//Off: Oké, akkor Kriaknak a Kikötőbe, Egrennek pedig ide írok. //
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Jóizűen elfogyasztod a késői ebédet (10 réz, a pia szintén 10 réz). Nagyon jól főznek itt, ahány helyet Erionban próbáltál, úgy érzed itt a legjobb a konyha. A fogadó "intimebb" részéből, arról a területről, ahol egy kis kupit tart fennt Cymar, markos kidobók jönnek, a kezükben egy vergődő matrózzal.
-Eresszetek a kurvaanyátok, férgek!!! Egyszer engedjetek el, utána felgyújtom ezt az egész kócerájt a picsába! Ne gyeretek ki az utcára ti kis férgek, mert rommá veretlek!!!-fenyegetőzik.
A kidobók nem veszik fel a kesztyűt, és nem is bántják a tengerészt. Hátracsavarva tartják a karját és egyszerűen kidobják az ajtón. Utána visszamennek a folyosón az "intim részbe". A szerencsejátékbarlangból (az is van itt) Cymar jön kérdőre vonni az embereit.
-Mi történt Rurk, mi ez a cirkusz? -Semmi komoly uram, csak erőszakoskodott az egyik lánnyal. Segítségért kiáltott, mi meg intézkedtünk. -Jól van Rurk, helyes, jól tették.- nyugodott meg Cymar és egy szivarra gyújt, majd bemegy a pult mögé Verinhez és tölt magának egy rövidet.
*** Meglepődve veszed észre, hogy a lovad szőre ragyog mint a patyolat, teljesen gondosan ápolva van, a lovászfiú épp abrakolja. Az istálló árában benne van az is, hogy gondoskodnak a lovadról. A lovad békésen kérődzik a többi jószággal, a lovászfiú pedig hozzálát egy másik lecsutakolásához.
//Csináljunk már egy új számvetést; erre a napra te már kifizetted a szállást és az istállót? Mintha rémlene, hogy valamelyik játékosom előre kifizetett ezért 3 ezüstöt, hogy szóljak meddig tart, de már nem emlékszem, hogy az te voltál-e vagy más... //
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
//Azt hiszem Barlon volt én naponta fizetek általában esténként. Egyszer kérdeztem mennyivel tartozok- Verintöl a kkor fizettem most asszem van 2 nap hátralékom. Azt nem tudom Kriak hogy egyezett meg de akkor ma mielött elmegyünk rendezem a számlám számold két nappal. Annál több biztos nincs talán ha 4 napja vagyok itt.//
(Egren cwa Trimelion)
A kis közjáték felkelti figyelmem, majd jót mosolygok ahogy az egér fenyegeti a macskát jelent lejátszódik. Befejezem az evést, pár percig csak szuszogok az asztalnál úgy telettem magam, de már éhes is voltam. Odalépek a pulthoz és: -Mennyivel tartozom idáig Verin? Ha összeszámolta adok neki egy ezüsttel többet. -Ezt a remek kiszolgálásért, ezt a további kiadásaimra. Nem tudom meddig maradok majd szólsz ha elfogyott, rendben? A többi mellé teszek egy aranyat. **** -No nézzük Latort.-Mondom már csak magamnak. Kilépek az udvarra, majd be az istállóba. Egészen meglepödök hogy a jószág hogy rendben van tartva. -Te fiú! Futtani is szoktad? Szólok hozzá és intek fejemmel a lovam felé. **** Csurran a srácnak pár réz(k20=19 mázlista)ha látszik az arcán hogy égö az összeg akkor ráteszek még 10-et max. -No ezt a jól végzett munkáért, mi a neved fiam? **** -Csak így tovább, nagyon elégedett vagyok, és ezt amint alkalmam lessz Cymarral is tudatom.-Mosolygok a gyerekre. Utánna felmegyek a szobámba és várom a khálokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.07.07. 11:48-kor.
JK: Rukh Esemény: Az utcán járva Helyszín: Enrawell Csillaga előtt Idő: 14.40. _____________________________________________________________________________
Senki sem háborgat. A handzsárosok is csak tisztes távolból diszkréten figyelgetnek, de nem fenyegetőek, csak rajta tartják a szemüket az ivón. Senki nem is foglalkozik velük. A felszolgáló elviszi a kupákat és magadra hagy.
