• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erin O'Shanon [Raziv]

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
30 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Erin O'Shanon [Raziv]

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.01. 15:12

Faj:Dzsad
Jellem:Káosz
Vallás:Egyetlen dologban hisz és az saját maga
Kor:21
Preferált kéz: Jobb
Kaszt:Akrobata,késdobáló(inkább mindendobáló),kovács
Tsz:1

/érték/ /KAP/
Erő: 16 17
Gyorsaság:14 14
Ügyesség:17 19
Állóképesség:16 17
Akaraterő:13 13
Egészség:14 14
Ineteligencia:14 14
Szépség:13 13
Asztrál:13 13
Érzékelés:11 11

KÉ:15 15
TÉ:30 30
VÉ:55 55
CÉ:0 0
HM/szint: 12 36

KP alap:8 8
KP/Szint:12 24

ÉP alap:8 16
Fp alap:10 10
Fp/szint:6 18

Képzettségek:
Dzsad nyelv 3
Helyismeret(Abu baldek) 3
Kultúra dzsad 3

Helyismeret (Pyarron) 3 3
Fegyverkovácsolás 4 4
1Fegyver dobása(dobótőr) 4 4
2fegyver használata (kés,rövidkard) 2 4
Akrobatika 3 3
Egyensúly érzék 66% 22Kp
Kocsmai verekedés 2 3Kp
Szakács mesterség 3 4kp
Dorbézolás 2 2Kp

Végleges értékek 1. szinten:

Ép:12
Fp:25
Össz Kp:0

KÉ:26+2
TÉ:47+5
VÉ:66+5
CÉ:7

Előtörténet:

Abu baldekben születtem, apámról és anyámról nem tudok semmit csak annyit, hogy bizonyára voltak.
Állítólag pár hónapos koromban talált rám az akit apámnak nevezek,egy fegyverkovácsot, Aziz a jóság volt maga.Magáhozvett, kitanított a mesterségre, ugyan az elején nem voltam túl fogékony a mesterfogásokra, de kitartással, és szerettettel eljuttatott addig, hogy mesterségemben nagyratörjek.16 éves koromban azonban ő is elhagyott ebből az árnyékvilágból.Eztán a helyi mesterek kiközösítettek körükből, hiába voltam én a jobb,de ők többen voltak.Ezért pénz és munka híján el kellett távoznom honomból, az értékeimet, a házat,valamint a műhelyet főbb szerszámaim kivételével eladtam.És útnak eredtem, természetesen nem volt ilyen egyszerű a dolog, előtte azért a helyi céhmester orrát betörtem elég csúnyán, meg egy két mester műhelyét megrongáltam.A végzet alig 3 nap múlva el is ért amikor még épp El Sobirában jártam.Amikor rámleltek(nem volt nehéz dolguk nem sokat rejtőzködtem).Valószínűleg meg akaratk ölni, de hiába valami kezdő olcsó emberek lehettek, ugyanis még élek, igaz fél hónapot, élet, és halál közt lebegtem.Amikor felébredtem,egy pyarron felé tartó szekércsoporton.Vándorszínészek, muzsikusok,táncosok, akrobaták közt.Ők kigyógyítottak és hála a nagy ellenálló képességemnek túléltzem mindent, és teljesértékű ember ként élhetek.Igaz a hasfalam jobb oldalán húzódó sebhely ami közülbelül negyed láb hosszú apró szépséghiba maradt örökre, igaz a kovács kezek sem hegektől mentesek. Már 5 éve járom Pyarron városait a csoportommal, itt kitanultam az akrobatika mesterségét,és a kések, bárdok, tőrök dobásának művészetét.
A Pyaroniak meggyanúsították a csoportot, tolvajlással, szemfényvesztéssel, ezért mindenki akinek volt egy kis sütnivalója szedte a sátorfáját, de nagyon hamar.Úgygondoltam, ha már nemvolt szerencsém délen akkor megyek északra.A társaim úgyis ódákat zengtek Erigowról.Nem hiába voltak akik onna szakadtak egészen idáig.Térkapuval indultam útnak, Pyarronból Erionba, és Erionból Erigowba.

Karileírás:

1.8 láb magas kb. 90-100 font közti óriás.Kreolosan csillogó bőre és kopaszra borotvált feje néha eléggé rémisztően hat.Arca csupasz, barna szeme alatt a jobb oldalt furcsan nonfiguratív rajzolat van( kb 2 cm2)
Jelentése az átlag ember számára nincs, csak őt emlékezteti arra, hogy csak maga van a világon.
Izmos, hasfala jobb oldalán a kb. negyed láb hosszú sebb kanyarodik.Ezt ügyes kezek varrták be, de a seb nagyon csúnyának hat.Jobb és bal karja a kovács munkától izmosak, és karjain a sebek megszámlálhatatlanok.Jobb felkarján felhőkön sétáló meztelen nő képe látható,a balon pedig egy

Felszerelés:
-2 öltözet téli-nyári viselet.Fejkendő.-nagyobb táskában.
-24db dobótőr-mind a saját kezéhez van készítve.-egy övnyi (8db) a mellkasán van mindiga többi a táskában.
-2 kés a csizmáiban-télen nyáron csizmát hord
-1 rövidkard az oldalán- saját kezéhez készítve.-tokban.
-Babonásan hozzámragadt alapvető kovácseszközeim(kalapács,fogó)-a táskámban szintén.

NJK, csatlós: nincs

Ajándék,jutalom: nincs

Értékek: 0 arany 5 ezüst 2 réz

Jellemrajz:Tipikus káosz jellem, senki és senki nem irányítja csak a saját akarata, és ahova a szél viszi.Persze fő irányvonala a pénzszerzés, a boldog nyugodt öregkor.És persze az öregapja álma, vagyis nagyszerű kovács legyen, és vissza vágjon a volt céhének azzal, hogy nagyobb híre lesz mint nekik volt valaha is.
A hozzászólást 12 alkalommal szerkesztették, utoljára Erin O'Shanon 2007.07.22. 12:12-kor.
„Lüktet a vér ereidben, ha kardcsörgést hallasz...
Jóbarátod a Halál, fegyver-a-kézben rámosolyogsz...
Fejed felett zászlót tép a szél, hogy gyõzelemre vidd...

A Dicsõség Istene veled van, hát hiába lesnek téged a varjak.
Kiválasztott vagy, amilyen sokezerbõl egy, ha akad -
Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 471
Vissza a tetejére

Re: Erin O'Shanon [Raziv]

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.07.03. 11:47

Káosz jellemű dzsenn nem létezik.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.05. 11:03

Akkor átírom dzsadra, végülis mindegy dzsad az játszható faj ugye?
Egyébként is sokkal jobban beleillik az előtöri koncepciómba.
lennél oly kedves megírni a pozitív és negatív módosítóit a dzsadnak,plz?Valamint a jellembeli megkötéseket.ű

Előre is köszi: Erin O'Shanon

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.07.05. 11:08

Sorry hogy csak igy beleszóleok, de hogy haladni tudjá azért irok. A dzsadok semmiben nem különböznek az embertől, annyiban h más a bőrszínük. Kb mint az arabok nálunk. Jelleme meg lehet bármijen.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.05. 11:20

Nagyon köszike a szemléletkiigazítást Ichigo.Ugyanis én azért külömbségekre gondoltam, de ezek szerint no.
Hiába még ezekkel a fajokkal nem igen játszottam, játszattam.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.07.07. 23:15

A dzsad az egyszerű ember, ahogy előttem is mondották :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dorio Racchini » 2007.07.08. 8:05

HM/szint: 12*3=36 (nem 32)
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
Dorio Racchini
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 342
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.07.08. 13:30

Üdv!

Nem tudom, hogy miért maradt félbe a kari kialakítása, de az eddigiekről azért mondok egy-két szót a továbbiakat talán megkönnyítendő.

A hm téynleg 36.

A CÉ-t 2-1 arányban lehet vásárolni. Tehát a 20-as CÉ 40 KAP-ba kerül.

