• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 126 / 167 • 1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 167

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.04. 8:58

Résztvevõk: Mindenki

-Most össze akar kapni velünk az ironizálásával, vagy maradunk a tárgynál?-kopogott ujjaival az asztal lapján a donna.
-Ez egy régi ügy, amit amíg le nem zárunk, nem élhetjük a magunk kényelmes életét. ha anyám engem kért, akkor az nem lehetett véletlen, s én teljesítem a kérését.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.04. 10:12

(Somuris)

A donna utolsó mondatait nem hallja meg. Castorra a továbbiakban nem is pillant, az az érzése, csak személyes ellenszenvbõl szólja le a tervét egyik pillanatban túl egyszerûnek mondván, késõbb túl komplikáltnak, a meddõ vitákat pedig most nem érzi helyénvalónak.
- Az a baj, hogy nincs tervünk. Castor nem hajlandó harcba bocsátkozni mindaddig, amíg azt nyilvános hadüzenet, sorakozó, kesztyûdobálás nem elõzi meg. Én szembe néznék inkább az üldözõinkkel, de szerintem az csak csellel oldható meg, ha nem így lenne, nem a magányosan ténfergõ Trixit támadták volna meg, vagy legalábbis velünk is szembenéztek volna, miután odaértünk. Akik akkor épp ketten voltak, most akár kisebb sereg is lehet, akikkel nem kizárt, hogy valóban nem tudnánk veszteségek nélkül szembenézni - bár lehet túlkomplikálom, de azt mondom inkább most agyaljunk ne akkor, amikor ott állunk az erdõben páncélba bújt dühös gyilkosokkal szemben.
Rajtaütõknek legalább négyen kellünk, nem akarok halálos sebet a mi oldalunkon. Legjobb lenne két rohamozó, két támogató - vagy íjjal vagy egyéb dologgal, amivel megkeseríti az ellenség dolgát és fedezi az esetleges visszavonulást. Én bármelyik szerepre hajlandó vagyok. Nem vagyok egy bajnok, de van pár trükk a tarsolyomban nekem is. Ki az, aki valóban hajlandó harcolni is? - néz szét.
- Ha csak én és Trixi akar szembenézni velük, akkor a továbbiakban nem töröm magam olyan cselek kiagyalásával, amihez midnyájan kellünk.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.04. 10:26

Trixi nem ment messzire, csak a kinti hidegben szívott egy mély levegõt, majd visszatért. Hallja mit mond Somuris. Összefonja karjait türelmetlenül, majd az asztalra csap. Az nagyot reccsent, de nem hasadt meg, nem tört ki a lába. De megremegett. Arca fintorba torzult. Unta már a sok beszédet, de nem volt türelme már írkálni.
Tia sóhajtott picit, felajánlotta, amiben lehet, segít, fõleg ha olyan taggal bõvülne az üldõzõk sora, aki nem csak acéllal harcol. A donna könyökével megbökte Castort és szúrósan ránézett.

-Én vállalom a kapcsolattartó szerepét, a második sorból-mondta Messala.

//Saggaras, Alauron , foglaljatok azért ti is állást!//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.04. 14:58

Castor Messalára néz és veszi a lapot.

-Rendben én megyek harcolni veletek az elsõ sorba,de csak akkor ha egy fegyverforgató marad Messaláékkal. Mondjuk Hanas. Õ úgyis lövész.

-Rendben lesz így Somuris? Ne szívja már mellre, egy csapat vagyunk, persze hogy segítek!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.05.04. 15:14

(Hanas)

-Teljesítem a szerepem, és messzirõl lövök nyilakat az ellenségre. Tudod Castor -mondja a dwoonnak - nem felejtettem még el, hogy segíteni akarsz nekem ha engedi a kötelességed, így megteszek mindent hogy védelmezzem a kedvesed, Messlala úrnõt, ha közelebb jönnének. Ha már úgysem az elöl vonuló csapatban leszek, nem használhatnám a lovam? Lóháton könnyebben mozgok a lõtávolság, és a hátul maradók közt. Nem kétlen hogy Tiarren és Somuris értenek a meglepetésekhez, ezt már bizonyították. Ha Tia akar felülhetne mögém, onnan osztani a csípõs levest ellenségeinkre. A lovasíjász harcmodor nem ismert ezen a földön amennyire tudom, ezzel további megleletéseket okozhatunk. S magam részérõl megbízom az úrnõ szavában, ha úgy mondja annyian vannak. Ne készüljünk nagy seregre, ha mégis úgy lenne, s tévedünk tudjon menekülni az aki akar. Engem nem érnek utól egykönnyen, s így Tiát sem mögöttem. Az úrnõ hátrébb lesz, míg az elöl harcolóknak kicsikarunk annyi idõt én és Tiarren, hogy legyen idõ tenniük valamit, ha mégis sokan lennének. -mikor Messala információiról beszél jelentõségteljesen rápilant a nõre, s bár fejével bólint felé, tekintetében ül egyfajta vidámság, mert vajon honnan tudhaná egy nemes hölgy ilyen biztosan hányan milyen fegyverrel törnek a csapat elen? Ám nem kezdi fejtegetni a gondolatot, nem vet fel újabb kérdéseket. Mikor végzett csatlakozik Tixihez odakint s megkínálja dohányából.
<Sosem tesz jót ha egy erõs embert sebe miatt pátyolgatni akarnak. Tán jót teszek vele, ha továbbra sem úgy viszonyulok hozzá, mint a szerencsétlen némákhoz szokás.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.05.04. 22:51

