• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vonító Dalnok Korcsma

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 21 / 25 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Re: A Vonító Dalnok Korcsma

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.12. 20:24

/ Venge, az arctalan mester /

* Mindketten elindultok a fogadóba. Messziről halljátok a bentről jövő muzsikát, melyet az ifjú dalnok szólaltat meg lantján. A tömeg ujjong, s hatalmas ricsaj hallik ki az ivóból. Ti azonban Venge szobájába léptek. Bent Frankó ül egy széken, s komoran néz rátok. *

- Foglaljatok helyet! * Szólal meg csendesen, majd az ágyra mutat. Felkel székéről, átadva azt Mestinek. Felkel, fel, s alá jár, megvárja még „kényelembe” helyezitek magatokat, majd belekezd.*

- Először is! Hoztam pár dolgot, mivel leplezni tudjuk magunkat, de előbb másról kell beszélnünk. Ulcus nem került még elő. Jó lenne megtudni, hol lehet!? Lassan késő délutánra fordul, s ő még sehol. Remélem jól van?! Őt kutatjuk fel elsőnek. Remélem mi hamarabb megtaláljuk?! A másik dolog. Az Anthon Vitorlája kocsma környékén kell szétnéznünk, kutakodnunk, hátha rábukkanunk Khirrad nyomára. Nem lesz egyszerű feladat. Biztos vagyok benne, hogy felkészült ő is erre a lehetőségre, s árgus szemekkel figyelik a gyanús egyéneket. Ezért gondoltam arra, hogy bevetjük a titkos fegyverünket! Mi az?! *Mosolyodik el.* Hát te Mesti! Igen, te. A fene sem gondolná, hogy pont egy vak embert küldene bárki is nyomozni, kémkedni. Hát én fogok! Ha, jól tudom nektek. Bocsáss meg a kifejezésért, vakoknak más érzékeitek veszik át a főbb szerepet, mivel a látásotokra nem tudtok támaszkodni. Jól gondolom?! Szagold csak meg ezt! * Átnyújt Mestinek egy zsebkendőt. Arctalan mester, te beleszagolsz, s átható rózsaillatot érzel.* Ez Khirrad kedvenc parfümének illata. *Folytatja Frankó beszédét.* Szerinted felismernéd, ha egy bűzös lebujban megéreznéd?! * Kérdi a dalnok tőled, majd Vengéhez fordul.*

- Venge! Neked más feladatot szántam! Először is átalakulsz fiúvá! * néz rád a dalnok csillogó tekintettel.* Átalakulsz, s az utcán kutakodsz az ellenség nyomait kutatva. Véleményem szerint az lenne a legjobb, ha az Anthon Vitorlája környékén bóklásznál, s ha Mesti kijönne onnan, vagy jelezne számodra, hogy felismerte Khirradot, követnéd őt, vagy az embereit. Nem veszélytelen feladat, de vállalnunk kell a kockázatot! Én addig felkutatom Ulcust, s miután megtudtam mi van vele, azonnal utánatok megyek, s felveszem veletek a kapcsolatot! * Fel, s alá járkál a bárd a szobában, majd megáll egy pillanatra. Venge te látod, hogy koncentrál, majd pár pillanat múlva folytatja.* // Mesti. Egy hangot hallasz elmédben. Frankó hangját: - Üdv tiadlani! Felvettem veled a kapcsolatot! Ha bármi van, keres nyugodtan eme formában! //

- Érthető minden?! Van esetleg kérdésetek, vagy valami ötletetek!? Nyugodta mondjátok el, hátha jobb tervet tudunk összehozni!
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.12. 23:25

Ulcus

Sietős léptekkel halad a vonitó dalnok felé miközben figyelmesen probál figyelni,lehet,hogy figyelik,főleg ha tisztában vannak azzal,hogy milyen zsufolt is az alborne csillaga...Nem gondolta át eléggé a fiúval kapcsolatosan a tervét és lehet,hogy most ez a fiú éltébe kerül majd,de mind ez mellékes számára,sokkal léynegesebb,hogy ha egy tapasztaltabbat küldenek utána és nem szurja ki,akkor az ő életébe kerülhet.
Amint belép a fogadóba körül néz és rögtön a pultos felé siet.

-Beszélnem kell a dalnokkal.Mondja merre van?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Schinter 2007.08.13. 17:36-kor.
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.13. 0:03

/ Ulcus /

* Belépve a fogadóba rengeteg embert látsz, a színpadon idege, ifjú dalnok játszik lantján. Frankót, s Vengééket nem látod sehol. Viszont Eryna, valamint Fator ott szorgoskodnak a pult körül. Tőlük megtudod, hogy Frankóék a lány szobájában, mármint Vengéében vannak Mást is észreveszel. Az eddig veled szemben távolságtartó pultos örömmel fogad téged, s valami megnyugvás ül ki arcára, hogy „egyben” láthat.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.08.13. 6:16

Az arctalan mester.

A dalnok utasításának engedve helyetfoglalok.A széken. Majd végig halgatom a mondandóját.Mikor engem nevez titkos fegyvernek allig észrevehetően bele remegek az örömbe. <Én mérhetem az első csapást!!> A végén az üzeneten kicsit megütközök. De nyugodtan bólintok.Mikor befejezte mondandóját én emelkedek szóra:

-Az illatot felismerném nagy valószinűséggel ha elég közeltudnék férkőzni. A terved buktatója szerintem az álarcom. Mivel mindig ezt mutatam a külvilágnak. És aki látott nélküle az ellenségtől már halott. Valószinűleg ebben keresnének. Ám ha leveszem talán még elmegyek vak koldusnak is nem?

Kérdem miközben leveszem a maszkom. A másik kezem kéregetően előrenyújtom és begörbítem a hátam.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.08.13. 17:18

/Venge/

*Először teljes odaadással és komolysággal hallgatja a dalnok beszámólóját és terveit.
Látszik rajta, hogy tökéletesen egyetért az elhangzottakkal.
A mestinek szánt szerep hallatán helyeslően bólogat - a vak harcos "alakítása" kimondottan tetszik neki.
Amikor viszont Franko az ő átalakulásáról kezd beszélni, előbb csak mosolyog, de végül nem tudja visszatartani: kipukkad belőle a jóízű nevetés.*

- Jajj, Franko...hát nézz már rám! - *simít végig öltözékén* - Szerinted hogyan lehetnék még ennél is fiúsabb? Nadrág, ing, saru, a köpenyem az ágyon. - *int kezével a sarok felé, majd a helyzethez nem nagyon illő pajkossággal nyelvét ölti barátjára.
Utána azonban rögtön elkomolyodik, és szinte felnőttesen kezd beszélni:*

- Tudod, helyeslem az ötletet, hogy kószáljak, nézelődjek az Anthon Vitorlája környékén.
Csakhogy van egy kis gond ezzel. Nem...nem a ruházatom. Inkább a kinézetem, az arcom. Hiszen épp te mondtad,hogy mennyire hasonlitok édesanyámra. Messziről kiszúrnának, lebuknék, és lebuktatnám a többieket is. Ezzel kellene kezdeni valamit. Te biztosan ki tudsz találni valamit.

*Miután ezeket mind egy szuszra elhadarta, félrebillentett fejjel, várakozva néz a dalnokra.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.13. 17:54

/ az arctalan mester /

* A bárd bólint „ötletes” kérdésedre, melyet szavakkal is megerősít.*

- Igen! Így sokkal élet hűbben tudod alakítani az elárvult koldust! Remélem nem fájó eme kérésem számodra!? Sejtem, tudom, hogy azért takartad eddig, hogy ne lássák az emberek sajnálatosan megroncsolódott arcod, de ha mondhatok ilyet. Nekünk pont ez kell most! * Majd Vengéhez fordul*

/ Venge /

* Elmosolyodik a bárd, majd belekotor zsákjába. Új, de kopottas öltözéket vesz elő. Hasonlókat, mint a tiéd, de kissé jobb állapotúakat, valamint egy kis kalapot. Előkerül még pár festék, púderszerű is. Rád néz és végigmér. *

- Úgy kimaszkírozlak te nő, hogy Fator sem mondja meg, hogy te vagy az! * Kacsint rád a dalnok, ekkor valaki kopogtat.*

/ Ulcus /

* A fogadóstól megtudod, hogy Venge szobájában vannak Frankóék. Habozás nélkül áthaladsz az ivón, majd a folyosóra lépsz. Veszel egy mély lélegzetet, s bekopogsz az ajtón. Bentről Frankó hangját hallod.*

- Nyitva! *Te lenyomod a kilincset, s belépsz az ajtón. Megpillantva a zsákjából kipakoló dalnokot, az ágyon ülő Vengét, s a széken helyet foglaló,, maszkjától megszabadult harcost.*

- Üdvözöllek Ulcus! * Töri meg a néma csendet Frankó.* Örülök, hogy újra, épségben láthatlak! Merre kóboroltál eddig, ha nem vagyok indiszkrét!? *Tekint rád zordan a dalnok, de hangján hallatszik, hogy nagy kő esett le szívéről.*

/ Venge, az arctalan mester /

* A kopogtatásra, Frankó szólal meg.*

- Nyitva! * Mind ezek után Ulcus lép be az ajtón, s pár pillanatnyi csend után a dalnok kérdez rá eddigi távolmaradására.* // Lásd fentebb//
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.08.13. 18:36

/Venge/

*Amikor Franko kotorászni kezd a zsákban, és előszedi a festékeket, tégelyeket, porokat, a lány hátrahőköl.
A dalnok ajánlatát nem fogadja valami lelkesen.*

- Hmmm...hogy te...engem? Na neee! Azt azért már mégse kéne. Mi vagyok én: bohóc?
Egyszer láttam a vásártéren egy olyan bolondos alakot, annak volt kimázolva mindenféle színűre a képe. Nem gondolnám, hogy attól kevésbé feltűnő lennék, amit te az arcomra kensz.

*Sűrű orrvakarás közben erősen gondolkodik, majd felcsillan a szeme:*

- Megvan!!! Kérjük meg Erynát...szerintem ő sokkal jobban ért az ilyesmihez.
De egyet már most kijelentek: ha valaki is...csak egy picit is...nevetni mer rajtam, az megnézheti magát, meg a dagadt bokáját is utána...grrr...

*Dünnyög még valamit az orra alatt, amit senki se ért. Viszont már látszik rajta, hogy beadta a derekát - végülis komoly dologról van szó, áldozatokat is kell hozni.

A morgást végleg abbahagyja, mikor meghallja a kopogást, és meglátja a végre előkerült Ulcust.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.13. 22:07

Ulcus

Benyit az ajtón és kérdőn néz a szobába levőekre majd a dalnokon állapodik meg.

-Válthatnánk néhány szót?Külön...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.14. 13:09

/ Venge /

* Frankó elmosolyodik kijelentéseden, majd hozzád lép, s lassan mondani kezdi.*

- Venge! Bízz bennem! Nem leszel te bohóc, s mosolyt sem fogsz csalni senki arcára! Ígérem, s tudom, hogy egy fiú lesz belőled, mire elhagyod eme szoba falait. Csináltam már ilyet, nem egyszer! Majd, ha időnk lesz rá megtanítalak téged is eme egyszerű, de nagyon hasznos dologra! Rendben?! *Kacsint rád a bárd, majd utána lesz a fentebb leírtak alapján Ulcus „belépője”*

/ Ulcus, Venge, az arctalan mester /

* A dalnok rád tekint, majd egy pillanatig elgondolkodik kéréseden. *

- Hmmm… Szerintem jobb lenne, ha a többiek is hallanák, amit megtudtál!? Mi itt már megbeszéltünk sok mindent. Azt is, hogy Venge is és Mesti is benne van abban, hogy felgöngyölítsük ezt az ügyet! Több okból kifolyólag is! Van, kinek személyes ügy! *Tekint Vengére. * S van, kinek, szerintem mindanyiunknak az életünk függ tőle! Aki részese volt a reggeli rajtaütés kihárításának, az közvetlenül, vagy közvetve veszélyben van! Téged is beleértve. Így, a többiek már csatlakoztak ahhoz, hogy végére járjunk az ügynek! Legfontosabb dolgunk, hogy kiderítsük mi a helyzet a maradék toronival, kik jelenleg itt vannak Erigowban. Annyit már megtudtunk, még te távol voltál, hogy Khirrad, eme fejvadász csapat feje megérkezett városunkba. Valahol az Anthon Vitorlája környékén bérelt egy lakást, vagy házat, de pontosan nem tudjuk, hogy hol. Pont mielőtt érkeztél beszéltünk a részletekről. A tervünnk az, hogy Mesti, mint vak koldus becsücsül Anthon Vitroljába, s ha megtudja Khirrad kilétét értesít minket. Venge, s jómagam a fogadó körüli utcákat, tereket járjuk be az ellenség nyomait kutatva. Ha véletlenül mégis a fogadóban bukkannának fel, s nem ott szálltak meg, akkor Mesti jelzésére, mi vennénk át az onnan kilépő Khirradot, vagy valamelyikemberét, akit épp felismertünk, s követjük búvóhelyükig! *Néz körbe rajtatok Frankó, majd Ulcus felé fordul.* Tudom, hogy te Wrokhord likvidálására lettél felbérelve, de velünk tartanál eme veszélyes küldetésben? Ja, és a végén lerendeznénk a béredet! Mit szólsz hozzá harcos? Valamivel ki szeretnéd egészíteni tervem, vagy bármelyikőtöknek van valami jobb ötlete, hogy tudnánk annak az állatnak a nyomára bukkanni, még ő nem bukkan a mi búvóhelyünkre?! * Tekint a csapaton körbe.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.14. 14:08

Ulcus

Elgondolkodik majd végigméri a lányt és a vakharcost.

-Rendben,akkor Khirad likvidálása után elszámoljuk a pézügyeket.Ami azt illeti ma este fog találkozni Khirrad és feltehetően 3 testőre egy fiúval az Antoh vitorlájában.Azzal viszont nem értek egyet,hogy a lány is velünk jöjjön...A fogadóban láttotak alapján harcban nem tudja megvédeni magát és ez csak hátraltatna minket főleg ha személyes ügyről van szó...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.08.14. 19:55

Az arctalan mester.

Miután leemeltem a maszkomat. Csendben halagtom az eseményeket. < Nem csak nektek személyes ügy. Hehhe.> Mikor Uclus elmondja a fejleményeket végre kifejtem a véleményem:

- Uclus mivel Vengének ez személyesügy úgysem tudnánk itt tartani. Akkor meg már jobb ha nekünk segít amenyire tud.

Jelentem ki határozottan és idéglenesen visszaemelem a maszkom az arcom elé.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.14. 23:06

Ulcus

-ha nem tud kellő segitséget nyújtani és a harcban sem tudja megvédeni magát,akkor csak hátraltat minket a segitség helyett.De kérdezzük meg tőle,hogy vajon miben is tud segiteni....

És a tekintetét a láynra emeli várva a választ.
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.08.15. 18:28

/Venge/

*Ulcus kérdésére felvonja szemöldökét, majd értetlen arccal feleli:*

- Úgy látszik, elkerülte a figyelmedet, amit Franko az előbb neked is mondott.
Felfrissítsem az emlékezetedet? Megpróbálhatom elismételni, talán szó szerint is menni fog:

"A tervünk az, hogy Mesti, mint vak koldus becsücsül az Anthon Vitorlájába, s ha megtudja Khirrad kilétét, értesít minket. Venge, s jómagam a fogadó körüli utcákat, tereket járjuk be az ellenség nyomait kutatva. Ha véletlenül mégis a fogadóban bukkannának fel, s nem ott szálltak meg, akkor Mesti jelzésére, mi vennénk át az onnan kilépő Khirradot, vagy valamelyik emberét."

*Lemondóan legyint, aztán int az álarcos felé: *

- Ugyan, Mesti, hagyd csak...