Dzsenn nyelv mint élő fajnyelv nincs a dzsadot beszélik. Az ó-dzsenn meg már ősi nyelv lenne.

A képzettségeknél kezdéshez 1, max 2 4.fok legyen. Kezdő még a kari.

Ichigo, Almeir tudom csak jószándékból írtatok, de ide a Bírálók írjanak. Ha van észrevételetek, tanácsotok a karakterrel kapcsolatban, akkor azt a Csevegőben, vagy privátban adjátok át.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.09. 8:45

javítgatom folyamatosan, csak a múlt héten táborban voltam és nem igen tudtam internetezni.Nem kell izgulni meg lesz a kari.Csak idő kérdése, meg koncepció.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.09. 17:14

Erin O'Shanon írta:16 éves koromban azonban ő is elhagyott ebből az árnyékvilágból.Eztán a helyi mesterek kiközösítettek körükből, hiába voltam én a jobb,de ők többen voltak.

16. évesen a kovács szakmából többet tudtál mint a 40-50 éves mesterek? :roll: Aligha. Már csak ha azt veszem alapul hogy ki hány munkaórát töltött el az üllő mellett akkor sem állja meg a helyét ez az állítás. ... A Céhek a középkorban végtelenül összetartó szervezetek voltak Erin. Miért közösítettek volna ki? Szigorúak voltak a kiképzés, az inaskodás, legénykedés, vándorlás, próbaidő szabályai. A mesterré válás feltétele egy mestermunka elkészítése volt. A céhek védték saját üzleti érdekeiket és iparkodtak foglalkozásuk tökéletesítésére, a legényeknek ezért általában előírták, hogy vándorlegényként külországokban is gyakorlatot szerezzenek. Ha a nevelőapád elismert télged fiaként és kovácsinasként, nemhogy kiközösítenek, hanem ott támogatnak ahol tudnak, ha elárvulsz. Nem látom megindokolva miért vennék le rólad a kezüket...előfordulhat de indokold meg, hogy miért is van így.

Erin O'Shanon írta:És útnak eredtem, természetesen nem volt ilyen egyszerű a dolog, előtte azért a helyi céhmester orrát betörtem elég csúnyán, meg egy két mester műhelyét megrongáltam.

...ööö...és tulajdonképpen miért is tetted ezt? :roll: Mi a gyűlölködés alapja?

Erin O'Shanon írta:A végzet alig 3 nap múlva el is ért amikor még épp El Sobirában jártam.Amikor rámleltek(nem volt nehéz dolguk nem sokat rejtőzködtem).Valószínűleg meg akaratk ölni, de hiába valami kezdő olcsó emberek lehettek, ugyanis még élek, igaz fél hónapot, élet, és halál közt lebegtem.

Ez egyre durvább Erin! Kik üldöztek és törtek az életedere? A nevelőapád volt céhtársai? :roll: De hát miért? Mit tettél? :roll: A gyilkossági kísérlethez nagyon alapos indok kell! Mivel húztad ki náluk ennyire a gyufát? Miért nem verettek meg szimplán?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.09. 21:59

Kezdem az elején!
Tehát:

