• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utcák, terek, sikátorok...

A divat, a szép, a dalnokok, és az íjászok hazája...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
238 hozzászólás • Oldal: 1 / 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 16

Utcák, terek, sikátorok...

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.05.28. 11:30

Utcák, terek, sikátorok:

Erigow híres a kyr idõbõl származó és az azóta épült épületeirõl. Nyúlánk, kecses, erõt szimbolizáló házai, úri rezidenciái, macskaköves útjai, a patakokon átívelõ karcsú és díszes hídjai, szökõkútjai mind, mind az erõt és a gazdagságot jelképezik. Hatalmas kúriák, elõkertekkel a benne lévõ ligetekkel sorakoznak, melyekben a helyi diplomaták, pénzemberek, fõúri és úri családok élik minden napjaikat. Meleg fürdõk, masszázsszalonok várják a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. Utcai zenészek, együttesek szórakoztatják napközben a piactéren nézelõdõket. Ellena szentélye és más örömtanya fogadja magába a kiéhezett kurafikat, vagy az otthon mellõzött férjeket, gazdagokat. A széles fõutakat sikátorok, gyalogutak övezik, melyekben aránylag nagy a tisztaság, melyben nagy szolgálatot tesz a várost behálózó csatornarendszer. A járõr csapatok rendszeresen látják el a feladatukat, elég jó a közbiztonság. Esténként a lampionokon olajmécsest gyújt a lámpa oltogató szolgálat. Az ember nyugodtan, félelem nélkül járhat-kelhet az utcákon a nap bármely szakában.

Vannak azonban kivételes helyek, alkalmak, idõpontok, mikor ez nem teljesen fedi a valóságot. A szegényebb lakónegyedekben azért elõfordul egy-egy zsebmetszõ, ritkán még rablóbanda is. Az óvatlan átutazó még néha összefuthat egy-egy toroni besúgóval, kémmel ha nem figyel. A bárdok, dalnokok karneváljain, a város és az ország más ünnepein azonban ellepik a várost a kalandozók, a külhoni árusok és a velük érkezett gyanús egyének, bandák. Ilyenkor jobban kell figyelni pénzes szütyõjére az embernek. Pár alkalommal még a városi gárdának is be kell avatkozni egy-egy kisebb kocsmai „vitába”, utcai verekedésbe. Hát igen: a kalandozok, kalandorok a kalandra vágyók ilyenkor élik ki igazán magukat…

Kép
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Erigowi Klavel 2008.03.29. 17:43-kor.
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 557
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.01. 17:20

/ Az arctalan mester /

*Ahogy áthaladsz a városkapun, füledbe hatalmas forgalom zaját hozza a szél. Minden felé beszélgetés töredékeket érzékelsz. Hintók, gyalogosok tömkelegének, a lovak lépteinek kavalkádját hallod. Távolabbról „kikiáltók” hangján szállnak a hírek, helyi információk. A város egy megbolydult méhkasra emlékeztet. Mindenféle hangok, kiáltások, beszélgetések, zajok tömkelege. Rengeteg fajta, féle illatot érzel. Friss cipó, emberi izzadság, füst, péksütemény, fõt hús, virág, a tavasz üde lehelete, mely orrnyílásodon behatól. Egy pillanatra meg is szédít a hatalmas tömegû információ, mely épségben maradt érzékszerveiden keresztül agyadba áramlik. Kissé tájékozódó képességedet is elveszíted, ami nem csoda.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.02. 16:19

Az arctalan mester

Miután ott hagyom a kapu õröket csak. Párlépést tudok tenni. Teljesen elbûvöl éseláraszt a rengeteg élmény. Egyszerûen ledermedek egy hejben és próbálom feldolgozni az információtömeget.

< Mégsosem jártam ehez foghatóhejen. Ha láthatnám biztos nem lenne ilyen csodás...>

Jó hosszú idõbetelik míg vissza nyerem nyugalmam és tájékozódási képességem. De amikor sikerül megindulok a város központja felé. Közben figyelek a körülöttem levõk beszélgetéseire. Hátha elkapok valami mondt foszlányt ami munkát biztosít és napi betevõt.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.02. 16:42

/ Az arctalan mester /

* Ahogy tájékozódási képességed visszanyered, elindulsz abba az irányba amerre te a fõteret sejted. Valószínû arra fele lesz amerre a tömeg hömpölyög, bár a város méreteibõl fakadóan ezt nehéz megállapítani. Körötted „kavarog a világ”. Minden fele emberek, közvetlenül melletted egy rekedtes hangot hallasz: *

- Kenyeret, adományt nagy jó uram az éhezõnek!
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.02. 18:01

Az arctalan mester.

A hang irányába fordulok. Majd a következõket mondom:

- Sajnálom uram de én is pont olyan földön futó vagyok mint ön. Deha segítséget szeretne kapni. Akkor lenne egy javaslatom. Persze csak ha érdekli.

