je válogatja hogyan és milyen módon meséli a harcot; csak előzetesen tájékoztassa a JK-t a nála aktuális harcra vonatkozó szabályozásról.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.10.25. 20:11

Herold!

A problémafelvetésedre válaszolva:

-az én véleményem az, hogy az aura hatása el fog tűnni.

Ugyanis az örökkévalóságot adó mozaik manáját is magába szívja a crantai manacsapda, éppúgy, minta az elemi erőét. Szerintem a crantai manacsapda ereje már elég ahhoz, hogy szétszaggassa a mozaikba szőtt varázslatot.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.25. 20:35

Herold: Amennyiben mozaikról van szó, akkor a hatása megszűnik. Ha rúnába volt foglalva, akkor a manamentes területről kiérve Istvánka ismét legyőzhetetlen lessz. De addigra úgyis kinyírják a goblinok! Ravasz és aljas népség az! :lol:

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.26. 7:35

Herold Sionnal értek egyet. Csak ha jelmágiával csinálod meg akkor fog újra működni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Louren » 2007.10.26. 8:07

Nah Üdv! Huh, jó sok érdeklődő. Akkor kezdeném Yvettel és Sessaryennel.
Az "alkarvédő", amit leírtam egy szabálybehelyettesítési (szerintem az) hibának az eredménye, amire a TÁPOLÓS Jk-k bármikor rájátszanának, ha módjukban állna. Erről akkor kell elkezdeni beszélni, amikor valaki majd predatort meg wolverint akar majd játszani. Én pusztán megemlítettem, hogy ha a szabályok ilyen téren mozdulnának el, hát még nekem is megfordulna a fejemben, hogy próbára tegyem magam további vitában. De jelenelg nem áll szándékomban.

Tekitnve, hogy már számtalanszor elmondtátok nekünk, hogy (ti finomabb szavakat is használtatok): Sz@rtok arra vajon rendelkezünk e akármilyen tapasztalattal a témában, vagy nem, ezrét meg sem próbálom tovább magyarázni, mik a különbések. Ti se magyarázzátok meg nekem, hogy mik azok. Ha valamit egy kalap alá vesztek, akkor az nem csak félig van ott. Ha az alakarvédő pajzsokhoz tartozik, akkor 1. fokon csak azt tudom használni, ha arra veszem föl. 2. fokon már az összes többit is tudom használni, 5. fokig meg a karomon lévő kis fémdarabbal meg már még a hátamközepére is hozzáadódik a Vé+, mert a szabályban az áll. Ha nem a valóságot alkalmazzuk a szabályokra, hanem a szabályokkal magyarázzuk a valóságot, akkor én sem teszek másként, és úgy fogom használni az adott eszközt, amilyen szabályt vonatkoztattatok rá, és nem úgy, ahogy előzetes tapasztalataim szerint alkalmas volna. Ennyi meg egy bambi.
Jah, szerinted ha kitalátuk ezt az eltörit meg ezt a karakter, ne tudnánk belemagyarázni azokat spéci alkarvődket :P . Egyébként meg nem áll szándékunkban, illetve nem tudom Sylinas erről mit gondol, nekem nem áll.

Castor de Vinter:
- Igen. Mindenre igen, vedd úgy, hogy igazad van. Olvass egyébként bele az elősztoriba, ha érdkel. A fegyverek nagyrészéhez kötődik. A Visszacsapóíjat az anyjától kapta, a tőrkardot az apjától, a Mesterkardot a mesterétől, aki 8-9 évig apja és anyja helyett apja és anyja volt. Rövidkard? Mert szeretem a fegyvert. Összeszámoltuk kilóban, hogy mindez mennyi. a Mesterkard 1,5 kiló, a tőrkard mondjuk 0,7, az íj ugyanannyi, 0,7, a tegez mondjuk 0,5a rövidkard mondjuk 1. Összesen az 4,4 kiló. (most előre szólok, nem a táblázatban szereplő értékeket néztük, hanem az eddigi tapasztalataink szerinti fegyversúlyokat számoltuk össze) Egy jobb sújzó 5 kilónál kezdődik. akkor mi akadályozza a mozgásban? A Rövidkard combtokban van, a mesterkard a hátán, a rapír mondjuk a hátizsákjára csatolva, amit bármikor levehet és mivel elég gyors (19) elő is veheti még közben ha akarja, az íj meg gyorstegezben az oldalán a puzdra mellett. ami szintén egy vállrándítással elhagyható, ha pusztakézzel akarna harcolni. Ebben még az előtöri topicjába sem kötöttek bele, lehet hogy majd átcopy-zom oda is.
Alacsony a Vé-je, azért van nála alkarvédő, igen. Mert 1. Tsz-ű és a Chi-harca sem ad túl sokat. Meg mert jól néz ki az alakrvédő, és ha már hordja a kari, legalább haszna is legyen már.

