• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Wercole (Lorfin)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Wercole (Lorfin)

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.02. 12:15

Név: Lorfin
Kor:17
Nem: Satnya de férfi
Születési hely: Eren
„Kaszt”: Tolvaj/Bárd
Faj: Ember

Előtörténet:
Leodora, és Hamsen gyermeke, kik illatszerek eladásával foglalkoztak. 3 gyermekük volt, Siora, Tervestan, és Lorfin.
Igazi rosszcsontok voltak, kik minden zsiványságra készen álltak, ha akadt rá lehetőség. De a furmányosabb mindközül Lorfin volt, kinek folyton a lebzselésen, és a csínyeken járt az esze. Tán pont ez volt a szerencséje, mert a család némi alvilági ügye miatt elég nagy bajba keveredett. Egyedül Siora élte túl (meg persze Lorfin, aki épp a piacon lopott). Mikor végre egymásra találtak könny csordult a szemükből. Lorfin nem értette, hogy pontosan mi is van, de látta, hogy nagy a baj. Mikor megtudta mi történt, megígérte, hogy sose hagyja magára, és úgy fogja tartani, mint 1 királylányt…
Egy ideig elég jól is éltek, mert Lorfinnak ügyes keze volt a lopáshoz. Mondhatni ő volt az erszények igaz ellensége. De persze a vérdíj is méltó mennyiség volt. A bitófától mindössze az mentette meg, hogy egy Boszorkánymester kapta el, akit előzőleg kizsebelt, és munkát adott neki. Vele és kis csapatával kellett tartania egy sír felé, és ott bevetni a tudományát…(azt persze kihagyta a kis hamis, hogy semmit se konyít a zárakhoz:P)
A dolog egészen jól alakult, mindaddig, míg meg nem jelent a Menyét. Egy alvilági mindenre elszánt beteg állat, aki kiszagolta, hogy micsoda kincsre vadászunk, és elrabolta Siora-t, és megfenyegette kedves – ám elég együgyű - hősünket, hogy ne reméljen jó életet a lánynak, ha nem szerzi meg neki amire vágyik(lefordítva: eladja kurvának, ha nem jár sikerrel - de ezt mellesleg így is úgy is megteszi). A tárgy egy maszk volt, mivel bármikor átváltozhat.
A végére Lorfin sok áldozat árán sikeresen megszerezte a maszkot úgy, hogy a boszorkánymester praktikát kihasználva megmérgezte a piciny csapatot(belerakta az ivóvízbe, majd a siker után persze majd szomjan halt, mert minden vizet megmérgezett), majd elvitte a Menyétnek, aki érkezés lendületével akarta kivégezni az szerencsétlen tolvajt, Ám egy fürgöncnek hála, aki az ajtón való belépéskor félrelökte Lorfin-t, a tőr rossz célpontban landolt, aki azonnal meg is halt. Ezután Lorfin dobott 1 tőrt, de az szintúgy elkerülte a célt… ezzel kezdetét vette egy elég mulatságos harc, mely abból állt, hogy egymás eldobott tőreit kapdosták fel, és dobálták vele a másikat (mint rosszgyerekek a zöldséggel).
A végére Lorfin megvágta a férfi oldalát, és ezzel el is dőlt a harc. Mert pont a Menyét egyik tőrét dobta, ami mérgezve volt.
Így vesztette el Lorfin az utolsó családtagját is, kinek keresését a mai napig nem adta fel…

Személyiség:
Vidám, kedélyes illető, akinek a pénzen kívül a nők az igaz gyengéje. Nem hatalmas izmokkal, és hősies tettekkel veszi le a lányokat a lábukról, inkább az előzékenységével, kedvességével, és zenei tehetségével.
A látszat ám igen gyakran csal. Igazi belsője keserű, és rideg. Tetteivel, és viselkedésével a múltbéli hibáit, szeretné jóvátenni. Ez igen rosszul megy neki, mert lehet, hogy jót akar tenni, de mindig máshogy tesz.
Kicsit szétszórt, és zavarodott, és figyelmetlen. Ezek a tulajdonságok miatt nem igazán vehető észre, az ügyessége, és egyéb pozitív tulajdonsága (már ha van ilyen).

