• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Víziváros - Gattear

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 14 / 35 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35

Re: Shulur - Víziváros - Gattear

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.19. 9:26

Rychor Occhys (Arnan)

Izgalommal telve lépnék át a bejáraton, de nem teszem, inkább az érkező hármast előzékenyen magam elé tessékelem. Mosolyogva biccentek feléjük, ahogyan azt rangjuk megkívánná tőlem:
- Hölgyeim... - mutatok a bejárat felé jobbommal.
A három nőszemélyt követve lépek csak be, s fellépdelek az étterembe vezető lépcsősoron. Mielőtt bemennék, megállok az álajtónál, amit még így is nehezen fedezek fel. Kopogtatok. Kicsit várok, s ha nem érkezik válasz, akkor benyitok. Nem akarok annyira önállósodni, hátha változott valami az utolsó megbeszélés óta. Ráadásul úgy gondolom, hogy nem árt tiszteletemet tenni, leendő munkaadómnál érkezéskor.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.19. 12:37

- Köszünjük! - *válaszolta a három hölgy szinte egyszerre, és betipegtek előtted az ajtón. Ráérős tempóban mennek fel az emeletre, néha-néha hátranézvén, hogy te mégy-e utánuk, és halk kuncogást hallassz felőlük.
Az ajtónál megállsz, bekopogsz és bentről kihallatszik:*

- Szabad! - *Soleno ugyan ott ül mint reggel, ha lehet azt mondani még nagyobb papírkupac előtt, felnéz ahogy belépsz a gyérül megvilágított helyiségbe.*
- Ahhh... Már ennyi lenne az idő? Jönnön üljön le, várjon egy kicsit, csak ezt befejezem.
*Azzal vissza is fordul a papírjai közé és írkálni kezd, számol - legalább is ezt szűröd le mimikájából - bizonyára a könyvelést csinálja.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.20. 9:21

Rychor Occhys (Arnan)

Mivel látom, hogy Soleno eléggé elfoglalt, inkább nem mondok semmit, csak mosolyogva bólintok, hogy tudomásul vettem a dolgot. Ahogy ő félhangosan motyog, én veszem a bátorságot, s körbenézek idebent. Legutóbb nem volt alkalmam rendesen körbenézni. "Vajon csupán unalmas iratok vannak idebent, vagy esetleg találni valami érdekeset is?" - ez a kérdés merül fel bennem. Halkan körbelépkedek a helységben, s ha esetleg találok könyvespolcot, akkor beleolvasgatok a címeikbe, hogy milyen témával foglalkoznak. Az irodalmi művek érdekelnek, ha ilyet látok, akkor nem vagyok rest leemelni, s belelapozni. Legfeljebb rám szólnak, ha rosszallják a dolgot.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.21. 11:48

*Szétnézhetsz, Soleno nem szól rád, de nem találsz irodalmi művet. Politika, jog, törvénykezés, kereskedelmi leírások, utikönyvek, más országokról szóló művek, valamint dátumozott 'Könyvelés' feliratúak. Persze ha érdekelnek az országok leírásai megtalálod köztük Abasziszét, az Északi városállamokét, Erionét és pár dzsad országét - ezek az irományot többségével az országokra jellemző kereskedelemmel foglalkoznak, a termelt árucikkek ismertetésével, valamint a főbb kereskedelmi házak leírásávval.
Soleno úgy egy fertály órát hagy nézelődni, amikor leteszi a tollat kezéből és a széken hátradőlve nyújtózik egyet.*

- Talált érdekes olvasnivalót?
...
Felkészült akkor az éjszakára? Mintha egy kicsit kialvatlan lenne, vagy csak a gyenge fénynek köszönhetően sápatag és nyúzott a kinézete.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.24. 6:36

Rychor Occhys (Arnan)

Csalódottan biggyesztem le ajkam, ahogy a kínálatot vizsgálgatom, hiszen az én ízlésemnek ezek a könyvek túlságosan unalmasak. Amint meghallom Soleno hangját, odafordítom a fejem, s elmosolyodok.
- Hehh... - csóválom meg a fejem - ...azt hiszem, túl kényes ízlésem van. Ezek a könyvek nekem... - keresem a megfelelő szót, hogy ne legyek sértő - ...túlontúl szárazak, már megbocsáss - tárom szét kezeimet. - Csak reménykedtem, hogy esetleg meglapulhat itt egy-egy irodalmi könyv - mondom csalódottan -, de azoknak nem itt a helye - bólogatok helyeslően, a magam igazát igazolva. Az utolsó mondatokra kicsit meglepődök, de nem zavartatom magam különösebben.
- Ennyire látszik? - kérdezem. - Pedig megpróbáltam kihozni magamból a legtöbbet... nem volt valami pihentető a délelőtti alvás - húzom el a számat. - De ez legyen az én gondom - válaszolom feltámadó kedvvel -, s döntsön a közönség, mire vagyok képes!
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.24. 12:13

- Hát, bizony az irodalmi műveknek itt nincs helyük.
Jó szemem van a kialvatlansághoz, lévén jómagam is beleesek néhányszor a késői munka, koránkelés csapdájába, és bizony a tüneteket már tükör nélkül is felismerem.
Na, közben menjünk fel.
Nincs emelvényünk, kisszínpadunk, úgyhogy kénytelen lesz az asztalok közt ácsorogva játszani, esetleg egy székre leülve... Talán a pult mellett lenne a legjobb helye, de persze magára bízom, a lényeg a játéka, az emberekkel való viselkedése... Ja igen! Nem volt szó róla, de ha zenélés közben kap pár rezet a vendégektől az csakis a magáé a fizetségén felül. Gondolom ez így bőven megfelel... - *néz rád Soleno, miközben bezárja mögöttetek az ajtót.
Felmentek a lépcsőn az étterembe, félig már megtelt, túlnyomó részt párocskák ülnek idefent, de meglátod a három hölgyet, akiket magadelé engedtél, még egy kisebb asztaltársaságot, két nővel és egy férfivel, valamint két magyányos férfit.
Soleno a pulthoz megy egyenesen, ahol már nem a reggeli fazon álldogál, s majd hajol meg főnöke érkeztekor.*

- Tod! Ő itt Arnan, a zenészünk akiről már említést tettem. Ha kér valamit szolgáld ki!
- Igen is Uram. - *hajol meg ismét kicsit a felszolgáló.*
- Nos, Arnan! Innentől magáé a terep... Sok szerencsét!
*Bizonyára sietős a dolga ennek a fazonnak, mert gyorsan el is viharzik. Tod fordul feléd, még elcsíped, ahogy egy kicsit szájhúzva fordul feléd, bár azt nem tudod neked szól-e, de a szeméből azt olvasod ki, hogy nem, ez a szájhúzás nem neked szólt.*
- Üdvözlöm Uram! Kér valamit inni kezdés előtt? - *Tod meglehetősen szolgálatkész, és veled is úgy viselkedik, mint a főnökével, még meg is hajol előtted enyhén.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.25. 6:11

Rychor Occhys (Arnan)

Solenot követem az emeletre, s figyelek szavaira. Gondoltam, hogy nem fogják miattam átépíteni a helységet, így nem ér váratlanul az a tény, hogy nincs kifejezetten nekem fenntartott hely. A lehetőségeket végiggondolva, nekem is a pult tűnik a legjobbnak, bár az este folyamán változhatnak a körülmények, s akkor bármi megtörténhet.
- Hogyne... - válaszolok az elhangzott kérdésre.
Az étteremben végig pásztázok a társaságon, s majd a pult mellett megállok, s követem a rövid párbeszédet a csapos és Soleno között. Mikor elviharzik, biccentek felé, tudomásul véve, hogy rám van bízva minden a játékkal kapcsolatban. Tod felé fordulok ezután, s megszólalok:
- Jó estét! Köszönöm... - mosolygok rá - ...jó gondolat. Egy kupa bort kérnék, s ha gondolod velem tarthatsz - kacsintok rá.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.25. 11:23

*Todon enyhe zavar jelenik meg szavaidra.*
- Nem... Köszönöm Uram, de nem ihatok munka közben. Nekünk ez... nincs megengedve
*Kicsit kényszeredetten mosolyodik el, mint aki nem tudja eldönteni, hogy mi lenne a helyes cselekedete, viselkedése veled szemben. Így inkább láthatólag megmarad a távolságtartó magázódásnál. Közben egy szépen megmunkált kupát tesz a pultra.*
- Milyen legyen a bor Uram, vörös vagy fehér, esetleg rose? Édes vagy száraz?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.25. 13:51

Rychor Occhys (Arnan)

- Ahogy gondolod... - mondom megvonva a vállamat - ...tőlem nem tudnák meg - teszem még hozzá, majd válaszolok a kérdésére. - Vörös legyen és száraz - jelentem ki határozottan. Nem furcsállom Tod távolságtartását, valószínűleg nem könnyű jó munkát kapni. Ezt most kezdem egyre inkább felfogni én is, hiszen eddig nem volt gondom ilyesmire. A kupába csak belekortyolok, szinte csak ízlelem a nemes nedűt, majd mandolinomat kezembe fogom, s érzéssel végig simítok a díszes faragványon.
- Ma van a nagy nap... - mondom halkan, s Tod félreérthetetlenül láthatja, hogy a hangszerhez beszélek - ...légy a testem, légy a lelkem, s egyként páratlant alkotunk - suttogom tovább a szavakat. Ezután, mintha észbe kapnék, hogy nem vagyok egyedül, zavartan pillantok fel a csaposra, s ismét megszólalok:
- Kívánj szerencsét, most nagy szükségem lehet rá... - nézek mereven a szemébe, s addig meg sem moccanok, míg eleget nem tesz a kérésnek.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.25. 15:37

