• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélő Múlt korcsma…

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
251 hozzászólás • Oldal: 11 / 17 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17

Re: Beszélő Múlt korcsma…

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.27. 18:53

(Unnur)

Leül, korgó hassal várja mi kerül elébe. Tökéletes a felhozatal, tömi is a fejét s egy büffenést is becsúsztat evés közben, ami tudvalevőleg nem nőies minden körben, talán csak a dzsadoknál. Mikor Timó is leül, kezével megkocogtatja a fejét és vigyorog.
-Mit ünnepel?-kérdezi, mert ez a fesztivál dolog homályos. Közben eszik tovább.
-Nem tudom-néz a paplovagra. Semmit se ismer a városból.-Én sose jár itt, nem tudom mi fontos nézni és mi nem.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.27. 19:08

/ Unnur /

* Aurin veszi át a szót, s kifejti a fesztivál lényegét.*

- Ahogy már talán mondtam a tavasz eljöttét, a dalnokokat, a szépet, a jót, a zenét, az élet szépségét ünnepelik ilyenkor meg Erigowban, s szerintem ebben az időszakban legjobb helyek a fogadók, hol a dalnokok mérik össze tudásuk. A tereken felállított emelvények környéke, hol mutatványosok kápráztatják el a közönséget. Lehet ott vetélkedni is. Öklözni, birkózni, szép kis jutalmakért. * Merül bele a lovag, s rád kacsint, úgy hogy Timó ne vegye észre, majd elmosolyodik büfögéseden. * Egészségedre! Na, mit szeretnél?! * Szavai közben a törp is büfög egy oltárit, s elmosolyodik rőt szakálla alatt, majd kissé elgondolkodva megszólal* Unnur! Kár hogy nem ismertelek meg hamarabb!? Jó kis mókákból maradtál ki! Ugye Airun!? * Néz a lovagra, s látod a törp felcsillanó tekintetét.* Régebben jó pár marhaságban benne voltam én is! *Tekint a pult mögötti falra, hol egy hatalmas fejsze van felfüggesztve.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.08.27. 19:09

-Életemben nem kaptam még ennél nagyobb ajándékot- mondja Merrynek arra már nem is gondol hogy nem is ő gyógyította meg.
-Ez itt egy kis afféle ütős ital. Foglaljunk helyett amott - Mutat a dartonitáktól kissé távolabb lévő pult részre<elég rossz emlékei lehetnek az öregnek ha enyite borus a hangulata >.Arre felé tereli a lányokat majd ő is leül.Meghúzza az üveget majd a lányok felé nyújtja / ha esetleg talál üres kupát akkor abba tölti- mértékkel.Kortyokban issza az italt.Nem sokat csak pont eleget iszik.
Amikor már elég részeg táncra kéri a két lányt. Nem igen tud táncolni de ez eme önfeledt hangulatban nem igazán érdekli.
Ha a lábi feladják leül a cimballomos mellé ha akkor még ott van és dalolni kezd amit szintén nem űz valami fényesen.

// Bocs hogy leléptem kis időre . A szintlépést hamarosan megcsinálom//
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.27. 19:17

(Unnur)

-Mért, most öreg vagy?-méregeti a törpöt, hogy az nosztalgikusan nézi a fegyvert.
-Vereksz az Unnurnak könnyű-dülleszti ki formás kebleit a lány büszkén.
-Most van tavaszünnep?-kapja fel váratlanul izgatottan a lány a fejét.
<Ilyenkor mentünk el a nomádokhoz! Nagy tüzet raktunk, nem egyet, ittünk, ettünk, táncoltunk, s aztán henteregtünk férfiakkal!>
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.27. 20:44

/ Lorin /

* A két hölgyemény szíves örömest követ téged, majd helyet foglaltok Ruelék asztalától nem messze egy kisebb kör asztalnál. A két lány egyre jobban méreget téged. Érzed rajtuk, hogy ők szeretnének még az este folyamán elszórakozni veled. A kocsma hangulata egyre magasabb fokra hág. Meghúzzák a nőcik az általad eléjük tett rövidet, s reakcióik. A köhögés, lélegzet visszatartás, a levegőhiány. Mery kezével legyezni kezd, s elhaló hangon megszólal.*

- Huhh.. Ez kissé erős! Mi maximum likőröket szoktunk inni! * Ekkor valami felszólalás szerűt hallasz a tánctér felől. Egy fiatal, jóképű idegen azt kezdi ecsetelni fennen hangon, hogy Alborne minden Istenek felett áll, s a többi csak kis miska hozzá képest. Kijelentésére reagálni sincs időd, de a mellettetek lévő asztalnál ülő Ruel már „válaszol is rá” a maga módján. *

- Tanuld meg, hogy Dartonnál nincs hatalmasabb Istenség! * Majd szavait megerősítvén, felkapja a hatalmas tölgyfaasztalt, s az ifjú felé vágja, hatalmas kavalkádot okozva ezzel. Az asztal elsöpört négy embert, plusz az ifjút. Látod komolyabb sérülések is keletkeztek. Ruel viszont imbolyogva felkel székéről, s átgyalogol az asztalon, mely lapjával lefele az ifjú, „nagyszájú” mellkasán állapodott meg. Rá tekint, s elmosolyodik, s részeges hangján megszólal.*

- Istenem tárt karokkal vár Shandinban ficsúr! * Mind ezek után kibotorkál az ivóból, meg sem hallva a Fejszés szitkait. Kimegy a hátsó udvarra a lovag, s leheveredik aludni a kút mellé. Timó pár ember segítségével leemeli a törött lábú asztalt a férfiakról, majd a sérülteket kihordják a fogadó elé. Felcseré szalaszt egy inas félét, s a visszatértében bejelenti:*

- A buli mára befejeződött! * Rendtársad, ki eddig üveges tekintettel ámulta a történteket, hozzád lép, s levágódik egy szabad székre.*

- Látod Lorin hukk! Lököttek ezek a dartoniták! Azért j harcosok, még ha gond is van a fejükkel! Igyunk Arelre! *Kacsint rád Fileppió*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.27. 20:45

/ Unnur /

* A törp szemei elkerekednek, de utána vesz egy mély levegőt, s belekezd.*
- Még, hogy öreg vagyok?! Hisz alig töltöttem még be a 400 esztendőt, te lány! Erő az van bennem. A fejszét még beletudnám mártani jó pár ork testébe! * Döjfösködik a törpe.* Tudod, azonban a sok kaland, küldetés után nem árt kissé lenyugodni! Megunja mindenki egyszer a vándor életet, a hontalanságot! Bár ezt pont nektek mondom!? *Mosolyodik el, s körbe tekint rajtatok. * Airun, te szerintem még élsz Ynevet fogod járni! Unnur, te meg még csak most kezded felfedezni a kalandozók néha örömteli, néha fáradságos, de izgalmakkal teli életét! * Ráncolja össze kissé homlokát, majd folytatja.* Igen, mi így ünnepeljük a tavasz eljöttét! Ünnepekkel, muzsikával, kikapcsolódással! Felétek nem ünneplik a tél multát te jááány?
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.08.27. 21:17

(Lorin)

A lányok méregetésére ő is elkezd gondolkodni és benne lenne még egy kis mókában.
<Na már értem Timó miért nem kedveli a Dartonitákat ! Makacsok és harciasak de azért enyire nem kellet volna elbánni szegényfiúval...Hmpf.> jót mosolyog a látottakon hiszen tudja ha a Dartonita nem avatkozik közbe akkor ő teszi meg persze valamivel gyengébb kivitelezésben.
- Nos még nem láttam őket harcolni mármint olyna harcban ahol nem csak asztalokat kell dobálni de hiszek szavaidnak.Úgyám igyunk Arelra!- ismét egy jót húz az üvegből és valószínűleg mára az utolsót. Mikor Ruel elviharzik odalép a szerencsétlenól járt fiúhoz és megvizsgálja nem történt e nagy baja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.08.28. 15:49-kor.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.27. 22:25

(Unnur)

-Mi? Négy tucat?-s Unnur kacarászni kezd. Számára a 400 felfoghatatlan szám, csak tucatban mondott egy sokat.
-Szakállad van, te vanni idős Szakáll.De talán még tud harc, mert csinál kajabálás és mész erősen-véli.
-Kalandozó? Nem-legyint komoran-Lány ki elmegy hazulról-pontosítja helyzetét. Ám kellemesebb téma adódik: az ünnep:
-Ha van tavasz, mi nők elmegy nomádok. Csinál nagy tűz, sok tűz, isz, esz, s táncol meztéllen s aztán ha erős a fejben az ital s nem van éhség, választ szép férfi és csinál szerelem hajnalig. Csak felnőtt nő megy nomádok, gyerekek s öregek nem s azon harcos nők akik nem szeret férfi vagy nem akar menni.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.28. 16:52

/ Lorin /

* Az arelita is belekortyol italába, de látod rajta, hogy már nem nagyon kellene neki innia, majd az egyik lánnyal próbál szemezni. Történetesen Vieliaval, nem sok sikerrel, hisz a nő is észrevette, hogy a férfi gatya részeg. A dartonita „műve” után odalépsz a földön fekvőkhöz, kikről pont most emelték le az asztalt, s látod, hogy a legrosszabbul az ifjú járt, ki ama „ kijelentést” tette. A szőke srác eszméletlenül fekszik. Végigtapintod mellkasát, s érzed legalább két bordája eltörött, s jobb keze is kicsavarodva lóg mellette. Timó rád tekint, majd megszólal.*

