• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 8 / 60 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 60

Re: Feketeleves

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.28. 23:43

(Dzsana)

- Lopó? - *és olyan szemeket meresztek a tárgyakra mintha menten kiesnének helyükről és valami furmányos dolgot várok tőllük... //mint hülye gyerek a moziban... :P//
A tegezésre feléje fordulok teljesen, majd a szabadkozása közben közel lépek hozzá - vigyorogva.*
- Te ilyet is tudsz? Tudod, hogy mennyivel kötetlenebb a dolog és felszabadultabb az ember, ha nem kell állandóan arra ügyelnie, hogy mit és hogyan mondjon? Tegezhetsz nyugodtan, engem nem zavar, inkább még jobban is esik így a beszélgetés számomra.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.29. 13:43

Súrion

- Kártyaparti..?Jól hangzik,de előre szólok,hogy nem tudok játszani!Viszont azt hiszem,hogy tényleg rám férne egy kis mulatozás az út előtt!Szóval köszönöm szépen a meghívást!
De,akkor most ha nem haragszol meg,Én felmegyek a szobámba,hogy pihenjek egy kicsit és elrendezzem a holmimat.

*Közben felállok az asztaltól.*

- Akkor este találkozunk és még egyszer köszönöm a meghívást!

*Mosolyogva kezet nyújtok,majd elindulok a szobám felé.
Közben eszembe jut a lovam és először őt nézem meg.
A szobámba érve ledobom magamról a ruhámat,csak ing és alsógatya marad rajtam.Átnézem nagyjából a holmimat,hogy meg van-e minde,majd hanyadt vetem magam az ágyon kezemet a tarkóm alatt összekulcsolva.*

< Még az esti krtyázás előtt találkoznom kellene az öreggel...
Talán Elannak igaza van és,akkor utána kellene járni ennek históriának...!
Mert,ha egyszer kiderülne,hogy tényleg kincsei vannak és Én meg elszalasztottam az alkalmat,akkor...!!! >

*Körülbelül egy fertály órát heverészek,majd felpattanok az ágyról és felöltözöm.Magamhoz veszem mind két kardomat és bezárom magam után a szoba ajtót és elindulok Oren kocsiszínjéhez.*
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:
melyikük és mi végre teremtette a nőt...?"

A nő mintegy véletlenszerűen a bárdhoz dörgölőzött, és a fülébe súgta:
"-Ha lepihennél , álmodj rólam! Neked szabad."

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.29. 16:02

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedő Hercegségek
Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap kora este
Résztvevők: Mindenki

/Mustafa/

*Sheshia észrevéve az integetésedet kissé elhúzza a szája szélét, de végül elindul az asztalod felé. Odaérve invitálást sem várva elül és mégegyszer körülnéz, majd hozzád fordul.*

-Lenne egy kérdésem.

*Hangja még mindig ugyan olyan szép zöngékkel teli, mint ebédnél halhattad és most ráadásul ő akar valamit és valószínű, hogy nem a jégeső előfordulását vitatná meg.*

-Láttál itt egy lilaköntösös öreget? Vagy tudod hol találom?

/Dzsana/

-Örülök, hogy ilyen könnyen veszi eme törést az etika kristálytrónusán. Azt hiszem már úgyis eláshatom magam. Legalább kedvedben járhatok, ha tegezlek.

*Látszik rajta, hogy ez most tényleg megütötte, de azért hálásan néz rád, hogy ilyen könnyedén vetted és még a segítségére is „siettél” a tegezés jóváhagyásával.*

-Nos talán, ha már ilyen közvetlen lett a hangulat lássuk hogyan működik ez a „varázslatos lopó”. Kérlek válassz melyikkel gyakorlatozzunk.

*Most már visszatért az arcszíne és mintha valami vidám csillogás is költözött volna a szemeibe.*

/Súrion/

*Elan szintén feláll és kezet fogtok. Majd elindultok a magatok dolgára az esti összejövetel előtt. Az istálló felé kerülve meggyőződsz róla, hogy a lovad jól van és rendesen ellátják. Legalább ő is kipiheni magát az ideút fáradalmaitól. A szobádba felérve ugyan megpróbálkozol a pihenéssel, de az öreg nem hagyja annyiban folyton „befurakszik” a gondolataidba. Ha a gondolatok is számítanak lehet, hogy ezóta csuklógörcsöt kapott annyit emlegeted magadban. Végül győz a kíváncsiság és felöltözve elindulsz a vacka felé. Már kintről is hallod a hangos hortyogást. Belépve meglátod Orent, ahogy részeg álomba merülve ül-fekszik (ezt nehéz megmondani, de talán feküdne csak tartja a fal). Jobbjában kialudt pipája, baljában pedig az üres pálinkásüveg.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.29. 16:15

(Mustafa)

