• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadlek városa: Részeg Sárkány

Eretnekek, boszorkányok és ranagoliták székhelye - a tisztesség álcája mögött...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Shadlek városa: Részeg Sárkány

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.08.20. 12:18

"Kocsma és fogadó egyben. Szeretem az ilyet mert nem kell messzire menni egy kis mézsörért. A fogadós meg szereti a rendet és én itt verekedést nem láttam! Rindan kiegyensúlyozott férfiú, sajátos humorral, nem bigott -ami a helyiekre mind igaz- és marha tisztességes ürge. Ez a hely a szívembe lopta magát. És Lucinda is, a takarítóslányka, akit megölelgethettem.
Emeletes, egy szint lapul a tetőtér alatt, galambbúgásra lehet kelni reggelente, de az sem volt ritka hogy a nyitott ablakunkban galamb ült és nézett be bárgyú szemeivel ránk. A hely címere egy fekvő sárkány, bár én hányósan ábrázoltam volna a piros dögöt.
A helyieket gyakran láttam az asztaloknál iszogatás közben kártyázni vagy sakkozni. nem bűnbarlang ez, nem iparszerűen űzik! Szórakozásként. Hős kipróbálta. kezdett ráérezni, de egyhuzamban vesztett. Én is megpróbáltam. Az első alkalommal lealáztak. A sakk nem az én műfajom, kártyánál meg csalással gyanúsítottak meg. Hiába, abban meg túl jó voltam."
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

Re: Shadlek városa: Részeg Sárkány

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.09.28. 20:36

Benézünk az öreg Rindanhoz,ő csak nem változott sokat.

Az ismerős helyen jól eligazodok.Leteszem magam.

-Barátom, ha te a zt tudnád velem mik történtek....-kezdek bele a világot megjárt nagydumába.
-Egyébként mi történt itthon?? Áll még a Hattyúvár??Ilana?
-Egyébként meg mivel rontottad a hírem a két fiad előtt??

-Srácok ihattok ti már??-vetem oda a fiataloknak.
-Tudom én már öreg csont vagyok, de ha van kedvetek versenyezhetünk.......
-Vagy meséltél nekik rólam öreg??Csak nem népmesei figura lettem miután elváltak az útjaink?
-Apám??Az O'Shanon birtok?? Ott mi történt?

Szakadnak kifelé a kérdések belőlem áradattal.

-De mit szólnál ha elmennénk hozzád és ott kibeszélnénk mindent?-térek rá a konkrét kérdésre.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.30. 12:31

Arennek

Ismerős hely? Nos, fenntartásokkal kezelve valóban...A fogadó falait belül kifestették. Most vörös volt, régen meg...csapjon beléd a villám, gőzöd sincs róla, régen milyen volt, de nem vörös, az tuti. Hm, sose nézted meg igazán a fal színét, nem azért mentél oda :P
A pult mögött nem Rindan ismerős ábrázata fogadott, hanem egy asszonyé...Ki a búbánat ez?! hol van Rindan?! Köcsögfejnek nem tűnik fel hunyorgásod, így ha választ akarsz erre kapni, szóvá kell tenned, vagy tudatlan maradsz.
A bútorzat viszont a szokásos...Talán csak korosabb lett, nyikorgósabb, de szolgált még becsülettel. Viszont a vendégek...! Némelyiket ránézésre sose engedett volna be Rindadn. gyanúsan gorivki ábrázatuk volt, vagy jöttmentek a mocsárból, ahol köztudott, hogy minden olyan népség oda szorult ki, akiket máshonnan kivetett a közösség vagy békében akarta űzni agyament dolgait...mondjuk hogy szektásnak csap fel...Az a négy fő tehát, ki odabenn fogadott, nem nyerte el tetszésed. Zsíros haj, borostás arcok, viseltes köpenyek, sáros csizmák...a gyászkeretes körmökről ne is beszéljünk. A mosdatlanságnak már bukéja volt, de a fogadós hölgy rezzenéstelen arccal viselte el, ahogy a pultnál ülőket kiszolgálta. Edzett asszony, láthatott cifrábbat is. Hej, a rági fogadós idején ezek nem kaphattak volna semmit!
Hiányzott a sakkozó férfiak néha moccanó csoportképe. pedig régen itt a legtöbben ezért meg egy kis italért ugrottak be. Most viszont az üresség ásított vissza rád. Itt valami nem jó úton haladt...

