• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Thor (Thor)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
22 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Thor (Thor)

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.18. 20:37

Név: Thor
Kor: 26 éves
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt: Boszorkánymester
Jellem: Halál
Szülőhely: Toron (Shulur)
Vallás: Tharr
Magasság: 1.76m
Súly: 72kg

Előtörténet. :

Egyszerű is lehetne az élet. Például, ha Pyarronban egy nemesi családba születtem volna, minden gondtól mentesen. Vagy egy shadoni papként tengetném minden napjaimat, és imáim mások megnyugvását hozná. De nem így történt.

Szüleim mind a ketten Toroniak. Apám boszorkánymester volt egy klánnál, ahol anyámmal találkozott, és rögtön szerelmes lett belé, ami persze nem csoda, hiszen boszorkány tanonc volt. De ezt a szerelmet tiszta szívéből viszonozta apám felé. Míg apám a klán fejvadászaként tevékenykedett, addig anyám a klán befolyását növelte kémkedéssel. Pár év együtt létük után megérkeztem. Gondos szüleim voltak, mikor eljött az idő megtanították mind azt amit megtanulhattam. A herbalizmust, majd a méregkeverést, és végül a pszit. Eljött az idő, hogy megtanítsák nekem a mágiát. A klánnál, ahol apám is tanult felfogadtak, és egy mester mellett lettem tanonc, és egyben inas.

”Minden szép, és jó volt”. Bár az életben történtek problémák, és buktatók, de a szüleim mellett nem volt mitől tartanom. Sajnos elérkezett az a nap is, melyet azóta a bosszú kezdeteként hívok.

Egy klán tag elárulta anyámat annak a nemesnek, kinél éppen kémkedett. A nemes rögtön intézkedett, és miután csapdába csalták, anyám először a börtönébe, majd a kínpadjára került.
De nem hagytak ki semmit és senkit, jó toroni szokáshoz híven. Az árulónak köszönhetően, hamar megtudta a nemes, hogy apám keze is benne volt a kémkedésben, és parancsot adott ki a likvidálására. Rajta ütöttek a házánál. Villámokat és átkokat szórt támadói ellen, de nem tudta a mágia megmenteni. Egy dárda szúrta át mellkasát és egyben szívét is. Én nem voltam otthon, valószínű, most én is halott lennék. A házat felgyújtották, az értékeket elvitték.

15 éves voltam, mikor a tragédia bekövetkezett. Apám igen jó barátja volt a tanítómnak, és szüleim halála után ő vett a gyámja alá, így a legjobb okítást kaptam. A boszorkánymesteri mágia mélyebb tudásába is beavatott, és kitanította a méregkeverést, és annak semlegesítését. Ezek mellett, még amire szerinte szükségem van.

Először a mesterem inasa voltam, de felfigyeltek tudásomra, és egyre többször segítettem a portyázásról visszatért sebesültek gyógyításában, és célpontok elleni mérgek kikeverésében. Hasznos tagja lettem a klánnak, és így felavattak klán taggá. Bár nem olyan neveltetést kaptam, amit egy gyerek kapni szokott, de megismertem a világ igazi arcát a cukor máz alatt. Kemény tanuló éveim voltak, de túl éltem és szívósabb lettem. Az évek alatt megtanultam a boszorkánymesteri mágiákat és fortélyokat, míg tanoncból én magam is klán tag lettem. Csak egy dolog éltetett, a bosszú, mely mai napig ég bennem. Végezni akarok az árulóval, és végezni a nemessel. Sajnos még sehol sem járok, de ha meglesz az áruló, meglesz a nemes is. Addig is a klán által kiadott megbízatásokat hajtom végre, hiszen őhozzájuk tartozom, köztük élek.

Bosszúm:

Az áruló, kinek kilétét nem tudom, anyámmal akart végezni, de mivel klán tag volt nem tehette meg saját maga, ezért árulta el a nemesnek. Sima érzelmi okokból akarta halálát. Szerelemből gyűlölet lett. Szerencsére engem nem ismer látásból, mert egy külön mesternél tanultam, apám barátjánál, és úgy tudja én is meghaltam szüleim házában. És, hogy ne derüljön ki nem haltam meg, lemondtam minden örökösödési jogomról, mert csak a bosszú számít.

