• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 27 / 153 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.26. 10:34

Garmacor: Na akkor csakazértis! És a félelf harc/kardművész akit ember tanított nem kap infralátást, ingyen CÉ alapot, nem ért jobban az állatokhoz? Sőt még csak a szeme és a füle sem élesebb az emberinél? Hiszen nem félelf tanította, és így nincs tudatában annak mire lenne képes ha pl. a sötétben kicsit jobban kinyitja a csipáját... :D Egyébiránt ha egy magányosan kóborló mester ráakad egy tehetséges gyermekre, vagy éppen a mestert felkérik egy ilyen gyermek tanítására? Aki valóban tehetséges, csak nem úgy kezdődött az élete, hogy "apámat, anyámat ismeretlenek megölték, és egy magányos mester talált rám...", hanem előkelő, ám magába forduló, harcorientált(?) ifjú, és a családja felfogadja a nevelésére az éppen arrajáró kitűnő kardforgatót... 8)
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.26. 11:38

Nos Pirate legközelebb mielőtt írsz először gondolkodj. Értelem szerűen az infralátás meglesz, ahogy a jobb hallás látás is, hisz azok genetikai adottságok. De ahogy a dzsennek meg kell tanulni a pszit még ha sajátos is az övék attól még az egy képzettség úgy a félelfnek is foglakoznia kell az állatokkal, hogy értsen hozzá és íjjat kell vennie a kezébe, hogy megtanuljon vele lőni. Az állatokkal könyebben megtanul bánni akárcsak az íjjal, de ha egyáltalán nem fektetet bele energiát akkor mégis mitől tudná. Egyetlen tehén se fogja jónéven venni, ha a tőgye helyett a farkát huzzák :) Azért mert az van leírva, hogy ezt vagy azt a képzit megkapja attól még energiát bele kell fektetnie. A khál is megkapja az alapfokú úszást faj bónuszként, de úgy mégis honnan tud úszni ha még életében nem látott egyben több vizet ami söröskorsóban elfér.
Ami meg az előtörit illeti. Persze anyuci apuci megpróbálja felfogadni a mestert hogy tanítsa a pici fiúkat, de egyáltalán nem biztos, hogy a mester hajlandó lesz rá. Arról nem is beszélve, hogy ha az ifjú méltatlannak bizonyul rá akkor pár alaptechnikánál többet sose fog tanulni a mestertől és az életben nem lesz belőle kardművész. Ahogy a különböző mai harcművészeti iskolákban elsajátíthatsz sokmindent, de azok többnyire csak a versenysportot oktatják. És ők nem harcművészek csak egyszerű bunyósok akik kaptak némi képzést, de egy harcművésszel szemben akinek az élete múlik a tudásán esélyük sincsen. A komoly technikákat pedig csak azoknak oktatják akik mentálisan is felkészültek és érdemesnek bizonyulnak arra, hogy megtanítsák nekik az adott iskola féltve őrzött tikait és ők nem fogják bármiféle jöttmentnek csak úgy kiadni azokat.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.26. 15:54

Garmacor: De ez éppen az az egy akinek sikerült!!! Pl. Varázsló sem lehet akárkiből, de ha valaki bejelenti hogy ő bizony vari lesz, akkor? Dobjon k1000-en, mert ennyi esélye van egy közönséges parasztgyereknek bekerülni a varázslóiskolába? A dzsenneknek a +1 pszipont az élesebb hallás és látás. A többi meg...
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.26. 17:56

Pirate akkor idézet a szabálykönyvből csak hogy értsed végre. "Adzsenek magas mentális felkészültsége, gondolkodásmódjaés kivételes intelektusa egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy mindannyian ismerik és magas szinten alkalmazzák a pszit. Habár saját pszi-iskolátalakítottak ki. Namármost ebből a magas mentális felkészültség az nem születési adottság, hanem kökeményen tanult dolog. Ugyanez igaz a gondolkodásmódra is. Az inteligens lények megtanulnak gondolkodni nem megszületnek és már képesek is rá. Ezért van jó sakkozó aki az életét szánja rá és olyan pancser mint én aki évek óta alig játszott és már csak a szabályokra melékszik. A harmadik pszi iskolát alakítottak ki, tehát oktatják a pszi használatot. Hangsúlyozom nem képesség, hanem képzettség. Ha egyáltalán nem foglalkozol vele nem tudod.
Ami pedig a különböző fajok álltal kapott bónusz képzettségeket illeti az feltételezi, hogy az illető a fajtavéliek között nőtt fel és volt alkalma megtanulni. Nem kell kp-t fizetni érte mert természetes számukra életmódjukból fakadóan akárcsak az anyanyelv vagy a szülőföld ismerete, de ha egy khált emberek nevelnek a születése után mert a szülei meghalnak akkor nem fogja beszélni a khál nyelvet mert nincs kitől megtanulnia és ha később alkalma nyílik megtanulni akkor sem válik anyanyelvévé.