Kinézet:
Vállig érő hullámos haja úgy áll, ahogy éppen. Arca sápadt, és szögletes, szemöldöke vastag, szeme színe barna – majdnem hogy fekete, ajkai vékonyak.
Testalkatára a nyurga a tökéletes kifejezés. Tartása büszke, ám izomzatára nem lehet az…
Ruházatban a barnát, és a narancsot részesíti előnyben. Népe öltözékéből, csak a térdfőlé érő csizmát tartotta meg. Ezen kívül még szereti a mellényeket, és a lógós bő ujjú ingeket (mik ideálisak a lopásra;)) Fegyverként csupán egy szál dobótőr van nálla, amit főleg erszények ellen tökéletes.

Kezdési hely Erion örömnegyed, mert állítólag szajha lett a hugából
Kép
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Wercole 2007.10.03. 14:02-kor.
Wercole

Vissza a tetejére

Adatlap

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.02. 13:58

Lorfin

Elsőszintű

Tulajdonságok
Erő 11 (11)
Ügyesség 17 (19)
Gyorsaság 16 (17)
Állóképesség 12 (12)
Egészség 14 (14)
Szépség 16 (17)
Intelligencia 13 (13)
Akarat 12 (12)
Asztrál 11 (12)
Érzékelés 15 (15)
Összesen: 142 KAP

Harcértékek
Alap
Ké 10 (10)
Té 20 (20)
Vé 70 (70)
HM 8 (24)
Fegyver nélkül
Ké 10+7+6+2=25
Té 20+1+7+6+4=38
Vé 70+6+7+2=85
Dobótörrel
Ké 25+10=35
Té 38+11=49
Vé 85+2=87
Sp K6
Korsóval
Ké 25+10=35
Té 38+4=42
Vé 85+2=87
Sp K3+2
Összesen: 124 KAP

Alap
Ép 4 (8)
Fp 4 (4)
Fp/szint 4 (12)
Kiszámított
Ép 8
Fp 12
Összesen: 24

Kp alap 8 (8)
Kp/szint 7 (14)
Jelenlegi Kp 25 (ebből nem költöttem, mert ezzel korrigálom majd azokat, amiket játék során hiányolok a karakterből)
Összesen 22

Képzettségek
Alap
Kultúra (ereni) 3
Élőnyelv (Erv) 3
Helyismeret (Eren) 3
Kap-ból
Harci
- Fegyverdobás dobótőrrel 2
Szociális
- Élőnyelv (közös) 4
- Helyismeret (Erion) 2
- Kultúra (Erion) 2
- Lélektan 2
- Értékbecslés 2
- Szexuális kultúra 3
- Dorbézolás 3
- Irodalom 2
- Zene 3
- Ének 2
- Tánc 3
Alvilági
- Álcázás 2
- Álöltözet 2
- Zsebmetszés 82%
- Lopózás 57%
- Szájról olvasás 3
- Hazárdjáték 3
- Hamisjáték 3
- Kocsmai verekedés (korsó) 3
- Piszkos csel 3
(Zsibbasztó ütés, Aljas rúgás, Zavaró tárgyak)
Túlélő
- Egyensúlyérzék 57%
- Futás 1
Elméleti
- Számtan 3
- Írás/olvasás 3

Összesen 63

Tulajdon
- Ruházat: barna térdföléérő csizma, fekete bőrnadrág (egy vékony derékszíjjal), Bő ujjú narancsszínű ing(nyakánál van csak fűző, de nincs befűzve), kigombolt bőrmellény, balkarjára kendő kötve (abban tartja egyetlen dobótőrét)
- Ékszerek: ezüst pengegyűrű a jobb mutatóujján (penge mindig befelé áll, hogy senki ne vegye észre), és egy ezüstgyűrű a jobb hüvelykujján
- Fegyver: 1szál dobótőre, meg a tarisznyájában a kedvenc kupája(nehéz, mert vasból készült, és csúnya is… de hát ragaszkodik hozzá)
- Tarisznya: 2kendő, tartaléking, 4db bőrszál, papír/szén(nehezebb számolásokhoz), kulacs(benne jófajta rum), illatszer(speciális alkalmakra), tisztálkodó felszerelés

Csatlósok max 1 kóbor eb, akinek egyszer enni adott

Ajándékok, Jutalmak

2007-10-02
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára Wercole 2007.10.06. 17:39-kor.
Wercole

Vissza a tetejére

Re: Wercole (Lorfin)

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.02. 18:55

Üdv!

