• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 2 / 46 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 46

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.04. 17:43

( Barlon Ergwont )

*Midõn szétnéz és az öreg szabó mestertõl megtudja a helyes utat, megköszöni az útbaigazítást és elindul a megadott irányba. Miközben a bazáron „áttöri” magát egy ruhanemût, egy csuklyás köpönyeget, és valami kötél félét keres. Ha talál megveszi. Nem kell neki drága. Minél egyszerûbb, minél olcsóbb, annál jobban fogja a célt szolgálni. A köpönyeg színe lehetõleg szürke, vagy fekete legyen, ez a kritérium, ami szeme elõtt lebeg. Mikor eltéved a fergeteges forgalomba, megvakarja szakállát és ösztöneire hallgatva keresi a helyes irányt.*

<… A fenébe! Elkavarodok ebben a nagy tömegben! Pedig rengeteg elõkészülni valóm lenne estig, még a hajó megérkezése elõtt! Na majd mindjárt megkérdek valakit! Meg mielõtt kiérnék innen jó lenne végre találnom egy megfelelõ köpönyeget és egy méternyi kötelet! Ja és a legfontosabb! Az erszényeim! Itt van mindkettõ, egyik az övemre tûzve, melyet bal kezemmel folyamatosan fogok, a másik meg bal csizmám szárában lapul a biztonság kedvéért…> *Beér az állat piacra, elszörnyülködik ahogy látja a rengeteg állatot, fõleg akkor mikor az idegen, számára ismeretlen nagymacskák „érkeznek”. Látván, hogy a ló, mely közelében megbokrosodott és gazdáját veszélyezteti cselekvésre sarkalja az északit.*

<… A lovat csitítsam, vagy a gazdáját mentsem?!…> * Gyors felméri egy szempillantás alatt a helyzetet, elõrébb ugrik, majd ha közelebb van a kantárszár azt kapja el ügyesen és a lovat zabolázza meg, vagy ha a nincs esély elkapni, a lányt ragadja meg és rántja el a paták alól.*
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.04. 22:41

West Marson

*Az udvari ork csak ténfereg össze vissza ebben a kerületben, látszik rajta, hogy lenyûgözi a látvány. Ám amikor a szerály elé kerül, szinte elhül. Mien fantasztikusan nagy építmény, hátha van itt számámra valami megfelelõ munka.Majd angy fergetegben belép, a szerály belsejébe.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.04. 23:06

JK: Barlon Ergwont
Esemény: Küldetésben (Védd a nõt és fuss!), Bazári bonyodalom
Helyszín: Bazár

A ló veszettûl ugrál, ahogy elkapod a kantárszárat, és elrántod a zablát.
Merész és bátor tett volt, és nem gyerekjáték.
Barlon bivalyerõs harcos, szinte elrántod a lovat a fejénél, aki meg van vadulva, sikerül eltéríteni az állatot a nõ és az idõsebb férfi letiprásától, mert iszonyú keményen fogod a zablát.
Az állat majd megõrül az oroszlánbõgéstõl és alaposan a karodba harap ijedtében.
(3 Fp-t veszítesz.)
Azonban kezes jószág, az oroszlános kocsi tévoztával kissé lenyugszik a fekete mén, és táncolva és a fejét rángatva bár, de nagyjából uralni vagy képes.

Az abasziszi nõ csodálkozva mered a földrõl (a menekülés közben a lendülettõl megbotlott és elesett) Barlonra, az utitársát egy õszes hajú kicsit pocakos férfit éppen most állítják talpra.

- Az igen! -mondják az állatkereskedõk
- Jó erõben van az úr!
- Szép volt, jöhetne hozzám idomárnak, magában van kurázsi!

