• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A yankari légiós [D20]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 6 / 27 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27

Re: A yankari légiós [D20]

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.08.31. 21:28

(Xue)

*Nagy gonddal mérem ki a 10 adagot számára, közben két adag között rá-rá nézek, hogy mit csinál. Ha már levette a süvegét megnézem magamnak női szemmel :)
A tasakokat gondosan lezárom és előrébb rakom az asztalon.*

- Igen, úgy hat hónapja vette meg a rend. A belsejét már szépen felújították, de még a külső rész és a kert hátra van. - *a kertnél egy árny suhan át az arcomon, mert a puma eszembe jut.* - Sajnos én csak pár napja vagyok itt, így nincs információm a ház előbbi tulajdonosáról. - *viszonzom a tekintetét kedvesen* - Készen vagyok a 10 adag kimérésével, tessék itt van. - *mutatok a kicsi zacsikra.* - Esetleg adhatok még mást ezen kívül?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.31. 22:10

KM: Castor de Vinter
Helyszín: Haonwell, A Rózsafüzér-székház
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/5. nap, késő délelőtt
Esemény: A Prológus eseményei (Haonwelli események)
Résztvevok: Xue
________________________________________________________________________________

/Arlan/
Kép

-Reeend? -húzza fel a szóra a szemöldökét férfi. -Én azt hittem a kalmárok céhekbe és szövetségekbe tömörülnek...-majd megvonja a vállát.

-Köszönöm. -mondja.

Fizet, majd a bőr válltásákájába teszi a kis csomagokat.

-Nos, ez a ház valaha Erilla con Lenil úré, Haonwell adószedőjéé volt. Egy csomó titkos szobája és alagútja van, ahol az értékeket tárolta, illetve szükség esetén mentette a behatoló tolvajok elől. Úgyhogy mielőtt teljesen belakják kérjék ki az eredeti tervrajzokat a Kancelláriahivataltól, mert talán vannak olyanok, akik ismerik még egy-két rejtett bejáratát. Nem venném a lelkemre, ha ilyen bájos hölgyeket a saját otthonukban fosztanának ki gaz latrok. -mondja Arlan mosolyogva, majd megemeli a kalapját és elköszön.

-Ajánlom magamat; kisasszony.

Arlan távozik.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.01. 10:24

Helyszín: A Pentád, keleti vidéke, Daerim városa
Idopont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/3. nap
Esemény: A Prológus eseményei (Üldözés)
Résztvevok: Dormak
________________________________________________________________________________

//Off: A sikeres nyomolvasásért 2d100 Tp-t kapsz.//

Az őrők emlékeztek az utazóra és el is mondják mit tudnak:

-Öt perce lépett ki a kapun keleti irányban.
Miért állítanának meg titeket? :roll: KIFELE akartok menni és nem befele. A kapuőrség meg magasról tesz rá, hogy ezt gyorsan, rohanva és sietve teszitek, vagy lassan sétálva. Végre elmenetek. Ezzel megszűnik az együttműködési megállapodás, ami az üldözésre szólt, és már nem kell visszaengedniük a yankari légiósokat. (Legalábbis nem "légiósi minőségükben")
Néha meg kell álljál a vágátban, mert Jarvis az országúton menekül, ahol rengeteg utazó és lovas jár, gyakran percekig kell cserkésszed a nyomot egy-egy útkereszteződésben, hogy akkor most melyik is volt az amit te követtél.
A meleg döglesztő és a nap azenitjén van. Jólesne most egy pofa hideg sör.

Legalább öt ynevi mérföldet (értsd: kilómétert) tettél már meg és Jarvis még csak a láthatáron sincs. A társaid nem fognak tudni gyalog rövid időn belül beéérni. Nagyon úgy néz ki, hogy egyedül kell levadászd az egykori quarrót.

Tíz mérföld után, valahol a Daerim és Kenaor közti Parlagvidéken végre megpillantod Jarvis alakját, aki veszett vágtába csapja a lovat. Legalább egy órás vágtás üldözés veszi kezdetét. itt nagyon sokat számít a lovak gyorsasága Állóképessége. Ez a hajsza kimeríti a lovast és hátasát egyaránt.

