• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 5 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 60

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.12. 15:04

Súrion

*A hirtelen,nem várt villanástól és dörrenéstõl kissé összerezzenek és egy pillanatig még az is át fut az agyamon,hogy az öreg mûve,de a szakadó esõ meg gyõzött,hogy nem Õ volt...
A kardomat visszacsúsztatom a hüvelyébe és lehajolva hozzá karon fogom és megpróbálom talpra állítani,figyelve minden mozdulatát.*

- Ájj már fel!Hiszen senki se bántot...

*Mondom,mikozben igyekszem felhúzni*

< Átkozottt bolond!!!Még a végén az hiszik csináltam veled valamit!De ha bajba kerülök miattad,akkor csinálok is....!!! :evil: >
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.12. 18:02

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedõ Hercegségek
Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap délben
Résztvevõk: Mindenki

/Dzsana/

*Találsz is egy szimpatikusat. Két karika egymáson. Így a kulcsot felcsomózva indulsz neki a fürdõház újdonságának felderítésére. Az öltözõbõl befelé vezetõ folyosón van egy rész, ahol teljes szélességben körülbelül két láb hosszan bokáig érõ vizes medencécskén vezet át az út. Így mintegy megoldva a lábmosást. Beérve elõször is egy meglehetõsen nagy több osztatú medencét pillantasz meg néhány nõi vendég van jelen, de eléggé kihasználatlan a hely jelenleg. Hátrébb néhány faajtó mögül sûrû gõzpára gomolyog elõ ajtónyitásra. Ha benézel valamelyikbe belülrõl is teljesen fa borítású a kis helység mindössze egy ülõpad van bent az ajtóval szemben lévõ fal szerves részét képezve, illetve egy izzó kövekkel teli kis kõtál, melyrõl vastag csomókban száll a forró vízpára betöltve a helységet.*

/Mustafa/

*Asztaltársaid elfogadják és megköszönik a meghívást. A szobádba érve egyenlõre nem tanácsos ablakot nyitni és csupán néhány fertályóra múlva csendesedik annyit a vihar, hogy ki tudod nyitni mellette az ablakot, de ekkorra már csak csendes, nekisimult esõ esik, de az igen kitartóan. A szieszta utáni délutáni borozgatást így a földszinti étterem egyik ablaka mellett üldögélve ejted meg. Nem zavarja meg senki elmélkedésedet. Úgy látszik másoknak is inkább a csend az ami most kell ebben a melankóliára ösztönzõ idõben.*

/Súrion/

*Az öreg nem igazán együttmûködõ, de nem is ellenkezik. Egyszerûen csak elengedve magát tûri a rángatást. Eközben neked a nyakadnál szinte olyan ütemben folyik az esõlé a ruhád alá, minta nyakon öntöttek volna egy vödörbõl. Az egyébként langyosnak mondható csapadék és az erõfeszítéseid gyümölcseként a vénség is kezd észre térni és egyre tudatosabban próbál talpra állni. Már az karalábé megrágcsált csonkját is elrakta a köntöse zsebébe, hogy a kezedbe és a falba kapaszkodva talpra álljon és kereshessetek végre valami szárazabb helyet.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.12. 20:47

Súrion

- Csak,hogy végre feltápászkodtál!Remélem az eszed is a helyére kerûlt és nem gyanúsítgatsz tovább..?
Most pedig nem ártana valami rendesebb,esõtõl mentes helyet keresnünk,mert már így is csuron vizesek vagyunk!
És ha gondolod vénember,akkor egy ital mellett elmondhatod mi is a bajod velem tulajdon képpen!Mert szerintem kettõnk közül még mindíg te vagy a gyanúsabb alak...
És vigyázz,hogy mit csinálsz,mert az amúgy is kurta életedet nem szeretném még jobban megkurtítani!
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.12. 22:31

(Dzsana)

*A "lábmosás" kellemes és frissítõ :)
A medencékhez érve elõször alaposan körbekémlelek, majd felfedezvén a gõzpárás faajtókat egyenesen arra veszem az irányt. Bekukkantás után ha senki nem akadályoz benne az egyiket el is foglalom - ha birom be is zárom magam után, ha nem akkor csak kilincsre. Odabenn leülök a padra, térdemre támasztom kezem, tenyerembe a fejem és várom, hogy most mi lesz...*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.13. 17:01

(Mustafa)

Üldögélek magamban.
<... jó ez a csend picit... na de hogy ezt hogy lehet kibírni napokig? ... meg kéne töltetni a kulacsom friss vízzel... >
-Elnézést! Szólok a csaposhoz.
- Bocsánat a csend ilyen otromba megtöréséért, tettem melly mint megvadult byzon tombolása a hiénakutyák között nem nyerhet soha kielégítö magyarázatot, ennek oka hogy az egyik felszolgálóját ha volna olyan kedves és mint eme friss nyári zápor a város levegöjét lenne e hajlandó egy apró szivesség gyanánt a kulacsom vizét is kitenni hasonló áldásos hatásnak?
Azzal az említett tárgyat az asztalra rakom és várok kenetteljessen mosolyogva. Megköszönöm a kulacsom friss vízzel való feltöltését majd napnyugta elött egy fertályórával fürdöt kérek, és utánna visszavonulok a szobámba. Addig ott üldögélek vacsorát nem kérek.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.13. 18:50

Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap délután

/Súrion/

*Az öreg mondhatni teljesen magához tért. Ugyan felfedezhetõ valami különös csillogás a szemében, de a tekintete tiszta és a mondatai is összefüggõekké váltak idõ közben. Kihúzza magát, ahogy telik tõle és végigmér.*

-Fiacskám nálam egy félig megevett karalábé van, nálad meg egy jókora békanyúzó, amit elég hirtelen rángatsz elõ. Nem hinném, hogy mások is engem kiáltanának ki veszélyes és gyanús alaknak. Másrészt pedig nem ajánlom, hogy fenyegess. Egyfelõl annyira nem is kurta az én életem visszatekintve az elmúlt két-háromszáz évre. Másfelõl pedig te jöttél hozzám. Mondcsak mit hallottál és mit remélsz a beszélgetésünktõl?

*Közben ha követed átsétálva az úton betér a vegyeskereskedésbe és az ott mért pálinkából kér két pohárral.*

/Dzsana/

*Az ajtót csak csukni lehet zár nincs rajta. Bent a pad nagyjából négyszemélyes lehet, de jelenleg csak egyedül üldögélsz a gõzben várva a nagy felfrissülést. Eddig csak arra sikerült rájönnöd, hogy meglehetõsen nehéz rendesen lélegezni idebent és hiába a dzsad vér itt még neked is kiülnek a vízcseppek a homlokodra. Az viszont biztos, hogy enyhén mintha bódítana a dolog. Nem valami mesterkedés, csupán a rendes levegõ hiánya teheti, de tényleg kezdesz ellazulni az egyre kellemesebb érzettõl.*

/Mustafa/

*A fogadós nem hagyja el a pultmögötti kis territóriumát, így a pincérek egyikének tudod elmondani kérésedet, aki mosolyogva bólint és kisvártatva hozza is a kulacsodat tele friss vízzel. A fürdõrendelést felveszik és a megadott idõre el is készítik majd. A vihar a délután második felére lassan elcsendesedik és átadja helyét a felszakadozó felhõzet alatt húzódó szivárványnak, melyben a szoba ablakából gyönyörködhet az ember.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.13. 20:08

Súrion

- Úgy látom már elfelejteted a reggeli kis parádét,amit a fogadóban csináltál...?És ahogy én hallottam nem sok barátod és pártolód akad a városban!Sõt talán néhányan nem is bánnák,ha ezt a békanyúzót megismertetném veled!Szóval még mindíg te állsz rosszabbúl,de mindegy,nem ez a lényeg!
Ami pedig a korodat illeti,ha tényleg ennyi idõs vagy,akkor még bolondabbnak nézlek,hogy ilyen a reggelihez hasonló dolgokkal múlatod az idõdet,mert ahogy hallottam nem ez volt az elsõ eset.
Engem meg pusztán a kiíváncsiság vezérel!De ellentétben veled Én inkább szeretek észrevétlen maradni,ha csak lehet.Úgy hogy szívesebben folytatnám a beszélgetést valami csendsebb helyen...

*Fejezem be a mondanivalómat,miközben körbenézek,hogy kinek is szúrhattunk szemet.*
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.13. 20:34

(Dzsana)

*Ahogy a bódulást megérzem felállok, majd inkább gondolván egyet - hogy még maradok pár percig - inkább lefekszem a padra hanyatt, felhúzott térdekkel. Még a szemem is becsukom, hogy jobban pihenhessek, azért igyekszem nem elaludni, bár a párás meleg ragasztja az ember szemhélyát lefele.
Ha nagyon álmosodnék inkább újra felülök - s egy bõ fél órácska után elhagyom a gõzfülkét. A medencéknél szétnézek, hogy a bentlévõk milyen formában tartózkodnak bent - akár a "parton", akár a vízben. (Van-e rajtuk ruha, törölközõ, bármi.)*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.15. 17:16

/Súrion/

*Körülnézve nem látsz senkit az utcán ebben az ítéletidõben. Az öreg zsebre dugott kézzel áll és kétkedõn néz rád.*

-Na és mire is lennél kíváncsi fiacskám? Egyébiránt elég mosolyogtató a kis fenyegetésed. Ne aggódj, amíg tiszta a fejem nincs esélyed a békanyúzóddal ugrálni. Közben megmutathatod, hogy milyen „csendesebb helyre” gondoltál. Elõre szólok, hogy nem ez lenne az elsõ eset, mikor megpróbálnak erõszakkal információkat kicsikarni az öreg Orenbõl. Node te is eléggé elszántnak tûnsz.

/Dzsana/

*A fél óra gõzölõdés tényleg ellazított. Ugyan így magadban üldögélve, fekve kissé unalmas volt, de legalább senki nem zavart. Kilépve körülkémlelsz és szembesülsz vele, hogy az itt tartózkodók kivétel nélkül nõk, akik meg vannak gyõzõdve háborítatlanságukról. Ennek megfelelõen a parton ugyan magukra terítik, csavarják a törölközõiket, de a medencében meztelenül úszkálnak, beszélgetnek. Az ittlévõk egyébként fõként helyiek, de van egy-két külországból érkezett valószínûleg kereskedõfeleség. Nem igazán figyelnek fel rád. Egy vagy közülük, de mivel senkit nem ismersz, így mégiscsak kilógsz a sorból.*

/Mustafa/

//Megbeszélteknek megfelelõen kicsit bevárjuk a többieket.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.15. 17:37

(Dzsana)

*Szégyenlõsség hiányában a medence szélén leveszem a törölközõt magamról, majd bemászok a vízbe. Kicsit szokom a meleg után a víz hõmérsékletét, majd egy csendesebb résznél tempósan úszni kezdek. Legalább ötször oda-vissza megteszem a medence partjai közti távolságot.
Kicsit kifáradva utána még pihenek a vízben, majd szedelõdzködök és visszatérek az öltözõbe, hogy megtörölközve, újra a ruhámba öltözve visszaindulhassak a fogadóba - hisz lassan eljön a találkozó ideje.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.17. 17:11

Súrion

- Még mindíg nem érted,hogy én nem akartalak bántani és fõleg nem erõszakkal kiszedni bármit is belõled...!!!
Én csupán tegnap érkeztem a városba,mostanáig azt sem tudtam,hogy létezel!Csak a reggeli ügyed felkeltette a figyelmem...
...Mert,hogy láttam már pár fura dolgot.
És pusztán kíváncsiságból kérdezõsködtem kicsit,amitõl még inkább kíváncsi lettem.És hát úgy gondoltam magam járok utána...

*Mondom ezt teljesen õszinte tekintetel az öregnek.*

- De Te,mint valami eszelõs nekem rontottál és hadonászni,átkozódni és fenyegetõzni kezdtél...!És mint mondtam,sokfelé sokfélét láttam már és tudom,hogy nem csak kardal lehet valakit bántani,hanem...
...Azt hiszem érted mire gondolok.A szavaknak olykor nagyobb hatalma van mint a kardnak...

*Ekkorra már egészel elhalkul a hangom,hogy csak az öreg hallhassa.*

- A csendes,békés helyet meg rádbízom,mert mint mondtam már,csak tegnap érkeztem a városba és nem ismerem a környéket.
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.17. 18:58

Résztvevõk: Dzsana (Yvett de Crei), Súrion (Huor Aikanáro)

/Dzsana/

*A hûsítõ víz és az úszás a gõzfülke után nagyon jólesik. Elsõre kissé ugyan összerándulnak az izmaid a hirtelen hõmérsékletváltozástól, de hamar múlik a feszültség és az úszás áttornásztatja tagjaid. A medencében ücsörögve egyre több nõt látsz bejönni. Valamint a gyomrod is kezdi azt súgni, hogy azért volt ilyen alacsony a vendégszám az elmúlt órácskában, mert bizony ebéd helyett sikerült fürdõt látogatnod. Lassan otthagyod a medencét és visszatérve az öltözõbe a szimpatikus jelû szekrényt kinyitva visszaöltözöl az utcai viseletre. Kifelé menet a kapunál lévõ férfi megállít pár szó erejéig.*

-Jól sikerült az itt tartózkodás? Remélem kellemes volt a gõzfülke. Ha gondolja látogasson el hozzánk máskor is. Viszont látásra és Antoh áldása legyen Önnel.

*Mikor kilépsz a fürdõbõl szembesülsz vele, hogy itt nagy esõ lehetett míg bent voltál, mert minden elázott. Még mindig esik ugyan, de már csupán szelíden esik az apró szemû, nem túl sûrû esõ.*

/Súrion/

*Az öreg elgondolkodik a hallottakon, majd némi mormogás és állvakarás után válaszol.*

-Azt mondom vegyünk valami itókát a vegyesboltból és utána elviszlek az egyik ideiglenes hajlékomba. Ott nyugodtan beszélgethetünk. Addig is áruld el fiacskám, hogy miért lettél ilyen kíváncsi rám? Általában csak kétféle okból szoktak megkeresni az idegenek. Vagy azért, mert kíváncsiak arra, hogy miért is vagyok ilyen „furcsa” idõnként. Vagy az érdekli õket, hogy mi igaz a városiak történeteibõl az erdei kastélyomról és az összegyûjtött kincsekrõl. Nos az elsõ esetben a válaszom: Nem tudom, idõnként rám jön a dili, de az én koromban azt hiszem nem vagyok ezzel egyedül. A második esetben pedig annyit mondok elõljáróban, hogy igazak a pletykák. Tényleg van egy elhagyatott házam és tele van mindenféle érdekességgel, meg van ott azért pénz és ékszer is elég.

*Közben, ha beleegyezel az ütemtervébe vetet veled magának egy üveg pálinkát és elindul a város szélén lévõ pajták, istállók és raktárak felé.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.17. 19:47

(Dzsana)

*Pihenten, felfrissülve, újult erõvel - és ami nem kis szó esetemben: jó kedvûen, öltözködöm és hagyom el a fürdõt. Ezt még a korgó gyomor sem tudja alább vinni.
Emámémat csak akkor tekerem magam köré, amikor kiérek az épületbõl és észreveszem, hogy még mindig esik.
A kapuban a kedves szavakra mosolyogva hajolok meg a férfi elõtt.*