Már eltelt 11 év azóta, 26. évemet is betöltöttem, de eddig nem leltem se a nemes, se az áruló nyomára. Sokat fejlőttem ez idő alatt, és bár az idő begyógyítja a sebeket, ezt a fájdalmat, csak az áruló vére tudja enyhíteni.

A nemesnek elég hatalma lenne ahhoz, hogy kifüstölje a klánt, de nem teszi. Tudni akarja ki az ellensége. Csak megbízásból kémkedett a klán utána, vagy saját érdekében. Ezért még vár, és nyomoztat a klán után.
Szerencsére a nemesnek a figyelmét más gondok elvonták, így mire elérkezett az idő a kifüstöléshez, a klán intézkedett az ügyben, hogy ne találjon rá a nemes.
Az árulót azóta sem találják, de vérdíj lett a fejére tűzve. Valószínű elhagyta a várost és messzire kerülte.

Klán:

Független kis klán, nevük: Szürke patkányok. Tagjai vegyesek, tolvajok, fejvadászok, és végül mágia tudók. Létszám nem nagy, kb. 38 fő. Thor még zöld fülűnek számít.

Kinézet:

1.76 m magas, vékony testalkatú férfi. Haja rövid barna, szeme zöldes barnás. Általában szövetruha van rajta, nadrág, ing, és cipő. Barna csuklyás köpenyét állandóan viseli, ez maradt meg egyedül apjától. Oldalán rövid kard, és tör. Van még egy könnyű nyílpuskája és hozzá nyílvesszőkkel teli tegez.

Jellemrajz:

Nem törődik a törvénnyel, ha a megbízás úgy kívánja kész ölni is. Bár szórakozásból nem tesz ilyet. Nem bízik meg senkiben, és szülei halálából okulva, mindig utána néz megbízójának, ha teheti.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2007.09.29. 10:54-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

Thor

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.18. 20:40

Szint: 2

Erő: 10… /10 kap
Gyorsaság: 14… /14 kap
Ügyesség: 14… /14 kap
Állóképesség 13…/13 kap
Egészség: 13…/13 kap
Szépség: 10…/10 kap
Intelligencia: 18…/21 kap
Akaraterő: 18…/21 kap
Asztrál: 18…/21 kap
Érzékelés: 18…/21 kap

Összesen: 158 kap

KÉ alap: 0…/0 kap…/KÉ: 0+(ügy+gyors:4+4)=8+1 HM=9
TÉ alap: 5…/5 kap…/TÉ:5+(ügy+gyors:4+4)=13+2 HM=15
VÉ alap: 60…/60 kap…/VÉ:60+(ügy+gyors:4+4)=68+2 HM=70
CÉ alap: 15…/30 kap…/CÉ:15+ügy (4)=19+4 HN=23
HM/szint: 4…/12 kap

Összesen: 107 kap

Ép alap: 3…/6 kap
Fp alap: 5…/5 kap
Fp/szint: 5…/15 kap
Összesen: 26 kap

Max Ép: 6…/Ép alap+egészség(3)
MaxFp: 26…/Fp alap+(állókép.+akaraterő+Fp/szint:3+8+(5x2)

Kp akt.: 0 kp
Kp összesen: 26 kp
Kp/szint:7…/14 kap
Kp alap:7…/7 kap

Összesen: 21 kap

Max Yp: 14
Yp/szint:
Max Mp: 14
Mp/szint: 7

AME: (alap)18+(statikus)14=32
MME: (alap)18+(statikus)14=32

Képzettségek:

Kultúra: Toroni 3
Nyelv ism.: Toroni 3…/ anyanyelv
Hely ism.: Shulur 3…/ otthon

fegyverhasználat: rövidkard 1… / 1 kap
fegyverhasználat: könnyű nyílpuskák 2… / 2 kap
Fegyverdobás: Tör 2…/ 2 kap
pszi: pyaroni 3…/ 3 kap
Írás/olvasás 3…/ 3 kap
Nyelv ism: Pyarroni 3.../ 4 kp

