• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vonító Dalnok Korcsma

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 5 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.14. 18:28

/ az arctalan mester /

- Hogy érted, azt, hogy ha minden igaz Mesti? Nem tudod, mióta ismered Frankót? Az, hogy lehet?! *Hallod hangjából az értetlenséget.* Õ egy olyan muzsikus féle, de a jobbik fajtából! Itt van az istállóban a derese is! Képzeld! Egy ezüstöt adott, ráadásul erionit, hogy gondját viseljem a hátasának! Nagylelkû ember, és a pénz sosem érdekelte! Akár hányszor erre jár, mondjuk sajnos rég volt, hogy itt megszállt, de akkor a jókedv és a derû leple burkolta be a fogadót! Na, de hagyjuk! A tetõre? * Vált témát a gyerek.*

- Az istálló mellett van egy létra, azt kell átvinni a fogadó innensõ végére, ott van egy ajtó, amit kinyitva fel tudunk menni a fogadó padlására.

/ Venge /

- Alhana?! A nomád kuruzsló?!! Alborne nyugosztalja! Sajnálom, hogy nekem kell közölnöm a hírt, de meghalt, megölték….. Haonwell erdejében leltünk rá kivérzett, megcsonkított testére, körülbelül egy éve. Szörnyû vége lett, de inkább nem részletezem. Õ tette, Khirad, a toroni gyilkos. * Megpillantod szemében a gyilkos „tüzet”.* Na, de ne is beszéljünk róla. Szörnyû eset, és még ha tudnád…. * Harapja el a szó végét.*

* Mély levegõt vesz, s folytatja:*

- Venge! Rengeteg dolog lenne, még amit elmondhatnék! Rengeteg, de egyenlõre nem tehetem. Nem akarlak befolyásolni döntésedben! Nem lenne fair veled szemben! Alhana példáját hallva, most már te is tudod, hogy egyáltalán nem veszélytelen a mi „hivatásunk”! Neked kell döntened, addig magadra is hagylak gondolataiddal, s hozok egy kupa vöröset magamnak. Te iszol valamit? *Kérdi a bárd, majd felkel az asztaltól, s elindul a fogadó fele.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.14. 18:59

/Venge/

*Elõször értetlen arccal, majd döbbenten hallgatja a szörnyû hírt Alhanáról. Azt hihetné bárki, hogy mindjárt összeroppan, sírni kezd, de nem: szemei eleinte üresen merednek a semmibe, majd vonásai és tekintete fokozatosan megkeményednek. Még mindig maga elé bámulva, szórakozottan motyog valami válaszfélét:*

- ...Hogy bort...oh, nem, köszönöm. -*mondja, és mintha nem is itt lenne, hanem valahol messze.*
- Azt mondod, meghalt? Megölték...és én még haragudtam rá, amiért egyetlen szó nélkül eltûnt a kunyhóból, és soha többé nem jött vissza. Bár az már legalább két éve volt. Vajon hol járhatott addig? Miért ment el?

*Réveteg tekintettel szétnéz, majd feláll és szórakozottan sétálgatni kezd az udvaron. Amikor odaér a tetõt vizsgálgató vakhoz és Phillhez, visszafordul, majd megáll Franko elõtt.*

- Figyelj, Franko. Alhana volt az egyetlen, akitõl emberséget is tanulhattam ebben az embertelen világban. Egy állat se érdemli meg, hogy ilyen véget érjen az élete, hát még "Az Öreg".

*Kezei elfehérednek, ahogy ökölbeszoritja. Gyémántkeménységû tekintettel néz Franko szemébe:*

- Döntöttem. Szeretnék hozzátok tartozni. Szeretném megbosszulni Alhanát. Szertnék bosszútállni a csalá...- *Hirtelen elharapja a szót, majd gyorsan vált:*

- Mit kell tennem? Miket akartál még a tudomásomra hozni?

*Ekkor, mint akinek elfogyott minden ereje, hirtelen a padra roskad. Némán maga elé bámulva gondolkodik, és várja a férfi válaszát.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.14. 19:49

Az arctalan mester.

Egy váll rándítással elutasítom a dalnokról szóló témát.Inkább a létrafelé indulok.

- Segítenél fiam mert a végén még a szomszéd tetõt javítom ki.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.14. 20:40

/ az arctalan mester /

* Felnevet Phill a „beszólásodon”.*

- Úgy látom Mesti azért neked is van egy kis ”humorzsák” elrejtve a tarsolyodban! Persze, hogy segítek! Várj meg itt és hozom a létrát.* Ezzel hallod, hogy elfut a fiú az istállóhoz. Azt is hallod, hogy az asztalnál ülõk is folytatják a beszélgetést, de azt, hogy mit, ilyen távolról nem érted. Pár pillanat múlva már jön is szép óvatosan vissza a lovászlegény, majd hallod, hogy a létrát a falnak támasztja, pár lélegzetvétel után, már fent is van rajta. *

- Gyere utánam Mesti, kinyitottam a padlásajtót! *szól feléd a legény a magasból.**

/ Venge /

* A bárd visszahõköl szavaid hallatán. Leül ismét a padra, s a szemedbe néz mélyen.*

- Komolyan elhatároztad magad? Egy dolgot azonban tudnod kell! Senkinek semmit nem szabad megtudnia a köztünk lezajlott beszélgetésbõl! Soha! Ha egyszer is elkotyogod magad valakinek, akkor nekem és neked is végünk lehet! Érted? Ha tényleg csatlakozol hozzánk, akkor feladatokat fogysz kapni. Elõbb kisebbeket, majd ha úgy látjuk megértél rá, akkor akár komolyabbakat is! Egyenlõre nem bízlak meg semmivel! Itt a dalnokban lesz a szállásod, elintézem! Gyakran megfoglak látogatni, még az is lehet, hogy én is itt szállok meg. Mindent elfogok mondani sorjában. Rengeteg mindent kell, hogy megtanulj rólunk és szervezetünkrõl, hogy minél jobb „ügynök” légy. Sok mindent, de ahogy mondtam is: minél kevesebbet tudsz magáról a szervezetrõl, annál kisebb az esélye, hogy komolyabb bajod essen. * Kifújja magát a hosszú beszéde után, majd nyel egy nagyot.*

- Ha segítesz, ígérem Alhana és *Egy pillanatra megáll a kimondatlan szó hatására.* mások gyilkosát is meg tudod „bosszulni”, ha nem is személy szerint te, de közvetve a nekünk átadott információid segítségével. A lényeg, hogy mindennapjaidat éld úgy tovább, mintha mi sem történt volna! Ez a mi legjobb álcánk. Nyugodtan járj-kellj, de minden nap felkereslek este fele itt a dalnokban, és elmondom a feladatod, ha lesz, s ilyenkor adod át te is majd a begyûjtött információt. Tessék itt a mi „ ismertetõjelünk „*Nyújt át egy vékonyka és egyszerû karikagyûrût, amin körbe fut egy finom lángnyelv véset. Az átadott gyûrû rézbõl készült, de látod a bárd ujján is van egy , de az arany.*

- Na látod ezt a gyûrût. A tied réz, az enyém arany. Ez különböztet meg minket. Van még ezüst, illetve arany, amin a lángnyelv mithrill, tudod olyan világosan fémes, mint az acél. Ez különbözteti meg az ügynökök, rangját a szervezetnél. Így vannak „bedolgozók”, mint most már te is, az ezüst gyûrût viselõk, mint „összekötõk”, arany gyûrût viselõk, mint „ végrehajtók”, valamint a mithrillezett gyûrût viselõk, mint „ bírálók”, õk a szervezet vezetõi.

- Pfuu, kezd kiszáradni a torkom! * Látod a bárd kezd kifogyni a szuszból.*

- Na, de ezt még elmondom! Ezzel a gyûrûvel tudod magad igazolni egy másik rendtársunk elõtt, valamint egy jelszó segítségével, amit szabálytalan idõközönként megváltoztatnak a „bírálók” A jelszóváltozásról, mindenki értesítést kap különbözõ módokon. Jelenleg a jelszó:
Északon csendes az éj! Erre azt kell válaszolnod, hogy vissza igazold saját magad, hogy: Délen száguld a szél!

- Na kissé kezdek kifáradni! Majd folytatom késõbb! Gyere és igyunk most már valamit! * Felkel az asztaltól, s várja, hogy te is ezt tedd, majd bekísér az ivóba.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.15. 14:18

/ Ulcus /

* Kinyitod a tölgyfa ajtót, majd belépsz a fa padozatos fogadóba. Bent három férfit pillantasz meg. Egy sötét köpönyegest, csuklyával a fején a sarokban, egy „törzsvendéget”, ki üveges tekintettel pillant rád, valamint egy hatalmas kopasz egyént a pult mögött, aki barna mélyen ülõ szemeivel mustrál téged.. A kocsma csendes, semmi mozgás, csak egy lányt látsz ki , be mászkálni a konyhából. Látszik rajta, hogy unalmában már azt sem tudja mit tegyen…*

// Részletes leírást lásd a topic kezdõ reagjában. //
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.15. 14:59

Ulcus

Körülnéz a fogadóban majd megtörli almás kezét a kissé kopottas ingébe és egyenesen a pult felé sétál.

-Üdv jóuram.Van-e szabad szobájuk egy fáradt utazónak?Ha lehet egy olyat,amelyik nem ázik be ha az Istenek épp vicces kedvükben járnak :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.15. 16:41

/ Ulcus /

*A nagydarab barbár felhúzza szemöldökét kérdésed hallatán, egy pillanatig úgy néz rád, mint aki bármikor felnyársalna, mint egy rühes kutyát, majd kitisztulnak szemei, s nyugodtan válaszol, mély, öblös hangján:*

- Persze, természetesen van „uram”! Valami harapni valóval szolgálhatok uraságodnak? *Támaszkodik a pultra hatalmas, farönk vastagságú karjaival, s tar fején megjelenik pár mély barázdába ágyazott ránc. Az ittas „törzsvendég” meghunyászkodva, majd hogy nyüszítve fordul inkább a fal felé, hogy ne lássa a fogadós eme jól ismert ábrázatát és viselkedését.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.15. 16:56

Ulcus

Leteszi az egyik kezét a pultra.

-Ohh félre ne értse,igazából azért gondoltam,hogy bajok lehetnek a tetõvel,mert amikor jöttem láttam,hogy az udvar felõl vki létrán mászik fel a padlásra és úgy gondoltam,hogy tetõ javitásokat végez,de persze lehet bármi más is.Nem értek én az épitészethez :roll: No de ha már az ételnél tartottunk mi a mai ajánlat? 8)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.15. 18:09

/Venge/

*A lány átveszi a gyûrût, elgondolkodva szemlélgeti. Próbálgatja, melyik ujjára illene. Felhúzza. lehúzza, forgatja. Látszik, hogy közben erõsen töri a fejét valamin.*

- Nem gondolod,hogy túl feltûnõ egy ilyen gyûrû a magamfajta kis csavargó kezén? Mi lenne, ha inkább a nyakamban hordanám, valamiféle láncon? Még meggyanúsit valaki, hogy loptam :P

*Választ se várva, máris folytatja. Látszik, hogy kissé lenyugodott már, újra visszatér régi énje - vele együtt a hirtelen témaváltások és a szünet nélküli beszéd.*

- Igazad van, tényleg megszomjaztam én is. Menjünk, igyunk valamit.
Tudod, mit: megkóstolnám azt a vöröset, ha már annyira emlegeted. ;)

*Feláll, és most már vidámabban követi Frakot az ivó felé.*
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.16. 5:09

Az arctalan mester.

Kitapogatom a létrát majd óvatosan lassan minde fokot gondosan megkeresve elindulok felfelé. Ez eltart egy darabig. Mikor felérek szusszantok egyet és felfelé kezdek tapogatni hogy megtudjam mijen magas a padlás.

- Lehetett volna inkább a pincében a baj nem?

Kérdem Phillt vidáman.

<De vajon mi dobott fel enyire?>
<Igen ezek a szokatlan kihívások...>
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.16. 13:45

/ az arctalan mester /

*A fiú felnevet ismét. Felkapaszkodsz a létrán Phill után. Hallod, hogy õ már fent van a padláson, onnan szól neked:*

- Mesti! Gyere fel nyugodtan. Fel is tudsz egyenesedni, elég hely van itt, csak vigyázz a rengeteg pókhálóval. Oh, oh, meg is van a hiba! Gyere csak, látod? Bocsánat érzed? Ez a szarufa van elrepedve, s meghajolva. Ezért van a tetõ egy része megroskadva.

/ Ulcus /

* Szavaid elérték hatását a pultosnál. Látod rajta, hogy megenyhülnek vonásai. Egy pillanatra eltöpreng, majd felsorolja a mai választékot:*

- Hát meleg ételbõl maradt még õzpörkölt, meg sült csirke, valamint köretnek krumpli és rizs. Ha hideget akar enni, a szokásos. Kolbász, sajt, sonka, különbözõ tojás ételek. Hozzá cipó, ja és van még tej is. Elõtte valami italt? * Néz rád kérdõn a kopasz. Ekkor hallod, hogy valaki, valakik jönnek a konyha felöli folyosón a fogadó részbe. Beszélgetésükbõl és lépteik zajából arra következtetsz, hogy ketten vannak. Mikor belépnek egy középkorú férfit pillantasz meg és egy fiatal lányt.*

A férfi kinézete: http://img0.tar.hu/joelyon/size2/30549185.jpg

/ Venge /

- Nyugodtan húzd fel a gyûrûdet az ujjadra! *Mondja szelíden a dalnok.* Nem láthatja senki más rajtad, csak olyan személy akinél szintén van ebbõl a kis mágikus „kütyübõl” egy. Te sem láttad addig az én gyûrûm, amíg nem fogtad meg a sajátodat. Tudod ez az elsõ számú biztonsági szint a szervezetnél. Van még több is, de egyenlõre téged az nem érint.* Kacsint rád Franko. Majd elindul az ivórészbe. Ahogy beléptek látod, hogy a pultnál egy idegen férfi áll, ki épp „diskurál” a csapossal.*

// Venge, az eddig nyújtott minden téren nagyon élethû és ötletes játékért. A fiatal, éhes, és segítõkész karakter kijátszásáért szerepjátékból 1 ponttal jutalmazlak. //
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.16. 15:52

Ulcus

-Hát legyen akkor egy õz pörkölt rizzsel :roll: Egészen jól hangzik.Italnak meg egy kis viz megfellel.Egyébként mennyibe kerül a szállás és az étel? :)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2007.06.16. 20:35

/Venge/

*Csodálkozva és hitetlenkedve néz Frankora, majd mégiscsak felhúzza ujjára a gyûrût. Maga elé tartva bal kezét, nézegeti, mennyire másképp mutat a keze a gyûrûvel.*

- Tényleg nem látja senki más? Ez hogy lehet? Még nem hallottam ilyen csoda-dologról.

*Amikor belépnek az ivóba, észreveszi az újabb vendéget.*

- Nézd csak, egészen megélénkül estére ez a hely. Ki lehet az az ember ott a pultnál? És az a másik, az a csuklyás? Azt mondtad, végre többet is elárulsz.

