• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 4 / 46 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 46

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.08. 7:47

(Egren cwa Trimelion)

Kicsit pihentebben indulok Kriakkal vissza a Céh palotájához. Útközben figyelmem nagy részét leköti hogy hátasom ne bokrosodjon meg a khál jelenléte miatt, de ez csak apró zavar pl egy ork támadó hullám bömböléséhez képest. Nem okoz igazán gondot. A negyedbe érve úgy vezetem Kriakot a palotához hogy habár lássa a nevezetességeket de a Szerájhoz nem megyünk túl közel. A lobogók alá érve kipányvázom Latort. A kapuhoz lépek és bekopogtatok, ha nem kapok választ és birok belépek, Kriak elött hogy elkerüljük a félreértéseket.
-Nyugodalmas szép jó estét e kései órán. Jerome de Servian Atyát keressük.
(Ha a pap ott van természetessen akkor:
-Üdvözlöm Atyám csak sikerült ide érnünk. Kriak, Jerome de Servian Atya. Atyám Kriak a társam.)
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.08. 7:53

Egrent kicsit lemaradva követem, hogy ne vadítsam meg teljesen a lovát. És útközben nézelõdök. A székházhoz érve követem Egrent
- Üdvözlöm atyám Kriak vagyok. Egren barátom említette, hogy esetleg lenne valami munkája számunkra.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.08. 13:53

JK: Egren cwa Trimelion és Kriak
Esemény: A "Mindent vissza" c. küldetés elvállalása
Helyszín: Az Északi Kereskedelmi Szövetség Székháza

Az atyát egy nagy kódex olvasása közben találjátok az elõtérben.

- Oh, hát mégis visszajöttek, örvendek uraim, nagyon örvendek!
- Bevallom azért ragaszkodtam az ön jelenlétéhez -néz Kriakra- mert feletébb ritka kincs mostanság a khál zsoldos mifelénk, már ha ezzel a jelzõvel meg nem sértem...tíz éve, mióta én vezetem ezt a kirendeltséget, erre csak egyszer volt erre példa. Önök igen elszigetelt nép, itt Erionban sem látni harcost a népébõl minden nap... Utánnéztem és utoljára vagy öt éve fordult meg itt egy Bael nevezetû harcosnõ...nem ismeri? Az Ibarába indult, Kyel tudja miért...valami álmot vagy megérzést keregetett...nagyon kedveltem, egy lángvörös szõrzetû, lobbanékony, hirtelen haragú...hölgy volt, aki felborította a könyvespolcomat, mikor uramnak szólítottam...-somolygott a Jerome...de hát olyan páncél volt rajta ami takarta a kebleit, meg nem is igen értek én más fajok asszonyainak azonosításához...lehet hogy önök szagról megismerik ezt, de nekem sajna nem oly kifinomult a szaglóhámom és csak akkor láttam, hogy akaratomon kívûl megsértettem a hölgyet mikor megszólalt..azóta sem hallottam hírét. Remélem már eljött onnan... ...na de mindegy. nem untatom egy vén bolond ember emlékeivel...
Igen lenne egy problémánk ami harcosokat igényel...a társa említette a fogadalmát, de nem garantálhatom hogy nem kell majd vért ontaniuk.

//A küldetés ismertetése//

A barátjával már volt egy eszmecserénk a Vörös és Fekete hadurak lobogóiról. Azonban nemcsak ezek a hatalmas ereklyék léteznek.
Az északi kereskedõk szövetsége ajándékaként, elkészítette a papsággal és az ordani Tûzvarázslóiskola közremûködésével a Bátorság Lobogóját.
Ez jóval kissebb hatalmú tárgy mint egy igazi Vörös lobogó, de hatásában hasonló hozzá.
Ezt a lobogót a pyarroni államszövetség egyik tagjának, Predoc vezetõjének szántuk ajándékba, hogy a seregeknek hathatós támaszuk legyen a nomádok elleni harcban, akik idõrõl-idõre végigdulják a gyepûiket, fosztogatnak és gyújtogatnak. Egy nemes gesztus egy baráti szándékot akartunk ezzel gyakorolni és hogy Ordan és Pyarron viszonyát barátibbá, közelibbé tegyük.

