- Jólvan. De csak pár órácskára mert még Trishával is beszélnem kell.
<... Remélem, kifogja bírni anélkül, hogy rámmászik. Bár magamban sem bízom teljesen. Majd jól elfutok. Csak ne letolt nadrággal kelljen, mint a múltkor. ...>
*Keres egy kényelmes helyet egy jól látható fa tövében, ahol Shanil feltételezhetőleg nem meri leteperni, aztán lezuttyan.*
"Új faj az ember, sok baj van vele
Ráordítok egyet, kiomlik a bele."
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Fás ligetecske
Időpont: reggel
Résztvevők: Schinter, Drel, Quiasse Limenel Umassyras, Flamme O'Styg, Joe Lyon
- Őszintén szólva még nem agyaltam a dolgon sokat. Úgy gondolom, ha az ork rendesen viselkedik, akkor nem lesz baj. Majd odaadom a csuklyás köpenyem, és így megóvhatjuk a kíváncsi szemek nagy részétől. Ahol nagyobb társadalmi élet folyik, oda nem kell velünk jönnie. Elég, ha meghuzza magát az egyik fogadó szobájában. csak pár napot töltünk benn. Ha mindig van melette valaki, akkor egy Tiadlani sem fog kezet emelni rá. Igazság szerint rajtad múlik a dolog. Tudod nem sértésnek mondom, de a küldetésünk léte számunkra többet ér a barátodénál. Kétségtelen, hogy hasznos segítség lesz, de... remélem megérted.
* Figyelmesen végighallgatja a papot, majd Brakwakhoz lép és elmondja az atya "útmutatásait". Ezután leűl egy farönkre, maga elé helyezi fegyvereit , majd a Brakwaktól kapott kővel ő is megélezi a bárdokat. Miközben dolgozik jól megfigyeli a körülötte elhelyezkedő új társakat, majd délben ő is elindul a csapattal. < Hmmm..nem valmi bizalomgerjesztő társaság. Bár az Arel papnők megnyugtatnak Általában ők az út "jó" oldalát járják. Na Minu ismét eltünt Shanillal. Szerencsére egy idejig külön fognak válni útjaik. Legalább lesz ideje átgondolni a kapcsolatát a ficsurral.*
<... Napfelkelte mi? Romantikát a hülyelánynak. Abból most nem eszel. Nem sétálok bele egy dugásba. ...>
- Jó lesz itt is. Innen is lehet látni a napfelkeltét, csak más szakában.
*Aztán megütögeti a füvet maga mellett, jelezvén, hogy Shanil is üljön le.*
*Shanilnak támasztja a fejét.* - Nem nekünk lesz bajunk. Ti lesztek a felderítők. Nem kell aggódnod. Csak addig nem látsz, amíg gyaloglunk. Szerintem éjszakára egy helyen verünk tábort.
<... Ajjaj. Átvirrasztott éjszakák, és rémálmok nadrába csúszó kezekről. Hehehehe. ...>
*Shanil láthatja, hogy Minu elgondolkozik és valamin elmosolyodik.*
- Majd meglátjuk.
<... Egy biztos. Pucéran nem megyek mostanában a közeledbe. Majd veszek fel mégegy nadrágot azt hiszem. ...>
- Jobb lenne, ha nem aludnánk addig együtt. Azzal azt sugallnám Flammnak, hogy már döntöttem, és nem szeretném megbántani.
-Majd meglátjuk?Szóval ne makarod elálrulni min mosolyogtál annyira...
egy gonosz vigyor jelenik meg a szája szélén,majd hirtelen mind kezével elkezdi csikizni a lányt közben jókat nevet vele együtt.
-Na és most?
Egy idő után abbahagyja és mikor Flamről kezd el beszélni egy sóhajtással hátra dől.Kezeit a tarkója alá teszi és a csillagos égboltot figyeli és a nap első sugarait.
*Minunál csikisebb nőt nem hordott hátán még Ynev. Szanaszét dobja kezét lábát és visít, mint akit gyikolnak. Miután abbahagyja Shanil, még mindig zihál a megpróbáltatásoktól. Mikor hanyatt fordul a férfi, odadörgölőzik hozzá, mint egy rossz macska. Az arcát nekinyomja Shanil nyakának és dorombol neki.*
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Fás ligetecske
* A napfelkelte Tiadlan földjén gyönyörű. Számtalan művészt ihletett meg már a pillanat, amikor a hegyek felett feltűnik a nap első sugara, vérvörös derengést vonva a látóhatár fölé. Alig telik el pár perc, és a vérvörös ragyogás abbamarad. A homály kezd eloszlani, a napsugarak immáron diadalmaskodnak az est sötétje fölött. *
*A kékköpenyeg krad-lovag felszerelését összeszedve a többiek elé áll.*
- Uraim, hölygyeim, ideje indúlnunk. Hol van Minu és a Shanil nevezetű? Kérlek harcos -Flamm felé bök- menj értük, és szólj nekik, hogy készüljenek fel. Három napi járóföld az út Lighanig. A terep nem nehéz, bár én nem látom okát, hogy sietnünk kéne. Szólj Shanilnak, hogy neki már most indúlnia kell... elvégre a felderítők mennek előre... jómagam a hátvéd posztját töltöm majd be. Node mit jártatom itt a szám! Talpra mindenki!
*Nagyon vidáman, frissen szusszant egyet, majd kisebb oldaltarisznyájából egy térképet vesz elő. A tekercs Tiadlan D-i részét ábrázolja. A férfi az éppen visszatérő Radogin felé int. *
- figyelj barátom... Most itt vagyunk- azzal a térkép egy pontjára bök-... ide tartunk. Ezt a kisebb lápot érdemes megkerülni, mert az jócskán lelassíthat minket. nem olyan nagy ingovány, de hamár a felszín alatti víz ennyire feltört, akkor a közlekedés sem egyszerű rajta. Nos... az Embervadásznak szóltam, ők ennél a pici pataknál bevárnak minket. Ha jól számoltam, esteledésig odaérünk. Nem téveszthetjük el az utat, de a biztonság kedvéért Arakan a záloga, hogy nem tévedünk el. Szólj Trishának, hogy készítse fel az elméjét, ha esetleg Arakan üzenni akar. Nos, ennyi lenne. ha Flamm visszatér a többiekkel, indulunk.
* Flamm miután visszatér, Shanil egyből Arakanhoz, és az Embervadászhoz verődik. Míg a többiek szedelőzködnek, a háromtagú csapat már el s indúl. Az Embervadász bő övtáskákban tartsa a holmiit, az öreg varázsló nagyobb oldaltarisznyát visel, keresztbevetve a válán. Gyönyörű, kékes fénnyel izzó botjára támaszkodva lépked a magas fűben, mely derékig ér.*
*Kevéssel több, mint egy óra múlva a másik csapat is útnak indúl. legelöl Radogin atya és trisha, hátul a Krad lovag, Lestos. Brakwak végig Joe társaságát keresi. útközben rengeteg kérdést tesz fel az emberek különféle szokásairól, vallásukról. Minezt orkul teszi. Joenak tudtára adja azt is, hogy nagyon örül, hogy vele jöhetett. Kissé furcsálja a helyzetet, de elégedettséggel tölti el, hogy a kékruhás lovag megbecsülésének örvend.*
<... Szimpatikus alak...azt mondták, valamiféle isten hívében áll. A lovag szót is halottam...node hol a lova? Nagyon különös. Igaz, ezeken a vidékeken egyszerűbb ló nélkül, mert a sziklás vidékeken megneezíti a járást. Az a nőszemély is valamiféle pap. Nagyon furcsa, elég harciasnak tűnik. Nincs kétségem, hogy legyőzném csatában, de bizonyára nem adná olcsón az életét. Az a fekete köpenyes...az egy démon! Belelát a fejembe...hangokat hallat. Mielöbb meg kell szabadulnom tőle...egy adandó alkalom.... Majd meglátjuk! ...>
*Radogin és Trisha között nem esik szó. Mindketten élvezik a meleget az arcukon. meglehetősen meleg van, de korántsem annyira, hogy teher legyen a bővebb ruha viselése. Elvégre nem köszöntött még be a nyári évszak. Shanil, és csapatának körvonalai időnként fel-feltünnek, ha a terepviszonyok olyanok. A Krad lovag térképébe merülve gondolkozik egy ideig, majd a tarisznyájába téve azt élénken fürkészi a tájat. Néha neszezés halattszik a fűből. A lovag ekkor harmadik szemét a területre veti, de mindig megnyugvással tapasztalja, hogy a hangok kisebb rágcslóktól származnak. A fű helyenként az ember mellkasáig is felér. Ideális hely orgyilkosok lapulásának.*
-Persze! Szólok nekik!
Pár perc alatt megtalálja Minu-t és Shanil-t. Követve a nyomokat egy fás részhez ér és szomorúan veszi tudomásul, hogy Minu rámászik Shanil-ra.
<Mi történt már döntött is? Ilyen egyszerűen választ kapott a kérdésére? Shanil-t választotta, nem kétséges, dehát, miért is reménykedtem? Istenem, de hiú vagyok! Most aztán... Nah mindegy. Dologra!>
-Minu! Shanil! Gyertek! Indulunk!
CSak távolról kiált rájuk, nem bírná elviselni a látványát a két szerelmespárnak. Aztán siet vissza a táborba. Ott Lestosnak csak a kezével int, hogy 5perc és itt vannak. Összeszedi felszerelését. Kardtokjait szorosan ráfűzi a restére és úgy indul vándorútjukra. Kerüli Minu tekintetét. Inkább hátracsúszik egészen Lestos-ig és beszédbe elegyedik vele:
-Mondd csak, Krad lovagja Lestos! Mennyire tartod esélyesnek ezt a tárgyalást az ottani papokkal? Nehéz lesz az út odáig? Azt nem értem minek kellünk tulajdonképpen mi nektek. Egy pap meggyőzéséhez minek kellenek harcosok? Pláne ennyien...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Flamme O'Styg 2006.01.26. 20:34-kor.
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!
KM esemény
Helyszín: Tiadlan, Füves rétek
- Nos, több okból kellenek harcosok nekünk. Mivel Mofik Radogin után küldte azt az Ikert, feltételezzük, hogy többen is vadásznak ránk. Nem mi vagyunk az egyetlen csapat, aki a szekta felé igyekszik. Mofiknak is vannak zsoldosai. Úgy hiszem, velük is összetűzésbe fogunk kerülni. Az is lehet, hogy a tharrritáknál valamilyen gond addik, így jobb ha vannak segítőink. Ha sikerrel járunk, a szekta vezetőjét Toronba kell kísérnünk. Ehhez is kell az erősítés. Ezenfelül ezermillió veszély fenyeget minket a határ közelében, uhogy érdemes volt többeket beavatni, és magunkkal vinni az útra. Tán megbántad, harcos? Kíváncs vagyok, mi vitt arra, hogy kalandozni mennyél. Honnan jöttél, mond?
-Nem bántam meg semmit! Nem szoktam megbánni a döntéseimet. Próbálok mindíg úgy dönteni ahogy az nekem vagy a társaimnak a legjobb, ha egyszer emiatt fogok meghalni azt is csak annak fogom betudni, hogy így kellett történnie...
...
-Hogy mi vett rá a kalandozásra? Tudod, apám Toronban született, jómaga is egy kalandor/fejvadász szerűség volt. Volt egy szektája is neki. Egyszer, az egyik feladat közben megismerkedett egy szépséges elf nővel, az anyámmal. Egymásbaszerettek, és a szekta üldözni kezdte, merthogy egy elf nővel egybekelni az bűnnek számított. Ök elköltöztek északföldére. Ekkor születtem én. Kb 15éves lehettem mikor megtaláltam a szüleimet haldokolva. A toroniak rájuktaláltak. Akkor kaptam apámtól ezt a medál és kardjaimat.
Ekkor megmutatja a medált, amin az apja szervezetének a címere díszeleg, és előrántja ikerpengéjinek egyikét. A mattfekete pengéken megcsillan a napfény és gazdája érintésétől a narancsszín rúnák is felvillannak, az összhatást a kardok közepén éktelenkedő két lyuk rontja el.
-Mióta megkaptam ezt és ennek a fegyvernek a tökéletesen egyforma párját, furcsa álmaim vannak, melyekből azt feltételeztem kivenni, hogy az a "küldetésem", hogy megtaláljam az ebbe való kristályokat. Talán kicsit őrültségnek hangzik, de hát mit csináljak? A maga módján minden értelmes lény őrült. Ha az lesz amit mondtál. Hogy Toronba kell vinni azt a papot, talán végre megtalálom őket. Ráadásul itt Tiadlanban úgyhalllottam nagy hagyománya van a drágakőmágiának. Talán tudnak segíteni nekem....
A fél-elfnek hosszú fekete haja van és smaragdzöld szeme. Fekete bõrkabátot, egy zöldes inget és fekete bõrnadrágot visel. Tiszta csizmája tompán kopog. Oldalára 2 míves kard van felfüggesztve. Kesztyûs kezét feléd nyújtja. -Üdvözöllek!