- Túlélik! A másik négy csak könnyebben sérült, s ezt a ficsúrt is összetákolják az ispotályban szerintem. Hozattam egy szekeret, arra kellene segíteni feltenni őket. Utána pedig ahogy mondtam vége mára a bulinak, s arra kérnélek, hogy Fileppio barátunkat is vezesd már fel szobájába, hisz ahogy látom neki is lőttek mára! *Kacsint rád a törpe.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.28. 16:54

/ Unnur/

* Fejszés kissé értetlenül tekint reád, mikor a négy tucatról beszélsz, majd kihúzza magát dicsérő szavaid hallatán, valamint jót mosolyog miközben a tavasz ünnepét ecseteled.*

- Először is! A négy tucat az 48, én nem négy tucatot, hanem közel 34 tucat évet éltem már! * Mosolyodik el, majd folytatja. * A szemed pedig jó, ahogy látom! *Kezd bele az öndicséretbe.* Tudod, egy jó kocsmáros rendet tart a fogadójába. Főleg én! Jó párszor én magam voltam a Beszélő Múlt kidobója is, hisz muszáj volt. Képzeld, volt oly este, mikor hat matrózt kellett egyszerre eltávolítani! Sikerült! *Kacsint rád a törp.* Ruelnek, meg neked az a szerencsétek, hogy ismerem Airunt, s az ő ismerősei az enyémek is! * Mér végig a falatozó lovagon, majd közelebb hajol, s odasúgja.* Tisztelem ezt az embert! Sok slamasztikából kihúzott annak idején, de ne mond neki, el ne bízza magát! * Aurin rátok tekint, s megemeli szemöldökét.* Mit pusmogtok? *Néz rátok kérdőn.* Én itt jóízűen falatozgatok, s ti meg sugdolóztok!? Fejszés! * Szólal meg dölyfösen a dartonita.* Remélem nem a kis titkainkat teregeted pont ki! * Mosolyodik el a lovag, majd rád tekint.* Mit mondott ez a vén csibész Unnur!? Tudod mit! Nem is érdekel! Az már sokkal inkább, hogy mily furcsán ünneplitek a tavasz eljöttét. Ha, jól értelmezem ott vagytok egész évben egyszer férfival? Mi van utána az év többi napján!? * Kacsint a törpre, hogy most „vidám” rész következik.* Egymással, vagy magatokkal játszotok!? És tényleg! Mi van akkor, ha fiúgyermek lesz eme rövid frigy gyümölcse!? Mit tesztek vele, velük, ha a táborotokban, ahogy értelmezem, csak nők lehetnek!? * Tekint rád kérdőn Aurin.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.28. 17:11

(Unnur)

Ha eszesebb nő lett volna, rájön, hogy 4 tucat kevesebb mint 34...de neki már a 4 tucat is a sok kategóriába esik, így nem számol utána. nem is tudna. S megint nem vette észre, hogy a paplovagot hol Aurinnak, hol Airunnak hívják. Neki ez a betűcsere fel sem tűnik úgy igazán :)
-Azt beszél, hogy neked van nagy arc-jelenti ki mosolyogva Unnur. Amit félig így is gondol a lány, ha jól meggondoljuk! :D
-Ha nincs ünnep, ritkán keres nomádok. Csak ha kell bőr, csereáru-magyarázza Unnur-vagy ha jön sok meseférfi karddal és mi kinevet s leöl őket-mondja magabiztosan és elégedetten.
-Ha nincs ünnep, mi vigyáz falu, vadász, gyereket nevel, él mint maga úr, harcol egymás aki akar, s sosem pihen, nem jó a kövér nő vagy aki gyenge. Barátnőm és én néha kilovagok védeni határok s ha talál nomád, kicsit kerget őt-kuncogott-s ha volt szép, akkor megöleltük.
A játék egymással obszcén jelentéstartalma neki nem jön át, nem ismeri a burkolt célzást. Ha emrelinül mondta volna a férfi, akkor sem, ebben az értelemben nem használják a kifejezést. :)
-Ha fiú jön, két út van: nevel őt de mint mi szolga ki ugrik ha mi mond valamit. Az a jó férfi, ha azt tesz amit nő mond s nem beszél ha mi nem akar-bólogat hozzá, nem zavartatva magát, hogy erős maszkulin jegyekkel és jellemmel bíró társaságnak ecseteli ezt a férfi számára kissé megalázó helyzetet.
-Másik út, hogyha fiú erős és szép fiú, azt adni papnőnek. Ő, ha jön idő, ad a fiú Földanya-s hogy érzékeltesse miről van szó, megmarkol egy kléást s beleszúrja élveteg fejjel a cipójába, szemléltetve a feláldozás rituáléját.
-Anyám mesél, én nővér apa nem nomád. Az buta volt, azt hisz mi csinál vele mindig jó, de fogyva a hold nők elkap ő és megszúr s monda Földanya, "Vidd őt, idd a vérét, s emlékezünk mit te mond! Mi úr mindig, mi igaz nők, mi ura a világ s ahol lak, az világ közepe, s te vagy legnagyobb Földanya!"-mondta elkomolyuló arccal.
Majd vállat von, gyorsan váltva:

-Na ez lesz két út fiúgyerek. Szerető sose soká, csinál belőle sündisznó-harapott bele a sajtjába.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.08.28. 17:48

(Lorin)

Fillepio próbálkozásán mosolyog egy jót.

