• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 32 / 95 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Horgas Hóhér & a Varjak fogadó

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.06. 16:32

(Farro)

*Végül győzedelmeskedik a végy, hogy viszontlássam szerelmem, így vigyázva az esetleges kövtőkre megpróbálok eljutni Sazi anyóhoz, hogy találkozhassak Mirjammal vagy, ha nincs ott legalább megtudhassam hol kereshetem. Nem tudom még mit fogok mondani, azt sem mit kellene mondanom. csak annyi világos előttem, hogy látnom kell Őt. Az pedig már igazi menyország, ha a reggeli elválásunk után mgé szóba is állna velem, esetleg újra érinthetném.*

<Elszúrtad Farro. Ezt nagyon. Meg akarod védeni, de csak elutasítod. Pont Őt, aki mindent megadott még azt is, amit álmaidban sem reméltél. Most pedig rohansz, hogy visszakerülj mellé, mert nem bírod a hiányát. Lehet most csalod nyakára Mirjamnak a halált és mégis csak mész előre. Önző állat! :evil: >
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.07. 12:04

*A szándék az tiszta, de az út...
Merre is kell menni? Ötlik fel benned a kérdés, miután elhaladtál a Vasmacskától úgy 3-400 lábnyira és egy szép, 5 utcából álló elágazáshoz érkeztél. Megtorpansz és töröd a fejed, ám a helyes irány nem világlik meg elmédben.
Idegen város és nincs semmi helyismereted, ráadásul minden másképp fest mint az éjjel.
Téblábolsz még, nézelődessz, hátha valami bevillan, valami használható kép, amin elindulhatsz, mikor is a tőlled jobbra eső utcából egy 12-13 éves kölyköt látsz meg rohanni feléd. Szegényke nem néz a lába elé, jobban el van foglalva azzal, hogy mi történik a háta mögött. Hamarosan az is feltűnik, hogy mit figyelget annyira: három egyenruhába bújt férfi rohan utána valamit dühösen ordibálva.
A gyerek meg csak fut. Előrenéz - alig 15 láb lehet köztetek -, majd újra hátrafigyel, újra előre - 5 lábnyi a távolság -, bizony rájössz, ha nem cselekszel valamit a gyerek egyenesen neked rohan, mintha nem is látna.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.10.07. 13:49

(Raziv)

A macskaszerű lényeknél egy kicsit elkerekedik a szemem, és egy picit reszket a térdem.

<Majd csak később ha esetleg rájövök az értelmére.>

Az akasztófákra felnézek,megállok.

<Lehet én is itt kötök ki egy napon....Nah de azt hagyjuk a végére.....>

Utamat a fogadó felé veszem.De a "köpési ceremóniát" nem végzem el.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.07. 14:38

(Farro)

*Alig jöttem el a Vasmacskától máris eltévedve érezhetem magam. Ez a város nagyon nagy és ráadásul labirintusszerű utcahálózata kiismerhetetlennek tűnik. Már épp azon vagyok, hoyg jólbevált találomraleszólítós módszeremhez nyúlok, mikor érkezik a gyerkőc igen nagy sebességgel és minimális figyelemmel.*

<Mi ez? :o Jah üldözés. 8) Most vagy félreállok és kimaradok vagy megállítom és megpróbálok segíteni az üldözőknek. Mondjuk nem tudom mi is a pontos helyzet, így nem lenne megfontolt lépés a beavatkozás. ... Hm. Mióta is érdekelnek a megfontolások? :? 8) 8) Igen. Emélkszem. ... Mióta nem csak magamra kell gondolnom, hanem drága Mirjamomra is. :) >

*Ezek a gondolatok villannak át az agyamon és végül mielőtt eltrafálhatna a srác készülve az esetleges hirtelen irányváltására is kilépek az útjából. Nomeg persze a három egyenruhás útjába sem szívesn állnék. 8) :D Azért továbbindulás után a kíváncsiság rábír, hoyg megnézzem mi is sül ki a nagy fogócskából.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.08. 12:03

*Az akasztófákat megnézvén megálllapítod, hogy bizony már jó régen lehettek ezek használatban. Felsejlő gondolataidat hamar elhessegeted magadtól, hisz nem kell még ezzel foglalkoznod.

A téren átvágva egy érdekes jelenetet látsz nem messze a fogadó bejáratától.
Egy barna ruhába öltözött úgy 25 körüli férfi térdepel - és próbálja minél kissebbre összehúzni magát - egy nagydarab fekete ruhás férfi előtt, aki hanglejtéséből és tartásából ítélve nem épp kedveskedő szavakkal illeti. Ugyan nem érted, mert ez a nyelv idegen számodra, de megvagy arról győződve, hogy szitokáradat hagyja el az ajkát a látszólag katonának (vagy valami hasonló lehet) kinéző férfinak. A térdeplő valamit makog, mire a másik egy jó nagyot sercint melléje, majd dühösen távozik - be a fogadóba.
Eközben az emberek jönnek-mennek mellettük. Ha valaki oda is figyelt, csak unott arccal ment tovább, mintha ez erre mindennapos jelenet lenne.

