• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 191 / 300 • 1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.09.09. 13:28

Ez akkor lehet, hogy valami pécsi nyelvjárás, mert az összes pécsi ismerősöm, tudja, mi az a dorkó, de van néhány ember szerte az országban, akinek fogalma sincs róla. Ez a tornacipő, csak nekem a faluról jött nagymamám így tanította, hogy "dorkó", illetve "dorcipő". Lehet, hogy ez a tornacipőt anno rövidítették torcipőnek, aztán abból valahogy dorcipő lett, mert valaki félrehallott, vagy hibásan beszélt, és végül valahogy kialakult a dorkó "becenév". De fogadjunk, ha azt mondom, hogy "Converse", egyből tudod, mi az:D De nem mondom, ugyanis nekem csak kínai dorkóm van.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.09.09. 13:57

Ayana!

A Dorco eredetileg egy nagyon híres magyar cipőgyár márkaneve volt. Gumiiparba szálltak be, onnan jött hogy mi a búbánatot csináljanak a gyártott gumival. Az 1920–1921-ben, a magyar ipar fejlődésének megindulásával több új gumiipari vállalat is alakult, nevezetesen:
a Dr. Dorogi és Társa Gumigyár Rt. A Dorogi-féle gyár Dorco márkanevű csipogó és felfújható gumijátékokkal, illetve gumitalpú vászoncipőkkel jelentkezett a magyar piacon. Utoljára még a KGST idején lehetett ilyesmit kapni.

De a nevet gondolom ráragasztották mindenféle tornacipőre, mert minden magyar generáció -a szoci rendszerig- Dorconak ismerte 1921 óta.

//Legalábbis a neten ezt találtam róla. Én is meglepődtem rajta, a franc se gondolta volna, hogy ennyire k*a régi. :)//

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.09. 18:05

hát erről én se hallotam még. Ayana nálam a bakancs max előnyt jelent ha ez vigasztal :)
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.09.09. 18:25

Jóvan, én csak találgattam:P
Amúgy marha ritkán hordok bakancsot, mert lusta vagyok bekötni:D

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.09.09. 19:31

Ayana!
Tudom hogy találgattál, ezért is néztem utána, mert felkeltette nekem is az érdeklődésem; és nekem se volt róla gőzőm, hogy mi a dorkó. Azt sejtettem, hogy valami réges-régi márkanév "népnyelvebe hagyományozódásáról" van szó.
Én se tudtam, mondom én is netről lestem le.

Mindenesetre érdekes.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.09.09. 19:49

Wáááá, holnaptól mehet a koránkelés mer' suli :( :cry: :evil: :x
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.09.09. 23:02

Köszönöm, kösöznöm! Akkor már ezt is tudom! De ha valaki még azt is tudná, mi az a dócsi... (Hehe, ezt tudom! Már péntek óta! :lol: ) Amúgy tényleg észrevehető, hogy az öregek nem vesződnek az új szavak megtanulásával, hanem csak rámondanak valami régit, hogy "ez is ugyanaz", oszt kész. MAjd ilyenek leszünk mi is, csak megérjük. :D Egyébként nekem mindegy, a kínaiak nálam egy hétig bírták (aztán szenvedtem bennük), az eredeti meg 3 hónapig (aztán dobhattam ki). Szóval én nem lustállom bekötni a bakancsot, kell az nekem... 8) A koránkelésről meg csak annyit, hogy mivel épp áruházat építenek az ablakom alatt ezért én már jóideje koránkelek, ha kell, ha nem. Igen, lehet sajnálni, de nem érdemes. :D

Ui.: Ja, meg a hókuszpókusz is hasonlóan alakult ki ahogy az Ayana elképzelte a dorkónál. Csak erről tudok. De aki nem, esetleg majd csodálkozik rajta. Lehet hogy tényleg belemerülök a nyelvészkedésbe, csak úgy a magam örömére? :mrgreen:
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Abdul Al Sahred » 2007.09.09. 23:50

Pirate, te csak ne sajnáltasd magad, az én ablakom alatt is bevásárlóközpont épül, egész nap a kopácsolásukat kell hallgatni, sokszor éjjel is zörögnek. Már azért várom az új épület avatását, hogy végre legyen egy kis csönd :D
"Nem megyek el a temetésére, mert õ sem fog eljönni az enyémre"
Abdul Al Sahred
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 310
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.09.10. 9:21

Hades: Kis naív! Aztán hallgathatod éjjel-nappal a csörgést, zörgést, üvöltözést, az áruszállító kamionokat, meg a többit. Hidd el nekem, dolgoztam én hasonló helyen... 8) És neked legalább nem világít be az ablakodon át egy daru lámpája a szobába! Vagy neked is? :D
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.09.10. 12:01