- Igen, köszönöm, már rég volt ennyire pihentetõ és remek napom az elmúlt pár hónapban. Ha az idõm engedi Uram, akkor máskor is ellátogatok ide, ebbe a remek, kellemes hangulatú fürdõbe. Viszont látásra!
*Ezek után visszaindulok a fogadóba, ahol megszálltam. Igyekszek, nem szeretnék teljesen elázni. Amint megérkezem lekapom magamról a vizes ruhát (emámét! :)) és a pulthoz megyek. Ha ott van a fogadós, akkor leadom az ebéd rendelésemet, ha nincs ott megvárom míg visszatér.*
- Üdvözletem! Bár egy kicsit késve érkeztem meg az ebédhez, de azért remélem kapom még enni ily késõi órában is. Nem vagyok válogatós, úgyhogy ami épp van a konyhán menü azt kérnék egy kupa sörrel kísérve.
*Ha vette a rendelést, akkor az elsõ szabad asztalhoz leülök és várom a kései ebédemet, amit ha kihoznak meg is eszek.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.18. 18:31

Súrion

- Hát Én az elsõ csoportba tartozom,mert semmiféle kastélyról vagy kincsrõl nem hallottam eddig.Csak annyit,hogy aki eddig Téged megkeresett azt többé nem látták...
De ám legyen vegyünk valamit és indúlhatunk.Remélem nincsen túl messze ahová megyünk?Mert nem szívesen hagynám hosszabb idõre õrizetlenûl afogadóban lévõ holmimat és lovamat...!Persze nem mindha nem bíznék a fogadósban,de azért még is!

- Kérnék egy üveg pálinkát és fizetek is rögtön.

*Mondom a boltosnak.Majd fizetés után elindulok az öreggel,és figyelve az utat magamban gondolkodom.*

< Mi a fene..!?Az öregnek kastélya meg kincsei vannak...?!
De akkor mit keres itt?Hol lehet az a ház?Talán oda mennek az idegenek,akikrõl Elan beszélt?
Azt hiszem jó lesz vigyázni... >
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Feketeleves

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.19. 18:44

Helyszín: Verdina városa, Kereskedő Hercegségek
Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 1. nap délután
Résztvevők: Dzsana (Yvett de Crei), Súrion (Huor Aikanáro)

/Dzsana/

*Az esős időjárás és a délutáni időpontra való tekintettel nincs túl sok vendég, így válogathatsz is az üres asztalok közül. A reggelinél beváltat választod végül. Nem is tudod, hogy a hátad védelmében vagy inkább a kellemes nap emlékének köszönhetően. A leadott rendelést ki is hozzák. Sűrű fácánragu és cipó az ebéd és a végén leöblítésnek egy korsó aranyló sör. A vizes emáme közben száradozik a melletted lévő lócára terítve. Már épp befejezted az evés és a sört kortyolgatod mikor a fogadó ablakán kitekintve észreveszed az utcán megálló fogatot. Mozgatható bőrteteje felhajtva védi gazdáját az eső utolsó rohamaitól. A kocsiról a nemes száll le és belépve a fogadóba körülnéz. Ahogy megpillant az asztalodhoz sétál és cinkos mosollyal meghajol.*

-Hölgyem. Ha nem haragszik most csupán helyet foglalnék Ön mellett és az ebédje maradékába nem kívánok beletenyerelni mintegy hagyományőrzés szerűen.

/Súrion/

*Nemsokat baktattok és már el is éritek az öreg uticélját. Egy viszonylag jó állapotú, de mégis elhagyatott kocsiszínbe vezet be néhány deszka félrehajtásával engedve utat. Odabent az egyik kocsibeállóban jóadag széna van felhalmozva. Valaha kazlat formázhatott, de már eléggé „otthonosra” lett feküdve, így inkább vastag szőnyegként borítja a padlót. Oren csak lehuppan a közepére és int, hogy oda ülsz ahova kedved tartja, de a pálinkát megkezdhetnétek. Közben az Istenek tudják csak honnan egy pipát vesz elő és megtömködi dohánnyal. Ugyan a gyakorló tűzveszély, de rá is gyújt a széna közepén ülve.*

-Nos fiam. Nekem azért vannak ezek a fura húzásaim, mert elment az eszem.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 5 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 60

Vissza: Régi Kalandok...