/ Venge, az arctalan mester /
* Mindketten elindultok a fogadóba. Messziről halljátok a bentről jövő muzsikát, melyet az ifjú dalnok szólaltat meg lantján. A tömeg ujjong, s hatalmas ricsaj hallik ki az ivóból. Ti azonban Venge szobájába léptek. Bent Frankó ül egy széken, s komoran néz rátok. *
- Foglaljatok helyet! * Szólal meg csendesen, majd az ágyra mutat. Felkel székéről, átadva azt Mestinek. Felkel, fel, s alá jár, megvárja még „kényelembe” helyezitek magatokat, majd belekezd.*
- Először is! Hoztam pár dolgot, mivel leplezni tudjuk magunkat, de előbb másról kell beszélnünk. Ulcus nem került még elő. Jó lenne megtudni, hol lehet!? Lassan késő délutánra fordul, s ő még sehol. Remélem jól van?! Őt kutatjuk fel elsőnek. Remélem mi hamarabb megtaláljuk?! A másik dolog. Az Anthon Vitorlája kocsma környékén kell szétnéznünk, kutakodnunk, hátha rábukkanunk Khirrad nyomára. Nem lesz egyszerű feladat. Biztos vagyok benne, hogy felkészült ő is erre a lehetőségre, s árgus szemekkel figyelik a gyanús egyéneket. Ezért gondoltam arra, hogy bevetjük a titkos fegyverünket! Mi az?! *Mosolyodik el.* Hát te Mesti! Igen, te. A fene sem gondolná, hogy pont egy vak embert küldene bárki is nyomozni, kémkedni. Hát én fogok! Ha, jól tudom nektek. Bocsáss meg a kifejezésért, vakoknak más érzékeitek veszik át a főbb szerepet, mivel a látásotokra nem tudtok támaszkodni. Jól gondolom?! Szagold csak meg ezt! * Átnyújt Mestinek egy zsebkendőt. Arctalan mester, te beleszagolsz, s átható rózsaillatot érzel.* Ez Khirrad kedvenc parfümének illata. *Folytatja Frankó beszédét.* Szerinted felismernéd, ha egy bűzös lebujban megéreznéd?! * Kérdi a dalnok tőled, majd Vengéhez fordul.*
- Venge! Neked más feladatot szántam! Először is átalakulsz fiúvá! * néz rád a dalnok csillogó tekintettel.* Átalakulsz, s az utcán kutakodsz az ellenség nyomait kutatva. Véleményem szerint az lenne a legjobb, ha az Anthon Vitorlája környékén bóklásznál, s ha Mesti kijönne onnan, vagy jelezne számodra, hogy felismerte Khirradot, követnéd őt, vagy az embereit. Nem veszélytelen feladat, de vállalnunk kell a kockázatot! Én addig felkutatom Ulcust, s miután megtudtam mi van vele, azonnal utánatok megyek, s felveszem veletek a kapcsolatot! * Fel, s alá járkál a bárd a szobában, majd megáll egy pillanatra. Venge te látod, hogy koncentrál, majd pár pillanat múlva folytatja.* // Mesti. Egy hangot hallasz elmédben. Frankó hangját: - Üdv tiadlani! Felvettem veled a kapcsolatot! Ha bármi van, keres nyugodtan eme formában! //
- Érthető minden?! Van esetleg kérdésetek, vagy valami ötletetek!? Nyugodta mondjátok el, hátha jobb tervet tudunk összehozni!