• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 9 / 60 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60

Re: Feketeleves

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.01. 17:49

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedő Hercegségek
Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap kora este
Résztvevők: Súrion (Huor Aikanáro), Mustafa (Herold Bardelot)

/Mustafa/

-Jöjjön csak az úr. A bort is köszönettel elfogadjuk és szívesen mesélünk az öreg Orenről Önnek.

*Ezzel meginvitálnak az asztalhoz, majd a pincér által hozott borból mindenkinek tölt a kecskeszakállas ifjú. Közben a pocakos társa bele is kezd a történetbe.*

-Oren messze földön híres varázsló. Arról jelenlegi állapota miatt megoszlanak a vélemények, hogy még mindig bírja a mágia hatalmát vagy csak tudása morzsái maradtak meg neki. Úgy három emberöltővel ezelőtt a világot járta és mindenhonnan mesés kincsekkel és ősi tárgyakkal tért vissza. Egy nap azonban űzött tekintettel érkezett a városba és azóta sem ment vissza erdei házába. Erről ő maga nem sokat beszél, legalábbis nem nekünk. Időről-időre vannak utazók, akik elbeszélgetnek vele és bárgyú vigyorral indulnak a házába a kincsek és a teljes történet után. Még senki nem jött közülük vissza. A vélemények felemásak. Van aki szerint már rég kifosztották a házat, de a többség tudni véli, hogy még mindig ott áll érintetlenül a kincseskamra. Már a Herceg is fontolgatja, hogy expedíciót indít az ügy feltárására, de mindeddig megvolt az utánpótlás az utazók közül, így kivár a városvezetés, hogy oldják meg a rejtélyt a kalandozók.

/súrion/

-Attól függően, hogy mennyire vagy erdőjáró, hegymászó alkat másfél-két napi útra fekszik innen délebbre felfelé a hegyoldalban. Egy időben volt egy nem túl széles ösvény is, de azt már minden bizonnyal benőhette a növényzet.
-A ház kőből van rakva és a helyi stílusnak megfelelően tetőteres házikó. Lent csak a nappali és a konyha van. Felt egy háló és egy dolgozószoba-könyvtár. Hjahh. Szegény könyveimet már biztosan megették a molyok. Node visszatérve. A nappali közepén lévő meglehetősen masszív asztal alatt van a lejárat. Egy szőnyeg takarta mikor eljöttem, de valószínűleg már azóta ez megváltozott. Az egyéb „biztosítékokkal kapcsolatban azt tudom mondani, hogy mágikus és mechanikus csapdák is védték a kamrámat. Ezekből a mágikusak azóta már nem aktívak. Az előtted próbálkozók mindet megtörték vagy kipróbálták. A mechanikusakat egy öreg gnóm barátom készítette, direkt úgy hogy én se tudjam mik vannak.

*Az öreg megnézi, hogy van-e még az üvegben mellette, de csalódott arccal konstatálja, hogy elfogyott a pálinka.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.01. 18:22

Súrion

- Tehát ha jól értelmezem,akkor ha délnek tartok fel a hegyre,akkor rátalálok a házra..?
És tele van az egész ház mindenféle csapdával,amikről még Te sem tudsz...!?
Lassan kezdem azt hinni,hogy nem is vagy olyan bolond,mind amilyennek látszol...!
...Mert ha el is jutnál a házig,akkor sem tudnál ép bőrrel bejutni,így hát magamfajtákat küldesz magad helyett!Igaz?!!
És azt várod,hogy ha elég bolondot küldesz,akkor majd csak elfogynak a csapdák!?Neked csak ki kell várnod!?
Le vagyok nyűgözve,zsenilis terv,de Én nem leszek egy a sok közül..!
Mit szólnál inkább hozzá,ha együtt mennénk...?Még lovat is hajlandó vagyok szerezni neked!
Én megvédelek az út veszélyeitől,Te pedig engem a házadtól...!??

< ...Haááhh... még majd azt hiszi,hogy engem is átverhet és bábúnak használhat!?
Inkább porig égetem a házat,mint sem ott hagyjam a fogam...!!! >

- És mond csak,mi a helyzet a tűzzel?Mármint,az a ládika bírja a tüzet...?
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:
melyikük és mi végre teremtette a nőt...?"

A nő mintegy véletlenszerűen a bárdhoz dörgölőzött, és a fülébe súgta:
"-Ha lepihennél , álmodj rólam! Neked szabad."

