• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 128 / 167 • 1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.11. 12:10

(Somuris)

A lovag ellenfeléhez felajzott íjjal kiáltja:
- Dobd el a fegyvered!

*Még jól jöhet egy túlélõ, hátha szolgál némi információval. Remélem a lovag sem fogja még idõ elõtt felnyársalni. Ha hagyunk neki idõt, hogy felmérje a lehetõségeit talán rájön, hogy sok esélye nincs, és ha maradt benne egy fikarcnyi túlélési ösztön, akkor köpni fog, különben Trixi fog vele elszórakozni. Persze lehet a feldühödött Trixit is már jó elõre le kell fogni...*
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.11. 16:51

Castor a földbe szúrja a véres pallost és a kezét nyújtja Trixinek, hogy felhúzza.

-Bocsánat. De már nem tudtam lefogni a lendületem. Elnézést, hogy megakasztottam a bosszúd de....-sercint egyet a hullára....gondolom úgyis ez lett volna a vége. És megígértem, hogy harcolok. Hát harcoltam.-vont vállat a dwoon, majd állával Somurisék felé bök:

- De a másik pondró még mozog. -mondja Trixinek- ...azért legalább addig ne vágd ki a nyelvét, míg Somuris kikérdezi...

Majd lehajol és a még rángatózó holttestnek elkapja a lábát és az út menti bokrok, fák közé húzza, majd utána rúgja a fejet is.

- Egyen valamit a farkas, meg a varnyú is....dünnyögi dwoonul maga elé. - meg ne rémisszék itt az utazót....

Nem aggódott Messala miatt, bízott Hanas képességeiben...és Messalát sem egy elveszett nõnek ismerte meg.

Nem foglalkozik különösebben a fogoly életével.
<Úgyis hulla lesz.>
Elkezdi a pallosát egy hógörönybe törölgetni és tisztogatni.
Ha Trixi "kikérdezésétõl" a szerencsétlen felüvölt, a füle botját se mozgatja rá, sejti, hogy Trixinek kell egy szerencsétlen, akin kiélheti a bosszúvágyát. Miután Castor az egyiket olyan gyorsan levágta, hogy bele se tudott melegedni, ...hát nem szeretne a másik még élõ martalóc helyében lenni.
A fegyver megtisztitása után Messaláékhoz indul.
Rápillant hogy Trixi mit mûvelt a másik patkánnyal, majd megvonja a vállát és továbbmegy.
<Gondolom, innentõl egyedül is megoldja...>-gondolja sötéten.

Elmegy a fejen lõtt felderítõ mellett, majd sietve int Hanasnak, ha látja, hogy felé mozdul:

-Hé, hé, hé...csak én vagyok az testvér, nyugi!-kiálltja hangosan
- Szép munka!- biccent a nomádnak.

Majd Messalához lép:

-Jól vagy? -kérdi a nõt - Kész. Mindhárom.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.05.12. 10:09

(Hanas)

Mikor lelõtte a férfit, megáll lovával mellette látja hogy ninics szükség a további lövöldözésre, társai is hasonlóan jól pusztították az ellenséget. Rápillant a volt felderítõre, és mivel az már teljesen halott, lassan lovábbléptet a többiek felé. Castorral elmennek egymás mellett.
- Az ám, jól meglepõdött. Nálatok minden rendben?
Továbbmegy a fogoly mellett gubbaszt a lován, s ha szökni próbál lábonlövi.Egyébként csak figyel.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.13. 9:06

Résztvevõk: Mindenki

Az oldalba szúrt férfi összeszorította fogait, a földön ült, a sebre szorított kézzel. Vincent leállt, de kardja hegye még vészes közelségben volt. Trixi felállt, rámutatott a levágott fejre aztán komoran a saját szájára. Majd a másik férfihoz lépett s hátbarúgta. Utána mély levegõt vett, Somurisra nézett, egy kevésbé összetaposott helyen ezt írta a hóba:
-Kérdezd ki.
A vérnyomokat Castor nem tudta eltakarítani, a karmazsinpiros vér rikított a havon. A lódobogás elõre jelezte, a nomád mozgásban van, így Castor nem hûkölt hátra. Messala arca felderült.
-A másik kettõ?
Tiarren újra kinyitotta szemeit, s várta õ is a híreket.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.13. 22:05