Üdv

Atis

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.27. 10:12

Garmacor: És akkor nem tud jobban lopakodni, ugrani, meg vadászni sem? Ja, és manccsal sem tud harcolni. Remek. Slan-pszi vs. mentálmágia psziből: ÉN lemondanák róla. Más meg ahogy gondolja. De te is próbálj meg megérteni valamit: így vagy úgy, de LEHETSÉGES a dzsenn kardművész aki dzsenn szablyát forgat! Mert meg lehet magyarázni hogy mi és hogy lett vele, míg odáig jutott. Többet meg nem írok. Elegem van. Tiltsd le az összes *** fajt mert mittudomén, és egye meg a fene a kszatokat is. UT szerint megy a játék babám, nem tűnt még föl? Megveszi és kész! Sima kardművész (vagy félelf) is megtehetné, csak másképp írja meg az előtörténetet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yvett de Crei 2007.06.27. 11:47-kor.
Ok: Obszcén szó használata
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.27. 10:24

Pirate ha a szabálykönyvhöz ragaszkodunk akkor dzsen nem lehet kardművész és csak a slanek tanulhatnak slan pszit. Egyébként meg mint említettem volt ha végre figyelmesen olvasnál akkor nem írtam sehol, hogy nem képes megtanulni, hanem hogy mestert nehéz találnia, ahogy azt sem írtam, hogy lehetetlen.
Ami meg a fajok kitiltását illeti khál karival játszok itt és nem is a szokványos fajtával és a hm-ek km-ek számon is kértek pár dolgot ha megnézed Kriak karlapját. Nem véletlenül három oldalas a kari miatti vita, de például az a kari nem tanulta meg a hagyományos khál vértet és egyáltalán bármilyen vértet viselni pedig ugyebár hozzátartozik, de nem jut vérthez tehát nincs lehetősége megtanulni. Tudod logika diktálta apró dolgok. Ja az meg hogy dzsen szablyát forgasson persze lehetséges ha kifejleszti a technikát, merthogy azt nem oktatják. Ergo csak magasabb szinteken lehetséges.

Üdv

Atis

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.27. 10:39

Garmacor: :D Van saját technikája, és még hasonlít is a forgatása a Slan-kardra. Csak nem áll mögötte olyan szellemi háttér. De mint írtam már, szerintem lehetne ugyanazzal a technikával forgatni. Kicsit különös lenne egy dzsenn vívómester szemében, de kit érdekel? Továbbá (amint azt már szintén mondtam) UT szerint megy a móka. Tehát ha megveszi akkor meglesz neki. Dzsenn-szablya 3. fok + Slan-pszi...öööö nem is tudom. 4. fok?A mesterről még csak annyit hogy nem egy regényben bukkannak föl Sobirában ( a gazdag ám züllött emirátusban) kardművészek. Abadanában, ahol azért jobbak a közerkölcsök, és jó kapcsolatokat ápol északkal is (Hamed meg még jobbakat) szerintem még könnyebben megeshet ilyesmi. Hogy a Manifesztációs háborúról, az emiatt arrajáró Slan-mesterekről, vagy a vagyonukkal együtt elmenekült dzsenn családokról még ne is beszéljek...
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.27. 10:58

Nos akkor ismét idézet ezúttal az UT-ból "Niarei szerzetesek évezredes tapasztalatát foglalták egységbe a Slan-út megalkotásakor. E pszialkalmazás használói - kizárólag Harc- és Kardművészek " Tehát egyértelmű, hogy ahhoz, hogy megtanulhasd a Slan pszit Slannek kell tanulnod. Azt pedig csak mestertől lehet. Azt meg felejtsd el, hogy bármit megvenni UT szerint. A különböző világleírásból és kasztmegkötésből fakadó korlátokat nem törölte el az UT vagy legalábbis közel sem mindet. A regényekkel kapcsolatban annyit, hogy a TUAN kiadó (ő hivatalos MÁGUS kiadó) hivatalos álláspontja szerint a regények nem feltétlenül követik a szabályrendszert és a hivatalosan kiadott szabálykönyvek a mérvadóak. Egyébként meg tény és való a dzsen simán találkozhat Slan-el, de arra valahogy rá kell vennie, hogy megtanítsa a titkait. Mire pedig megtanulja már ő is Slan lesz valamilyen szinten.

Üdv

Atis

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.27. 11:33

Garmacor: Jó reggelt! Épp ez a cél, egy dzsenn Slan. megírja szépen hogy mit tanult és hogy, meg hol és kitől, megveszi, és lesz neki. Kész.
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.27. 11:46

Garmacor írta:Nos előtörténetből megmagyarázni szerintem egy kicsit zűrös. Mert az egy dolog, hogy a dzsen képes-e Slan pszit tanulni. Üsse kő képes rá, de akkor még jön a kérdés hogy talál-e mestert. Azt el tudom képzelni, hogy egy magas szintű karakter élete folyamán olyan barátságot kössön egy harc vagy kardművésszel, hogy idővel az hajlandó tanítani, de egy első szintű karakternek egyszerűen nincs ideje bizonyítani. Vagy eleve a mester tanítja akkor viszont gyorsan felejtse el a kari azt, hogy mentál mágiát alkalmaz psziből meg az extra pszi pontot. Azt bizony meg kell tanulnia, hogy a természet adta adottságait hogy használja ki és szerintem mindkettőre nincs ideje.

Üdv

Garma

Akkor csak hogy emlékeztesselek rá, hogy már először is mit írtam. Ennyi ha a mentálmágiát hanyagolja akkor első szintű karinál sem lehetetlen, de nem kard hanem harcművész. A karművészhez ugyanis hozzátartozik a Slan kard, de harcművésznél lehetséges ebben a formában.

Üdv

Atis

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.27. 12:15

Pirate!

Mi itt az OM-en az Új Tekercsek rendszerét tekintjük hivatalosnak, a nyílt kalandra vonatkozó szabályozásnak ezt tekintjük alapjául.

Már Con is írta, de én most a te kedvedért idézek az Új Tekercsek 298. oldaláról (a könyvben a vonatkozó részt bal szélső hasábban fent találod)

"A Slan-pszít csak emberek képesek megtanulni, és a félelfek, akiknek a tudati sémája az emberével egyezik.(!!!!)"
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.28. 7:57

Garmacor: Mint már írtam szerintem nem, menne a dzsenn szablyával is.
Kalmárfejedelem: És, az UT még egy rakás más hülyeséget is elír miért pont ez számítana?

:D
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.28. 8:09

Pirate tény az UT elír pár dolgot, de ha már az összes megjelent szabálykönyv ugyanazt írja akkor tán figyelembe kéne venni, ahogy az első törvénykönyv írja, hogy a kardművészek kötődnek a kardjukhoz. Amit pedig valaki nem tud azt nem tudja tanítani sem, tehát ha a kardművész mester slan karddal tud harcolni mert ugyebár dzsen szablyához hogyan is jutna akkor nem fogja tudni megtanítani a dzsent sem. Azaz marad az, hogy a dzsen megtanul slan karddal harcolni a mestertől majd ez alapján kidolgozza a saját kardművész technikáját dzsen szablyára dupla kp-ért még akár lehetséges is a rohadt engedékeny vagyok. Ha azt akarod, hogy a dzsen harcosod megkapja a slanek bónuszait, akkor ki kell fejlesztened a technikát a dzsen és a slan harcművészetek ötvözeteként. Mert nem létezik.

Üdv

Garma

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2007.06.28. 8:33

Elvi síkon lehet rajta gondolkodni, de a megvalósításán felesleges vitatkozni, mit lehetne és hogyan. Le van írva szabálykönyvben. Vannak dolgok melyeket rugalmasan kezelünk, van amit nem. Ami tuti, hogy nem fogom áldásom adni egyetlen egy TÁP LÁSZLÓ dzsenn harc-kardművészhez sem, mert olyan NINCS. Ennyi.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.28. 9:10

Persze 1 dzsen kifejlesztheti saját stilusát,de ahhoz x+1 szinten kéne tudnia a "harcművészetet" na meg lenne egy mester,aki csak az ő kedvévér kifejleszt vele egy spec slan Y only for dzsenek...

Amugy miért tápolásra megy a game? :D Na jó kell kis táp,de azé tudni kéne hol a határ xD Ennyi erővel csinálj battle maget...sokkal jobb és még belekötni sem tudnak :lol:
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 27 / 153 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 153

Vissza: Csevegõ