• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szórakozónegyed - Enrawell csillaga

Ahol mulatozol...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
521 hozzászólás • Oldal: 23 / 35 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35

Re: Szórakozónegyed - Enrawell csillaga

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.22. 12:29

________________________________________________________________________________

HM: Kalmárfejedelem (helyettesítõ HM)
JK: Barlon Ergwont
Esemény: Beszélgetés Verinnel
________________________________________________________________________________

-Már megbocsásson uraságod - kezdi verin, de szörnyen néz ki az arca. -Biztos benne, hogy most egy tál ételre van szüksége? Hozhatok önnek valami sültet, de az alapján, ahogy az álkapcsát és az orrát elagyabugyálták, nekem fájna minden falat étel megrágása. Én inkább valami főzelékfélét javasolnék, míg rendesen rágni nem tud. Mondjuk bab vagy lencsefőzeléket apróra vágott fasírttal.

-Önnek most elsősorban elsősegélyre van szüksége...hm...azt tudom, hogy a Rivini Aréna üzemeltet egy Gladiátor Ispotályt, ahol iváló felcserek, seborvosok dolgoznak. Nem jószolgálati intézmény, de tisztességes ellátást kap a pénzéért. Szerintem ott kellene próbálkoznia. Az ISpotály nyílvános ugyan, de leginkább a küzdelmek sebesültjei veszik igénybe...és higyje el az Arénában aztán lehet sebesülni, nem is akárhogy!
A vezetőjének a nevét tudom, Arel papja, egy öreg egykori kalandozó; a neve Everhart.
Javaslom látssa ott el magát, mire visszajön elkészítjük az ételt, és a felszerelését is a szobájába vitetem.

-Az étel 10 réz, a szoba egy éjszakára 15 réz. Előre fizetendő. Köszönöm.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.22. 12:47

JK: Kriak és Egren
Esemény: Rákészülés a küldetésre

-Jó estét. - mondja neketek Verin. - Mit hozhatok nektek?

Verin felírja a rendelésetek. (Egrené 10, Kriaké 20 réz)

- Fáklyát? Nem sajnálom nekünk csak olajmécseseink, és gyertyáink vannak, meg viharlámpák.

Vacsora után felálttok, szedelőzködtök és elindultok az Imeko-tornyok felé.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.22. 16:06

/ Barlon Ergwont /

* Bólint a fogadós ajánlatára, de esze ágában sincs innen jelenleg egy tapodtatott sem mozdulni. *

- Köszönöm az ételt, a szállást, de fogadós uram! Ha nem bánja én a fogadóból egy lépést nem teszek! Örülök, hogy idáig elvánszorogtam valahogy, nem hogy most este még az arénát is megkeressem. Ha más, nem majd reggel! Bár megfizetném, ha azaz arel pap persze felárért ide jönne, de hát, ha nem, akkor nem! Majd reggel felkeresem, de most valami ételre és alvásra van szükségem! Jó lesz az ajánlata! A főzeléket úgy is szeretem! *Mosolyt próbál csalni felduzzadt arcára. Több-kevesebb sikerrel. Ekkor akad meg a szeme a „mozgolódó” társaságon. Főleg azon a embernél nagyobb macskán. Le is esne álla valószínűleg, ha nem tartaná jó erősen a duzzanat koponyájához.*

<… Mi, vagy ki a fészkes fene az!? Ilyet még nem láttam, pedig sok furcsaságot, fura dolgot láttam eddigi életemben. Na, de már nem csodálkozom és semmin Erionban! Van itt minden mi szem, szájnak ingere, meg olyan is ami nem az!…> *Mosolyodik el fancsalin. Míg vacsoráját meghozzák le sem veszi tekintetét a Khálról, majd miután megkapja, szürcsölve, fájdalmas arckifejezéssel próbálja letunkolni az étket. Az evésnek nem igazán mondható „művelet” után felkel addigi helyéről, zsákját a hátára veti, s odalép a söntéshez, majd kifizeti a 25 rezet a vacsoráért és a szállásért. Körbepillant ismét a „díszes” társaságon, majd a pultoshoz fordul: *

- A szobám kulcsát kérném, valamint egy olyan személyt, ki megmutatja hol találom, valamint azt, hogy hol fürödhetek le.

/ Az adatlapon levontam a 10 rezet a kocsisért, valamint a fogadóban költött eddigi 25 rezet. /
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.23. 11:08

Esemény: Pihenés a fogadóban

A babfőzelék fasírttal ízletes és nagyon laktató. Bár az kicsit lerontja az élvezetét, hogy óvatosan kell megrágjál minden falatot, de hát egy nehéz napon vagy túl.

