-Bárcsak aztmondhatnám ugratlak, de úgy tűnik én épp jó kedvemben vagyok? -Harven emberei,akik vele jöttek, ők valójában, azért jöttek, hogy minket védjenek Darshana ellen, illetve megöljék.Ők afféle tündér katonák.
Magyarázom neki, mint egy kisiskolásnak.
<Hála az égenk jobban el van egyenlőre foglalva a katonákkal, mint a komornával.>
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”
-Milyen katonák?!-rándult össze. 60 fő váratlan híre kizökkentette nyugalmából. -Milyen tündérek?-iszonyodott el. A tündér szó, annak ellenére hogy Valri is az, rossz emlékekkel fűződik hozzá Darshana miatt. -Küldd el őket! Nem akarom hogy a váramban legyenek még tovább! Most, menj és küldd el őket! Nem érdekel kik és miért, nem maradhatnak a falakon belül!-markolt bele válladba. Látszik rajta, ha nem teszel kedvére, hiszti lesz vagy ő maga indul neki kizavarni őket...
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Csattan egy pofon, nem túl nagy, de ahhoz mindenféleképp elég hogy kizökkentse a hisztiből. Nincs kedvem nincs ehhez, és külömben sem bírom a hisztit.> Nyugodj meg![i]-mondom neki.Megfogom a vállát és leültetem. -A katonák itt kell, hogy maradjank, érted?Ugyanis ők kellenek ahhoz, hogy mi és a gyerekünk életben maradjunk!Most pedig le jössz velem, beszélünk Valrival és Haravannal higgadtan.Te pedig nyugodt és vendégszerető feleségem leszel.Megértettél?
<Nagyon nem szeretem ezt, de sajnos muszáj.Jó lesz ezt minnél hamarabb letudni nem aludtam, álmos vagyok.>
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz... Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz... Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd... A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak. Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad - Harcosnak születtél!”
Most derült ki, hogy Ilana mindig csak Ilana marad, tanítsa Valri bármire...Azonnal visszaütött vöröslő arccal. Csípett a tenyere nyoma, de nem volt erős ütés. Ilana fizikuma nem is elég erős ahhoz, hogy egy pofontól bedagadjon az arcod. -Azonnal menj ki a szobámból!-kiáltotta. -Parancsolgass a szolgáidnak de ne nekem! Menj le te magad, én ugyan nem! Már levetkeztem és senki kedvéért nem öltözöm fel újra!-tépte ki magát kezeid közül és ökölbe szorította kezeit. Lehet idegességében fog baja esni a gyerekének nem is Darshanától? A folyosó felől csend érte el füled, se síránkozás se Valri megmentő(?) közeledte. Ám harang hangja csendült a szoba levegőjében. Ilana értetlenül nézett szét, majd beharapta ajkait. Valri materializálódott a szobában harmadinak, s baljóslatúan nézett rád. -Mindent láttam. Még szerencse, hogy lusta voltam kikapcsolni a fürkészemet, amit távozásomkor hagytam itt...Képes voltál megütni azt a nőt, akit állítólag szeretsz? -Valri...-próbált szót kérni Ilana, de a tündér nem hagyott neki több lehetőséget. Összeütötte tenyereit, hideg fuvallat csapot meg, szemedbe por ment. Mire kidörzsölted belőle, tücskök ciripeltek körülötted...
Valri egyszerűen kitette a szűröd a várból, úgy ahogy éppen voltál...
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
<Eszem megáll, ilyen nincs.........Vagy mégis van.> <Nézzük a jó oldalát, legalább ezt is túléltem, igaz, hogy se fedél a fejem felett,se......-összeszámolom mennyi pénz és külömböző anyagi javaim vannak nálam, de elsőkörben Messana-t keresem meg, mégis ő a legfontosabb-....ennyim van mosolygok magamban, nah mind egy így még sosem volt úgyse> <Fontossági sorrend ahogy szoktam nagyvonalakban ennél sosem kell több: Először is amíg nem megy híre semminek gyorsan pénzt szerezni,hiszen a pecsétgyűrűm még megvan, hiába azzal még mindig én vagyok a Hattyúvár birtokának ura és parancsolója, ebből következik, hogy a vagyonnal is én rendelkezem. Másodszor: irány haza, újra elindulhatok végre, keveset láttam a világból, és ráadásul le is kötöttek.>
-Szabadság jövök!-mondom magam elé a legkissebb fintorral az arcomon.
<Tudtam én, hogy a házasság nem nekem való!> <Tudtam Domvik, hogy ettől is te akarsz megmenteni.>
Gyorsan leporolom magam,és összeszedem a gondolataimat merre is lehetek.Ha nem tudom akkor elindulok a megérzéseim után, és útbaigazítást kérek az első embertől.Irány az O'Shanon birtok az otthonom, ahol nem vagyok kitartott, hisz az végleg az enyém...
<Mi lesz a kislánnyal?....-ötlik fel bennem-Majd megáll az a saját lábán ezzel a Valrival, már csak azt sajnálom, hogy nem volt meg az se.Azt nézdd meg majd kislány én meddig emékszem rád, nálad nagyobb nőketi is gyorsabban faképnél hagytam, de az ahogy menteni próbáltál azt bizonyítja, hogy te még sokáig emlékezni fogsz rám.>
Fütyörészve indulok továbbb......
Csak egy dologról feledkeztél meg, ami csak azt jelentheti, hogy anyád -khm, mostohaanyád -erkölcsei is reljesen hidegen hagynak, ahogy a gyermekedre mondott átok további alakulása is, hagyva, hogy a látszat megnyugtassa lelked. Mégpedig arról, hogy egy kukacoskodó mestered van, aki ha ezt megtudja, hogy megütöttél egy nőt s sorsára bízol egy meg sem szükletett ártatlant, nagy valószínűséggel kirúg és beérheted egy másod vagy harmadrendű tanítóval...Az atyát jobb nem felemlegetni, vajon ez belefér az irántad tanusított jóindulatába? No és Rovaland is a várban maradt, ahogy úgy néz ki mindaz a vagyon is, amivel az O'Shanon családot jobbá tehetted volna...Ezen lehet hogy Köcsögfej egy jót fog nyeríteni Semmilyen papírral nem tudod alátámasztani követeléseid, lehet a házasságlevéllel sem mert az a várban maradt...főleg ha a vár úgy dönt, köddé válik, mint ahogy megjelent...Valritól kitelik. S akkor ugyan ott tartasz, ahol a part szakad...Név nélkül, pár napos felemelkedéssel a hátában, akkora adag pletykát adva a helyieknek, hogy úgy néz ki, meglesz az év céltáblája Bár ki nem tojja le, nem igaz? Minden csoda 3 napig tart s végre a magad ura vagy.
A váron kívül, az országúton találtad magad, oda penderített ki Valri hevességében. Messana veled volt, s hazáig el is kísért. Ahol a szolgálók meglepődve fogadtak, apád viszont nyúzott arccal. Hm, fura, máskor már az ágyban találja az éj, nem ébren! -Fiam...jó hogy jösz, legalább nem egyedül kell öltenem az éjszakát...Anyádat hazaküldtem a rokonaihoz...azaz a mostohaanyádat...Vannak pletykák, amik igazak s én nem tűröm az effélét a saját nejemnél...-tárta fel előtted a helyzetet. Ajjajj. Úgy fest, mostohaanyád tényleg félrekettyintett fene jó dolgában...s apád pedig kidobta. Mégis, látszott az öregen, hogy megtört. -De te mért vagy itt, mért nem a feleségeddel látlak? Itt a lehetőség hogy bevalld, részedről a házasság törölt küldetés és inkább máshoz volna kedved Bár lehet, tök mindegy, megteszi egy ravasz hazugság is, hadd hülyítsük az öreget, már úgy is húzza az ág...
//A karakter jellemét kérem káosz-életről káoszra átírni. //
//A pecsétgyűrűmmel még igazolhatom magam, bármilyen adósságlevelet, zálogot, szignálhatok vele amit a várra, és annak vagyonára tudok tehelni addig amíg mindenki a környezetemben azt hiszi, hogy én vagyok még mindig a boldog és hű férj.//Márpedig a házasságom elég nagy társadalmiesemény volt ahhoz, hogy ez így is maradjon legalább 3-4 napig.//
-Apám...örül a szívem, hogy épségben látlak.
Elmondom az öregnek az igaz történetet, eddig is kibírt mindent,és a bizalomra mindig rászolgált 1-2 jótanáccsal.
<A volt birtokomra, a gyűrűvel ráterhelni egy jelentékenyebb mondjuk 500 aranyas adósságot, valamelyik nagyobb banknál.>
<Aztán uccu a világnak, természetesen nem csak a kis költőpénzemmel, hanem annak a mocsoknak a halálával. Úgyis miatta van minden....>
Nem bírok aludni, felnyergeltetek egy lovat és meg sem állok a bajvívómesterem terméig. Ott gyorsan felvázolom neki a tényeket, természetesen a pofoncsapást az idegesség és a kimerültség számlájára írom, és kikérem a véleményét,ha ez nem kedvező gyorsan felveszem a nyúlcipőimet, közvetlen miután lemetszettem a bajvívó ellenfelem fejét.Irány más ország, más tályak új kalandok...... Irány más ország, más tályak új kalandok......
Írtam neked privit, azonnali hatállyal el akarod hagyni Shadont és ne húzzam az időt, vagy elköthetem a szükséges szálakat még pár reagban?
Írtam énis neked privit!Abszolúte nem akarom elhagyni Shadon-t csak most ez van a kari eszében, szerintem itt óriási félreértés van.
