• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 3 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 60

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.02. 13:33

(Dzsana)

*Nem fordítom el tekintetemet, hagyom hogy a szemembe nézzen.
A meghívására felvonom a szemöldököm.*

- Ohh... Pár napot úgy is pihenni szerettem volna, úgyhogy önnel tartok. Hogy õszinte legyek még soha nem láttam szõlõskertet, bort pedig csak a kocsmákban ittam. De mondja csak, maga minden jött-ment átutazót meghív egy ilyen ... öööh - *keresem a megfelelõ szót* - kóstolásra?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.02. 18:05

Súrion

*Lassan kavargatom a finoman gõzölgõ teámat miközben kíváncsi tekintettel figyelem Elant.*

- Hát puszta kíváncsiságból kérdezõsködök!Mert még egy -ahogy Õn is mondta- magamfajta világlátott ember is ritkán lát ilyen öregembert.
Ami pedig a végzetet illeti...
Nem hiszem,hogy pont nála találnám meg...

*Majd óvatosan belekortyolok a teámba,és elmerülök a gondolataimban.*

< Még,hogy Én széllelbélelt...
De valyon miféle megbízatást ad ez az öreg másoknak...?
Na,annyira nem is érdekel!
...Ha csak...
Talán megkérdezhetném a vén kótyagost,hogy nem tud-e...
Áááá,honnan is tudhatna a drágakövekrõl,bármit is! >

*Majd ismét kortyolok egyet és Elanhoz fordulok.*

- Na,de most már beszélgessünk valami földhöz ragadtabb dolgokról,mint ez a bolondos.

*És gyorsan elterelem a szót a város határában lévõ szõlõskertekre és hogy gyerekkoromban én is foglalkoztam ilyesmivel a nagybátyámnál...*

< Valahonnan meg kellene tudnom,hogy hol talalálom meg az öreget,de elõbb lerázom ezt a fickót!Még a végén pletykálni kezd rólam... >
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.03. 8:21

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedõ Hercegségek
Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap reggel
Résztvevõk: Dzsana (Yvett de Crei), Súrion (Huor Aikanáro)

/Dzsana/

*Malor halványan elmosolyodik a kérdés hallatán.*

-Csak azokat a „jött-ment átutazókat” hívom meg, akiknek ormótlanul a tányérjába tenyereltem és nem engedték, hogy valamivel kárpótoljam õket. Ne is haragudjon meg kisasszony, de magam is úgy vettem észre eddig nem sok szerencséje volt az igazi borokhoz és azok élvezetéhez. Ha nincs más elfoglaltsága késõ délután megejthetnénk a pincelátogatást. Remélem Önnek is megfelel, hogy itt a fogadóban találkozunk és elvezetem a szõlészetembe.

/Súrion/

*Hümmögve bólint Elan jelezve hogy szerinte is elég volt az öregbõl és a témából. A szõlõskertek említésére valamivel kötetlenebb és jobb hangulatba kerül.*

-Ugyan nem vagyok idevalósi, de szerencsére van néhány jóbarátom és üzleti partnerem a helyi szõlõsgazdák közözz. Így jópár kóstoláson és pincelátogatáson vehettem részt az évek során. Egyébként Ön hová valósi? Arrafelé milyen borokat készítenek?

*Inkább csak felületes kíváncsiság, mintsem igazi szakmabeli tudásvágy hajtja a kereskedõt.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.03. 10:47

(Dzsana)

- Mondtam, hogy nem történt semmi - *mosolyodom el, a távolságtartásom egy kicsit enged* - hiszen már befejeztem a reggelimet.
Nem haragszom Malor, ami igaz az igaz. Nincs közelebbi ismeretségem a borokkal. Nem terveztem semmit mára, úgyhogy nincs a délutánra elfoglaltságom... Vagyis most már van, hála Önnek; úgyhogy várni fogom délután itt a fogadóban Uram.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.03. 19:43

Résztvevõk: Dzsana (Yvett de Crei)

-Részemrõl az öröm. Akkor, ha megbocsát most távozom. A délutáni viszont látásra.

