• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 59 / 63 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63

Re: Valthagorei Vész

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.08.16. 17:43

(Rouhn)

-Helyes, menjünk a fogadóba. *Halkabbra veszi hangját hogy falubeliek ne hallhassák* Furcsák nekem ezek a temetések, meg hogy mindenki szomorú. Gyerünk a fogadóba, farkas éhes vagyok.

<Ejj, végül csak rosz kedvem lett nekem is, hiába, ez a sok búskomor arc. Valami viszont tényleg nincs itt rendben, amit a könyvben találtak a többiek, az egész mást sugall>
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

Re: Re:

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.17. 15:54

Résztvevõk: Rouhn, Króner

A tengerparti utcákon sokan állnak, és szomorú arcuk azt mutatja, a halottat megbecsülték a halászok. Egyre többen gyüllnek össze, feledve a munkát, hogy tiszteletüket tegyék, s legalább a ház előtt állhassanak a temetéskor. Sokan, akik inkább a saját hasukra hallgatnak most kis csoportokba verődnek s a "hogyan tovább"-on gondolkodnak. Ahogy Rouhn, Króner, Janna és persze Arzo elsétál közöttük több kis csapat szóbeszéde is megüti a fülük:
"Meghalt? Biztosan?...Hát persze, láttam a koporsót!"
"Én azt hallottam részeg volt..."
"Dehát mi lesz így velünk?...Mi lenne, maradunk ahogy voltunk...Dehát a hajóink!...Halgass már, majd lesz valahogy."
"Vajon elköltöznek?...Franc tudja."
"Szerintem öngyilkos lett....Ugyan minek lett vóna?"

A gazdagabb városközpontban nem vágta földhöz a lakókat a hír. Sőt, a kereskedők élénke beszélgettek egymással ahogy párossával, vagy esetleg hármassával rótták az utcákat. A főtér tele volt bámészkodókkal, s a fogadó keleti oldalán kisebb tömeg gyűlt össze, mire hőseink odaértek. Mintha egyfajta sorbanállás lenne ott valamiért. A fogadó épületének ablakai is többségben nyitva állnak, onnan is fejek tekeintgetnek kifelé.
- Gyertek, nézzük meg gyorsan mit lesnek ott annyira. (J.)
Odatolakodni nem volt nehéz, az egyszerű emberek utat engednek, némelyik még azt is megkérdi a mellette állóktól, hogy vajon a csapat is a városőrséghez tartozik-e? Odaérve kicsit több látványosságra számíthatott Janna, mert lemondóan legyint egyet. A talajon egy félembernyi foltban alvadt vérnyom látható. A fogadó keleti falán, a felső szinten azonban ki van törve egy ablak.
- Ennyi? Mi olyan érdekes itt?...Emberek! Tudja valaki mit jeletsen ez?
- Hát ti nem tudjátok? Itt halt meg Landor úr. Ma reggel pont itt találták meg. Kiesett a szerencsétlen onnan fentről! - mutat a kitört ablakra az egyik helyi fickó.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.08.20. 15:59

Króner

*Ő is oda furakodik a többiekkel, de csak bámul, le.*

<Ez ön gyilkosság, meg gyilkosság is lehette volna, de ugysem az én tisztem kideríteni, viszont itt nem fogunk ma enni az biztos.>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.08.21. 12:01

(Fila)

A hölgynek és az ifjúnak széles udvari mozdulattal meglengetve jókora kalapját:
- Fila Rosse vagyok, zenész és vándorkomédiás.
Amikor a lovag odaér:
- Elnézésüket kérem, de elszólít a kötelesség. Úgy érzem, hamarosan újra találkozunk.

A lovagnak:
- Persze, semmi gond. Úgy látom egész kis dráma alakul itt éppen. Jó lenne a végére járni.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.23. 20:50

Résztvevõk: Fila

A temetés egy óráig is eltart. Liot atya, Kyel felkentje hosszan, és szépen beszél az elhunytról, a sok jóról amit a váoska népével tett, a szerető apáról, s férjről aki volt, de nem felejtve ki az istenek akaratának megmásíthatatlan mivoltát, a gyász szükségességét, és a szép emlékek megtartásának fontosságát sem. A szertartási litániakor a felállított füstölőszelencékből előbodorodó fellegeket hűvös szellő kapja fel, s lágyan beteríti a kegyeletet lerovó családtagokat, s idegeneket.
A ház kapuja előtt kisebb tömeg gyűlt össze, akiket a erős kapu, és a déli származású őr marcona pillantáésa tartott vissza. A cselédek az udvaron hátul állva hallgatták a pap beszédét, a családtagok pedig a hátsó kertben elhelyezett sírhely mellett búcsúztatták a ház urát. A rokonság nem volt valami népes, mindössze az özvegy, és a lány tette ki. Joey lovag, és Fila pár lépéssel a gyászoló család mögött állapodott meg, az ifú Gonallal együtt.

