*Nagynehezen elmászok az ablakig, de nincs szék - nem marad más mint a láda, vagy a kisasztal odavonszolása az ablak alá, amit kínkeservesen, de csak megcsinálok, hála annak az ismeretlen valakinek, aki buzdít és nem hagyja hogy feladjam.*
- Igazad van, kell a friss levegő, képes vagyok megcsinálni... De Joffer nem hiszem, hogy vedelni ment volna, a hajóúton alig nézett a pohár fenekére - vagy csak én nem láttam, mert a kabinomból alig jöttem ki?

Ugyan... ő ember, én meg törp vagyok, minek csempészett volna az ágyába. Semmi közös nincs bennün, nyuzga... nem, gebe... csoda hogy életben van. Egy tíznapos rackla szebben néz ki mint ő... Ááááá... bizonyára én raktam ki a szobából mert horkolt... csak nem emlékszem rá... vagy önként ment el, mert látta, hogy nem jó kekeckedni velem. Igen, inkább az utóbbi.... Úgyhogy ha őt kiraktam... kinyitom egyedül az ablakot...
*Büszke gondolatok, egy láztól eltompult elmében, de ahhoz elegek, hogy felmásszak az ablak alá húzott asztalra vagy ládára és még tovább tornázva magam elérjem az ablak nyitószerkezetét. Hiába kapaszkodok a falba, ablakba párszor megdőlöngézek, mert a szoba még mindig forog és hullámzik alattam a talaj...*
- Mi az már... ennyi eső esett, hogy úszik a ház?... - *azért a kilincs nincs olyan messze és feltett szándékom kinyitni az ablaktáblákat.*