*Ezzel feláll az asztal mellõl és meghajol búcsúzásképp, majd távozik. Az emberek eközben teljesen visszanyerték a füstös incidens elõtti nyugalmukat. A fogadó alsó szintje ismét megtelt vendégekkel és a piaci hangulat is erõsödik odakint. Az öregemberrõl még elég sok szó esik a beszélgetések folyamán, de az indulatok már az õ személyével kapcsolatban is alább hagytak.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.04. 0:35

(Dzsana)

- Köszönöm ezt a finom bort Malor! S addig is míg nem találkozunk újra, az istenek vigyázzanak magára, és óvják minden lépését.
*Szememmel kikísérem az ajtóig Malort, majd mélyen elgondolkodom.*
<Furcsa, nem megszokott módon viselkedett. Eddig inkább ha valaki meglátott ejtett egy fintort, vagy tartózkodóan viselkedett, még kerültek is. Ez meg.... mintha észre sem vette volna, hogy milyen testi adottságaim vannak. Vagy ennyire jól nevelt lenne? Bár nem hiszem, hogy veszélyt jelentene rám, de azért a figyelmemnek sem szabad lankadnia... Nem árt az óvatosság, hiába vagyok messze Ifintõl. Azoknaka patkányoknak messzire elérhet a kezük. :?>
*Ha még maradt a kupában bor, akkor azt megiszom egy húzásra, majd felállok a székrõl és a fogadóshoz lépek.*- Fizetném a reggelimet jóuram. És pár napra még maradnék e szép város szép fogadójában. Mondjuk úgy három napi ételt, a három éjszakát ki is fizetném elõre, hogy ne kelljen vele mindig .... öööö.... na... Szóval, hogy rendben legyünk az anyagiak terén.
Ja!... Persze a tevém ellátását is számolja hozzá kérem a három napra. És itt szólnék, mert sem tegnap, sem ma nem mondtam az állatokat ellátó személyeknek. Meg ne próbálják lecsutakolni, mert nem szereti. És ha olyan kedve van, akkor rúg, úgyhogy csak oldalról közelítsék meg inkább.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.04. 19:01

*Nemszeretem gondolataid közepette a kupád alján lévõ nagyobbacska korty bort megiszod, de nem igazán viszi le a „keserû szájízt”. Viszont a pincér hozzáértésének hála nem is lett kitöltve az egész üveggel így még jó kétdecinyi nedû lehet a palackban. Azt kitöltve és lehúzva már mindjárt jobban sikerül ez a leöblítés. Mondjuk a jóféle rosé amúgy is itatta magát, de idõközben az éghajlatnak megfelelõ párás meleg és a jó bor kombinációja azért megteszi hatását. Nem különösebben zavaró, csupán kellemes zsibbadást érzel az arcodon.
A fogadóshoz lépve lerí az õszhalántékú alakról, hogy õ a többséggel ellentétben még nem tette túl magát Oren mutatványán és ha ez egyáltalán lehetséges még mogorvább mint eddig.*

-Egy ezüst. Ha túllépte majd szólok.

*Ezzel részérõl az üzlet és az áralku lezárult láthatólag. Nem mintha annyira zsugorinak tûnne, csupán úgy tûnik õ sem szeret az anyagiakon szöszmötölni. Mondjuk felmerülhet a kérdés ilyen hozzáállással hogy mûködhet a fogadó?!
Közben vegyes érzelmekkel konstatálják a vendégek is, hogy ez bizony nem a legkellemesebb nap lesz idõjárásilag. Egyrészt a fülledt meleg sem valami szívet gyönyörködtetõ a többség számára, másrészt Arel szeszéje a vidéket is érni fogja nemsokára. Legalábbis erre következtet mindenki, aki feltekint az égre és figyeli a helyeknél felgyûlõ egyre sötétebb szürke esõfelhõket.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.04. 22:13

(Dzsana)

