• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tartományok, nagyvárosok és lovagi birtokok

Ranil országa...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
42 hozzászólás • Oldal: 3 / 3 • 1, 2, 3

Re: Tartományok, nagyvárosok és lovagi birtokok

HozzászólásSzerző: Ral da Ranga » 2007.08.05. 11:39

HM: Ral da Ranga
JK: Dánica
Helyszín: Keleti Tartomány, Lugdub városa,
Esemény: Találkozás a lócsiszárnál
Idő: délután

//Dánica//

Lionel felbátorodik a fülcsóktól és mikor elveszi a derekadtól a kezét, mintha csak véletlenül tenné végigsimít a fenekeden és elmosolyodik:

-Egyedül is el tudlak én oda kísérni nem kell ehhez Malcolm...-mosolyog.

Akár párban, akár hármasban /Dánica döntésén múlik/ de elkísér/elkísérnek a lócsiszár, Karl házához.

Már ott találod Maunót aki egy hófehér karcsú ménnel barátkozik.

//Mauno//

Karl elmosolyodik.
-Meglátszik magán az elf vér...-A ló neve Zsivány.

A fehér lovacska magához enged, hagyja hogy megsimogasd, egyet-kettőt ránt a farkán //úgy értem ami a farán van és nem azon ami a lába között...:D//...és a tenyeredbe nyomja a kicsit lónyálas orrát.

//Mindenki//

Közben megérkeznek Dánicáék.

A dwoonok köszöntik egymást, és váltanak pár szót.

Karl Maunohoz fordult:
-Mennyit ér meg magának ez a ló?

Dánicának:

-Az útitársa igen jó emberismerő. Ezt a fekete ilanori kancát tudnám magának ajánlani, jól meglesz vele, bátor harci ló, a farán azok a hegek egy régi farkastámadás nyomai...rég kiheverte, ne aggódjon, úgy fut mint a villám. Bizalmatlan, de ha összebarátkozik vele hű hátas...beletelhet pár hónapba, míg összeszoknak.
Megpróbálja ezt a kihívást vagy adjak egy szelídebb lovat?
VII. Vörös Hadúr
A Vörös Lobogó hordozója

"Áldozat lészen diadalunk!"
Ral da Ranga
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 47
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.05. 12:52

(Dánica)

A lány marad a hármas felállásnál, így legalább mehet a két hapsi között. Bundát visel, kint hideg van neki.
Megérkezve a lovakhoz, élénken figyeli a hátasokat.

-Jó napot! Hű, micsoda paripád van, Mauno! Ő a cimborám-mutat Maunora hogy Lionel és Malcolm is értse.
Szóba kerül a fekete ló és felcsillan a lány szeme:

-Ez gyönyörű! Ilanori? Akkor különösen nemesnek számít nemde?-s már megy is a lóhoz, mondhatni körberajongja. Állatszerető lány, nem csak vallása miatt. Tudja, hogy egy hátas felelősség, nem csak eszköz.
-Mi a neve? Ha ő elfogad engem én is elfogadom őt!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.08.05. 14:28

(Mauno)

<Nagyon ravasz! Kezdjem én az alkudozást?>
- Oh, látja milyen kedves Zsivány? Szerintem szomorú lenne szegény, ha ezek után itthagynám. Maguk szerint mennyit érhet egy ilyen pompás jószág? -néz a két helyi férfira aki Dánicával jött. - Szerintem megérhet 20 ezüstöt, habár én nem ismerem annyira az árakat, de ő még fiatalka, hát mondja csak gazduram be van már rendesen lovagolva? Azt látom hogy vígan szaladna velem, ugye nem veszi zokon ha kipróbálnám? :)
Ha kap egy nyerget, lószerszámot, akkor maga szeretné felszerszámozni, hogy lássa mennyire tud kezes lenni. Mellé is áll, és "kéri" a lótól a lábát, hogy adja fel, megfogja a bokájánál, s megvizsgálja a patákat, hogy egészségesnek tűnnek-e, és hogy vajon tudja e a ló, mit is akar tőle. A fogait is szívesen megnézné. Hiába, Maunó, ha üzletről van szó mindent alaposan megnéz.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ral da Ranga » 2007.08.06. 8:59

//Off: :shock: Maunó, neked honnan a gránátból van 30(!) aranyad? Áruba bocsátottad a tested öreg nyanyáknak vagy mi? :shock://

- Legyem 35 ezüst és felszerszámozva adom. -mondja Karl és kinyújtja a kezét.

Zsivány, valóban játékos, mikor vizsgálgatod, egy izben -szelíden- megböki a mellkasod a lovacska a fejével (a lapos homlokcsontjával), mivel nem számítottál erre, elveszted az egyensúlyod és seggreülsz a porban.
Zsivány vidáman felnyihog -mintha rajtad röhögne- és kicsit odébb szalad.
A dwoonok nemkülönben röhögnek a vicces kis lovon:

-Szerintem 50 ezüstöt is megérne egy ilyen ló uram! -mondja Lionel és a szemét törülgeti.

//Dánica//

A fekete kanca neve Makrancos.
Hát azért az elfogadással a ló részéről vannak gondok. Felnyerít és idegesen kaparja a patájával a földet, mikor megközelíted.

//Off: Célszám: 70 Dobj százalékkockával annyiszor, amennyi az Intelligenciád 10 feletti része, ha megdobod a célszámot, vagy többet, a ló közel enged magához. Na jó +10-zel dobd, mert Arel-pap vagy, meg azért, mert van legalább egy 1. Fokú Állatismereted.//

Nehéz lesz a bizalmába férközni.
VII. Vörös Hadúr
A Vörös Lobogó hordozója

Ral da Ranga
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.06. 9:41

//Dobtam 94-et, ha erre rányomom a +10 módosítót, akkor már 104 :D //

(Dánica)

A lány kuncog egyet társán, de utána figyelmét Makrancosnak szenteli.
-Ugyan-ugyan, nem vagyok én olyan rossz tag!-magyarázza a lónak-van egy sajátos modorom, neked is, de nem kéne ennek oknak lenni ahhoz, hogy rosszul jöjjünk ki. Mit szólsz?-s közelebb megy hozzá. Mikor hagyja, elmosolyodik.
-Tudod mit, szagolj meg, ha büdösnek találsz és nem tetszem, nem fogok megsértődni-tolja kezét a ló orrához. Figyel, nehogy negatív vélemény esetén bekapjon egy harapást. Ám ha a szagteszten átmegy, az orrát szeretné megsimogatni.
-Nekem tetszel, ez nem vitás, így ahogy vagy, hegestül, makrancostul-beszél az állathoz.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.08.06. 11:17

(Mauno)

//Az aranyakat a Rivini arénában nyertem, fogadáson. :D Légyszi írd majd meg, hogy a paci mennyire volt kezes, mikor kipróbáltam, és fel tudta-e adni a lábát legalább néhányszori kísérlet után. Bármennyire aranyos jószág, kevesebbet ér ha nem tud még mindent.//

Elgondolkodik, és folytatja az alkudozást.
- Pompás állat, nem győzöm mondani elégszer, de tán mégiscsak azt mondom túl fiatalka még. Tán még tanulnia kellene egy kicsit. Legyen 25 ezüst a ló, és négy ezüst a lószerszámokért. Ugye nyeregtáska is van?
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ral da Ranga » 2007.08.07. 13:50

//Off: igen, bocs az kimaradt.//

//Mauno//

Zsivány miután megtréfált hagyja hogy megvisgálgasd, és feladja a lábát is, hisz a patkoláshoz már hozzászoktatták. Miután felszerszámozták, mész vele egy próbakört a karámban, könnyen irányítható, de hajlamos a felgyorsulásra és a fickándozásra a lovasával is. Gyakran vissza kell fogd, hogy ne csapjon vágtába veled, mert szeret futni.
Egészséges, az átlagnál inteligensebb és ravaszabb ló. Könnyen idomíthatónak tűnik, és ha cirkuszi ló lenne, rá lehetne alapozni a műsort, ha tanítanák.

-Uram! Ez egy elf nevelésű ló! 30 ezüstnél semmiképp se adhatom alább, és ez az utolsó ár!

//Dánica//

Makrancos idegesen belehorkant és beleszuszog a tenyeredbe, de hagyja hogy megérintsd. Robosztus és nagytestű ilanori harci ló.

-Figyeljen ide, ha megveszi tudnia kell néhény ilanori vezényszót. -Karl néhány ilanori szót súg.

-Ezeket még az ilanoriak tanították be neki, háromféle kunsztot tud:

Vezényszóra:

-az oldalára fekszik
-ágaskodva lerúgja az előtte lévőt, bármi legyen is az (minimum 4. es lovaglás kell hozzá, hogy használni tudd.)
-a nevére és egy hosszú, elynujtott füttyre magadhoz hívható

Ki is próbálhatod, és valóban, Karl nem hazudott.

-40 ezüst az ára. -teszi hozzá Karl. -Talán soknak tűnik, de ez egy idomított ilanori harci ló. //Off: Csak viszonyításnak: egy átlagos utazóló 1 aranyba kerül.//
VII. Vörös Hadúr
A Vörös Lobogó hordozója

Ral da Ranga
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.07. 16:34

(Dánica)

A vezényszavakat hallgatja, tudja, ezen sok múlhat.
Ki is próbálja őket, kivéve a középsőt, mert nem olyan magas szinten lovagol, hogy azt esés nélkül kiállja.

-Soknak?! Egy igazán jó ló ára felbecsülhetetlen! Sőt, mivel a természet gyermeke, szinte lehetetlen rá árat szabni! 40 ezüst? Akár azonnal megfizetem!-mondja őszintén a lány.
-Szerszámmal, takaróval, útra való takarmánnyal mennyibe kerülne összesen?

Ha sikerül megegyezni, nagyon elégedett s még ő köszöni meg hogy ilyen becses hátas tulajdonosa lehet:
-Makrancos, az én nevem Dánica. Remélem kisebb civódások közepette jól ki fogunk jönni egymással. Hát nem pompás?-néz a két dwoon fiúra meg Maunora, s pompás alatt a lovára gondol. Őszinte öröm sugárzik arcán.
-Magam szeretném elvezetni Makrancost az istállóba a szállásunkra. Utána viszont van egy jó ötletem, hogyan tölthetnénk a nap további részét-kacsint sokatmondó-huncutul Lionelre és Malcolmra.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.08.07. 17:18

(Mauno)

Mivel szabadon kipróbálhatta a lovacskát, és tetszett neki az egyénisége, elhatározta hogy megveszi, de persze azt nem, hogy nem alkud, hiszen a dzsadok szerint ostoba aki nem teszi.
- Értem, s ha mondjuk öt éves forma lenne, bizony nem mondanék ellent, mert tényleg megérné azt az árat. De látja mennyire összebarátkoztunk! Higgyen nekem, gondoskodni fogok róla, és szeretni fogom, hisz olyan szeretetre méltó. Adok érte 28 ezüstöt, és még négyet a lószerszámokért, s elválunk barátságban! :) Gondolom a szerszámok újak, és minőségiek, egy jó lovász, mint maga, csak ilyet tarthat a házánál.
<Remélem ad nyeregtákát a végén.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ral da Ranga » 2007.08.08. 15:49

//Mauno//

-Afelől nincs kétségem mondja Karl. -De ez a ló még a halottaknak is megér 29 ezüstöt. -mondja a lókupec aki szintén felvette a dzsad-stílust. -És természetesen adok lószerszámot.

//Dánica//

Az üzlet megkötetett, leszámolsz Karlnak 40 ezüst értékű arnyat.

A felvetésedre a fiúk meglepetten egymásra néznek, majd elvigyorodnak.

-Rendben van Dánica.-mondja Malcolm- mi ugyan semmi jónak nem vagyunk elrontói.
-Van egy kis faházunk az erdőben. Vadásztanya. Onann szoktunk Lionellel eltűnni napokra, mikor vadászni megyünk. Szép kis hangulatos faház. Neincs kedved megnézmi a trófeagyűjteményünket? -vigyorodik el Malcolm.

Jutalmazás:

-kiemelkedő szerepjátékáért 1-1 Tp-vel jutalmazom a két karaktert
VII. Vörös Hadúr
A Vörös Lobogó hordozója

Ral da Ranga
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.08.08. 17:39

(Dánica)

Lovával elégedetten visszabandukol a szállására, maga vezeti be az istállóba s rendezgeti el a hátast. Aztán búsúztás előtt Maunohoz lép:
-Lesz egy kis programom, de hajnalban jövök. Egyébként számolásból leszerepeltem, alig van pár vasam, mért hittem én hogy 1 arany 100 ezüst! Na le van ejtve, most húzok el murira! Amúgy nagyon jól alkudtál és fasza a lovad!-kacsint társára s indul is.
Út közben kajánul kérdezi a srácokat:

-Piát azért hoztok? Vagy füvet? Nem legelnivalót, hanem elszívni valót, vagy itt azt nem ismerik? Faház az erdő közepén több mint elég. Én aztán a puszta fűben is eltábortüzeztem volna!-nevet fel.
-Ha kitömött madarat is látok nálatok, legjobb esetben tökön lesztek rúgva-mondja hirtelen elkomolyodva.-A kitömött madarakra érzékeny vagyok s háklis, majdnem szent harag önt el. Nem vicceltem, ez komoly. Valahogy úgy felrántanám magam, mint ti, ha valaki Ranilt szidná.
Ha kisebb sétát is kell tenni a házhoz, az külön jó :)
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.08.08. 21:57

(Mauno)

Erre már elmosolyodik:
- Huszonkilenc ezüst, s remélem akad a szerszámok között egy nyeregtáska is! :D Csapjon bele, jóuram! - nyújtja kezét vidáman a lovásznak. Az üzlet után minden felszerelést rápakol Zsiványra, rápattan s megveregeti a nyakát, majd Dánicához fordul:
- Oh, hát egy arany nem száz ezüst? :D :P - tréfálkozik. - Menj csak, igyekszem nem bajba keveredni. Aztán meg, ha már úgyis pénz szűkébe estél, és az új barátaid se kiskirályok errefelé, akkor van egy jó ötletem, hogyan kerülhetnél megint egyenesbe. Mivel ilyen pompás lovaink vannak, elvágtázhatnánk Davalonba. Lenne egy kis üzlet, aminek utána kellene nézni, s így néhány nap alatt megoldhatnánk a dolgot. Egy apró figyelmesség, amit a jó vendéglátónknak ígértem, s ő se lesz szűkmarkú velünk viszonzásként.
Elköszön a lovásztól, s vígan körülnéz a városban lóháton. Felméri, hol mi van, hol vannak még más érdekesebb helyek. Megfigyeli az épületeket, és az embereket, szóval ismerkedik a kultúrával, és a hellyel.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter