• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vonító Dalnok Korcsma

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 1 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

A Vonító Dalnok Korcsma

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.05.28. 12:04

Kép

Vonító Dalnok korcsma:

Eme kocsma és fogadó a szegény negyed szélén található. Nevét jó pár esztendõvel azelõtti verekedésbe fulladt zenés rendezvényrõl kapta, ami ezen helyiség falai közt történt. A lényeg mindebbõl, amit hallottam egy régi cimborámtól, ki maga is részese volt a bulinak, s azóta is nagyot hall, hogy 10 évvel korábban, a fogadó neve még Derûs Dalnok volt. Na itt minden év nyarán több dalnok is összemérte tudását. A verseny végén az elsõbbséget a közönség szavazatai alapján állapították meg. Ez így is történt. Vége volt a fesztiválnak, tanakodtak, szavaztak a már enyhén szólva is spicces vendégek. Egy- két hangos szó, fenyegetõzésekkel telített vita után, amely már majdnem birokra ment, két dalnokot szavaztak meg az év legjobbjának. Egy fiatal jóképû suhancot, valamint egy tagbaszakadt, bórvirágos orrú enyhén illuminált állapotú dalnokot. Hát, de így csak nem hagyhatták az ügyet, döntésre kellett vinni a dolgot. Arra jutottak, hogy dalpárbaj döntse el ki a jobb. Fertály óra múlva, két- három környi ital után a dalnokok bele is kezdtek a nagy vetélkedésbe. Sajnos addigra az öregebbik már nem állt biztos lábakon a sok vöröstõl, mit az ellentábor lelkes hívei beleöntöttek. Úgy kellett felkísérni a színpadra és kezébe nyomni a lantot. Na nagy nehezen össze is szedte magát az öreg és mutatta, hogy a párbajt kezdje az ifjabb. A fiú bele is kezdett, jó pár rigmust, verset és ércelõdést elejtve. Mikor az öregre került a sor, az a húrok közé csapott, kitátotta száját és szép basszusa helyett valami földöntúli, visító hang hagyta el azt, aminek hatására mindenki ki a terembe tartózkodott átszakadt dobhártyájával fizetett.
Hát így történt a Vonító Dalnok névadó „ünnepsége”.
A korcsma kívülrõl is mutatja a bent uralkodó állapotokat. Egyszintes, hosszú épület. Falai kõbõl vannak, de cserép teteje kissé megrogyott a tavalyi tél havától. Bár még nem ázik be, de a következõ telet nem biztos, hogy kibírja. Ódon, öreg tölgyfa ajtó álja útját a betérõ vendégnek. Fa padozata szú rágta, minden lépésnél nyikorog. A nagy helyiség végében található a söntés, attól balra egy kis színpadnak szánt emelvény. Jobbra pedig egy folyosó, ami a szobákhoz vezet. Erröl a folyosóról nyílik a konyha is, ahonnan egy felszolgáló lány ki-be jár hordva az étkeket. A hölgy igen magas, vékony testalkatú hosszú vörös hajú lány a tízes évei végén. Bájos kis teremtés, enyhén szeplõs pisze orrával, vékonyka szájával és formás alkatával. Ruhája bokáig érõ szoknyában végzõdik, de mély dekoltázsa dús kebleit jól mutatja. A tulajdonos, egyben a csapos egy középkorú hatalmas termetû legalább másfél mázsát nyomó, erõs csontozatú ember, vagy ha úgy tetszik barbár. Hatalmas farönk vastagságú karjain az ingujj fel van gyûrve és egy vasmacskát ábrázoló tetoválás virít jobb alkarján. Erõs arccsontja, lapos orra arra utal, hogy jó pár verekedés részese volt élete során . Mélyen ülõ barna szemeivel mustrálja a beérkezõ vendéget. Tar, kopasz fejbõrét néha meg, meg simítja lapátnyi tenyerével. Mögötte a falra, egy hatalmas pallos van felakasztva, mely már látványában is ember feletti erõrõl vall gazdájáról. A fogadóban nyolc különbözõ méretû tölgyfa asztal van elhelyezve. Nem sok vendége van jelenleg a korgnak. Két alak ül a terem két sarkában elhelyezett asztaloknál. Egy kámzsás, csuklyával elfedett arcú, ki silány minõségû bort iszogat, valamint egy törzsvendég, ki már így ebéd körül nem tudja, hogy hol jár a sok krogtól. Ö egy idõsebb alak, kinek félhosszú, õsz haja zsírosan, tapad fejbõréhez. Gyûrött és koszos valaha fehér inge vörösbortól foltos. Nadrágja is látott már jobb napokat. Térdénél kiszakadt, foltos és kopott. Lábbelije is arról árulkodik, hogy gazdája már legalább tíz esztendeje viseli. Hiányos fogsorával mosolyogva, teljes révületében figyeli a fel-alá járkáló felszolgálólányt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Erigowi Klavel 2008.03.29. 18:05-kor.
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 6:06

Az arctalan mester.

Miután hosszas tapogatózás után bejutok. Megálok az ajtóban és megpróbálom felmérni a kocsmát. Miután nagyából megértem mi merre van a legbiztonágosabb nak itélt úton megpróbálok a söntéshez jutni.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 13:22

/ az arctalan mester /

*Miután magad mögött hagyod segítõdet, s belépsz a fogadóba enyhe doh szag csapja meg orrodat, és hallod, hogy valaki fel, s alá járkál. Ahogy kezded „felfedezni” a kocsma belsõ terét egyszer csak egy, mély torokhangú illetõ szólal meg a helyiség túl felébõl:*

- Segíthetek valamiben idegen? * Ebben a pillanatban tapintasz ki valami asztal félét .*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 14:18

Az arctalan mester.