Akkor a stathoz:

Azt a fentmaradó 11-et azért költsd el légyszíves. 8)

kezdő karinak %-os képzettsége maximum egy lehet, amire 3KAP-ot tesz és ezzel 75%-ról indul, tehát a 100%-ot csökkenteni kell.

Az UT-ben a "Fegyverdobás" képzetséggel használni is tudod a cuccost, így arra nem kell külön képzettség.

A Kp tartalékolást te tudod, de játék közben már csak azt veheted fel, amit a HM-ed indokoltnak ítél a játékod alapján.

Hirtelen ennyi.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.02. 20:29

Rendben elköltöm a pontokat, de igazából nincs túl sok jelentősége szerintem(nem áll szándékomba későbbre tartogatni... nem mintha lehete:P), meg inkább egy kicsit együgyü karaktert szeretnék kijátszani...
A fegyverhasználatról nem tudtam elnézést.
A Kp megoldásom pedig az asztali játékok alatt jjött, mert mindig kiderül, hogy valami nem klaffol, és ha van kp-m a korrigálásra, akkor belekezdhetek a tanulásába(szerintem praktikus megoldás)

A Zsebmetszéssel pedig azért voltam olyan bátor, mert úgy véltem, hogy az a karakter, akinek az életében az egyetlen állandó dolog a lopás, és előbb tanulta meg, mint a normális beszédet(körül belül 4-5évesen, bár akkor még inkább a család volt a célpont) annak rögzült már annyira a fejében a mozdulatsór, és könnyebben felismeri azokat a helyzeteket, ahol kamatoztathatja a tudását... hisz jóformán a lopás az élete...(ha lehet, akkor megkérnélek, hogy ezt vedd figyelembe.)

A többit azonnal korrigálom.
Wercole

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.03. 5:28

A 3.fok (aminek a 75% felel meg) a gyakorlott, hivatásszerű képzettséget jelöli. Ezért van az, hogy a %-oskonál ebből egyet engedünk mert lehet, hogy már gyerekkora óta ezzel foglalkozik. De akkor mit csináljon szegény tizen-huszon szintű klánfőnök mestertolvaj? Szotyorkodik, mert egy 17 éves suhanc lenyomja KAP-ból. Elhiszem, hogy nagyon pofás ez a 100% felettiség, de a karater akkor is csak szépreményű kezdő 1.szinten. Tehát figyelembevettem az indokod, de azért vedd visszább. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.10.03. 8:34

Szia!

Csak egy pár kérdés a teljesség igénye nélkül:

Mi is lett a boszorkánymesterrel?
Hogy került elő ez a bizonyos figura, a Menyét? Hogy és miért kapta el pont Siora-t?
Kiktől kellett megszereznie a maszkot? Milyen csapatot mérgezett meg?
Hogy veszett el a huga?

Ezekre válaszolj, légyszives.

Wharadak voltam.

UI: "Mondhatni ő volt az erszénye
g igaz ellensége." -> szerintem ez "erszények" akart lenni...
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.03. 13:51

Rendben visszaveszem a zsebmetszést, ha fontos...(de azért kötözködnék, mert azt imádok. A mestertolvaj még magas negatív módosítóval is biztosan ellopja amit, szóval körülbelül 200%környékén járhat - netán több)

