• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Pirate (Nevyll Thanatos)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
14 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Pirate (Nevyll Thanatos)

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.10. 11:48

Név: Nevyll Thanatos
Kor: 26
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt: Kalmár

Elõtörténet: Nevyll a zordon Sempyer városában látta meg a napvilágot, tisztes iparoscsaládban. Atyjának, a város egyik köztiszteletben álló temetkezési vállalkozójának volt a második gyermeke. A család jól élt, mindig volt mit aprítani a tejbe, egyetlen gondjukat a jövõ jelentette. Nevyll bátyjával együtt sokat sürgölõdött a mûhelyben és a ravatalozóban, de a vállalkozás nem bírt volna el két családot, így míg testvére otthon maradt, Nevyll inasnak került egy pyarroni utazó kereskedõhöz. Itt azonban hamar kibontakozott a tehetsége, amelynek a temetéseknél nem sok hasznát vette volna: értett a számokhoz, és a nyelve is jól forgott. Tanult, ismerkedett a szakmával és az emberekkel, utazgatott... szép idõk voltak ezek. Ám egyszer minden jónak vége szakad, és ez most is beigazolódott. Nevyll gazdája tönkrement, és õ örülhetett hogy egyáltalán magának sikerült megmaradnia. Jobb híján egy nem túl jóhírû, ám jólfizetõ dzsad bankház pyarroni kirendeltségén kapott munkát mint írnok, majd mint osztályvezetõ. Innen lépett tovább az igazgató magántitkárává, ahol a kereskedelem és a bankok sötétebb oldalával is megismerkedhetett: uzsorakamatok, pénzbehajtás, fiktív számlák, pénzmosás, kölcsönös szivességek... Ám nem volt más lehetõsége, családját és otthonát a Dúlás szinte teljesen tönkretette és elpusztította az egyetlen szalmaszálat az általa továbbított pénz jelentette. Az egykori morbid humorú, de jólelkû ifjúból megkeseredett cinikus lett. Ám ahogy forog a sors kereke úgy következett be Nevyll életében is egy újabb fordulat: gazdáját Fahyidot hazarendelték és lemondatták, alkalmazottait kifizették és szélnek eresztették. Így járt Nevyll is, akinek végre lehetõsége nyílt a saját lábára állni, és beindítani a saját üzletét. Már csak azt kellene eldönteni mi legyen az... De addig is, míg sikerül rátalálni a tökéletes megoldásra igyekszik kialakítani a megfelelõ hátteret magának, és megszerezni a szükséges anyagi és erkölcsi fedezetet. Úgy és ott ahogy és ahol erre lehetõsége van. Hiszen a pénznek nincs szaga, nagyobb mennyiségben viszont határozottan szépen énekel!

Kinézet: Középmagas, jóltáplált férfi, ad a megjelenésére, de igyekszik kerülni a feltünést. Határozottan jóképû, de nem túlzón, inkább bizalomkeltõen, sokat mosolyog, és olyan gyermeki ártatlansággal tud nézni, hogy még a legrosszmájúbb vénasszonyok is szinte habozás nélkül vesznek meg tõle bármit... Kedvelt színe a fekete, igyekszik divatosan de konzervatívan öltözködni, ruhája strapabíró anyagokból készül, többnyire hazájában Sempyerben, így leginkább az ottani stílus érvényesül rajta.

Jellemrajz: Gyermekkorának köszönhetõen eléggé morbid, a késõbbieknek köszönhetõen pedig meglehetõsen cinikus. Nem áll tõle távol a szarkazmus, élvezettel köszörüli a nyelvét ha teheti. Üzletben nem ismer tréfát, azonban igyekszik ügyelni a becsületére, korántsem olyan romlott mint amilyennek látszani próbál. Titkolja, de szánja az elesetteket, mivel maga is tudja milyen annak lenni. A szive legmélyén jó ember, és bármennyire is titkolja, ez néha meglátszik rajta.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pirate 2007.05.16. 14:49-kor.
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.10. 12:03

Név: Nevyll Thanatos
Szint: 1.
Jellem: Rend-Élet
Vallás: Darton
Szülõföld: Sempyer
Kor:26
Magasság: 1, 78 láb
Súly: 88 font

ÉRTÉKEK:

Képességek (KAP)

Erõ: 14 (14)
Ügyesség: 12 (12)
Gyorsaság: 12 (12)
Szépség: 16 (17)
Egészség: 15 (15)
Állóképesség: 14 (14)
Akaraterõ: 16 (17)
Intelligencia: 17 (19)
Asztrál: 16 (17)
Érzékelés: 14 (14)
Elköltött KAP: 151. Maradt: 224 KAP.