Játéktechinikai információk:

Célszámokat fogok felsorolni.
Ahogy telik az idő a vágta egyre jobban kimerít, próbára teszi a Fizikai Ellenállásodat:

Dormak Fizikai Ellenállása: 17

-első 15 perc: 14 (Dormaknak meg se kottyan)
-második 15 perc: 20 (a nyereg feltörte a segged K6-fp veszteség)
-harmadik 15 perc: 15 (kellemetlen, de bírod a hajszát)
-negyedik 15 perc: 14 (átestél a holtponton, nem merít már jobban)

Egy óra után már annyira kimerültek a lovak, hogy gyakorlatilag már-már eléred Jarvist, aki néha-néha hátrakapja a fejét.
Jó esélyed van rá, hogy a nyeregből Jarvis-ra tudsz vetődni.

//Dobj Ugrás-dobást! Célszám:15 Tízes szabály használható. <természetesen csak akkor, ha így akarod Jarvist elkapni, amennyiben, nem a hajsza fojtatódik, mert Jarvisnak jobb lova van.>//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.01. 12:33

(Xue)

*Kapcsolok, majd rezdülés nélkül javítom magam egy kis elnézést kérő félmosollyal.*
- Végül is egy nemzetközi kereskedő-ház haonwelli lerakatában vagyunk most. Én hazámban rendházban tanultam és ez még nekem megszokott szófordulat.
*Az egy aranyat elteszem a helyére, valamint az ópium tárolóedényét is, miközben figyelmesen hallgatom a házról szóló mondandóját. Kicsit meglep, de mosolyogva hajlok meg előtte megköszönés képpen.*
- Köszönöm Arlan, hogy tájékoztatott erről, szólni fogok a helyi vezetőnek mindenféleképpen.
*Kikisérem az ajtóig, ahol ismételten tenyeremet összeérintve hajlok meg előtte.*
- Arlan, köszönöm, hogy hozzánk fordult és vásárolt. Remélem meg van elégedve a kiszolgálással és máskor is látjuk üzletünkben.

*Távozása után még visszamegyek a kiszolgáló helyiségbe, és feljegyzem, hogy mit, mennyit és mennyiért adtam el. A kismérleget rendbeteszem és visszamegyek a laborba.
A fagysérülésre szánt "moslékot" próbálom kielemezni, hogy mit rontottam el, miért nem lett olyan amilyennek kellene lennie. Ha nem jutok dűlőre előbányászom ismét a könyvet és utánaolvasok, hátha rájövök a hibámra.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.01. 15:57

Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/5. nap, késő délelőtt

Visszafejteni abból a katyvaszból ami a lombikokban, edényekben és mozsarakban maradt, hogy mit és hol rontottál el, igencsak kihívást jelentő feladat. Xue a vásárló érkezése előtt már aktív tanulással és kísérletezéssel töltötte a fél napot. Figyelme lankadt és fáradt, zúg a feje.

//Dobj Akaraterőpróbát, hogy fáradtan, kifacsart aggyal, egyátalán van-e kedved ezzel az egésszel foglalkozni!

Célszám: 20

Ha sikertelen: annyira nincs most szellemi energiád most ezzel szórakozni, mikor mondjuk ehetnél, vagy sétálhatnál helyette a városban...:D...

Ha sikeres: Dobj Intelligencia-próbát +3-mal!
Célszám: 24
Ha sikeres: megtalálod mit rontottál el, és nyersz vele 50+d100 Tp-t.
Ha sikertelen: ehh...majd máskor visszatérsz a kérdésre...:D//

Közben megérkezik Carinnia, nyomában a Novíciusok, hordárok, kaszával felszerelt napszámosok és kőműves eszközöket hurcoló mesterek, és kézművesek, és munkások népes hada.
A béresek azonnal elkezdik a füvet kaszálni, a kőmüvesek pedi nekikezdenek az állványozáshoz, hogy a ház homlokzatáról a régi vakolatot leverjék.
Hamarosan férfi nevetés, fűrészelés, kopácsolás és a béresek kurjongatásának zaja veri fel a környék csendjét.
Carinnia megszólít:
-Minden rendben volt Xue?
-Egész nap bent gubbasztottál ugye?
-Miért nem mész egy kicsikét felfedezni a várost? -kacsint rád. -Sápadt vagy. Menjél sétálj egyet.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.01. 17:31