*** Odakint nyár délutáni kánikula és a csendesen "sziesztáló" Szórakozónegyed utcái fogadnak. Felfelharsanó hangzavar, moraj, csak a távolabb lévő Aréna felől szűrődik ide hozzád. Egy büszke tartású északi nemes lépted el az utcán egy hófehér pegezuson. Lovagi páncélja aranyszínre polírozva, pajzsán Haonwell címere díszeleg. Akad is szájtáti nézője regeteg! Az élet egy pillanatra megáll az utcán ott, ahol a délceg jelenés végighalad. Főleg a hölgyek fixírozzák leplezetlen csodálattal a vitézt. Aztán eltűnik az egyik utcasarkon.
- Réz? Az a sötét színű érme. Olyanom nincs. - *mondom, majd a néni ajándékozását egy hálás mosollyal veszem tudomásul.* - Maga nagyon kedves velem. Köszönöm a barack, és az útbaigazítás, tanítás is. Sok segítség ez nekem most itt. A Földanya álldása szálljon magára! - *Kívánom neki, miközben kezemmel furcsa jelet intek a levegőben (megszokott szimpla kézmozdulat az ilyenkor mondott álldáshoz társítva). A fogadót megnézem alaposan magamnak - idegen, furcsa, de az összkép nem taszít annyira, hogy ne menjek be. Batyumat jobban megmarkolva kinyitom az ajtót és belépek rajta - hogy kissé beljebb menve, majd megállva ott is alaposan szétnézzek először.*
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Sietősen távozik miután a korsókat a felszolgáló elvitte.Ugyanis elfelejtette,hogy a meghivója kifizette-e az italokat.Örül annak,hogy sikerült probléma mentesen kijutni a fogadóból,mert tapasztalatai alapján vmiért mindig őt veszik elő ha egy kocsmai verekedés tör ki,de sosem értette,hogy miért... Kint az utcán ellézeng. <Azta....egy ló,aminek szárnyia is vannak...még ilyet...Vajon finom lehet? > És a pegazus már el is tünt a sarkon.A finomságokon gondolva kissé már meg is éhezet,de úgy dönt,hogy mielőtt étel keresésébe fogna megnézi magának azt az arénát.
HM: Kalmárfejedelem (helyettesítõ HM) JK: Yarradic Pagan Esemény: Első nap a "civilizációban" Helyszín: Az Enrawell Csillagában ____________________________________________________________________________
Egy olyan szobába jutsz, ami leginkább egy közös étkezőre hasonlít. A helység falai meleg, világos narancsszínűek, amiket kecses hangulatmécsesek világítanak meg. A hajópallóval porított padlón puha kék posztószőnyeg. Szemben a söntés egy fényesre lakkozott szép diófa pult, mögötte egy ember méri az italokat a pultnál álló vendégnek. A fogadó nemcsak ebből az egy részből áll, két folyosó is nyílik innen egyéb helységekbe, a két elvezető folyosó fölé két szépen festett táblát raktak az egyikre ezt írták: "Játékterem", a másikra "Privát" (ebből a folypsórészről erős és átható női parfümillat árad. A teremben vegyesen vannak férfiak és nők, nemesek, kalandorok és csavargófélék, vagy egyszerű utazók.
Az egyik asztalnál Otist pillantod meg aki egy fiatal feltünően tűzvörös ruhát viselő szép fiatal lány társaságában, a lány a levegőben egy kicsiny tűzgömböt bűvöl, ami lebegve mellette marad. A ruhája szegélydíszébe piros szinű kígyók vannak hímezve, és egy arany kobra-medalion van a nyakában.
A lány:
A lovászfiú bólogat és mosolyogva elteszi a pénzt. Olyan tizennégyéves lehet. Kiváló minőségű vászon kertésznadrág van rajta, nem szakad, csak kicsit piszkos. A csizmája pedig kifejezetten újnak néz ki. A fiú ápolt, rövidrenyírt seretehajat visel.
-Persze uram, napjában olyan kétszer-háromszor. -Ha akarja kivihetem a Palotanegyed ügetőjére megfuttatni. Általában a nemesek tartanak ott lóversenyeket, de én bejáratos vagyok oda, mert ott is dolgozom. -mondja a fiú komolyan. -Kérdezze meg Cymart vagy Verint ha nem hiszi. -Kötünk üzletet uram? -Ha ad naponta 20 rezet míg itt van, én mindennap kiviszem a lóversenypályára a lovát egy-két órára megfuttatni.-ajánlkozik a gyerek. Nem egy elveszett egzisztencia a srác, annyi biztos....
(Yarradic Pagan) *Alaposan szétnézek - a folyosó feletti táblácskákat nem bírom elolvasni, de egyenlőre ez a része a fogadónak még nem is izgat. Mielőtt a pulthoz lépnék meglátom Otist, akinek megörülök furcsa mód, ezzel még magamat is meglepem. Azonban asztalukhoz nem megyek oda, de egy kicsit bűvölten, elkerekedett szemekkel nézem azt, amit a társaságában a lány művel.* <Milyen ördöngősség ez? Hogy? Miként csinálhatja? Káprázatos, így megzabolázni a természet e hatalmas erejét.> *Felocsúdván újra Otisra nézek..., majd magamra erőltetve a közönyösséget büntetésképpen érzéseimért, a pult mögött álló férfihoz megyek.* - Üdvözlet! Én kérnék ennem, mondták kint itt benn lehet ennem is, innom is, aludnom is.
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
//Off: Rukh! Neked az Arénánál folytatom!...(Esküsküszöm többet mesélek itt mint a saját negyedemben! )//
/ off Castor ha egyszer találkozunk akkor majd jutalmazzuk az erőfeszítésedet némi sörrel Visszaérve a fogadóba a vigyort le se lehet törölni a képemről odamegyek Verinhez - Szervusz, egy gyors fürdőt tudnál nekünk intézni. Részemről az se baj ha hidegvízben, de egy kicsit rendbe kell kapnom magam még zenélés előtt. - Lighra kérlek ha látod Egrent akkor mondd meg neki, hogy zenélés után majd beszélnünk kell, illetve be kell fejeznünk, amit elkezdtünk./ az előadás folyamán több vidám dallt játszok az átlagnál a jókedvem a zenémen is érezhető még a hozzá nem értők számára is ha Lighra ott van akkor az előadást egy khál szerelmes dallal fejezem be az előadás után Verintől vacsorát kérek ha Lighra és Egren ott van és még nem ettek akkor természetesen nekik is majd felhívom őket a szobánkba **** fennt a szobánkban ha addig nem történik semmi Egren felé fordulok - Nos fejezzük be amit tegnap elkezdtünk nem szeretném sokáig húzni. - Lighra drágám kérlek itt várj meg minket. Lehet hogy ismét szükségünk lesz a tudásodra. Összeszedem a felszerelésem ezúttal a ghonomat is viszem megcsókolom Lighrát - Ne aggódj. Egren felé fordulok -Indulhatunk?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk a becsület mindennél többet ér.
Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Elgondolkozva nézek a fiúra. -Mikor vinnéd a lovat arra az ügetöre? Az a baj nem tudom mikor lessz rá szükség. Manapság ugye nem tudhatja az ember fia mit hoz a holnap ... . -Egye fene csak annyit kérnék ha idödböl kitellik próbáld meg még délelöttönként kivinni. Természetessen ha bármi baja lenne.... azt Te se szeretnéd ebben biztos vagyok. A pénzed majd Verintöl kérd szólok neki a járandóságodról. No isten áldjon Te kis haramia.Köszönök el viccelödve. A fogadóban Verinnek: -A lovászfiúval azzal a Thomassal egyezséget kötöttem. Addig míg mindennap megfutatja a lovam az ügetön fizetek neki 20 rezet, naponta. Ne is mondja nem akarom tudni mennyi lenne, így legalább biztos kezekben van a lovam. Majd önnél jelentkezik a pénzéért így állapodtunk meg. Rendes gyerek érdemes lenne rá odafigyelni. Felmegyek a szobámba //harmaddszor // és várom a khálokat.