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 18:35

(Mustafa)

<..még hogy az az öreg piás hatalmas varázsló ... akkor Sheshia is ezért keresi ... szegény hogy felültették :D ... no legalább tanul egy kis jómodort ... én is tanítanék neki valamicskét :mrgreen: ... ha nem is jómodort ... rögtön nem fintorogna a kis aranyos ... affene már megint a nök ... még hogy nem jött vissza senki ... naná hogy nem ... IDE minek jönne vissza bárki is ... hm szóval Ö feneségessége is érdeklödik ... >
-A szerencsétlenekkel akik elindultak mi történt? Senki nem tért vissza? Egyáltalán minek hagyta ott Oren az egész cuccot? Minek hozta ide? Nagyon sántít ez az egész! A Herceg miért nem járt utánna mi történt ott hisz lehet az Istenek akarata ellen való dolgok történtek? Nem Ö a helyi rendfenntartó vagy mi?
Teszem fel kérdéseim a megfelelö részeknél.
-Helyi lakos még nem tűnt el? Arra vár az Úr hogy valaki innen is eltűnjön? Ha ezt így folytatja az öreg csavargó akkor valaki csúnyán elbánik vele kincs ide vagy oda.
Jegyzem meg végül sommásan. Még érdeklödök hogy ök hova valósiak, mivel foglalkoznak ,család rokonok, más helyi legendák vannak-e.
<... ha nem nagy hülyeség érdemes lenne utánna járni ... vagy nem annyira ... mondjuk ha már sokan próbálták ... ez benne a jó ... ha nekem sikerül az ám a valami ... rögtön tudnák itt is ki az a PÓK ... nem kéne magyaráznom a sok sületlennek mi az a Viadal ... meg hogy is megy az ... csak kell nekik egy kis nevezetesség ... hehe ennél az öregnél mindeképpen kell valami jobb ... a hercegecske meg hagy sárguljon ... itt volt az orra elött a lehetöség ... aki gyáva az az is marad ... merre lehet Oren? ... muhaha lassan úgy gondolkozom mint Sheshia ... úgy érzem összeakadunk még ... talán kicsit szorosabban is mint szeretné ... a kis szemtelen ... mondjuk lehet már vagy 300 éves ... de azért jó lenne ... elkaptam egy 300 éves csajt fiúk ... és így nézett ki :D ... na ez lenne ám csak a szórakozás ... bah megent a nö :roll: ... egyszer ebbe fogok beledögleni ... van ennél szebb halál? ... na jó az aréna ... de másodiknak nagyon jó terv :mrgreen: ... >
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.01. 19:09

Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap kora este
Résztvevők: Súrion (Huor Aikanáro), Mustafa (Herold Bardelot)

/Súrion/

*Oren csak egy vállrándítással intézi el a dolgot.*

-Ha mégsem mész, hát majd jön más, aki képes bejutni a házba. Én nem árultam senkinek zsákbamacskát, ahogy neked sem. A házam sajnos erősebb nálam. Azt hiszem ennyit, sőt még többet is bőven fedez a sok összehordott dolog. Ezért is ajánlottam, hogy többedmagaddal indulj neki. Több szem többet lát.
-A Dobozomat nem kell féltened. Szinte mindent kibír. Tüzet valószínűleg nem tudsz akkorát gyújtani, ami akár megpörkölné a festését.

/Mustafa/

-Nem értem mi az, ami sántít a dologban? Itt lakott az öreg, így ide hozta haza a kincseit. Hogy pontosan miért is jött el a házból azt nem is firtattuk igazán. Az Istenek akarata ellen való dolog biztos nem folyt a házban, mert Oren a Pyarroni Fehérpáholy varázslója. A helyiek meg nincsenek veszélyben, mivel egyszerűen nem mennek a ház közelébe. Minek is mennének. Ha a Kereskedő Hercegségek valaha élt leghatalmasabb varázslója nem megy vissza oda, pedig az övé, akkor mit keressünk mi ott? Az biztos, hogy aki elmegy és elhozza az öregnek amit minden odaindulótól kért és még egy kis információval is szolgál az lesz a Hercegségek egyik legnépszerűbb felfedezője és kalandozója.

*Az érdeklődő kérdésekre megtudod, hogy ők a helyi polgárság fiataljainak képviselői. Inasok vagy nemrég végzett iparosok/kézművesek. A helyi legendák mint végül kiveszed szavaikból nagyrészt az öreg „hőstettei”, illetve a minden tájegységen egyformán megtalálható „a Hercegi család származása” témákat ölelik fel.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.01. 19:37

Súrion

< Szóval nem füllik hozzá a fogad...?Rendben vén ember,de akkor drasztikusabb módszereket fogok használni....! >

- Látom nem ejtettek a fejedre!
Rendben,elhozom neked,azt a nyavajás dobozt!Most már csak azért is...!
Te meg csak üldögélj és keseregj az üveged mellett ahelyett,hogy végre összeszednéd magad...!
Tehát nincs más dolgom,mint,hogy délnek tartsak..?És esetleg nem felejtettél még valamit elmondani...?
Mert ha mindent tiztáztunk,akkor Én megyek is,mert mihamarabb indúlni akarok!

< gyorsan "zsebre vágom" az öreg házát és aztán irány haza...! >
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 20:05

(Mustafa)

<... és akkor levetné a felsö ... hogy mi ? ... a Fehér Páholy? ... ez azért kicsit túlzás nem? ... azok tiszteletre méltó bölcsek és nem vén bolondok nem? ... nafene ... majd késöbb Sheshia ... >
-Most ha nem a házában hanem ... hol is lakik mostanában? És hol lakott elötte, merre van a háza?
-Ki tartja el? Ha akkora varázsló miért nem mer visszamenni?
< ... hm lehet kéne valami varásztudó ... vagy valami strapabíró töltelék :D ... mondjuk a gorviki ... vagy Sheshia ... ah nem Ö másra kell ... lehet be kéne szállnom hozzájuk ha Ök is oda mennek ... de akkor mit csináljak a kis köpcössel? ... >
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.07.02. 15:01

(Dzsana)

*A kérdés további nem feszegetése jól esik, és árgus szemekkel hallgatom mit is kell csinálni a lopóval. Aztán elveszem tőlle a felkínált lopót.*
- Na nézzük csak.... Belerakjuk ezt a hordóba - *teljesen amíg tudom leengedem a lopó szárát a hordó aljáig* - Aztán ugye itt belekell egyett szívni? - *mutatok a lopó tetején lévő nyílásra, ha bólint akkor megpróbálom; kicsit szívok rajta hisz nem akarok borban fürödni, aminek persze semmi eredménye így csalódott képpel nézek Malorra* - Azt hiszem ez nállam nem működik.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.02. 19:29

Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap este
Résztvevők: Mindenki

/Súrion/

-Örülök, hogy ráálltál az alkura. Sok szerencsét. Igen. Igen. Csak mindig délre és hegynek fel.

*Látszik, hogy az esetlegesen elfelejtett dologra rákérdezve kicsit gondolkodóba esik és ismét koncentrálni próbál. Majd a végén nyugodtan megrázza a fejét.*

-Nem, nincs. Tényleg mindenre válaszoltam és elmondtam, amit csak tudtam, hogy segítsek vele a sikeredhez. Menj csak és kérlek próbálj visszatérni a Dobozommal.

/Mustafa/

-Hogy most hol lakik azt időnként még ő maga sem tudja.

*Próbálkozik egy gyenge viccel az eddig regélő pocakos srác. A lány csak rosszallón és lesújtón néz rá, majd átveszi a szót.*

-Szerencsétlen a városszéli raktárakban szokta meghúzni magát. Hogy pontosan merre azt tényleg senki nem tudja, mert sokfele szokták látni. Eltartani magát annyira nem kell, mert azért mindig van, aki fizet neki az információkért. Varázslóként sajnos már nem tudja gyakorolni a mágiáját. Ez talán a legnagyobb csapás ebben az elmebajban, hogy nem képes felidézni régenvolt hatalmának töredékét sem. Viszont, ha az úr a házat keresi ahhoz tudunk segítséget adni. Ha délre kimegy a városból és továbbra is délnek tart, de kissé a hegyekre felfelé úgy másfél-két napi út csupán.

*Kinyújtott kézzel és mutatóujjal a nem is olyan távoli hegyek lábaira bök dél felé, hogy arra érdemes keresni az erdő mélyén.*

/Dzsana/

-A technika jó csak kicsit bátrabban kell alkalmazni.

*Kuncog fel halkan Malor. Ugyan kicsit bizonytalan a tekintete, de megpróbál minél felszabadultabban hozzáállni a dolgokhoz. Ezt neki bizony tanulnia kell, mert a hosszú évek nemesi neveltetését igencsak felülírja a mostani helyzet.*

-Talán próbáljuk úgy, hogy az első kört én vételezem és a másodiknál már Neked is menni fog Dzsana.