A törp kijelentése után viszatekint Filepióra aztán a igazat adva a törpnek bologat egy kicsit.
-Segítek feltenni ha gondolod de azért elég csúnyán néz ki.-mutat a pórul járt ifjú karjára.-Ha gondolod megpróbálom meggyógyítani és akkor szegény ficsurnak sem maradnak rosz emlékei a fesztívált illetően.<mégha a többi isten ellenére dicsért egyett akkor sem érdemli meg ezeket a súlyos sebeket.>
Várja a törp válaszát és közben tovább vizslatja a sebesültet.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.28. 18:17

/ Lorin /

* a törpe végigméri maga is a fiú sérüléseit, majd bólint.*

- Rendben van! Ha, tudsz segíts rajta! Hol tudnád ezt megtenni?! A konyha most elég üres az megfelel!? * Emeli meg hóna alatt a srácot, s válaszodat meg sem várva, behúzza a konyhába. Segítségeddel, felteszitek az asztalra, majd a törp magatokra hagy, hogy intézkedjen a többi sebesült elszállításáról és a kocsma kiürítéséről.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.28. 18:18

/ Unnur /

* a törp leesett állal hallgatja mondandódat. Néha hümmög, néha elkerekednek szemei, s szemöldöke is megemelkedik.*

- Az nem semmi Unnur! Tiszta nőuralom! Férfi nincs, vagy rabszolga! Hát akkor értem már, hogy mire föl volt a tegnapi kitörésed! Megláttál két megalázkodó lányt, s nyomban „rendre” akartad utasítani őket!. *Szavai után elcsendesedik, s hallgatja tovább mondandódat. Látod, hogy a „második” verzió a férfiakkal kapcsolatban egyáltalán nincs ínyére, s miután befejezted kifejtésed enyhén dacosan, Aurinra pillantgatva megszólal.*

- Álljunk csak meg!? Te azt mondod itt nekem, hogy embert áldoztok Istenednek!? Héj ezzel ne dicsekedj szerintem erre felé! Itt északon, s Erigowban is halál vár arra, ki embert áldoz bármely Istenség oltárán! * Tekint szúrósan mélyen ülő szemeivel rád, de Aurin átveszi a szót szerencsére.* Igaza van Timónak! Erre fele tényleg tiltott dolog az emberáldozat! Unnur sok mindent kell még tanulnod a mi kultúránkról, ha nem akarsz bajba keveredni, vagy kínpadon végezni! Azért remélem bár mi is történne te nem áldoznál élőt a te Földanyád oltárán! Igaz!? *Kérdez rád a dartonita.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.28. 19:24

(Unnur)

Lassan leteszi a sajtját:
-Én vallás, én szokás. Én se mond teneked, ne csinál ima te Darton te se mond nekem, hogy egy évben egyszer ne adni férfi vagy fiú Földanya-néz komolyan Aurin szemeibe aztán a törpére.
-Aki monda nekem ne, az elveszít orra. Erigow nem tudja mi a jó és helyes és a rend de én tud-s bár ez öntelten hangzott, Unnur ezt úgy hitte ahogy van. Még ha hitbéli életén akkora rovás is volt, hogy azért odahaza neki nem kevesebb mint halál vár. Igaz, inkább a papnők áldoznak férfit, komoly esetben egy nem papnő is megtehette.
Büszkén feláll:

-Ti folyton beszél, csinál Unnur ez, mert itt így a rend, beszél Unnur így, mert itt ez a rend, de senki soha nem kérdez, Unnur, ti hogy csinál, Unnur, ti hogy beszél, mi te kultura, mi te rend csak mondani az rossz, bűn, nem tetsz ha mégis kérdezni és én válaszol!-csapott az asztalra, állát felszegte.
-Én tudom mi helyes én éltem, s nem érdekel itt mi helyes!-kiáltott fel konokul.
-Te büszke te ház (mutatott Timóra), te büszke te Darton (mutatott a paplovagra), én büszke én kultura és nép!-fonta össze karjait a lány.
-Kérni bocsánat. Most.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
251 hozzászólás • Oldal: 11 / 17 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 17

Vissza: Erigow