//Off: Barlon 1 pont hírnevet szerzett.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.11. 17:23-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.04. 23:42

JK: West Marson
Esemény: Bemesélés a Negyedbe
Helyszín: A Szeráj elõtt

A Szeráj épülete elõtt fehérmárványból kövezték a teret, és drága dzsad szövésû szõnyeg vezet a bejárathoz.
A bejárat elõtt nyolc félmeztelen handzsáros dzsad palotaõr strázsál, akik gyanakodva méregetik az érkezõ udvari orkot.

A szeráj elõtt egy nyitotott, felhajtott ponyvás sátor, amit vastag szõnyeg és párnák borítanak. A párnákon egy pasa-kinézetû színes ruhás dzsad heverészik, szõlöt eszeget és a potrohos hasát simogatja.

- Nicsak egy udvari ork! Jól nézzétek meg fiúk ez nem az a szutykos mocsodék, amit Gro-Ugonban látni, ezeket tenyésztik! Jaj de mókás!

- Gyere csak fiam! Gyere bátran! Ülj ide le elém!...Szõlõt?

- Na. Hát mesélj Aziznak valamit. Merre kódorogsz te itt? Mi dolgod neked az emírekkel?- mondja a dzsad barátságosan és a hosszú kecskeszakállát kezdi simogatni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.11. 17:24-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.05. 18:04

/ Barlon Ergwont /

*A harapástól összerándul minden izma, de szerencsére tartani tudja a lovat.*

<… a fenébe. Figyelj jobban Barl! …>

*Miután sikerült megfékezni a lovat, és az kissé megnyugszik az oroszlánok távozása után, kezdi visszanyerni ön magán és a lovon az uralmat a harcos. A dicsérõ szavakat elereszti füle mellett, inkább az állat gazdájára koncentrálva:*

- Szép hölgyem! Nem eset semmi baja? Nincs semmi gond csak megijedt a szegény pára!* Paskolja meg az állat szügyét .Azért fogja a lovat rendesen, nem engedve az esetleges kitörési kísérletnek. Persze közben a lányt figyeli, felmérve annak „adottságait”.*
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.05. 18:47

West Marson

<Micsoda pöfeszkedõ förtelem, szívesen megvagdosnám a tagjait, de akkor ezek a fél pucér emberfattyak is megvagdosnának, ennyíre nem leszek hülye.>

-Inkább állnék-mondja büszkén és ki is huzza magát.-Nos az emírektõl...munkaügyben jöttem, hátha van valami megfelelõ meló egy magam fajta fickónak.

//pénzbehajtós melóra gondoltam//
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.05. 21:11

Esemény: Az "Adóss fizess!" küldetés elvállalása
Helyszín: A Szeráj

Aziz letép egy szõlõszemet, feldobja a levegõbe és a szájával elkapja. Jóízûen szétropogtatja és nyammogás közben végigmér.

- Nos elõszõr is...engem Aziznak hívnak fiatal barátom. Ha az emíreknek akarsz dolgozni velem kell tárgyaljál...egy ideg, amíg nem mérjük fel mennyit érsz.

-Annak a folyamtnak, hogy kiválj az arctalan senkik táborából és valaki legyél, az elsõ lépése az lenne, hogy megmondod nekem a neved. Tudod ez fontos itt mifelénk...a jó név, akár a jó cégér végigkíséri a jó üzletet...ha cégéred sincs rossz kezdet. -mondja Aziz és most egy banánt vesz a szájába.

- Banánt? -kérdi barátságosan és a gyümölcsöstálra mutat.

Megvárja a választ.

- Nos te erõsnek látszol, mi több marcona a külsõd. Volna itt egy munka a magadfajtának...nem túl nagy munka, de én se ismerlek téged.