Belépsz a fogadóba nem sokkal a fekete ruhás után (mert gondolom bemégy :roll:).
Egy kis előtérbe érkezel, szemben veled egy széles lépcsősor fut felfelé az emeletekre normál pihenős lépcsőfordulóval. Balkézre pedig egy süllyesztett fogadóhelyiséget pillantassz meg. Komor. Ez az ami legelőször felötlik benned. Sötét falak, sötét bútorok, fekete pult a levezető lépcsőtől jobbra. A falakon gyertyák világítanak, s a komor összhatással így úgy fest mintha egy virrasztóházba léptél volna be.
Pusztán a bent lévő nyüzsgés az ami tudatosítja ennek hamis illúzióját. A fogadó majdhogynem tele van zsibongó vendégekkel. Fekete egyenruhában szaladgáló felszolgálókkal, tálcával ekzükben, valamint megpillantod a téren látott férfit is egy másik ugyanolyan öltözéket viselő férfival beszélgetni és szúrósan pásztázni a vendégsereget. Talán kidobók lehetnek?!?
A pult mögött egy középkorú, igen vékony testalkatú, morcos férfi szolgálja ki a vendékeget.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.08. 12:17

*Félrelépsz a kölyök elől.
Azonban mindezek ellenére ő neked szalad. Kívülről talán úgy is tűnhet, hogy mindez véletlen egybeesés, hogy ő is észrevette ottléted és ki akart kerülni, s ezzel egyidőben te is kerülő manővert hajtottál végre - és pont egyirányba, aminek következtében összeütköztetek; ám abban biztos vagy, hogy a kölyök szánt szándékkal rohant neked. Valahogy a mozgása ezt súgja...
Elvágódtok a földön, alaposan meg is ütöd magad (4 Fp, a tarkódat és hátadat ütötted meg). A kölyök pár pillanatig mintha csodálkozva nézne, majd felpattan valamit makogva és iszkol tovább.
A városőrök beérnek. Ketten a fiú után rohannak töretlenül, míg a harmadik melletted áll meg. Kicsit aggódó arccal néz és valamit kérdez, amit nem értel.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.10.08. 13:42

(Raziv)

Amikor a nagy marcona leszidja a szegény srácot, egy kicsit kinyílik a bicska a zsebemben, már nyúlnék a késemért mikor eszembeötlik:
<Itt te vagy a legalantasabb, úgyhogy húzódj csak hátra.....Jajj, de megmutatnám ennek a nagyszájúnak, csak számítanék vele egyenrangúnak....De itt és most nem lehet.>

*Kezemet leveszem a mellemen feszülő övről, és helyette másfelé nézek, de egyszercsak dühömben a földbedobok egy tőrt csak a lábam elé.(Hacsak nem olyan sűrű a tömeg, hogy ebből konfliktus legyen.)*

A fogadóban: (ha beértem :roll: )

<Fura egy hely, lehet az én temetésemre készülnek itt is.>
//Eléggé Dartonita humora van a srácnak//

*Elnyomok magamban egy mosolyt.*

-Jó napot kívánok uram..-köszöntöm a kocsmárost pyarr nyelven.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Erin O'Shanon 2007.10.09. 13:26-kor.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.08. 18:05

(Farro)

<Tolvaj!>

*Ahogy a srác mintegy véletlenül nekem jön és ledönt a lábamról rögtön ez ugrik be. Csúnyán bevágom a kobakom, így egyik kezemmel azt simogatom fájdalmas frimaszt vágva, míg a másik kezem a poncsó alá csúszik és egy gyors körbetapogatással megpróbálom megállapítani minden cuccom, főleg az erszények 8) , megvan-e. Közben a emgálló városőrre nézek és feltápászkodás közben közös nyelven próbálkozom, de sejtem nem nagy sikerrel.*

-Elnézését kérem biztos úr, de nem értem a toroni nyelvet, így nem tudok Önnek válaszolni.

*Igencsak bosszant, hogy a kölyök ilyen könnyedén kicselezett, de azért próbálom megjegyezni a képét az esetleges későbbi találkozásra való tekintettel.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.08. 21:47

*Megvan mindened.
Szavaidra kissé összeráncolja a homlokát a katorna.*
- Ön lenni külhoni. Komoly sérülés lenni Önön? Meglenni minden értéke? - *kutatólag néz, és már annyira nem is együttérző az ábrázata. Épp válaszolnál, amikor a poncsó alatt az ujjaid eddig ott nem lévő erszényre tévednek. Bársonyborítású erszény, és biztos nem a tied. Amit hirtelen ki tudsz tapogatni, hogy jóval kisebb mint egy átlagos pénzes erszény*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.08. 22:14

//Off: küldtem neked pm-et. Még sajna nem olvastad el. Így szétbontom a reagod önhatalmúlag.//

*Lemégy a kislépcsőn egyenesen a pulthoz, hogy beszélni tudj azzal az alakkal aki a pult túloldalán serénykedik.
Bizony várnod kell egy kicsit míg sorra kerülsz. Így van időd megfigyelni egy-két szokást erre felé.
Feltűnik, hogy a felszolgálók soha nem néznek a vendégekre, inkább szemlesütve hajbókolnak, de egy flancos úri vendég előtt még térdepelni is láttál szolgákat.
A többnyire szürke/barna ruhába bújt vendégek, a színesebb öltözéket viselők (de láthatólag nem nemesek), valamint a már látott flancos urak eléggé élesen el vannak határolódva egymástól ülési helyzetüket tekintve.
Viszont elmélkedni nincs sok időd a dolgokon, mert lassan rád kerül a sor.
Illedelmesen köszönsz a kocsmárosnak pyarr nyelven, aki rád is ugyan úgy tekint mint eddig bárkire - morcosan, fáradtan, kissé nyúzottan.*

- Jobbat inkább. Mit adhatok? Inni bármivel szolgálhatok, enni bármit kérhet ha van türelme megvárni, szobám pedig van nagyon egyszerűtől lakosztályig. - *a hangja sem derűs.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.09. 5:19

(Farro)

<Hm. Mi ez? Ez a kölyök nem ellopott tőlem, hanem belopott a poncsóm alá egy másik erszényt. Most vagy direkt nekem akarta adni vagy csak én voltam a balek, akire rá tudta sózni a zsákmányát. Ha most jóhiszeműen visszaadom külhoniként nem tudom milyen elbánásban részesülnék. 8) Na majd, ha nagyon rajtam keresik majd valamit kitalálok. :) >

*Nem szólok az új ingóságomról. Lassan felülök még mindig a fejemet simogatva a koppanás után. A hátam se érzi jól magát, de azt nem érem el rendesen.*

-Nincs komoly bajom és azt hiszem megvan mindenem. Köszönöm szépen a segítségét Uram.

*Lassan feltápászkodom és leporolom kicsit magam.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.10.09. 13:40

(Raziv)

-Megelégednék egy nagyon szerény lakrésszal, ugyanis nincs sok pénzem.De nem vagyok ügyetlen kovács.Messze földről jöttem ahol kitanultam a mesterségem, ha tudnál valakit ajánlani jó uram aki mellé elszegődhetek, nagyon szívesen venném.Valamint elvállalnék az én méreteimnek megfelelő munkát, itt a kocsmában a szállásomért cserébe.Konyítok egy kicsit a főzéshez is.

Mondom el a kocsmárosnak egyszuszra.
<Mondja azt hogy tud egy kovácsot....>
<Milyen szép is lenne újat tanulni itt is.>

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.09. 22:23

- Nállam a vendég nem dolgozik hanem fizet. - *komorul el kicsit még jobban a tekintete* - A szoba naponként 10 réz lesz. Benne van háromszori étkezés. A harmadik emeleten kap szobát. 307-es. Itt a kulcs - *akaszt le egy közepes nagyságú vas kulcsot a pult alól valahonnan. Írásjegyek vannak rajta, de még nem adja oda.* - Ha nem ismerné a számokat - vesse össze az ajtón lévőkkel.
Kovácsot nem ismerek. Nincs nekem olyanra szükségem.
Kell akkor a szoba vagy nem? Ha igen mondja a nevét, amit bevéshetek a könyvbe, osztán mehet, ha mást nem akar.
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.09. 22:30

*A katona fürkész egy picit, majd igenlően biccent.*
- Akkor rendben. Lenni óvatos utcán, sok lenni tolvaj.
*Nem kérdez mást, hanem egyszerűen szó nélkül tovább iramodik társai után.
A járókelők közül néhányan megnéznek maguknak, de ez inkább csak puszta kíváncsiság, mintsem valakinek is lenne komolyabb szándéka veled.
Szépen leporoltad magad tetőtől talpig. Amikor felnézel Sazi-mama áll előtted úgy 15 lépésnyire. Arca kicsit komor ahogy néz a jobbra eső harmadik utca bejáratánál. Nem szól, nem örül meg ahogy tekintetetek találkozik, de még csak nem is int, hogy menjél oda hozzá. Csak áll és néz, s közben olyan érzésed támad, hogyha a hátad szőrös lenne, akkor bizony mindegyszálig most az égnek állnának rajtad a szőrszálak.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.10. 5:26

(Farro)

*A katona távoztával már épp ismét tanácstalankodni kezdenék, hogy merre is tovább, de ekkor meglátom Sazi-mamát. Mondjuk a nézése alapján nem tudom ennek mennyire örüljek. :? Futkos a hideg a hátamon és legszívesebben rohannék hozzá, hogy "Mi van Mirjammal?", de valahogy megtartóztatom magam és a kissé elveszett külhoni nem túl nehezem fentartható "álcáját" megtartva indulok el az utcák kesze-kusza szövevényébe, mintegy "véletlenül" választva azt, melynél az anyó áll. Egyenlőre nem tudom mit akarhat, így az eredeti tanácsot követve nem szólok, ha alkalmas a hely és az idő ő biztos elmondja, amit szeretne.*

<Vajon mi lehet? Csak Mirjamnak ne essen baja. Vagy lehet, hogy a reggeli nem túl szép elválás miatt ilyen haragos rám a néni? :? >
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1413 hozzászólás • Oldal: 32 / 95 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95

Vissza: Toron