• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 14 / 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27

Re: A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.26. 21:58

//off meggyőzés
dobás:12
meggyőzés_ 6
karizma: 3
össz: 21

engedmény 4 %
ár:9 ezüst 60 réz
marad 3 9 ezüst arany 40 réz
Tp össz: 1137
\\ off

Miután visszaértem a szabóságból meglep Kinnel segítőkészsége, de kapok az alkalmon és finoman igyekszem kifaggatni amennyire az időnk engedi
<hm mire nem jó egy úri öltözék, hogy ekkora hatalma legyen pedig milyen kényelmetlen, csak vehessem végre vissza a rendes ruhámat>
- Köszönöm Kinnel esetleg ha valahol a ruháimat ki tudná tisztítatni azt megköszönném. Ha van pár perce elmondan pár szót az itt dívó etikettről és hogy ki kicsoda lesz akivel találkozok. Biztos vagyok benne, hogy többet tud ezekről a dolgokról mint én.
miközben átadom a ruháimat odaadok vele egy ezüstöt is Kinnelnek Kinnel távozása után a pánsípomat a tokjával még a ruhámra erősítem ahogy lehet majd Xuehoz megyek és bekopogok majd amikor ajtót nyit
- Szervusz. Felkészültél?
- Szabad a karodat?
és a karomat tartom

próbák:
emberismeret: (dobás+szint+karizma)14+4+3=21
karizma próba (dobás+karizma módosító) 16+3=19
etiket próba (dobás+szint+karizma) 14+4+3=21

Az este folyamán Xue mellet maradok és udvariasan beszélgetek a vendégekkel Goard bemutatása meglep, de amint megérzem a kezemben a cetlit azonnal megértem mire megy ki a játék
- Köszönöm az elismerő szavait nemes Goard uram. Igyekszem meghálálni az ön és bűbájos arája megtisztelő bizalmát és ha megengedi mindjárt meg is szolgálnám-e bizalmat.
a választ meg sem várva nyúlok a pánsípomért s közben úgy szabadítom ki a karom Xueéból, hogy Xue Groad mellé kerüljön a pánsípom helyére becsúsztatom a cédulát majd egy pillanatnyi koncentrációt követően egy vidám elkezdek egy vidám dalt játszani
előadóművészet próba: tizes szabály+pánsíp szint+karizma+tehetség+képzett pánsíp) 10+6+3+2+4=25

a dal befejeztével elrakom a pánsípom és ahogy korábban folytatom a csevegést a vendégekkel Xue oldalán
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.27. 0:13

(Xue)

//Még Twannak:
*A lovagra csak kedvesen elmosolyodom, nem firtatom egyenlőre a bolondos kifejezést, mellyel magát illette. Feltűnik, hogy valamit még szeretne mondani, esetleg kérdezni, de megvárom míg kiviaskodja magát :)*
- Nem tolakodik Muszatasi di Trentonux. Az esküvőig bizonyára még lesz időnk beszélgetni hazámról, szokásainkról. Örömmel hallom, hogy érdekli Tiadlan kultúrája, természetesen szívesen beszélek róla az érdeklődőknek.
...
*Utolsó kérése viszont őszintén meglep a lovagnak.*
- Ohhh... Nem bántott meg vele Mu... Twan, majd igyekszem nem elfelejteni kérését. - *hajolok meg előtte mielőtt bemennék a szobámba.*

*Az a pár órás alvás nagyon jót tesz, egészen felfrissülök tőlle.*
//Off: 4×3=12 Fp tér vissza, vagyis max-on vagyok.//

*Mivel teljesen kipihentnek érzem magam és még messze van a vacsora időpontja úgy döntök nem ülök tétlenül a szobába, hanem megkockáztatok egy elvegyülést a vendégek között.*
<Vajon Tenho merre van?... Ha kész vagyok megnézem a szobájában, ha nincs ott sem lesz probléma, bizonyára egyedül ment ruhát venni. Itt pedig bizonyára nem lesz szükségem rá mint védelmező... ugyan mi bántódásom eshetne Groad házában?...>
*Ennek megfelelően szépítkezem, kivételesen most a kék árnyalatot részesítem előnybe, hogy igazodjon majd a ruhához, egy hosszú királykék selyem kimonóhoz, melyen apró fekete stilizált virágminták csillannak meg gyönygyházfényben, fekete selyemszegéllyel. Hajamat ún. vareshinobu hajviseletbe kontyolom (értsd: gésa hajviselet).
Pont végzek amikor kopognak az ajtón.
Kinyitom kíváncsi arccal, hogy vajon ki zavar és szélesre tárom Tenho előtt.*

- Gyere csak be! Ne félj, most nem fogok elaludni :) Azt hiszem sikerült teljesen kipihennem azt a borzalmas utazást.
Köszönöm, hogy gondoskodtál rólam - *biccentek kicsit az ágy felé, majd egy röpke puszit nyomok az arcára, de tova is mozdulok mosolyogva és körbejárom, alaposan megszemlélem az új ruhájában.*
- Látom, neked meg sikerült ruhát venned. Mennyi volt? Ugyanis kifizetem az árát, hisz lényegében én verlek itt költségbe, amit nem engedek meg.

...

A társalgás alatt próbálok Groad közelébe férkőzni, de reménytelen. Rengeteg kötelezettsége van a vendégei felé, ráadásul minket is állandóan meg-megállítanak, beszélgetnek, ismerkednek velünk.

//Emberismeret-próba: 8+6+2=16 - sikertelen
Karizma-próba: 13+2=13 - sikeres
Információgyűjtés-próba: 10+2+2=14 - sikertelen//

Egyrészt nem is bánom, úgy vélem az ismeretség fontos lesz majd a munkámban is, így viszonylag hamar elfogadom a próbálkozások "kudarcát", azért gyakran "mostoha-nagybátyámra" pillantok.
Az ismerkedésből fakadó információka viszont nem tudom rendezni magamban, így csak egy nagy katyvasz marad meg bennem. Túl kusza számomra, hogy ki hova is tartozik, kinek a pártját fogja, kinek ellensége, és hirtelen nagyon sok információ zúdúlt rám egy teljesen idegen kultúrából.
Az este folyamán azonban meglepetés ér - Groad viselkedése Tenhoval szemben. Nem gondoltam volna, hogy eddig eljutnak. A számomra hirtelen változást nem értem, és így talán elfelejtek azonnal mosolyogni, csak kutatólag fürkészem Groad arcát. Majd rájövök, hogy talán nem kellene feltűnősködni a tekintetek kereszttüzében, egy enyhe mosolyt csalok arcomra.*

- Groad, most meggyőződhetett kiváló zenei képességéről Soittaja sannak, ugye Ön is úgy találja, hogy remek tehetség?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.27. 17:33

(Twan)

*A pihenés és a frissítő séta végeztével készen állok, hogy részt vegyek az esti rendezvényen. Ahogy megérkezek a zsúfolt termekbe szinte mellbe taszít a sok ember ltáványa, zaja, közelsége. Nem idegenkedem és nem is kellemetlen csak kissé szokatlan a magányos sétákhoz képest. Felveszem legjobb udvari mosolyom és hagyom had sodorjon az áradat. Ugyan próbálok a megbeszélteknek megfelelően közelebb férkőzni Groadhoz, de egy idő után be kell lássam ez ma biztosan nem fog menni. Túl népszerű a gárdatiszt, így érthető számomra ez a nagy rajongás. Az meg főleg érthető, hogy miért is libben ez a sok nemeskisasszony inkább erre, mint a rókaképű bajkeverők felé. 8) :D Illedelmesen elbeszélgetek mindenkivel, aki megszólít és próbálok jó benyomást tenni az itteniekre, hátha akkor befogadóbbak lesznek és könnyebb lesz a pár közelébe jutni. Ugyan a közelkerülés így sem sikerül, de igencsak sokat emgtudhat a magamfajta lovag a helyi viszonyokról egy bálteremnyi pletykáló nemes között. A hierarchiát lassan kiismerve még sikerül is összeraknom egységes egésszé a hallottakat, így kicsit fesztelenebbül mosolygok, most hogy már tudok egyet s mást az itteniek viselt dolgairól. :)

A házigazda közvetlensége Tenhoval szemben igencsak emglepő, főleg az itteni kultúrális környezetet figyelembe véve. Érdklődve figyelem mi sül ki ebből, de végül nem tör ki "lázadás" a közjáték láttán, így visszatérek a kellemes beszélgetésekhez.*

<Legalább Xue odajutott Groadhoz. 8) Nomeg mostmár valamivel talán könnyebb lesz Tenhonak is. Én meg majd holnap, ha kicsit nyugodtabb lesz a helyzet találkozok Groaddal. Szinte biztos, hoyg nem hagyta abba az edzéseket teljesen. Csupán ki kell fogjam, hogy mikor ejti meg őket és ott a csacsogó hölgykoszorú sem zavar minket. :D >

//Emberismeret:
d20: 4
képz.: 1
tul.: 2
összesen: 7

Karizma:
d20: 10
tul.: 2
szép: 2 (ha számít)
összesen: 14

Etikett:
d20: 12
képz.: 4
tul.: 0
összesen: 16//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.09.28. 1:13

(Gaz Dormak)
//elsösorban: szvsz a kitalált kínzás nagyon jó, ámde a valóságban már kb a második óra végére megfulladna a kari a karjai helyzete miatt, már ha a kezed keresztre feszített módon tartod akkor is jó eséllyel -és húzza a tested súlya- megfulladsz, ettöl függetlenül :
áll:14 max fp:42
1.óra:dobás:4;2.óra:dobás:9;3.óra:dobás:3;4.óra:dobás:15.
Mivel a "csz-es dobálgatós" nem világos így azt veszem alapul hogy az ÁL módom +2 plusz a dobás, szemben a célszámmal. Így végig bukom a próbákat.
sebzödés:5;8;9;7=az 50% miatt 21
IQ próba=2+4+dobás:3=9 ez is bukta.//

A kifeszíttett helyzet, a nap, és az elözö nap elfogyasztott alkohol menyisége- és föleg ez- addig kényszerít hányásra míg csak egy csepp is van a gyomromban(bármi). Ez amíg nem vagyok egészen józan még jól is esik, hisz addig sem a gyomrom marja, sött még el is szenderek egy cseppet, hisz az elöbb sem önszántamból ébredtem. Amilyen jólesett az álom olyan keserü az ébredés. Talán legutóbb még csecsszopó koromban éreztem magam ennyire gyengének, vagy talán még akkor sem. A torkom olyan mintha savat ittam volna, a nyelvem meg akár ki is süthetnék akkor se érne veszteség. Látni alig látok tovább a saját magam alatt bűzölgö hányásomnál.
< mi a ki a hogy a picsába kerülök én ide?! >
Most kifejezetten nem esik jól hogy én vagyok a Felhö, vagy legalább lehetnék valami kósza gomolyfelhözet ami nem ilyen nehéz. A karjaim szinte ki akarnak szakadni a helyükröl, a légzés meg: mintha mázsás súlyt kéne emelgetnem minden korty levegöért. (kb ez így is van, vagyok ilyen nehéz :( ) A diecator érkezéséig a percek csiga lassúsággal telnek, végtagjaimból kiszáll a vér, hova máshova mint a fejembe.
<A nap tűz.
Szomjas vagyok.
ÉS NEM TUDOM HOGY MI A FRANCÉRT VAGYOK ITT! >
Mikor megjön a fönök már csak homályos foltokat látok és lehet hogy szükség van még egy vödör vízre ahoz, hogy feleszméljek. Ha képen locsolnak akkor mint partra vetett hal vergödök a víz irányába.
Hangom rekedt és halk, nem egészen ehez vannak talán szokva tölem.

-Uram mi történt miért lógok itt? Kérdem a csizmákat.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.28. 16:58

KM: Castor de Vinter
Helyszín: Yankar
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét 6. nap
Esemény: A Prológus eseményei
Résztvevok: Mindenki kivéve Dormak
________________________________________________________________________________

//Mindenki//
A vendégek szimpatikusnak találtattak a CSALÁDOK körében. Sokat és szívesen beszélnek veletek.
Azonban a toroni fondorlat túlságosan kifinomut ahhoz hogy észrevegyétek: valami nem stimmel a gárdatiszt körűl. Egyedül Tenho jut olyan információ birtokába, amely egyértelműen jelzi a bárdnak: Groad valamiért nem mer, vagy nem tud nyíltan érintkezni veletek.
Egyébiránt a toroniak –bocsánat- ; yankari nemesek- kiváló társalgók, egy őszinte mondatuk sincs; de mindenesetre többségében barátságos fogadtatásra találtok. Jelenlétetek a CSALÁDOK tagjai respektálják és tárgyalópartnerek kezelnek benneteket.
//A sikeres Karizmapróbáért mindenkinek 2d100 Tp.//
Ami a helyi hatalmi viszonyok áttekintését illeti: az éles szemű bárd és az udvari köröket többet látott lovagnak sikerül felállítani és leszűrnie magában a látott-hallott információk alapján a „yankari statusz-quo”-t; és nagyjából képben vannak arra vontakozóan hogy ki-kicsoda a társaságban.
//Ezért őket 3d100 Tp-vel jutalmazom.//
Azonban Xueban egyenlőre tanácstalan a sok idegen között, kell még neki idő hogy ezt átlássa. Az fel is tűnik Xuenak, hogy Twan és Tenho fesztelenebbűl beszélget, de hát ők más nemzetből származnak, mint a hagyományosan zárkózótt tiadlani kultúra. Neki ez itt egy színes mosolygó és képmutató forgatag; ami érdekes ugyan, de tőle idegen.
//Te csak a nap végére jutsz el odáig, hogy átlásd az itteni helyzetet; főleg ha Twan vagy Tenho segít neked a helyi viszonyok magyarázatában.//

Az itt közölt információkat minden JK olvassa el, mert fogok az itt található információkra hivatkozni és értsétek, hogy miről beszélek, és egyre gondoljunk, ha szóba kerül.

YANKAR URALKODÓ ERŐI

A CSALÁDOK

A kitaszított toroni nemesek tömörülései. Igazi toroni módjára még itt, idegenben sem hagytak fel az intrikálással, a színfalak mögött zajló véres összecsapásokkal. Indítékaik szerint a huszonegy Család öt nagy érdektömörülésre osztható.

1, A „Kivárók” – Semleges Családok
Ezek a Családok valóban a Dictumban kirótt, átmeneti időszaknak tekintik a Yankari százegy esztendőt. Nem avatkoznak a város politikájába, és csak igazán fontos esetbenkocáztatják Családjuk hatalmát. Legtöbbjük természetesen alig néhány tucat esztendeje érkező „új jövevény” amelynek még van módja reménykedni a visszatérésben…
Ezek a Daer’or, a Thialcarn, a Carrhasur, a Calquirn, és az Ieltharr – Vellaquor Családok
A csoport mögött, „támogatóként” Dsidon városának renegát tűzmágusai állnak.

2, A „Hűségesek” - Tharr hívei
A Száműzöttek Városában mindössze két Család képviseli a Tharr iránti vak odaadást – talán nem véletlenül csak ennyi - ám ezek a leghatalmasabbak közé tartoznak.
Az Aeschirr Család régi, rendkívül befolyásos toroniakból áll, amelyek igen erős és gyümmölcsöző kapcsolatot tartanak fenn Quironeia legerősebb rabszolgakereskedő – szövetségével, az aszisz Láncbarátokkal. Az Aeschirr Család leszármazottai között számosan szolgálják papként is a Háromfejűt.
A Daolans Család is fennen hangoztatja Tharr- hűségét, ám hiába járt le a dictum százegy ezstendeje, a Birodalom kapui csak nem akarnak megnyílni előtte. Az ok igazán egyszerű: Toronnak itt, a száműzöttek városában van szüksége még egy Tharr - támogató Családra. Más kérdés, hogy a Daolansek kezdenek rádöbbenni, hogy Tharr odaadó szolgálatával sohasem hagyhatják el Yankart. A harmadik Család, a Thairnok csak titokban szolgálják a Szörnyistent – látszólag az Építők csoportjának elkötelezett hívei.

3, A „Lánghozók” - Sogron hívei
A Kitaszítottak között érthetően magas számban vannak jelen Tharr isten - riválisa, Sogron hívei. Ezek a Családok olyannyira tevékenyen támogatták a Tűzkobrát, hogy nem volt maradásuuk a Császár ege alatt. A száműzöttek városát egy új esélyként értékelik, ahol megalapozhatják Sogron valódi hatalmát. Mesterkedéseik fő gátja természetesen a két Tharr – hitű Család, de nem várt ellenállásba ütköznek a negyedik csoport, az „építők” részéről is, amely – a legnagyobb titokban – Morgena istennő eljövetelét várja.
A csoport fő képviselője az Aschaon ház, amelynek férfitagjai szinte kivétel nélkül Yankar tűz - papjainak rétegét erősítik. Szinte mindennaposak a – színfalak mögött zajló – összecsapások az Aeschirrek képviselőivel.
A Thacrom és a Shalonq ház Sogron – hűsége már nem áll ilyen erős lábakon – a száműzetés évei alatt sokan közülük úgy vélik, rossz lóra tettek a tűzisten támogatásával.

4, „Az építők” - Morgena hívei
A legnagyobb, legbefolyásosabb tömörülés a városi tanácsban. Tagja tevékenyen munkálkodnak az Árnyékúrnő eljövetelének előkészítésén – nem tudván, hogy Tharr egyháza már felfigyelt rájuk. Látszólag a város építésének, erősítésének szentelik minden erejüket – innen a nevük – de éegtöbben Morgena leendő eljövetelének színhelyekeént tekintik az ősi várost.
A csopor szószólója a tanácsban a Naratos Család amelynek pátriárkája egyben a yankari zsodoslégió, a Yankaraon mindenkori fővezére is. Az ő egyik vazallusa és tábornoka maga Groad Werthorian. (Groad nem vérszerint kötődik a toroni családhoz, és nem is osztozik a kyr vallásukban, de bírja a Pátriárka feltétlen bizalmát, mi több befolyással is van a fővezérre.) Ide tartoznak a Tecolar, Uershalon Larcadoc, Waenar, Moreles, és Naqthor Családok is. Két további Család érdemel említést: a Garandor Család a Carradol – boszorkánymester- iskola fő támogatója (vagy pontosabban a Család élvezi a Carradol támogatását), a Thairn család pedig afféle féreg az almában: látszólag Morgena elkötelezett híveként vesz részt a titkos gyűléseken, valójában azonban a Tharr – hitűek csoportjának kémkedik – ettől remélve mielőbbi visszatérését a Birodalomba.

5, A „maradók”, a „renegátok”
Ezek a Családok már oly régóta élnek száműzetésben, hogy már be is rendezkedtek a végleges maradásra. Hatalmukat a város feletti uralomra fordítják, mit sem törődve az egyre elérhetetlenebb Birodalommal. Mindössze két család tartozik ide – fennmaradásuka t annak köszönhetik, hogy mindkettőmögött egy- egy veszedelmes varázshasználó- szekta áll.
A Paerth Család idestova négyszáz esztendeje taszíttatott ki a Császári Udvarból – és egyfajta kyrekhez máltó daccal, már nem is vágyik vissza. Látszólag ugyan Tharr – hívei, valójában viselkedésüket a Hiwithekhez fűződő, egyre szorosabb kapcsolatuk határozza meg. A Hiwithek pedig szintén az Árnyékúrnő eljövetelén fáradoznak.
A Hyasc’la Család is megmaradtak Tharr – hitében, de élesen elhatárolja magát a Szörnyistent - és a Csázsári Udvart – nyíltan dicsőítő Tharr- hitűektől. A Családnak jelentős szerepe volt az Asanga boszorkánymestereinek sikerében, a gyorsan megerősödő rend és a Család így elválaszthatatlanul összefonódott. A méregmágusok jóban - rosszban kitartanak a Hyasc’la Család mellett, annál is inkább, mivel az iskola nagymesterei jórészt közülük kerülnek ki.
Forrás: Alan'O Conor

További események az állófogadáson:

//Tenho//

A szép pánsípjáték szép tapsot érdemel és ezt a bárd meg is kapja. Mosolygó arcok ütemesen egymáshoz csapódó tenyerek és hangos „Brávó”-kiálltások.
Szinte azonnal két nemes dáma ragadja karon a meglepett bárdot jobbról és balról:

-Nahát, uram; ön csodálatosan játszik! –mondja a szőke.

-Hol rejtegették eddig magát szép idegen? – búgja a vörös.

-Jöjjön velünk, beszélgessünk egy kicsit…- mondják a lányok; és úgy lebegtetik Tenhora a hosszú szempilláikat, mintha ő lenne a teremtett világ egyetlen férfija.
Kevés nő tud úgy azzal a lefegyverző bájjal nézni; ami Bólogató Jánost változtat a legkonokabb törpéből is és a két leányzó rendelkezik ezzel a fegyverrel, amit gátlás nélkül éleznek Tenho asztrálján; tűzbe dobott viaszbábbá változtatva a férfilélek ellenállását…
Tenho elveszik a mély dekoltázsok és a szikrázó hajzuhatagok varázsában, ha nem vigyáz elfelejti hamar Groadot, a tenyérbe csúsztatott paírost; és csak a két meggypiros ajak és a két érzékiségtől parázsló szempár lebeg majd előtte.
A lányok olyan édes bűbájjal csicseregnek semmiségekről, ami elandalítja a bárdot; és a szemekből felé parázsló vágy sincs éppen ellenére.
Az a tény hogy Tenho egy bárd mentalitásával és habitusával rendelkezik, korántsem segít építő jelleggel ahhoz, hogy a férfi leküzdhesse ezt a kísértést; már ha megfordul az agyában hogy küzdenie kellene ellene…És vajon megfordul benne a gondolat? :roll:

//Dobj Emberismeret-próbát, a lányok Átverés(Csábítás)-próbája ellen!
Tenho kockadobásához -5 „kasztmódosító” járul, mely módosítót az alábbiakkal indoklok:

-a bárdoknak a nők a gyengéik; nem igazán szoktak kapálódzni ellene ha két bombázó akarja ráeröltetni magát
- Tenho –valószínűleg- hinni szeretné, hogy a kitűntetett figyelem a személyes varázsának és lenyűgöző pánsípjátékának köszönhető, mint tudatos számításnak
- a papirost ráér megnézni később is; egy kis flört még nem a világ vége….

A lányok dobása:

(d20+Képzettség foka+Karizma módosító+Együttműködés módosító<Tenhot ketten fűzik>)

-a próba használatához a 10-es szabályt alkalmazom. (Te a sajátodnál most nem teheted ugyanezt.)

10+6+2+2=20//

Ha Tenho fejét elcsavarják, elsétálnak vele Groad közeléből és egész este szóval tartják, megkérik hogy csak nekik játszon, táncoljon velük felváltva, szóval gondoskodnak róla, hogy a bárd velük legyen elfoglalva.
Ha Tenho akarata bizonyul erősebbnek és nem sikerül elaltatni a gyanakvását, akkor Tenho szabadon cselekedhet.

A barna hajú lány:
Kép

A szőke hajú lány:
Kép

//Twan//

Két CSALÁD tagjai is érdeklődést mutatnak az ifjú pyarroni iránt. Viselkedésük inkább kiváncsi, mint elutasító, társadalomfilozófiai kérdésekbe bocsátkoznak veled a Naratos és a Paerth család egy-egy tagja:

Orin Naratos:

-…Önök sem 20 év alatt építették volna újjá a városukat, ha rabszolgákkal dolgoztatnak.

Daar Paerth:

-…Gondoltak már rá hogy nagyobb szállítmány rabszolgával lendítik fel a gazdaságot?

Orin Naratos:

-…Ha érdekli az ajánlatunk, akár most rögtön átvonulhatunk a tárgyalóba egyeztetni egy baráti Concordia részleteiről…-fűzi tovább a szót.

Azonban erre a témára már felhördül egy Hűségesekhez tartozó feketevértes lovag, akinek a fél arcát nonfiguratív tetoválások borítjáj:

- Pfaah! EZ!? – kiált fel, úgy ejtve az „EZ” szót, mint aki különösen hatalmas svábbogarat vagy egy pondrót talált a lakodalmi asztalon, miközben rád mutat.
-Na, ne kacagtasson már Orin! Majd pont egy pyarroni fog magukkal üzletet kötni!

-Fékezze a nyelvét Kermit! Az Úr a vendégünk…márészről…tán az Aeschirreknek csípi a szemét a szabad verseny?

-Eh, törődöm is én a maguk dilettáns gyülevész bandájával; csupán próbálom felvilágosítani arról hogy a pyarroni egy olyan marha nép, akik túl ostobák ahhoz, hogy változtassanak, ezért is tudta Krán a sárba tiporni a szánalmas kis szarfészküket, egyszerűen mág ahhoz is birkák voltak, hogy megvédjék magukat. A háború első jelére futottak mint a rühes kutyák a sintér elől. Pusztulásuk szükségszerű következménye volt a világ természeti törvényeinek. De hát hatalmas a Háromfejű Úr áldása a világon, nem is csodálom hogy eltörölt egy olyan lepratelepet, mint ez a Pyarron; sajnálatos, hogy isteni kegye nem tiporta elég mélyre a ganét, és a pyarronita parazita eszmék újra kihajtottak, mint dudva a dögkút peremén. És egy ilyennel akarnak maguk üzletet kötni, ennél mélyebbre már nem is süllyedhet a Naratos-család!

Orin Naratos és Daar Paerth elhallgatnak a Tharr-lovag közbeszólására, de nem igazán lepődnek meg a reakcióján, mintha számítottak volna tőle valami hasonlóra.
Orin Naratos kissé sajnálkozva néz rád, Daar Paerth viszont kárörvendően pillant Kermit-re; egy „na most megkapod”-nézéssel.

Kermit Aeschir
Kép

//Xue//

A vörös hajú nő szeme nagyot villan, amikor is –Tenho révén- csak sikerül Groad közelébe férkőzzél. Körülbelül egy percet tudsz vele beszélni, de Groad feltűnően merev, és nem lehet vele a közelező udvariassági szócséplésnél mélyebb témákba belemenni.
A vöröshajú nő kezei Groad zubbonyába mélyednek, elhallgat, ajkait összeszorítja és egy pontot fixál a homlokodon, majd arcán kisimulnak a rosszindulatú ráncok és negédesen megszólal; ujjbegyét végighúzza a felkarodon:

-Nahát. Milyen csodálatosan finom anyagból van ez a selyemköntös. Niarei? –kérdi ártatlanul.

A nő érintése nyomán lórugásként robban a testedben egy erős pszí csapás. Szinte azonnal forróság önt el, a lábadból kiszalad minden erő, és kiráz a hideg veríték.
Agyadat magas láz hullámai korbácsolják, pillanatok alatt félájult állapotba tüzelve az idegrendszered.

//Játéktechnikai információk:

A vörös hajú ellenlábasod pofonegyszerű módját választotta annak, hogy eltávolítson Groad mellől:

Pszi Testhőmérséklet-változtatás diszciplinát vetett be ellened.

Az alkalmazás ellen Xue Fizikai Ellenállását állíthatja szembe, aminek az értéke 10.
A nő nem bántotta a pszí pajzsaid, ugyanis szükségtelen volt; mert ez az alkalmazás nem a mentált és nem az asztrált támadja, hanem közvetlenül a fizikai testet manipulálja. Elegett tett a „hatótáv” követelményének, hiszen megérintett téged.

A nő az összes 24 pszí pontját, a teljes pszí pontenciálját a diszciplina erősítésre használja, így az 24 E-lesz. (A diszciplinát 1 pszi pontért 1 E-vel lehet erősíteni és a hatás egy teljes óráig tart.)

A vöröshajú nő Erősség-próbát dob a Fizikai Ellenállásoddal szemben:

(d20+Erősség+Int. módosító)

12+24+2=38

Szegény Xue enyhén szólva le van hengerelve.//

Mielőtt elájulnál a magas láztól még hallod:

-Jaj, segítsenek neki, rosszul lett szegényke! Hozzanak repülősót gyorsan!

Azt már nem érzékeled hányan nyúlnak feléd, hogy zuhanó testedet elkapják.

A vörös hajú nő:

Kép
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.28. 17:53

(Twan)

*A bál egészen jól alakul és még sikerül a viszonyokat is kibogoznom. Már-már éppen megdicsérném magam, mikor a két simulékony családi üzletember közrefog és elkezdik mondani a magukét.*

<Mi? Rabszolgák? Hol? Kinek, minek, hova?…>

*Már épp kezdene összeszaladni a hiábavaló figyeléstől szemöldököm, mikor a nagyhangú és meglehetősen goromba lovag közbevág. Végighallgatom mondandóját és ugyan lelkemben felhorgad a sértettség és a düh, de kifelé ezt próbálom palástolni egy mosollyal és a már ismert üstökborzolással.*

-Ohh. Mostmár értem. Köszönöm, de azt hiszem megmaradok rabszolgamentes pyarroninak. Ön uram azt hiszem rosszul látja a dolgokat. Pyarron Örök. Krán mocska ránk zúdult, de nagyjából húsz év alatt újra felvirgázott az eszme és talán még fényesebben is ragyog, mint előtte. Ezt mutatja számomra az is, hogy észak hercegségei is magukénak vallva a pyarr erényeket már tizennégy nagy háborúban kényszerítette Önöket fekete-lovasokat térdre és visszavonulásra. Érdekes módon történelmi ismereteimre hagyatkozva csak Toronról tudok, hogy még mindig tűri a Kyr Birodalom bukását, de azóta sem sikerült újraépíteni vagy netán visszavennni a fővárosukat ahogy Ön fogalmazott a „pyarronita parazitáktól”. Természetesen, ha Ön megsértené azzal az ünnepség fényét és házigazdánkat, illetve az egész vendégséget, hogy párbajért kiált bizonygatva egykorvolt dicsőségét, akkor legnagyobb sajnálatomra nem hagy mást számomra az etikett, minthogy elfogadjam ezt és a házigazda által kijelölt, remélhetőleg a csodás menyegző utánra hagyott elégtétel vételen adjak számot Önnek Pyarron erejéről.

<Na most körülbelül az egész díszes társaságot sikerült egy szuszra vérig sértenem. :? 8) Node inkább acsargó sakálok tépjenek szét, minthogy szó nélkül hagyjam ezt a frátert, mégha tényleg nem szeretnék semmi kellemetlenséget okozni az ünnepelt párnak.>

*Állom a fekete-lovag tekintetét és várom a válaszát. Már arra is készülök, hogy esetleg nekem ronthat itt a fogadás közepén, mikor kis kavarodás támad pár lépésre tőlem. Odakapva tekintetem csak azt látom, hogy a tiadlani kisasszony épp alélni készül. Rögtön felváltja a virtust a lovagiasság és a gyengébbik nem megsegítése, így mozdulok és ahogy tudok segítő kezet, vállat nyújtok Xue-nak, hogy megőrizve méltóságát és báját kivezethessem a friss levegőre sűrű szabadkozások közepette.*

-Elnézést a Hölgyektől, Uraktól, hogy elrablom Önöktől a Kisasszonyt.

//2d100: 55 TP
3d100: 102 TP//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.28. 18:02

Résztvevok: Dormak
________________________________________________________________________________

//Dormak//

Herold Bardelot írta:…ámde a valóságban már kb a második óra végére megfulladna a kari a karjai helyzete miatt…

Nahát, Herold, neked igazad van! :D

Oké, Kalandod itt véget ért! :D
Gannon diecator pontban délben leoldat a rúdról. Egy fickó áll mellette, aki, most hogy itt van teljes életnagyságban, eszedbe jut, hogy a tegnap esti futár volt. (Azért Dormak nem fogyatékos…:D)

-Felhő; legközelebb fogja vissza a piát. Tudom hogy jutalomszabadsága van, de a Légió bárhol bármikor, bármeddig rendelkezhet a maga idejével. Ezt tartsa fejben, ha legközelebb vedelni megy. A szabadságnak ezennel vége, majd máskor kiveszi. Most; menjen, dögöljön le az Ispotályban és köhögje ki magát. Egy teljes napot feküdhet. Holnap reggel nyolc órakor várom újra az ezredirodában.
//Dormak megkínzatásáért cserébe 5d100 Tp-vel lesz gazdagabb.//
Az Ispotályban rendesen kapsz enni-inni és semmi olyan sérülésed nincs, amin ne segítene a kiadós alvás. Megfenyíteni akartak és nem megnyomorítani.
Másnap reggel kutyabajod; és pontosan, feszes vigyázban, fegyverben jelensz meg Gannon irodájában.
A diecatoron kívűl csak egy –szintén quarro- írnok van ott.

-Látom sikerült kialudnia magát Felhő. –A mai nappal új beosztást kap. Az egyik tábornokunk, Groad Werthorian házában fog csatlakozni az őrzésvédelmet ellátó quetonokhoz.
-Azon belül is egy személy védelme lesz a dolga: Werthorian úrnak van egy vendége és tábornok szeretné ha valaki vigyázna rá, amíg tartanak az esküvője ünnepi előkészületei. A tábornok nyugodtabb lenne, ha igazi katona vigyázná az egyik nagyrabecsült vendége biztonságát. Bár maga csak félig az, úgy vélem ér annyit testőrként, hogy ne valljon szégyent. Jarvissal szemben legalábbis szépen helytállt.