Apám ismert egy újszerű eljárást az acél edzésére, ezt nem volt hajlandó megosztani a többiekkel, (Hogy miért??Egyszerű a válasz szörnyen makacs egy ember volt), ezért őt sem kedvelték, és valamilyen szinten bojkottálták is ahol tudták(nem küldtek hozzá új vevőket, nem ajánlották, de az akinek minőségi munkak kellett úgyis hozzánk járt), de féltek tőle, és ezért egy 16 éves gyereket aki végülis egy ügyes kezű mester először megpróbáltak mézes mázosan megkörnyékezni, de nem adtam ki a titkot( ugyanis nekem sem árulta el egészében, és azok a pengék amiket én próbáltam készíteni eltörtek,de ezt ugye ki hiszi el)Azért mondom azt hogy mester vagyok, mert apám mindenre kitanított, nem kellett hozzá világot járnom, hogy mester lehessek,elmondta a környező országok minden nemű fémmunkájának a jellegzetességeit és a kialakításuk módjait.Gondolj bele, egy 5 éves gyerek aki bele nő a fém munkákba, csatakeresztekkel játszik, fakard helyett valódi kardot kap,az életévé válik a kovácsolás, az apja egyedül van nő nincs a háznál a két férfi minden nemű elfoglaltság helyett csak azzal van elfoglalva mit hogy kell készíteni,hogy lesz a vasércből erősebbvas és utána acél, hogy formázza meg, az öreg 50 év tapasztalatait adta át neki, majdnem szóról szóra.Mivel semmi mással nem foglalkozott, se nőkkel, se itallal, se kártyával, se írás-olvasással,csak a fegyverek készítése és forgatása.Gondolj bele még abba is, hogy a céhek ritkán törekedtek hatalmas újításokra, igazából ültek a babérjaikon és a régit csinosították tökéletesítették.Az én apám meg mindig fejleszette a tudását, logikával, tapasztalattal.

Szóval a gyűlölet oka, hogy túlreagáltam egy kicsit az először mézes-mázos majd egyre keményebb fenyegetődzéseket és ellenségeskedéseket, erre a céhmester orrát egy alkalmas pillanatban benyomtam miután a házat és a szerszámaim nem hordozható részét eladtam( ebből megmaradt kb 10 aranyam ami az alaptőkém volt gyakorlatilag a 3 napig) és aznap még az orrtörés után 2 olyan ember aki különösen fenyegetett megleckéztettem azzal, hogy a műhelyüket egy kicsit lángralobbantottam.

Arról, hogy kiket küldtek utánam( vagy nem biztos ők küldték, de én azt gondolom) fogalmam sincs nem értek ezekhez a dolgokhoz, egyszerű kovéács vagyok, nem rabló, nem fejvadász, nem tolvaj.Egyik sem volt a városból való azt bizton állíthatom.

//Remélem ez a kiegészítés megtette a hatását.Ha még van kérdés vagy logikai bukfenc nyugodtan írd meg//

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.09. 22:50

Erin O'Shanon írta:Kezdem az elején!

mert apám mindenre kitanított, nem kellett hozzá világot járnom, hogy mester lehessek,elmondta a környező országok minden nemű fémmunkájának a jellegzetességeit és a kialakításuk módjait.

-Erin ez gyakorlati szakma! Beszélni valamiről, és elkészíteni egy új eddig ismeretlen technikával ,eljárással készült tárgyat az nagyon más...:roll:

Egy gyakorlati példával élve:
Van két orvos az egyik mondjuk ortopéd sebész, a másik szívsebész. Attól, hogy az ortopéd sebész elmondja a szívsebésznek, hogy hogyan kell egy gerincsérvet megoperálni, azt a szívsebész nem fogja tudni megcsinálni nem gondolod? :roll:

Erin O'Shanon írta:Gondolj bele, egy 5 éves gyerek aki bele nő a fém munkákba, csatakeresztekkel játszik, fakard helyett valódi kardot kap,az életévé válik a kovácsolás, az apja egyedül van nő nincs a háznál a két férfi minden nemű elfoglaltság helyett csak azzal van elfoglalva mit hogy kell készíteni,hogy lesz a vasércből erősebbvas és utána acél, hogy formázza meg, az öreg 50 év tapasztalatait adta át neki, majdnem szóról szóra.Mivel semmi mással nem foglalkozott, se nőkkel, se itallal, se kártyával, se írás-olvasással,csak a fegyverek készítése és forgatása.

Már elnézést de próbáltál te már rávenni egy ötéves gyereket arra hogy adott -a szokásos gyermeki tevékenységektől pl: ujszopás- teljesen idegen munkafolyamatba bevond, mindezt úgy, hogy hosszú órákon át figyeljen, keményen koncentráljon és megjegyezze a látottakat? Ennek a gyermekkornak nincs realitása. Előszőr is az ötéves gyerek fizikailag értelen arra, hogy csatakresztekkel játszon, az életcélja pedig nem a kovácsolás hanem az hogy mikor mehet ki az udvarra a sárban gyurmázni, a társaival játszani, fakarikát hajtani, fára mászni és megtapasztalni a kovácsműlyen kívűli világ teljességét...Milyen a méhecske? Milyen a hó? Miért világít az égen a hold és miért követ enegem? Mi az a repülő izé színes szárnyakkal? Miért van a fiúknak pöszörőjük és a kislányoknak suncijuk? Ezek sokkal érdekesebb témák egy ötéves számára, mint azt hogy azt nézze hogy püföli fater a vasat...érdekes persze!...ideig óráig...tíz pecig, vagy addíg míg más érdekes dolgot nem talál, ami elvonja figyelmét..továbbá az életcéja egy ötévesnek még, hogy: "énrólam szól a világ, a felnőttek azért vannak, hogy engem kiszolgáljanak"...Láttál te már ötévest "élőben" :roll: Továbbá fáradhatatlanul kérdezné az apját a világban tapasztalt jelenségekről...aki elzavarja, mert csak a munkáról szól az élete...
-Ne zaklass hülyeségekkel, hanem nyomkodd meg a fujtatót, amihez majd kb 14 évesen fogsz hozzáerősödni!

Ez a gyerek nem kovácsinas lesz, hanem egy szociopata fogytékos...már bocs.
Kérdezz meg egy gyakorló anyukát, hogy a gyereknevelés miért 24 órás szolgálat...és hogy megbosszulja magát egy ilyen korai korban vétett nevelési hiba...

Egyébként azzal önmagában nincs bajom hogy 4. fegyverkovácsolásod lehet 21 éves korodra...mert ettől függetlenül lehetsz tehetséges és jó eszű tanonc, aki gondos szakmi képzést kap...:roll:...nekem csak az életszerűségével van bajom...egy élő gyerek, nem olyan mint egy számítógépes játékba a Sims, hogy végkimerülésig lehet az agyába nyomatni az infót, mint egy robotnak. Nem fárad és még élvezi is, hogy ahelyett hogy pl: disznóólat csinálna a házból, mint minden normális gyerek, neki egy üllő mellett kell állni és hallgatni olyan szöveget amit nem, is ért.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.09. 23:06

Ja és még egy apróság:

Nem tudom hol fog a karid játszani, de látom felvette a helyismeret Pyarron 3.

Én értem hogy az előtörténet ezt indokolja, de sokmindenre nem fogsz vele menni, mert a játékban Pyarron egy lezárt topic; jelenleg "üzemen kívűl" van, nem lehet ott játszani. :wink:
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erin O'Shanon » 2007.07.09. 23:17

Akkor ha azt mondod, elfogadható kicsit szőrözősnek tűnsz, de egyébként valahol igazad, van, de képletesen értettem a legtöbb dolgoit amit leírtam, de ha mondjuk azokat a folyamatokat amiket mond végig kíséri őúgy hogy közben velem csináltatja akkor valószínű sikerülni fog.Ha az ortopédsebész a szívsebész orra előtt vezet le egy műtétet vagy ott áll a hátamögött és mondja mire figyeljen oda, hol van a hibalehetőség, kijavíttatja vele a hibáit, úgy már másodjára harmadjára a szívsebész is tudni fogja hogy kell, nem azt mondom könnyű feladat, demeg oldható.

A csatakereszttel igen is játszhat egy kisgyerek, ugyanis kb 30 cm, hosszú külömböző diszed változatokban ismert ám általában kereszt alapú acéldarab ami kb max 1.5 kg-ot nyom, és mivekl gyerek nem biztos, hogy érből fába dobta, vagy épp nem is a földbe de mint mondtad várat épített, vagy a külömböző kampókkal, kisebb kalapácsokkal, szórakozott, és utána apuka elmondta hogy nah nah ezt erre kell használni, ezt értem én a korai nevelés alatt.
Jah és egyébként igen a saját unokaöcsémmel csináltam és a zsonglőrködés rejtelmeire tanítottam külömböző eszközökkel jó ő már lassan 7 volt. de érted az analógiát.