Az apró fintort szinte észre sem veszem.
-Ó igazán örülök eme kellemes társaságnak, talán sikerült megszabadulnia a kellemetlen és roppant idegesítö alacsonyabb létformáktól? Akkor erre innunk kell! Igen láttam az öreget de csak reggel azóta nem sodorta elém rozzant alkatát a sors szeszélye. Ellenben nem lehet panaszom a sors kegyére ha figyelembe veszük, ma már harmadik alkalommal engedtetett meg hallanom a csodálatos hangját amit talán csak az istenek által teremett öszhangzathoz tudnék hasonlítani. Talán foglaljon helyet kedves Sheshia és múlassuk együtt az idöt. Amilyen szegényes eme porfészekben a szórakozási lehetöség biztos vagyok benne hogy feltünik itt ma a kis öreg. Addig ha nem sértem meg talán mesélhetne arról mi szél sodorta abba a nem túl szépreményű társaságba és hogy sikerült megszabadulnia tölük. A kegyetlen és véres részleteket se hagyja ki ! :D
Elöhúzok számára egy széket hogy helyet foglalhasson és intek a pincérnek hogy hozzon még egy kupát. Az est folymán mikor végére érnénk az elsö üvegnek kérek még egyet.
<... hátha lessz egy szép estém :mrgreen: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2007.06.29. 22:28-kor.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.29. 21:35

(Dzsana)

- Ne légy már ennyire megijedve, nem eszlek meg csak azért mert letegeztél. Ha így volna - mármint, hogy minden letegezőt megeszek, rég csak emberek szerepelnének az étlapomon.
Meg szerintem neked sem árt egy kicsit felszabadultabban viselkedned, így túl merev vagy. Merev, de lovagias, kedves... - *jobb kezem megmozdul, majd a mozdulat felénél visszahanyatlik testem mellé és pár pillanattal később magam előtt összefonom a két kezemet* - de tegezés közben is tudsz ilyen lenni. - *beszéd közben már a lopók felé fordulok, egy kis zavartsággal az arcomon - és még jó, hogy túlzottan is barna bőröm van, mert így legalább a pír nem látszik rajta.*
<Remélem nem vette észre... bár...
Édes istenem, ki tudja mennyi hónapja van annak, hogy valami hasonló fordult meg a fejemben... most meg... Biztos meglágyult az agyam abban a fürdőben...>
*Erőt veszek magamon és mosolyt varázsolok arcomra*
- Na nézzük csak... Az megfelel - *mutatok a látszatra legkissebbnek tűnő lopóra.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.30. 15:18

Súrion

*Mikor megpillantom az öreget megállok egy pillanatra,majd egy jókorát a deszkákra csapok és elkiáltom magam.*

- Talpra vénenmber!!!Éjszaka kell aludni nem most!

*Majd rendes hangon folytatom.*

- Ha tényleg szretnéd,akkor elhozom neked azt a dobozt,amiről beszéltél!De akkor most kell elmondanod mindent,mert még az éjjel indúlni akarok...
Hallod?!Kelj fel,vagy már itt sem vagyok...!!

//Ha az öreg esetleg hirtelen ébredve valami módon rámtámad,akkor azonnal rámondok egy "Vakság okozását" 12Mp-ból.//
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.01. 10:04

Résztvevők: Mindenki

/Mustafa/

*Leplezetlen fintort vág a nő. Látszik rajta, hogy meglehetősen untatja a hosszú monológ.*

-Ti kérészéltűek mindig csak locsogtok, de nem tudtok felmutatni semmit közben.

*Ezzel fel is áll és elindul, hogy a fogadóssal is váltson néhány szót. Úgy tűnik vagy megkapta a várt információt vagy a fogadós sem tudott segíteni, de érdeklődését elvesztette Sheshia a fogadó iránt. Nem is marad tovább, hogy megtalálhassa a keresett öregembert. Mondjuk az mindenképp érdekes, hogy mit akarhat egy elf a zakkant vénségtől.*

/Dzsana/

*Malor is mosolyog. Először kissé kényszeredetten, de észrevéve valamicskét zavarodból már ő is kezd „felengedni”. A legkisebb alkalmatosság természetesen az üveg lopó. Leveszi a falról és a közelebb lévő kisebb hordókhoz lép és kínálja az eszközt kipróbálásra.*

-Gyere Dzsana próbáld ki. Annyi az egész, hogy a hordó tetején lévő lyukból kivesszük a dugót és a borba eresztve a lopó végét felszívjuk az italt ebbe a fenti „tartályszerűen” kialakított részbe. Majd óvatosan kihúzva egyik ujjaddal befogod az alját. Innentől kezdve már csak a poharakba kell engedni a bort. Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik elsőre, de nem olyan bonyolult.

/Súrion/

*A várakozásokkal ellentétben az öreg nem ijed fel. Csupán mormog valamit az orra alatt. Aztán a kiabálásra csak kinyitja a szemeit és borgőzös, rekedtes hangon megszólal.*

-Ne óbégass fiacskám. Nincs nomádjárás. Na azért csak ülj le és beszélgessünk a doboz elhozataláról. Neked is azt tudom ajánlani, mint annyi más előtted próbálkozónak. Nekem csak a dobozom kell. Azt meg se próbáld kinyitni vagy ellopni. Minden más amit az évek során összehordtam a tied lehet. Tőlem akár magát a házat is viheted. Ha ez így megfelelő, akkor kérdezz és én legjobb tudásom szerint válaszolok, hogy sikerrel járhass.

*Látszik, hogy minden álmosságot és kábulatot elűzött a doboz visszaszerzésének ígérete. Érdeklődve várja, hogy mikre vagy kíváncsi. Ami talán a legígéretesebb ebben az, hogy tiszta a tekintete, legalábbis annyira, mint mikor idefele beszélgettetek.*

-Egy dolgot már most tanácsolnék neked, ha megfogadod megfogadod, ha nem hát nem. NE egyedül indulj neki. Van ott osztoznivaló éppen elég és társakkal mindig könnyebb.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 10:28

(Mustafa)

< ... azért ne gorombáskodjunk kérem! ...>
-Az lehet hogy kérész-életűek vagyunk. De többet élünk 25 év alatt mint ti 500 alatt.-Mondom miközben feláll az asztaltól. Majd hátradölök a székben és a kezembe veszem a palackot:
-No akkor ismét kettesben maradtunk hűséges barátom.-Felhajtom ami a kupámban volt és töltök újra. Sheshia teljessen kiment a fejemböl, a bor gyöngyözését és fényét nézem miközben töltöm. Mintha semmi sem történt volna várom hogy végre tegyen valaki valamit a szórakoztatás jegyében.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.01. 10:42

Súrion

- Nomád járás a nincs tényleg,de én nem érek rá egész éjjel Téged ébresztgetni...

*Helyet foglalok a szalma hozzám közelebb eső végében.*

- És ne aggódj,nem egyedül megyek,hanem a lovammal...

*Elmosolyodok és egy pillanatnyi szünetet tartok.*

< Mégis kivel mennék,vén bolond?Talán hirdessem meg a fogadóban,hogy társakat keresek az öreg "bolondvarázsló" megbízásából...?! >

- Először is árúld már el nekem,mégis mit rejt az a Te dobozod,hogy ennyire szeretnéd megkaparintani?És tulajdon képpen miért nem mész Te magad el érte?Meg honnan tudod,hogy valaki nem szerezte-e már meg és adott túl rajt,vagy nyitotta ki?Hisz azt mondtad,hogy már sokan indúltak el ugyanezért...

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.01. 11:53

Résztvevők: Súrion (Huor Aikanáro), Mustafa (Herold Bardelot)

/Mustafa/

*Az üveg kiürült és a br gyöngyözése is arra utal, hogy talán nem kellett volna ilyen gyorsan kiüríteni egyedül. A fogadóban idő közben egyre többen rendelik meg vacsorájukat. Néhány társaság külön asztalhoz ülve kártyázni, kockázni kezd. Általánosan kezd beindulni az esti élet. Beszélgetés, nyüzsgés. Még a morózus fogadós által megjövendölt dalnok is megérkezik. A söntés melletti kisebb emelvényen álló magas „bárszékre” telepedve megpendíti lantja húrjait. Egyenlőre csak aláfestő zenét játszik nem kezdett még bele az igazi mulatozáshoz való repertoárba.*

/Súrion/

-AHHOZ SEMMI KÖZÖD!!!

*Csattan fel az öreg a doboz tartalmának említésére. Szemében felparázslik a harag, de ahogy jött el is múlik és nyugodt hangnemben folytatja tovább.*

-Azért nem én indulok útnak, mert a másfél-két napos út nagyrészt hegynek fel vezet nem túl könnyű terepen. Arról nem is beszélve, hogy azért vannak erre felé is teljesen természetes veszélyforrások. Például farkasok, barnamedve. A dobozt pedig nem lopták el, mert azt érzem, hogy hol van éppen. Kinyitni pedig csak én tudom. HA más próbálkozik kisebb kataklizma szerű robbanás rázná meg a környéket. Tehát abban biztos lehetsz, hogy a dobozom még mindig ott van, ahol hagytam.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.01. 12:15

Súrion

- Jól van na!De hát természetesen érdekel,hogy mire is vállalkozom!Nem egy félnótás vagyok,aki bármire hajlandó egy kis jutalom frejében...!Tehát ha szeretnéd megkaparintani,akkor árulj el egy-két dolgot!
Szóval,ha jól értem,akkor valamiféle varázsdobozról van szó...Igaz?!
És még is hogy néz ki?Hogyan találom meg?