Halihó!
Na, volt tegnap format cé kettőspont!
Nem tudom, itt említettem-e, de volt a gépemen egy mediaacidwma.exe nevezetű program, amit sehová se tudam tenni, még nagybátyám se, aki pedig vágja az ilyesmiket, és ez a progi állandóan bejött és marhára lassította a gépet, szívte a CPU-t, meg fagyasztott. Ez befészkelte magát a Prefetch-be, ami valami olyasmi, hogy időnként elindít x-programokat, nem pedig folyamatosan futtatja, és ez pont azért van, hogy gyorsabban tudjon gondolkodni a gép. Na szóval, néhány napja megszánt létezni ez a kis cuccos, aztán tegnap este jött a figyelmeztetés, hogy veszélyben a gépem, mert valami vírus/spyware gyütt rá. Gyorsan előkaptam a nod-ot, ami talált 3-4 trójai-félét, ráadásíul egyet a system mappában. Na, már itt tudtam, hogy akkor ennek a windowsnak annyi. Aztán közben még benyomtam a SpyBot-ot is. Kivételesen nem tracking cookie-k árasztották el a képernyőt, hanem mindenféle egyéb káros szemét (rendszeradatbázis leírós, módosító akármik, meg stb. és társai). Miután ez a kettő végzett, nyomtam egy restartot. Aztán kékhalál... Nem lehetett belépni a windows-ba. Elő a telepítő. Javítás. Vége. Aztán megint ugyanaz, mint előtte. Nagy nehezen sikerült az én trükkös gépemen elindítani a csökkentett módot, és sajnos muszáj volt formatálni. Még jó, hogy a másik meghajtón vannak az igazán fontos cuccok. A C-ről csak a 8 gigányi mangám úszott, meg néhány film (amiket úgyse néztem volna meg), na meg persze a linkgyűjteményem, amit igazán átmenthettem volna a D-re. Szóval remek volt a tegnapi nap! Ma meg mehetek ácsorogni, meg éhes is vagyok. Mindjárt sírok!!!! Az iskolát is utálom!!! Meg azt, hogy az iskolában csak az én gépemnél szemgyilkos a monitor!!! Szórólapozni is utálok!!! Meg a járókelőket is utálom!!! A hideget is utálom!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2007.09.10. 12:38

Hát... erre csak egy dolgot tudok mondani, amit korábban a színész jelesség is mondott:

GOOSEFRABA! (ejtsd: Gúúúzfrábá!)

:lol:
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.09.10. 13:45

Üdv!

Szórólapozás: Ismét én kaptam a "legkisebbnek" kijáró nemes feladatot menjek és fizessem be a szervezeti csekkeket a közeli bevásárlóközpontban. Kivételesen csak egy lány szórólapozott. Nekem sikerült egy aránylag vidám mosolyt megeresztemen erre ő unott arccal végigmért és nem adott szóróanyagot. Mondjuk, ahogy láttam az elhaladó embereket más sem kapott a nagyköteg cuccból. 8) :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.09.10. 13:57

Lehet, hogy meg van szabva, milyen korosztálynak kell adnia. Mert engem is biztos marha bénának néznek, de ha egyszer a 90% 18-éven aluli, vagy 30-on felüli, akkor nehezen adhatok 18-25 éveseknek. Meg igazából nem is érdekel, más mit gondol, mert nem azért kapom majd a pénzt, mert tetszek az embereknek, hanem azért, mert percenként egy ember kezébe odanyomom a papírt. Ha a következő kukánál kidobja, vagy a zsebébe gyűri, aztán elfeledkezik róla, az már nem az én gondom. :D Meg igazából az se, ha valaki nem fogadja el. :D Nekem addig van melóm, amíg az a köteg el nem fogy, ami az irodában van. :))

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.09.10. 18:37

A YL. (D20-kaland)-ba meghírdetett maradék egy hely betelt; az új játékos -nem fogjátok elhinni, de esküszöm hogy így van- Quator! :D (Jó kicsit győzködni kellett, de Yvett hátulról lefogta, de harmadik ütésnél már tényleg lelkesen bólógatott és látszott az öröm az arcán! :D)

UI1: Kérném az egyik modit...ehh...hülye vagyok...Quator! Akkor ha már benne vagy és kész a karid, írd már be magadat a Zárt Kalandok és játékosaikba a YL. alá! Kösz.

UI2: Emberek ez történelmi pillanat! Az nagyzöld-ortodox Quator; D20-as Mágusozni fog!
Ez már Fókuszba kivánkozó hír! :D De minimum az OM hírmondóba!

UI3: Ja, és üdv a csapatban Quator, és kösz.

UI: Asszem indítok egy ETK-s kalandot a Monopoly szabályai szerint...Quator a csúcsra törünk! :rotfl:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.09.10. 19:59

A Norton Antivirus miért blokkolja az msn-t?????? XDXDXD Ez tényleg nem valami szerencsés időszakom... F.szom beléje...

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 191 / 300 • 1 ... 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok