• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 133 / 167 • 1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.21. 21:07

Résztvevõk: Mindenki

Az öreg nem szívta mellre a kifakadást:
-Én akkor is mondom: keveset tudsz te a testi fertõrõl, már ami az ûzekedést illeti, vannak oly ocsmányságok, amihez képest a véres csata leányálom-vont vállat a férfi.
-A szobrokat nem megrendelésre csinálom. A mozaikokat viszont igen!
A tatát nem érdekelte, ha Castor ment vele. Így legalább tanúja lehetett, ahogy örömmel megtalálta az egyik virágláda mellett az egyik rézfényû kulcsát, amit az egész bonyolult zárszerkezet közepébe illesztve elfordított és egy kulcs elfordítása kinyitotta az összeset...persze nem egyszerre, hanem fokozatonként, de jóval gyorsabb volt, mint egyenként.
-Hogy én ezt milyen soká kerestem!!!
Castor a fegyvereiket megkaphatta a ikinti havas csapatkától, s lábbelijét is visszaszerezhette.
Trixianna csak mereven elõre nézett. A donna aggódott miatta, így figyelmét teljességgel elkerülték az obszcén szobrok. Amik amúgy teljesen arányosak és megfelelõek voltak.
Már a szobanövényeknél járhatott az elf, amikor megérezte az erõs mágikus kisugárzást s a szoborcsarnokba érve már tapinthatta is volna. Ám a kaput magát nem látta.
Hanas figyelmét felkeltette egy vázlat...a keresett lovag gunyoros arcéle nézett vissza rá szénrajz formájában...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.21. 21:53

Castor szkeptikusan vigyorgott és ugyanazokkal a szavakkal vágott vissza:

-Én akkor is mondom: keveset tud maga a Háborúról, már ami a testi-lelki kínokat és megpróbáltatásokat illeti, vannak oly ocsmányságok, amihez képest a maga fertõje leányálom, labdát dobálgató hímringyókkal -vont vállat a férfi.
- Tudja a csatában nem szarral gurigáznak, hanem emberfejekkel és elven hússal. Csak egyszer tegye a torkára a kezét a Sors. Biztosíthatom elfelejti minden beteg vágyát, és egynek fog örülni teljes lelkébõl: hogy még él, hogy még lélegzik és nem kiontott belekkel, meg lecsonkolt végtagokkal visít az anyja után! Tudja a frontvonalban egyszerûvé válik ám az élet!

Castor a karját nyújtotta Messalának, hogy az belekarolhasson:

- Jó, hogy jöttél megmenteni.- mosolyog rá. -...huh...komolyan mondom utoljára teelõtted éreztem magam ilyen feszélyezve, még az elsõ napokban pucéran, mint ezen a buzitanyán ruhában!...Tririxnek mi baja? -bökött a dwoon állával az elõttük haladó nõre- ...a támadói halottak, itt van a Felföldön, hamarosan meggyógyul...ehelyett úgy fest, mint aki most készül elveszíteni a józan eszét...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.22. 8:40

(Somuris)

Észreveszi, hogy Hanas egy képet mustrál:
- Õ az? Szimpatikus pofa. Tehát jól sejtettük, itt járt. Jó lenne mielõbb nekünk is eltûnnünk e földrõl, valahogy úgy érzem, ég a talpam alatt.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.22. 10:12

A skiccek alapján a férfi IGY fest. nagyon úgy tûnik, hogy itt járt s modellt is állt.
-Trixianna most nincs jó passzban. Nem örül, hogy elárultam szinte mindent. Haragszik-adott magyarázatot a donna testvére viselkedésére.
A kis majom, akinek nevét már a két férfi hallotta, Mókás gazdája vállára mászott fel.

-Itt az egész díszes társaság. És szertne végre egy kiadósat rókázni a kapu túloldalán. Nagyon jó. Már ha valóbana túloldalán pottyannak ki. Nem veszélytelen. Régi is már, öreg is már, lehet félúton kiröppennek...-számolt a lehetõségekkel.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.22. 11:07

(Somuris)

- Kezdem érteni ezt a sok zárat... biztos a félúton kiröppentek jöttek vissza reklamálni.

