• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 18 / 27 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27

Re: A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.08. 20:42

(Kreion)

-Nem nagyon értek a tevékhez elhiheti... De biztosan lehet kezdeni valamit vele és talán a bőrét is kikészíthetik. A fickó miatt meg ne aggódjon! Ha akart volna balhézni, már nem itt lennénk... Csak lehet kezdeni valamit egy tevével...

//off

Dobás1: 6 + képzetlen + 1 karizma = 7

Tehetséges meggyőző! :D

Dobás2: 15 + 1 karizma = 16

Nos ha más nem, talán a szíve megesik rajtam... 8)
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.08. 21:05

(Xue)

*Szép lassan állok meg ringatózva a víz felszínén. Fanyarul veszem tudomásul, hogy a környékemen nincs part, vagy valami más amibe belekapaszkodhatnék. Nem értem semmihez sem hozzá, így úgy vélem még jócskán a csatorna közepén lehetek.
Lassan fontolgatom egyetlen esélyem a menekülésre, ha ismét praktikámhoz nyúlok, amikor meghallom Tenho szavait.
Hurrá!
Ám csak akkor vagyok hajlandó megmozdulni, ha a rönköt megérzem magam közelében, esetleg hozzám is ér.
Ekkor igyekszek első lendületből megfogni a fát amit nyújt felém - félek, ha kétszer kellene kapni érte elmerülnék.

Mindez alatt nem szólalok meg. Félelmem a fulladástól nagyobb, mint hogy kiessek a mozdulatlanságomból csak azért, mert nem koncentráltam eléggé a beszéd miatt.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.09. 5:06

(Twan)

*A combjaimba maró fájdalomtól a kényszeredett mosoly fájdalmas vicsorba rándul, de most nincs időm ezzel törődni, hisz Xue-t meg kell évdenem, így kétkézzel megmarkolva a kardot kiemelkedek a vízből és ahogy erőmből tellik az engem megsebző rákba mélyesztem. Az első instrukció amúgy is elhalóra sikerült, így nem nagyon értettem mit is kéne támadni, de úgyis mindegy a jó acél átüti ezeket a szutykos szörnyeket.*

//Támadás
d20: 9
TÉ: 6
Lassult: -2
Összesen: 14

Sebzés
2d8+4+1: 13+4+1=18//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.10.09. 10:07

(Gaz Dormak)

A vízbe érve rosszabbnak találom a helyzetet mint azt elöször gondoltam. Bár a nö úgy tűnik talán megúszhatja a normálisabb társáról ez nem mondható el. Amenyi vért veszíthetett lassan legyűrik.
< mocskos vizi-patkányok! :evil: >
-Vigyázzon a nöre! Kiálltok Tenho felé. Az Ö javaslatai csak halk morgásal fogadom.
-Tudom tudom, a hasuk alját! Ki volt az a hülye aki ezeket kitalálta?!
Mikor látom hogy a lovag a mindent bele durr csak úgy csapkod azért odaszólok Én is neki.
-Uraság a hasuk alján közepén van egy lágy pont, talán ott kéne megpróbálnia.
Ezek a csápok meg bénítóak, jó lenne ha nem kerülne velük közelebbi ismeretségbe!
Miközben felé indulok elkezdem a vizet csapkodni kardlappal és várom a drága kis csápokat hogy lecsaphassak rájuk.
< remélem Ramkirt nem vagy ma humorodnál és a szekeres bagázs nem most fog betoppani!>
Ezt követöen azért végig futatom a part vonalán a tekintetem.

//té:5+dobás:20 ( :lol: télleg ezt dobta isten bizi)
sebzés:12+4 (vazz vki csinált vmit ezzel a diceval? :shock: Vagy csak kedveli Q-t 8) )//
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.09. 15:10

KM: Castor de Vinter
Helyszín: Yankar
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét 6. nap
Esemény: Dráma a vízben
Résztvevők: Xue, Twan, Tenho, Dormak
________________________________________________________________________________

//Xue//

(5.kör folyatatása neked:)

Elkapod a Tenho által feléd nyújtott vastag gerendát, aminek a másik végét Tenho a saját testével súlyozza le.
Felkapaszkodsz rajta és végikúszol a nyákás, algával borított farönkön. Csupa mocsok lesz a ruhád, de kivergődsz a partra.
(Ezzel el is telik neked az 5. kör.)