Vincnet

-Nos rám mindneféleképpen az elsõ sorban számíthatok, hiszen utunk közös, és válogatás nélkül törnénrk az élertünkre, meg egyébként sem hagynám, sem megtorlatlanul, amit Trixianaval, tettek, Azért egy nõt bántalmazni az aljas cselekedet. Így kardom az önöké rendelkezzeneke vele.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.05. 8:38

-Rendben, Hanas én sem felejtettem a fogadalmam és megtartom a szavam. Rádbízom Messalát. Vigyázz rá jó?... És lehetõleg ne lõj seggbe egy nyíllal...-vigyorog a dwoon.

Velünk jön Vincent elõre? Remek! Szerintem mire Trixiék megszólalhatnának, már húspépet is csináltunk a patkányokból!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.06. 20:42

(Somuris)

- Eddig csak hagytuk hogy belénk marjanak ha úgy tartotta kedvük. Ha most egy csapat leszünk, végre olyat vágunk vissza, hogy nem felejtik el.
- Hanas, a rohamcsapatnak lapulnia kell a hóban. Ez lóval nem megy. Neked inkább az elöl menõk közt kellene maradnod, így amikor rajtaütünk hamar visszaügethetsz hozzánk, és használhatnád a harcmodorodat. Veled menne a donna vagy Trixi az én lovammal.
- Ha Messala szerintetek Hanas mellett lesz nagyobb biztonságban, akkor maradjon velünk Trixi és menjen elõre a donna. Bár szerintem a velünk maradó csak akkor lehet veszélyben, ha minket lekaszaboltak.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.07. 8:33

-Tehát egyet értünk. Csak kár hogy nem vagyunk már a helyszínen, hogy konkrétabban eloszthasuk, ki hova bújik, ki hol halad, távra, kõre...-sóhajt a donna.
-De induljunk, mert sose érünk oda...
A donna jól mondta: egy óra havas erdei lovaglás és gyaloglás várt rájuk. A nap fittyet hányt arra, hogy más esetleg félelmekkel indul útnak, nem akart komor hangulatot teremteni azzal, hogy felhõt von maga elé. Cinkék hangja és a hó ropogása volt társuk. Az erdõbõl kiérve szembõl elhaladt mellettük egy favágó csoport, akik lovas szánon, fával megrakottan a város irányába tartottak, s nem a hágó felõl, hanem egy, a hágó felé tartó útra becsatlakozó erdei útról fordultak fel a kis csapat mellé. Süvegeltek bõszen az idegeneknek köszönésképp, amúgy pedig folytatták a maguk beszélgetését.
Hátulról nem tünedeztek elõ követõ árnyak és alakok, de ez nem jelenti azt, hogy minden rendben, nem igaz? :D
Majd feltûnt a hágó szája. Az emelkedõ, ami edig pirossá változtatta az orcákat, csökkent. Hó lepett be mindent, imitt-amott döfte csak át a puha hótíakartót a durva szikla. Valóban, kétz jókora hegy összetalálkozásánál kellett áthaladni, amik meredek, több láb magas, durva falat vontak az utazók mellé. S talán havatlan idõkben valóban 3-4 lovasnyi széles az út, de most, hogy havazott, s a hegyekrõl hótömegeket érkeztek a hágóra, ez felére csökkent. A donna hátra.hátra nézett, de tia vette észre legelõször:

-Három férfi, lovon. Lõtávolon kívül-mondta halkan. Hozzátette, lassan jönnek, nem mint akik rajtuk akarnának ütni. A hágó lassan eltakarja majd a csapat szeme elõl a férfiakat.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.07. 12:08

(Somuris)

- Azért azt még tisztázzuk le, hogy ki melyik csapatban lesz és hol ütünk rajta. A hágó szája elõtt még tisztes távolban kellene egy kanyar után elbújnunk, annyira, hogy a követõink ne lássák, amint beszaladunk a hóba. Az elöl haladóknak sem kellene bemenni a hágóba, hiszen onnan már csak elõre menekülhetnek. Annyira menjenek elõre, hogy ne látszódjanak a rajtaütés helyérõl.
- Szóval kanyar után a rohamcsapatnak egy síkabb rész felé futás. 10-15 méter elég az ösvénytõl. A nyomokat eltüntetem és figyelünk, amíg feltûnnek az üldözõk. Ha támadunk, elõtte tudatjuk a csapat másik felével. A hangunkat is tudom kicsit módosítani, de harci kiáltást csak akkor hallassatok, ha már felfedtük magunkat. Ha valaki bajban van, a támogatók besegítenek. Senkit nem hagyunk ott. Úgy látom tudunk szakítani az ellentéteinkkel, számíthatunk egymásra. A Felföldön majd ünnepelünk.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.07. 12:51