- Menjünk, nekem már ezen az oldalon is hánynom kell lassan.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.05.22. 21:08

(Hanas)

A nomád elvolt mint az a bizonyos befõtt. Gondtalanul nézegette a fura fickó "fogasait" mármár megszólelt, hogy megkérdje Tiát, vajon hiteles e az ábrázolás, de végül továbbmentek, s inkább men zavarta az érzékeny lelkû lányt. :wink: Mikor a vázlatok közt nézelõdött, s észrevette a bosszújának tárgyát elkomorult, s gondolkodás nélkül megfogta a rajzot, odavitte az alkotójához, s megkérdezte:
-Ez mikor volt nálad?
A válasz után megmutatja Vincentnek is a rajzot:
-Felismerem, õ az akinek már nincs sok nap hátra az életbõl.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.22. 21:21

-Ja, hogy õ? Vagy 3 napja. Abból is jó szobor lesz majd.
Vincent jól szemügyre vette a skiccet, megjegyezte.
-Így már könnyebb lesz felismerni.
-Hölgyek urak: elsõ kérdésem, van önöknél nagy erõsségû mágikus tárgy? Mert az zavarhatja a kapu mûködését-s le sem vette szemét Tiáról.
-És attól félúton kieshetnek. Vagy rosszabb. Szóval vagy ártalmatlanítják, vagy itthagyják.
Ezután a kandallóhoz lépett melegedni kicsit. S Tia akkor meglátta. A kandalló boltívje volt maga a kapu íve.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.22. 21:58

-Részemrõl semmi. -vont vállat Castor.

Hanas mellé lép és megnézi a vázlatot.

- Ezt a gyíkarcot hajtod olyan rég!? -kérdi- Személyesen is láttad már? Honnan tudod hogy ezt a fickót keresed?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.05.23. 8:07

(Tia)

A kapu kisugárzását érezvén kicsit emészteni kezdi magát.

<Nagy szerencse, hogy végül nem akadékoskodtam. Ide az õr akarata ellenére nemigen juthattunk volna be mindannyian.>

A mágikus tárggyal kapcsolatosan elhangzottakon jót mosolyog, majd közelebb lépve az õrhöz széttárja kezeit.

-Mint gondolom kitalálta, magamnál tartok egy ilyen tárgyat. Azonban ha olyannyira tisztában van a mágiával átitatott tárgyak tulajdonságaival, akkor nem igazán értem, hogyan tanácsolhatja, hogy itt hagyjam. Mivel ugyan nem holmi kontár alkotásról van szó, de fennáll a lehetõség, hogy a térkapu mûködésében zavar lép fel, ezért, hogy társaimat ne veszélyeztessem, megvárom, amíg biztonságban a túloldalra érnek, majd ha minden rendben zajlott, utánuk indulok.

Társaihoz fordul, ha a férfinak nincs több kérdése hozzá.

-Nem tudom, hányan utaztak közületek térkapuval. A Nagy Kapukon való közlekedés ugyan biztonságos, de erõsen igénybe veszi az élõ szervezetet. Ez egy régebbi kapunál hatványozottan igaz, csak remélni tudom, hogy épségben átjuttok. Ha valamiféle tanácsot tudok adni, akkor az a következõ: mindenki másképp éli meg az utazást; lehet alagút, örvény, repülés...a cél mindig legyen szemetek elõtt, gondoljatok erõsen rá. Vigyázzatok magatokra, kis idõ múlva remélhetõleg találkozunk.

Ha egyedül maradt a férfival, akkor végre felteszi kérdését.

-Elnézést a kíváncsiságomért uram, de kik álltak önnek modellt az elf szobrokhoz? Elfek voltak? És ha igen, mit tud róluk, kik voltak és hova tartottak?

Kielégítõ választ kapván maga is átlép a kapun, miután elbúcsúzott a különös alaktól.