Miután a ceremónia végetért, s a pap elbúcsúzott távozása előtt, a lovag Filával meghívást kapott ebédre, amit az elhunyt tiszteletére, s a nyári szép időre való tekintettel a szabad ég alatt rendeztek. Miután Filát is bemutatták a jelenlevőknek, s az étkezésre egy kicsit még várni kellett Joey részvétét fejezte ki, s beszélgetni próbált az örvegyasszonnyal.

- Úgy sejtem asszonyom, hogy a többi rokon csak később érkezik a hír hallatán. Talán messzi vidékeken laknak, vagy az is lehet hogy még nem értesültek a tragédiáról? (Joey)
- Nem hinném. Nincs kit értesíteni. A férjemnek nincs...nem volt élő hozzátartozója rajtunk kívül. A szülei régen elhunytak már, igazából én sem nagyon ismertem őket, csak az apjával találkoztam öreg korában. Az anyja sokat betegeskedett, s nem élte már meg azt, hogy beköltözhessen a régi birtokukról. Talán hallottak már róla, hogy a család előző generációja keletre élt innen egy gyönyörű kúriában, amit azóta sajnos az erdő birtokba vett, és a madár se jár arra többet. Testvére pedig nem volt az uramnak, csak mi maradtunk.
Az utolsó mondatra Joey Filára pillant, s szemében egyértelműen kétségek élnek. A dalnoknak eszébe jut a régi birtokon látott festmény. Ott a pince sötétjében egy férfi és egy nő, két fiávol megörökítve az utókornak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.08.24. 16:05

(Fila)

Bólogat, mintha nyugtázná az özvegy szavait.
- Nem történtek furcsaságok az utóbbi időben? Nem tűnt fel idegen alak, vagy történt bármi szokatlan?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.27. 19:57

Az özvegy elgondolkodik egy kicsit, vajon mire is gondolhatsz, aztán mármár azt hiszed rögtön rávágja hogy nem, ajka lebiggyed, de a szeme összeszűkül, és mégis elárul valamit.
- Különös? Igen, azt hiszem elég aggasztó, hogy az uram épp az előtt az éjszaka előtt fogadott fel egy testőrt magának mielőtt meghalt. Egy nagydarab, nyers ember az illető, Ardo a neve. Azóta sem láttuk. Gondolja, hogy ő lehet a háttérben? Elég goromba külsejű férfi...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

Re: Valthagorei Vész [ETK]

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.08.29. 14:28

(Fila)

//Ö, izé, én asszem egyáltalán nem találkoztam vele, igaz? Szóval a neve nem mond semmit nekem.//

- Az valóban érdekes, ha éppen előző nap fogadta fel. És mi lett evvel a testőrrel, feltűnt azóta? Nem állítom, hogy köze lehet hozzá, de talán tud róla valamit.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.29. 21:26

- Nem tűnt fel, de jobb is így neki. Mégiscsak testőr volt, talán megelőzhette volna a balesetet. Az én fájdalmam mély, de az egyszerű halásznépek nem értenék meg, hogy történhetett ez, ha neki az lett volna a dolga, hogy megvédje. Lehet akármilyen jó harcos az illető, felkoncolnák, ha előkerülne. Legalábbis ez az én véleményem, és lehet hogy nem is sajnálnám annyira. -mondja az úrnő kemény hangon.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.08.30. 9:37

(Fila)

- Viszont abból, hogy előző nap fogadta fel, az tűnik ki, hogy tartott valamitől. Nem sejti, mi lehetett az?

* Ha nem ad érdemleges információt, mást nem kérdezek tőle, inkább félrevonulnék, hiszen úgy látom, a lovag tud valamit, amit én nem. *
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.02. 19:35