*Beszéd közben megáll, szembefordul a bárddal, és türelmetlenségében még toppant is egyet:*

- Hová ülünk, és mikor kóstolhatom már meg azt a borocskát? Sose ittam még, igazán kiváncsi vagyok már rá.
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.16. 23:01

/ Ulcus /

- Természetesen! Addig is foglaljon helyet! *Mutat egy szabadon lévõ asztalra.* Eryna! *Ordítja el magát.* Egy õz pörkölt rizzsel és egy kupa víz rendel!

- Ja, és az árak! * Néz rád mosolyogva.* Ebéd 5 réz, szállás egy éjszakára 8 réz. Ha van hátasa, akkor az még plusz 2 réz.

* Látod, hogy beszélgetésetek közben a férfi és a lány helyet foglalnak a színpad elõtti asztalnál, utána pedig bort rendelnek, s csendesen beszélgetnek.*

/ Venge /

- Mindent szép sorjában te lány! * Szólal meg fülig érõ mosollyal a bárd.*

- Elõször is, üljünk le! * Elindul a színpad elõtti asztalhoz, majd hellyel kínál, s miután leültetek mindketten, megszólal hangosan:*

- Fator! Vöröset a jobbikból, meg két kupát. * Majd közelebb hajol hozzád és beszélni kezd, úgy hogy azt más ne hallja, csak te:*

- Vannak ilyen tárgyak! Mármint ilyen „mágikus” eredetûek. Rengeteg! El sem tudod képzelni, hogy mire nem képesek, de majd meglátod! A csuklyás?! Pontosan nem tudom, de gyanus az alak. Nincs még bizonyíték, de lehet, hogy nekik dolgozik. Tudod kikrõl beszélek * Néz rád szúrós tekintettel, és biccent is egyet kijelentése mellé.* Igen róluk.

- Az idegen?! * Vet egy pillantást az újonnan érkezettre.*

- „Friss hús” még a városban. Nem ismerem. Most érkezhetett talán a poros bakancsából valamint abból megítélve, hogy szállást keres.

/ Mindenkinek aki a fogadórészben tartózkodik /

* Pár pillanat múlva, mikor leültetek ki-ki a saját asztalához, a felszolgáló siet be megrakott tálcával. Venge és Frankó elé leteszi az üveg vöröset és a két kupát. A dalnok önt mindkettõtöknek, majd jó ízûen belekortyol az italba, s boldogságtól villogó szemi jelzik, hogy a nedû mennyei.*

*Eryna folytatja a kiszolgálást tovább és Ulcus asztalához lép , majd az asztalra helyezi a pörköltet a rizses körettel, valamint a kupa vizet *

- Üdvözlöm uram! * Szólal meg élénk, nõies hangján. A felszolgáló igen magas, vékony testalkatú hosszú vörös hajú lány a tízes évei végén. Bájos kis teremtés, enyhén szeplõs pisze orrával, vékonyka szájával és formás alkatával. Ruhája bokáig érõ szoknyában végzõdik, de mély dekoltázsa dús kebleit jól mutatja.*

- Szolgálhatok még valamivel?
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.17. 0:23

Ulcus

Kocsmárosak:

-nos hátasom az nincs,viszont ma éjelre kérnék egy szobát.

Aztán elmegy az egyik asztalhoz.Leteszi a zsákját a széke mellé majd kardját az asztalra.Hátradõl a széken és nézegeti a fogadó felépitését,diszeit és azt a néhány vendéget.Amint megérkezik az étel és az ital iszik is rögtön a vizbõl.A lány kérdésére felpillant a kupájából.

-nem köszönöm.

Amint ivott megdörzsöli a tenyerét és nekilát az ételnek.Ha nem elég csipõs,akko egy kis paprikát vagy frissen örölt borsot kér,hisz egy vad akkor finom ha enyhén csipõs is...minden téren :roll:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 5 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 25

Vissza: Erigow