Moderátori hozzájárulással, nyitottam egy topicot, ahol a meglehetősen teszteletlen D20-as MAGUS rendszer gyerekbetegségeit igyekszem majd kikupálni, vagy az egyértelmű hülyeségeket orvosolni. Amennyiben a kedves játékosaimnak vannak a rendszert jobbító (nem a karaktereket tápoló! ) ötleteik, szívesen várom oda az észrevételeket, és ha tényleg gördülékenyebbé, észerűbbé, vagy élvezhetőbbé teszik a játékot, bevesszük a módosítások közé
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.08.25. 9:34-kor.
Egy PM-üzenetben kérlek fejtsd ki mégegyszer, hogy pontosan milyen Képességei is vannak a karakterednek!
Azt hittem harcosfélével jössz, nem bárddal, ez kicsit megbolygatja a bemeséléseddel kapcsolatos terveim, de megoldom.
Az alig több mint 20 soros előtörténet egy kicsikét rohammunkában "írok má' valamit"-stílusban öszedobott, novellakezdemény.
Sokban hasonlítasz Heroldra. Ő is szereti novellába ágyazni az előtörténetet; ami nem lenne baj, ha az események tényszerűen lennének felsorolva és kronologikus sorrendben lennének. De ebből az írásból három dolog derül ki:
1. A kari egy bárd. 2. Elf tanítómestere van. 3. Jelen pillanatban Yllinorban vannak és Haonwellbe tartanak.
Egyéb nem.
Engem érdekelne az ifjúkora, a neveltetése, hol és miért azt tanulta amit tanult, kik voltak a szülei, milyen céljai vannak, hol élt eddig, ott mit csinált, hogy ismerte meg a mesterét, mi történt vele eddig, stb.
Régóta játszol már, nem hiszem hogy nem tudod hogy kell normálisan megírni egy előtörténetet. Nem kell hogy novella legyen. Lehet az felőlem egy oldalas CV is, de minden lényeges információt tartalmazzon a karakterről.
A Ranil Tüze c. kaland véget ért. Köszönöm mindenkinek a részvételt, és hogy játékával hozzájárult ahhoz, hogy a mese végigmenjen és befejeződhessen. Kérlek Nava, zárd le és tedd át a Régi Kalandok közé. Köszönöm.
Köszönöm hogy részt vehettem az RTben, nem mondom, jó hamar elértük a végét (Aha, március óta nyomtuk, 6 hónap és sír a szám ) Valóban heroikus volt némely része de nekem külön tetszett ezzel a megspékeléssel. Kár hogy mire Saggaras visszajön a táborból, már nem leli RT-t s szembesülhet azzal hogy közben mi befejeztük Remélem, ha legközelebb is indítasz kalandot és az nem d20 alapú, akkor még összefutunk.
Bakker, már csak Abbit világítótoronyban játszom zártban? Castorizátlanódtam...
Készítettem egy új szabálykiegészítést a "Szabálymódosítások"-topicba, hogy lássátok hogyan kell a célszámokat értelmezni és mennyi Tp adható egy-egy feladat teljesítéséért.
YL: Herold! Dormak ennyire nem volt a civilizációtól elzárva az utóbbi időben...annyit a karaktered is tud, hogy egy Ellana-papnő szolgáltatása kb. egy éjszakára, rosszabb esetben egy órára annyi, mint amivel ki akartad szúrni a szemét....És az igazi tiszteletlenség épp az volt, hogy megpróbáltad, nem az, hogy mennyit akartál adni. Ha 30 arnyat akartál volna adni, azt se fogadta volna el...Nem a "NÖ"-vel szemben voltál tiszteletben, hanem mint egyházi tisztséget viselő emberrel. Ha pyarronita vagy, nem engedhetsz meg magadnak olyat, hogy megvesztegetsz egy papot a saját templomában, legyen szó bármilyik isten templomáról. Csak azért nem alkalmazott veled szemben Rendreutasítást, mert látta, hogy született tulok vagy és nem tanult bunkó. Egy Ellana-szentélyben egy papnővel szemben meg sütheted az Aztrális mágiaellenállásod.
Egy átlag zsoldoskatona körülbelül 10 aranyat keres évente. A Yankaraon Ynev világának legkeményebb zsoldoslégiója. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a teljes jogú "claor"-ok ennek az összegnek az ötszörösét, a "quarrok" -mint te is- pedig a háromszorosát kapják évente.
Nekem az is ellentmondásnak tűnik, hogy a kari nem tiszteli a nőket, de a terhes anyákat igen? Most akkor tiszteli, vagy nem tiszteli a nőket, döntsd már el. Mert ha már az anyaságért tisztelsz egy nőt, az már a tiszteletadás egy fomája nem?