- A Kézmûvesek utcájában van egy Oleg Porter nevû "üzletember" egy zálogházat üzemeltet ott. Nos annak a területnek ahol a kis boltja áll, mi látjuk el a védelmét. Nem kérünk sokat és tisztességes védelmet biztosítunk. Sajnos Oleg úgy gondolja, hogy a havi 10 ezüst ellenszolgáltatás túl nagy ár a Szeráj védelméért...
- Nevetséges nemde?
-Oleg már tíz hónapja nem fizetett ilyen-olyan indokokra hivatkozva. A fényességes emírek türelme nagy, de nem végtelen.
-A feladata a következõ: elmegy és "elkéri" Olegtõl a tartozását. Ha sikerül egy havi adósságot megtarthat. Ha Oleget megöli, vagy lelép a 100 ezüsttel, akkor fejvadászok fognak a fejével labdázni. Megértett mindent ugye kedves barátom? Akkor jó.
Mivel nem tudom, hogy tud-e olvasni elmondom, hogy Oleg boltja az Aranymûvesek utcájának végén, egy nagy vöröstéglás ház. Ogre-féle testõre van. Az nem baj ha hagy egy kis rumlit, csak senki ne halljon meg...
Kérdés? Helyes. A pénzt ide hozza.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.11. 17:24-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.05. 22:03

JK: Barlon Ergwont
Esemény: Küldetésben (Védd a nõt és fuss!), Bazári bonyodalom
Helyszín: Bazár

Az aszisz nõ adottságai:

http://images.allmoviephoto.com/2005_Ae ... ux_035.jpg

A lányt felsegítik, míg féken tartod a lovat. A nõ leporolja magát, megigazítja a ruháját, majd hozzád lép:

- Köszönöm jó uram, hogy megmentett az eltaposástól. Nem tudom mi lett volna ha nem lépdel éppen mögöttünk. A nevem Bertsinda. Látom...ön megsérült, és a ruhája is tönkrement. Röstellem, hogy ilyen tortúrát vállalt miattam. Kérem engedje meg, hogy megtérítsem a kárát. - mondja Bertsinda és a pénzeszacskójában kezd kotorászni.

//Off: Ja, az elõzõ reagodban emlegetett felszerelési tárgyakat meg tudod vásárolni: váltás ing, gatya és vászonnadrág: 1 ezüst csuklya és köpönyeg: 1 ezüst, 20m kötél: 10 réz.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.11. 17:23-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.05. 23:04

West Marson

*A banánra nemlegesen bólint a fejével*

-A nevem West.

-Rendben vállalom...nincs kérdésem.

*Majd hátat fordít és otthagyja a dagadékot. Elindul, el minél távolabb a szerálytól. Majd egy csufabb külsejû emberkétõl utbaigazítást kér, hogy merre is van ez az aranymívesek utcája.*

<Jó lenne minél elöbb letudni az üzlette. mert ma még enni is kéne valamit, de nemholmi gyümölcsöt amit a dagadék kinál, hanem valami jofélét.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.06. 11:24

(Egren cwa Trimelion)

A kereskedõ negyedbe érve elõször körbejárom az épületeket, megcsodálom a gazdagon díszített szerájt és a többi hatalmas palotát.
<...Hm elõször talán valami kisebb összeg kellene...talán egy is hazai...ááá...abból elég volt most fejezted be és már dugnád újra a járomba a fejed?...akkor az északiak...majd késõbb megyek délre...addig is alapozuk meg a bizalmat...>Morfondírozok magamban séta közben. Oda léptetek az Északi lobogókat viselõ épülethez, és kikötöm a lovam az erre alkamas helyre. A hatalmas tölgyajtóhoz lépek az ismerõs zászlók alatt, és bekopogtatok, ha nem érkezik válasz belépek az ajtón leveszem a kalapom és az ajtót betolva magam mögött körülnézek.

//A vissza mindent küldi Garmacor-Kriakkal közössen//
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.06. 15:37

JK: Egren cwa Trimelion
Esemény: Bemesélés a negyedbe, az Északi Kereskedelmi Szövetség székházában

A kopogtató második dübbenésére az ajtószárny enged, és kinyílik.
Egy tágas szépen berendezett elõtérbe látsz be.
Egy szolga egy sebrúvel takarít éppen.
Mikor belépsz, felnéz rád a fiatal erioni és azt mondja:

- Üdvözlöm rögtön szólok az atyának.-mondja és a falhoz támasztja a seprûjét.