Egyébként nézz el a mai afrikába és ott a 5-6 éves lányok az anyjukkal járnak vizethordani 20 km-ről a fiúk pedig vadásznak az apjukkal.Szóval ne mondd hogy a gyerek csak a játékra van és arra hogy minden őróla szól.

te írtad:
-Ne zaklass hülyeségekkel, hanem nyomkodd meg a fujtatót, amihez majd kb 14 évesen fogsz hozzáerősödni!
-mint mondtam és kihangsúlyoztam ez az ember csupa szív volt tehát ilyet nem mondott volna, de attól külön szigorú is, persze elmondta, hogy mi miért van, de a gyerekben az utódját látta, fogékony volt a mesterségre, és nagy mestert hűutódot akart belőle nevelni.

Nah mind1 sztem ezt itt le is zárhatjuk.majd talán 1x személyesen ezt átrághatjuk egy kávé mellett.:D

Tudom, hogy Pyarron lezárt ezért szeretnék viszont gyors ugrást végrehajtani Erionba vagy valamely északi országba térkapu segítségével.Mert a bandát közben meggyanúsították lopással és hasonlókkal.
Szóval full új a környezet senkit nem ismerek, igazán alig lesz pénzem,jah és se a szokásokat nem ismerem,a pyarroni töreténet igazából csak a pyarr nyelv elsajátítására volt jó valamint megtudtam, hogy enm csak jó és becsületes emberek vannak a világon, és azt hogy némely bohémban meg lehet bízni némelyik ben nem.

Harcosnak születtél!”
Erin O'Shanon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.07.10. 7:30

Az Afrikai példa őrült rossz volt Erin!!!
Igen dolgoznak a lányok...Lánynak születni nem bűn, de a leánygyermekek a világ nagy részén előítéletekkel és diszkriminációval találkoznak egész életükön keresztül, sőt sokan meg sem születhetnek, mert a lány magzatot sok helyen már ki sem hordja a nő. Másutt kevesebb gondot fordít az anya a lány csecsemőre, és az így gyakran nem éri meg az egyéves kort. Ázsia, Afrika országaiban a lánygyerekek kevesebb ételt kapnak, orvosi ellátásukra, oktatásukra kevesebb gondot és pénzt fordítanak a szülők, mint fiú testvéreikére (3 dél-ázsiai országban becslések szerint 1 millió gyerek hal meg évente csak azért, mert lány.)
A világ sok országában a lányok már 6-7 éves korukban dolgoznak, többnyire háziszolgaként. A legtöbb országban nem védi őket törvény, gyakran rabszolga módjára dolgoztatják őket és gyakran szexuális erőszaknak is vannak kitéve. A dolgozó lányok szinte minden esetben kevesebbet keresnek, mint a fiúk. Ázsiában és Afrikában a 10-14 éves lányok a nap 7 vagy több óráját töltik házimunkával. Erin amiket te láttál az nem normális! Gyermekek milliói élnek veszélyeztetett helyzetben, melynek oka lehet a szegénység, természeti csapások, háborúk, testi fogyatékosság vagy más, olyan körülmény, amelyen sem ők, sem szüleik nem tudnak változtatni. Ezek a gyermekek szülői vagy egyéb védelem hiányában kiszolgáltatottá és könnyen kizsákmányolhatóvá válhatnak. Ma a világon körülbelül 250 millió gyermek dolgozik a saját vagy/és családja helyzetének javítása érdekében. A munka, amit minimális bérért vállalnak gyakran veszélyes, mint pl. az utcai hírlapárusítás, vagy a gyári munka, tönkreteheti még fejletlen szervezetüket (pl. kőbányákban, szövőgyárakban), nem fejlesztő jellegű vagy testi és szellemi fejlődésüket egyenesen károsan befolyásolja (szervkereskedelem, szexuális kizsákmányolás).

Úgyhogy de mondom: a gyerek élete a normális fejlődést biztosító családokban igenis nem erről szól!
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
30 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