-Harcértékek (KAP)
Ép alap: 6 (12)
Fp alap: 5 (5)
Fp/szint: 5 (15)
KÉ alap: 5 (5)
TÉ alap: 15 (15)
VÉ alap: 70 (70)
CÉ alap: 0 (0)
HM/szint: 7 (21)
Elköltött KAP: 143. Maradt: 81 KAP.

Ép: 11
Fp: 20
KÉ: 9
TÉ: 26
VÉ: 78
CÉ: 2
Fegyverrel: KÉ TÉ VÉ T/K
Rövidkard 18 38 92 1

-Mágiaellenállás:
AME:16
MME:16

-Képzettségek (KAP)
KP alap: 1 (1)
KP/szint: 10 (20)
KP: 20-20= 0 KP.
Elköltött KAP: 21. Maradt 60 KAP.

Képzettségek listája:

Élõ nyelv (pyar) 3
Kultúra (pyarroni) 3
Helyismeret (Sempyer) 3
Írás/olvasás 3 (3)
Számtan 3 (3)
Történelem (pyarroni) 2 (2)
Politika/Diplomácia (pyarroni) 3 (3)
Jog (pyarroni) 3 (3)
Vallás (pyar) 3 (3)
Udvari Etikett (pyarroni) 3 (3)
Ékesszólás 2 (2)
Pénzügyek 4 (4)
Birtokigazgatás 3 (3)
Lélektan 3 (3)
Heraldika (pyarroni) 3 (3)
Értékbecslés 3 (3)
Okirathamisítás 2 (2)
Kriptográfia 2 (2)
Térképészet 2 (2)
Szájról olvasás 2 (2)
Fegyverhasználat (Rövidkard) 2 (2)
Élõ nyelv (shadoni) 3 (3)
Kultúra (shadoni) 3 (3)
Élõ nyelv (dzsad) 3 (3)
Kultúra (dzsad) 3 (3)
Elköltött KAP: 60. Maradt 0 KAP.

Lovaglás 2 (3)
Szexuális kultúra 2 (2)
Kocsihajtás 3 (4)
Hajózás 2 (2)
Úszás 2 (2)
Tánc 2 (2)
Dorbézolás 3 (4)
Élõ nyelv (erv) 1 (1)
Elköltött KP: 20. Maradt 0 KP.

Felszerelés: Szívós bõrcsizma, fekete posztóból készült nadrág és zubbony, fehér pamuting, fekete süveg. Derékszíj, rajta tarsoly, ebben van az erszénye, valamint tûzszerszám, papiros, tinta és toll. Nincs semmi más holmija, ha kell valami majd megszerzi. Ha sikerül.

Csatlósok, NJK-k: -

Indulótõke: 18 arany, 8 ezüst, 35 réz, a többi befektetve.

Ajándékok, jutalmak: -

Utolsó módosítás dátuma: 2007. V. 18.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Pirate 2007.05.18. 15:21-kor.
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.05.16. 10:22

Csak hogy lásd, észre lett véve a hiányosság, azaz hogy még nem bírálta el a karit senki, szösszenek :)

A számokat rábízom a nálam okosabbakra.

Az elõtörténet lényegretörõ, az utolsó mondat muris :) S végre egy kari, ami nem tökéletes alkatra és bámulattal övezett külsõre hajt!

Írtad, vagyona egy része befektetés formájában van. Milyen befektetésben?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.16. 14:47

Felséges asszonyom: Hát, visítoztam is egy kicsit hogy észre legyen véve, legalább ennyi lett belõle... A befektetett pénz az olyan "attól függ". Többévi szolgálat után egy dzsad bankház pénzhajhász fejesénél... gondolom nem üres zsebbel kellett távoznia, de túl sok pénzt sem akartam, így maradt ez a megoldás. A végsõ cél egy fegyver-és páncél nagykereskedõlenne, aki egyébként a szakadár dartoniták egyik anyagi támogatója. Ehhez az út egy fegyverszaküzleten át vezetne, amihez viszont itt és most kéne megszerezni az anyagiakat. Pl. egy rakomány predoci bor Shadonba? Vagy esetleg yllinori prémek? Aztán lesz ami lesz, jöhetnek a kalandok! (És a szorgos gyûjtögetés!)
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.05.16. 19:50

Üdv!

Akkor a stat:

A 17-es IQ az 19 KAP, így a tulajdonságok összesen 151.

Az FP=4+6+5+5=20

A TÉ-nél HM nélkül is 23 jön ki. Egyébként meg összesen 2 HM lett elköltve a KÉ-re a többi 5 nincs.

MEgjegyzem, hogy ha a rövidkardhoz értesz miért rapírra vannak kiszámolva a képzett értékeid?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.16. 21:07

Quator: Azért mert hülye vagyok. Meg öregszek is, amint arra épp nemrégiben hívták fel a figyelmemet. Nem is így indult, összevissza számolgattam, miegymás. Az említetteket javítottam, azzal az egy apró megjegyzéssel, hogy egy HM sem lett elköltve, a KÉ-hez az Ügyesség és a Gyorsaság tíz feletti része is beszámít, nem? Ha ez minden akkor kontrollt kérek! :roll:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Rászil » 2007.05.17. 13:24

Tõlem kezdheted, s jó játékot kívánok, szeritem élvezetes karakter. :wink:
A Rászil
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 451
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.17. 13:55

Hát, a dzsadokat ismerve nem is kételkedtem benne, hogy ez lesz a véleményed... :wink: Majd járok arra is ha Shadonban beüt a szõrme-és borkereskedelem, meg ha eléggé felkötöttem a gatyámat ahhoz hogy a híres dzsad kereskedõkkel is üzletelni merészeljek... 8)
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.05.17. 17:43

Üdv!

A rövidkardos értékeknél: TÉ 38, VÉ 92. :wink:

Egyébként jó játékot! Indulhat a kari.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.17. 20:35

kívánság szerint módosítva. Mondtam én hogy mindig is NAGYON gyenge voltam matekból... :cry: Várnom kell még valaki jóváhagyására, vagy mehet a shadoni üzlet? Mert ezesetben jó lenne letisztázni a letisztázandókat az ottani HM-el... :shock:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.05.18. 10:18

Nem értem a rapíros-rövidkardos dolgot. Ha ismereteim nem csalnak, akkor a két fegyver harcértékei nem különböznek, csak a sebzése és a támadás/köre.

Amit még kérnék, hogy az udvari etiketthez és a heraldikához rendelj egy kultúrkört.

Amúgy meg tényleg játékba kerülhet a karakter.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.18. 15:26

Ez is megvolt. A rapír-rövidkard mese meg arról szól, hogy pyarroniként indítottam volna, de aztán inkább sempyeri lett belõle. Ott meg nem nagyon dívik a kötõtû mint oldalfegyver...így lett belõle rövidkard, ami azért egy kereskedõhöz is illik. Meg van még Sempyerben a helyi "döbbenetesen hosszú" tõr, de mert nem akartam az értékein veszekedni, meg ilyenek inkább a rövidkardot választottam.

Ui.: HA mehet a muri, akkor kérem a mélyen tisztelt shadoni HM-et egy üzleti tárgyaláson való részvételre amelyen kifejteném pénzügyi koncepciómat, és persze észrevételeinek figyelembevételével módosítanám is azokat ha szükséges lenne. :lol:
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2007.05.18. 17:25

No, én mért is kellenék? Nem vagyok bíráló HM, csak belekotnyeleskedtem az elején. :roll:

Ha Shadonba jönnél, elõre szólok, fenék vagyok a marketinghez, üzleteléshez, nem értek hozzá...Bõdületes baromság összehozása garantált :lol:
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.18. 19:09

Fenséges asszony: Az a jó, mert nekem még annyi érzékem sincs... mondhatnánk hogy én vagyok az a lyuk azon a bizonyos fenéken... :wink: UT szerint: 4. fokú Pénzügyek képzettségnél a legkisebb befektethetõ összeg 50 arany. Nem tudom ki hogy számol, de ennyi össze is jöhet akár. Ezt befektetve 100%-os kockázatnál (azaz halálbiztos üzlet) a haszon 20%, azaz 60 aranyat kapok vissza. És ez növekedne arányosan (Az ügylet: predoci újbor Predocból Shadonba. Biztos lesz aki megveszi!) Ezzel a pénzzel keresek megfelelõ kereskedõt, bankárt, akármit (HM?) aki megvenné, és hozzá tudna segíteni hogy fegyvereket vásárolhassak (engedély, ilyesmi kell hozzá?), melyeket továbbvinnék Sempyerbe. Onnan Yllinorba prémért, azt Shadonba, Shadonban fegyvert, azzal Sempyerbe... Meg ami "közbejön". Amúgy meg én kitalálok mindenféle baromságot, ön pedig dobálgat fenség. Csak tárgyalni kell, alkudozni, megpróbálhatnak kirabolni, bevonni valami csempészetbe...vidám élet a kalmárélet!
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
14 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