//Ha szerettem volna, most elkezdhettem volna tárgyszimpátiával teleportálgatni vagy hasonló, de úgy éreztem, nem lenne hangulatos az a megoldás. Remélem nem probléma.//
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.23. 8:37

(Somuris)

- A hegedûm, de az csak számomra mágikus.
- És hol a kapu? - õ nem ismeri fel a kandallóban a térkaput.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.23. 10:20

-Nekem így jó, szóval a kishölgy marad a végére. Oh, szóval aki nem látná rajta kívül: a kapu váza pont a kandallóm széle...Aki rossz lesz, az a lángokba ugrik és lesz mit ennem vacsorára.
Vincent komor arcát látva vigyorgott:
-Vicceltem. De azért elrettentõ szokott lenni.
Való igaz, egy régi, grátnitból készített kapuív simult a kandalló köré. A jelek régiek voltak, de utólagos vésések is felfedezhetõek rajta. Stabilizálási szándékkal, hogy azért még se essen már szét az, aki belemegy, no meg maga a "járat" se.
Az öreg letette a válláról Mókást, aki a legtermészetesebb módon megkörnyékezte Tiát, rámászási szándékkal.

-Lássuk csak, hogyan is kell ezt? Áh, megvan! Én magamban csak Pokolkapunak hívom...volt egy ordani barátom...Kicsit megpiszkálta ezt a kapucskát nekem. De tisztán jó szándékból...
Tiában akandalló és a kapu egy helyen léte kezdett összefüggésbe kerülni.
-Szóval a régi forrása ennek a szegénynek meggyengült és nagyon de nagyon instabillá vált...tanulatlanoknak mondva: ingataggá vált. Hát mit tehet a szegény varázsló, ha még sem szeretné kandallódísznek használni s csurranjon is belõle valami? Felújítja!
Beszéd közben sürgölõdött, forgolódott. Hol a kapu jeleit ellenõrizte. nincs-e benne hiba, hol megállt egy pillanatra, mintha koncentrálna. A tûz lobogása mintha színben elmélyült volna közben.
-...s aztán rájöttem, milyen jól tettem! Egyrészt nem kerül annyi erõfeszítésembe...másrészt, pöccre indul!-s ezen jót heherészett. A tûz kezdett önálló életre kelniVégre befogta az örega száját. Összefûzte ujjait maga mögött, s a kapu bal szélére állt, háttal az utazásra vágyóknak. A tûz mintha rá akart volna kapaszkodni a kapu ívére s beleköltözni a jelekbe. D mintha küszködve ment volna. Erre az öreg egyszerûen belerúgott a kapu bal szárának alsó részébe, ahol ezzel egy kijáró követ a helyére nyomott. Te szent istenek! Valóban pöccre indul...vagy ha más nem, rúgásra. A kör bezárult a rúgástól, csak egy pillanatra villantak fel a kapu jelei, majd kihunytak, de a tûz vékony hártyát feszített a szárak közé. Vincent szent jelet hányt magára és halkan elmormolt egy imát. A lovak rángatni kezdték a kantárszárat. No igen, a hátasok pillanatokon belül megvadulnak. A túz nem épp a kedvencük...Trixianna bûvölten figyelte az egészet, a donna nemkülönben.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.23. 14:07

(Somuris)

- Na gyerünk! - határozta el magát és amíg még lehetséges, áttuszkoja a lovat és magát a kapun.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.23. 20:24

Castor Messalának nyújtja a karját, hogy vele együtt menjenek át a kapun.

- Menjünk, Messala.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.23. 21:12

Somuris lova kinyitotta száját, topogott, hátrahõkölt. Ez a ló nem fog daliásan átvonulni, annyi szent. Faránál fogva tuszkolni meg több mint lehetetlen. :) S ragadósnak bizonyul: ugyan ez történik Vincent és Hanas lovával is. Macerás átjutás lesz ez nem csak az emberek részérõl! S ha erõltetik, félõ, hogy a hátasok kitépik magukat lovasuk kezébõl és elmenekülnek...visszafelé.
-Ezt maguknak kell megoldani...-tárta szét kezeit az öreg homi.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.23. 21:24

-Na Tiarren! Most vágd ki a rezet! Lássam azokat a híres "finom" megoldásokat! Felejtsétek el hogy három hepciáskodó lovat be fogunk nyomni a térkapuba! - mondja Castor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 133 / 167 • 1 ... 130, 131, 132, 133, 134, 135, 136 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...