Én tudom, hogy miért írtad amit és nem is reklamáltam. Dormak egyébként nem tért meg, még mindig Ramkirtot tiszteli. Mielött még a sámánpapokra tett megjegyzésem is bökné a szemed: ott a papok mohosága ugrot be a karinak, általában azért ha nem is szertartás közben de nem szokták visszautasítani az ajándékokat. A nökröl: vannak ugye az édesanyák aki nevelnek gyermeket, és otthont teremtenek meg biztonságot a szegény fószernak aki este hazatér akárhonnan. Na ezeknek jár a tisztelet. Aztán vannak az Ellana papnök is akikröl köztudott, hogy csak nagyon ritkán esnek teherbe/szülnek gyerrmeket, meg a kurvák és a fiatal csitrik, Arel papnök, nöi bárdok stb... akikböl lehet, hogy lesz egyszer majd "tisztességes" asszony de most épp nem azok. Na ezeket meg nem tartja többre annál mint amit érdemelnek, és itt sokat nyom a latban a látszat mert nem érdeklik az indokok. Úgy kezeli öket mint aminek kinéznek. Magyarul a papnö a falra is mászhat hogy Öt most hogy megsértette a korg, akkor se fog Dormak bűntudatot érezni. Nem tartja többnek egy magas ár és színvonal kategóriájú kurvánál na. Az hogy ezt Ö most papi szolgálatnak fogja fel és úgy kívánja kezelni a legkevésbé sem érdekli. Pénzért juttat férfiakat a csúcsra, nevezheti ezt akárhogy. Nincs ezzel semmi baja, járt már kupiban, de nincs is töle megilletödve hogy ez akkor most egy templom. Eddig mindig talált kedvére való asszonyszemélyt és ezt a helyet egyébként is túl drágának tartotta. Tett egy ajánlatot amit a kért elönyökért elfogadhatónak tartott és nem a papnö árkategóriáját nézte hanem azt hogy mit kért és az mennyit ért neki. Mikor kiderült hogy ez itt nem így megy rögtön elnézést kért de csak a formalitás miatt. Egyböl át is tért akkor a felajéánlott útra hogy msáképp oldják meg a dolgot, erre írtam <> jel közé hogy a nö akár pénzt is kereshett volna mert a kari úgy gondolja hogy bolondságot csinált a nö. Azért egy arany csak egy arany-mármint az Ö szemében és így is viszonyul ehez, el is rakta rögtön Azt hogy mennyit kereshet a kari ezek szerint rosszul tippeltem meg. Az ellenállásról, közben csak rájöttem hogy a Rendreutasítás miatt írod. Nos az nem csak a megtévedt hívökre hat? Akkor ha valamilyen, az adott vallás értékrendjével ellentétes cselekedetet akar megakadályozni a pap vele? Ha valami megint zavaros lett nyugodtan kérdezz.
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Egyenlőre két JK van; Yvett és Herold. A hiányzók közűl Saggaras mostanában fog visszatérni a gólyatáborból; Garmacor pedig MSN-en mondta, hogy mindenképpen jön, de jelenleg két helyen építkezik a családja, és "kissé" elfoglalt, ezért nem tud jelen lenni egyenlőre, de jönni akar.
Úgyhogy türelmesen várok.
Legfeljebb a többiek addig szintet lépnek, mire befuttok....
Saggaras Zenír nevű kedves játákosunk jelezte, hogy visszalép a "Yankari Légiós" c. zárt kalandban való részvételtől; mert egyéb elfoglaltságai nem teszik lehtővé az aktív játékot.
Ezért 1 szabad helyet meghírdetek a "Yankari Légiós c." (D20-as rendszerű) kalandba!
A jelenttkezést PM-ben kérem, akinek a jelentkezése leghamarább beérkezik az "nyert".
UI: Kérem valamelyik moderátort hogy a Zárt Kalandok és Játékosaik c. topicból; a Yankari Légiósból töröljék Saggaras Zenír részvételét. Köszönöm.
Valami képet azért csak jó lenne prezentálni Tenho-hoz. Az előtöri részletes kidolgozását elengedtem, mert láttam, hogy nagyon nyögve-nyelős neked a dolog, de egy képet keressünk már a karinak könyörögöm!
Ne lógjon már Tenho úgy a levegőben, hogy: "az yllinori bárd."
Keressünk neked egyet?
Szerintem Yvett azonnal találna rá vagy ötfélét, mert nagy képvadász.
Vagy ha ódzkodsz a képtől akkor legyen egy részletes személyleírásod.
Az internet meg a képgalériák korában kizártnak tartom, hogy nem tudsz keríteni egy számodra megfelelő karakterképet...