*Közelebb lép, hogy segítsen a bor kifejtésében. A lopót a hordóból kihúzva mintegy véletlenül pont a te kezednél sikerül megfognia az alkalmatosságot. Kicsit megfeszülnek az izmai a ruhaujj alatt, de végül nem kapja el csak kicsit arrébb fog, hogy legyen lehetőséged anélkül elengedni az üveget, hogy az ne essen le.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.02. 20:16

Súrion

- Remek,akkor körülbelül egy hét múlva találkozunk ugyanitt!
Addig is jó ivást és önmarcangolást...!

*És mosolyogva távozom.
Vissza indulok a fogadóba.
Oda érve megállok a csaposnál.*

- Szép estét!
Szeretnék rendelni a szobámba fél kiló sajtot,lepényt és egy fél liter friss tejet.
Köszönöm.

*Majd ezzel felmegyek a szobámba.Fent összepakolom a holmimat,előkészítem az útra.*

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.02. 20:29

(Mustafa)

-Igazán? Egy Fehér Páholyos varázsló? Ez roppant érdekes. Nem tudom mennyire ismerik a történetet de kérdeznék még. Oren a városban volt mikor elveszítette hatalmát? Azaz úgyjött vissza valahonnan hogy már meg volt lágyulva az agya vagy itt történt vele valami? Egyáltalán ez az egyik napról a másikra történt? Ez azért igen furcsa, hisz a kalandozók népsége között szép számmal akadnak igen nagy tudásúak is. Mindegy is, milyen errefelé az erdö? Sok szép trófeának való vad él benne? Szokott a nemesúr vadászgatni? Gondolom a hajtóvadászatokhoz igénybe veszi a falusiakat is? Szabad egyáltalán a magamfajtának errefelé vadászni? Tudják régi kedves szokás de eddig jószerével csak a sivatagban adódott rá módom. Igen kíváncsi lennék ezen a környéken miféle állatok lakják a vidéket. A mesebeli szörnyek gondolom nem élnek meg ezen a kultúrált földön?
Maradok amíg Ök el nem mennek majd a pultoshoz lépek:
-Szép jó estét! Holnapra lenne olyan kedves és összecsomagoltatna 2 heti száraz élelemet? Elhagyom e szívemnek olykedves helyet és nem kívánok a kelleténél több idöt vesztegetni. A napfelkelte után egy fertályórával indulok. Addigra ha kérhetem összesítse a fennálló tartozásaimat, ha kérhetem ... ja ezt már kértem. No mindegy nyugodalmas és álmoktól édes jó éjszakát mindannyiunknak!
Felmegyek a szobámba és minden holmim összekészítem a holnap hajnali indulásra. Utánna lefekszem és alszom :D .
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.07.02. 21:39

(Dzsana)

- Hogy bátrabban?... :) Na nézzem, hogy kell csinálni aztán majd meglátjuk sikerül-e valamit ellesnem belőle. - *adom át a lopót számára. Amikor a kezemet megfogja megáll bennem az ütő és rámeredek (csodálkozva és zavartan), de nem szólok semmit. Valahol a lelkemben megkondul egy vészharang... valami belülről azt súgja, hogy nem lesz ez így jól... nem lesz ennek jó vége... de nem teszek azért, hogy más mederbe tereljem a dolgok alakulását.
Várok és nézem, hogy hogyan kell a lopóval bánni... egy idő után azon veszem észre magam, hogy nem azt nézem amit eredetileg elterveztem, hanem Malor arcát, alakját figyelem úgy összegségében. (Mondjuk úgy megbámulja tetőtől talpig... - munstra :P)*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.03. 18:26

Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap este
Résztvevők: Mindenki

/Súrion/

*A fogadóba visszatérés csöndes és eseménytelen. A fogadós először furcsán rád mered a szokatlan kérés hallatán, de végül csak bólint.*

-Jólvan. Felvitetem.