-Persze, Hanas, esélyük se volt.
//Messalának//
- Hát...,amelyik Trixinek kivágta a nyelvét, annak lecsaptam a fejét; a másik még él. Somuris lábon lõtte, Vincent megszúrta, most épp Trixiék kérdezik ki. Nem tudom, hogy Trixi mit tervez vele, de sejtem, hogy minimum eltöri az álkapcsát....
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.14. 8:28

(Somuris)

A megsebzett férfihoz:

- Figyelj pajtás! Felismered a hölgyet ugye? Ti csonkítottátok meg nemrég. Elég zabos. Ha szépen készségesen elmondasz mindent, amit tudsz, talán meg tudom gyõzni, hogy ne süssön meg lassú tûzön, hogy már csak a nyüszítéseddel rimánkodj halálért. Akkor talán eltûnhetsz és új életet kezdhetsz miközben a megbízóid halottnak hisznek. Ha nem vagy készséges, akkor... hát foglak sajnálni, de nem segíthetek. Tudod végignéztem, ahogy csendben átzokogta az éjszakát, mert kivágtátok a nyelvét. Nem akarja, hogy könnyen elpusztulj - azt akarja, hogy szenvedj.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.14. 11:13

-Végül nem volt szükség rám. Hanas olyan dinamikával lendült a férfi felé, hogy az ellen tehetetlen voltam...-tárta szét kezeit a donna. Aztán arcon csókolta a dwoont. Tiarren félrenézett. Számára a halál utána megkönnyebbülés nem kézenfekvõ.

-Bõgtél? Te?-nyögte a férfi Trixire nézve-Ugyan, benned annyi érzés sincs, mint egy kölyökkutyában!
Trixi arca rándult egyet. Elég színes volt most a nõ ábrázata s püffedt volt még az arca, álla, hisz tegnap Castor tette helyre az állkapcsát. lehajolt a férfihoz és állon végta. Reccsenés. A férfi álla furén állt utána és üvöltött. Trixi elégedetten szemlélte. Rámutatott a saját állára, majd a férfira, majd vissza a saját állára.
-Baszódj meg te eretnek szuka!-ordította-Egyenek fel titeket azok a büdös vasorrúak!
Trixi arca merev volt. Nocsak. Megint ezek a rémek. Úgy látszik, kezd kibújni a gyermekmese köntösbõl, ha ezzel fenyegetõzik a férfi. trixi félrebillenti a fejét. Somurisra néz.
"Mi köze ehhez a vasorrúaknak? Tud valamit, amit én nem. Tudni akarom mi az. Nem érdekel, ki a megbízója, vagy hogy hanyan..."
Az üzenet megszakadt. Lódobogást hozott a hó, onnan, ahonnan a 3 delikvens is jött.

Tia felkapta fejét:
-Lovasok jönnek, 5 biztos.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.14. 12:07

(Somuris)

- Rossz válasz. Tudod nagyon bátor embereket is meg lehet tanítani sírni... Rá fogsz jönni hamarosan hidd el...

ekkor hallatszik a lódobogás:
A többiekre néz
- Ha a városi õrség az, meg kell ölnünk, mielõtt õk kérdezik ki. Vagy elbújtatnunk, de az nem lesz egyszerû. Mit tegyünk?
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.14. 12:30

-Talán le kéne húzódnunk az útról a fák közé, míg biztosat nem tudunk felõlük, és kikémlelni, kik azok. Ha törvényszolgák, vagy erdõkerülõk, magyarázkodhatunk egy napot megint, mit miért csináltunk, meg míg kivizsgálják. -javasolta a dwoon.