*Morcosan néz Ulcusra, majd vállat vonva hátat fordít az egész társaságnak. Eltűnődve bámul ki az ablakon egy darabig, kis idó múlva visszafordul Frankohoz:*

- Az az érzésem, hogy nagyon nemkívánatos személy lettem én ebben a társaságban. Bocsánat, hogy ennyi gondot okoztam.
Talán igaza van kardos hősünknek: egy lányra soha, semmilyen körülmények között nem lehet számítani - csak hátráltatja a bölcs és ügyes felnőtteket.
Nem úgy, mint ő, mikor a pulton ülve, lábát lóbálva kivárta, hogy mi lesz a harc vége az ivóban. Én legalább egy széklábbal próbálkoztam, ha más már nem akadt.

*Szomorú tekintettel az ajtóhoz megy, és kilép a folyosóra. Mielőtt becsukná maga mögött, tompa hangon még visszaszól:*

- Megyek Erynához, segitek mosogatni. Mindenki tegye azt, ami az ő dolga...gondolom, ez igy helyénvaló...
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.08.15. 23:27

Ulcus

Kicsit sem huzza felé magát azon,amit a lány mondott.Tudja mindenki az igazságot és amugy is még kis lány...hát még egy okkal több,amiért nem kellene jönnie...Miután kiment a dalnok és a vak harcos felé fordul.

-Este mindenkép megláttogatom Antoh vitorláját.
Dalnok,emlitette,hogy ha szükség lesz rá tud még embert szerezni...Nos Khirrad és 3 testőre ellen szerintem szükségünk lesz némi segitségre...Elmentem készülödni...

//
Lenne néhány kérdésem:
Mennyire türik meg a toroniakat itten?-gondolom semmenyire :D
Mennyire jellemző rajzolat lehet az a 2 egymásba tekergöző kigyó szimbolum a toroni kultúr körre?
//
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.08.16. 16:46

/ Venge, Ulcus, az arctalan mester /

* Frankó csendesen hallgatja a vitátokat, majd mielőtt Venge távozhatna megszólal.*

- Na, itt fejezzétek be! Történt, ami történt, volt ami volt, de össze kell tartanunk, mert másképp elbukunk! Értitek!? *Emeli meg kissé hangját. * Elbukunk, ha nem dolgozunk össze, hanem átmegyünk személyeskedésbe! Szükségünk van Vengére! * Fordítja a tekintetét Ulcusra. * Ahogy te is mondtad minden segítő kézre szükségünk lesz ahhoz, hogy legyőzhessük Khirradot és díszes társágát! Érthető vagyok?! *Majd az emelkedett hangvételű monológ után csendesebben folytatja.*

- Ha jól értem Ulcus, akkor Khirrad ma este találkozni fog valakivel az Anthon Vitorlájában!? Ez teljesen más fényben tünteti fel az egészet. Akkor nem kell keresnünk, hanem pontosan tudjuk, hogy hol lesz. * Fogja megint töprengőre.* Akkor a terv úgy módosul, hogy Mesti a kéregető vakot alakítva bent lesz az Anthon Vitorlájában, meg te is Ulcus. Bent fogjátok figyelemmel kísérni a történéseket, majd jeleztek, ha elindultak kifelé a kocsmából. Mi Vengével kint leszünk, s várjuk a jelzést. Miután jeleztetek, s ők elindulnak, mi követjük őket a búvóhelyükig. Esetleg ti is, de azért ne mindannyian, mert az enyhén szólva is feltűnő. * Néz körbe rajtatok a bárd, majd folytatja.* Szerzek segítséget, de addig felesleges még nem tudjuk, hol szálltak meg pontosan. Addig elegen vagyunk így négyen. Majd mikor rajtuk ütünk csatlakozik hozzánk pár jó barát. *Kacsint, s elmosolyodik a dalnok.* Kérdés!? Hozzáfűzni való?! Ha, nincs akkor készülődjetek! Venge, te meg maradj! Hisz most következik a nagy „átalakulás”! * Néz rád Frankó enyhe csalafintasággal tekintetében.*

// A toroniakat egyetlen északi országban sem kedvelik igazán. Az egybefonódó kígyók, pedig Khirrad családjának jelképe. Más család nem használja. Egyedi. //
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 21 / 25 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Vissza: Erigow