• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadlek városa: Mestervágás

Eretnekek, boszorkányok és ranagoliták székhelye - a tisztesség álcája mögött...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
2 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Shadlek városa: Mestervágás

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.08.20. 15:10

"Ugyan mi más lehetne egy bajvívóiskola neve? Azt hittem tehetek egy próbát, mármint bevesznek órákat venni. Bár sem rapírom, se előtanulmányaim. Khm, Don Callecchi rövid úton kirostált engem. Ő a hely vezetője s a környék legnevesebb bajvívó mestere. Vagyona akad, neje kevésbé de mégsem léha, hanem inkább az oktatásnak szentelte magát. Régi vágású, igen komolyan veszi a hagyományok helyes továbbadását s hogy tanulói azt helyesen is alkalmazzák. Aki vét, azt kirúgja, mert sért a bajvívó becsületen s méltatlan ahhoz hogy az ő iskolájában tanuljon.
Először azt hittem, nem árt ha nemes az aki ide akar jönni. Tévedtem, tehetséges, szegényebb legényeket is elvállal, ha látja bennük a tehetséget, elszántságot és valami pluszt, amit sose nevez nevén. Ez egy életforma, ahogy látom, s amíg a tanítványai ki nem tanulnak egy bizonyos szintet, mesterük nem engedi elvadulni őket piálásokkal, szoknyafelhajtásokkal. Ám idővel, ahogy az egyik ott tanuló mesélte, szinte feladat, hogy csapják valakinek a szelet, egyrészt hogy tanulják az eleganciát a társas viselkedést, másrészt igazi párbajokból sokkal jobban lehet tanulni mint megrendezettekből.
A Mestervágás két terme tánciskolát is foglal magába, ide hölgyek is járhatnak, persze nem a topisok közül, hanem a nemesebbje közül. Szerintem innen szúrják ki maguknak az ifjak, kit kéne felszedni...:) A szegényebb ifjak benntlakásos mód élnek itt, vagy ha apuci kicsit távol akarja tudni magától drága kékvérű fiát s tartsa más szem előtt zülléseit, mert egy minimális vallásosságot a mester azért elvár gyakorolni pártfogoltjaitól. Aki kijárja az iskolát, abban hiba nem lehet és ajánlólevéként is szolgál nála.
Én a csiszolatlan modorommal vívtam ki nemtetszését, de megúsztam egy viszont látással."
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

Re: Shadlek városa: Mestervágás

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.09.08. 19:11

Állok a bajvívóterem ajtaja előtt, és az előzőm mondatok hatása alatt vagyok,és annak ahogy becsapódott az ajtó az orrom előtt.
Bekopogok, és az ajtónállónak egy ezüst kíséretében megmondom, hogy holnap küldje el hozzám a mestert.Ugyanis Erin O'Shanon várja.
<Lehet be kéne rúgni.>
<De annak semmi jó vége nem lesz!>
<Akkor menjünk haza ahogy az öreg javasolta..Ő se mai gyerek, és tapasztaltabb mint én, mondogatta régen, hogy fénykorában ő is ilyen volt, és el is hoszem nem.>

A lovamat vágtába nehezen ugyan de gyorsan és pontosan irányítom, és száguldok vele.
(ezek ugye csak tervek :) )
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
2 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Shadlek tartomány