Méregkeverés/semlegesítés 3…/ 3 kap
Méregkezelés 3…/ 3 kap
álcázás 1.../1 kap
álruha 1…/ 1 kap
Alkímia 3…/ 3 kap
Élettan 3…/ 3 kap
Számtan 3…/ 3 kap
Térképészet 3…/ 3 kap
Értékbecslés 3…/ 3 kap

Herbalizmus 3…/ 3 kap
Sebgyógyítás 3…/ 3 kap
nyomolvasás/eltüntetés 2…/ 2 kap
Villámmágia 3…/ 3 kap
anyagi mágia 3…/ 3 kap
betegségek/rontások 3…/ 3 kap
Átkok 3…/ 3 kap
Méregmágia 3…/ 3 kap
természeti mágia 3…/ 3 kap
Nekromancia 1…/ 1 kap
Balzsamozás 1.../ 1 kap
Szimbólum mágia 1.../ 1 kap
Lovaglás 2…/ 3 kp
Úszás 2…/ 3 kp
ism: történelem-északi háborúk 2…/ 8 kp
ism: legenda-toroni 1…/ 2 kp
vallásism. Tharr 3…/ 6 kp
Szexuális kultúra 1.../ 1 kp
TP:5

Akt Kp: 6
Fegyverek:

Könnyű nyílpuska, nyílvesszőkkel teli tegez 7 db
Rövid kard
Tőr
Pénze: 3 ezüst, 40 réz
Tulajdona:

Ruhája, barna köpenyege, oldaltarisznya, erszény, tűzszerszám, kis kötszer, fegyverei, 4 adag bénító méreg , álcázó felszerelés
A hozzászólást 14 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2008.09.27. 12:14-kor.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Thor

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.09.18. 20:48

Üdv.

Először is 2 kérdésem lenne az előtörivel kapcsolatban:

1. Most apád bm volt vagy fv? Először az egyiket, utána a másikat említed.
2. Boszorkányoknak nem születhet gyermekük. A hatalom itala, amit állandóan fogyasztanak ezt megakadályozza...

Ezeker kérlek gondold át.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.18. 21:02

A karakterkialakítás statisztikai részéhez:
UT-szerint lett kialakítva a karakter? Ha igen, akkor kérdés hogyan...

Összesen 375 KAP-ból gazdálkodhatsz. Ezt kell szétosztanod a tulajdonságok, alap harcértékek, Kp, Ép, Fp, és a képzettségek között.

Kérlek tüntesd fel mindenhová, hogy mire mennyi KAP-ot költöttél, mert az én számításaim szerint jóval túllépted a 375-öt.

Ha szükséged volna segítségre, az Előtörténetes főtopikban van egy segédlet írva az UT használatához, de ha azon nem tudsz elmenni akár engem, akár mást megkereshetsz pm-ben, más úton, vagy esetleg javaslom Wharadak aláírásában szereplő excel táblázatot - direkt UT-s karakterek generálásához alkotta meg.

Ui.: 1, max. 2 darab 4.fokú képzettséget fogunk megengedni - ugyanis ez egy kezdő kari - mesterfokú tudása alig van ilyenkor bárkinek.

Edited:

1. nem fegyvercsoportra kell felvenni a képzettséget, hanem egy adott fegyverre.
2. az induló összeget majd az adott HM (ez esetben gondolom én) határozza meg az előtörténet ismeretében
3. a képzettségek magas szintű ismeretére már felhívtam a figyelmed...
4. az előtörténetben kérlek vázold fel, hogy az események kb. milyen idős korban érték a karit. Vagyis, hogy mire mennyi ideje volt tanulni (fontos momentum).

Egyenlőre így hirtelen ennyi, ugyanis ez még itt (főlleg a stat rész) nagyon sokat fog változni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Isshae Ianarak 2007.09.18. 21:12-kor.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.18. 21:08

Con Larrodan írta:Üdv.

Először is 2 kérdésem lenne az előtörivel kapcsolatban:

1. Most apád bm volt vagy fv? Először az egyiket, utána a másikat említed.
2. Boszorkányoknak nem születhet gyermekük. A hatalom itala, amit állandóan fogyasztanak ezt megakadályozza...

Ezeker kérlek gondold át.

Szia.

Apám BM volt, de fejvadász munkákat is elvégzett. Pl: Bérgyilkosság, pénz behajtás stb.

Anyámmal kapcsolatban, igazad van, nem születhettem volna meg, annyit változtatnék, hogy még csak ismerkedett a boszorkány misztériummal.

Köszi. cső.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.19. 3:35

Szia!

Elég sok minden lett itt már említve, hát jöjjenek az én gondolataim is.

A fejvadász feladatokat ellátó boszorkánymesterrel nincs különosebb gond. Elég összetett ahhoz az a kaszt, hogy ilyenre képes legyen, pláne, ha nem kifejezetten harci feladatról van szó.

Ami nem tetszik:
- szerelmes boszorkány? Tiszta szívből? + a Con által is említett dolog miatt sem lehetséges a gyereknemzés. Mindegy, minden kezdő boszorkánynak lehetnek botlásai:)

- ha egy belső tag árulta el apádat, akkor vagy nagyon profin kitervelt mindent, vagy elég bátor (botor?) volt, mivel ezzel az egész klán létét tette kockára a maga kis ügyesbajos dolgai miatt. Mivel ha kémkednek valaki után, és az rájön a dologra, akkor nem csak a kémet teszi el láb alól, de előbb kiszedi belőle a megbízója nevét, mivel a kém csak egy eszköz a kikémlelésre, nem maga a felbújtó. Kínzással, mágiával kiszednének az anyádból minden információt, amit csak szeretnének/tudnak... Aminek persze beláthatatlan következményei lennének arra a bizonyos árulóra és a klánra.

- Amúgy miért tette ezt a családoddal, miért árulta el őket? Erről nem írsz, pedig elég fontos fordulópont ez a karakter életében.

- Hamár az egész család kiirtásával fáradozik az illető, akkor nem fogja az egyetlen örököst életben hagyni. Mivel mégis ez történt (mivel már pszire is tanítottak, valószínűsíthetőleg tizenéves már a karakter), ő a jogos örökös. A toroni nemesek gazdagságát nem palotájuk adja, hanem a hozzátartozó, általában Shulurtól távoli földek. Szóval a palota/kastély/kúria kifosztása nem vetette volna vissza a karaktert a jogaitól és vagyonától. (Más tészta, hogy egy ilyen fiatal 'nemes' nem sokáig húzta volna pártfogó nélkül, és hamarosan tényleg kiforgatnák a vagyonából és/vagy megölnék.)

- a klán miért fogadott be? Bizonyára a frissen kudarcot vallott szüleid emlékére...

Ezek inkább tanácsok, mint bírálat:

"Minden szép, és jó volt." Van olyan hely Toronban, amire igaz ez?:)
A felszerelésedben is van egy "Shurul térkép", bár ez inkább csak szörszálhasogatás.

Helyesírás. Nem ragozom, de felhívom rá a figyelmed:)
A toroni kis 't'. A Pyarron 2 'r'. A 'mindennapok' szót (abban a szerkezetben, ahogy Te használod) egybeírják. Az 'együttlétet' szintén.

Gondold át légyszives még egyszer. Nem kell sokat változtatni rajta, csak kiegészíteni, pontosítani a részleteket.

Wharadak voltam.

Szóval a karakter egyelőre
DENIED!
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.19. 5:01

Üdv!

Azt hiszem első rápillantásra, hogy Isshae kolléga :) felvázolta mik a stattal a problémák, így egyenlőre nem ismétlem őt és ezért várok a bírálattal is.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.19. 16:44

Isshae Ianarak írta:A karakterkialakítás statisztikai részéhez:
UT-szerint lett kialakítva a karakter? Ha igen, akkor kérdés hogyan...

Összesen 375 KAP-ból gazdálkodhatsz. Ezt kell szétosztanod a tulajdonságok, alap harcértékek, Kp, Ép, Fp, és a képzettségek között.