- Kérem addig várjon itt türelmesen. -és elbaktat.

Nem sokára egy sötétkék reverendás Kyel pap tûnik fel a folyosón.
Mikor eléd ér biccent feléd.

- Üdvözlöm idegen Jerome de Servian atya vagyok a kirendeltség vezetõje.

- Kicsoda ön, mi a neve és milyen képességekkel tudja támogatni az Északi Szövetséget?

//Off: Garmacorral akkor tudok valamit kezdeni, ha meglátom a reagját a negyedben, és leírja a reagjában, hogy követ téged, veled együtt lép be a székházba, vagy csak a háttérbe húzódik és hagyja hogy beszélj, vagy valami hasonló. Ha egy helyszínen vagytok lássam, ha meg nem, vagy csak nem akarod arról tájékoztatni az atyát, hogy társad is van, azt is lehet, mert ennek a küldetésnek nem feltétele olyan harcostárs, akirõl a megbízónak tudni kéne, természetesen az is járható, út, hogy te felvállalod a munkát és ketten csináljátok a megbízó tudta nélkül, azonban szerencsésebb ezt közölni, mert ha pl, megbízólevélre, úti okmányokra, különleges védõfelszerelésre, miegyebekre van szükség a munkához, a megbízó csak azzal a kalandozóval számol, aki jelen van és akirõl tudomása van.//
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.06.06. 15:45

/ Barlon Ergwont /

- Oh, oh széphölgyem! Hagyja el, nem azért tettem, de tényleg! Egy ilyen szép hölgyért akár többször is megharaptattam volna magam és ingfoszlányokban is folytatnám az utam! * Mosolyodik el az északi bajsza alatt, kivillantva tejfehér fogait. *

<… Hmmm… Jó kis szuka! Bár csak több idõm lenne vele „foglalkozni”, de hát vár a kikötõ!…>

- Inkább segítségét kérném! * Nyújtja át a megnyugodott ló kantárszárát.*

- Jaj, mielõtt még el nem felejtem! Barlon Ergwont, Erigowból! Elnézését kérem tiszteletlenségemért! *Hajol meg és kezet csókol a lánynak. Majd felegyenesedik és ismét elejt egy kis pimasz mosolyt.*

- Na akkor elölrõl kezdem, ha megengedi!? Pénzt nem fogadhatok el, az nem fair. Nem azért tettem, de viszont útbaigazítását szívesen elfogadnám! Tudja a kikötõt keresem, de eltévedtem ebben a hatalmas forgatagban, valamint szállást éjszakára itt a közelben. Tudna nekem ebben segíteni hölgyem? Ja és valami váltás inget, köpönyeget, és egy pár méter kötelet vennék, de még nem találtam megfelelõ standot, eme áruk beszerzéséhez.* Igazítja meg kalapját, mely a nagy „harcban” az imént félrecsúszott.*

//Off: Mennyi idõ telt el a kereskedõ központtól való távozásom óta? És mikor szürkül Erionban ebben az évszakban?.//
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.06. 16:04

(Egren cwa Trimelion)

A pap felé fordulok és illõ meghajlás kiséretében:
-Üdvözlöm Atyám a becsületes nevem Egren cwa Trimelion. Én és társam munkát vállalnák a Szövetség berkeiben. Én Otlokir szolgálatában töltöttem tanuló éveimet és öt esztendeig szolgáltam a seregében. Társam Chei király új honából származik és Õt sem kell félteni. Olyan ügyben érkeztem Kegyelmes uramhoz nem e akadna valamely munka mit szerény fizetség ellenében két becsületes fegyverforgató elvégezhetne. A társamnak fenntartásai vannak az élet oktalan kioltásával kapcsolatban ezért kérem lehetõség szerint ezt vegye figyelembe kérésem mérlegelésénél. Jelenleg az Enrawel Csillagában szálltunk meg és lehetõség szerint nem nagyon vállalnák munkát a városon kívül. Kriak, a társam nyelvtanulási szándékait próbálja jelenleg is kielégíteni, ez az oka távolmaradásának is.Lankadatlan figyelemmel iszom a felkent szavait