-Jó lenne tudni, hol kujtorogtál 15 éven át, egy fia levelet nem írtál nekem. Kezdtem azt hinni, szartál a fejemre és jobb cimborát szereztél helyettem-Köcsögfej fiai fintorogtak a helyválasztás miatt, ők sose járhattak ebben az ivóban.
-Egyszer kibírjátok a régi idők emlékére!-szólt rájuk Hene.
-Hát Aren, mióta megnősültem, nem nagyon jártam itt. Most is családom ügyeinek intézésében járok, nem jókedvem,ből. Elköltöztem Shadlekből, különféle csatározások színhelye, amiből egy időre elegem lett. De ezt te is tudhatod, ha az idődet az államban töltötted csak máshol. Ha meg nem, akkor többet kell regélnem neked mint gondoltam...
Hattyúvár említése hallatán keserűn elmosolyodott:
-A hajdani kecses várból erőd lett, cimbora. Domvik hitánek itteni mentsvára. Shadlekben most Arel hite dívik, meg mindenféle söpredék vetette meg a lábát. A mocsár felböfögte gennyes gyomortartalmát-s fejével a négy kétes alak felé mutatott.
-Merészek lettek...az őrség majdhogynem kis háborút vív velük, hogy megtisztítsák az utcákat. Basszus, a templom,a Héttornyú teljesen bezárkózott! Állítólag a pap, aki meghúzta benne magát megzavarodott és átkot szór az emberek fejére nem áldást. Senki nem mer odamenni. Mert az átok fog, nem csak üres hablaty. A déli városfalat megvastagították...szerencsés kapun jöhettél, hogy csak így, feltartóztatás nélkül eljutottál a térre. Ebben a gúnyában könnyen nézhettek volna mocsárvidéki szökevénynek. Azok öltöznek ilyen tréül.
Fiai finoman biccentettek erre, azaz valóban lesajnálják a ruhád. Valri feszülten figyelte, miket mesél Roberts. Először láttál felelősségteljes aggódást a nő arcán.
-És Ilana...?-kérdezte halkan a tündér. Roberts arcáról lefagyott a mosoly.
-Te tényleg nem tudsz semmit...Ilana belehalt a gyermek szülésébe.
Valri fogai megcsikordultak. Hát igaza lett...
-Vajon ha itt lettem volna?...-gondolkozott hangosan, inkább magának mint nektek szólóan.
-Ami önt illeti, uram, két féle hír járta: hogy megölte önt az erdei tündér, a másik pedig az, hogy szeretőt kerített és elhagyta miatta a nejét-vágta eléd kihívóan Hene idősebb fia.
-Na jól van, fogd vissza magad Ivory-pirított fiára Hene.
-De tényleg ez a két pletyka terjengett rólad. S most hogy egy ilyen csinos fehérnéppel jelentél meg, hajlok arra, az utóbbi az igaz...-tehát Roberts nem emlékezett már a tündérre egyáltalán. Valri elhúzta a száját.
-Ezzel a csigával le nem feküdtem ugyan egyszer sem!
Hene felemelte kezét, hogy hagyjátok ezt a szálat.
-Apád, Aren? Már 14 éve a családi kriptában nyugszik. Amrius atya mondta érte a misét. Ó, tényleg, ő még él, Hattyúvárban találod meg...ha beengednek egyáltalán...ha az utódod megtudja, hogy visszatér, elképzelhető hogy kardélre hány hogy cserben hagytad a nejed...
-...s ő aztán szilaj, engesztelhetetlen!-néztek össze Köcsögfej fiai elismerően.
Te szent ég, a gyermeked tehát él és virul...erődöt csinált hattyúvárból...Domvik hitét védelmezi eme nehéz időkben...de lehet hogy jelenléted felkelti haragját és ellened megy...

-A családi birtokod Hattyúvárhoz csatolták és még számos kastélyt. A véred nem tétlenkedett: a zűrzavar idején amilyen uradalmat lehetett, azt megszerzett, fallall vétette körül és a nevére íratta. Roppant gazdag lett így, ezért van pénze arra, hogy saját serege legyen. Nem kímél időt és pénzt ölni abba, hogy Shadlek megtisztításán munkálkodjon s helyre álljon a rend ebben a déli gyöngyszemben. Igazat adok neki, derék.
Valri hátradőlt, gondterhelten fújta ki a levegőt.
-Basszus, de sok minden megváltozott! S ilyen irányba!
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.09.30. 15:01

Elkomorulok mikor meglátom a Részeg Sárkányt.

<Pedig mennyi szép emlék fűz ide.>

Benn a bűz megcsapja az orromat,zsebkendőmet az orrom elé tartom diszkrétrn, igaz sose voltam finnyás,de ez most túltesz mindenen.

<Ez már nem a Részeg Sárkány.Szent domvik mi történik erre, háború.>

Amikor meghallom Hennétől, hogy Ilana meghalt ráborulok az asztalra, és zokogok.
<A Hattyúvár erőd lett igen az ősi hitünk védelmezője, nem hiába...az én gyermekem az úr biztos hasonlít rám, és nem is sokkal fiatalabb mint most én magam.egyre kíváncsibb vagyok.>

-Hene tudnál nekem kölcsönözni egy-két aranyat, legalább addig amíg a fiammal elrendezem az ügyeimet.Nagyon fontos lenne.

Ifjúurak ti látom nagy tisztelői vagyotok a fiamnak,de higgyétek el, én sem vagyok rosszabb nála, bármilyennek tűnök is most.

-Egyébként higgyétek el nem önszántamból hagytam itt az én drága feleségemet, akit még most is úgy szeretek,és úgy emlékezek rá mintha tegnap láttam volna.

<Ez tényleg így van.....>

Irány a Hattyúvár, beszélnem kell a fiammal, az apja jelét csak megismeri majd beküldöm hozzá a gyűrűmet, és megkérem, hagyja hogy tisztázzak mindent,és Amriusszal is beszélnünk kell, hátha tud nekünk segíteni visszajutni, a saját időnkbe.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.09.30. 16:15

//Válasz az utak, ösvények, csapások témánál//
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Shadlek tartomány