-De ha Messala ki tudod magyarázni...tõlem maradhatunk.- vont vállat a dwoon.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.14. 16:25

(Somuris)

- Az a baj, hogy itt el sem tudunk bújni egykönnyen. Mindenesetre húzódjunk le az útról, hogy ne itt találkozzunk, ahol a lóval elõnyben vannak. Ezt a dögöt meg húzzuk magunkkal, ha õrök jönnek, véletlen meg kell halnia. A Trixi életére törõ alakok halálát meg tudjuk magyarázni, de ha kivallatják, már csak mi nem fogjuk tudni a küldetésünk igazi célját.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.05.14. 18:03

(Hanas)

-Majd én megnézem kik azok, ti menejetek arrébb.
Azzal tovább lovagol az érkezõk felé. Ha katonák, talán nyer egy kis idõt a társainak, ha ellenség az íja még mindig ott pihen felajzva az íjtartóban a nyereg mellett. <Nem kétlen, hogy messzebb lövök, mint bárki ezen a vidéken.. :twisted: >
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.14. 19:59

A donna izgatott lett. A szikláig ment, ami eltakarta elõle az erdei utat és kilesett. Vincent továbbra is kivont karddal állt, megragadta a férfi grabancát, lehúzta az útról.
A lovasok -öt férfi- egész jól felszereltek voltak, erõsen figyeltek, s mikor gazdátlan lovakra meg vérfoltra meg egy magányos, velük szembe jövõ lovasra akadtak, lelassítottak. Nem a város õrségének zubbonyát viselték. Trixi is levonult az útról, a fák takarásából figyelt.

-Jó kis csetepaté volt itt, nem?-kérdezte a férfi shadoniul, Trixi pedig sóhajtott. Somurisra nézett:
"Ezt a férfit ismerem. Nem ellenség. "
Ezért elõ is lépett. A férfi szemeiben felismerés csillant. A donna is elõlépett a sziklák mögül. S bár nem értette Castor a férfi szavait, de a pillantása teljesen érthetõ volt: az a férfi néz így egy nõre -történetesen az idegen a donnára- akinek nagyon is bejön az a nõ...
-Ti itt? Én nem is gondoltam volna...
-Most találtunk a nyomaikra, kisebb gondot okoztak nálunk.
-Akkor nem miattunk...?
-Messala, olyannak ismersz minket? Látom, nem vagy egyedül...De olyan szótlan a testvéred...és hm...Csúnyán fest.
-Ezek tehetnek róla. Majdnem ottmaradt.
-Lehettünk volna gyorsabbak is. Mindet elintéztétek?
-Nem, egyet nem...
-Kéne nekünk pár szó erejéig...vagy ha siettek, bízzátok ide az ürgét-mondta a férfi.
-Castor, Tiarren, ez a férfi egy régi ismerõsöm, a társai az emberei.Õk is keresték ezt a pár mákvirágot, nekik is van ügyük velük. A túlélõt õk is szeretnék kihallgatni-fordított a donna.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.14. 21:20

A donna után Castor is kilépett és intett Tiarrennek, hogy jöjjön nyugodtan õ is.
Messala mögött marad, különösebben nem óhajt már elõtérbe kerülni, nincs rá oka.
Látja ugyan a férfi elismerõ pillantását a nõ felé és nem lepõdik meg rajta.
<Szerintem nem létezik férfi, akinek Messala "ne jönne be".>
Természetesnek találta hogy Messala ilyen hatást vált a férfiakból ki, és büszke is volt rá.
<Még szép hogy tetszik neki, nem akarom én ezt a tündért elzárni.>
Castor tudta jól hogy a nõ szép, miért lenne féltékeny egy pillantásra? >A nõ legyen szép, hogy a férje büszke lehessen rá.> És Castornak nem volt szándékában leendõ "házanépe" legtündöklöbb diadénjának fejére zsákot húzni, ostoba féltékenységbõl.

<Majd megoldják...innentõl nekem nem sok teendõm van.>
Inkább Tiarrennel kezdeményezett egy halk beszélgetést.
<Kíváncsi vagyok, az ipse hogy fogja a szemeit gúvasztani, ha Tiarrent meglátja...>

- Tiarren, megtennél nekem egy szívességet? Érzem, útjaink hamarosan elválnak egymástól és el fog vetni a sors...te biztosan hamarabb fogsz elmenni Shadonból mint én....ha az utad Északra vinne....netalántán hazatérnél Haonwellbe....kérlek ejtsd utadba Davalont, a hazám fõvárosát...és kerersd fel a nevelt lányom Angelát, anyai nagybátyám, Erik de Lamar házában! Ne félj! A dwoonok nem gyûlölik az elfeket, mint az ereniek. Csak azt kérném tõled, hogy keresd fel a kislányt és mondd el neki, hogy az anyja jól van, jó egészségben láttad utoljára és sokat gondol rá, és hamarosan találkozni fognak. Biztos örülne neki, ha hírt hallana az édesanyjáról. Megtennéd ezt nekem? Nem kötelezlek én rá, csak ha esetleg elhaladnál utadon a Dwyll Únióra nézõ térkapu mellett...Köszönöm.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.15. 9:45

(Somuris)

Udvari kalaplengetés közben
- Legyenek üdvözölve, jó urak. Örömmel látom, hogy ügyünk közös és kívánalmaink nem ellentétesek. Ez az eltévelyedett bárány (a fogolyra mutat) még nem látja be, mennyire együtt kellene velünk mûködnie, pedig sok ismeret birtokában van, ami nekünk értékes lehet. Nem tudom, önök mennyire jártasak az információmegosztás kikényszerítésében, de amenniyben a téma szakavatott ismerõi, talán át kellene venniük a pácienst mielõtt drága Trixianna felfokozott érzelmi állapotában gyorsan véget vetne a kihallgatásnak. Mivel az úr elõzõleg kissé erõszakosan viselkedett, ráadásul elsõ kérdéseinkre is kimondottan hiányosan válaszolt, magam is elgondolkodtam rajta, minek neki hüvelykujj. Meg fül. Meg hímtag. Meg ilyenek. Hiszen a végtagok nélküli koldust szánja mindenki, nem? Hüvelykujjal meg csak fegyvert fogni lehet, minek az egy ilyen bûnbánó teremtménynek?
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.15. 10:02

A szót vivõ férfi somolyogni kezdett:
-Itt mintha valakinek nagyon a begyében lenne az illetõ.
-Magam is úgy látom. Somuris, ön most meglepett...-vallotta meg a donna. Trixi elégedetten és sötéten vigyorgott a dalnok mögött állva, összefont karokkal.
-Mellivar!
A férfi szólítására egy fõ leugrott lováról. Isten az égben, ez egy nõ volt, de férfinak volt beöltözve! Vagy nem csak beöltözve, de egyenesen szándékosan így szokása öltözni? A dalnok számára az alak menése rögtön helyre tette ezt a dolgot. Egy férfias alkatú nõ volt, rövidre nyírt hajjal, durva, szögletes arccal. Ehhez képest Trixi termékenységi istennõ lehetett volna a legkatonásabb ruhában is! Keblek alig, a fenekében semmi nõies nem volt...A donna hunyorgott:
-Megbocsáss, de õ nem...gorviki?
-Mellivar? De, na és? Nem most érkezett ide. A vallatás a szakterülete...
S Mellivar máris értõ szemekkel nézett a fogolyra. Vincent viszolyogva lépett egyre hátrább, majd újra próbált kifejezéstelen arcot ölteni.
-Nem szokásod nõkkel együtt dolgozni...-nézett bizonytalanul a donna a lovasra. Az tovább somolygott.
-Bizonyos szempontból nõ, másból meg nem...
S Mellivar miután végzett a fogoly felmérésével, durva gorviki akcentussal közölte:
-Simán elintézni. Kis nyamvadék, fog bömbölni hamar!
Aztán egy rövid idõre mohón Messalára nézett. Minden kétséget kizáróan elárulva: ez a nõ nem a férfiakra gerjed...

Tia álmodozón nézett valahova a messzeségbe, de aztán megígérte, ha úgy lenne, ahogy a dwoon mondja, eleget tesz a kérésének. Majd a lovas férfi tompán füttyentett.
-És te meg mióta sétálsz szépségekkel karöltve?
Mellivar szeme az új alakra rebbent. Csettintett nyelvével. Az elf megütközve nézett rá.
-Úgy látom, Mellivar már nagyon jól érzi magát...

Hanas, Tia és Castor csupán a gesztusnyelvre vot utalva.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 128 / 167 • 1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...