/Trixi/
- Trixi, mielõtt támadunk azért meg kellene bizonyosodnunk róla, hogy akik mögöttünk vannak, azok-e akik rád támadtak és ránk vadásznak. Mi itt embereket készülün ölni éppen, úgyhogy javaslom, mielõtt rájuk vetjük magunkat, Trixi jelezzen, hogy felismeri-e a latrokat. Azért az meglehetõsen kínos lenne, ha az ügyön kívûl álló vétlen vándorokat mészárolnák itt halomra. Mert végül is az is lehet, hogy valkiknek tényleg épp erre van dolguk nem? Valószínûtlen, de az ördög soha nem alszik. Adja Ranil, hogy nektek legyen igazatok és az üldözöink legyenek azok, de ha mégsem, és ártatlanokat ölünk...nos gyilkosságért még az én hazámban is halálbûntetés jár. Szóval azért kérlek Trixi, mielõtt rájuk rontunk nézd meg õket alaposan, ha rájuk veted magad, én is tudni fogom hogy nincs kétséged és melléd állok, rendben?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.07. 16:13

(Somuris)

- Igaz. Adja ki Trixi a jelet.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.07. 16:14

Trixi bólint, hogy ez természetes.
Mikor Somuris felveti, ki hol legyen, a donna ad egy ötletet, ami vagy jó, vagy nem:

-Nos, én tartanék elõl Hanasszal és Tiarrennel. Ön, Castor, Vincent és Trixi elrejtõzhetnének.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.08. 8:00

(Somuris)

- Trixi? - néz rá kérdõn. Ha rábólint: - Hogy bánsz az íjjal?
- A lovamat rátok bízhatom? - néz Tiarrenre.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.08. 8:03

/Messala/
-Igen, azaz ti elõrementek a hágó fele. MI rejtõzünk és támadunk. És ti lesztek -ahogy Somuris mondta- a "támogató csapat", akiknek jelt fog adni, ha már MI harcaban állunk. Tehát ti lesztek az erõsítés. Oké, ez nekem tetszik! Tehát én, Vincent, Somuris és Trixi leszünk a frontemberek.
/Mindenki/
De nekem elõtte lenne egy javaslatom. Van egy feltételezésem, vagy, gyanúm, sejtésem, ha úgy tetszik. Nem biztos hogy hogy helytálló, de lehetséges. Három lovas van. Az egyik -gondolom én- közülük nyomolvasó lehet, akinek a feladata a mi nyomaink követése, és a másik kettõ a frontember. Biztos, hogy a felderítõjük elõttük fog járni, tehát egy szál magába fog elõttük osonni, és a nyomainkat követni. Õt nagyon hamar ki kell szedni és csendben. Ugyanis gondolom akkor tér vissza a frontemberekhez, ha valami csapdát sejt, vagy gyanúsat tapasztal, esetleg eltértünk az eddigi útiránytól, hogy jelezzen nekik, hogy álljon meg a menet. Ha a nyomainkat Somuris eltûnteti az tuti vészjelzzés neki, azonnal sarkon fordulna és iszkol. Legalábbis ha nem hülye akkor biztos. Azt kéne csinálni, hogy Hanas egy mesterlövéssel leszedi, mielõtt felébred benne a gyanú és azonnal visszafordulna. Mert az se megoldás hogy kirontuk és szétszabdaljuk, mert az iszonyat vérmocskossá teszi a havat. Azt meg már nyomolvasó nélkül is összerakja a két frontember, és oda a meglepetés. De ha torkon lövi, azt a vérnyomot viszonylag könnyû eltüntetni. Mi lenne ha az elöljáró felderítõt hagynák elmenni, hogy azt Hanas, és Messala intézze el, biztonságos távolból -és így a megelepetést is megõriznénk- és az utána jövõ két frontemberrel foglalkoznánk, akik mellesleg valószínûleg Trixi támadói is egyben? A "jelzõ" kishalat beengedjük, azt Hanas ha biztos közelbe ér egy lövéssel le tudja szedni, mi meg az utána jövõkkel foglalkoznánk? Csak nyomokat kéne elhelyezni hogy a felderítõ azt higgye: mi nem állunk itt lesben, hanem mi is Messaláékkal vagyunk....-gondolkodott hangosan a dwoon...- de ha mindhárman szorosan együtt vannak, akkor tiszta ügy, nem kell agyalni, Trixi jelez és mi meg támadunk.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 126 / 167 • 1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...