• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szórakozónegyed - Enrawell csillaga

Ahol mulatozol...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
521 hozzászólás • Oldal: 18 / 35 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 35

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.08. 5:37

- Szervusz Egren. Nos Igen találkoztam a tanítóval. Érdekes egy ember, de valószínûleg sokat tanulhatunk tõle.
- Mi a véleményed az erv nyelvrõl? Van kedved megtanulni? Ha igen akkor el kell velem jönnöd a tanítóhoz látatlanba nem vállal tanítványokat. Megegyezni csak ennek fügvényében tudunk majd vele.
- Lighra azt mondta vissza akar térni õseink földjére. Ugyan azt nem értem hogyan gondolta. Amenyire én tudom egyetlen út vezet ki onnan és az visszafelé járhatatlan, de még kifelé is meghal a khálok többsége.
Kérdõn nézek Lighára
- Tudod délután zenélek de utána mehetünk. Meddig tudjuk felkeresni az összekötõt? Ki õ? Milyen ember és milyen munka? Ahogy látom a pénz mindenképp jól jön.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.08. 7:23

(Egren cwa Triemlion)

-Az erv nyelv? Azt én már ismerem. De elmehetünk nem vagyok túl jó benne , de azért nem vesznék el :).
-Ha nem lehet visszamenni Ö hogy fog ?
-Természetessen megvárlak. A közvetítö Kyel papja, és az igazság tudója, de ezzel nem lessz gondod hisz hamis szó nem hagyhatja el szádat. Éjfélig ott találjuk, nyugodtan zenélj. Az adott szó az szent.
-Csapos! Vacsorát, és utánna fürdöt kérek.
Megvacsorázom és lefürdök. Miután Kriak befejezi a zenélést és útra kész elvezetem az Északi Kereskedelmi Palotához.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.08. 7:27

- Rendben akkor elõadás után még én is eszek meg fürdök és mehetünk.
- A tanítóval meg majd beszélünk holnap a munka jellegétõl függõen, de azt ígértem neki, hogy holnap felkeresem.
Elõadás után eszek lefürdök és elmegyek Egrennel a közvetítõhöz

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.11. 12:12

// Kriak//
- Szép estét Verin. Hoznál nekünk egy kis innivalót? Köszönöm. Nem láttad Lighrát?
// Verin//
- Szép estét mindjárt hozom. Neked ha jól sejtem Vizet Egren neked mit hozhatok. Lighra fennt van a szobátokban.
// Kriak//
-Köszönöm
- Egren Mindjárt jövök csak felmegyek beszélek Lighrával.
[/i]A szobánkhoz érve bekopogok majd benyitok
- Üdv Lighra. Kicsit komolyan kell beszélnünk a jövõt illetõen. Mik a további terveid van hova menned vagy velünk maradsz?
//Lighra//
-Szervusz. Hát hova mennem nincs ha megengeditek veletek maradnék, de csak egyenrangú társként ha ezt el tudjátok fogadni.
//Kriak//
- Részemrõl nincs akadálya sõt örülnék neki. Rengeteg kérdésem lenne. Viszont van egy feltételem. Uralkodnod kell az indulataidon. Ígérd meg hogy nem bántasz senkit dühbõl. Itt az emberek világában sokkal több türelemre lesz szükséged mint Khagban volt és nincs választásunk alkalmazkodnunk kell ha életben akarunk maradni.
//Lighra//
- Hm. Sokat kérsz, de be kell látnom igazad van. Rendben megígérem nem okozok senkinek komoly sérülést pillanatnyi dühbõl. Uralkodni fogok magamon. És most hogyan tovább?
//Kriak//
- Menjünk le Egren már vár minket. Ez legyen nálad ha jól emlékszem ezzel tudsz bánni. Aztán majd kovácsoltatunk neked is egyet, de addig se legyél fegyvertelen.
[i]a ghonom nyújtom Lighrának aki fel is csatolja a hátára majd a lantomat felvéve lemegyek Egrenhez Lighrával együtt leérve szépen leülök az asztalhoz és csendben pengetni kezdek miközben beszélek

- Nos Lighra is velünk marad.
- Elõször is több információhoz kéne jutnunk Imekoékkal és a negyeddel kapcsolatban. Egren ez a te feladatod lesz. Mi túl nagy feltünést keltünk még a puszta jelenlétünkkel is nemhogy azzal ha kérdezõsködünk. Addig én Lighrával elmegyek az öreghez, mert így hogy nem beszéltek közös nyelvet gond lesz ha valamiért én nem vagyok ott hogy fordítsak neked.
//Lighra//
-Mirõl beszéltek beavatnátok engem is?
//Kriak//
-Bocsáss meg. Elvállaltunk egy kis munkát, hogy egy kis pénzhez jussunk. Egy zászlót kell visszaszereznünk az északi szövetségnek. Amíg ezzel foglalkozunk téged elviszlek egy ismerõsömhöz, aki megtanítja neked a közös nyelvet, hogy tudjatok Egrennel beszélni.
//Lighra//
[/i]indulatosan csapkod a farkával láthatóan nagyon dühös khálul beszél
- Errõl szó sem, hogy eltartsatok amíg én a lábamat lógatom. És különben is milyen munkáról van szó?
//Kriak//
[i]khálul[i]
- Nyugodj meg. Egyenlõre még csak Egren tud mit csinálni. A nyelvet pedig meg kell tanulnod mert így csak veszélybe sodorsz minket is. Egren nem tudja, hogy harcolunk és ha közben beszélni se tudtok egymással az az életünkbe kerülhet.
- Egren mi a véleményed?
//Lighra//
[i]khálul[i]
- Már most utálom, hogy megint igazad van. Rendben tanulok, de én is segíteni akarok és ez nem vitatéma.
//Kriak//
[i]közös nyelven

- Bocsás meg Egren csak a jövõrõl vitatkoztunk. Lighra is segíteni akar a munkában, de legalább a nyelvtudóshoz hajlandó eljönni.
- Minnél hamarabb meg kell ismernünk egymás harci stílusát. A tudatlanságunk harcban az életünkbe kerülhet.
a beszéd alatt egy pillanatra sem hagyom abba a zenélést
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Garmacor 2007.06.12. 7:33-kor.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.11. 13:58

//Off: Egren! Kriak! Ennek a negyednek most nincs HM-e, mert Lianna már nem tudott itt tovább helyettesíteni! :( de mivel ide jöttetek vissza az én küldetésemmel kapcsolatban tájékozódni és infókat szerezni, hajlandó vagyok "követni" titeket és számotokra interaktívvá tenni a helyszínt, meg irányítani az NJK-itokat, ha mindenáron ehhez a fogadóhoz ragaszkodtok...:( Ugyan szépen elbeszélgettek magatokkal, de ez így egy kicsit gáz...:( Bakker olyan helyszínbe jöttetek be ami kong az ürességtõl! Szólhattatok volna, hogy a nagy büdös semmiben ejtõztök és malmoztok magatokkal... és nincs HM aki meséljen! Ha legközelebb fogadózni akarnátok...akkor inkább a Fogadónegyedbe menjetek már jó? Annak van HM-je ... 8) Én se nagyon szívesen jövök ki a negyedembõl, de ha ti itt parádéztok a nagy semmiben, akkor muszáj leszek, mert soha nem csináljátok meg azt a küldit!!! Most megyek és levadászom Liannát, hogy ki a f*** ez a Lighra, hogy került ide és mióta van a khálodnak nõje... :roll: Egyébként srácok én olyan szinten nem kívánok egyik helyszín életébe sem belebonyolóüdni amilyen szinten Lianna tájéjkoztatott a terveitekrõl, csak amennyire adott küldi megkívánja....úgyhogy én csak azokra a reagjaitokra fogok valamit írni, ami az én asztalomat is érinti...//

A szoba napidíja 3-szori tisztességes étkezéssel min. fél ezüst naponta....
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.12. 9:24

HM: Kalmárfejedelem, addig, amíg a két karakter az én küldetésemben jár el.
JK: Egren cwa Triemlion és Kriak
Esemény: Visszatérés a fogadóba a küldetés felvállalása után

//Off: Van valami amit nem értek: ha nem beszélitek a közöst, nem tudtok együtt kommuniálni miért ervül akatok megtanulni????// :roll:

//Kriak//

Lighra idegesen dobol az asztalon a karmaival és ide-oda csapdossa a farkát.

- És én meg fogom tudni tanuéni az emberek nyelvét Kriak? Egyátalán elvállal minket az a tanító? Mit kell adjunk cserébe? Nem szeretném a frissen megszerzett szabadságom újra elveszíteni. -mondja és karmai önkéntelenül az asztal alpjába mélyednek.

//Egren//

Verin tér vissza az általatok rendelt dolgokkal és az asztalra teszi õket.

- Víz Kriaknak

- xy- //off: nem tusom Egren mit kért, mert nem reagolt// -Egrennek.

- 10 réz lesz.

- Hozhatok enni esetleg valamit? Ma hoztunk friss vaddisznót az állatvásárról. A vadas a specialitásunk...
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.12. 10:04

(Egren cwa Trimelion)

A fogadóba visszaérve megint magam látom el a lovam estére( hiába a szokások). Ha ezzel végeztem akkor megmosdok és csak utánna megyek a kocsma részbe be. A csapostól egy korsó sert kérek és ha még nem lennének lent várom a khálokat. Miután megjönnek:

-Ah épp ideje volt. Minden rendben van veletek?
-Ahogy gondolod habár nem tudom kik lehetnek ezek, de nem nagyon szeretném magunkra felhívni a figyelmüket. Inkább csak menjünk jöjjünk és azt se tudják meg hogy kik voltunk. Ha sokat kérdezösködök valaki biztos emlékezni fog rám késöbb. Rosszabb esetben kapok egy megkeresést hogy miért is kiváncsiskodok :( .
- Na ez jó hír szegény tényleg eléggé töri a pyart.
A kért összget elöveszem és az asztalra rakom.
- Én megkóstolnám és kérnék hozzá még eggyel. Emelem meg a korsóm.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.12. 10:19

// off: Kriak és Egren beszélik a közöst Lighra pedig csak a lényeget megérti 1-2 szint. Ezért fog õ közöst tanulni ha összejön. :) és ezért váltok mindig nyelvet attól függõen hogy kihez beszélek.

khálul a mancsára teszem a sajátom
- Nyugodj meg. Nem fogod elveszíteni a szabadságodat amíg élek biztos nem. Persze meg tudod tanulni az emberek nyelvét, nyelveit.
- Még nem állapodtam meg a tanárral semmiben. Elõzetesen a könyvtáros barátjával arról volt szó, hogy tudásomat osztom meg velük a nyelvünkrõl és a kultúránkról. Ha megismernek minket talán kevesebb gondja lesz a fajtánknak. Viszont a tanító látatlanba nem vállal tanítványokat el kell mennünk hozzá holnap.
közös nyelven
- Hm talán igazad van Egren. Menjünk el még ma vagy majd holnap?
- Tudod hogy lehet odajutni?
- Köszönöm Verin én is megkóstolnám és kérnék még vizet is.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.12. 11:04

Verin egy fél órán belül két hatalmas (négyadagos) fatányérossal tér vissza, amin sült vaddisznó comb van egészben, szalonnával megtûzdelve és elõzõleg fûszeres lében volt pácolva.
A khálok orra messzirõl érzi az illatorgiát. Verin volt olyan figyelmes és nem szeletelte a hálok adagját. Két-két a mancsukkal könnyedén megragadható és falható, legalább két-háromkilós disznócomb van kisütve nekik, evõeszközt nem adott, hisz a khálok mancsa alaklamatlan az ilyen kicsi és finom eszközök használatára. A kháloknak mást se rakott a tálba, csak színhúst, amit könnyedén meg tudnak ragadi akkor hatalmas combokat süttetett nekik.

Egrennek természetesen a szokások éttermi adagot adta ízléses körettel. petrezselymes krumplival, kovászos uborkával.

Hoz még egy külön tálban szeletle sárgadinnyét, szõlõt és barackot, desszert gyanánt. (Ha nem kéritek visszaviszi.)

Természetesen kihozza a vizet és Egren sörét is

- Egy ezüst lesz összesen. -mondja Verin.

Közben újabb vendégek érkeznek a fogadóba:

Egy fejvadászkardokat viselõ szõke kékszemû férfi lép be, látszik rajta, hogy kyr származék...valószínûleg Északi embervadász lehet. Rozsadavörös nadrágot és inget visel, derekán széles fegyveröv. Leveszi szarvasbõr kesztyûjét, szétnéz, biccent egyet felétek.
Szobát kér, és egy kupa bort iszogat a pultnál.

Nemsokkal késõbb egy mandolinos félelf nõ jön be, kék kócsagtollas kalapot, és hoszzú lelógó hátul hasított szárnyú fekete vászonkabátot visel, oldalán hosszú és karcsú elf penge, leveszi kalapját, ébenfekete hajaán szinte megcsúszik a fény...õ a szomszédos asztalnál ül le és rántott csirkét rendel. Fáradtan dörzsölgeti a szemét és egy két rakoncátlan tincset a hegyes füle mögé rak...vet egy két pillantást a khálok felé, de inkább csak a hangszerét pengeti csendesen és azt hangolja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.12. 14:05-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.12. 11:31

(Egren cwa Trimelion)

A belépökre csak pár pillantást vetek. Az újabb cehet is én fizetem. Oda adom az ezüst tallért.
-Ezt majd én fizetem. Igazán köszönöm.- fordulok Verinhez.
-A gyümölcsöket is hagyd itt nyugodtan.
Újra Kriak felé:
-No szépen muzsikálj vagy a végén még lecserélnek. Biccentek szélessen vigyorogva a félelf felé. Azon kicsit meglepödök hogy csak egy személyre hoztak evöeszközt, a vacsora illata azonban gyorsan másra tereli gondoltataimat.
-A részleteket majd megbeszéljük fent most együnk.
Hozzá kezdek a saját adagomhoz és a kihozott gyümölcsökért is küldök pár hálás pillantást Verin felé.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.12. 11:38

- Verin hoznál két nagyobb méretû kés és villát. Mondjuk amivel tállalni szoktál.
- Köszönöm Egren. Ami e zenélést illeti ne aggódj max együtt zenélünk.
[/i]visszabiccentek a fejvadásznak, a muzsikust pedig megnézem magamnak fõleg a hangszerét illetve fülelek a játékáramit játszik és mennyire jól milyen hangszeren

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.12. 17:27

//Kriak//
Verin egyik felszolgálólánya letesz az asztalra két nagy húsvillát és két méretes böllérkést.

A félelf lány tulajdonképpen nem játszik. Az iszákjában kotorászik és egy barnazsírpapír zacskóból összetekert rézhúrokat vesz elõ. Hangszerboltban járhatott és egyszerûen újra akarja húrozni a hangszerét. A mandolin maga piros megyfaából készült a háta és az oldala meggypiros színûre van lakkozva, a kézelõ felõli része pedig csontsérga. Arannyal futtatott növényornamentika dísziti.
A nõ felhúrozza, és felhangolja a hangszert. Nem azért zenél, mert most szórakoztatni akar, hanem mert a hangszerét hangolja. Egy olyan tizenötperces karbantartás után egy gyantás-olajos kispárnácskát vesz elõ és szépen kiploírozza vele a lakkozást. Mire végez az étele is megérkezik.
A nõ kiteregeti a bõrbõl készült védõhuzatot és elrkja a hangszerét és az étkezéshez lát.

A fejvadász, rendele egy felest, becsapja, megigazítja a kardhüvelyeit, a mellényének belsõ zsebébe nyúl és egy szívarvéget vesz a szájába. Kotorászik a tûzszerszám után, de nem találja.

//Egren//

A fejvadász odalép Egrenhez és az asztalotokon égõ vastag egyenes, hangulatvilágításra használt gyertyára bök.

Közös nyelven megszólal:

- Elnézést uram tudna adni egy kis tüzet?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.06.12. 17:46

az étkezés befejeztével újra kézbeveszem a hangszerem és játszani kezdek szép csendben pár ilanori balladát. A fejvadásszal nem foglakozok csak felnézek rá amikor megszólítja Egrent majd játszok tovább. Megvárom míg a lány befejezi az étkezést[i]
- Bocsássatok meg mindjárt jövök, de az elfek gyönyörûen játszanak úgy tudom kíváncsi vagyok rá. Mindjárt jövök.
felállok és a lantommal a kezemben odamegyek a félelfhez és közös nyelven szólalok meg
- Bocsásson meg hölgyem a zavarásért. Kriak vagyok és afféle botcsinálta zenész volnék. Láttam a mandolinját. Megtenné nekem hogy játszik egy kicsit rég volt alkalmam hallani népének zenéjét.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.12. 17:58

(Egren cwa Trimelion)

Felnézek a tányéromból és lenyelem a falatot mielött válaszolok.
-Persze, parancsoljon.
Lerakom a tálra a villát és a kést, majd bal kézzel nyújtom felé a gyertyát a tartójánál fogva. Közben figyelmet szentelek a gyilkosnak is és elsösorban a kezeit figyelem. A válasz közben azért a szemébe nézek :).
<... remélem nem vacsora közben fogok meghalni ... de ugyan miért is ártana nekem... életemben nem láttam... >
Utánna viszatérek a félbehagyott örömökhöz.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.12. 18:03

JK: Kriak
Esemény: Visszatérés a fogadóba a küldetés felvállalása után, beszélgetés a félelf bárddal

Mikor megállsz az asztal mellett a lány ijedten pislog fel rád, még egy kicsit hátra is húzódik.

Lenyeli a falatot, de azért kiprésel magából egy meglepett mosolyt.

- Üdvözlöm...u.u...uram. -nyögi ki a lány kicsit dadogva.

- Bocsánat, nem találkoztam még khállal, kicsit zavarba hoz a kérése, de ugyakkor nagyon megtisztelõ. Kérem foglaljon helyet. -mutat maga mellé a lány. Arlene vagyok. De nem vagyok eéf csak félig. Apám sirneari erdõjáró volt, innen az elf vér örökségem.-mondja kicsit elpirulva.

- Hallom ön is szereti a muzsikát, sõt mi több gyakroloja is! Áldja meg az Isten érte, legyen bármilyen vallású is. -mosolyog mostnár kevésbé ijedten, kedvesen a lány. -Látom csináltatott magának egy szép hangszert...nagyon szívesen játszom önnek, mert olyan tisztelettudóan kérte...-mondja a nõ és óvatosan kicsomagolja a mandolinját.
- Egyébként honnan ismeri ilanor balladáit?
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
521 hozzászólás • Oldal: 18 / 35 • 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 35

Vissza: Szórakozónegyed