Mind a férfi mind a női vendégek, idegenek, kalandozók és erioni polgárok, méla borzadállyal nézik a mostmár lilára és kék váraláfutásokkal tarkított fejed.
A szemed alatti rész is feldagad alaposan, akadályozva ezzel a látást. A féreállt orrodat viszont magadnak kell helyreigazítanod, mert nem forrhat össze ferdén.
Hálásam nyomod az arcodra Verin a fogadós figyelmességét: egy ringyba csavart nagydarab jeget.
A szobádban elnyúlsz az ágyon és a darab jéggel próbálod lohasztani a fájdalmat.
Sikerül is valamelyest. (3 Fp-t visszagyógyulsz.)
A szobád falai lágy homoksárgágk, és narancsszín hangulatmécsesek világítják, a levegőben vinom illóolaj illata száll.
De hamarosan el is nyom a legjobb orvosság: a pihentető és mély álom. Legalább 10-12 órát alszol. Jót tett.
//Off: Barlon 1 ÉP-t és 16 Fp-t gyógyul vissza természetes gyógyulással.//

Reggel a tükörbe nézve még mindíg szörnyen nézel ki, de már nem fáj annyira.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.23. 15:57

West Marson

*Egy széles vállú orkok közt nem tul magasnak számító kigyurt szegény külsejű férfi lépbe a hely ajtaján egy kis tigris mintás macskával a nyomában.*

-Üdvözletem egy szobát szeretnék.-mondja pultosnak. hát igen az kiérezhető hogy a modorán még van mit csiszolni.-Ja és valami nagy adag malacsültet is.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.23. 20:45

/ Barlon Ergwont /

* A hűsítő jég hatását érezve bőszen tartja felduzzadt arca elé azt. Felérve szobájába azért még megtekinti magát a tükörben, tudva, hogy nem mutathat „valami fényesen”. Meglátva eldeformálódott orrát elszörnyülködik saját magán. Pár bunyóban már részt vett még annak idején Erigowban, így tudja, hogy többi sérülése pár nap alatt helyre jön, de ez csak akkor, ha valaki rendbe hozza.*

<… Hát nincs mit tenni Barl! Kezedbe kell venni a saját sorsodat!!!…> *Majd töprengés nélkül, elmarkolja jobb kezével orrát, s nagyot rántva azon, helyre igazítja. A fájdalomtól térdre esik. Fogait úgy összeszorítja, hogy csak úgy ropognak. Jó pár perc eltelik, mire látása a könnytől és a fájdalomtól, kitisztul, majd semmivel nem törődve, úgy mosdatlanul elterül az ágyon. A fárasztó, és „fájdalmas tapasztalásokkal” teli nap után, mély álomba merül. Reggel felkelve még mindig „kóvályog” a feje egy kicsit, de érzi ereje kezd visszatérni. Megtekinti ismét „rút” pofázmányát, majd kinyitja szobája ajtaját, s miután „rálel” egy inasra, vagy egy cselédre, forró fürdőt rendel. Fürdőzőzése után, simára borotválja arcát, megigazítja körszakálla vonalát. Miután mindezzel végzett, felveszi újonnan vásárolt ruházatát, majd a fogadó részbe távozik, helyet foglal egy szabad asztalnál, körbetekint a lent lévő társaságon, ezek után 6 tojásos rántottát rendel, egy kis vörösbor kíséretében, nem törődve azzal, ha valaki alaposan szemügyre veszi a „fejszerkezetét”.*

// A 3 Fp-t, a jég a hatását, mégsem írnám „jóvá”. Szerintem azt „elvitte” az orr helyre igazítás. A 16 FP, 1ÉP „regenerálódás” utáni állapotok: 10/9 ÉP, 37/ 34 FP, ha jól számolok. //
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.23. 21:40

JK: West Marson

-Üdvözlöm uram. -lép az asztalodhoz Verin, a fogadós.

-Egy tál malacsült...értem. Körtetet, savanyúságot mit parancsol?
- Innia hozzá valamit?
-Értem. A vacsora 10 réz, az ital 6 réz.
//Vondd le.//

Verin elgondolkodva néz rád, ahogy leteszi a cehhet.

-Valami tömegverekedés van a negyedben? Ma esete már maga a második vendégem aki ilyen szörnyű állapotban esik be. Alig bír űlni. //4 Ép sérülés az komoly Saggaras!!!//
- Egy szobát nem akar estleg? Magára férne egy kiadós alvás. -mondja barátságosan a fogadós. - Csak 15 réz az ára egy éjszakára. Óhajtja igénybe venni?...És kérem a macskáját vegye le az étkezőasztalról. Ez nem az a fajta hely.

A kis tigriscsíkos macsek időközben felcsücsült az asztal lapjára és érdeklődve pislog rád.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.23. 21:48

West Marson

-De hozzon egy jo pofa sört meg két kupica pálnikát, valami krumplit hoozon még a sült mellé. És azzal kezdtem, hgogy szobát szeretnék, az istenit csap már idegesen az asztalra....Na gyere cicus

*És ezzel egy melette lévő székre, teszi, majd kezét a valószínűleg tört bordáján pihenteti.*

//mennyi az idő ugy kb, mert ha van még idő akkor kaja után az ispotályba megyek//
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.24. 11:44

JK: West Marson
_____________________________________________________________________________________________

Verin szó nélkül nyeli le az ingerült szavaid. Vérbeli fogadós, szem előtt tartja azt az elvet, hogy a fizető vendégnek mindig igaza van.

KIhozzák neked a két krigli sört és a pálinkát.

-Még 10 réz lesz.- mondja Verin az italokra mutatva. -Nem ennyivel számoltam, amennyit rendelt.

A malacsült ízletes, a konyha minőségére egy szavad nem lehet, csak a bordád ne fájan így.

A kis macsek mancsa az asztala alól fel fel nyúlkál, hogy őt se hagyd ki a jóból. Berregve dörgöldzik a lábadhoz, és néha az asztal széle alól felkaparászik.

Erioni vagy. Tudod, hogy a Rivini Aréna üzemeltet egy Gladiátor Ispotályt, de pénzért bárkit ellátnak. Ilyenkor is nyitva van, mert a favoritok, ha megsérülnek ott gyengélkednek felügyelet alatt. Megaztán este is vannak viadalok, mert akkor szebb és látványosabb fényjáték elmekkel üzemelhet az Aréna. Egészen hajnalig nyitva van. Most olyan //hűű...lehet hogy lesz egy kis időzavar, de mindegy...// délután öt fele járhat az Idő, az Ispotály biztosan nyitva áll. A kis macsek nagyon szeretne tőled egy kis husit kunyizni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.24. 11:49-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.24. 13:27

_____________________________________________________________________________________________

Reggel már határozottan jobban érzed magad. A duzzanataid kicsit lelohadtak, de az orrod még nagyon érzékeny. De erős vagy, gyorsan gyógyulsz.

Insatst, cselédet most nem látsz a reggeli napfénybe borult folyosón, de lent a "sank" rászben, mikor leadod a rendelést, jelzed a fogadósnak a fürdő utáni igényedet.

A reggeli és az üveg bor mellé összesen 15 rézbe kerül.
Az étel minőségére és a bor ízére nem lehet pansz.

Álmos ürességtől kong az étkező/ivó az állandó vendégek már a dolguk után mentek vagy még nem keltek fel.

A törpe bárzongorista viszont ezen a délelőtti órán is rendületlenül kellemes zenét játszik.

Egy hatalmas, vörös üstökű korg jön be.
A civilizáció már szelídített rajta annyit, hogy méretére szabott barna vászonnadrágot, bő fehér inget felette brigantint visel. kezében kétkezes harci kalapács.

Verin a fogadós ismerősként üdvözli:

- Ian! - hát csak visszatértél! Azt hittem elnyel és soha nem köp ki magából az Ibara! -fog kezet az érkező barbárral.

- A szokásost Verin. -mondja a vörös óriás köszönés helyett. Leül egy veled szembeni asztalhoz, pálinkát rendel és iszogatni kezd. Nem mohón és nyakló nélkül, hanem türelmesen, kiélvezve az ízét a karcos körtepálinkának.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.24. 14:20

/ Barlon Ergwont /

* Jóízűen falatozgat, s önt egy pohárral a vörös nedűből, majd reggelije befejeztével „elnyúlva” a háttámlás széken kortyolgatja, ízlelgeti a bort. Jól eső érzéssel járja át minden porcikáját a zongorából „áradó” gyönyörű dallam. Megemeli poharát, mikor Verint megpillantja ezzel is tudomására hozva a fogadósnak, hogy mindennel meg van elégedve. A vörös barbár megérkezését „vegyes érzelmekkel” fogadja.*

<… Azt a leborult szivar végét! Baszott nagydarab ipse! Harcostársnak a legmegfelelőbb, ellenségnek meg hát még az ellenségeimnek sem kívánnám! Még jó, hogy nem egy ilyen alakkal hozott „össze” a sors a tegnapi bunyó során! Azóta alulról szagolnám az ibolyát! Ibarából jött??? Apámtól és ismerősöktől halottam a nagy sivatagról, az Emirségekről! Na szerezzünk egy- két új ismerőst! Nem árt pár „barát” itt délen sem!…>

- Ibara?! * „Motyogja” bajsza alatt a szót, de persze, úgy, hogy a barbár is értse. Majd ráemeli tekintetét a nagydarab harcosra.*

- Ott ha jól tudom elég kevés a hideg! * Apró bólintásokkal konstatálja saját „nagyszerű” állítását, még egy kis töprengő pofát is vágva hozzá. *
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.24. 19:37

Esemény: Pihenés a fogadóban, beszélgetés a barbárral

-Méghogy kevés! -helyesel a barbár! -Szétrohadnak a melegtől a tökeid! -De megérte ám ott kalandozni! Ezt nét mit zsákmányoltam egy romtemplomban.
Majd a vörös üstökű óriás elővesz egy színarany drágakövekkel ékített szobrocskát:

Kép

-Ezért már megérte izzadni komám! Szerinted hol tudnék túladni rajta? Régiségboltban?
(A barbár meglehetősen jól tájékozott itt és nem is ostoba.)

-Látom te is öklön ütöttél valakit az orroddal! -vigyorog. -Legalább lenyomtad őket?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.24. 20:28

/ Barlon Ergwont /

* Barl elmosolyodik a barbár szavain.*

<… Na végre! Az első ember ki veszi a lapot, mióta Erionba érkeztem!…>

- Jó kis „ketyere”! Hát ezért pár napot eltudsz mulatozni Ellana papnőivel! Hol tudod eladni?! *Kell fel a helyéről, majd a barbár asztalához lép, s szó nélkül helyet foglal azzal szemben.*

- Szerintem az Északi Kereskedelmi Szövetségnél biztos jó pénzt fizetnének érte! Ma délután, vagy holnap reggel úgy is megyek hozzájuk, ha van kedved, tarts velem és „beprotezsállak” náluk! Amúgy még be sem mutatkoztam: Barlon Ergwont Erigowból. *Csal egy félmosolyt arcára, s nyújtja jobbját a kézfogásra.*

- Visszatérve rút pofámra! * Mosolyodik ismét el, bár most kicsit fanyarul. *Hát igen! Az Erioni kikötő nem a legbiztonságosabb hely! Főleg annak csehói és beállt matrózai. Tegnap volt is hárommal egy kis nézeteltérésem! Remélem valaki összeszedte már őket a macskaköves útról!? Mondjuk a szerencse is mellém pártolt, s egy új, de jó ismerős a végén segített. Jó, ha vannak barátai Erionban az embernek! *Kacsint a barbárra az északi.*

- Kérsz még egy kört?* A barbár válaszát meg sem várva, rendel még egy kupa vöröset, és egy kupicával a páleszból.*
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.24. 21:47

West Marson

*A kis kutyis macskának ad a kajájából. Amit azért gyorsan bepuszil, annak ellenére hogy a bordály iszonyatosan hasogat. Éppen ezért miután a kaját elktüntette, és a fájdalomcsillapítónak szánt pálinkját is megitta, a pulthoz lképett és a kifizette a kaját.*

-A szobára lehet hogy nem tartok igényt mert előfordulhat hogy az ispotályban fognak.

*Majd ezután West utra kelt macskája társaságában.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.25. 16:20

Esemény: Pihenés a fogadóban, beszélgetés a barbárral

- Szevasz. -mondja a vörös korg - Devoss vagyok. -mondja és úgy megszorítja a felé nyújtott jobbod, hogy azt hiszed menten becsinálsz.

-Óh, köszönöm cimbi! Az Északi Kereskedelmi Szövetség? ...ismerem azt a helyet. Még mindig az a töketlen csuhás van ott? Megpróbálkozok vele, de nem holnap, mert holnapra már túl akarok adni az árun. Tudod kezességet válltam egy haonwelli barátom üzletében, és nem akarom szarban hagyni. Még ma el akarom adni a cuccot, aztán holnap irány Haonvell!...Na jó igazad van Ellana-leányaira az embernek mindíg van egy kevéske ideje, de ez becsületbeli ügy, köt a szavam. -mondja a barbár és felhörpinti az ajándék piát.
//10 réz//
-Áhhh. Ez jóféle. És te? -kérdi rád emelve jégkék szemét. -Egy ki erioni kiruccanás és itt tartózkodás? -vigyorog. -Hidd el jó hely ez. A világ legjobb helye ez a város. De ha igazán nagy pénzeket akarasz, magad mész utána. Ezt a szobrot is úgy szereztem, hogy itt a bazárban vettem egy térképet, ami jelölt egy régi amund templomot az Ibarában. (A fickó nem gyenge ha csak úgy begrasszált oda...:D) Szóval lhet találni hiteles dogokat is a sok szar között, persze előbb lefordítottam a jeleit egy ...titkosírásfejtővel vagy mi a csodával...2 aranyat kért a rohadék érte! De megérte! -símít végig a szobrocskán.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
521 hozzászólás • Oldal: 23 / 35 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 35

Vissza: Szórakozónegyed