*Leteszem neki az egy ezüstöt a pulta és közben bólintok is, hogy jó lesz így nekem is. Eztán felmegyek a szobámba, magamhoz veszem az emámémat - fel is veszem, így mire ismét elhagyom a kulcsrazárt szobámat csak a szemem látszódik ki a ruha alól, mi fejemet és felsõ testemet fedi.
Úgy döntöttem, hogy amíg nem jön el a délutáni megbeszélt szõlõskertlátogatás, addig ismerkedek a várossal. Találomra nyakamba kapom a várost; a fõbb utakon bejárom a környéket - mi hol található (fürdõ, templom, városháza, városõrség - ilyenek).
A sötét fellegekre rosszallóan tekintek.*

<Amilyen szerencsém van pont délutánra fog esni. Csak azért, hogy ne ejthessem meg ezt a látogatást. Pedig Doldzsáhra... biz' érdekesnek hangzik...>
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.05. 18:28

Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap délelõtt-dél

*Az emáméban járva a várost azért sokan megnéznek maguknak. Nem is az alakod miatt, hanem a hagyományos dzsad nõi viselet láttán. Fõleg ebben a párás melegben. Mitagadás eléggé fullasztó a dolog, de nem több az egész múló kellemetlenségnél.
A várost járva néhány dolog megvilágosodik elõtted. Egyrészt eléggé egyszerû és a mezõvárosokra oly jellemzõ módon a nagyobb utcák, utak mindegyike sugaras elrendezésben a fõtérre tart. Itt körbefordulva nagyjából meg is nézted a nevezetességeket. A tér hosszabbik oldalán tekintélyt parancsolóan magasadnak a járókelõk felé a középen álló vár, illetve a két oldalán lévõ Kyel-templom és a laktanya, mely a városõrség és börtön funkciókat is betölti egyben amennyire meg tudod állapítani. A templomról csak az árulja el az avatatlanoknak, hogy szakrális intézményrõl van szó, hogy a tipikusnak mondható egyszerû fekete reverendát viselõ papok és növendékek végzik mindennapi feladataikat körülötte és benne. Egyébként inkább hasonlít erõdítményre eme épület is lõrésszerû ablakaival és zömök, vastag falaival. A város centruma fel egyre több a járõrözõ, õrt álló katona is. A kaszárnyához közelebbi rövidebb oldalán a térnek megtalálod a közösségi fürdõt is. Igaz ezt már kicsit figyelmesebben kell keresni, mert nem több egy háztömbnyi alapterületû földszintes épületnél.
A város egészére azt lehet elmondani, hogy feltûnõen kevés a jóféle rosszhírû szórakozóhely, de meglehetõsen sok a mesteremberek által üzemeltetett bolt és mûhely. Sajnos/szerencsére úgy tûnik, hogy a környék lakóinak nagy része írástudó, ugyanis az idõnként felismerhetetlen cégére dacára az összes üzletre ki van írva, hogy pontosan mit is találhat ott a betérõ vendég.
Személõdésed és a séta közben egyre csak gyûlnek a fellegek és már egy-egy morajló dörgés is utat talál a városig. Szinte biztos, hogy nagy esõ lesz a nap folyamán. Csak Arel és Galradzsa a megmondhatója talán, hogy mekkora zuháré várható és mennyire fogja érni a várost.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.05. 21:09

(Dzsana)

*Az összes "látnivaló" közül egyedül a fürdõ ami felkeltette érdeklõdésemet. Elõször körbejárom - amennyire lehet* <Úgy is rám férne egy alapos csutakolás. Hm... Elmerülni egy dézsa kellemesen langyos vízben.... Bár ahogy elnézem az eget lassan dézsa sem kell. Lehet, hogy nem jó ötlet esõ elõtt betérni, mert ha kijövök és tiszta sár lesz minden felesleges pénzkidobás lesz, de azért bemegyek...> *és így is teszek. Elõször csak körbejáratom a szemem, hogy mégis milyen hely ez itt.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.06. 10:11

// Üdv újra mindenkinek. Elnézést a kiesésért, nem így terveztem :?.//

(Mustafa)

<...Hát ez meg ki...>
Kíváncsian várom hogy reagál a kereskedõ erre a portékát becsmérlõ kijelentésre.
- Üdvözöm kedves Uram. Ön mindenképpen túlbecsüli szerény érdemeimet, én is csak egy kíváncsi érdeklõdõ vagyok kit erre vetett a jó sors. Fordulok a hozzám szólóhoz. A hátasokat is csak szemrevételezem vásárolni nem szándékozom. Majd ha rászorít a szükség hogy elhagyjam eme remek várost arra az szomorú órára tekintettel vetõdött fel a kósza gondolat bennem, megnézem a helyi kínálatot. Sajnálattal kell látnom hogy habár a minõséggel nincs gond, a lehetõségek hiánya elkeseríti lelkem madarát és a fellegekbõl a földre kényszerití a remények csalfa csalogányát. Az Ön által említett jószágok messze túlszárnyalják mind lehetõségeimet mint jelenlegi igényeimet. Felébredt bennem a kíváncsiság, bocsássa meg nekem közvetlenségemet, de ha ön az említett remek paripákkal rendelkezik, vajh miért is nem tart legalább párat bemutatóul a becses hátasokból eme helyén a kereskedés mezejének? Ha a másik kereskedõ nem száll vitába jószága védelmében, csalódott képet vágok, ellenkezõ esetben érdeklõdve hallgatom a kialakuló diskurzust, hátha leszûrhetekvalamit a felek lehetõségeibõl.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2007.06.06. 14:58

Súrion

- A hat város szövetségének területén születtem,és a nagybátymnak volt szõlészete.Sokat kotnyeleskedtem nála és hát ez az rámragadt,de csak apróságok.

*Beleszürcsölök a teámba.*

- De ha most megbocsájt,akkor eszembe jutott egy fontos dolog,amit elfelejtettem és muszály utána járnom...
Remélem tényleg nem sértem meg...?Igyon meg még egyet a számlámra!

*És udvariasan mosolyogva kissé meghajolok és sietõsen megindulok befelé.
A csaposnál megállok egy pillanatra és küldök egy italt Elannak,majd felsietek a szobámba.*

< Remélem nem lett Elannak gyanús,hogy így leráztam...?
De inkább azt kellene kitalálnom,hogy hol találom meg azt az öreget... >
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.06.06. 19:54

Idõpont: „Zivatar”-Arel elsõ hava, 1. nap délelõtt-dél
Résztvevõk: Mindenki

/Dzsana/

*A tömböt teljesen körbe tudod járni. A szürke ég alatt a viszonylag szûk sikátorokban olyan érzeted támad, mintha messze városban járnál mind idõben, mind térben. Szinte már hallod a dobótûk süvítését…
De nem. Ez itt egy rendes kisváros. Még a sikátor sem olyan mocskos és nem ólálkodik a halál a sarkoknál.
Kicsit az emlékektõl borzongva lépsz be a fürdõbe. Bent az elõtérben egy pult mögött jólöltözözz férfi áll és ahogy belép köszönt is.*

-Jónapot Hölgyem! Miben segíthetek?

*Egyébként a fürdõ belülrõl sem hivalkodó, de mindenképp elegándnak mondható. A falakat és a mennyezetet sötétre pácolt faburkolat fedi vésett képekkel az egyes panelek közepén. A csendélettõl a tájképen át a csatajelenetig szinte mindenféle alkotás megtalálható.*

/Mustafa/

*Az eredetileg megkérdezett kereskedõ nem száll vitába csak halkan megjegyzi, hogy õ ezt tudja kínálni, de legalább nem zsákbamacskát árul. Ezt a köpcös nem is veszi észre, vagy csak nem méltatja reakcióra.*

-Jóuram! Nem merem kihozni ide a vásárba a nemes méneket mert még a végén valami csavargó elkötné õket a forgatagban. HA elfárad az istállóhoz bitos megegyezhetünk egy kölcsönösen megfelelõ árban.

*Itt azért már közbeszól a másik kereskedõ is, de inkább csak téged figyelmeztetendõ, mint vita céljából.*

-Ha rám hallgat inkább itt keressen emgfelelõ hátast, mint valami távoli istállóban.

/Súrion/

-Semmi baj. Köszönöm az italt… Nem sértem meg és elfogadom a második pohárkával is.

