• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 211 / 300 • 1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.10.12. 18:41

Nyugi srácok, ide nem kell a szidkozódás, megy és menjen továbbra is az rpg.hu-n. Nekünk semmi bajunk a Tuannal, ne felejtsétek az OM jóban van velük. (persze véleményeket lehet kifejteni hogy ejnyebejnye de ne anyázzunk ^^)
Az új "kiegek" készítőivel ellentétben én elébe mentem a bajnak, előbb kérdeztem és aztán nem csináltunk semmit. Nem láttam a kieget, DE! tudjátok jól, hogy a TK-k szerzői joga a Tuan kezében van. A pdf-es letölthető verzióval abban a rendszerben alkottak amiben eleve nem lett volna joguk. (más kérdés, hogy sztem nem lett volna gáz ha előre szólnak), de a magus.rpg.hu is tele van kiegekkel, és ez áll szemben a mostanival... meg ott a cyrus, a timba, meg sorolhatnám ami tele van illegális cuccokkal. Hogy miért az rpg.hu-t találták meg fogalmam sincs, és tényleg ésszerűtlen a lépés (az előbb felsorolt többi oldal miatt). Negatív reklám mindenképp... ha minket támadnak senkit nem érdekel, kis oldal vagyunk kis közösség.... az rpg.hu-ra jár a magyar szerepjátékos közösség java, emiatt nem volt szerencsés. Ellenben ahogy a kommenteket és a levélváltásokat olvastam bepe-nek is nagyobb volt a szája a kelleténél... Szal sztem sáros mindkét fél... felesleges balhénak, erőfitogtatásnak tartom ezt az egészet...
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.10.12. 18:55

Már várom, mikor jön a per azért, mert az előtörténetemben esetleg olyan várost említek, amit ők nem találtak ki.

Mellesleg utálom a kávét, de máshogy nem fogom kibírni az éjszakát. :(
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.12. 19:09

Üdv!

Akkor írok egy kicsit én is, de csak finoman, ha sikerül. :)

Látom megint egy érdekes jogi valami. Egyrészt azt még megértem valahogy, hogy miért érinti erkölcsileg, anyagilag meg hasonló okokból a Tuant rosszul a kieg. Sztem az egyszerű ok: ETK-hoz íródott, ha jól vettem ki és mivel a "régi" magusosok azt szokták és szeressék, így kicsit visszavetheti az új könyvet, ha az "RPG retró" (hülye egy kifejezés, de most találtam ki, így jelenleg tetszik :D persze, ha ezt már más levédette, akkor bocs 8) ) jegyében a célközönség egy része nyakába veszi az antikváriumokat, régi haverokat és visszaáll a jóöreg Nagy Ződre. :wink:

Másrészt azt én sem értem mire jó ez az egész. Mások is felhozták, én csak ismételni tudom. A külföldi RPG életben (meg régen a magyarban is) örültek az ilyen "amatőr kezdeményezéseknek" és erre jöttek ltre a fanzin magazinok, amik ugye nem hivatalosak voltak, de volt lehetőség a lelkes játékosoknak egymással emgosztani ötleteiket. :roll:

Most pedig megszólal a szőrszálhasogató énem. :D Ahogy olvastam a kiadó megírta, hogy a "HBG szabálykönyv...". 8) Hát... lehet csak nekem tűnik komolytalannak innentől kezdve, de azért a könyv címe HGB. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.10.12. 19:15

Szerintem most ezzel is azt érik el, hogy sok leendő vevőnek elmegy majd a kedve, hogy megvegye az új könyvet.

Ebből a hgb-hbg-ből az jön le, hogy vszeg aki írta, hülye. Ha több időm lenne, a Tuanos fórumba is beleolvasgatnék, de a maradék háromnegyed órámat inkább relaxállással töltöm, max megnézek még egy részt a Sola-ból.

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.10.12. 22:16

Látom, tajlik az élet :)

Elolvastam a cikket, amit belinkeltél Con, én már lassan semmin se lepődöm meg :? Lesz ez még így se.

Mielőtt meglepődnének páran, milyen visszafogottan reagáltam, fogjuk arra, most túl békés kedvemben vagyok ahhoz hogy sz*ros lepedőt húzogassak az orrok előtt :P
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.10.12. 22:51

Legújabb "regisztrált" botjaink:
-Alexa
-MSNbot Media
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.10.12. 23:44

A "Tuan" levél eléggé úgy néz ki, hogy valaki hülyéskedik, ha komoly, akkor meg kicsinyes, minden esetre kár rajta felhúzódni.

Hanem Con. A vicceden szinte a földön fetrengve röhögtem :D De komolyan, nagyon állati.
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.10.13. 4:19

Hé buddy!

Mindig olyankor jössz amikor én már alszom...csak hogy tudd miért nem írok soha vissza :P
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.13. 12:51

Jedrek!
Boldog Születésnapot!
:koccint:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.10.13. 12:58

Na helló!

Hát megvolt az első munkanapom a tescoban. Két és fél óra után sikerült elvágnom az ujjam, még a földre is fröccsent vér, meg jó, hogy kaptunk kukásmellényt, mert legalább nem a vadiúj fehér pólóm lett véres. Szóval már baleseti jegyzőkönyvem is van. De legalább tudom, hogy az éjszaka recepciós biztonsági rendes, és a diákvezető is (ő kötötte be az ujjam).
A meló se volt vészes, az édességeknél segítettem egy tök rendes nőnek.
És ez mind így volt éjjel 1-ig (akkor ért véget a fél órás kaja/cigi/egyéb szünet).
Aztán valami hülye nő, akinek fogalmam sincs, mi volt ott a rangja, kitalálta, hogy én menjek békázni, holott nekem már megvolt a dolgom. Aztán nanán, hogy ki kellett vinnem az udvarra a mocskos raklapokat, meg egyéb tároló szarságokat, csak tök jó, hogy a rohadt békákon nincs fék, ezért már izgatottan vártam, hogy még a lábam is eltöröm, vagy valami egyéb testrészemet, amikor megindul a cucc az udvarra vezető kis lejtőn.
Nem tudom, csak én érzem-e szemétségnek, hogy 6-an mentünk diákok, ebből 1 fiú volt, 2 csaj meg már volt ott, és 3-an voltunk lányok újak. Az egyik csaj nálam egy fejjel alacsonyabb volt ebből, a másik csaj meg lehetett vagy 45 kg. Ez utóbbi lány hajnali 1-2 között el is sírta magát, annyira megszopatta a kedves "Csilluka". Nekem 2 forduló békázás után marhára megfájdult a hátam (gerincferdülés+lapos hát=nem emelhetek/húzhatok/vonhatok nehéz dolgokat, egy bizonyos súlyhatár felett - ebbe a határba még belefér egy kartondoboz kávé,vagy csoki, de a békára tett 100kg feletti súlyok már nem igazán).
Ezekután volt ott még egy nő, aki szintén valami dirigátor volt. Ő azt mondta, hogy menjek vissza nyugodtan az édesség sorra (ő legalább úgy gondolta, hogy nem nekünk, lányoknak kéne minden sz.rt húzgálni, mikor elég fiú is dolgozik ott).
A melót az koronázta meg, hogy 5 perc se volt vissza, amikor "Csilluka drága" megbízott azzal, hogy vigyek le egy békányi selejtes cuccot a szeméttömörítőbe. Marha élvezetes volt, mondhatom! Szerencsére azt a tippet adta az egyik csaj, hogy inkább toljam le a békát a lejtőn, mert úgy legalább nekem nem lesz bajom. Szal nagy nehezen beirányítottam a szeméttömörítőhöz a sok sz.rt.
Aki esetleg dolgozott már tesco-ban, az tudja, hogy kifelé meg kell nyomni egy piros gombot, ami vagy röviden, vagy hosszan jelez. Ha röviden jelez, akkor mehetsz haza, ha hosszan, akkor viszont minden cuccod ki kell pakolni és megmutatni a biztonságiaknak. Na most volt olyan qrva nagy pechem, hogy nálam hosszan jelzett, a buszom meg 15 percen belül indult (úgy 3 perc kell ahhoz, hogy odaérjek a megállóba). Már akkor eléggé siráshatáron voltam, mert a lábam és a hátam is marhára fájt, a szám teljesen ki volt száradva, meg stb.
Ezekután tette fel az i-re a pontot, hogy nekem a délutános biztonságis azt mondta, nem muszáj felírnom a mobilom aksi számát. Erre a délelőttös bunkó paraszt kijelentette, hogy kell rá (meg közben szexuális jellegű célzásokat tett). De az a paraszt azt hitte, hogy én olyan hülye vagyok, hogy nem tudom, azt hol kell keresni. És amíg én szépen kipakoltam a maradék szendvicsem, meg a csapvizem és a maradék kávém az asztalra, addig az a bunkó leszedte a telefonom aksiját. Csakhogy az volt a bökkenő, hogy néhány hete van új sim-kártyám, azóta ki se volt még kapcsolva a telefon, és nem tudtam a pinkódomat. Így nem tudtam felhívni barátomat se, hogy mennék hozzá aludni, és annyira kiborultam, hogy már ott elkezdtem sírni, és egészen addig sírtam, míg barátomhoz nem értem (ahol biztos örült az anyja, hogy fél 8kor kapuzok).
Jaj, azt kihagytam, ahogy az a rib@anc nő még a diákvezetőt is befogta békázni, holott a diákvezetőnek nem az árufeltöltés a feladata (pontosan nem tudom mi, de leginkább az, hogy a mi érdekeinket képviselje, meg mászkál körbe a sorokban és írkál mindenfélét).
Azt hiszem nagyon vidáman nézhetek elébe a munkás éveimnek, mert gondolom ennél csak nagyobb szívások fognak várni rám. Viszont már megértem azt, hogy sokan miért lesznek inkább öngyilkosok.
+Apám hétfőtől kórházba vonul, gyógyszerfüggőség miatt (38 db gyógyszert szed egy nap). Ez is marha jó, ilyen a magyar egészségügy.

Úgyhogy ma emiatt nem írok, holnap ilyenkorra meg már lehet, hogy felkötöttem magam.
Szóval szép napot mindenkinek. Akinek egy kicsit is jobb volt a tegnapi napja, az adjon hálát az Égieknek.

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.10.13. 13:13

Á, Ayana, egy átlag esti műszakod volt, ne szívd mellre :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.13. 13:27

Boldog Születésnapot Jedrek! :koccint:

Ayana: Ne arra gondolj milyen sokan lesznek öngyilkosok, hanem arra, hogy milyen sokan megszokják és szépen leélnek egy hosszú munkás, de normális életet. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.10.13. 13:30

Inkább megpróbálok arra gondolni, hogy nekem ez csak átmeneti meló, annaka bunkó nőnek viszont ott kell leidegeskednie élete egy részét, hogy vajon végeznek-e időbem a polcrendezéssel! Meg arra gondolok, mit fogok venni a pénzből, amit kapok. Pl. elviszem a mamámat cukrászdába.

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.10.13. 14:15

...milyen sokan megszokják és szépen leélnek egy hosszú munkás, de normális életet.

Hű, nekem mondjuk a normális nem ezt jelenti, de ezzel szerintem egyedül vagyok :D Bár nem ízt írtad, hogy mindenki megszokja, hanem hogy sokan ... :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.13. 14:37

A normális mindenkinek mást jelent. 8) Viszont a lényeg, hogy az a "normális" általánosságban (amire utaltam), hogy dolgozol->éldegélsz->megöregszel. :wink: Persze ezt mindenki másképp vitelezi ki, de legyünk végeredmény centrikusak és majd pár évtized múlva kiderül kinek vált be a legjobban a módszere. :) Mi többiek meg majd talizunk a híd alatt. :P
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 211 / 300 • 1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok