• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadlek - avagy nem mind ima, mit templomban mondanak

Eretnekek, boszorkányok és ranagoliták székhelye - a tisztesség álcája mögött...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
335 hozzászólás • Oldal: 15 / 23 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23

Re: Shadlek - avagy nem mind ima, mit templomban mondanak

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.11. 18:26

Arennek
Hattyúvár

Amíg a családfakutató férfiú nincs jelen -s ő körúton jár, hogy Ilana vérvonalát csinosítsa- addig az a három hivatalnok, kinek igazolni kéne a felkutatott dolgokat, még felesleges. Ilana inkább csendes szemlélőként van jelen. Ám a titkár megjelenik szépen, egy pénzügyi szakemberrel karöltve, aki kimutatásokkal érkezett: a birtok 40 hektár, erdővel, vaddal, akad egy ércbánya is abban az egy szem ám nagy hegyben, ami a birtokon fekszik, meg egy nem szívesen emlegetett tanúhegy is, de azt mindenki elkerüli mert fejfájást okoz. Tó csak egy kis poshadt mocsarasodó valami. Két falu tartozik a birtokhoz, főleg bányászokkal, s persze vész esetén egy 140 főnyi bandériumot képes kiállítani Hattyúvár. Kérdés az, kinek a földjén terpeszkedik ez a szépség. A pénzügyi szakértő olyan évi 80 arany jövedelmet számolt ki. Erre már azért füttyenthetne is :D
-Minden a kedves neje nemesi vérvonalától függ. Amint meglesz a bizonyíték, a három úr leigazolja azt, elvihetjük a birtok ügyét intéző hivatalba és máris minden rendben...No meg persze kéne az igazolás arról, hogy ehhez a földhöz minden jogunk megvan...-csücsörített szájával elgondolkodva Amado titkár.
-Ehhez nem elég az én kapcsolatrendszerem, uram...
-De az enyém igen!-vonult be a terembe Valri! Mikor érkezett? Hogy néz ki?! Pávakék szatén ruha, igen ingerkedő szabással, többet mutatott mint takart, hajzuhataga kifésülve kis százszorszépeket tűzött bele s mezítláb volt. Mindkét felkarján tömény arany karperec, zafírokkal gazdagon megrakva. A titkár és a pénzügyes mást láthatott, mert teljesen nyugodtak maradtak. Káprázat amit ez a tündér művel!
-Ilana aszony barátnéja vagyok és tanácsadója! Miben járnak itt el az urak?
-Papírmunka, végtelenül unalmas-mentegetőzött a titkár, de Valri belelesett a papírokba.
-Való igaz, ez mind az. De kifelejtette, hogy ez a vár felbecsülhetetlen és hogy a kincstár több mint tele. Akár miénk lehetne egész Shadon is, nem? Aren, mit szólnál hozzá?-lelkesült fel a tündér. A titkár megütközve nézett rá.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.11. 19:07

-Uraim szeretném bemutatni a csoport régi-új tagját, Valri kisasszonyt, ő a mi legkedvesebb tanácsadónőnk aki minden gondunkat megoldja.
-Valri. Örülök hogy megérkeztél, alig vártam milyen híreket,hozol, remélem hallottál, mindenről.-Amiről nem azt az urak elmondják. Első körben. egy-két apró hiányosságot kell pótolnunk és utána, egy kis nyikhajt kéne elintéznem.
-Itt a Don-t szeretném megkérdezni, hozzájárul-e a kihíváshoz, a módról,a párbaj részleteiről és a helyszínről majd ketten értekezünk.Valamint a Kódex szerint ki kell állítanom egy segédet is, erre az itt jelenélvők előtt, fel szeretném kérni jeles oktatómat.

-Köszönöm mindenkinek a megjelenést. Gondoltam, mégis jó, ha mindnyájan tudják ki van velünk és ki az akiben nem bízhatunk.Mert itt most nagy a tét.

Ezzel berekesztem az ülést.Ahogy a titkár,a Don és mindenki Ilanán kívül elhagyja a termet.Kérdőre vonom Valrit.

-Nah hogy sikerült, mit akar az a boszorka?Mivel tudjuk kiváltani a gyermekünket?

<Domvik köszönöm, hogy visszaküldted és vigyázó szem,ed most rajtam és a családomon van.>
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.11. 20:08

Arennek
Hattyúvár

-Jöttem ahogy tudtam, jó estét az uraknak! Ó, milyen fess vendégünk is van!-hajolt meg a vívómesternek, aki a hölgy érkezésekor az elsők között volt, aki felállt s üdvözölte. Aren felismerte a mester szemeiben azt a tipikus bajvívó nézést: azaz felméri a hölgyet külcsín szerint, majd biztos jön a belbecs is, aztán meg... :lol: Valri fürdőzött benne. Aztán komolyan és higgadtan a vívómester Arenhez fordult:
-A nevezett fiatalember méltatlan arra, hogy bajvívónak mondja magát, vagy mi több, hogy rapírt forgasson. Nekem rangon aluli lenne a kihívása, ám gyakorlatnak príma önnek. Javaslom...úgy végezze be a párbajt, hogy az illető életben maradjon, de többé sose nyúljon tőrkardhoz-s egy nemlétező szöszt sepert le magáról.
A mester jelenlétében kicsit megilletődöttek voltak a titkárék, jól tudták, kicsoda.

-Mindazon által furcsának tartom, hogy beavatott engem az anyagi ügyeibe, nem sok közöm van hozzá. A párbaj részleteit magunk is megbeszélhettük volna, inasnak meg inkább az egyik tanítványomat ajánlanám, én, hogy is mondjam, ne szeretnék annak az alávaló férfinak még csak a légterében sem tartózkodni. Ápolom a hírnevem. Nehogy élegközelebb ezzel hencegjen, hogy voltam becses megnézni őt küzdelem közben!
Valri bőszen bólogatott, majd kacsintott a mesterre, akinek lehullhatott a szeméről a káprázat, mert le se bírta venni Valriról a szemét. Ekkor jött el a pillanat, amikor a titkár a pénzügyi szakértő meg Ilana visszavonult, utóbbi finoman Aren karjára tette a kezét hogy azért siessen majd! Valri homlokon csókolta a mestert, aki megbabonázva állt. A tündér egy kis kulcsot csúsztatott a férfi tenyerébe.
-A szobámban találkozunk, meg fogod találni, a repkedő világító bogárka mutatja az utat!
S maradt kettesben Arennel, úgy, mint aki jól végezte dolgát:
-Tökös hapsi, vívásra tanít? Hamarább kellett volna jönnöm, tetszik. És Darshana miatt ne aggódj, visszahárítom a bajt a saját fejére. No meg holnap még egy apróságot elintézek és már kész is aminek lennie kell! Aztán elnyomjuk őt, mint egy pondrót!-s összecsapta tenyereit.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.11. 22:14

-Valóban igaza van mester, nem volt feltétlen szükséges, de sajnos szűkös teendőim miatt, csak így tudtam megoldani az audienciát.Elnézést is kérek az uraktól emiatt a kellemetlenség miatt.
-Nos én mindenféleképp az első vérig tartó párbajt javasolnám, szigorúan a Kódex szerint //HGB//.
Az öltözékre még most nem térnék ki, mindenesetre mindenhogy igényelni szeretnék ma estére a Don-tól egy vívóleckét, valamint egy javaslatot, ha esetleg mégis a dalvesztésig tartó párbajt javasolnák.

-Komolyan sikerült Valri??Te egy kész csoda vagy, szeretlek! -ezzel megpuszilom atz arcát, de csak barátian. Nem tudom, hogy fogom ezt nekd meghálálni ebben az életben. -mondom tényleg lekötelezve.

-Van szerinted ezekközt az emberek közt akiben nem szabad megbíznom? Nagyon fontos, ha van valami gond bármelyikkel még most mondd el légy oly kedves, vagy esetleg nézz utánuk.Egyébként remélem semmit nem rontottam el. Csak hiába földi eszközökkel kellett megoldanom mindent, és azok mind bonyolultabbak, mint tudod.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.12. 14:38

Arennek
Hattyúvár

Úgy fest, holnap reggel lesz lekonkretizálva a párbaj milyensége és hogyana. Maxima kisaszony nevenapi mulatsága holnap délutánra esik. Addig éppen van idő rá. Hogy este lesz-e próba? Valri keresztülhúzta ezt a számítást azzal, hogy elbódította a mester fejét...magával :D

Valri magabiztos mosollyal fogadja Aren örömkitörését.

-Aki tud az tud. A megerősített segítség reggelre itt lesz. Most nem intézném egyedül ezt a ... csatát-s szívdöglesztően kivillantotta fehér fogait.
-Szerencséd hogy távollétemben nem néztél félre. Hidd el, nem ilyen kedélyesen vonultam volan be akkor a társaság elé. És én már tudom, hogyan hálálhatnád meg, s ha eljön az idő, közlöm is veled-dudorászta. Elgondolkozott a jelenlkévőkön:
-A titkárod buzgómócsing. Amikhez nekem nem volt kedvem, majd ő elsepregeti, arra legalább jó. Mint férfi, nem vonzó számomra. Köcsögfej barátod egy nagy széltoló, tudtad? S feje felett lebeg a házasság bárdja. Szerinted lesúlyt rá vagy megússza? :D Szórakoztató nagymamája van :lol:
-A vívómestered az esetem. Egy darabig elleszek vele, de nem a te károdra, bajvívó képességeit nem fogom kurtítani...-kuncogott.
-Hm, Ilanával elfogult vagyok, róla nem nyilatkozhatom, aranyos, de nemes nőnek butuska lány. Ám éles nyelve van, ha felpaprikázzák és azt szeretem. Oh, Amrius atya...ő maradi és pap. Kiütést kapok a papoktól. Blee-látványos undort játszott el.
-A három hivatalnokon meg azon az elszármazásügyi kicsodán még rajta leszek, elég dolgom volt így is, nem? Milyen cudar vagy, ugráltatod itt a szegény Valrit-cirógatta meg a férfi arcát, s bódító illat csapta meg Aren orrát...Ha tudná, mi az a feromon, most elmondhatta volna, töményen érezte. Így viszont csak valami édes, mámorító illatfelhő burkolta be, felébresztve férfiúi érzékeit.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.12. 15:17

Köszi a kimerítő jellemzéseket, majd hza bármivelé szolgálhatok, csak jheletsd ki, és igen ugráltatlak, hiszen olyan kedvesen megetszel mindent.

-Oh az öreg Köcsögfej, hát ha talál olyan nőt akkor biztos, főleg ha pénz is lesz az asszonnyal,ámbár nem tudom ellentétben veled én nem vájkálok mások fejében. -mondom kicsi éllel, de viccesen.

Nagyot szív a bódító illatfelhőből.

-Remélem nem akarsz elcsábítani, tudo nekem ott van Ilana, és a világért nem csalnám meg.
-A Don-t viszont neked hagyom, csak légy oly kedves intézzd el hogy felvegyen tanítványnak és nagyon legyen velem megelégedve, de olyan szigorúan kezeljen ahogy csak tud utána, és minden fortélyára tanítson meg.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.12. 16:10

Arennek
Hattyúvár

-Csak az orrodra ne koppintsak az ugráltatás miatt. Egyébként úgyis csak addig engedelmeskedem neked, amíg a kedvem tartja!
A fejvájkáláson nem sértődik meg, csak nevet.
-Köcsögfej és az oltár? Nahiszen! Ám ismerem sorsa egy részét...lesz még oly szerelmes, hogy égetni fogja s akkor maga könyörög a nőért, hogy legyen párja! S azt is tudom ki lesz az...-sütötte le sejtelmesen pilláit.
A bódításkor:
-Tudom hogy kívánnál engem magadhoz vonni s elcipelni párnák közé, ha nem lennél szerelmes és olyan jó...de azt hiszem, a magad ügyében egyedül vagy, Aren...magadnak kell kivívnod mestered elismerését, nem nekem sajátos eszközeimmel. Engem a testi szerelem visz hozzá, nem érdek s ármány...-suttogta orra hegyét végighúzta a férfi mindkét arcfelén. Kezeit Aren vállaira tette. Csak nem most teszteli mennyire hű abbéli elhatározásához Aren, hogy hű marad nejéhez? Vagy csak teljesen ártatlanul, szívét követve repdesi kék lepkeként körül a férfit?

Valri1
Valri2
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.13. 18:27

-Légy oly kedves előttem ne légy ilyen kihívó, ha azt akarod, hogy rendes férj legyek és ne vigyelke gyorsan egy félreeső helyre. Ott van neked a mester, vele azt teszel amit akarsz.

-Nah és most légy oly kedves intézzd el az apró cseprő ügyeimet, hidd el ez nagyon fontos, ápolgassd Ilanát és nyugtassd meg lérlek hogy azt a mocskot aki ócsárolta a családomat, többet nem fogja úgy látni, hogy kedve van ahhoz hogy éljen.

<Még nem tudom mijét vágjam le a kezét vagy azt amire annyira büszke hogy azt mondja meghalt érte anyám....>

Ezzel előkerítem a mestert, a könyvtárszobából átvitetem az idevágó könyveimet a vívóterembe, mert ugye a szabályok és illemtani formulák nem mindig ragadnak meg.
Elkészíttetem a vívóöltözékem a szabályok szerint (ld.:HGB Shadoni Párbaj Kódex)Temészetesen egy nevesebb mesterrel és belehímeztetem a mesterjelem a kézelőjére az ingnek.A nap hátralévő részét a vívóteremben töltöm szorgos gyakorlással.

<Milyen rég is volt utoljára ilyen, de meg kell tenni.A cél szentesít.>

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.14. 20:35

Arennek
Hattyúvár

-Veled is azt tehetek amit akarok-mosolygott szelíden Valri, de illendőn ellépett Arentől, nem kerülgette tovább.
-Milyen apró csepró ügyekre gondolasz? Elfelejtettem!-csodálkozott a tündér, majd lehunyta szemeit-Vár már rám a mestered, nem hagyhatom parlagon az urat. legyen jó estéd, reggel pedig beavatlak a tündér elleni tervem részleteibe! Továbbá az anyád tényleg félrelépett, más kérdés, hogy erről valaki ostobán fecsegett-libegett ki a helyiségből Valri-De hidd el...minden el lesz rendezve...-ez a hangsúly elég gonoszkás volt.
Mivel este van és Valri lefoglalta már a mestert, másnap reggel adódhat alkalom arra, hogy ruha ügyében Aren leadhassa óhajait, no meg hogy készüljön a párbajra. Ám amikor elindult a ruhalebeszélés után a gyakoreló terembe, egy kifulladt inas ért az úr elé:

-Uram...uram...történt valami a nagyteremben...én nem tudom kik és honnan jöttek és egyáltalán hogyan, de ott vannak!
S az inas lihegett, homlokát törölgette, kicsit sápadt volt és ijedt. A nagyterem az a terem volt, ahol Ilana a férjjelölteket fogadta Valrival a trónon. Ahogy a nagyajtón Aren belépett, mellbe vághatta a tömeg...a katonás rendben álló tündérhad. A nagyterem több száz fő számára elegendő volt s jelenleg 100 tündér állt benne hadrendben, ezüstszín vértezetben, sisakban, felfegyverkezve karddal és ládzsával. Ám eme tündéreknek nem volt annyira emberi arca, mint Valrinak: valószerűtlenül gyöngyházfehér bőrük volt, keskeny arcuk, mandulavágású szemük, mik olyan fekete volt mint az ájszaka. A hajuk pedig egészen halványkéknek tetszett mindőjüknek. Kivéve egyet, kinek sisakjából nem királykékre festett hosszú lószőr lógott e, hanem vérvörös: a kapitányé. Aki azonnal előrelépett és Arenhez szólt, shadoni nyelven:
-Roaen, hívja ide Valsharisszt kérem. Megérkeztünk, ahogy kérte, hogy Darshanát elkapjuk. Haraven'talaershkamarneal'luavengaren kapitány vagyok.
A hosszú név hallatán a földbe gyökerezett lábú inas csuklani kezdett. A kapitány is ugyan olyan fehér bőrrel, idegen vonású arccal rendelkezett, mint katonái, de haja egészen élénk piros volt s háta közepéig ért, továbbá szemei jégkéken szegeződtek Arenre (mint a husky kutyának, olyan hideg kék szemei voltak).
Ez a nap volt a bajvívás napja. Ezek is jókor állítottak be. Úristen, mit ötölt ki Valri?!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.15. 21:56

-Valri.-csettintek.
<Ha a gondolataimat hallja akkor ezt is biztos fogja.>
-Menj, és keressd meg Valri kisasszonyt, mondom a legközelebbi szolgálónak,de nehogy udvariatlan legyél vele, vagy akár tapintatalan.

<Egyre kíváncsibb vagyok arra a tervre, ugyan mit eszeltél ki te okos kisasszony.>

Amíg Valri érkezik, jó vendéglátó módjára érdeklődök, miéert is jöttek, hellyel kínálom a kapitányt viszont a katonákat, hagyom had áljanak glédában.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.15. 22:42

Arennek
Hattyúvár

A szolgáló megy is főhajtás után. A kapitány megy Arennel, ha le akarja ülttetni, az csak más teremben lehetséges. A közelben csak a könyvtár volt. Ott a férfi körbepillant.
-Azért jöttünk, hogy Darshana hitszegőt elkapjuk s visszavigyük népünk földjére hogy ott feleljen szökéséért.
Leült de nemsokára megjelent az üde és friss Valri, citromsárga könnyű nyári ruhájában, arany nyaklánccal, amiről egy nagydarab kagylóhéj lógott le, s két aran karprec csörgött csuklója körül. mezítláb érkezett. Mikor meglátta a kapitányt, zavarba jött.
-Ó, te vagy az?
A kapitány felállt félmosoly kíséretében. Úgy tűnik, ismerik egymást régebbről. Valri szeme piros színre váltott s arca neki is éteribb formát öltött, s idegen gesztussal meghajolt.
-Aren, ő Haraven tündérherceg, és feltehetőleg 100 válogatott katonával érkezett.
-Ahogy mondod, szépségem-így Haraven, akinek ez a fajta rövid név már megjegyezhető-Indulhatunk?
-Öhm, én még nem vagyok kész, ahhoz, hogy teljes erőmben mutatkozzam, két napot kell pihennem. (V)
-Legyen hát. Katonáim se nem alszanak, se nem isznak, se nem esznek, maradnak ott, ahol most vannak. Ám én körbetekintenék.(H)
-Ha a hely ura, Aren erre biztosít lehetőséget, mért is ne?(V)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.21. 20:29

-Üdvözletem herceg.-meghjolok előtte.
-Remélem jól fogja magát érzni nálunk, ittartózkodása alatt.

<Mégis csak azért jött hogy tegyen értünk valamit.>

-Domvik hozta, házamban, ha bármire szüksége van kérem érezze úgy mintha otthon lenne.

-És most Valasharisz lennél oly kedves beavatni a terveid részleteibe, ugyanis nagyon nem szeretem, ha valamit nem látok át. -mondom Valrinak, eléggé egyértelműen, és határozottan.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.21. 21:01

Arennek
Hattyúvár

-A szobát majd én elintzem részedre...Alszol már, vagy ezt a kellemes pihenési formát kihagyod? (V)
-Még meggondolom-tért ki az alvás kérdésköre elől a férfi, végighúzta kezeit a haján, ami már nem kísértetfehérként bukkant elő ujjai alól hanem gesztenyebarnán. Ez azért elég közvetlen formája volt már megint a mágiának, s legyen bár tősgyökeres shadleki Aren, még ő sem mondhatja azt magáról, hogy ritunosan kiállja az ilyesmit szemrebbenés nélkül.
-Más ruházatra viszont mindenképp igényt tartok. (H)
-Oh, semmiség...Ám a vár ura ma kicsit elfoglalt. Párbajra készül egy csúnyaszájú bunkó ellen, aki szóban meghurcolta mostohaanyját.
A férfi egy félmosolyt hagyott szája szegletébe telepedni. Valri sem szép szájáról híres és ő ezt nagyon jól tudja...
-Párbaj?-fordult érdeklődéssel a fiatalember felé-érdekesnek tartom, ott lehetek? Ne aggódjon, kifogástalanul fogok viselkedni, nem úgy mint eme hölgyemény...
Valri csak vállat rántott erre a véleményre.
-Erről jut eszembe, a mestered üde és friss, és lehet, hogy negyed óra múlva a gyakorló teremben szeretne látni...A puccos párbajruhádat bízd ide, már úgy is a kapitányéval is kell bajlódnom, még egy gönc nem fáradtság! A részletekről meg a gyakorlásod után!
Valri távozását és lerázását elnézte Haravan.
-Tüneményes lenne, ha kevesebbet és finomabban beszélne. De hát még nagyon fiatal. Önt próbálta már elcsábítani?
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.21. 21:57

<Atyám ezek a fura mágiák, ilyen módszerek, és tempó, vahh...>

-Jah igen, jó is hogy emlékeztetsz Valri.Nos nekem a mesteremhez kell mennem.
Amennyiben mélyen tisztelet vendégem igényt tart rá, ez egyértelmű hogy meejelenhet.Mélyen megtisztelne, vele egyébként is.Igaz nem egy hatalmas mester fog párbajozni, csak én, de talán érdemes lesz ottlenni.
A viselkedésed az pedig nem tartozik rám, a vendégem vagy, ezért neked itt mindent szabad.

-Igen megpróbált nem is egyszer holott, a feleségem állítólag barátnője, és még ő fenyegetett meg hogy ne merészeljek másra nézmni. Hiába ilyneke a nők.

-Amennyiben van kedved kísérj el a vívóórámra, hacsak nincs egyéb teendőd.
//Amennyiben jól tudom Yneven nincs magázás.//

Ezzel elindulok a vívóterem felé, ahol már vár rám Messana és a Don.

//Egyébként jó újra látni a kedvenc HM-emet.Uncsi volt az élet nélküled!//

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.07.22. 10:17

//Jesszus, ne merj hízelegni! :lol: //

Arennek
Hattyúvár

-Valri általában megszerzi amit akar és nála az adott szó...viszonylagos. gyakran megszegi ha olyan kedve van...-figyelmeztette Arent a tündérúr.
A kapitány elkísérte Arent a gyakorlóterembe, ahol valóban ott várta a fiatalembert frissen és üdén a bajvívó. Egészen kisimult arccal, jó kis éjjelben lehetett része! :D
-Uram, önben kit tisztelhetek?-fordult a kapitány felé, aki a megszokott udvariassági formulák szerint bemutatkozott. Tündér létére othonosan mozgott a shadoni etikettben. Callecchi mester megcsodálta a furcsa vértezetet a férfin, majd tanítványához fordult.
-Kezdjünk neki, ma pár piszkos trükk kivédése lesz a feladatunk. De egyet jegyezzen meg, ha nálam akar tanulni továbbra is: semmilyen körülmények között nem ereszkedünk le ama férfi szintjére, azaz meg ne lássam, hogy ön is aljas módszert akar ellene alkalmazni. Világos? Ha apárbaj alatt egyet is meglátok, vagy itt próbálkozik eggyel, egyrészt itt helyben móresre tanítom rapírral, másrészt azon nyomban véget ér mesteri és tanítványi viszonyunk. Értett engem, uram? Én a tiszta, egyenes párbaj híve vagyok, remek ötlet és cseltárral rendelkezik az is és egy igazi férfi csak ahhoz nyúl.
Haravan a falhoz állt, hogy elég tere legyen a két férfinak és hogy mindent jól láthasson. A mester nem hiába volt mester...Még az aren számáéra kedvelt harcmodor ellen is tudott pár zavaró, orr alá borsot törő kijátszást, ami egy igazi párbajon kellemetlen tapasztalat szerzését vetítette elő. Szerette volna megértetni Arennel, hogy a Lisandres félék nem rettennek vissza a csalástól sem, vagy hogy némely ponton figyelmen kívül, helyezzék a párbajkódex írotta hagyományokat. Ami bűnnek bűn, de elő szokott sajnos fordulni. S bizony délre Aren úgy leizzadt, mintha sivatagban menetelt volna. Akkor pihenőt engedélyezett a mester:
-Ebédeljen valami könnyűt. Ne nehezítse el a testét. És mielőtt felölti magára megfelelő ruháját s megismerkedik az általam szerzett párbajinasával, ellátom egy figyelmeztetéssel: Lisandres néha mérget ken fegyverrére. Nem halálosat, de rontja a reflexeket, a látást és néha gyengeséget olt abba, akit elér. Óvakodjon attól, hogy akár meg is karcolja önt. Lehet, nem lesz most nála efféle fegyver, de sose lehet tudni. Az aljassága majdnem egy gorviki szintjén mozog...

Ezt az alkalmat megragadva Haravannak ruhát hozott Valri, sötétkék finom anyagól készült teljes rendnyit ezüstös hímzéssel, igazán jól festett benne a férfi, mikor már Aren ebédjének végére megjelent újra hogy maga is csipegessen keveset. Némely szolgálólánynak megakadt a kapitányon a szeme. S nem csak az övé. Ilana zavarban volt, inkább csak a tányérját nézte és néha a férjét.
-Úgy látom jól halad a vívás meterségében. Lehet, nekem is el kéne sajátítanom ezt a fajta harcmodort-tűnődött a kapitány.
-Gyakori önöknél a párbaj?-fordult Ilana felé, aki mukkanni se mert :) Haravan kapitány szépsége nem evilági volt, s ha éppenséggel Aren nő lett volna vagy ferdehajlamú férfi, őt sem hagyta volna hidegen... :lol:
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
335 hozzászólás • Oldal: 15 / 23 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23

Vissza: Shadlek tartomány