*Tod kitölti egy nagyobb kancsóból a száraz vörösbort a neked kikészített kupába.
A bor nem átlagos minőségű, attól jóvalta jobb, de a nemes kategóriát még nem éri el - főlleg nem a te ízlésedet.
Amikor a mandolinodhoz szólsz Tod rádnéz, valószínűleg azt hitte hogy hozzá intézed szavaid, majd tekintetedet kerülvén inkább a pult alatt kezd el foglalatoskodni. Nincs sok dolga, így hamar felegyenesedik. Felédfordul, így elkapja a meredt tekinteted, de nyomban le is hajtja fejét előtted.*

- Bocsásson meg uram tiszteletlenségemért, hogy a szemébe mertem nézni.
Természetesen... Sok szerencsét Uram a játékához!
*Most már egyértelmű a helyzet előtted is. Tod úgy viselkedik veled, mintha vagy te lennél magasabb kasztú mint egy sedular, vagy ő lenne attól alacsonyabb kaszttag.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.26. 7:00

Rychor Occhys (Arnan)

- Köszönöm Tod - mondom vidáman, s látszólag egy cseppet sem neheztelek. Igazából ügyet sem vetek most a határok áthágására, sokkal fontosabb dolgom is akad. Játszani. Még egyszer végig nézem a társaságot, s mivel szinte minden foglalt asztalnál van hölgy, vagy párocska, úgy döntök, hogy valami lágy könnyen emészthetővel kezdek. Kifújom a levegőt egy hangos sóhajjal, majd ujjaimat megmozgatom. Az első akkordot lepengetve, már nem érdekel más, csak folytatom a játékom. Halk, fülbemászó dallamot keltek életre, ami egyáltalán nem tolakodó, s ügyelek, hogy a meghitten suttogó pároknak ne kelljen sokkal hangosabbra váltaniuk a beszélgetésben.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.26. 12:43

*Ezek után Todnak munkája akad, így magadra hagy a pult mellett, ő sem ér rá ilyen dolgokkal hosszan foglalkozni - legalább is egyenlőre.
Az egyik asztalhoz hívták - s te nem is figyelsz rá a továbbiakban, elmerülsz saját énedben, hogy a legjobbat adhasd.

Ahogy az első akkordokat kicsalod mandolinodból az egész étteremre csend telepszik pár pillanatig, s minden tekintet rád irányul.
Lassan kúszik vissza az étterembe az emberek halk duruzsolása, s nem azért mert zavarja őket a zenéd, hanem kissé csodálkozva térnek magukhoz, de a többség arcán látható kedves, kellemes mosoly terül el.

Játékod alatt gyakran pillantanak rád, úgy néz ki, hogy az első reakciók pozitívak...
Amikor a szám végéhez érsz két asztaltól kapsz először halk tapsot, ami lassan átterjed a többire is - így elismerik és kifejezik tetszésüket játékod iránt.
Egyedül az egyik magányos férfi néz egy picit morcosan, ámbár lehet ez nem is neked szól, hanem annak, hogy láthatólag valaki nagyon megvárakoztatja.*

//Off: egy kicsit hosszabb lére eresztheted a reagod, milyen zenéket játszik, stb... amíg meg nem éhezik a kari, vagy ki nem fogy a kupából a bor - vagy amíg egyéb cselekedetet nem akar csinálni a zenélésen kívül.//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.10.18. 10:02

A Szürke patkányok elnevezésű klán búvóhelye, keskeny utcák, és sikátorok által övezett egy szintes, kicsit lepusztult épület. Az első emeleten található a háló rész, ahonnan egy létra segítségével könnyen a padlásra és onnan a tetőre lehet jutni, és így gond esetén kereket lehet oldani a háztetőkön keresztül. A háló rész 6 szobából áll, amikben 5-5 ágy található.
A földszinten a bejárati ajtónál egy kis elő szoba van, ahonnan egy csigalépcső segítségével fel lehet jutni az első emeletre. Ezen kívül még van a konyha, ami egyben étkező, plusz egy kis kamra. És még egy edzőterem van a földszinten, ahol a klán tagok a képességeiket gyakorolhatják. A földszinti részen mindig van két klán tag, akik éberen vigyáznak a ház nyugalmára, és riadóztatnak, ha szükséges.
A háznak pincéje is van, amit a kamrában található csapóajtón lehet megközelíteni. A pincében található a fegyverraktár, és egyéb, az akciókhoz nélkülözhetetlen kellékek. A pincében még található egy csapóajtó, mely a város zárt csatorna rendszerébe vezet.

*A nap már magasan jár, mikor belefogok egy gyógyító főzet alapanyagainak előkészítéséhez. Az emeleti egyik szoba lett kialakítva egy kis labornak. Elmosolyodva jut eszembe a többiek felháborodása <…”Persze majd Thor a fejünkre gyújtja a tetőt, vagy ránk omlasztja a plafont, miközben mi edzünk!”…, de hiába siránkoztok, Drayen a klán vezetője így döntött, és nem érdemes vele ellenkezni. Persze mikor megsebesülnek egy munka folytán, szinte követelik a fájdalomcsillapító és fertőtlenítő szereket. Na mindegy, lássunk neki a munkának.>
* Elő veszem a piacon beszerzett növényeket, és nekiállok aprítani. A kés jó éles könnyű vele vágni. Közben egy átalakított olajlámpással egy kisebb fém edényben vizet melegítek. Nem sietem el, rá érek, nincs semmi más dolgom a mai napra. A csapat nagy része Drayen által kiosztott munkákat végzik. Kevesen vagyunk most a házban, így elég nagy a csend. <Nem tudom, hogyan csinálja, mindig van valami munka, szerencsére, és a Cápák sem csesztetnek minket. De hát ezért ő a főnök.>
*Abba hagyva a merengést és egyéb összeesküvés elmélet gyártását, folytatom a munkát.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.10.18. 13:20

*Viszonylag jó kedvvel fogsz neki a teendődnek, észre sem veszed mily gyorsan elszáll az idő, és már egy főzet kész is. Még egy főzetre való alapanyagod van, így inkább úgy döntessz megcsinálod azt is mielőtt a növények nem vállnak használhatatlanná.
Felaprítottad amit kellett, és épp egy mozsárnyi szárított növénnyel bíbelődsz amikor nyílik a pici labor ajtaja. Drayen lép be rajta, gondosan becsukva maga mögött az ajtót. Nem szól; int, hogy folytasd a dolgodat és csak nézi, hogy mit hogyan csinálsz.
Pár perces némaság után azonban megszólal.*

- Ha befejezted összepakolod a cuccodat, délután pedig elmégy innen. Megszálsz a Vasmacskában, és kinyitod szemedet füledet. Főképpen a Veszett Macska nevezetű hajó matrózaival kapcsolatban, annak kapitánya érdekes számunkra legfőképpen. Minden fellelhető információra szükségünk van. Mindenre figyelj, hogy mivel tölti a délutánját, estéjét, jegyezz meg mindent, hogy mikor mit zabál, mit itt, mikor hugyozott, kivel, kikkel beszélt - és azt sem ártana tudni, hogy mit beszélt. Viszont, ha egy középmagas, vacskorba fogott fekete hajú, horgas orrú, gyilkos tekintetű férfival látod beszélgetni, akiről lerí gorviki származása, akkor a lehető leghamarabb öld meg. Lehetőleg mindkettejüket.
Kérdés?
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.10.19. 9:34

<Lassan kész a második főzet. Nagyon jó, azt hittem tovább fog tartani, de hát nem zavar senki …>

*A gondolataimba mélyedve egyszer csak azt látom, hogy egy árnyék magasodik rám, ijedtemben a kést erősebben meg markolom, de ekkor megnyugvásomra látom Drayen az.
<Egyszer még a sírba visz a lopakodásával, de hát mit várjak egy fejvadásztól.>
*Rá nézek és üdvözlöm, de ő csak int, hogy folytassam a munkámat. A főzet elkészítését folytatva félszemmel őt nézem. Sima polgári ruha van rajta, és egyszerű cipő. Fegyver nincs nála, legalábbis nem látszik. Mondjuk az izmos testalkata miatt sem kötnek sűrűn belé, ráadásul bármilyen eszköz kerül a kezébe, az onnantól veszélyes fegyverré válik. <Emlékszem, egyszer egy villával végzett a bérgyilkossal…>
*A gondolataim szertefoszlottak mikor hozzám szolt, és én figyelmesen hallgatom a mondanivalóját.
Arca semmilyen érzelmet nem sugall, bár tekintete rideg. Mikor végig hallgattam a vérem felpezsdült,
<egy munka, köszönöm káosz ura, hogy egy kis izgalmat adsz nekem>.
*Megköszörülöm a torkomat,:

- Igen lenne egy-két kérdésem. Mennyi időm van az egészre? Balesetnek tűnjön a haláluk, vagy mindegy? Mit lehet tudni a gorvikiről? És sajna nem vaskos az erszényem, kaphatnék egy kis anyagi segítséget, hogy legalább a fogadóban meg tudjak szállni?

*A kérdéseket gyorsan elhadartam neki, talán az izgalom miatt, de azért megpróbálok nyugodtnak tűnni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
517 hozzászólás • Oldal: 14 / 35 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 35

Vissza: Toron