//Garmacorral közösen kocsmázunk az Enrawell Csillagában és ott találkozunk a nap végén, én ebéd után értem a kereskedõ negyedbe és kettõnk számára keresek melót. Azt még nem tudom hogy Lighra a másik khál már kiesett a csapiból de nem is említettem mint résztvevõt annyira beszámíthatatlan.//
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.06.06. 16:16

Esemény: Küldetésben (Adóss Fizess), A Kézmûvesek utcái
Helyszín: Pékek utcája

Marson erioni polgár itt nõt fel, ha nem is ebben a negyedben, de nem kell az erioni csavargó orknak megmutatni hol van Kézmûvs és Boltos negyed!
Tudod te azt jól, jártál már itt is kölyökkorodban, csak ne lenne olyan sok itt a polgári milicista (a lakosok saját maguk által szervezett "negyedõrsége), hogy fulladnának meg az éber szemükkel így nehéz pénzt behajtani!

Hát igen ez a terület nem a Szegénynegyed...ez már a fehérgalléros bûnözõk befolyása alatt áll...mint például a Szeráj...

Céltudatosan baktatsz a Céhek utcáin keresztûl. Nini, ott is épp védelmi pénzt szed egy szürkecsuklyás figura...látszatra vásárol, de igen sokkallod a 10 ezüstpénzt két lepény kukoricakenyérért...a pék szó nélkül fizet, az alak köszönés nélkül távozik. Itt már rég bejáratódott, hogy ki-kinek a csicskása és kinek tejel.

A Szerájnak még nem dolgoztál, de azt tudod róluk, hogy ha bizonyítottál, a dzsadok jól fizetnek, nem nézik a fajt, se a bõrszínt...viszont szemernyi kétséged sincs affelõl hol végeznéd, ha lelépnél a behajtott pénzzel.

A pékek gyankodva méregetnek, õk is megismernek már szél ellenében egy szegénynegyedben edzõdött figurát, már a mozgásáról...õk is helyiek, látják õk jól, hogy kiféle vagy, rögtön megjelenik egy felvigyázó inas a standoknál ahol elhaladsz, hogy az esetleges lopást leleplezze. Attól nem félnek hogy behajtani jösz...megvan már nekik a gazdájuk.

Azt is tudod hol van ennek a bizonyos Oleg Porternak a kis zálogháza.

A legrövidebb úton haladsz felé, mikor felfigyelsz az utca melletti Tharr-szentélyre, ahol egy fiatal lány áldogáll, rozsdavörös tempolmszolga-ruhában.
Szemei zavarosak, mintha mákonyt itattak volna vele...

- Gyere, idegen, gyere...ismerd meg Tharr isten igazát...az erõsek és a felsõbbrendûek világát...nem akarsz szolga maradni egész életedben ugye? Téged is várunk az istentiszteletre...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2007.06.11. 17:26-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.06.06. 16:48

West Marson

-Kis buta nem érek én rá ilyesmi idõ pocsékolásra.

*És ezzel folytatja is utját, nem tõrõdik, azzal, hogy hogy néznek rá, nem is õ volt kamasz korától kezdve aki lopni járt, nem az az alkat. Egyenesen közelít a zálogházhoz, majd ha elé ér, kopogás nélkül belép. Körbe tekint felméri, hogy milyen testõrrel kell megbírkóznia. Ha tul soknak találja az õrség jelenlétét, akkor tényleg csak körbe szaglászik.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 2 / 46 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 46

Vissza: Kereskedõnegyed