//Akaraterő-próba:
dobás 8 ... Inkább hagyjuk :P :D//

(Xue)

*Visszamegyek a laborba, de ahogy ránézek a csomós masszára elmegy minden kedvem és akaratom, hogy megfejtsem mi a hiba. Inkább hagyom az egészet.
Elpakolom az alapanyagokat. A kész és szerintem jól sikerült sebkenőcsöt, valamint a rontott kutyulékot viszont az asztalon hagyom - felcímkézve.
Úgy döntök inkább, hogy kimegyek levegőzni, fejet szellőztetni. Pont jókor, ekkor érkeznek haza Carinniáék - egy szép kis csapattal a nyomukban.*

- Igen, rendben volt minden. Tanultam, laboroztam és kiszolgáltam egy vendéget. Tíz adag ópiumot kért, egy aranyat fizetett érte, letettem a helyére, és el is könyveltem a tételeket. Mesélt a házról, hogy ezelőtt Öööö..... Haonwell adószedőjéé volt... Hm... pedig mondta a nevét is... Na mindegy. Szóval annyit mesélt a házról, hogy egy csomó titkos szobája és alagútja van. Jó lenne ha kikérnénk az eredeti tervrajzokat a Kancelláriahivataltól, hogy nehogy valaki meglepjen bennünket, mert esetleg valaki tudhat még róluk, és így bejuthat a házba.
Tényleg jó volna elmennem a városba. Esetleg egybeköthetném a tervrajzok kikérésével, ha van most hivatali ügyfélfogadás.
<És nem bánnám, ha összefutnék közben Arlannal... Milyen szép barna szeme van... :roll: :angel: >
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.02. 6:58

A sima kaviccsal felszórt úton közelíted meg a város központját, sehol se láttál még ennyi elfet és félvért az emberekkel együtt élni, mint itt. Az emberek sok szempontból idomultak a Szépek Népéhez: jól öltözöttek, elegáns ruhákban járnak, és még a legszegényebbnek tűnő napszámos ruháján is van egy apró minta; egy hímzés ami valamiképpen a természethez kötődik, levél, vagy indafonat. A nők az elfek hajfonatait mímelő frizurát hordanak, ékszert is szívese viselnek. A férfiak a pasztellszínű ruhákat kedvelik, nemigen látsz szürke, földbarna vagy fekete árnyalatot. Kedvesek és elfogadóak az idegennel, sokuk visel cifra tollas kalapot, amit megemelnek feléd, mikor elhaladsz melletük az utcán.
A házak többsége kőház, amit dísztéglával burkoltak be, stílusukat tekintve kecsesek és magasak, inkább lakótornyokra emlékeztetnek, mint lakóházakra, és nagyon belesimul az összképük az évszázados tölgyek, ligetek, kis kerti tavak közé.
Sok házból látsz elf-vérüt kijönni. Úgy látszik nemcsak az emberek idomultak az elfekhez, hanem a változás kölcsönös volt, úgy látszik az elfek is átvettek néhány szokást és személyiségjegyet az embertől; például, hogy kőházakban él némelyik. A hawonwelli elfek nem is olyan tartózkodóak és visszahúzódóak más nép fiaival szemben, mint mondjuk sirenari társaik. Üzletelnek, perlekednek, kereskednek velük, mi több némely fogadó ajtajában veszekednek is, láthatólag régóta élnek az emberekkel együtt, és lebontottak már néhány „falat”.
Haonwell piacán egyszerűen egyeduralkodóak a zöldség és gyümölcsárusok; már az élelmiszerkínálatot tekintve. Az elfek gyakran vegetériánusok, rendkívűl sokféle, változatos gyümölcsáru van itt, amir bizony meg is van a fizetőképes kereslet.
A másik leggazdagabb kínálat a drága kelmék és ruhák piaca. Főleg erigowi divat szerinti; és még csak hírből sem ismerik az egyszerűséget. Egyszerű szabású vászon, vagy darócruhát csak a kifejezetten kétkezi munkára készített ruhák között találsz, de még azon is van valami minimális díszítés, ha más nem a rézcsatok vannak egy kicsit megbolondítva apró díszítő vésetekkel.
Viszont a piacon vigyáznod kell. Szemtanúja vagy hogyan szalad egy szurtos képű utcagyarek valakinek a pénzes erszényével a kezében, miközben mögötte rohan a gazdája „Tolvaj!, Tolvaj!”-t kiálltva. Szépnek szép a város, de a közbiztonság nem jobb mint mondjuk tiadlanban volt…igaz, nem is rosszabb.
Sok északi harcos, gladiátor, sőt fejvadász is sétálgat a piacon főleg a fegyverkereskedők pultjainál az árut vizsgálva.
Az ásvány és féldrágakő árus standjánál ismerőst pillantasz meg: Arlan áll ott, miközben a kipakolt kristályokat, malachitot, laspis-lazulit, obszidiánt, opátot és ki tudja még hányféle kristályokat és féldrágaköveket vizslatja. Tűnődve nézegeti, nyomogatja, sőt nagyító alatt vizsgálgatja őket.
-Ezért a jádéért mennyit kér? –kérdi az árust
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.02. 12:20

//Off: akkor most el is kell mennem a hivatalba a tervrajzokért?//

(Xue)

*Kedvenc tunikámba öltözve indulok a városba (ami a képen is van).
A városon elámulok, rabul ejt az egész összhang, ami a természettel létrejött.
Boldogan sétálgatok lassan, magamba szívva a hely rám gyakorolt hatását - de azért nem vagyok óvatlan, kis szütyőmre, melyet nyakamban viselek és a ruhám takarja fokozottan ügyelek, főleg a jelenetet látva...
A portékákat alaposan megszemlélem, főlleg a ruhákat, de most nem vásárolok, csak élvezem a piac forgatagát, nézelődök, kíváncsiskodom.
Menet közben megéheztem... azok a szép zöld almák annyira kínálják magukat, hogy nem tudok (és nem is akarok) ellenállni nekik. Egy kilonyit kérek is belőle, ahol a legmosolygósabbak a gyümölcsök.
Az ásvány és féldrágakő standnál megakad a szemem, de nem a protékán. Hálás mosolyra húzódik a szám.*

<Velar! Meghallgattad gyenge fohászom! Köszönöm! :)>
*Elindulok a standhoz, és mintha nem is venném észre ki vizslatódik emélyülten ott, mellé furakodok (ha kell) és én is az árut szemlélem érdeklődve.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.02. 13:01

Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/5. nap, délután

//Off: Nem, nem kell, csak ha te úgy döntesz ezt el akarod intézni. Carinnia külön erre nem kért meg.//

Arlan nem valami jó alkusz. Legalább kétszer annyi ezüstöt akar kérni a dörzsölt kereskedő a jáde-kőért mint amennyit ér.

- 20 ezüst? -De hát súlyra nincs annyi se, mint az a 7 ezüstös malachit!
-Igen uram de ez igen ritka kő, Tarin hegyei közűl való.
-Ember 20 ezüstér egy lovat veszek nem jáde-követ!
-De nem olyat, ami tarini jáde! Ez a kő igen nagytisztaságú, nézze meg! Sehol egy karc, vagy sérülés.
-De húsz ezüst akkor is húsz ezüst!
-Kevesebbért nem adhatom...

Arlan már nyúlna a zsebébe, hogy kicsengessen két aranyat, amikor meglát téged és vidáman megemeli a kalapját:

-Oh, az eladóhölgy a Magnóliáktól! -Üdvözlöm hölgyem! -emeli meg a süvegét Arlan
-Csak nem kegyed is érdeklődik az ásványok iránt?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.09.02. 16:05

(Gaz Dormak)

//Az ugráshoz nem használom a tizes szabályt mert akkor csak 13 lenne az eredmény, így kénytelen vagyok dobni :( .
1k6 fp=6 (igazán csípem ezt a kockát :evil: )
2k100 tp=176
ugrás dobás=18 + 3(erö módosító) Siker! (na jó mégse olyan rossz kocek :lol: )//