Kérlek tüntesd fel mindenhová, hogy mire mennyi KAP-ot költöttél, mert az én számításaim szerint jóval túllépted a 375-öt.

Ha szükséged volna segítségre, az Előtörténetes főtopikban van egy segédlet írva az UT használatához, de ha azon nem tudsz elmenni akár engem, akár mást megkereshetsz pm-ben, más úton, vagy esetleg javaslom Wharadak aláírásában szereplő excel táblázatot - direkt UT-s karakterek generálásához alkotta meg.

Ui.: 1, max. 2 darab 4.fokú képzettséget fogunk megengedni - ugyanis ez egy kezdő kari - mesterfokú tudása alig van ilyenkor bárkinek.

Edited:

1. nem fegyvercsoportra kell felvenni a képzettséget, hanem egy adott fegyverre.
2. az induló összeget majd az adott HM (ez esetben gondolom én) határozza meg az előtörténet ismeretében
3. a képzettségek magas szintű ismeretére már felhívtam a figyelmed...
4. az előtörténetben kérlek vázold fel, hogy az események kb. milyen idős korban érték a karit. Vagyis, hogy mire mennyi ideje volt tanulni (fontos momentum).

Egyenlőre így hirtelen ennyi, ugyanis ez még itt (főlleg a stat rész) nagyon sokat fog változni.

Üdv mindenkinek.

Megpróbáltam javítani a karakter statisztikáján, remélhetőleg ez már jobb lesz, mint az előző.

Javított Karakterlap:

Szint: 1

Erő: 10… /10 kap
Gyorsaság: 14… /14 kap
Ügyesség: 14… /14 kap
Állóképesség 13…/13 kap
Egészség: 13…/13 kap
Szépség: 10…/10 kap
Intelligencia: 18…/21 kap
Akaraterő: 18…/21 kap
Asztrál: 18…/21 kap
Érzékelés: 18…/21 kap

Összesen: 158 kap

KÉ alap: 0…/0 kap…/KÉ: 0+(ügy+gyors:4+4)=8
TÉ alap: 5…/5 kap…/TÉ:5+(ügy+gyors:4+4)=13
VÉ alap: 60…/60 kap…/VÉ:60+(ügy+gyors:4+4)=68
CÉ alap: 15…/30 kap…/CÉ:15+ügy (4)=19
HM/szint: 4…/12 kap

Összesen: 107 kap

Ép alap: 3…/6 kap
Fp alap: 5…/5 kap
Fp/szint: 5…/15 kap
Összesen: 26 kap

Max Ép: 6…/Ép alap+egészség(3)
MaxFp: 21…/Fp alap+(állókép.+akaraterő+Fp/szint:3+8+5)

Kp akt.: 0 kp
Kp összesen: 26 kp
Kp/szint:7…/14 kap
Kp alap:7…/7 kap

Összesen: 21 kap

Max Yp: 9
Yp/szint:
Max Mp: 7
Mp/szint: 7

AME: (alap)18+(statikus)9=27
MME: (alap)18+(statikus)9=27

Képzettségek:

Kultúra: Toroni 3
Nyelv ism.: Toroni 3…/ anyanyelv
Hely ism.: Shulur 3…/ otthon

fegyverhasználat: rövidkard 1… / 1 kap
fegyverhasználat: könnyű nyílpuskák 2… / 2 kap
Fegyverdobás: Tör 2…/ 2 kap
pszi: pyaroni 3…/ 3 kap
Írás/olvasás 3…/ 3 kap

méregkeverés/semlegesítés 3…/ 3 kap
álcázás 2.../2 kap
álruha 1…/ 1 kap
Alkímia 3…/ 3 kap
Élettan 3…/ 3 kap
Számtan 3…/ 3 kap
Térképészet 3…/ 3 kap
Értékbecslés 3…/ 3 kap