Wharadak! noss aléggé le kellett rövidítenem az előtörténetemet, mert ez valójában egy kaland volt, amit asztalin játszottunk... úgylátszik túl szaggatottan fogalmaztam.
- leírom ide a válaszokat, és érthetőbbre átírom az előtörit...
Mi is lett a boszorkánymesterrel? ---> A boszorkánymester egy kissebb csapatot toborzott, a maszk megszerzéséhez, amiben benne voltam...(ez lett megmérgezve, megölve a boszorkánymestertől lopott méreggel)
Hogy került elő ez a bizonyos figura, a Menyét? Hogy és miért kapta el pont Siora-t? ---> Noss... a kalandban ő volt az ellenség, gondolom meghallotta a BM tervét, és a leggyengébb láncszemet - engem - kényszerített, hogy lopjak(gondolom én). Siora-t pedig nem volt nehéz elrabolnia hisz ő a városban(Eren) maradt egyedül.
Kiktől kellett megszereznie a maszkot? Milyen csapatot mérgezett meg? ---> A csapatot már leírtam, és az előtörténetben ott volt a helyszín is... a sírban nem voltak élőholtak(csak két gigantikus pók, de ezt direkt hagytam ki az előtörténetből... ez nem történt meg Lorfinnal)
Hogy veszett el a huga? ---> Ezt télleg le kellett volna írnom... Hát mivel engem ki akart végezni, és a hugom meg "jóbőr" volt, ezért eladta kurvának(elnézést a kifejezésért, de nálam más a kurva, a szajha, és az örömlány)... ebből is pénzt szerzett...

Ha valamit megen elcsesztem volna, akkor előre is elnézést...
Wercole

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.03. 19:01

Kötözködni lehet csak nem érdemes. :twisted: :P :D

Egyébként még 3 pontot el kell költened. :) Lehet, hogy van egy enyhe antitáp hajlamod, de azért 375KAP-ból indul a karakter, hoyg tényleg annyiból legyen alkotva. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.04. 13:33

Minden kívánság teljesítve!!!

Antitáp hajlamom nincs (én is imádok überf@sz@állat lenni, mert néha nagyon hangulatos), csak mindig a karakter koncepciójától függ, hogy hogy osztom el a karakter pontjait...
Ha itt az az igény, hogy mindent használjak ki, és pontosan az igények szerint, akkor legközelebb így fogok tenni...

Köszönöm az öszínte kritikát...
Wercole

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.04. 17:55

Üdv!

Harci
- Fegyverhasználat dobótőrre 2
- Fegyverdobás dobótőrrel 2

Azt hittem ezt már tisztáztuk. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.04. 19:11

az jó, meg minden, de mit csináljak, ha 3-4.szinten szeretném később használni?
ebből a szemszögből nézve már kell a Használat is...
de ha valamit rosszul tudok, akkor szól, mert most játszok először normálisan UTrendszer szerint...
Wercole

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2007.10.05. 19:22

Na, a kari részemről is elfogadva, amint ki lesz húzva az, hogy "dobótőrre fegyverdobás", ugyanis arra ezt nem kell felvenni, mert Quator is leírta, hogy a fegyverhasználat magában foglalja azt, hogy el is tudod dobni. Ergo nem az a baj, hogy felvetted második szinten, hanem az, hogy kétszeresen akarod felvenni.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.05. 19:30

Állj! Nem! Nem kell fegyverhasználat. FegyverDOBÁS kell csak. MErt azzal tudod forgatni is a dobófegyvert csak nem kapod a fegyverhasználat magasabb szintjeinek extráit. Ennek egyszerű oka van. Bármennyire is igyekszik valaki egy dobótőrrel, akkor is dobni lehet igazán eredmányesen. Közelharcban lehet böködni, de nem azzal lesz valaki késelőbajnok. Mivel a kialakítása is elég rizikós, hogy rácsúszik a jelzés értékű markolatról a kéz a pengére.

Tehát: Fegyverdobás dobótőrre igen. A másik nem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wercole » 2007.10.06. 9:11

Rendben...
átcsoportosítottam a tullajdonságokra a többi pontot...
;)
Már alig várom, hogy belevessem magam Erion forgatagába...

És köszi Quator!!! Asztalihoz jóljött ez az indoklás a dobótőrről....
Wercole

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.10.06. 12:08

Üdv!

Átszámoltam, hogy végre bólinthassak. Sajna van elcsúszás. :?

378KAP.

Illetve a tulajdonságokra 145KAP-van költve az összesítettként szereplő 140 helyett.

Az indoklást szivesen. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