6. kör

//A kezdeményezések sorrendje:
1. - Ragadozó Rákok 32
2. - Twan 25
3. - Tenho 23
4. - Dormak 19
5. - Xue

Mielőtt valaki megkérdezné: Igen a D20-ban nem kell körönként dobálni a kezdeményt. Az elsőnek dobott sorrend marad a csata végéig. //

3. 8/15

//Ragadozó Rákok//

Twan kardja mélyen belevág a rák testébe, gyakorlatilag teljesen kivérezteti azt. Dormak ahogy becsobban a vízbe, rörtön felyársal egy dögöt a szablyájával, épp a hasába szúrja, ahol nem olyan péncélozott.
Már csak egy rák marad, aki -mevel nem lát ki a vízből, és nem olyan intelligens, hogy taktikai helyzetelemzést végezzen- a vérszagtól megvadulva továbbra is támadja a lovag sérült lábát.

//Twan//
Azt a dögöt amelyik elkapott ledöföd és lesüllyed az aljzatra, bár még mozog, már nem jön vissza, hogy megtámadjon. A másikat a barbár szúrja le, közvetlen azután, hogy te végeztél a tiéddel. Egy ellenfeled még maradt, aki továbbra sem adja fel, hogy belőled lakjon jól.
A hasi nyúlványát kilöki és megérint vele. Állod a sarat, de érzed: a méreg egyre erősebb, és egyre jobban nehezedre esik a mozgás. (Értsd: Az ereje körönként +2-vel nő, ahogy felhalmozódik a szervezetedben.)

1. 19/11

Sebzés: 2

Bénítás-próba: 14 (sikertelen)

A rák csípése ezűttal gyengébb, de tovább mályíti a sebedet.
A bénító méreg és a vérző seb akadályoz az úszásban.
Most te következel a csatában, bár egyre lomhábban mozogsz.

//Dobj Úszáspróbát! CSZ: 20 Ha elvéted, a következő körre a VÉ-d csökken további -2-vel. Reméljük a rák számára nem lesz következő kör.//

//Tenho//
A lovag segítségére sietett időközben a korg, de még zajlik a csata a vízben -igaz a két férfi már kettőt megölt a támadók közül- azonban Twan arcáról lerí, nincs jó bőrben.
//A karakter ebben a körben szabadon cselekedhet belátása szerint.//

//Dormak//

A légiós szablya (nem ívkard! Csak olyanok az értékei.) éppen a has közepén kapja el a rákot, aki azonnal megmerervedik és dögént éri el az aljzatot.
Az utolsó rák változatlanul a lovagot támadja.
Vigyáznod kell, nehogy őt találd el!

//Ha a támadásod sikertelen, a kidobott sebzés felét a lovag kapja. Ehelyett ajánlom figyelmedbe a "Segítségnyújtás"-ról szóló részt a 296.- oldalon.//

//Xue//

Tenhoval vagy a rakparton. Ugyanazt látod, amit ő.
//A karakter ebben a körben szabadon cselekedhet belátása szerint.//

-6. kör folytatása következik (a játékosok reagjai által) -
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.10.09. 15:32-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.09. 15:25

Esemény: A teve elhelyezése
Résztvevők: Kreion
________________________________________________________________________________

//Kreion//

-Nézze uram, öszinte leszek magához. - mondja a kopaszodó pyarroni - Nem érdekel ez a dolog sokkal több nyűgöt és vesződséget veszek vele a nyakamba, mint amit az megér.

-De azt tudom, hogy Yankarban toroni rendszerű gladiátorviadalokat tartanak. Az Arána vadállatait hússal etetik. Álltalában tőlem szokták megvenni az oroszlánok fogára való marhát, de most még ma nem láttam kint az állatgondozókat. Talán ők megveszik néhány rézért. Ha jönnek majd felajánlom nekik...de a hús ebben a nyári melegban hamar bomlani kezd...lehet csak késő délután vagy piaczáráskor jönnek. Addigra már ezt itt -böki meg a tevét- már döngeni fogják a legyek.

Íródeák jelenik meg, nyakában medalion, és a hordozható írótábla szíja; a sarkában egy yankari katona.