Herbalizmus 3…/ 3 kap
Sebgyógyítás 3…/ 3 kap
nyomolvasás/eltüntetés 2…/ 2 kap
Villámmágia 3…/ 3 kap
anyagi mágia 3…/ 3 kap
betegségek/rontások 3…/ 3 kap
Átkok 3…/ 3 kap
Méregmágia 3…/ 3 kap
természeti mágia 3…/ 3 kap
Nekromancia 1…/ 1 kap
Balzsamozás 1.../ 1 kap
Szimbólum mágia 1.../ 1 kap
Lovaglás 2…/ 3 kp
Úszás 2…/ 3 kp
ism: történelem-északi háborúk 2…/ 8 kp
ism: legenda-toroni 2…/ 6 kp
vallásism. Tharr 3…/ 6 kp

Előtörténet kiegészítés/javítás:

15 éves voltam, mikor a tragédia bekövetkezett. Időm nagy részét már a klánnál töltöttem, ott tanítottak, és inasként is ott dolgoztam a mesternél. Apám igen jó barátja volt a tanítómnak, és szüleim halála után ő kérte a klánt, hogy vegyenek be. Először a mesterem inasa voltam, de felfigyeltek tudásomra, és egyre többször segítettem a portyázásról visszatért sebesültek gyógyításában, és célpontok elleni mérgek kikeverésében. Hasznos tagja lettem a klánnak, és így felavattak klán taggá.

Mivel apám legjobb barátja volt a tanító mesterem, ezért a legjobb okítást kaptam. A boszorkánymesteri mágia mélyebb tudásába is beavatott, és kitanította a méregkeverést, és annak semlegesítését. Ezek mellett, még amire szerinte szükségem van.

Bosszúm:

Az áruló, kinek kilétét nem tudom, anyámmal akart végezni, de mivel klán tag volt nem tehette meg saját maga, ezért árulta el a nemesnek. Sima érzelmi okokból akarta halálát. Szerelemből gyűlölet lett. Szerencsére engem nem ismer látásból, mert egy külön mesternél tanultam, apám barátjánál, és úgy tudja én is meghaltam szüleim házában. És, hogy ne derüljön ki nem haltam meg, lemondtam minden örökösödési jogomról, mert csak a bosszú számít.

Már eltelt 11 év az óta, 26. évemet is betöltöttem, de eddig nem leltem se a nemes, se az áruló nyomára. Sokat fejlőttem ez idő alatt, és bár az idő begyógyítja a sebeket, ezt a fájdalmat, csak az áruló vére tudja enyhíteni.

A nemesnek elég hatalma lenne ahhoz, hogy kifüstölje a klánt, de nem teszi. Tudni akarja ki az ellensége. Csak megbízásból kémkedett a klán utána, vagy saját érdekében. Ezért még vár, és nyomoztat a klán után.
A klán szerencséjére a nemesnek a figyelmét más gondok elvonták, így mire elérkezett az idő a kifüstöléshez, a klán intézkedett az ügyben, hogy ne találjon rá a nemes.
Az árulót az óta sem találják, de vérdíj lett a fejére tűzve. Valószínű elhagyta a várost és messzire kerülte.

Összesen: 63 kap, és 16 kp
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Thor 2007.09.28. 9:33-kor.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.19. 17:43

Üdv!

375 KAP.

A pszí pontok 8+1=9
Pszí/szint nincs

A mágiaellenállásokra még ötletem sincs hogy jött ki a 26.

Milyen fegyverre van a fegyerdobás?
A 4.fokú képzettség akkor sem lehet, ha csak 3KAP-ot költesz, de 4.fokra hagyod. 8) :)
Úgy tudom UT-ben az álcázás és az álruha már két külön képzettség.
Végül a kezdő boszimester az összes mágiatípusban gyakorlott szintet ért el? Ezt az előtörténete is indokolja ennyire magas szintre?

HA lehet ne újabbnál újabb hozzászólásokban szúrd be a javított karilapokat, mert ezzel csak feleslegesen sokat kell görgetni. Egyszrűen az elsőt módold és ennyi.