Résztvevõk: Rouhn, Króner

Mivel a fogadó zárva a kis csapatotok a téren várja be, hogy Kalmon és a pap megérkezzen. Janna unottan piszkálja a körmét, mikor a fogadó ajtaja mégis kinyílik, és egy szőke fegyveres férfi sétál ki rajta. Fekete köpenyt, és kékre festett bőrvértet visel. Társaságában egy angyali szépségő elegáns hölgy, hosszú majdnem fekete haja a fenekéig is leér, s dús fonatba van rendezve. Ruházata kihívó, de nem erkölcstelen, mélybordó ruha, finom fehér kesztyűvel. A hölgy még vált pár szót a férfival, akiben Rouhn Francis kapitányt ismeri fel, majd elbúcsúznak, s a nő visszatér a fogadó belsejébe. Francis pár pillanatig még ott áll, és a csapat felé fordul. Janna fintorogva félrenéz, s megjegyzi.
- Nem akarok vele beszélni, bár biztos tud valamit arról hogy mi történt itt. Legalábbis gondolom azért jött ide, nem azért hogy bedobjon valamit. Látni se birom ezt a gőgös "hűdefontos vagyok" embert! -Rouhn viszont tartozik neki egy beszámolóval, s már van is miről beszélnie.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.02. 19:42

//Jómadár: Tényleg nem találkoztál Ardóval, ai később a nemes úr testőre lett. Ő volt Quator karaktere amíg játszott, a többiek közül csak Rouhn ismeri.//

- Nem tudom mitől is kellett volna tartania, de annyi biztos, hogy itt nem volt senki az ellensége. Erre mindig is ügyelt. Alig egy pár napja viszont idegen járt a birtokon. Nekem azt mondta, azért kell új testőr, hogy legyen aki őt kíséri, és közben a régi -mutat a sötét bőrű férfira a kapunál. - őrködjön itthon. Tegnap este abba az átkozott fogadóba ment. Bár ne tette volna. Fogalmam sincs miért volt olyan fontos találkozni a tulajdonossal, bizonyos Raysaran kisasszonnyal. Meghívást kapott tőle, hoghy látogassa meg, amíg itt van. Az a nő alig van a fogadójában. Csodálkozom hogy egyáltalán megy neki az üzlet. Csak nyáron van itt, egy pár hét erejéig, utána mindig felszívódik. Gondolja hogy ő akarhatott ártani nekünk? Dehát miért...?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.09.02. 22:32

(Rouhn)

A fogadónál a vérnyomokat és a magasban levő ablakokat vizslatva gondolkodik.

<Hmmm, ez egyre kevésbé tetszik. Ha jól vettem ki amit a könyvből olvastak, akkor ez a család elmenekült. Kár lett volna ennyit fáradni ha meg akarta ölni magát, azt még a hazájában megtehette volna. Ez itt nagyon bűzlik>

Ahogy meglátja Francis kapitányt, ocsúdik gondolataiból, az éhsége rövid időn belül a kevésbé fontos gondjai közé süllyedt. odamegy a kapitányhoz, és röviden suttogva beszámol a történtekről, ahol szükséges ott részleteket is elmond.
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.09.06. 19:30

Résztvevõk: Rouhn

A kapitány ígyis megviseltnek látszik, de a hírek valamennyire felderítik.
- Nagyszerű. Akkor ez azt jelenti, hogy a megpróbáltatásoknak, már ami az állatok felkoncolását illeti vége...csak tudnám mi jön még ránk. Rossz híreket, mégrosszabb követi.Nem arra gondolok amit te mondtál most Rouhn. Láttad a hölgyet? Ő Adena, vagyis Raysaran kisasszony, a fogadó tulajdonosa. Kétlem, hogy Landor úr halála fellendíti a forgalmát. Úgy látszik ez a végét jeleni most az üzletnek, és be fog zárni. Egy darabig még itt marad, hogy elrendezze a dolgokat, s megvárja a bátyját is, aki nemsokára érkezik, hogy segítsen neki. Szerencsétlen baleset volt, annyi szent. Noss, mi a helyzet a csapat többi tagjával, akik az ügyön dolgoztak? Hol van Joey lovag, és az a hacos, Ardo vagy kicsoda?

//Gondolom, csak az udvariorkról számoltál be neki, a kísértetről, és a szárnyas erdei lényekről nem. Végülis ő csak ezzel bízott meg. //
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.09.08. 21:10

(Rouhn)

Onnantól hogy azt hallja "Szerencsétlen baleset volt..." a kapitány minden más mondanivalója ködbe veszik, egyre ez a kis mondat viszhangzik a fejében.

<Szerencsétlen baleset. Egy frászt baleset, az embereknek nem szokása csak úgy ablakokon kiesni. Valaki nyilván kisegítette az ablakon. Senkiben sem lehet bízni, kivéve akik velem voltak végig a romoknál és az erdőben. És te kapitány, a te kezed vajon tiszta?>

-Biztos vagy benne hogy baleset volt?

Nem kertel, de közben végig a kapitány szemébe néz, hogy a legapróbb megingást, vagy furcsább villanást is észrevegye, nem lehet tudni kinek mi állt itt érdekében.
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 59 / 63 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63

Vissza: Régi Kalandok...