A jótanácsaidat köszönöm, és amit köszönök azzal nem kötöszködöm, de tele van már velük a padlás, és még mindíg nem játszom, pedig igyekszek a legtöbb dologban kompromisszumot kötni. Az meg, hogy a Km-et zavarja, hogy a karin olyan "tápos" dolgok vannak, mint egy elkarvédő, vagy a sok fegyver az őszintén szólva nem érdkel. A Km-nek iszonyatos hatalma van a játékon belül a Jk fölött. Ha úgy érzi valahol kompenzálni kell az ilyen hihetetlenül tápos dolokat, hát senki másnak nagyobb hatalma nincsen rá. És ez szerintem már elég gáz, hogy játék előtt vitatkozunk néhány felszerlési tárgyon, mikor azoknak a játékban lehet, hogy semmi jelentőségük nem lesz, ha a Km úgy akarja. De csak azért fomyaltossan csetkelni darabolni, a Jk koncepcióját, hogy a Km-nek tetszen? Nekem kell tetszenie a karimnak! Nem a Km-nek. A Km-nek tetszen a játékom. A foglamzásom, az ötleteim. Ha meg nem tetszik mert azt történetesen szarul csinálom, azért nyírjon ki. Nekem nem kell morális szabály. És ne azért ne engedjen játszani, mert van egy alakrvédőm, és azért nyírjon ki játék közben, mert még használni is tudom.
Ennyi a véleményem!
Sylinas, átveszed? Ehhez te jobban értesz! :)
Louren

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.26. 13:23

:off:
Vonatkozik Castorra, Lourenre.

És most RÁM is:

Mintha egy kicsit eltértünk volna a tárgytól - vagyis Te Louren. Csupán egy induri-pindurit.
De felveszem a fonalat (és igen, azért mert ÉN megtehetem).

Ha neked az, hogy napi szinten több hsz-st intézek feléd mint bárki más felé, Miattad és azért, hogy mihamarabb játékba kerülhess a karaktereddel hanyagolom a saját Jk-imat, azt jelenti, hogy nem foglalkozom az üggyel :shock: :shock: :shock: érdekes a meglátásod.
Tudod vannak kötelezettségeim a fórum és minden egyes felhasználója felé - ezeket el is végzem, hogy mindenki jól érezze magát, és a problémák megoldódjanak.
Mivel Con nem tud bírálni egy ideig átvettem a helyét, hogy azok, akik játszani szeretnének ne tokosodjanak be amíg ő nem tud visszatérni "munkájához".
Ezen kívül HM-kednék és játszanék!, amiket mégis hanyagolok, mert a te általad generált problémák miatt azokra nem jut időm. Elveszed a saját játékomtól az időmet, kedvemet, mert amikor olyat találunk mondani, ami nem tetszik, vagy érzel benne igazságot, akkor jön a mártír szöveg fenhéjázva és "ki, ha én nem" mellet döngetve.
És mégis több helyen leírod, hogy itt nem foglalkozunk az új játékosokkal, hogy nem akarjuk engedni őket játszani? Már a legelső megnyilvánulásod után csuklóbol mondhatta volna mindenki, hogy kérem, én ezzel nem vagyok hajlandó foglalkozni. Mégsem tette senki, mégis foglalkoznak veled, a karaktereddel és azon igyekszünk, hogy játszhass - mert NEM vagyunk részrehajlóak. Mindenkit egységesen kezelünk, csak tudod van aki észreveszi magát, van aki nem. Van aki tényleg játszani jön ide és van aki csupán kekeckedni.

Eljátszhatom azt is, ha gondolod, hogy egy nap csak egyszer foglalkozom azzal amit te kreáltál itt magadnak. :roll:
Gondolj bele, hogyha ezek után is generálod a problémákat és nem azzal foglalkozol ami ténylegesen felmerült mikor érkezik el a játékod ideje.

Két nézet ütközik. Elmondtad a véleményed, én is. Igazat adtál és onnantól kezdve mégis-mégis problémázol nemlétező dolgokon. Írd már le nekem konkrétan, hogy mi a bajod? Az, hogy elsőre nem bólintott rá mindenki a karakteredre, hogy igen, ez f@sz@? Pusztán azért vered itt magad, mert sértjük a férfiúi büszkeséged, hiúságod?
Megtehettem volna már az elején azt is, hogy kinyilatkoztatom véglegesen, hogy KELL Pajzskezelés és így és így nézd vagy ha nem tetszik ÍJB - nem kapod meg a +18-as VÉ-t, pusztán arra a területre az alkarodra 1 max. 2 SFÉ-t. Mégsem tettem/teszem, mert hajlandó voltam arra, hogy a szabadidőmből áldozok arra, hogy megtaláljuk a közös nevezőt. És mit kapok ezért a pofikámba? Egy bakancstalpat.
Hát, nagyon szépen köszönöm!
Én itt nem jópofizni vagyok, és nem azért, hogy mindenkinek nyaljam a hátsóját, mert tudom, hogy az emberek 99%-a azt szereti.
NEM.
Azért vagyok itt, hogy minden egyes felhasználónak azonos lehetőséget biztosítsak a játékra azonos feltételekkel, szabályokkal. Amiket eddig alkalmaztunk, továbbra is fogjuk alkalmazni. Ezeket vagy elfogadod, vagy addig-addig nyújtogatod a rétest, amíg apró cafatokra nem szakad (pedig már igencsak tátong benne jónéhány lyuk).
Az viszont érdekes momentum számomra, hogy bár voltak itt nagyon is problémás karakterek, mégis megtudtak egyezni a HM-ekkel a tulajdonosaik, viszonylag hamar játékba is kerültek a karakterek. Érdekes, hogy erre csak Te nem vagy képes - pedig mindenki úgy áll hozzád, a belépőd (belépőtök) ellenére, hogy befogadjon ez a kis közösség.

//OFF VÉGE - TOVÁBBIAKBAN ERRŐL A TAVERNÁBAN BESZÉLGETHETÜNK!//

Alkar - lábszárvédő

Meg kell beszélni, ha már felvetődött, legalább ha a végére jutunk és más is rákérdez, akkor kész dolgokkal tudunk szolgálni.

Abban mindenki megegyezik, hogy teljesen más a technika mint a pajzsoknál.
És abban is, hogy KELL rá képzettség, hogy a bónusz védőértéket ki lehessen használni.

Szerintem a Pajzskezelés képzettség működésében tökéletesen megfelel erre - mármint amiket a különböző fokok nyújtanak, de csak és CSAK az alkar-lábszárvédőre levetítve.
Pondosan azért mert a technika más - hiába hogy megtanulsz védekezni, harcolni az alkarvédővel, attól a pajzsról még dunsztod nem lesz - max egy hajszálnyival hamarabb tudod elsajátítani annak is a használatát.

A képzettséget így írnánk fel pl.:
Pajzskezelés/alkar lábszárvédő 2.fok
VAGY
Pajzskezelés/pajzsok 2.fok
Ebből kiviláglik, hogy melyik védekezőeszközt tudja a delikvens használni
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.10.26. 14:04

Alkar és lábszárvédö.

Nos ha már így elfajultatok :lol: . Mivel most játszunk vele és jó lehet iránykövetönek a D20 as rendszer az alkarvédöt és a kis/tárcsa pajzsokat egy kategóriaként kezeli.
Mindegyik fém , és az alkarra van erösítve onnan le nem vehetö(csata közben persze) és funkciója a védekezés. tudom hogy van aki nem rögzítve a vértjéhez hordja a kis pajzsát, asszem a kék acél rend vagy valamelyik lovagrend hajigálja, de nem ez a jellemzö.
Javaslatom, kezeljük kis pajzsként, ezzel a képzi követelmény is meg van oldva és gyakorlatilag tényleg csak annyi a különbség hogy míg az egyik egy "tányér" a kezeden, a másik rá is van hajtogatva.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.26. 14:05

Elnézést mindekitől az offolásért, de valamilyen szinten ide tartozik a dolog.

Louren a következő gondom van csak az említett karival.
- A tőrkard a bajvívók fegyvere. Az a minimum hogy bajvívó oktatja. Akkor viszont hol marad a kapcsolódó kultúra és nyelvismeret. Nem mellékesen egyfajta mentalitást is feltételez a dolog.
- Az íjjászat alapvetően üti a bajvívó mentalitást.
- A mesterkardot csak és kizárólag kardmesterek forgatják nem harc vagy kardművészek. Szintén üti az íjjászatot és a tőrkardot.
- Tény és való a harcművészek idővel megtanulnak fegyvert forgatni, de mivel a harcművészetek kialakulásának alapvető oka a valóságban a fegyverhordás betiltása volt. Elképzelhetetlen, hogy egy harcművész ne tudja magát megvédeni puszta kézzel márpedig az a VÉ érték amit beírtál ezt jelenti. Nem mellékesen sem fegyvert sem egyébb kiegészítőt addig a kezébe nem vehet egy harcművész tanonc amíg a puszta kezes technikákat nem ismeri magas szinten. Szóval az alacsony VÉ indokolatlan Ynev világán és a valóságban egyaránt.
- Mellékesen meg ha már a természetben nőt fel akkor miért nem tud vadászni?
- Ja nem mellékesen én is vitáztam a HM-kel a karialkotáskor, de nem volt pofám ilyen hangnemet megütni. Nem ártana ha felfognád, hogy ők szivességet tesznek neked amit megköszönni illik.
- És mielőtt höbörögni kezdesz igen az utolsó mondatom kioktatás szándékosan annak is szántam.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 40 / 153 • 1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 153