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 12:44

(Mustafa)

< ... ajaj jó ez a bor :D ... lehet kicsit sok lett hukk ... biztos ... >
Az asztalra támaszkodva majd késöbb a székre, felállokés körülnézek. Miután megtalálom az egyensúlyom lassan elindulok a pulthoz.
-Ööö höh izé tudna nekem küldeni a teraszra egy kis teát mondjuk mentásat?
-Köszö.. hukk ..nöm.
Igyekszek keveset beszélni hátha nem tünik fel senkinek, de rajtam kívül más nem veszi be a kudarcba fulladt kisérletet. A teraszon a korlát melletti asztalok közül választok egyet, és mély levegö vételekkel próbálom magam kicsit szalonképesebb állapotba hozni.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.07.01. 13:53

Résztvevők: Súrion (Huor Aikanáro), Mustafa (Herold Bardelot)

/Súrion/

-A doboz tartalma csak nekem fontos és nincs benne semmi mágikus. A védelem érdekében még fénykoromban elláttam jónéhány mágikus „csapdával” és hasonlóval. Ne aggódj, amíg nem próbálja valaki kinyitni ugyan úgy lehet ide-oda vinni, mint egy közönséges dobozt. Kinézetre körülbelül 4 hüvelykszer 4 hüvelyk az alapja és 8 hüvelyk magas. Fénytelen szürkés színű és egy vörösréz pánt zárja le.

*Oren kicsit hátradől és behonyt szemmel koncentrál, miközben masszírozza a halántékát.*

-Igen. Nem mozdították el. A ház pinceszintje lett annak idején kialakítva kincseskamrának. Ott van még mindig a Dobozom. Ha nem verte le senki akkor egy faragott kő oszlopon pihen, melyet a mennyezetbe épített fénykő világít meg.

/Mustafa/

*A bor hatása nem teljesedett ki, így viszonylag gördülékenyen megy a mozgás és a koordináció. Csupán a beszédbe keverednek időnként érdekes töltelékszavak. A fogadós a kérére csak bólint, hoyg meglesz a rendelés. Mintha valami mosolyszerű arcrándulást is megeresztett volna, de az eddigi viselkedéséhez nem illik ez a képzet, így ki tudja tényleg ott volt-e. A teraszon tényleg használ a friss levegő és még enyhe szellő is fújdogál, mintegy segítve a dolgod. A melletted lévő asztalnál ülő huszonéves fiatal társaság nevetgélve összesúg.*

-Olyan mintha az öreg Orent látnám. *Mondja egy kecskeszakállas ifjú.*
-Igen. Igen. Pont úgy mered a messzeségbe és a borszag is stimmel. *Kacsint rá kissé pocakos társa.*
-Ne bántsátok! Szegény öreg varázsló nem tehet róla. *Feddi meg rosszallóan a társaság hölgytagja a fiúkat.*
-Dehogynem tehet Karola. Te is tudod, hogy csak magának köszönhet mindent. Megvolt mindene. Mesés vagyont harácsolhatott magának.
-Így van. Most meg ott áll az erdő közepén a ház elhagyatva és még senki nem tért vissza, aki bolond módon megpróbálta kideríteni a rejtélyt.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.07.01. 14:44

(Mustafa)
A friss levegö hála Doldzsahnak megtette hatását és kitisztul a tekintetem.
< ... hogy a májatok szakadna le ... >-Fordulok a szomszéd asztalhoz.
-Elnézést kedves barátim, de fülltanúja voltam az iménti apró csevejnek. Megengednék hogy átüljek Önökhöz?
-Oh köszönöm igazán nagylelküek. Ha gondolják elűzhetnénk a muslinca szagot némi borral?! :D Oh nem magamra gondoltam én csak teázok , de Önöket szívessen vendégül látnám egy palackra, állíthatom nem utolsó a bor mit itt felszolgálnak. Felkeltették az érdeklödésem bevallom. Mindeki erröl a szerencsétlen hóbortos öregröl beszél itt a kocsmában. Akár merre járok Ö kerül szóba. Úgy hallottam Önök talán ismerik a történetét, ha nem tartom fel magukat megtennék hogy mesélnek róla? Addig is egészségünkre!-Intek a palack felé.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.07.01. 16:37

Súrion

- Azért elég értékes lehet,ha már ilyen védelemmel láttad el..!De nekem mindegy,amíg rám nem veszélyes.
Szóval,akkor a pincében találom...
Rendben,most pedig magyarázd el nekem,hogy merre is van az a bizonyos ház!?És az sem ártana ha magáról a házról is mesélnél,mert valami azt súgja,hogy nem csak a dobozod van "bebiztosítva"...
Tehát ha szeretnéd visszakapni,akkor ne titkolózz,mindent tudnom kell!

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 8 / 60 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 60