-Jó napot uram a vásárrendtartásért felelős felügyelő hivatalnok vagyok. Earl a nevem.
Sajnálatos, ami a hátasával történt, de a dög eltakarításának költségeit -50 rezet- önnek kell megfizetni mert ez itt nem maradhat. Maximum egy fél órája van rá, hogy eltűntesse, vagy eltűntetjük mi de akkor magának kell állni a takarítók bérét, és azt hogy utána oltotmésszel beszórjuk a területet. Óhajt a tulajdonában esett rongálás miatt feljelentést tenni?- vesz fel az okuláréját.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.09. 18:10

(Twan)

*A jótanácsok szaporán záporoznak a "jóakaróktól" csak kicsit dühít, hogy ezt miért nem az előtt mondták, mielőtt harcba bocsátkozunk. Aztán felötlik bennem, hoyg gyakorlatilag érkezésük sem volt rá és ez büszke vigyort csal egyébként eléggé fájdalomittas képemre.*

<NA most láthatjátok, hogy mit tud egy bolondos lovag. 8) :D >

*Ezzel, ha már amúgy is zsibbadnak a lábaim egy kicsit ellazítom őket és kihagyok néhány tempót, hogy alább merülve most lentről felfelé döfhessem át a dögöt azon a sokat emlegetett hézagon át.*

//Úszás
d20: 10
tul.: 3
képz.: 2
Összesen: 15 (ez az úszás nem is megy annyira 8) )

Támadás
d20: 16
TÉ: 6
Lassult: -2
Összesen: 20

Sebzés:
2d8+4+1: 10+4+1=15//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.09. 18:29

(Kreion)

*Meglepődik hoyg errefelé ilyen gyorsan mennek a dolgok, de egyúttal örül is hoyg leveszik a válláról a terhet.*

-Jó napot önöknek is! Nem óhajtok a dologgal foglalkozni, már így is több problémám volt vele mint szerettem volna. 50 rezet mondott? Hmmm... Nem borsos ez egy kicsit? Mindegy! Tessék... *Azzal nekiáll leszurkolni azt az 50 rezet, majd ha végzett egy viszláttal egyszerűen otthagyja a tetemet és elindul a kapu felé, onnan pedig egyenesen a Surranó Vízköpő felé indul.*

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.09. 18:46

Esemény: A Surranó Vízköpőben

Rég volt már hogy utoljára itt jártál. A város nem sokat változott, talán csak az idegen lett több. Egy félórás bolyongás után akadsz rá a fogadóra.
A homlokzatán csűf "gargoyle" tartja a kezében a cégért: Surranó Vízköpő.

Kellemes ételszag; és evőeszközök csörgése hallatszik ki. Az időpont még korai ide este tízre várnak bár attól még beszállásolhatod magad a fogadóban.

A fogadó egy tágas, világos, tiszta étkezőből és egy lépcső alatti söntéspultból áll.
A fogadó sarkai lekerekítettek, -falambériával fedték el a sarkokat- ahol lampionok tartói lógnak; estefelé a "sarkok" -helyesebben az ovális tér szélei- kifelyezetten világos és jól látható helyei a fogadónak; ezen a helyen nincs hova húzódnia a feltünést kerülni vágyó intrikálóknak; szemérmes titkolózóknak, aki a sarokba megy azt veszik észre legelsőnek. Viszont sok asztal van, ahol a többi vendég között el lehet vegyülni. A falakon méterenként van világításra használt erszköz, és az asztalok elrendezése is körformát követ.

A pultba építve legalább öt hordó csapja áll ki, hogy nagy roham esetén hamar lehessen kiszolgálni a vendégeket. Népszerű hely lehet. Darts, sőt valami golyós játék is van, amit botokkal játszanak egy asztalon.
Öreg tangóharmónikás nyekeregteti a társát a lépcső alatt halkan. A pultosfiú sörrel tölti fel a nagyhordókat, hogy a csapoláskor szinűltig legyenek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.10.09. 19:02

(Kreion)

*Mivel nem ismerem a helyet, előbb körbenézek, de mivel (talán a golyós játékon kívül) nem látok semmi különöset, odalépek a pulthoz és megszólítom a fogadóst:*

-Adj isten fogadós uram! Fáradt utazó volnék és jelenleg egy dézsa víznél nem nem vázsom jobban semmire! Utánna ennék valamit, s talán egy szonára is szükségem lessz éjszakára...