//Oké, dolog tisztázva fejben és helyretéve, bocs a túlreagálásért //
Arennek Családi birtok, majd a városban, nyár, éjjel
Apád végighallgat, sóhajt, de mosolyt csaltál arcára. -Nincs is itt semmi probléma. A feleséged barátnője szerintem csak felfortyant. Én a helyedben maradtam volna a kapu előtt állva, biztosra veszem, hogy kis idő múlva beengedtek volna. Pláne mivel te vagy a vár ura, a kapusnak kötelessége lett volna engedelmeskedni neked. Fiam, csak nem rádijesztett egy heves asszonyszemély? Ráadásul kéretlenül beleszól a magnéletedbe? Ez nem jó dolog. Most meg a kedves Ilana biztos sír és megbánta amiket mondott. Hisz szeret téged. Sejtem hogy meg lehet ijedve, hogy a kapu előtt nem talált...Ej, van még mit megismernetek egymásban, ahogy neked is azt, hogy szép szóval többre mész mint taslikkal. Kicsit még maga mellett tart, vacsorát erőltet beléd, ne maradj éhen, de a nyugtalanság marad, így lovaddal felkeresed mestered. Ám ott őt nem leled, házon kívóül tartózkodik s mivel késői órán zargatsz, nem is hajlandók megadni neked a tartózkodási helyét. Nem lehet zaklatott állapotodban bizalomgerjesztő arcod A Mestervágás előtt állva lenéz rád a felhők mögé búvó holdak egyike, kezd beborulni. A levegőt esőillat tölti meg, de a szél nem heves s nem is dörög még.
//Reagod kérlek a Mestervágás topicba írd! Ha valahova Shadleken belül elmennél, s annak van külön téma, akkor oda írd, ne mindig ide! //
A várban az éjjeli őrség elfoglalta helyét így fáklya fénye is vetült a kapu elé. Jöttödre szó nélkül kinyitották a kaput. Apád jól érezte ezt Nem döngött eléd fúria nőszemély Valri képében de a nejed képében sem. Csak egy inas, hogy köpenyed elvegye s szobádhoz kísérjen. Nem, nem külön hálóba, hanem Ilanához. A lány az ágyon feküdt hason, fejét felemelte párnájáról. Ki volt bőgve a szeme. Meglátva téged megkönnyebbülten kelt fel s hozzád futott mezítláb, átölelt, fejét mellkasodhoz fúrta: -Bocsánat, bocsánat, bocsánatt! Nem gondoltam komolyan! Ugye nem haragszol már rám?-remegett a hangja.
Én is visszhangzom. -Bocsáss meg drága szerelmem, tudod hogy nem úgy gondoltam, neked nincs miért bocsánatot kérned.Én voltam durva veled, hidd el a körülmények voltak a hibásak, nagyon szeretlek, és nem tudnék élni nélküled.
Átölelem, és ha sírni kezd én is mint egy ovodás elkezdem.Símogatom a hátát, csókolom a haját, az ajkát, és innentől sínreteszek egy olyasféle békülő szeretkezést.
<Nah végre tudtam én hogy sokáig emlékszik rám a kislány...> <Nem hiába>
-Mi történt Valrival?-kérdezem -Mi történt míg nem voltam itt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Erin O'Shanon 2007.09.12. 21:45-kor.
Hozzádbújva, teljesen elfelejtve a korábbi összezördülést de nem felejtve az előbbi kellemes együttlétet mormog valamit, csak aztán válaszol a Valriról feltett a kérdésre: -Összekaptam vele. Megmondtam neki, törődjön a maga dolgával, s ami gubancot okozott, simítsa el...Felfújta az arcát, eldurrogott. Viszont azután semmi bajt nem tapasztaltam csak itt sírdogáltam... Reggelig békésen aludtatok. Mikor elfogyasztopttad reggelid s fel is öltöztél, szóltak a szolgálók, hogy vívómestered érkezett. Ó igen, tegnap kerested, s most jöhet miről lehet szó... S valóban, igen kíváncsi ábrázattal fogad: -Csak nem azért keresett fel lélekszakadva, mert a fiú, akit inasnak adtam ön mellé, már nem lehet az inasa a heves vére s kihívása miatt?
-Mester tökéletesen látja a dolgokat.-nyújtom felé üdvözlően karomat. -De egyben meg is szeretném köszönni e jeles ifjú segítségét, és érdeklődni arról hogy tudom-e én viszonozni valamivel a kedvességét, mégis ön ismeri jobban a tanítványát. Valamint egy új segédet szeretnék kérni, és az ezzel járó procedúra mibenlétéről szeretnék érdeklődni.(Ugyanis Alighieri mester erről, nem ír A Bajvívás Szabályai című művében.)
A mester elgondolkozik: -A segéd Lisandres füle hallatára és személye iránt tett kihívást. Nyilvánvaló hogy ama férfi is jól tudja, hogy Rovaland nem tehet eleget segédi kötelezettségeinek. Mikorra is beszélte meg a párbajt vele? Még a tényleges találkozó előtt köteles tájékoztatni írtásban, két tanú aláírésával megerősítve, hogy segédjét ebből az okból erre és erre változtatja. Már csak az hiányzik, ki lesz az, akit a jó Rovaland helyett szerzek önnek... Fel s alá járkált. -A többi tanítványom vagy túl fiatal még ahhoz, hogy erre a szerepre felkérjem, vagy ismerem őket, hogy Lisandres közelébe se mennének hasgörcs nélkül. Aztán felkapja fejét: -Úgy hallottam, egy idegen harcost vendégel meg háza falai között. Rá még nem gondolt?-említi meg Haravant.