• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Valthagorei Vész [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 57 / 63 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 63

Re: Valthagorei Vész

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.24. 13:18

Króner

*Amikor Arzo is felébred nagyon felderül az arca, és jól megdögönyözi felébred kutyáját. Látszik rajta hogy angy kő esik le a szívéről, hogy barátja él és jól van. Táskájából jutalom falatot huz elő kedvencének.*

-Én is veletek tartok végülis engem is megsebesített a gazfickó. -És ezzel felpattan és Arzoval az oldalán elindul.-Arzo te maradj itt és vigyázz a többiekre.

*A nagy fekete kutya leül, és szomoru pofával de teljesíti gazdája kívánságát. Bár nyűszít és kettőt vakkant is, de tudopmásul vette feladatát.*
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

Re: Re:

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.24. 15:57

Résztvevõk: Joey

A lovag egyenlőre emésztgette a nő szavait, társai pedig elmentek, így kettesben maradtak, ha nem számítjuk az éberen őrködő Arzót, és a fürge Kalmont, aki az ablaktámlák maradékát próbálja becsukni régi helyére, s látszólag nem is törődik velük. Janna töri meg az éledező tücskök ciripelésének zaját:
- Joey! Amikor felébredtél mondtál valamit. Valami ami nyugtalanít engem, mert csak halvány fogalmam van arról, miről is beszélhettél. Felvilágosítanál?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.24. 16:03

Résztvevõk: Fila, Rouhn, Króner

Óvatosan megközelítitek az ork hulláját, s kiderül, hogy az tényleg tökéletesen halott, s a kis erdei lények sem ólálkodnak már a környéken. Találtok nála némi aprópénzt: 87 rezet, egy kis lezárt üvegcsében átlátszó folyadékot, amiben itt-ott zöldes lebegő elemek úszkálnak, és végül egy papírfecnit, amin meglehetősen nehézkez írással a következő áll:
"Árnyas, Karmos utca utolsó ház, holnap alkonyat után."

//Saggaras: Tetszett, hogy a kutyát mozgatod, leírtad a reakcióját, stb... :wink:
A kalandot kb. 27.én folytatom, remélem addig Garcia is fog reagolni. Nemsokára lesz Tp osztás is.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.24. 18:04

Króner

-Mi ez az árnyas? talán valamilyen település név? Vagy valami más? menyjünk mutassuk meg Janának hátha többet tud mondnani.

*Ha a többiek egyet értenek akkor elindulnak visszafelé.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hades » 2007.07.25. 21:03

(Rouhn)

Olvasni ugyan nem tud, de figyeli amint a többiek felolvassák. Töpreng rajta, de Krónerhez hasonlóan ő sem igazán érti:

-Hmmm, Janna mégiscsak helybeli, talán neki mond valamit az a név, hogy Árnyas. Egye fene, mutassuk meg neki.

Ezzel ugyan elárulta, hogy van némi kifogása Janna személye ellen, de nem az a fajta, aki sokáig véka alá rejtené a véleményét.

<Már megint Janna. Viszont ha belegondolok, magam sem tudom mi az ami miatt nem túl rokonszenves a nő, hiszen tisztázta magát. Lassan majd újból elfogadom talán, a gyanú csak apránként szűnik.>
"Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
S a görcsös ököl, a keserû könny daca,
amikor pokoli sorakozót ver a
Bosszú, s erényeink õt rohannak követni?
Óh, jóság angyala, tudod, a gyûlölet mi?
"

/Charles Baudelaire/
Hades
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 213

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.07.27. 8:43

(Fila)

- Szívesen megnézném, kivel randizott volna titokzatos ork barátunk. Jenna, szerintem te ismered legjobban a környéket, létezhet Árnyas nevű helység a környéken? Térképet nem találtunk a birtokon? Ha valamin, azon szerepelhet ez a név, mégha mára lidércek laknák is csupán.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.29. 21:14

Résztvevõk: mindenki

Hogy végül sikerült -e a lovagnak titokzatos álmáról bármit megmagyaráznia, nem tudni. A társaság másik fele viszatért és elárasztotta a kérdéseivel a többieket. Janna tudja a választ:
- Árnyas? Ohó, az nem egy falu, hanem egy környék, egy kerület közkeletű neve Pardában. Így nevezik a szegénynegyedet. A főtértől keletre van. Nem hiszem hogy gond lenne megtalálni a Karmos utcát.
Kalmon szól közbe:- Nézd Janna, mi sokmindent megteszünk, s sok olyan dolgot átéltünk itt, veled egy nap alatt, amit ne neveznék sima sétának az erdőben. Tudom, hogy megmondtad, nem tudod mire is számítsak, de ha már így van, és itt a könyv szeretném megnézni, hisz a történelem engem is érdekel, s azt mondtad egy olyan témájú könyvet keresel.
A nő semmi jelét nem mutatja, hogy ellenezné a dolgot. Óvatosan kiemeli a nagy kódexfélét a dobozból, s fellapozza. Igazán díszes műnek látszik, és legalább száz év elrepült már felette, de lehet hogy sokkal több is. Aki érti a nyelvet felismerheti a toroni-kyr dialektust, és a könyvön végigfutó jelképeket. A könyv első harmadában sok térkép, és birtokok rajza látható, különböző címerekkel, mellette hosszú névlisták kanyarognak. - Ezek itt, egykori nemesi birtokokat, és nemesi családokat jelölnek, akik Toronban, vagy azon kívül birtokoltak hatalmat, származásukra utalva pedig biztosan legalább ezer éves dinasztiák lehetnek. - magyarázza Janna- persze, ez már régen volt, most már nem így néz ki a helyzet...nem is ez az igazán érdekes, hanem...-lapozgat néhányat, hogy elhaladjon, a hasonló oldalak mellett- igen, ez itt a lényeg - ebben a fejezetben, mintha csak heraldikai tankönyv lenne, mindkét oldalon címerek sorakoznak. - Ezek itt, azoknak a családoknak a címerjegyzéke akik magukra vonták a birodalom haragját, és száműzetésbe kényszerültek. A könyv szerint a Tharr-egyházzal volt valami ügye mindnek, és a megveszekedett papok valami egészen furmányoos ok miatt nem akarták kivégezni ezen családokat, megelégedtek a száműzéssel. S hogy miért is volt ez itt, a vonTrották birtokán? -az egyik oldalon, a lap aljára mutat - Hát ezért!-Két címer áll egymás mellett, nagyon hasonlóak: mindkettőben egy tornyot látni. A bal oldali tornyot egy karmos kéz emeli alulról a magasba, de a jobb oldali már nem ilyen szerencsés, villám csap bele éppen, s darabjaira esik szét.- Látjátok? A bal oldali lehetett a család régi címere, a jobb pedig a mostani. Tehát, ez a könyv itt igazolja, hogy éppenséggel a családnak toroni eredete van, és azt is, hogy bármit is tervez a Tharr-egyház ezekkel a családokkal, ők is részesei.
A könyv további fennmaradó része írást tartalmaz, de csak kevés van toroni nyelven írva. A többi valami más nyelven íródhatott, Janna szerint valószínűleg a Tharr papok szertartási nyelvezetén, hogy csak ők értsék. - Annyit lehet még megtudni a számomra érthető szövegből, hogy asztmondja: "Az a Káosz fegyvere lesz az idő, az óra születéskor üt, átkunk majd visszafordítja szívüket a helyes útra, vagy végül elpusztítja majd őket, áz átkozott órában született, aki dicső, áldott fenevad." Szerintetek van ennek értelme?

//TP osztás:
Joey: +990Tp
Fila: +620Tp
Rouhn: +820Tp
Króner: +750Tp//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.07.30. 10:30

(Fila)

- Nagyszerű történet. Ha van értelme, akkor nem túl bíztató. Talán azt jelenti, hogy Drága Trottáéknak két lehetőségük volt, vagy maguk is fenevadak lesznek, vagy beléjük csap a mennykő. Fogadni mernék, hogy túlélési ösztöneikre hallgatva, inkább gyilkosokká válnának, mint áldozattá. Mi is lett velük? Elköltöztek? Milyen régi ez a könyv? Ugye nem valami elől menekültek? - néz szét a falakon. Lehet, hogy izgalmas éjszakánk lesz?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.07.30. 21:13

Króner

*A mesét csak végig hallgatja, és közben kunyáját, kényezteti fülét vakargatja. Aki ezért hálásan a fejét az udvari ork ölébe temeti és ott pihenget. Annak ellenére, hogy ma már aludt eleget.*

<Nem érdemes kérdezni a többiek ugy is kiváncsi természetű népség feltezsik az összes kérdést ami őket érinti.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.31. 19:14

Hát Garcia végül elhagyta az oldalt, Joey Njk. :(
Viszont remélem mindenki átírta a karakterét a kapott Tp-kkel megfelelő szintre. Képzettséget persze nem kaptok, semilyet, hisz az nem száll a fejekbe, de az összes valami/szint módosító jár. Kérem az új módosított karaktereket emailben.

A lovag eddig csendben volt, most megtörni készül a hallgatását.
- Hol is kezdjem...hallgattam amit mondtál Janna, s válaszolok is arra amit kérdeztél, meg jó hogy a többiek is hallják a dolgot. Szóval, amíg aludtam furcsát álmodtam. Egy szelemmel, egy egykor itt élt asszonnyal. Ugyanaz lehetett, akivel a kriptában megütköztünk. Bár akkor nem tudtam pontosan ki is ő, de akkor is, amikor hozzámért a harc során...szóval éreztem hogy valaha élő volt, mintha elmesélte volna a története egy részét. Álmomban meglátogatott, s beszélt hozzám. Illetve először mintha énekelt volna, s csak aztán beszélt, bár lehet hogy ez nem fontos. Szóval, arra akaorok kilyukadni, hogy mesélt egy nagyon hasonló dologról, mint te most Janna. Valakit emlegetett, aki közeledik. Úgy beszélt róla, mintha a saját fia lenne az. És ami a legfurcsább, mintha maga sem tudta volna eldönteni, hogy az illető áldott, vagy átkozott...Furcsán hangzik ugye? Nem mindennap kerül kapcsolatba az élő, és a holt. Tudjátok eszembe jutott valami, amit egy temetőben olvastam. Egy egyszerű sírfelirat, nem több:
"Voltunk mint ti, lesztek mint mi." Csak ennyi.-nagyot sóhajt, és egy pillanatra elgondolkodik majd felemeli a fejét, és végignéz a társaságon, úgy folytatja. - Tudjátok, olyan érzés volt, mintha hálás lenne érte, hogy...szóval hogy már nem kísérti a kriptát. És habár nem mondta mit tegyünk azzal akiről beszélt, lehet csak figyelmeztetni akart, de feltett egy kérdést is. Azt kérdezte hogy a családja becsülete visszatér-e? Hát nem furcsa tudni, hogy a halálban is becsületért aggódik, mikor sokan az életben is könnyen elfelejtik azt?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.02. 16:50

Miután Joey befejezte a történetét Janna válaszol tőle telhetően Fila kérdéseire:
- Nem tudom Fila, de az biztos, hogy ez a könyv legalább 200 éves. De mi tévők legyünk most? Nekem fontos határidőim, és megbízásaim vannak, de bízom azért benne hogy nélkülem is meg tudjátok oldani a helyzetet.
Kalmon így szól:
- Ha úgy érzed, el kell menned, mert más a dolgod hát menj. De az előző történet, meg amit Joey mondott nem hangzott úgy, hogy ne aggódnék. S ráadásul ígéretet is tettem, úgyhogy én nem hagyom el Pardát. Hát te lovag?
- Én is ígéretet tettem tudod jól, és egy kedves ismerősöm, egy ifjú lovagjelölt most a nemesi háznál van. Nem akarom hogy baja essen. Sőt, talán figyelmeztetnünk kellene Trottáékat, hogy a múltjuk most rosszat hozhat a fejükre. - Válaszolja Joey. Janna mégtovább fűzi a gondolatot.
- Azám! Nem is szólva a felfuvalkodott kapitányról, Francisról.
- Ő legalább nem fut el, ha úgy érzi vész közeleg. /Kalmon/
- Mondtam már, hogy dolgom van. Nem elfutok, de ez az egész nem az én ügyem. /Janna/
- Hát te, Rouhn? Te is ott voltál, és mi ígértük a kapitánynak, hogy beszámolunk neki. /Joey/
- Liot atya, a város papja, talán tud segíteni nekünk vagy legalább tanácsot adni. De azt hiszem Filának igaza van, meg kellene néznünk, hogy mi ez a cím, hátha megtudunk valamit./Kalmon/
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.08.02. 20:31

Króner

*Az udvari ork csak csentben hallgatja hogy hogy döntenek az emberek.*

<Nekem nincs hozzá semmi közöm, ha megkérnek hogy segítsek, akkor segítek nekik, de ha nem akkor én csak tovább állok, és folytatom apám keresését.>

*Lenéz Arzóra, ő pedig felnézett rákérdően, majd fejét visszahajtotta gazdája ölébe.*

-Ugye Arzo?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.08.03. 10:35

(Fila)

- Igazából nekem sincs semmi közöm az egészhez. És persze az előjegyzési naptáram is annyira tele van. - mondja mímelt színészkedéssel, mintha képzeletben a naptárját lapozgatná, és közben néha Jannára pillant.
- De hát valójában borzalmasan furdal a kíváncsiság, ki volt ez az orkfajzat. Meg hogy mit jelentenek a könyvben olvasottak. Meg szeretek utazgatni is. Meg Trottáéknak biztosan van finom boruk és a jó hír hozójának - valahogy jó hírként kell majd előadnunk - biztosan megengedik, hogy egy táncot a lányukkal ellejthessen. Szóval szerintem ne hagyjuk ennyiben a dolgot.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.08.05. 21:45

//Nem tudom hova tűnt Hades, remélem nem örökre tűnt el, ez már fertőző... :( :bruhuhu: :cry: elhullanak a játékosaim. //

Rouhn bólogat magában, aztán így szól:
- Igen, megígértem a kapitánynak, és úgy fogok tenni, ahogy ígértem. Holnap elmegyek a kaszárnyába, és letudom a dolgot. Ki tart velem?
- Én igen, hisz én is ott voltam. -feleli Joey.
- Rendben, én pedig elmegyek Kyel papjához. Elmondom helyetted is a történetet lovag uram./Kalmon/
- Köszönöm. /Joey/
- Látom a minden lében kanálság azért bennetek van fiúk!-mosolyodik el a nő, s viszonozza Fila pillantását. - Én ellátogetok a nemesi házba, aztán meglátjuk. Esetleg velem jöhetnél Fila, hátha elő kell adni a történetet valami mókás formában. Króner, te pedig remekül harcoltál, rád is szükségünk van, hisz ha végeztünk a szájunk jártatásával, megnézzük azt a címet.
- Hm, úgy látom valaki itt megfeledkezett hirtelen a sok határidős megbízásáról. -mosolyodik el Joey. :D
- Tényleg? Hát...néha nagyon, nagyon hosszú időbe telik ám egy-egy ritkaságot felkutatni. :P
felel a lány kedélyesen.
- Rendben most már, próbáljunk pihenni. Én, és Króner jól tudjuk az utat vissza, nem kell vezető hogy biztosan Pardába érjünk. Vállalom az első őrséget, jóéccakát! - Rouhn odatámaszkodik az egyik ablakhoz, résnyire nyitja, s a csillagos égen derengő kék holdra bámul, majd a tájat fürkészi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.08.05. 22:53

Króner

-Azt kérde Janna hogy a trottáékhoz menjek veletek?

-Enyém a középső vagy 2. rész Rouhn majd ébresz fel
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
932 hozzászólás • Oldal: 57 / 63 • 1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 63

Vissza: Régi Kalandok...