A hajsza elején sem szerettem lovagolni de a végére kifejezetten megutáltam. Szinte örültem mikor a nyomok szemrevételezése okán végre abbamaradt a zötykölödés. Az ülepem már így is sajog.
< na Jarvis ezt még visszakapod, ha kell Yankarig rugdoslak...>
Ahogy távolodunk úgy szidom mgamat, hogy erre miért nem gondoltam, vagy vettem több lovat.
< bár így sincs semmi esélye ... azért a kis rohadt jobban fut mint én ... a többiek már biztos nem fognak minket beérni :( ... marad a szemtöl szembe ... nem is baj ha nincsenek tanúk :twisted: ... bár meg így sem ölhetem >

Cikáznak fejemben a különbözö nem túl halálos kimenetelű kínzási módszerek, és a mosoly arcomon elég öszinte, mikor látótávolságba kerülök a szökevényhez. Szinte a végkimerülésig hajszolom paripám.
< naná majd egyböl ilanorit vesz a rohadt, jóhogy alig érem utol :evil: >

Mikor már úgy vélem van rá esélyem ugrok, nem a ruháját fogom meg, hanem az egész embert kapom ölre és rántom magammal. Ha van még rá lehetöségem, azért úgy csinálom, hogy ne én érjek elöször földet, bár rá esni sem akarok, mert akkor tuti vége :D .

Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.09.02. 16:20

(Xue)

- Már megbocsásson, de ez nevetségesen sok ár egy ilyen kőért... Mi ez maga szerint gyémánt?
*Hökkenek meg az ár hallatán és már csak azért is bele szólok. Arlan megszólítására ránézek, kicsit nézem, majd szélesen elmosolyodom.*
- Üdvözlöm Arlan! Mondhatta volna, hogy ásványra, drágakőre is szüksége volna, azzal is tudtam volna szolgálni, és jóval kedvezőbb áron mint itt kínálják.
Egyébként igen, érdeklődom irántuk, de most inkább csak nézelődöm, érdeklődöm, mi a szokás errefelé, milyenek az árak, az áruk minősége...
Ez - *mutatok a kiszemelt jadera* - tényleg szép darab, tisztának tűnik, de húsz ezüstöt rablás érte kérni. Mégha a kedves eladó 8-10 ezüstöt mondott volna, akkor azt mondanám megfelelő az ár... de húsz!!!... - *közben ránézek az eladóra mababiztosan, mint aki nagyon otthon van a témában, majd vissza vándorol tekintetem Arlanra, rákacsintok.*
- Én a maga helyében visszasétálnék a Magnólia Nővéreihez.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.03. 15:01

Helyszín: A Pentád, keleti vidéke, Daerim városa
Idopont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/3. nap
Esemény: A Prológus eseményei (Üldözés)
Résztvevok: Dormak

//OFF: A jól sikerült ugrásért jár 1d100 Tp.//

Felegyenesedsz a nyeregben és egy alkalmas pillanatban Jarvisra veted magad. Szép ugrés volt, karjaid átfonják a quarrot, és együtt zuhantok le a porba; keményet és fájdalmasat nyekkenve. mostmár elereszted Jarvist, egyrészt, hogy fékezni tudd az esés erejét másrészt mostmár gyalog vagytok, így már nem kerülheti el a harcot.

Miután feltápászkodtál Jarvis ökölpárbajra hív téged a légió hagyományai szerint:

-Oké Dormak, mégse vagy teljesen hülye. Hát vigyél be ha bírsz! Ha becsületes küzdelemben páérharcban kiütsz győztél, de ha nem így jártál...-mondja Jarvis és mélyközép küzdőállásba helyezkedik.
Küzdelem közben beszélget veled:
-Elegem van Dormak 10 éve vagyok quarro. Tele a tököm a légióval. Nyaljátok ki a seggem mindannyian. De főként a rátarti gyíkfejű claorok.

-Dobj Ügyességpróbát, hogy mennyire érkezel keményen földet!

Célszám: 15 (Tízes szabály használható.)

-Ha sikeres, nem sebződsz.
-Ha 1-gyel véted el: k6 Fp-t sebződsz (SFÉ nem érvényesül)
-Ha 2-vel véted el 2k6 Fp. (ez a max, ennél többet nem sebződsz akkorsem ha ennél többel véted el)

Elkezdődik az Ökölharc közted és Jarvis között!

Dobj Kezdeményezést!

Jarvis kezdeményezése: 24
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.03. 18:34

Helyszín: Haonwell
Időpont: Meleg évszak-A Dal Hónapjai, Alborne első hava-„Lant” 1. hét/5. nap, délután

Az ásványárusnak lehervad a szájáról a bájvigyor a szavaidra és úgy néz rád mint a lacikonyhás a kóbor kutyára aki csak azért szemtelenkedett oda, hogy rontsa az üzletét.

-OH! A hölgy is bizonyára húsz éve kereskedik ásványokkal mint én; és bizonyára avatott szakértője a témának, hogy ily magabiztosan terjeszti a tévhiteit? Ez egy nagytisztaságú, majd egy font súlyú jádekő, Tarin tárnáiból. Mégis mire alapozza ezt a badarságot, hogy nem ér húsz ezüstöt?

Arlan bizonytalanul tekinget a kődarabra, az árusra végül pedig rád.

-Tudja hölgyem, valóban szükségem van jádekőre a munkámhoz; de valóban nem akarok érte többet fizetni mint amennyit ér.

Dobj Átverés próbát a kereskedő próbája ellenében!

A kereskedő Emerismert próbája: 20

Módosítóid:

+ 2 "Szép"
+ 1 Összhang módosító (+6 Emberismeret miatt)
+ 1 Összhang módosító (+6 Meggyőzés miatt)

Amennyiben a próba sikeres, meggyőzöd a kereskedőt, hogy biztos vagy a dolgodban és tudod mit beszélsz és hogy a kő valóban nem éri meg az árát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.09.03. 20:26-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.03. 20:26

Helyszín: Haonwell
Résztvevok: Tenho Soittaja

Ötödik napja vagy a szép félvér nőkről, és az elf kultúrájáról, no meg a pegazus és unikornis méneséről híres mesebeli Haonwell hercegségben.
A törpeállam nem sokkal olcsóbb mint Erigow, de a szépet és a művészit itt is éppúgy értékelik, mint Észak kevély ékkövének számító Erigowban.

Egy barátodra vársz a városban. Az egyik Yllinorba vándorolt rokona megbízott azzal, hogy átadjál neki egy ó-kyr nyelven írt kódexet. Se futtára nem merte bízni se egyéb módon nem merte Északra juttatni a vagyont érő régiséget.
A barátodat Arlannak hívják, aki a Lar-Dor-i varázslóiskolában tanulta az elemi mágia nemes művészetét.
Ma reggel végre pszí-üzenetet kaptál tőle, hogy találkozotok a Zöld Ruhás Hölgy -nevű fogadóban, ahol végre átadhatod neki a kódexet és az illynori nagyíbácsi személyes levelét.
Valami rögtön feltűnik a városban. Ezek az elfek nem olyan távolságtartók és rátartiak az emberekkel szemben, mint az Elfenfeli tisztavérüek; akik borzadva és utálkozva fordulnának el-e békés vagy inkább viszonylag baráti együttélés láttán. Fogalmazzunk úgy; az itteni Szépek Népe szóbaáll és kereskedik ugyan az emberrel, de csak úgy "tartja" őket a ház körűl, mint ahogy a házörző kutyát, haszonállatot szokás...megvan őbennük is az arisztrokratikus idő felett álló szemlélet, de elviselik és tolerálják a percemberkék nyüzsgését.

//Off: 5 arannyal kezdesz//
A piacon vagy, és ponyván árult destményeket nézegetsz. Ügyes és szép munkák, kár hogy nincs házad, ahová kirakhatnád...Lassan meg kéne keresni azt az ominózus fogadót, mert kezdesz éhes lenni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.09.03. 20:37

A piacon azért gyorsan körbenézek ha valamelyik árusnál esetleg pánsípot látok akkor azt gyorsan meg is nézem és kipróbálom hátha valamilyen különleges darabra akadok. Majd ha végeztem a hangszerárusokkal akkor az első arra sétáló elfet megszólítom elf nyelven.
- Bocsásson meg uram útba tudna igazítani? Meg tudná mondani merre találom a Zöld ruhás hölgy nevű fogadót?
Türelmesen végighallgatom az útmutatást, megköszönöm majd a fogadó keresére indulok
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
392 hozzászólás • Oldal: 6 / 27 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27