*Ezzel meg is volnál a szobádba felérve elkezdesz pakolni. Mire végzel a cuccok összerendezésével kopogtatnak és belép az egyik pincér a kért fogásokat egy fa tálcán hozva. Leteszi az asztalra és aztán rádnéz. Ha látja nincs másra szükséged távozik.*

/Mustafa/

-Oren már így érkezett a városba. Azelőtt sokszor hónapokig sem jött be, így nem tudni mennyi idő alatt háborodott meg.
-Az erdő meglehetősen félhomályos és gyakori a sűrű köd is. Vadászni addig nem tilos, amíg az ember nem viszi túlzásba. Arelnak hála vadban gazdag a terület. Trófeának való?! Hm. Van itt szarvas, őz, de ha nagyobb és veszélyesebb vadra vágyik az Úr, akkor találkozhat farkasokkal, medvékkel is. Ha az erdő széli sziklás részre téved még akár pumát is ejthet.

*Még egy kicsit beszélgettek, de a bor fogytával elköszönnek, a holnapi munkájukra hivatkozva és magadra hagynak. A pultnál a fogadós nem mond semmit csak bólint beleegyezése jeléül. Felérve a szobádba összekészíted a holmid és lefekszel aludni. Doldzsah kegyéből még álmot is látsz az éjjel. Álmodban hatalmas vadat ejtettél és visszatérve trófeájával a város lakói ámulva ünnepelnek.*

/Dzsana/

*Malor gyakorlottan kezeli a borászeszközt. Felszív jó kétpohárnyit, majd ujjával befogva a végét a lopót a vállának támasztva az asztalokhoz sétál és két poharat fordít fel. Beléjük tölti az italt és tényleg pont két pohárra való volt benne. Az egyiket neked nyújtja a másikat ő veszi kézbe. Csak most figyel fel rá, hogy épp jó alaposan végigméred. Csak halványan elmosolyodik és koccintásra emeli poharát.*

-Akkor igyunk a nem túl fesztelen nőkre és férfiakra! Egészségedre Dzsana.

*A pohárban gyöngyöző fehér nedűn szépen csillan meg a gyertyafény ahogy a magasba emelitek.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.03. 19:35

(Mustafa)

Hízott a májam vagy fél kilót álmomban :D . A nap elsö sugarai elött sikerült ennek ellenére felkelnem. A szobámban taláható tálból alapossan megmosdom, még egyszer átnézem a felszerelésem, majd lemegyek hogy kerítsek valakit aki átadja nekem az élelmet. Fizetek és visszamegyek a szobámba. Amint felkel a nap megtartom a mai elsö imádságom. Leülök az ágy szélére és átgondolom mit is fogok ma tenni, majd megigazítom magam után a szobát. Mindet pedáns rendben hagyok, magamra veszem a zsákom és lent elköszönök attól akit ilyen korán ébren találok. A lépteimet a hegyek felé irányítom.
-A vagyonért, a dicsöségért, Dolzsahért!
Megyek . :D
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.07.03. 23:25

(Dzsana)

*Azért elcsodálkozom, hogy hogyan lehet ebben a lopóban pont annyi amennyi két pohárba elég - se több se kevesebb. De összegségében tetszik a móka.
A munsta rajtakapásakor kicsit még jobban zavarba jövök, ami bár látszik rajtam, de nem fordulok el Malortól.*

<Szerintem én álmodok, vagy az a reggeli lila füst ment az agyamra. Olyat teszek amit már ... khm... sok éve nem tettem, ráadásul egyre jobban tetszik a helyzet.>
*A felkínált poharat száránál fogva megmarkolom - kicsit durván és trampli módon, majd a magasba emelem.*
- És rád Malor! - *azzal a poharat a számhoz emelem és látszik a mozdulaton, hogy ez bizony nem finom kortyolásnak indul, hanem egy nagy felhörpintésnek - kocsma módra.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.04. 18:48

Súrion

*Megköszönöm a pinérnek a vacsorát és megkérem,hogy egy fertályóra múlva jöjjön vissza a tálcáért és egyúttal számolják össze,hogy mennyivel tartozom,mert holnap kora hajnalban elhagyom a várost.
Amint kimegy a szobámból,előveszek két réz pénzt és a markomba fogom az egyiket.Majd pillanatra becsukom a szemem és erősen koncentrálok az érmére.*

// Tárgy átváltoztatás 6Mp-ból //

*Egy pillanattal később,mikor kinyitom a markom,már egy arany pénz fénylik a tenyeremben.Majd ugyan ezt megismétlem a másik rézzel is,de azt ezüstre változtatom.*

// Tárgy átváltoztatás további 6Mp-ból //

*Ezután mind kettőt zsebre vágom és nekiülök vacsorázni.*

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 9 / 60 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 60