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.10.09. 19:03

(Gaz Dormak)

A lovag úgy néz ki gyorsan tanul bár ez mindaddig nem derül ki míg a felszínre nem jön. Én csak annyit látok hogy elmerül majd alant is kibontakozik a küzdelem.
Azért, mivel elég tiszta a víz figylem a harc kimenetelét és esetleges szükség felléptekor kozbelépek. Ha meg Twan lenyomja az uccsó rákot akkor segítek neki a partra vergödni. A partra érve kicsit megnyugszom.

< még nem értek ide ....>
Azzal várom a következö meglepetést akármelyik partról. Kivont szablyával a kezemben állok a többiek fekvö testei felett.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.10.09. 19:11

Xuera nézek amint a parton van
-Jól vagy?

majd miután megbizonyosodtam róla hogy rendben van tehetetlenül nézem a csatát majd a köppenyem leveszem és a kardommal csíkokat hasogatok belőle hogy elláthassam a lovagot közben a partokat figyelem
<miért nem tanultam meg úszni még ki se tudom húzni a szerencsétlent pedig megérdemli. Talán mégsem olyan elkényeztetett. Van benne kurázsi>
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.09. 21:58

Esemény: A Surranó Vízköpőben

A fiú felpillant és leemeli a pultól a söröshordókat. Szippant egyet és rádnéz:

- Fogadj isten idegen. De nem én vagyok a fogadós, hanem az apám, de ő most áruért ment.

-Nos, élelemmel, szobával és fürdővel is szolgálhatunk önnek. Az étkezés 10 réz, a szállás egy éjszakára 5 réz. A fürdő 3 réz lesz.

A fiú megtörli a sörhabos kezét a kötényében.

-Ha fürödni szeretne: a hátsó kertben találja a kerti zuhany tartályát. Tessék itt van a helyiség kulcsa. -ad át egy vaskulcsot. -És kérem vigyázzon a tisztaságra; ha nagydolga akad vagy hánynia kell; ne a fülkében intézze; elnézést nem a személyének szól, ezt mindenkinek elmondjuk, mert amit egy két sivatagból beesett utazó ott művelt az több mint törvénytelen. Legszívesebben velük vakartattuk volna tisztára újra.

-Menjen csak tisztálkodjék le, addig süttetek valami sültet. Tessék itt van szappan és törölköző. Ha a ruháját kirakja az ajtó elé, gondoskodok a kitisztíttatásáról és váltót is hozathatok, ha önnek nincs. Bár egy új rend ruha másfél ezüstöt taksál.

-Iszik valamit előtte?-kérdi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.10.09. 23:49

(Xue)

*Kimászom ahogy tudok a partra Tenho mellé. Bár én nem fulldokoltam, de azért kifújom magam az ijedelemre miközben azon jár az agyam, hogy mit lehetne tenni a két vízben lévőért úgy, hogy az úszást kihagyjam. Láthatólag Tenhonak is ez jár a fejében - és mintha egy kicsit aggódna a másik kettőért. *
- Én jól vagyok. Köszönöm, hogy kihúztál.
Tennünk kellene valamit... De innen... :?
*A tehetetlenségben megcsillan valami a szememben - miközben Tenho a köpenyét szabdalja a hamarabbi sebellátás érdekében én úgy helyezkedem, hogy teljesen rálássak a rákra és összpontosítani kezdek.*

//1. Összpontosítás próba:
d20 + képz.fok + Ake.mód. / 13 + 5 + 2 = 20

Itt a KM-re bízom magam.

2. AK 329.oldal - Telekinézis, pszi-diszcíplina
Xue nem ismeri az állatot. Azonban minden pszi energiáját belefecolja kísérletébe. Ami annyit tesz, hogy mind a 14 Pszi-pontját feláldozza a műveletre.
(Ha úgy döntessz, hogy nem megy a könyv leírása miatt a diszcíplina - vagyis nem lesz hatása, mert Xuenak nincs elég energiája a művelethez, akkor is megpróbálkozik vele bevállalva azt, hogy ezzel elveszti a pszi-energiáit "feleslegesen".)
Könyv szerint Távolsági Érintő támadást kell dobnom (ami szerintem hülyeség, de ezt most nem boncolgatom).

d20 + támadó érték alap + Ügy. mód. + méret mód. + táv.mód. - 10 (a mozgó célpontra való Telekinézis használata miatt)
1 + 1 + 2 + (a többi módosítót én nem tudom) = 4 + (méret/táv./egyéb módosítók) -10 = ?