-A hölgyet Xue….Xue….-kezdi el, de az írnok fejezi be helyette a mondatot:- … Fong Chiein-Li wri Krilessagor-nak, hívják uram!

Gannon ráförmed:

-Ki a büdös franc kérte hogy szólaljon meg katona? –Úgy vélem 40 kör futás teljes menetfelszerelésben a kaszárnyaudvaron jótékonyan hat majd a katonai etkiett tudására; egyetért katona?

-Uram! Igen uram!
-Máris kezdheti a tanulást. Leléphet.

Majd ismét hozzád fordul:

-…szóval a hölgyet úgy hívják ahogy az írnokom mondta. Szépen megfürdik, borbélyhoz megy, előveszi a fattyúnál egy fokkal kedvesebb modorát, elmegy Werthorian házába, jelentkezik az ügyeletes tisztnél, és vigyázni fog az úrihölgy hátsójára. Úgy értem vigyáz rá, és nem nyúlkál. Ha panaszt hallok magára, mehet egy évre az Iszaptavakra avart gereblyézni. Megértette a parancsot? Leléphet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.28. 18:07

//Tp: 76+28= 104//

(Xue)

*Az, hogy nehezen - vagyis inkább semennyire - nem tudok eligazodni a hatalmi rendezettség terén egy kissé zavar, azonban igyekszem megérteni, figyelek, és amit tudok elraktározok elmémben. Persze maradnak ki információk, hisz hirtelen rövid idő alatt rengeteg információ birtokába jutok, amit nem bírok rendszerezni, megtartani.

Tenho sikerének örülök, azonban a két szépség ráakaszkodásának kevésbé, de mivel én Groad mellett kötöttem ki, még valahol örülök is a helyzetnek. A kettősség pedig picit elvonja a figyelmemet a környezetemről.
Furcsállom Groad viselkedését, hisz amikor megérkeztünk más benyomást tett rám. Most merevnek találom.
Az etikettet nem akarom csúfosan megszegni, így marad a néma kérdő tekintet mostoha-nagybátyám felé, és a vendégek felé a kedves, udvarias mosolygás és társalgás.
A vörös hajú nő viselkedését nagyon furcsállom, majd az meredt tekintetét egy kérdővel konstatálom, de nem kérdezek. Meglep a hirtelen változás is, és már épp válaszolnék kérdésére, amikor a pszi-"támadás" elér teljes erejével.
Testem hirtelen felforrósodik, így a külső hőmérsékletet nagyon hidegnek érzékelem. A hirtelen jött lázhullám kivesz belőlem minden erőt testileg, szellemileg és mire egyáltalán eljutna a tudatomig, hogy mi történt megfordul a világ velem és összeesem a környezetemet alig érzékelvén már.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.29. 11:36

//off
tp:
karizma: 108
hatalmi viszonyok: 133
össz:1378

Emberismeret próba: dobás+képzettség+karizma módosító: 16+4+3=23 telón egyeztetve sikeres
\\off
<kíváncsi lennék Groard miért nem beszél velünk. Vajon mi lehet a háttérben. Na majd meglátjuk>
a tapsot és a dícséreteket hallva mosolyogva meghajolok a közönség felé
- Köszönöm hölgyeim és uraim.
- Önnek is köszönöm a lehetőséget Groard uram.

*** hölgyek****
amint elrakom a pánsípom belekarolok a hölgyekbe
- Köszönöm szép hölgyem. fordulok a szőke felé. Tenho vagyok mint azt már tudja megtudhatnám az ön becses nevét? s kezet csókolok majd a vörös felé fordulok
- Nem rejtegettek sehol drága hölgyem csupán ma érkeztem. válaszolok mosolygva. Önt hogy hívják. és neki is kezet csókolok.
majd belekarolok a két hölgybe és hagyom hogy elirányítsanak Groardtól és élvezem és kihasználom a helyzetet elvégre nem minden nap találkozok két ilyen virágszállal, de Xuet szemmel tartom
<hm. csak egy átlagos elődás volt ekkora hatást nem tehetett rájuk, és hol van Xue. Egyre távolabb kerülünk a házigazdánktól. Ügyes hölgyeim. hála neked jó atyám hogy figyelmeztettél az efféle nőkre. Hát akkor játszunk hölgyeim meglátjuk ki a jobb. Csak nehogy ők bizonyuljanak jobbnak ebben a játékban. Xuera vigyáznom kell. Megígértem Arlannak és neki is. >
átverés próba: dobás+szint+karizma=18+4+3=25

Játszom a szerepem, de igyekszem úgy irányítani a hölgyeket, hogy ne sodródjak túl messzire Xuetól meg se próbálok Groard közelében maradni esélytelennek ítélem és biztos van oka amiért ő sem erőlteti majd a cetliből több is kiderül, de amikor a táncra kerül a sor
- Bocsássanak meg hölgyeim. Biztos vagyok benne, hogy élvezet önökkel táncolni, de sajnos járatlan vagyok e nemes művészetben és nem hinném, hogy alkalmas lenne a hely és az idő, hogy most avasanak be, de máskor örömömre szolgálna.

amikor látom hogy Xuet Twan kitámogatja elcsodálkozok egy pillanatra
- Bocsássanak meg hölgyeim, de úgy tűnik az utitársamat jobban megviselte az utazás mint ahogy gondolta. Ha megbocsátanak remélem még találkozunk.
gyorsan kezet csókolok a két hölgynek majd Xuehoz sietek
- Mi történt Xueval Tertonux uram? kérdezem aggódva[i]
[i]s közben átveszem Xue támogatását majd amint sikerül kikavarodni a vendégseregből felkapom és a szobámba viszem

- Úgy látom jobban megviselte az utazás mint gondoltuk jobb ha a szobánkba viszem pihenni.
amikor érzem, hogy milyen forró a teste elcsodálkozok.[i]
<ilyen gyorsan senkinek nem szökik fel a láza nem tudom mi ez, de gyorsan le kell hűteni a testét>
[i]a szobámba érve bezárom magunk mögött az ajtót ha Twan elkísér itt kitessékelem majd Xueról leveszek a fehérneműn kívűl minden ruhát és a kádba rakom és hideg vizet öntök rá miközben megtartom amint megtelik a kád hideg vízzel megvizsgálom
(gyógyítás 3+ tehetséges benne) próba: tizes szabály+szint+inteligencia+tehetség=10+3+3+2=18
<ez nem tarmészetes, de nyoma sincs méregnek valami mágia lesz vagy netán pszi, de vajon melyik és mennyi ideig tart és ki akart ártani neki mindenesetre a hűtőfürdő biztos nem árt gyógyszert meg nem érdemes adni mágia ellen többet árt mint használ amikor elmúlik a mágia hatása>
Xuet a hűtőfürdőben tartom amíg lehűl a teste és magához tér
- Jobban vagy? Kérdezem aggódva.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Garmacor 2007.09.30. 15:30-kor.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.09.29. 21:25

(Gaz Dormak)

//a piás óhajra//
-Igen Uram értettem Uram, nem fordul elö többet Uram.
Nem viszem túlzásba a nyöszörgést, úgysem lenne sok értelme.
Az ispotályban eltöltött nap határozottan kevésnek tűnik számomra, de tudom hogy még egy hibát nem engedthetek meg magamnak, legalábbis ezen a héten :D .

Az irodában már feszes, élére vasalt ahcukában díszelgek. Az írnok balgaságán egy nagyon halvány mosolyt engedek meg magamnak.

< na barátom neked is most kell okoskodnod.>

-Értettem Uram. Kérek engedélyt kérdezni, Uram.

-Részletesebben tájékozattást hol kaphatnék erröl a .... célszemélyröl? Vagy a várható fenyegtetségéröl?
< hogy a menydörgös istennyila csapna a hátsójába ennek is! :evil: ezért kell nekem azon a flancos ceremónián megjelennem? és a két hetem is kútba esett... ráadásul a neve?! a sámánpapunk se tudna ilyen flancos zagyvaságot összehordani, még álmában tök részegen sem//nem neked szól Yvett :D csak a kari nem tud olvasni így kénytelen lessz ezt megtanulni//... egy nyamvadt fehércselédre kell majd felügyelnem? jaja szegényke csak meg ne rántsa a bokáját :P >
Nem éppen jól fogadtam a hírt miszerint a dfolgom egy asszonyszemély örzése lessz. Ennél azért töbre tartom magam még így megkínzottan is és ezt sajnos nem is tudom túl jól titkolni, arcom mindent elárul.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.30. 12:53

//Egy "kis" szöszenet Twan, Tenho, majdan Xue között az ájulás utáni időszakból://

Twan:
-Nem tudom pontosan, de azt hiszem mindezt kint a friss levegőn kellene megtárgyalnunk.
*Vezetem, támogatom kifelé a legrövidebb úton a karjaim közt lévő félájult nőt.*

Tenho:
Ahogy hozzáérek Xuehoz egyből észreveszem hogy nagyon meleg a teste.
- Igaza van tényleg nem itt kéne megbeszélnünk, de nem friss levegőre hanem hűtőfürdőre van szüksége. Kérem segítsen kitámogatni a bálról a szobáink felé onnan már egyedül is boldogulok. Felviszem a szobánkba és ellátom.

Twan:
*Összeráncolom a szemöldököm. Nem tűnik túl bíztatónak ennek a fürdőnek az említése.*
- Ön valmaiféle orvos lenne Tehno Mert, ha ennyire nagy a baj szóljunk a háznépnek, hoyg hozassanak segítséget.

Tenho:
- Igen járatos vagyok az orvoslás tudományában. Elf barátaim sokmindenre megtanítottak. Ahol éltem kevés volt a gyógyító és a pap és nagyok a távolságok. Egy kicsit mindenki ért az orvosláshoz nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a legjobbaktól tanulhattam.
Valamiért drasztikusan megemelkedett a hölgy testhőmérséklete. Le kell hűteni mielőtt komolyabb gondot okoz a dolog.
Segítene kérem amíg nem tudom megvizsgálni addig nem tudom mekkora a baj

Twan:
-Természetesen. Amiben tudok segítek.
*Ezzel próbálok minél előbb kiérni a bálozók látómezejéből gondolva a kisasszony jóhírére is.*

Tehno:
Amint kiérünk a vendégek látóköréből már nem törődök a látszattal és felkapom Xue-t
- Köszönöm a segítségét most már boldogulok egyedül is.

Twan:
-Biztos, hogy nem tudok többet tenni a hölgyért
*Ha nemleges választ kapok, akkor tapintatosan visszahúzódom.*

Tenho:
- Most egyenlőre nem hacsak nem ért a gyógyítás művészetéhez.

Twan:
-Sajnálatos módon nem sikerült még elmélyedjek eme tudományágban.
*Halvány, bOcsánatkérő mosolyt eresztek a páros felé.*

Tenho:
- Akkor köszönöm most egyenlőre nem tud többet segíteni. Az eddigiekért is nagyon hálásak vagyunk. Ha esetleg elkísérne minket a szobánkig és kinyitná illetve becsukná az ajtót azt megköszönném.

Twan:
*Végignézek Tenhon majd magamon is.*
-Nem akarok tolakodónak tűnni, de a folyosók és lépcsők szövevényében nem lenne gyorsabb, ha ön mutatná az utat és rám bízná a hölgyet

Tenho:
Egy pillanatra elgondolkodok
- Igen igaza van.
Átadom Xuet és már indulok is előre hogy mutassam az utat a szobánkhoz érve előreengedem a lovagot
-Kérem csak fektesse le az ágyra. Köszönöm. Ha megbocsát megkérném most távozzon.

Twan:
*Bólintok és még egy körülpillantással ellenőrzöm, hogy ne essen csorba xue hírnevén kiszolgáltatottságára való tekintettel, majd könynedén kapom ölbe a szinte pihekönnyű testet*
<Hmm. Könnyebb, mint a teljes felszerelés, melyben utazni szoktam. >
*Felérve gyengéden leteszem az ágyra és kissé aggódó pillantásokat vetek a páros felé, majd végre csak eszembe ötlik, amit kérdezni akartam még.*
-Szólnunk kell egy asszonyságnak, hoyg segítsen. Mégsem járja, hogy egy úrhölgyet férfira hagyjunk. Nem az Ön szándékai miatt, hanem a rosszindulatú nyelvek elleni védekezésképp.

Tenho:
- Jelen pillanatban a pletykák érdekelnek a legkevésbé. Majd ha már tudom mi történt akkor döntünk, de most kérem távozzon. Ahhoz hogy megvizsgáljam a hölgyet le kell vennem a ruhái egy részét. S már így is túl sokat késlekedtem.

Twan:
*Felszalad a szemöldököm.*
-Levenni a ruhákat Azért a jómodor határait ne hágjuk át. Ön akármennyire segítőkész nem tiporhatja Xue kisasszony jóhírét ily durván sárba.

Tenho:
Kicsit türelmetlenül és ingerülten válaszolok
- Uram orvos vagyok és a kisasszony nem ok nélkül bízta rám az élete védelmét. Az életléről beszélünk és a legkevésbé sem érdekel a jómodor jelen helyzetben. Kérem azonnal távozzon, hogy végre vele foglalkozhassak ahelyett hogy ostoba erkölcsi kérdésekről vitatkozunk amikor egy ember élete a tét.

Twan:
*Elkomorul tekintetem.*
-Azt mondta fürdő. Hát én azt mondom inkább a ruhái ázzanak el a kisasszonynak, minthogy folt essék az erkölcsi elismerésén. Így megőrízhetjük az életet és az erkölcsöket egyaránt. Amíg hűl a hölgy meg kerítünk egy rendes cselédet, aki segédkezhet.
*Ezzel a kád irányába indulok, hogy valamerre tényleg haladjunk a dologgal.*

Tenho:
- Uram mint mondottam meg kell visgálnom a hölgyet hogy mi történt. A legkevésbé sem természetes hogy ilyen hirtelen felszökjön valakinek a láza valamiféle támadás érte méreg vagy mágia. Meg kell vizsgálnom hogy segíthessek rajta és senkiben nem bízok meg a történtek után. Most pedig azonnal távozzon legyen szives.

Twan:
*Megmakacsolom magam.*
-Jólvan vizsgálja, de ragaszkodom hozzá, hoyg itt maradjak. Így, ha bárki is kétségbe vonná a feddhetetlenségét Xue kisasszonynak maga miatt, majd joggal veszek elégtételt a sértés felett, hisz itt voltam és tanúsíthatom, hogy nem történik semmi erkölcstelen.

Tenho:
Megelégelem a lovag makacskodását és a fegyveremért lépek majd a lovag torkának szegezem.
- Semmiféle alapja nincs hogy egy orvosi vizsgálaton jelen legyen. Pláne amikor levetkőztetem a hölgyet. A sértésért később elégtételt vehet ha óhajt jelen pilanatban erről nincs időm vitázni. Kifelé azonnal.

Twan:
*Tekintetem nyugodt és valami fenkölt csillogás parázslik mélyén.*
-Tessék csak. Nyugodtan megölhet, akkor sem engedhetem eme sérelmet társnője fejére szállni.

Tenho:
- Ostoba álszent féreg még van képe erkölcsről beszélni?
[i] nem foglalkozok tovább a lovaggal a kardom a földre dobom és Xuehoz megyek levetköztetem csak a fehérnűt hagyom rajta és gyorsan megvizsgálom majd a kádba rakom és hideg vizet öntök rá

Twan:
*Összeszűkül szemem.*
-Az ünnepség után ezért a sértésért elégtételt követelek.
*Ezzel összekulcsolva karom megfordulok és az ajtóhoz közelebb sétálva belefúrom a fába pillantásom.*
<Mit hittél paraszt Leskelődök tán >

Tenho:
- Természetesen állok majd rendelkezésére. Egyébként mit képzel ez így miféle pletykát szülhet?

Twan:
-Semilyet. Hisz egy feddhetetlen nemes szava védi a hölgy jóhírét.

Tenho:
- Bah fedhetetlen nemes elvileg itt minden nemes az és mégis a kisasszony merélnylet áldozata lett. Bocsásson meg de számomra a nemesség nem születési előjog. Tetekkel kell kiérdemeni.
- Magát pedig nem ismerem

Twan:
-Ezt nem érti, de nem kárhoztathatom érte. Jobb lett volna, ha megmarad a kaptafánál és csak gyógyít ahelyett, hogy megsért. A feddhetetlenség pedig sajnos nem minden nemes sajátja. Számomra természetes a lovagi erények követése. Msáoknak arra sem tellik, hogy felmérjék saját tudatlanságuk mivel jár e kérdésben.
-Én sem ismerem magát és mégis elvárná, hoyg egy nemes hölggyel egyedül hagyjam ?

Tenho:
- Nos nézzük mint azt tudja a hölgy rámbízta az életét tehát megbízik bennem. Magát nem ismeri semmiféle oka nincs rá hogy jelen legyen hisz saját bevallása szerint sem ért a gyógyításhoz és még csak nem is bizalmasa a hölgynek. Akkor mégis milyen alapon van itt?
- Hogy mit értek vagy mit nem azt meg talán ne firtassuk. Semmit se tud rólam.

Twan:
- Az hogy a hölgy magára bízta az életét nem jelenti, hogy ebben a helyzetben is egyetértene a kényes egyensúly ismeretében a magukra hagyással. Azt pedig talán majd a hölgy döntse el, hogy bizalmába fogad-e ne egy egyszerű testőr. Az ittlétem alapját pediglen már kifejtettem csupán maga nem fogta fel, milyen komoly a helyzet.

Tenho:
- Igaza van tényleg a hölgynek kell eldöntenie és nem önnek önkényesen úgy cselekednie mintha a hölgy már a bizalmába fogadta volna
Pontosan értettem mire hivatkozik ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy hány pletyka terjeng fedhetetlen erkölcsű nemesekről akik önhöz hasonlóan vélekedtek majd előbb utóbb egy párbajban alul maradtak és utána a hölgy becsületét a sárba tiporták. Én a szakmai hozzáértésemmel magyarázhatom a jelenlétem ön nem.

Xue:
*Közben Xuet rázza a hideg, vacog és nyöszörög a láz kínjaitól. Homlokán több verítékcsepp jelenik meg tudatva, hogy a láza igen magas és nehezen akar lejebb vándorolni.
A szópárbaj huzavonája egy kicsit megtörik talán, amikor Xue egy hangosabb nyögéssel adja tudtukra, hogy lassan észheztér a hideg víz jótékony hatásának köszönhetően.*

Tenho:
Azonnal Xue felé fordulok és nem törődök tovább a lovaggal
- Jól vagy?

Twan:
*Nem szólok többet. Egyenlőre bőven elég volt ez a hosszú párbajsorozatra alapot szolgáltató fröcsögés, mellyel Tenho illetett. Csupán hallgatom, hogy mi is történik. Xue tényleg magához tért és jobban van már *

Xue:
*Nagyon messziről érkezem vissza. Nehezen emelkedő szempilláim alól előtűnik egy szoba, valamint Tenho aggódó arca. Kérdése nehezen jut még el tudatomig, mert ahogy feleszmélek a láz gyötrő kínjától a hideg vízben való ücsörgés remegésre késztet.*
Yvett üzenete:
- Fázom. Hideg a víz. Hogy... kerültem ide?

Tenho:
Xue homlokára teszem a kezem
- Jól van lassan lejebb megy a lázad. Méregtől vagy máigától olyan magasra szökött a lázad, hogy elájultál. A lovag úrral felhoztunk hogy elláthassalak.
Az ágyamhoz megyek és a lepedőt levéve visszamegyek a kádhoz.
-Gyere szálj ki nehogy megfázz ezt tekerd magadra a vizes ruháid helyett.
elfordulok, de a kád mellet maradok, hogy Xue belém kapaszkodhasson ha szükséges

Xue:
- A lovag Úrral? - *Most veszem csak észre, hogy Twan is bent van. Meghogy ez nem is az én szobám. Egy kicsit elmélázok, hogy vajon mennyir jó ötlet bevonni a dologba a szőke lovagot, de hát ha segített és itt van...*
- Ez nem is az én szobám?
- arra még emlékszem mi történt a fogadáson. Csak az homályos, hogy jutottam ide fel.
Az a vörös hajú nő Groad mellett... hatalma van, egy egyszerű pszi-formulát alkalmazott, de olyan erővel, hogy egy lórúgás ehhez képest szúnyogcsípés lett volna.
*Közben kitámolygok a kádból, kissé Tenhoba kapaszkodván, levetem vizes fehérneműmet és a lepedőbe csavarom magam.*
- Itt naaagoooon hideeeeg vaaaaan....

Twan:
*Továbbra is hÁttal állva hallgatom Xue-t.*
<Vöröshajú nő... hatalom... Megfizetnek az ármányukért a szörnyistenek szolgái >
-KHm...KHm... Örülök Xue Kisasszony, hoyg újra hallhatom hangját. NAgyon ránkíjesztett az előbb.

Tenho:
Megfordulok és Xuet felkapva az ágyamhoz sétálok lefektetem és betakarom
- Jól van mindjárt jobb lesz.
-Szóval pszi. Akkor ezért nem találtam méregre utaló jelet.
Kérdőn nézek Xuera és a lovag felé nézek

Xue:
*Kissé vacogva, de egyre élettel telibb hangon.*
- Köszönöm mindkettőtöknek ... ohh... Bocsásson meg Muszatasi di Tertonux.
- Már sokkal jobban vagyok, hála Önöknek.

Twan:
-Szóra sem érdemes. Elnézést, ha meg nem sértem megfordulhatok, hogy ne a hÁtamnak legyen kénytelen beszélni vagy még nincs olyan helyzetben, hogy ezt lovagként megengedheyssem magamnak
*Még hÁttal kicsit elhúzom a számat.*
<Twan... Egyszerűen csak Twan. >

Xue:
- Nem sért meg, már megfordulhat.
*Ágyban fekve, betakargatva - a kád mellett két finom fehérnemű hagy vizes foltot a padlón elterülvén.*

Twan:
*Megfordulok. A padlón heverő ruhaneműről tudomást sem veszek még a pillantásom is átsiklik felettük, ahogy jó lovaghoz illik.*
-Köszönöm, így nem érzem oly kényelmetlennek a társalgást, mégha zavaró is számomra, hogy nem a saját szobájában elmondása alapján.
*Itt eme új információ birtokában egy lesújtó pillantással jutalmazom Tenhot, de nem szólok mást.*

Tenho:
A lovag pillantását látva elmosolyodok.
- Mit gondol fedhetetlen erkölcsű lovag uram, ha a hölgy szobájában találnak minket amikor ő eszméletlen annak mi lett volna a vége. Ide legalább nem jönnek be ha tudják, hogy itt vagyok. Így nincs is pletyka belőle. A falakon pedig csak kevés mágiahasználó lát át.

Twan:
*Kissé megfáradt arccal megcsóválom a fejemet.*
-Nem érti. Még mindig nem érti.

Tenho:
- Alborne mit ártottam én neked? Maga tényleg nem érti? Amikor bejöttünk nem volt a folyósón seni. Ha a hölgy szobájába megyünk és onnan válaszol valamelyikünk a kopogásra abból pletyka van. Ha ide kopognak be és én válaszolok joggal küldhetem el a látogatót anélkül, hogy ő benyithatna. Senki nem tudja meg, hogy Xue itt van.
Amint jobban lesz átosonok a szobájába másik ruháért felöltözik és mintha mi se történt volna feltűnés nélkül visszatérhetünk a forgatagba.

Xue:
*A két férfi szócsatája nem tetszik.*
<Most miről is vitáznak?>
- Lemaradtam Uraim valamiről?

Tenho:
- Semmi különösről csak eltérő a véleményünk a nemességről és arról hogy mikor kinek hol illik lennie és mire is jogosít fel a nemesi születés illetve egy úrhölgy bizalma. Majd a ceremónia utáni párbaj eldönti melyikünknek van igaza, de ez most lényegtelen az a fontos hogy jobban vagy.

Twan:
*Illedelmesen megvárom, amíg befejezi, emrt láthatólag a testőr még úrnőjénél is jobban szereti hallani a saját hangját.*
-Arra ugye nem gondolt, hoyg mi lesz abból, ha a hölgy a lábadozás idejének leteltével új ruhában távozik az Ön szobájából, míg negédes illata ittmarad és belengi vánkosát, hol pihenni hajtotta fejét. Ha nem tűnt volna még fel toron viperafészkébe érkeztünk és tudtommal
Xue kisasszony hazája nem épp kebelbarát még a száműzött nemességgel sem. Minden alkalmat megragadnak és ez kiváló alkalom. Ön szerint hány kíváncsi szempár követte lépteink és hányan fogják kárörvendve figyelni ruhacsenését, majd a bálra visszatérő hölgyön köszörülni nyelvüket
*Kicsit elvörösödve, bOcsánatkérőn emghajlok Xue felé.*
-Elnézését kérem kisasszony illetlenül eme testőrnek válaszoltam Ön előtt. Csupán arról van szó, hogy szolgálója nem tudja meddig terjednek lehetőségei ebben a helyzetben.

Tenho:
- Pontosan tisztában vagyok vele, hogy az emberélet többet ér mint holmi ostoba pletyka.
-Xue kisasszony természetesen az eredeti ruhájában fog visszatérni tekintve hogy csak az alsóruházata lett vizes és kétlem hogy hagyta volna hogy azt bárki vizslassa.
A vánkos és a szoba szellőztethető. A ruhacsenésnél meg csak először körbe kell nézni és utána cselekedni így szépen minden titokban marad. Annak az aljas vöröshajú szukának meg nem fog járni a szája hacsak nem akar magyarázatot adni a tettére. És ugyebár két fedhetetlen erkölcsű nemes kisasszony szava áll majd szemben egymással nem egy nemes és egy szolga szava.
Már ha netán a támadó mégis beszélni szeretne az ügyről.

Xue:
- HOGY MIIIII? ? ? Párbaj?
Itt nem fog senki párbajozni - főlleg nem egy ilyen lehetetlen helyzet miatt!...
Megáll az eszem... Ti összeacsarkodtatok etiketti kérdésen, míg én ....
*Felháborodtam, ami kiül arcomra és szól mindkettejüknek.*
A további kakaskodásra felcsattanok.*
- Elég ebből! Én is itt vagyok!

Tenho:
- Halkabban Xue mert így tényleg pletyka lesz belőle

Xue:
- Jó...
Majd ha kicsit jobban leszek és szalonképesebb ezt jobban, mélyebben megmagyarázzátok számomra, mert jelenleg nem értek semmit azon kívül, hogy acsarkodtok. - *mily könnyen jön a tegezés, elfeledve az etiketett.*
- De nem lesz párbaj, sem első vérig, sem lefegyverzésig, sem halálig... semmilyen, akát tetszik akár nem. Vagy én állok a kardok közé, amikor már nem tudjátok visszafogni a vágást/szúrást.
- Én a miértre kíváncsi vagyok... - a pletykák nem érdekelnek annyira, bár tény, hogy sok kellemetlenséget szülhetnek.
*Nagy levegőt veszek lassan-*
- Te a védelmezőm vagy... Neked muszáj segítened kiderítened, hogy mi folyik itt. - *nézek először Tenhora, majd Twanra* - De Ön... Nem várhatom el, hogy jobban belekeveredjen ebbe a történetbe ismeretlenül nemesként.

Tenho:
[i] elmosolyodok a kifakadás hallatán[i]
A párbajról a lovag urat kell meggyőznöd én a szavamat adtam és nem fogom megszegni még a te kedvedért sem.

Xue:
- Arlannak is a szavadat adtad.

Tenho:
-Ami a történteket illeti. Az este folyamán a nemes hölgyek és urak szándékosan próbáltak minket távol tartani a házigazdáinktól és valamiért ők sem próbálták a kapcsolatot felvenni velünk.

Twan:
*Kis meghajlás*
-Természetesen az Ön kifejezett kérésére és kedvéért nagyvonalúan eltekintek ezesetben a revanstól, mégha tudatlan szolgálója nem is érdemel msát csak botütést a pimaszságáért és arcátléanságáért. Kérem fogadjon meg egy jótanácsot. Ne alkalmazzon olyan testőrt, aki lépten-nyomon a nemesség képviselőivel kötekszik. A belekeveredést pedig azt hiszem akarva-akaratlan már elintéztük, í
így, ha megtisztel bizalmával állok mindenben a rendelkezésére Xue kisasszony.

Tenho:
Groard úr lépése, hogy bemutasson a vendégseregnek csak színjáték volt hogy egy üzenetet átadhasson nekem még nem volt időm elolvasni sajnos. A bemutatás után engem két bájos nemes hölgy próbált elcsábítani nem épp úri eszközökkel. Amikor téged a támadás ért. A lovag úr segíttt neked és utána felhoztunk ide. Mivel nem láttam indokát, hogy egy orvosi vizsgálaton egy hozzá nem értő harmadik
személy is jelen legyen távozásra szólítottam fel aminek nem volt hajlandó eleget tenni. Eközbe összeszólalkoztunk és többször is megsértettem az általa követett etikett szabályait.
Becsületére legyen mondva kitart az értékrendje mellet mégha az csak a látszatra ad is a hatékonyság rovására. Még fegyverrel is hiába próbáltam jobb belátásra bírni. Ellátalak és most itt vagyunk.
- Lovag úr a tudatlanságról majd akkor beszéljen ha érdemben bizonyít és nem csak a nemesi születésére képes hivatkozni. Az ugyanis nem ment életet.
Természetesen megpróbálom kideríteni hogy ki és miért támadt meg. Az adott szavamra pedig nem szükséges emlékeztetned.
Momdom az utolsó mondatot kissé komoran

Xue:
- Fegyverrel?... Tenho! Ezért akár a helyszínen elégtételt vehetett volna...
*Elkerekedő szemekkel ülök fel az ágyban és nézek Tenhora. Végképp nem értem, hogy mi lehetett ekkora horderejű kettejük között, hogy eddig fajult a dolog.
Tanácstalanul nézek, hol az egyikőjükre, hol a másikójukra.*
- Most ehhez fáradt vagyok, kimerült. Azt köszönöm Twan san, hogy visszalép a kérésemre a párbajtól. Nézze el Tenhonak a viselkedését, biztos vagyok benne, hogy csak engem akart megmenteni bármi áron.
*Tenho utolsó mondatára a kezére teszem a kezem.*
- Bocsáss meg, ezt tényleg nem kellett volna mondanom, de... épp az ellenkezőjére készülsz.
- Ha... ennyire ellentétes nézeteket vallotok, vallanak.... akkor nem fogunk tudni semmit sem kideríteni, mert a jövőben is csak az egymás elleni ellenszenv fog előtérbe kerülni. Ez pedig leginkább majd akkor okoz gondot, ha össze kellene tartani, mert miattam mind a hárman ugyan olyan veszélynek leszünk kitéve - gondolok itt egy egységes támadásra ellenünk. Ha nem képesek letenni az ellenszenvet, tovább lépni mindez felett, azt hiszem jobb ha egyedül próbálom kideríteni támadásom okát.

Twan:
-Azt hiszem most is felajánlottam a békességet, de testőre továbbra is kultúrámat becsmérli folyamatosan. Egy ideig még az Ön kedvéért megpróbálom eltűrni mindezt, de törelmem véges. A viselkedését én elnézem még, de mások ennek töredékéért kivégzik mindkettejüket, azaz, ha beavatnak mindhármunkat. Az ellenszenv pediglen azt hiszem érthető hisz fegyvert emelt egy fegyvertelenre, mikor segítésgemet ajánlottam.

Tenho:
[i] szomorúan Xuera nézek[i]
-Bocsáss meg mindent nem hagyhatok szó nélkül.
[i] majd a lovag felé fordulok [i]
- A lovag úr vitatja-e, hogy nyilvánosan mindenben az udvari etikett szerint viselkedtem?

Twan:
-Ha a bálra gondol nem. Ha arra, ami itt a szobában történt igen.

Xue:
- Nem lehetne fátylat borítani a történtekre? - *nézek mindkettejükre kérdőn, kérlelőn, elgyötörten.

Tenho:
- A békesség kedvéért szerintem jobb lenne tisztázni az ellentéteket, ne maradjon tüske senkiben ami későbbtovábbi ellentéteket szülne.

Twan:
*Látszik rajtam sokmindent lenyeltem Xue kedvéért. Eltekintettem a párbajtól pedig már-már megszámlálhatatlanszor vághattam volna le kihívás nélkül is a férfit, de itt nem fogok hátrálni tovább.*
-Fátylat Már most is oly mélyen megsértette pyarron erkölcseit és személyemet az úr, hogy arra szavak sincsennek talán. Ellentét Igen. Van. Tüske. Van.
Akármenynire is próbálok elfogadó lenni más kultúrák, más tájak szülötteivel egy fegyvertelen emberre fegyvert emelni és halállal fenyegetni főbenjáró bűn. A minimum lenne, hogy magába száll és megbánja tetteit.

Tenho:
- Uram igaza van fegyvertelen emberre fegyvert emelni tényleg bűn elsimerem. Elnézését kérem elragadtattam magam. Csakhogy megsérteni valakit szavakkal és tettekkel egyaránt. Töbszöri kérésre és felszólításra nem elhagyni valakinek a lakosztályát és megsérteni az orvos és páciens közötti viszonyt legalább akkora sértés és a felsoroltakat ön követte el még mielőtt a fegyverem a kezembe vettem volna
- Ami pedig a nemsi előjogait illeti. A hazámban a bárdoknak tisztelet és megbecsülés jár akár a nemeseknek
Pusztán hivatásunk emel minket nemesi rangra. Tehát maga egy egyenrangút sértet meg még ha ennek nem is volt tudatában.

Xue:
Felállok az ágyról lassan. Megfogom a körém csavart lepedőt, hogy ne csússzon le, Tenhora nézek szomorúan.*
- Most kérlek ne szólj közbe, bármennyire is nehezedre fog esni.
*Ezt követően Twan elé állok.*
- Igaza van Twan san. Bocsássa meg Védelmezőm viselkedését, szavait
- nem tudok elfogulatlanul és igazságosan állást foglalni az ügyben, mivel nem voltam tudatomnál a történtekkor. Mindez nem mentség számomra, hisz a szolgám - mondom ki ezt a szót idegenül, kicsit írtózva tőlle* - vétke, bűne az egyém is. Még mielőtt helytelenítene, az én hazámban egy testőr bűne nem csakhogy a védelmezője életébe kerül, és a sajátjába, de a családjának nevéről sem mossák le a vétket
Hagar/Quator megváltoztatta állapotát erre: Tétlen
*meghajolok Twan előtt mélyen, bár nem teljesen jó, hisz közben a lepedőt fognom kell.*
- Bocsásson meg Muszatasi di Tertonux Soittaja Úr és az Én vétkeinkért Ön ellen. Természetesen, ha hazája etikettje megköveteli a kard általi elégtételt elfogadom, s kérem akkor nevezzen meg egy időpontot és helyet ahol a párbajt megejthetjük kettőnk között.
*nem állok fel míg ezt elmondom.*

Twan:
-Akkor most elmondanám, hogy én mit is gondolok. Talán utánna átgondolják mindketten szavaim. Mivel Ön Tenho nem volt hajlandó fehércselédet hívni, így megmondtam maradok, hogy legyen kinek megvédenie Xue kisasszonyt a nemesi körök sértéseitől. Ugyanis bármenynire is tiltakozik és hazájával példállózik Yankarban vagyunk. Itt ön egyszerű cseléd, szolgáló. HA nem maradok ki védi a kisasszonyt egy
nemesek által provokált párbajban, ahol Ön nemhogy kiállni nem állhat, de még meg semm mukkanhat a kihívás alatt Tudom ez keserű pirula, de ha ezt nem képes elfogadni ebben az idegen, ellenséges környezetben, akkor Xue kisasszony máris elbukott és Ön csúfos kudarcott vallott.
-Ajánlom figyelmébe hogy mélyen szálljon magába és ezen rágódjon ne azon, hogy máshol mit tenne, ugyanis mint már vitánk elején említettem maga lehet jó orvos, de a toroni viperafészket ezzel még nem fogjuk megúszni.
-Lady Xue. Kérem ne szabadkozzon. Az én hazámban mindenki a saját tetteiért felel. Én mindent megteszek Önért és büszkén vállalom az ezzel járó feladataimat.
-Mindkettőjüket mégeygszer megkérném, hoyg gondolkodjanak el szavaimon és döntsenek belátásuk szerint viselkedésem indokoltsága felől.

Tenho:
- Nos uram talán ha a kezdetekben ezt így adta volna elő sok félreértést elkerülhettünk volna. Sajnálatos módon a toroni etikettet ennyire nem ismerem. Ez az én hibám. Ettől függetlenül hálás lennék ha a továbbiakban úgy adná elő a történteket ahogy valójában történtek, abban a sorrendben mire ön a nemesi fedhetetlenséget említette már többször megsértett. Igazi magyarázatot pedig csak most ad
a viselkedésére.
- A most elmondottak fényében a viselkedése tényleg indokolt amiért hálával tartozok.

Xue:
- Sajnálom, hogy nem ismerem sem hazája, sem az itteni udvari etiketett. Hazám tanai szerint járok el. Ez pedig annyit jelent, mint az előbb is mondtam. A vétség közös, és nekem kell kiköszörülni a becsületen esett csorbát Ön felé.
*Várok immárom felegyenesedve a lovag szemébe nézve komolyan válaszra várva.*

Twan:
-Emlékezzen Tenho én szóltam, hogy nem érti a helyzet komolyságát, de a sok sértése közepette nem volt érkezésem komolyabb felvilágosítást adni.
*Ezután Xue szemébe nézek. Kissé megenyhül pillantásom.*
-Azt hiszem most, hogy fellebbent a komor valóság fátyla és meg lettem követve a fegyveres fenyegetést illetően lezárhatjuk ezt a sajnálatos vitát.
-Kérem Lady Xue válaszolja meg kérdésem. Bizalmába fogad és megengedi, hogy segítsem Önt míg csak szükséges és akár azon is túl
*Kicsit suta a helyzet, mert ilyenkor következne a kézcsók, de végül egy nagyjából hasonló meghajlással próbálkozom.*

Xue:
*Arcomon csak a márványszobor látszódik - se megkönnyebbülés, se más.*
- Köszönöm Muszatasi di Tertonux nagylelkűségét irányunkba.
*Az utolsó kérdésére viszont kissé meglepődöm.*
Én... Köszönettel elfogadom a segítségemre felajánlott kezet.

Tenho:
- Uram! Ön ismét elferdíti a valóságot. Ha óhajtaja a történteket a pontos sorrendben visszaidézem., Egyetlen alkalommal sértettem meg önt amikor fegyvert fogtam. Azt leszámítva csak tényeket közöltem vagy jogos kérdéseket tettem fel, míg ön többször megsértett amely sértések egyenként is okot szolgáltatnának az elégtételre.
De e vita nem vezet sehová az önnek-e sértések nemesi felsőbbrendűségében fel se tűnnek. Felejtsük el az egészet.

Twan:
-Felejtsük.

Xue:
*Kínos csend telepedik a szobára, amit Xue egy darabig el tud viselni. Majdan bocsánatkérően fordul a két férfi felé - először Twan felé (mivel ő van közelebb hozzá), majd Tenho felé.*
- Ha nem haragszanak meg az Urak rám, én felöltöznék a saját ruhámba, mert ez a lepedő kissé szalonképtelen.
Azzal elindulok a kád felé, menet közben magamhoz veszem a ruhámat és az ott lévő paraván mögött átöltözöm.
(asszem jól emlékszem, hogy ott van paraván)

Tenho:
Amíg Xue öltözik én előveszem a hangszerem és játszani kezdek halkan hogy lecsillapítsam háborgó lelkemet majd amikor végzett rendberakom az ágyat és kiszellőztetek

Xue:
*Amint kész vagyok az öltözködéssel, ami koránt sem egyszerű feladat és megnézem magam a tükörben rémes a látvány.
- Muszatasi di Tertonux. Megkérhetném, hogy menjen vissza a fogadásra, és próbálja elújságolni Groadnak, hogy jól vagyok immárom, és amint újra szalonképessé teszem magam visszatérek?. Közben pedig ha tudja... meg kellene figyelni, hogy ez a hír kinek nem tetszik. Talán, ha az ellenlábasok személyével tisztában leszünk hamarabb derül ki a mai este merényletének oka.

Twan:
-Természetesen Lady Xue.
*Hajolok meg, majd elindulok kifelé, de azért az ajtóból ismét visszafordulok. Mondandóm első fele komor, mígy utolsó megjegyzésem már vidámabbra siekredik.*
-Ne maradjanak kettesben sokáig. Ha nem vagyok itt nem lesz ki igazolja szándékaik tisztaságát. Ha kérhetem Xue kisasszony mégiscsak Twannak szólíthatna, ha már egyszer beleegyezett.
*Kilépve elindulok vissza abálterembe, hoyg emgnézzem mit tehetek Groad és a merénylet kapcsán. Közben azért komor gondolatok járnak a fejemben.*
<Hm. Mindhiába. Kedves, elfogadó, mert az etikett megkívánja, de nem mondja el mi az igazi ok, mi rejtőzik a háttérben....>

Xue:
- Bocsásson meg Twan! Ezt teljesen elfelejtettem. Köszönöm!
...
*Ezek után Tenho felé fordulok.*
- Említettél valamilyen cetlit, amit Groad adott. Megnézted már mi áll rajta?

Tenho:
A pánsíp tokjából előveszem a papírt és elolvasom.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.30. 13:07

Résztvevok: Mindenki, kivéve Dormak

//Twan//

A lovag már tátaná a száját valami újabb gorombaságra, de a másik kettő határozottan leinti.

- Nyughasson Kermit! Ne csináljon itt botrányt; mert nemcsak az idegennel, hanem Werthorian parancsnokkal is párbajozhat, ha nem fér a bőrében! –mondja Orin Naratos (Építők)- mondja Kermit jobb harcosnak tartja mgát egy yankari veteránnál? –kérdi; mire a tetovált arcú lovag becsukja a száját és elhallgat.

-Egyébiránt idegen, nem a megfelelő helyen csillogtatja történelemtudását. Ez itt nem Toron –fűzi hozzá Daar Paerth (Maradók). –Még értékelném is a bátorságát ha ezt Shulurban hangoztatná. Mi elhagytuk a Birodalmat, ki önként ki kényszerítés által; de sok család már nem is akar visszatérni oda. Kermittel jóval kezdett, ő és néhány fanatikus Hűséges még bízik a császár kegyében. De ha már így felhozta a Zászlóháborúkat; engedje meg nekem, hogy minden sértő él nélkül megvédjem a hazám, mely bár kitagadott de én nem tagadtam ki Kyriát a szívemből.
Kyria húszeszer évig jelentette magát a világot itt Yneven; és Calowynen még ma is ott élnek a tisztavérűek.
Ma már nem él olyan ember Északon akinek a vérében ne csörgedezne valami a vérünkből. Ha egymásmellé állít egy erigowi és egy toroni nemest, sokszor nem lehet megkülönbözetni őket, ha ugyanabban a ruhában lennének. Nem tud olyan egyetemet mondani, ahol a varázstudók ne a mi módszerünk alapján gyakorolnák az elme hatalmát, és az ősi kyr mozaikmágiát. Még a lar-dor-i varázslóiskola is ráfanyalodik a kyr ősök kidlgozta metódusok használatára. A tudományos kutató, ma sem nélkülözheti az ókyr nyelv ismeretét.
A másik: mi nem térdre akarjuk kényszeríteni északot, mi csak vissza akarjuk állítani a Birodalom egységét amelyet Orwella és polgárháború szagatott darabajira. Ez nem cél és ok nélküli háborúskodás; hanem törvényes revízió; Weila akarata szerint.
De ha már a vallásainknál tartunk: Yankar népe alapvetően pyarronita, csak a tisztavérű nemesi családok követik a Birodalom vallását. Ellemben mi a saját berkeinkben következetesek vagyunk egy: kyr istent követő hívő sem volt soha üldöztetve a népünk által.
Nem állítottunk fel inkvizíciót, hogy a saját híveink húsát tépjük; ami önökről nem mondható el.
Igen, Kermit lovag szavai talán sértőek voltak; de nem csodálkozok rajta figyelembe véve, hogy közvetve a pyarroni vallás térhódítása –helyesebben Orwella ténykedése- nyomán omlott össze Kyria. Hadd emlékeztessem Orwella, aminek a következményeképp megszülettek az orkok, goblinok, és Elátkozott Vidékké változott a dicső Rualan.
Kermit úr éppoly hűséges a kyr eszmékhez, mint őn a sajátjaihoz. Talán lekicsinyli a Zászlóháborúkban tett erőfeszítéseinket. Ki állította, hogy véget értek? Orwella ellen ötszáz éven át harcoltunk és megfizettük az árát. De Hatalmasaink legyőzték Orwellát! Had emlékeztessem a második Gra-Tinol-i csatára! Sogron Őstüze évezredekre a Külső Sötétsége száműzte a Kitaszítottat!
Ha egy megtestesült istent képesek voltunk meghátrálásra kényszeríteni, idővel abban a néhány lázadó tartományban is helyreállítjuk a közrendet, amelyek ma függetlennek vallják magukat; és akkor ismét Kyriának fogják hívni e földet a Sheralig! A próféciák megjósolták a 15. Zászlóháború kimenetelét már a Kalandozók Hadura se fogja tudni megváltoztatni. Akkor pedig Yankarnak kiemelt szerepe lesz a délre vezető kereskedelemben; márcsak a térkapu miatt is.
Úgyhogy kedves lovag, ahelyett hogy finnyáskodna; jobban tenné, ha Pyarron leendő kereskedelmi partnereit látn bennünk. Mert nem adok neki száz évet, és mi leszünk az urak a Sheral innenső oldalán. Feltéve ha maguk akkor még meglesznek és nem Shackallor, vagy Ahme Ramun nevét fogja visszahngozni a városuk!
//A párbajra hívás nem történt meg a fekete lovag részéről sem.//
Xue-t elkapod, és Tenho segítségével a szobájába viteted.
//A jó szerepjátékért 8d100 Tp//

//Tenho//

A hölgyek valóban csak bájcsevegni és egy kicsit flörtölni akartak; láthatólag az elcsábításod valamiféle rangot jelent nekik a társaságban.
Sajnálkoznak egy kicsit, mikor Xura hivatkozva kimented magad; de biztosítanak a megértésükről és arról hogy még találkoztok.
A szőke hajú neve Lilian; a vörös hajúé Rose.
Közben megjelenki Kinnel aki hülledzeve nyitogatja előttetek az ajtót:

-Jaj, Dreina szent nevére, mi történt a kisasszonnyal? –Azonnal felcserért küldetek! Csak tessék, óvatosan; erre hozzák!

//A jó szerepjátékért 8d100 Tp//

A hűtőfürdő jót tesz Xunak, aki az ágyában fogvacogva magához tér.

//Xue//

A hűtőfürdőnek köszönhetően, egy fél órával hamarabb magadhoz térsz, dideregve és fogvacogva az ágyadban.
//A pszi támadás elviseléséért és a jó szerepjátékért 8d100 Tp. (Tetszik hogy igyekszel belevinni a kariba a tiadlani kultúra –általad elképzelt- jegyeit.//

Akkor itt következett az MSN-beszélgetés, aminek a végén Tenho elolvassa Groad üzenetét.
A cetlin a következő írás van:

„Surranó Vízköpő, este tíz után. Vigyázzatok, mert követni fognak; támadásra készüljetek. A házban biztonságban vagytok, de ott nem beszélhetek. Tele van Fürkészekkel; minden szavatok hallják. Máshoz nem fordulhatok, minden idegent távol tartanak tőlem, a légiósaimat figyelik. A többit személyesen. Kérlek Xuet is hozzátok magatokkal. Küldök neki egy testőrt, akinek a dolga kizárólag az ő védelme lesz. Dormak a neve; a légióban kapott neve pedig Felhő. Ha meglátjátok tudni fogjátok miért…akkora, hogy a napot is eltakarja… Egy keleti barbár; de kemény akér a szikla és tudja tartani a száját. Ő majd elvezet benneteket –rejtett utakon- a Surranó Vízköpöbe, hozzám. Óriási bajban vagyok, a gyermekeim életével zsarolnak.”

//A csodálatos MSN játékot, igen kiválónak találtam, sok munka van benne; egységesen mindenkinek 500+8d100 Tp-vel jutalmazom.//
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.09.30. 13:32-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.30. 13:28

Résztvevok: Dormak

Gannon már éppen válaszolna, amikor nyílik az ajtó és mindkettőtök megdöbbenésére nem kisebb személy jön be az ezredirodába mint Groad Werthorian légióstábornok személyesen!
Gannon is szó nélkül tiszteleg és vigyázba vágja magát.

- Uram!
- Pihenj dieacator! Hagyj magamra a közlegénnyel!
- Értettem. –majd Gannon kimegy, magadra hagyva benneteket, és becsukja maga után az ajtót. Werthorian leül a diecator székébe és elkezdi a szolgálati lapodat böngészni.
Majd fáradtan, gonderhelten megtörölgeti a szemét.

-Gannon diecator elmondta mi lesz a feladata? Jó. –felsóhajt.
-Amit most mondok az haditiok; személyesen fogom felnégyelni, ha eljártatja a száját.
Olyan bajban vagyok, ami egész Yankaraon, sőt az egész déli part sorsát meghatározhatja; ha nem teszek valamit. A részletekbe majd később avatom be. A feladata a következő: elsősorban Xue kisasszony testőre lesz; mindhalálig. Elmegy este tíz előtt a házamba. És megkeresi a védett személyt; aki a keleti szárny földszintjén a negyedik szobában pihen. A két szomszédos szoba Xue kisasszony van két utitársáé. Xue kisasszonyt és a két útitársát elhozza a Surranó Vízköpöbe este tízre. Olyan utat választ, amilyet soha nem válaszott eddig. Számítson rá, hogy követni fogják önöket, vagy legalábbis megpróbálják. Igyekezzen kerülőúton elhozni őket a fogadóba, a privát részben fogom önöket várni.

-Mielőtt megkérdezné miért magát választottam: azért mert az összes itten szabadon bevethető claoromat figyelik, ővelük most nem számolhatok. Egy queton pedig túl sok, rögtön szemet szúrna a kémszemeknek. Levélben Xuet már mindenről értesítettem. És vigyázzon Felhő, a házban se jártassa feleslegesen a száját, mert tele van Fürkészekkel. Este majd mindent megtudnak. Most készüljön és induljon. Este tízkor a Vízköpőben találkozunk. –majd a tábornok és magadra hagy.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.30. 13:40

(Twan)

*Visszaérve már van okom áttörni a tömeget Groad felé mégha nem is a délután megbeszélt téma miatt teszem. Valószínűleg a politikai csatározások és ellentétek káoszában nem sok időm, lehetőségem lesz még így sem kimenteni Xue-t, így megpróbálom rövidre fogni. Nomeg közben erősen figyelem a környező arcokat, reakciókat, hogy kinek mi lehet a véleménye a tiadlani hölgy visszatértéről.*

-Groad Uram kérem bocsásson meg, hogy így elszakítom társaságától. Xue kisasszony múló rosszulléte szerencsére nem bizonyult az estére nézve végletesnek, így azt üzeni, nemsokára visszatér közzénk és tovább emeli az ünnepség fényét. Remélem lesz alkalmuk ismét beszélgetni hisz a kellemetlen esemény épp egy kettejük közötti beszélgetést szakított félbe, melynek befejezetlenségét biztos vagyok benne, hogy Yankar nemesei sem szeretnék, így biztosítják a lezárásra a lehetőséget. Bocsássanak meg tolakodásomért, kérem érezzék továbbra is jól magukat.

*Kis meghajlással, ha nem érkezik válasz monológomra visszavonulok a középpontból és hagyom ismételten összezáródni az "ördögi kört" Werthorian körül. Figyelem még egy darabig a társaságot és amenynire csak lehet megjegyzem az arcokat, reakcióikat, esetleg neveket, ha tudok konkrétumot vagy csupán családnevet kapcsolni a képhez. Miután teljesen kizárt a yankari elit megkeresem a két urat, akikkel egyébként épp csevegtem és meghajlok feléjük bocsánatkérésem jeléül.*

-Uraim. Elnézésüket kérem hirtelen távozásom miatt. Mint Werthorian Úrnak említettem egy nemeshölgy szorult segítségre és egy lovag kötelessége a gyengébbik nem védelmezése.
-Paerth Úr megkövetem talán túlontúl heves szavaim miatt. Soha nem vitatnám a kyr kultúra örökségét, melyet szitne egész Yneven hasznosítanak és ismernek. A bölcsességük és tudományokban való elmélyedésük csodálatra méltó, de legnagyobb sajnálatomra Kermit Úr megnyílvánulása alapján nem az ősi bölcsesség letétményese.
Kereskedelmi kapcsolatainkban pediglen nem az Önök személye miatt "finynáskodna" Pyarron népe, hanem egyszerűen a mi kultúránk megtagadja a rabszolgaságot, így Önöknek sincs értelme ilyen portékát kínálni megvételre számomra vagy hazám számára.

*A végén kicsit elhúzom a számat a leigázás említésére, de bizakodásom hamar legyűri roszskedvemet és végső elképzelésemet, már a mosoly festi alá.*

-Krán gonoszsága már próbát tett, de nem törhette meg Pyarron Eszméjét. Ahme Ramun pedig még csak egy árny Taba-El-Ibara mélyén, mely erőt gyűjt a kitörésre. ... Node ez itt egy estély és nem haditanács. Fogjuk fel úgy, hogy miután sikerült Újjáépítenünk a Dúlás után Pyarront és talán, legnagyobb sajnálatomra, lehetőséget kapunk megfékezni a sivatag ősi Urát már Kemrit Úr és a hozzá hasonlók is elismerik, hogy Pyarron érdemes a tiszteletre és figyelemre.

//Ha jól vettem ki, akkor most kétszer is kaptunk TP-t méghozzá sokat. :)

8d100: 378 TP
500+8d100: 500+453=953 TP

TP: 8348
Következő szint: 1652//
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.09.30. 19:15

(Gaz Dormak)

A tábornok megjelenésekor én is vigyázba vágom magam, és meg sem mukkanok addig míg meg nem szólítanak. Tanultam az írnok hibájából, és legkevésbé a futás hiányzik, ha már úgyis löttek a kimenömnek.

Végighallgatom a tábornokot, de kérdéseimet csírájában folytja el hadititokra hivatkozva így kérdésem nincs és nem is lehet.

-Értettem Uram, nem járatom a szám és ott leszünk, vagy már nem lessz alkalma felnégyelni.

A távozása után még ismételgetem párszor ezt a fura nevet.
< Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor ; Xue Fong Chiein-Li wri Krilessagor nah ezzel fognak engem még kiakasztani>
Sajnálatos módon a lelkesedésem még nem az igazi, de a munka az fontos, ezt hangsúlyozták is. Figyelmem a feladatra öszpontosítom, és próbálok annyi nyugalmat begyüjteni magamba, amivel legalább egy órát kibirhatok majd. Utánna összesezdem magam és megpróbálva a báli arcom felölteni összecuccolok és megyek a nöért.

//az elmaradt 5d100 tp:263
össz tp:8024
kell még: 1976//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.09.30. 20:08-kor.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 14 / 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...