Elindulok a hang irányába óvatosan lavírozva az sztalok között. Közben válaszolok.

- Igen jóuram. Én a piactéren hallotam a kiáltóktól hogy a mindenest keres. Nos ezennel ajánlanám magam.

Közben ügyelek hogy netûnjek elesettnek.

<Leht hogy mégis elkellet volna fogadni a lány ajánlatát?>
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 14:57

/ az arctalan mester /

- Jöjjön közelebb! Hogy is hívják? *Hallod, hogy kilép a pult mögül és feléd indul, majd megáll elõtted*

- Az én nevem Fator! Én vagyok a Vonító Dalnok tulajdonosa * Eltelik pár pillanatnyi csend.* Rendben van minden? Hogy hívnak? Mi van a szemeddel? Nem látsz talán? * Hallod hanglejtésébõl a csodálkozást. A hangjának irányából pedig azt, hogy minimum két fejjel magasabb nálad az illetõ.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 15:03

Az arctalan mester.

- Nevem nincs igazán. De hívjon az arctalanmesternek.

Közben az arcomat úgy fordítom hogyha lennének szemeim akkor mélyen belenézhessek az övéibe.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 15:39

/ az arctalan mester /

- Arctalan mester? Hmmm… mester uram!? *Hallod hanglejtésébõl az enyhe gúnyt.*

- Kérdeztem valamit és válaszolj, ha nálam akarsz dolgozni! Vak vagy? * Hangjából ellent nem mondás ütközik ki, csak úgy dübörög a fogadó helyíségében a kérdése.*

- Mihez értesz? Tudsz takarítani, barkácsolni? * Kissé nyugodtabb hangvételben folytatja.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 15:41

Az arctalan mester.

- Igen vak vagyok.

Mondom egy válrándítás közben.

- És hogy mihez értek. Leginkább a harcmûvészethez. De gyorsan tanulok. Nem hinném hogy a takarítás ne menne.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 19:10

/ az arctalan mester /

- Harcmûvész? Képzeld, van egy régi „ismerõsöm”, ki szointén ilyen „mûvész” féle! Jó harcostárs, szorgos ember. Tiadlani az illetõ! Most az Alborne Csillaga nevezetû fogadóban ajtónálló, bár õ a fegyverével küzdött mellettem. Egy karddal! Nálad nincs kard? Õ nagyon jól bánt vele, mikor vált- váll vetve küzdöttünk.

- Te is tidlani vagy Mesti? *Kérdez jó kedélyûen a korg, majd jól váron vereget hatalmas tenyerével, barátilag.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 19:33

Az arctalan mester.

- Nem nekem nincs szükségem kardra. Az csak korlátozza az embert.És igen Tiadlanból származom.

A vállon veregetésre semmit sem reagálok.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 19:45

/ Az arctalan mester /

* A barbár csendesen hallgatja szavaid, majd erõteljesen, tiszta tüdõbõl felnevet.*

- Na Mesti! Fel vagy véve próbaidõre! Szállásod megmutatja Eryna, ha megfelel, akkor a fizetséged 10 réz hetente, valamint koszt, naponta háromszor. Miután berendezkedtél csendes barátom, és „kényelembe” helyezted magad, akkor elmondom, hogy mi lesz az elsõ feladatod.

- Kérdés, ellenvetés? Ja és azt csinálod, amit én mondok! Ha más turpisságon kaplak, ami hogy is mondjam nem illõ, biz isten, kettéhasítalak! Értve vagyok? *Mindvégig feltûnõen vidáman, jókedvûen beszél az igen fontosnak tûnõ dolgokról.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 19:51

Az arctalan mester.

-A feltételek elfogadhatóak. Annyi kikötésem lenne hogy minden nap 2órát testem és szellemem edzésével tölthessek. Turpisságra pedig kár számítania uram.

Mondom mindezt teljesen nyugodt és szintelen hangon.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 20:11

/ az arctalan mester /

- Két óra? Persze, megoldható! Nagyon korán reggel, és késõ este! *Nevet fel a korg.*

- Eryna! Kísérd új „családtagunk” a szállására! * Mondja határozottan*

* Léptek zaját hallod, majd egy fiatal nõi hang szólal meg.*

- Kövessen! *majd elindul a pult mellet, egy ajtón keresztül, végig egy folyosón, melynek végében egy ajtót tár ki.*

- Na ez lesz az új szálása! Az én nevem Eryna! Én vagyok a Dalnok felszolgálója.
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.08. 20:16

Az arctalan mester.

- Igen természetesen így jólessz.

- Örvendek a találkozásnak hölgyem.

Miközbe a korcsmát járok igyekszem megjegyezni a távolságokat és hangokat. Lényeg az hogy legyen a fejemben egy viszonylag pontos térkép.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.08. 20:28

/ az arctalan mester /

* a lány vár pár pillanatig csendben. Olyan érzésed van, mintha pár kérdést várna tõled, majd a kényelmetlen csend után megszólal:*

- Na itt a szobája.* Majd magadra hagy, s hallod visszasiet a fogadó részbe. Ahogy belépsz és körbe tapogatózol, érzed, hogy a helyiség, maximum 3 méter hosszú és két méter széles. Egy ággyal, egy kis éjjeli szekrénnyel és egy utazó ládával. A szoba végében egy kis ablakkal. Kicsi, de ahhoz képest komfortos helyiség, fa padozattal.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
372 hozzászólás • Oldal: 1 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

Vissza: Erigow