*Látszik rajta, hogy örül a találkozásnak és az ingyen italoknak is. A fogadós csak biccent a kérésre és intézkedik, hogy az egyik pincér vigye ki az újabb pálinkát.
Ezután felsietsz a szobádba a gondolataidba merülten. Az öreg holléte az Elan által elmondottak alapján eléggé bizonytalan az idõ nagy részében. Valószínûsíted, hogy a reggelinél bemutatott fogás után az elkövetkezõ pár napban nem lesz neki tanácsos idevetõdnie, mert a fogadós eléggé magának való figura.*

//Kérnék egy érzékelés próbát//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.06. 20:42

(Mustafa)

Tovább vizsgálgatom a kereskedõ lovát, minden kérdés elõtt megvárom az elõzõre a választ.
-Milyen idõs ?
-Mire használták eddig?
-Milyen sérülései voltak?
-Menyire engedelmes, tûri a nyerget? Nem akarok egy száguldozó szélvésszel eltûnni errõl az árnyékvilágról :) .
-Ennek ellenére érdekelne mennyire gyors, ha lehetne kipróbálnám kötõféken persze?
-Ijedõs?Tapsolok óvatossan a ló feje mögött.
-Idomított?
-Meséljen a rossz szokásairól kérem!
Beszéd közben az állat fogait lábszárát és csüdjét vizsgálgatom de nem megyek a háta mögé. Oldalról vizsgálom és elõröl kerülöm az állatot.
A sípítozó hangú kupec válasza nem lepett meg
<...Habár szerettem volna valami jobb magyarázatot... de ha csak ennyire futotta tõle... hiába nem lehet mindenki dzsad vérû :D...gondolom ennyivel nem elégszik meg...nem fogja kibírni bepróbálkozik mégegyszer legalább...>
-5 ezüstöt kínálok érte! Fordulok a kereskedõhöz ki az egy szem lovat árulja. Ha a kupec hozzám szól:
-Köszönöm kedves uram ma nem kívánok több energiát fektetni ebbe az elképzelésbe és mint említettem nincs igazán szükségem jelenleg hátasállatra. Ha megadja az elérhetõségét és a késõbbiekben biztosíthatom mihelyst szükségem lessz önre meg fogom keresni az ön nemes istállóját. Ezzel részemrõl befejezettnek tekintem a társalgást és ezt a testtartásommal is a tudtára adom, ha akadékoskodik akkor elhagyom a piacot. Ha a lovat eladja akkor elviszem és érdeklõdök a lószerszámokról, ha nem akkor szó nélkül visszatérek a szállásomra. Egyébként veszek a lóra szerszámokat meg ami kell és kötõféken vezetem vissza a lovat. A zivatar elõtt mindenképpen vissza akarok térni.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.06.06. 21:07

(Dzsana)

*A sikátorban pár pillanatra visszarepülök az idõben életemben...* <Az a doh szagú kézzel ásott alagút, az a feszült vibráló levegõ, mindenütt a halál szeme mi ránk lesett. És hiába voltunk sokan, csak két emberre számíthattam... Kildar és Shanil kikkel a legelejétõl csapatnak számítottunk... Nem hiába, hogy az összes többi egyén ottveszett és csak hárman tudtunk elmenekülni... talán négyen... az a fekete ruhás gyilkológép... ki tudja hová lett.... ... Igen.... talán az is ilyen kis sikátor volt, szûk és sötét abban a kora hajnali órában. Doldzsah vigyázott akkor ránk, hogy nem vesztünk oda.>
*Lépteimet megszaporázva - szinte menekülve az emlékek elõl - hagyom magam mögött a sikátort és még egy kicsit az emlékek hatása alatt állva lépek be a fürdõ ajtaján.
Tetszik amit látok odabenn, ugyanis sokkal rozogábbnak képzeltem el.
A szívélyes üdvözlésre meghajolok a férfi elõtt.*

- Jó napot Uram Önnek is, e csodálatos helyen. Úgy hallottam, hogy eme épület rejti magában a városban az egyedüli fürdési lehetõséget. Kíváncsiságom határtalan, hogy vajon mit is jelenthet ez?!?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 3 / 60 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 60