Miközben ezek mondom nem megyek tovább hanem vele szemben álok lehetõleg a tömeg sodrásán kívül.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.02. 18:23

/ Az arctalan mester /

- Segítséget? Persze, hogy segítséget szeretnék kapni! Mondja csak, érdekel a dolog.* Hallod a rekedtes hangban feltörõ érdeklõdést*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.02. 18:39

Az arctalan mester

- Az merült fel bennem ,hogy együtt mehetnénk munkát kereseni. Egymást segítve. Persze nem rontanánk egyszerre be a munka adókhoz hanem, egyszerre csak egy aki azonkívül hogy megpróbál munkát szerezni, beajánlaná a másikunkatis valami szép történettel netán az igazsággal. Hiszen ha maga mondja az ember hogy jó testõrnek, vagy másnak az dicsekvésként hangzhat mégha igaz is, de ha van ott valaki aki segíti támogatja biziongatja persze körmönfont módon akkor könyebb.

Miután kivágtam ezt a nagy monológot. Várom a hatást.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.02. 19:33

/ Az arctalan mester /

*Hallod, hogy nagyot nyel az öreg*

- Mi? Micsoda? Uram! Hisz nekem nincs lábam! Nem tudok én innen sehova menni! Fõleg nem testõrnek, vagy mi! Ha annyira munkát akar keresni, menjen a piacra, ott vannak „kikiáltók” kik a gazdagok, kereskedõk hirdetéseit adják közre. Arra kell mennie amerre indult, egyenesen, és nemsokára a kufárok terére ér, ott vannak. *Hal el az öreg rekedtes hangja, ami átmegy köhögésbe.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.03. 4:15

Az arctalan mester.

- Na és magának nincs lába én meg vak vagyok. De ezek csak akkor korlátoznak minket ha elhisszük hogy korlátok. Csak akkor bukunk el igazán ha feladjuk. Jöjön én segítek.

Ezek után közelebb lépek hozzá és a kezemet nyújtom.

- Én az arctalan mester vagyok. Önben kitisztelhetek?
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.03. 9:30

/ Az arctalan mester /

* Hallod, hogy a köhögési roham enyhül, majd mikor nyújtod felé a kezed az öreg ismét megszólal rekedtesen:*

- Arctalan Mester uram! Köszönöm nagylelkûségét, de nekem jó itt! *Halkan hozzáteszi*
- Itt nekem megvan a minden napi betevõre való pár réz. Menjen abba az irányba, amit mondtam és higgyen nekem, ott fog kapni munkát. Ott a Kufárok Terén, a kikiáltóknál!
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.03. 9:57

Az arctalan mester.

< Vajon miért nem akar többet az élettõl. Azt hittem ez mindenkit jellemez...>

- Ahogy gondolja. Mindenki a maga útját járja. Legyen szerencséje a továbbiakban.

Közben vissza húzom a kezem.

-Az útbaigazítást pedig köszönöm. Alkalom adtán meghálálom.

Mondandóm végén meghajlással elköszönök. Majd folytatom utam a fõtérfelé.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.03. 11:03

/ az arctalan mester /

- Szép napot uram! *Köszön el tõled az öreg.*

*Miután utadat folyatod, a tömeg egyre nagyobb lesz. Hallod már a piactéri eladók, hangos kiáltásait, mellyel különbözõ portékáikat szeretnék eladni.*

- Friss halat vegyenek! * Sipítja egy hölgy.*
- Itt a cipó, meleg kalács! *Túlharsogva mindenkit kiált egy idõsebb úr.*
- Erigow borait kóstolják meg uraim! *Hallod egy fiatal lánytól.*

* Távolabbról zenét hallasz. Egy lant muzsikája tölti be a teret, gazdája a vidám dallamokat, baritonján kíséri csendesen. Balra nem messze tõled, egy fiatalabb hang, kiálltja az éterbe:*

- Lámpa oltogatókat keresnek!

*Más felõl, neked kissé jobbról a következõ üzenet:*

- A Vonító Dalnokban mindenes kerestetik! Koszt, kvártély, jó fizetés! *Majd kis szünet után.* Jelentkezni magában a fogadóban lehet!

*Más kikiáltók hangfoszlányait is hallod, de egyenlõre a nagy tömeg, a hangzavar végett nem érted.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.03. 13:26

Az arctalan mester.

<Inkább mindenes mint lámpa oltogató. Mivel azt úgysem látnám.>

Lassan körbe fordulok. Majd megszólítok egy közeli hangot:

- Elnézést megtudnádi merre találom a Vonító Dalnok nevû fogadót?

Majd várom a választ. Ha nem kapok akkor másoktól is megkérdezem.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Erigowi Klavel » 2007.06.03. 16:31

/ az arctalan mester /

*Ahogy ott forogsz és kérdezõsködsz, egyszer csak egy fiatal lány szól vissza.*

-Tõlem kérdezte uram?* Hangjából ítélve alig lehet idõsebb 10-12 évesnél. Vékonyka, csiripelõ beszéde jól kihallik a tömeg zsongásából.*
Erigowi Klavel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.06.03. 17:14

Az arctalan mester.

Amint meghallom a hangját felé fordulok.

- Igen öntõl kérdem ifijú hölgy.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
238 hozzászólás • Oldal: 1 / 16 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 16

Vissza: Erigow