HM: Kalmárfejedelem (helyettesítõ HM) JK: Yarradic Pagan Esemény: Első nap a "civilizációban" Helyszín: Az Enrawell Csillagában ____________________________________________________________________________
Otis nem vett észre téged, teljesen belemerül a lánnyal együtt valami beszélgetésbe. A pult mögött álló férfi barátságosan mosolyog rád.
-Igen hölgyem, nállunk alhat is és ehet is. -A szállás nálunk 10 réz egy éjszaka, egy kiadós étkezés pedig 7 rézbe kerül. -Óhajt egy szobát asszonyom?
Az asztalok között fehér-fekete ruhás felszolgálók járkálnak tálcákkal, amin ínycsiklandozó ételek, vagy kupák, poharak vannak.
A pódiumon egy szakállas törpe ül egy olyan szerkezet mögött amit még életetben nem láttál. Egy nagy doboz, amin fekete meg fehér csontfogak vannak, amit a törpe nyomkod. A dobozból kellemes zene jön elő, (azt hogy mi a zene azt azért tudod ) és szórakoztatja a vendégeket.
A fogadó ivójában lévő vendégek:
-Otis és a tűzvarázslólány -négy karmazsinvörös brokátruhás öreg kalmár (ebédelnek) - egy tetovált vállú kopasz-bajszos gladiátor egy céltáblába kis nyilakat dobál (darts-ozik) - egy nagyon szép, báli ruhába öltözött barackvirágszín ruhás fekete hajú nő, aki egy hasonló cifra ruhába öltözött ficsúrral beszélget az oldalán egy olyan vékony karddal, hogy előszőr azt hiszed nyárs van az oladlára kötve - egy díszes arannyal hímzett királykék kámzsás ídős és okulárás férfi, embermagas, szép díszes bottal, amelyet elefántcsontból készítettek és a végév egy öklömnyi gömbölyűre csiszolt hegyikristály díszeleg
JK: Kriak Esemény: Visszatérés a Fogadóba a Raktár után Helyszín: Az Enrawell Csillaga Idő: 17.00 körül ____________________________________________________________________________
//Off: Mivel a játékosaim nem szokták megnézni, hogy azon a helyszínen amit eléhagytak van-e reg ezért most szólok: Kriak! A kikötőnegyedben írtam új reagot!!!!!//
Verint felszolgálás közben találod.
-A barátja? ....Ööö...azt hiszem kiment az istállóba megnézni a lovát, biztos mindjárt visszajön.
Odafentt a szobában Lighra elégedetlenkedik:
-Engem mindig itt hagytok, mint valami hasznavehetetlen kacatot, mint ami semmire sem jó, mintha csak valami felesleges kolonc lennék a nyakatokon! Mikor mehetek végre már én is veletek Kriak? Ez így olyan rossz nekem, hogy ti elvagytok valami helyen, ahol az életetekre törnek, én meg itt malmozzak és várjam hány darabban estek be az ajtón!
JK: Egren cwa Trimelion Esemény: Beszélgetés Verinnel Helyszín: Az Enrawell Csillaga Idő: 17.00 körül ____________________________________________________________________________
-Thomas? -mosolyodik el a fogadós- ...nem a kis külön boltja nincs benne az istálló használatában, az az ő kis külön biznisze a gyereknek...de nem hazudik, félállásban lovászinas a hercegi istállóban, tényleg bejárhat az Ügetőre, nem foglalkoznak vele az őrök, tudják, hogy oda tartozik...ki is használja ezt a kis üzletei megvalósításához. -Ne aggódjon Thomas ért a lovakhoz, és szeret pénzt keresni, nem fogja átvágni. Javaslom akkor adja ide előre a vele kialkudott összeget legalább holnapra, mert a gyerek már vinni fogja a lovát az Ügetőre...első dolga lesz induláskor itt felvenni a pénz. -mondja Verin.