• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 25 / 153 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 153

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.05.13. 12:29

Yvett: Azóta én is el tudtam olvasni a szabálykönyvet. Tényleg kizárható Arel és a sámánizmus. Viszont Igere tényleg beleillik a képbe. Viszont az, hogy nomádok az még hellyel közzel sem legalábbis szerintem. Természeti nép hogy úgy mondjam, de nem vándorolnak, városokban laknak.

üdv

Atis
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.05.13. 12:50

A nomádságot nem a vándorlásra értettem, hanem a természethez való közelségük miatt - hm... rossz szót használtam :P
A városok meg érdekes kérdés esetükben - bár ki hogy képzeli el az amazonok városát... nekem inkább sátorváros ötlik fel, ha rá gondolok, s nem házak...
Visszatérve viszont eredeti kérdésemre - megegyezhetünk a papnõ titulusban... Szféra? Természet, Lélek?...
Más esetleg, aki jobban ismeri a szabálykönyveket, rúna füzetek tartalmát mint én? :)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.05.13. 13:19

A városokat valahogy úgy tudom elképzelni mint az elfekét csak kevésbé misztikusan. Vigyázva az erdõ épségére faházak és hasonlók. Ami a széfákat illeti inkább természet élet. Elvégre Igere a kyr panteonban a teremtést képviseli.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.13. 14:04

Az amazonok "városai" az én elképzeléseim szerint amolyan Asterix&Obelix féle gall falvakra hasonlítanának. Mert szimpatikus ugyan a klasszikus fallal védett kõváros is, de akkor a rabszolgakereskedõk nemigen járkálnának erre, márpedig járnak. Másrészt amit Garmacor is mondott, hogy a természethez való kötõdésük (ami annyira azért nem erõs szerintem), de az életmódjuk miatt is (földmûvelés és vadászat) inkább afféle "primitív", fallal megerõsített faluban laknak. A szférák lehetnek a Természet, az Élet és a Lélek, lévén hogy Igere termékenységistennõ, emellett a bûntudat, a feloldozás utáni vágy, a fény, a születés, a fejlõdés, a teremtett lények, a természet, az idõjárás, a békés öregkor és a család istennõje. Beavatottjai a gyógyászatban és a tanításban is jeleskedtek, szent szimbóluma az aranyló búzakalász volt. Szent állata pedig ÁLLÍTÓLAG a hattyú. (Találtam kidolgozott Igere-papnõt ETK szerint, ha esetleg érdekel szólj. Nemhivatalos netes házibarkács. Meg van pár mindenféle leírás Igerérõl, meg a kyr vallásról úgy általában.)
"Felöltöm vértem, kezemben íjam és a kardom,
Készen állok a rohamra, a csatajelet várom..."
Pirate
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2007.05.16. 10:31

Nos szerintem két kehetõség adódik amazon papnõ megalkotására.

1. Amazon származású, Arel papnõ.
Ebben az esetben kérdéses, hogy miként vált Arel papnõvé, mert vándorló arelpapok ide vagy oda, az amazonok nem fogadnak maguk közé csak úgy valakit. Férfit fõleg nem, nõ esetében pedig nem hiszem, hogy a törzs matriarchája jó szemmel nézné, hogy az egyik leányát egy idegen tanítja. Elég stabil bizalom kell, hogy legyen affelé az idegen nõszemély felé.
Persze ha valamilyen úton módon kiszakadott amazonról van szó, teljesen más is lehet a helyzet.

2. Tekintve, hogy az UT rendszerében a kaszt nem sokat számít, mindössze a mana és egyéb kasztból adódó különleges képesség miatt, létrehozható egy új kaszt.
Ez leginkább egy ETK szerint pap/sámán ikerkasztra kéne, hogy hajazzon.

Van még egy-két ötletem, de ezeket majd késõbb egyben.

Raziel
"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 307
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.05.16. 14:56

Hm. Ami Raziel elsõ ötletét illeti. Max eredetnek tudom elképzelni ami már a múlt homályába veszett, de ezt üti ugyebár a kyr nyelvjárás ami kyr õsökre utal tehát akkor már inkább Igere.
Viszont a második lehetõség tetszik már ami az új kaszt létrehozását illeti, ebben az esetben viszont ki kell dolgozni az egyedi varázslatokat is. Az alap mondjuk lehetne a természet élet szféra és hozzá még néhány egyedi.

Üdv

Atis

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.05.16. 15:04

Garmacor: Szerintem Raziel inkább arra gondolt, hogy nem a Földanya, hanem Arel papnõje lenne az említett amazon. Viszont ennek létrejötte ha nem is lehetetlen, de meglehetõsen valószinûtlen egy "eredeti" amazonnál. Kiszakadott esetében viszont mi sem egyszerûbb...
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.05.16. 15:08

Pirate a kiszakadottakkal nincs gond persze belõlük akár Arel papnõ is lehet. De itt az volt ugyebár az eredeti kérdés, hogy mi a helyzet az Amazon papnõkkel mint az amazon nép vallási vezetõivel.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jarn cwa Arnes » 2007.05.18. 16:08

Üdv! Lehet hogy hülyeséget kérdezek, a karakterkészítésnel az új tekercsek szerit kell generálni. Nekem az elsõ kiadású MAGUS-om va, meg az eretnek tanok. Az uj tekercsek az kûlönbözik tölük? A kiegézsítõk is a régi MAGUShoz valók(Harcosok,gladiátorok...,Papok,paplovagok).
Jarn cwa Arnes

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.05.18. 16:12

Üdv!

Az Új Tekercsek teljesen más. Itt 5.fokozatú a képzettségrendszer és nincsennek induló statisztikák, mindent venni kell.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.23. 10:51

Hali mindenki!

Nos dzsenn kari:

Ök most ugye az amund fenyegetés miatt nem annyira laknak a sivatagban mint eddig?

A MTK ben azt írja hogy a pszi ill. a 2kezes harc dzsambiával jár nekik mf-on.(UT-4. fok)
1. Ez induló karinál alkalmazható-e?
2. A dzsambia harcértékeit ismeri valaki?
3. A 2kezes harcnál akkor jár a fegyó használat is ?

most ennyi, elöre is köszi Herold

ui:dzsenn lehet kardművész a jann-szablyával?
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.06.23. 11:07

Üdv!

A pszí és a 2kezesharc(dzsambia) jár.
A dzsambia értékei olyanok mint a thadzsi, ha jól rémlik.
A fegyverhasználat nem jár.

A dzsenn kardművész sztem lehetésges, de akkor azon hagyományok szerint nevelik és így slan-kardozni fog nem jann szabályázni. Tehát jann szabjával nincs chi-harc. :)

Hirtelen ennyi.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.06.23. 13:00

hozzáfüzném,hogy ha a szerint a kultúra szerint nevelik kérdés,hogy lenne-e nála dzsen szablya mint fegyver...:roll:

hirtelen el is felejtettem,hogy a dzsenek milyen táposak :lol:
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pirate » 2007.06.23. 13:12

Úgy tetszik ez a dzsambiás téma... Amikor anno nálunk próbálták kialakítani táposabb lett minta hadzsár. Pedig egy teljesen sima és közönséges tőr! Csak kicsit elhajlott abban a nagy sivatagi forróságban... :D Ami a dzsenn kardművészt illeti: Szerintem nem lehet gond olyan mestert találni aki (nagyon-nagyon) jópénzért kitanítja a jövendőbeli karaktert. Csak (jobb híján ugye) nem Slan-karddal tanul a gyerek hanem dzsenn-szablyával. Mindent meg lehet magyarázni, csak épp az a kérdés akarjuk-e hogy sikerüljön. De (megintcsak szerintem) az UT szerint kidolgozva egy dzsenn kardművész sem lenne táposabb mint egy félelf. És elég szépen vissza lehet fogni ha kell olyasmikkel amik egy ember ellen hatástalanok elnnének... Csak egy kis fantázia kell, meg szemét hajlam. 8)
Pirate
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.06.23. 15:05

Hm

Úgy látszik van itt egy kis félreértés. Vagy én vagy ti majd eldöl :D
No sztem a kardművészetnek nem a slan-kard a fókusza hanem a kard maga. Az hogy a niarei-tiadlani kultúra ehez a "szakmához" kifejlesztette a maga igen profi eszközét nem jelenti azt hogy mással nem lehet űzni. A technika lényege maga a kard amivel elsajátítják. Nem azért lesz a kard a kardművész végtagja mert az slan kard vagy mágikus ha forgatja mert a nagy slan kard az hanem mert az idö alatt míg megszerzi a képességet már olyan fokra fejlesztette a tudását, közel került a kard elönyeinek és hátrányainak a kihasználásához, mint senki más aki a kardot csak mint eszközt tekinti. Lehet mondani hogy a technika csak a slan karddal űzhetö mert ezt használják tiadlanban is. Akkor a slan kard köré épült az egész "szakma"? Ha nincs slan-kard akkor nincs kardművészet sem ? Nem hiszem hogy így lenne. Bármely fegyó mely nagy vonalakban úgy használható mint a slan-kard az sztem alkamas arra hogy használják kardművészek chi-harcban. Megközelítöleg: legyen kb 1 m hosszú könnyű egykezes fegyó idönként ha kell lehessen 2 kézre is fogni pl mara-seqour,lagoss,jann szablya,hosszú kard ellen példa:másfélkezes(1 kézben már hátrányok), rapír(ki fogna 2 kézre rapírt?), handzsár(otromba). Hátránynak meg legyen elég annyi hogy nem a slan pengével hajtja végre a forma mozdulatokat. Konlúzió a kardművészetnek SZERINTEM a KARD a fókusza és nem a slan penge. Az "csak" erre a célra kifejlesztett eszköz, mellesleg igen remek :D. A képzéshez persze elengedthetetlen egy mester aki tanít de ez már az elötöri problémája. Megjegyzés még: nyílván csak olyan kari vetemedik ilyesmire akinek nem áll módjában tiadlani mestertöl kitanulni a művészetet, akár ideológia ellentét akár a távolság miatt. A dzsenneknél maradva nem hiszem bármely dzsenn átvenne-e, magáénak gondolna-e egy emberi kultúrát. A harci hagyomány nem a kultúra kérem nem keverni, Tiadlanban-bízom benne- nem csak kard és harcművészek élnek és alkotnak.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 25 / 153 • 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 153

Vissza: Csevegõ