/ Ryni /
* A férfi leszáll a kocsiról, majd elővesz annak hátsó részéből pár holmit. Egy pokrócot, amit nagy műgonddal leterít a zöld gyepre, a bográcsot, s annak állványát, majd egy kis húst. Látszik rajta, hogy valami lábasjószág combja lehet. Levesz még egy vágódeszka szerűséget, hagymát, zsírt, őrölt paprikát, sót, s borsot. Mindent szép sorban lepakol a leterített pokróc mellé, s mindezek után mutatja, hogy foglalj helyet. Mind e közben beszél eddigi életéről.*
- Hát, hol is kezdjem Ryni?! Talán az elejéről. Erenben születtem, ott nevelkedtem, majd miután a kékköpönyegeseknél leszolgáltam vagy hat évet úgy döntöttem, elég volt a kötöttségekből. Megvettem ezt a kis fogatot, s lovamat elé kötve elindultam a vakvilágba. Először természetesen Erigowba jöttem, majd miután meguntam az egyhelyben ülést más tájakra vándoroltam. Volt mikor egyedül, volt mikor társak, útitársak társaságában. Jó pár buliban, talán veszélyesnek mondható küldetésben, kincsvadászatban vettem részt. Na, félre ne értse! Nem nagyképűségből mondom. *Mosolyodik rád a napcserzett bőrű férfi. * Így bejártam Észak legtöbb országát. Kezdve Tarintól, Haonwellen keresztül, Tiadlant, a Dwill uniót, még toronban is megfordultam egyszer. Azután Erionba és környékére tettem át „székhelyem”. Onnan Új- Pyarronba vitt sorsom, majd Edorl, és Predoc következett. Megfordultam Ibarában is, meg az északi városállamokban. Jaj, még Rowownban is, de azt inkább hagyjuk. Abasziszban azonban még nem jártam, csak hallottam róla. Jót is és rosszat is. Azt beszélik az abbit országában elég nagy Toron befolyása?! Toronra visszatérve. Hát tényleg igen furcsa, inkább őrült szokások alakultak ki ott, s ahogy Ryni ön is említette, gyors rabszolgává, vagy esetleg hullává válhat ott az ember. *Kacsint rád Miltordis enyhe mosollyal. Közben gyűjtött egy kis tüzifát, s kulacsába vizet töltött a csordogáló patakból. Felállítja az állványt, s ráhelyezi a bográcsot. Megpucolja a hagymát, s alágyújt a tűznek, gyors, rutinos mozdulatokkal. Fél perc, s már serceg a bogrács aljába tett zsírocska. Belekerül a hagyma, s pirosra dinsztelődik. Közben a húst bicskájával apró kockákra vágja, majd beleönti azt a bográcsba. Valahonnan egy fakanál is előkerül, s pár gyors mozdulattal megkavarja a jó illatú ételt. Felönti egy kis vízzel, befűszerezi, s rak még kicsit a tűzre. Munkája végeztével leül melléd, s kulacsát előveszi. Letekeri záró fedelét, s feléd nyújtja.*
- Bocsánat, de kupa helyett most csak kulacsommal szolgálhatok! Szereti az édeskés predocit?* Kérdi a férfi, s látszik tekintetén, hogy ez az életforma ami teljes örömet, boldogságot okoz számára.* Mi jót tervez, miután Erigowba értünk? Ja és ha gondolja nyugodtan mosdjon le. A patak vize friss, bár kissé még hideg.A pörkölt vagy egy óra mire megfő, addig ráérünk bőven.
Miltordis:
http://img0.tar.hu/joelyon/size2/31820335.jpg