Azonban a lobogót ellopták a Palotanegyedbeli Kyel szentélybõl. Naponta tartok aszkézist és faggatom az égieket, hogy adjanak jelet a zászló után de csak zavaros képeket és megérzéseket sugallnak. Egy biztos sokmindenkienk van idítéka rá, hogy nekünk keresztbetegyen...én mégis arra gondolok, hogy az illetõ egyszerû tolvaj, szerencsevadász volt aki így akart pénzhez jutni. Ugyanis a Lobogó kifejezetten Predoc címerével és az ottani kormányzónak készült, más nem tudja rendesen kihasználni erejét...
Erre az eltulajdonító is rájöhetett, ugyanis kaptam egy névtelen levelet, ami mellé mellékeltek egy darabot a zászlórúdból, hogy a Szövetség fizessen 1000 arany ún. "váltságdíjat" az Imeko tornyok urainak, mert különben nem kapjuk vissza a lobogót. Természetesen nemet mondtunk, banditákkal nem tárgyalunk. Meg a zászló is pótolható érték, csak hát sokat veszõdtünk vele. Erre Imekóék dühükben a saját kerületükben álló elhagyott parkerdõbe vitték és ott feltûzték a helyi kúria homlokzatára. Hogy ha már pénzt nem adunk érte, díszítse a "kiképzõház" ormát. Nos ezt a lobogót kellene onnan elvinni és behozni ide. Szeretnék tenni egy kísérletet az ajándék-lobogó visszahozására, mielõtt végképp lemondanánk róla és egy új zászló készításábe fognánk.
Ha ezt megteszik, ötven ezüstöt tudunk fizetni összesen ellenszolgáltatásképp.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.08. 13:54

/ Barlon Ergwont /

*Ahogy ott az ajtóban áll és a kikötõmester utasításait hallja, letesz eme botor próbálkozásáról. *

<… Na rossz ötlet volt úgy tünik! Itt akkora a pörgés, hogy még azt sem lehet tudni, melyik hajót, melyik dokkba engedik kikötni, nem hogy egy este érkezõrõl tudnának infóval szolgálni!….> *A kikötõmester szavai zökkentik ki gondolataiból*

- Szép napot uram! *Mosolyodik el figyelmen kívül hagyva amaz hangvételét.*
- Az Anthon gyöngye nevû szkunerrõl szerettem volna bõvebb információt kapni, ami este érkezik, de látom nem igazán ér rá, ilyen apróságokkal foglalkozni! A dokk helyét szerettem volna megtudni, hol majd lehorgonyozik, de szavak nélkül is értem! Még maguk sem tudják! Nem is tartom fel tovább! Örültem, hogy megismertem!* Majd sarkon fordul és elindul a lépcsõn lefele, de fél füllel, azért hallgatva, hátha a kikötõmester utána szól. Elindul lefele, az ajtónállót keresve, kitõl meg szeretné tudni, hogy van-e a kikötõben egy olyan fogadó, ahol meg is lehet szállni.*

<… Valahova le kellene pakolnom zsákomat. Enni, inni valamit, szobát foglalni, majd utána visszatérek késõbb megtudni a hajó érkezésének idejét, valamint a kikötésének helyét. ...>
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.08. 14:27

- Vaktában én se adom bérbe a tudásom. Érthetõ hogy látni akart. Nem sért meg bár nem tartom magam zsoldosnak, de megvannak a magam céljai és ezekhez pénzre van szükségem és tudásra.
- Nem sajnos nem ismerem. A szüleimen kívül egyetlen nõstényt ismerek csak a népembõl.
- Nem csak szagról lehet megkülönböztetni fajtám nemeit, de errõl majd máskor beszélgetünk ha gondolja.
- Nos ami a fogadalmamat illeti. Népem fia vagyok nem félek a harctól, de lehetõleg nem ölök csak ha már végképp nincs más lehetõségem. A harctól nem félek.
- Szóval a lobogót kéne vissza szerzni. A cél már elveim szerint való.
- Kik ezek az Imekoék? Mit tud mondani róluk?
- Milyen kiképzõház? Milyen "mesteséget oktatnak ott?
- Milyen ellefelekre számíthatunk?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.08. 14:29

JK: West Marson
Esemény: Küldetésben (Adóss Fizess),
Helyszín: Aranymûvesek utcája, Oleg Porter zálogháza

A böhöm újra kopogtat.
Kémlelõnyílás újra lehúzódik.

- Mi van már Dirk? Nem megmondtam, hogy kergesd el?

- De asszongya van valamije télleg...-vakargatja a fejét az ogre-ork fattyú.

- Mutasd fickó!- szól neked bentrõl a hang.

....

- Na jó megnézem. De Dirk ott lesz végig a hátad mögött és ha rosszban sántikálsz csontod nem marad épen, úgy kivág innét!

Az ajó zárszekezete csattan kettõt-hármat, és belépsz az üzletbe.

Ez nehéz meló lesz. A szoba fele az "ügyféltér" pullttal elválasztva, a másik fele meg egy bazári kirakodóvásár. Aranyékszerek, fegyverek és dísztárgyak sorjáznak a polcokon. Azonban a padlótól a plafonig széles vastag vasrácsozat.

Oleg megnyit egy ablakocskát leül, és a rács mögûl mondja.

- Tedd a tõrt a pultra.

Be lehet ugyan menni Oleg részébe, de csak egy vasrácsos acélajtón keresztûl, ami most zárva van.

Oleg jó ötvenes püffedt , sárgás bõrszínû férfi, haja már csak a koponyája oldalán meredezik néhány csimbókos szálban.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.08. 14:42

JK: Barlon Ergwont
Esemény: Küldetésben (Védd a nõt és fuss!)
Helyszín: Kikötõ, Vámraktár és a Kikötõmester háza

- Infromációt...mindenki azt akar aki ide bejön...-morgolódik Duncan-...még arról sincs információm, hogy hova fogok pisálni a következõ negyedórában, mert nemsoká négy, de még nem voltam budizni, mióta bejöttem ide! Már az öszes f***om kivan!

- Eh..Antoh Gyöngye?- Greg, túrd fel a napi jenetés a fickónak, ha már felvonszolta magát ide, legalább az õ napja nem legyen elb***a!

A Greg nevû kis íródeák pairosok között kotoz.

- Ambrózia...,Anaconda...Antoh Gyöngye...megvan!
-Az a hajó már egy órája befutott uram! Estére várták, de feltámadt a szél, és hamarabb bejöttek! A 2.-es stégnél horgonyoznak. Egy háromárbócos.

Mondja neked a hivatalnok és mostmár tényleg senki sem foglalkozik tovább veled.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.08. 14:42

(Egren cwa Trimelion)

<...hm Kriakot miért nem kérdezgette...ha tudna Lighraról :D...az a fránya bizalom...jó kérdések...ha jól tudom a "nagy" lobogóknak átkos hatalmuk van...> Megvárom hogy Kriak befejezze a mondandóját, és a pap is a választ majd
-A lobogónak nincs semmilyen hatása ránk? Ne nézzünk rá vagy ne érjünk csak a rúdhoz ilyesmikre gondolok. Nem szeretnék lesújtva állni a lobogó elött miközben az ellen rohan a nyakunkra.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.08. 15:26

/ Barlon Ergwont /

* Visszapördül a lépcsõfeljáróból, majd türelmesen végighallgatja a kikötõmester és segédje mondandóját.*

- Uraim! Örök hálája kísérje önöket nehéz munkájuk során Barlon Ergwontnak! Az, az nekem! *Mosolyodik el ismét a fontos információ tudatában.*

- Ha bármikor összefutunk valahol, egy italra a vendégeim! Köszönöm a segítséget! Anthon hozzon házukra és házuknak népére sok szerencsét! *Megemeli kalapját, majd távozik gyors léptekkel. Vidáman kilép az épületbõl, körbetekint, majd az ajtónállóhoz fordul.*

- Megtudná mondani nekem, hogy merre találom a 2-es stéget? * „Mellesleg” belekotor szütyõjébe és pár rezet nyom az õr kezébe.( 3-at)*

- Szolgálat után igyon egy kupa jó bort az egészségemre! Jó a kedvem, és hát egy ilyen hosszú szolgálat után megérdemel az ember fia egy jó kupa vöröset.!

*Miután megtudta a móló pontos helyét, vagy irányát, elindul, hogy megpillanthassa küldetésének „tárgyát”. Út közben azért figyeli, hátha akad egy üres, várakozó homokfutó, vagy egyéb alkalmatosság a gyorsabb közlekedés érdekében.*
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.08. 21:49

- Ne aggódjanak uraim. A lobogónak kizárólag Predoc kormányzójának kezében van hatása, mert õ ismeri a szavakat ami aktiválja a selyemszõttesbe rejtett mágiát.

- Imeko Yasuo és Imeko Tama enoszukei bevándorlók és a város alvilágának vezérei a Szerájjal szemben. Imekóék és a Szeráj egymást állandóan marják az árnyakban, mert ugyanazzal a feketepiaci tevékenységgel foglalkoznak, és dúl közöttük a harc a területek birtoklásáért. Hozzáteszem ennek a legnagyobb nyertesei azok a kiskereskedõk akik így lélegzethez jutnak a két alvilági hatalom harcában, mert egyik sem tud a fejükre nõni túlságosan.

-Imekóék negyedében van egy réges régi parkerdõ egy villával a közepén valamikor egy patrícius tulajdona volt, de mára a zsiványok, rablók és tolvajok háza ahol Imekó képzi az embereit a betörés zárnyitás lopakodás és más efféle mesterségekre. A kúriát a saját igényüknek megfelelõen valószínûleg átalakították és csapdákkal pakolhatták tele, hogy az ífjú titánoknak kellõ kihívás és mestervizsga helyszíne legyen egy nagyobb disznóság véghezvitele elõtt. Ennek a háznak a homlokzatára van tûzve a Bátorság Lobogója.

- Egyéb ellenfelek? A parkerdõ a zugalkimisták, kísérletezõ kedvû vérmágusok és kontár tudósok roncstemetõje. Ide borogatják az összes szemetet, amivel nem tudnak mit kezdeni, legyen az élõ, félig holt, vagy mágiával életre keltett teremtmény. Illetve a parkerdõben szokták elásatni az Imekóéknak nem tetszõ szerencsétlenek holttesteit...Hogy mi vár ott magukra? Õszintén szólva nem szoktam ott sétálgatni, de egyetlen épeszû erioni polgár sem teszi be oda a lábát...hacsak nem maga is Imeko bandájához tartozik, vagy neki dolgozik.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.08. 22:02

JK: Barlon Ergwont
Esemény: Küldetésben (Védd a nõt és fuss!)
Helyszín: Kikötõ

- Köszönöm, uram! -mondja az õr és zsebrevágja a pénzt, majd megmutatja a helyes útirányt.

De nem találsz szabad konflist, vagy kocsist.

Így marad a séta a hûs kikötõi szélben.

Elhaladsz a matrózok, dokkmunkások, õrök között és a 2.-es dokk felé veszed az irányt.
Uff...a Triton éppen most futott be...csak megoldották. Valósággal ellepnek a Tritonról leszálló és a stéget elárasztó utasok. A Triton utasszállító volt.

- Bocsánat uram.
- Elnézést.
- A lábamra lépett maga fráter.
- Elnézést! -hallatszik innen is onnan is.

De végül csak átvergõdsz valahogy.

Kiszúrod a közös nyelvû feliratot egy háromárbócos, bevont vitorlájú hajó oldalán: Antoh Gyöngye.

A hajókorlátot egy kopasz, fülbevalós matróz támasztja, aki tökmagot rágcsál és a vízbe köpdös.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.08. 22:46

West Marson

-Nos egy másik kollegája ugy 100 ezüstzre saccolta. De inkább több vélemény, mint csak egy. -Mondja miközben a tõr után kotorászik.-Nincs igazam?

*Közben próbál, minél közelebb kerülni az ork-ogre keverékhez.*

<Õ is csak pasiból, van ha jól tökön rugom, és hasba vágom, õ is hamar földre rogy.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.08. 23:32

(Egren cwa Trimelion)

-Köszönöm a bizalmat igyekszem meghálálni. Még annyit kérdeznék mennyi idöt kapunk a feladat teljesítésére? Ha nem gond akkor el is mennénk felkészülni. Ha megtenné hogy megáld minket elötte atyám azt megköszönnénk. Úgyvélem igazán nem árt ha Égi hatalom is figyelmezi lépteinket.
Kilépve az épületböl Kriaknak:
- Szerintem a részleteket majd nyugodtabb körülmények között beszéljük meg jó?
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.09. 7:19

/ Barlon Ergwont /

* Átvergõdik a leszálló tömegen, néha, meg, meg érintve kalapja karimáját, elnézését kérve az esetleges kellemetlenségekért. Miután megpillantja az Anthon Gyöngyét, és a hajókorlátnak támaszkodó matrózt, nem habozik, hanem rögvest felmegy a szkúnerre, belekotor zsebébe és elõhalássza a menlevelet, majd megszólítja a „kopaszt”.*

- Szép, napos idõt ! A nevem Barlon Ergwont! A kapitányt keresem, vagy azt a személyt ki meg van bízva a parancsnoki teendõkkel ! Van a hajón egy „potyautas” akit szeretnék magammal vinni. * Áll a matróz elé, határozottan, a szeleburdi mosolyt elhagyva arcáról.*
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.09. 9:29

- Hát egy pár napot, olyan öt mapot még várhat a Predoci diplomácia arra a lobogóra. Ha addig sem sikrül a viszaszerzése, kénytelen leszek új lobogó készületeinke elõkészítésébe fogni.

- Nahát, ön illetve önök igazán mély hitéletet élõ kalandozók! Ritkán találkozni ilyen mély érzésû társasággal remélem még sokáig számíthatok az együttmûködésükre. Kyel óvaja és védelmezze önöket az útjukon fiam! -mondja Jerome atya és áldást osztó mozdulattal.

Nemcsak üres szavak voltak. Határozottan eltökéltebbnek, elszántabbnak és erõsebbnek érzitek magatok. Ha Kyel veletek, ugyn ki lehet ellenetek?

- Ha most megbocsátanak...késõ van és nyugovóra szeretnék térni. Akkor várom önöket, ahogy megszerezték a lobogót, jelentkezzenek itt nálam-. Bármikor zavarhatnak, akár az éjszaka közepén is. Jó éjszakát urak!
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 4 / 46 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 46

Vissza: Kereskedõnegyed