~ síírva fakadok ezen a kockán -.- ~ //

*Ha sikerül "megfogni" a rákot, akkor a maximális sebességgel "hajintom ki" a túlsó partra amilyen messze csak tudom a vízből, hogy Twan és Dormak biztonságosan ki tudjonak úszni hozzánk.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.10.10. 17:04

Esemény: Dráma a vízben
Résztvevők: Xue, Twan, Tenho, Dormak

7. kör

//A kezdeményezések sorrendje:
1. - Ragadozó Rákok 32
2. - Twan 25
3. - Tenho 23
4. - Dormak 19
5. - Xue

3. 8/4

//Ragadozó Rákok//

Az utolsónak maradt ragadozó túl nagy sebet kap a lovagtól.
Elereszti a lovag lábát és lesüllyed az aljzatra, hogy elevickéljen.

//Twan//

A döfésed nem volt halálos, a páncélja megóvta a rákot a kimúlástól, akkorát ütöttél bele hogy állati intelligenciája is belátta: talán meg kellene maradnia a vízben lebegő dögöknél.
A csata véget ért.
Dormak a segítségedre sietett volna, de már okafogyottá vált a dolog.
Viszont a lábad iszonyyatosan bedagadt a méregtől és görcsöni kezd, éppen fent tudsz maradni a vízen és két karral egy lábbal kievickélni a partra, de a járás az még kérdéses lesz.

//Tenho//
A parton egyenlőre nincs mozgás, jószerével a környező házak lakói most ocsúdnak, hogy mi történt.
Felcsíkozod a vizes köpenyed, mivel semmitek sincs ami ne lenne vizes, muszáj leszel ezzel dolgozni. A lovag egyik lábát nem használja úszás közben.

//Dormak//

Nincs már szükség a támogatásodra, a lovag egyedül is elbánt az utolsó támadóval.

//Xue//

//Off:A Telekinézis leírása szerint csak Mf. Pszi alkalmazó használhatja.//

Erős koncentrációba merülsz a parton, de a kívánt hatást nem éred el. Pszi képzésed határihoz értél, tudásod nem terjed ki erre a metódusra.
De már nem lesz rá szükség. Twan kettő, Dormak egy rákot győzőtt le, bár a lovag ennek jobban megfizette az árát.

//Mindenki//
A merénylet szerencsésen zárult. Sikerül minenkinek kievickélni a partra. Körülöttetek égő fadarabok, és sűló hús égett szaga. (Még szegény paciból származik.)
A lovag lábán cafatokban lóg a nadrág, és másfélszeresére van a cobja dagadva.
A méreg ellen sokat nem tudtok teni; leginkább valami óriási csalánkiütésre hasonlít.
//Gyógyítás próba: CSZ 10; ha megvan: A méreg helyileg hat, a duzzanat és a bénultság idővel el fog múlni; ilyenkor a legtöbb amit tenni lehet a beteggel, ha jegelik a lábát és sok tejet iszik. (A tej a legősibb semlegesító hatású ellenméreg.) A vérzés elállítása már kihívást jelentő, a körülményeket és a használt eszközöket figyelembe véve; CSZ:20; ha megvan Twan már nem vérzik tovább; viszont fertőtleníteni kellene.//

//Twan//

//Fertőzés ereje: 15. Óránként kell Állóképesség próbát tegyél, ha elvéted +4-gyel, ha megdobod +2 vel nő a fertőzés ereje. Ha eléri a Fizikai Ellenállás fokát, a sebed elfertőződik. Természetesen a seb kitisztítása és állandó ellátása sokat segítene, tiszta forrásvíz, vagy forralt víz kellene hozzá.//

//Mindenki//
Itt is- ott is kinyílnak a házak ablakai, és szájtáti fejek lesik, hogy mi történt a híddal és környékével, néhány kósza járókelő is megjelenik, elhűlve bámulják a pusztítás nyomait.

Jutlamazás:

- merénylet túléléléséért mindenkinek 200+8d100 Tp
- Twan az extra harcért, illetve a vízben harcolásért további 5d100
- Dormak az extra harcért, illetve a vízben harcolásért további 2d100
- Xue a varázslásért 5d100 Tp
- Tenho az elképesztő mák-soroztatért, ahogy kilábalt a vízből, és a Xuenak nyújtott segítségért 5d100 Tp
- minden a jelenet alatt elveszített Fp-ért 2 Tp
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 18 / 27 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...