Hirtelen ennyi lenne.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.20. 0:26

A KAP-os statisztikai rész jó, viszont a Kp-ből vásárolt dolgok nem megfelelőek.
Csak a KAP-ra érvényes, hogy 1.fok 1 KAP, a Kp-ra már ez nem vonatkozik. Ha valamit Kp-ból szeretnél megvenni, akkor a képzettség adott fokánál feltüntetett értéket kell kifizetned.
Így:
- Nyelvismeret 3.fok - 4 Kp
- Lovaglás 2.fok - 3 Kp
- Történelem ismeret 2.fok - 8 Kp
- Legendaismeret 2.fok - 6 Kp
- Vallásismeret (ami Tharr és nem Tar) 3.fok - 6 Kp

Pszi:
Pszi pontok száma: (Pp) alap 1 + (Int.10feletti része) 8 = 9
Szintenként a Pyarroni módszer ismerői nem kapnak Pszi pontot - úgy fejlődhet a kari, ha használod ez irányú képzettségedet és a HM ennek függvényében ad Pszi pontot.
ME:
Asztrális: 18 (asztrál teljes értéke) + statikus-dinamikus pajzsok, ha emelsz az elméje köré
Mentális: 18 (akaraterő teljes értéke) + statikus-dinamikus pajzsok, ha emelsz az elméje köré

Előtörténetben még mindig nem írtad a kb.-i behatároló időszakokat - fontos momentum lenne pl. most, hogy jogos-e az összes mágiacsoport 3.fokú ismerete.
Továbbá előtörténetben nem támasztja alá semmi a pyarr közös és az erv nyelvismeretet.
Alkímia 4.../ 3 kap - ugyanez az Élettannál - elírás a foknál, vagy költöttél rá Kp-t?

A Nekromancia ismeretekhez elengedhetetlen a Balzsamozás és a Szimbólummágia ismerete, ezek sehol sincsennek feltüntetve
A Démonológiához pedig elengedhetetlen egy Holtnyelv ismerete (ugyanis ehhez a képzettséghez a Holt nyelv esszenciális tudás, nem hagyható el!)

Előtörténethez:
15 évesen történt meg a szüleid lemészárlása, de a karakter 26 évesen kezd - ez 11 év. Gondolod, hogy ennyi idő alatt a klán vagy a famor nem tesz pontot az ügy végére? Még hónapokat sem ölel fel, hogy a klán az árulót kiiktassa, de a famornak sem kell több idő, hogy a róla megszerzett információk kitudódásának gátat szabjon - az információ hatalom bárki felett, és egy famor nem engedheti meg magának, hogy bármi is felszínre kerüljön, megmozgat mindent, hogy ezt megakadályozza.
Botor és hülye volt a klántag, hogy saját érzelmei miatt a klánt elárulta - nem mondom, hogy nem eshet meg, de a harmadik áldozat ő volt az biztos.
Azt írtad kicsi a klán (38 fő), akkor hogy-hogy nem ismer még csak látásból sem az áruló? Oké, hogy nem élnek egy fedél alatt a klántagok, de ezt nem tudom elképzelni, ha ismerte anyádat, szerette, féltékeny volt apádra, amiért őhozzá ment feleségül (vagy épp nem hagyta el miatta), azt is tudja, hogy van egy fiuk... és biztos nem egyszer látott benneteket együtt, nem egyszer leskelődött.
Innen bukik a következő dolog, hogy úgy tudja te is meghaltál a házban (bár tök mindegy, mert ő biztos, hogy nem él már 11 év távlatában (1 hetet adok neki nem többet ilyen árulásnál, hacsak nem nagyon ügyes és jóóóó messzire elhúzta a csíkot Toron földjéről).
A nemes hamar megszerzi az információt, hogy ki kémkedtetett utána - nem vár az említett okok miatt, és mindent megmozgat, ha az infó megvan jön a füstölés totálban.
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Javítás

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.27. 20:05

Sziasztok.

Javítottam az adatlapon, és az elő történeten.
Annyit kérdeznék, hogy mit jelent a mágia 3. szinten? Nekem sajnos nincs meg az Új tekercsek, csak az első törvénykönyv, és a d20-as rendszer, ezért nem tudom.

Köszi előre is, csá.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2007.09.28. 10:18

No.

375 KAP helyett csak 373-at költöttél - tehát van még 2 KAP-od amit eldughatsz valahová :wink:

A többi statisztika jó részemről, bár majd Quator alaposan átnyálazza, ez az ő reszortja.

Az előtörténet kicsit furcsa számomra az eltelt időt nézve, azonban valakit csak a bosszú éltet... és ki kell várni a megfelelő időt, hogy cselekedjék - de 11 év? Végül is...
Nem kötözködöm tovább :)

Azonban arra kérnélek, hogy a legelső hsz-odban legyen már kerek az előtörténet (tehát ott legyen szépen egy csokorba összeszedve minden), mert ha valamit nézni szeretnénk nembiztos, hogy x hét/hónap múlva eszembe lesz, hogy máshol is kell keresni, nézni.
Ugyan ez vonatkozna a statisztikai részre - az aktuális fent legyen, hogy ne kelljen keresgetni a többi bíráló reag között.

Végeredmény:

Ha a többiektől is megkaptad a bírálatot pozitív előjellel, akkor Toron vár!
A többit majd megbeszéljük akkor pm-ben, ha kezdenél.

Mágiahasználat:
1.fok: csak elméleti tudás
2.fok: a hatalmának megfelelő mágiák ismerete és alkalmazása (tehát csak olyan mágiákat ismer a karakter, aminek a Mp költsége nem haladja meg a max. Mp-ját, és ezekből sem ismerhet mindent - a HM-mel egyeztetni kell ezek ismeretéről)
3.fok: a karakter ismer minden varázslatot - tehát azt is amelynek Mp költsége meghaladja a hatalmát, természetesen alkalmazni csak azokat képes amik Mp-jaiból alkalmazni képes.
4.fok: egyedi varázslatokat is képes a karakter létrehozni hosszas kísérleti idő után...
5.fok: a varázslat ideje és Mp költsége redukálódik (ezt most nem néztem meg jobban - messze van még az a hajnal, hogy ez eljöjjön a kari életében :P)
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.28. 14:43

Üdv!

373 KAP, ahogy Isshae is megjegyezte. Az eltérés ott van, hogy képzettségekre kevesebbet költöttél, mint amennyi összesen van írva.

HA már itt tartunk tüzetesebb átnézés után kérdezném, hogy a karakter otthon van a méregmágiában, tud keverni, semlegesíteni, de nincs neki méregkezelése, hogy esetenként maga is tudja használni a cuccokat. Ez direkt van?

A HM/szint nincs elosztva.

Én is kérném, hogy az első, eredeti statot módold a véglegesre, ileltve előtörténetet szintén, emrt így nem lehet kövtni melyiket is bíráljuk. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wharadak » 2007.09.28. 23:05

Szia!

Légyszives akkor rakj össze egy végleges verziót az első HSZ-edbe, majd akkor foglalkozom ismét a kérdéssel. Most speciel nem tudom, hogy hol is tartunk :)

Wharadak voltam.
"N-n-now th-that don't kill me / Can only make me stronger
I need you to hurry up now / Cuz I cant wait much longer
I know I got to be right now / Cuz I cant get much wronger
Man I been waitin all night now / That's how long I been on ya

Work it harder, make it better, do it faster, makes us stronger..."
Kanye West - Stronger

UT-s karakter generáló excel táblázat
Példakari a táblázathoz (egyelőre üzemen kívül)
Wharadak
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 337
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.09.29. 10:56

Wharadak írta:Szia!

Légyszives akkor rakj össze egy végleges verziót az első HSZ-edbe, majd akkor foglalkozom ismét a kérdéssel. Most speciel nem tudom, hogy hol is tartunk :)

Wharadak voltam.

Sziasztok.

A legfelső hozzászólásba írtam a végleges előtörténetet és a karakter statisztikát. Remélhetőleg ez már megfelelő lesz, és kezdődhet a játék.
:D
A többi hozzászólásomat, ha akarjátok, töröljétek ki, mert én nem tudom, hogyan kell, ha egyáltalán nekem lehet ilyet csinálni.

Üdv. Thor a szürke patkányok tagja.
:lol:
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
22 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