• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 106 / 300 • 1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 300

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.03. 16:51

Hát asszem ezen az oldalon én lennék az egyik aki úgy érezheti,hogy nem itt lenne a helye/egy idegen/átutazó :roll:
Nézd Ayana teljesen meg tudlak érteni ugyanis anno én is hasonló csónakban eveztem talán annyi különbséggel,hgoy kis koromban anyu küldöfldre ment és csak apuval éltem.Aztán elköltöztünk otthonról egy távoli helyre.Se ismerös se barát és még a nyelvet sem naon tudtad ilyen környezetbe bedobtak egy suliba 3 hónapnyi otthoni felkészülés alatt,hogy nesze ott leszel...Mégis túléltem :roll: Hifi/mp3 lejátszó?Na fene nekem sincs és?kinek kell?van egy gép azon lehet zenéz hallgatni ha kell suliban meg úgy sincs idõm út közben meg inkább tanulok vagy olvasok. :roll: Apu azóta nagyszülökhöz költözött akik elég messze laknak tõlem,de ugye õ volt az egyedüli fiu a családban igy a szokás megkivánja,hogy a szülõk végóráiban ott legyen mellette.Ez úgy 5 éve történt azóta anyuval élek és még a nagyszüleim temetésén sem lehettem ott csak utólagg nézhettem rájuk utoljára.képrõl...20fts csoki?Én is ettem azokat bár én maradtam 100 ft/napos reggeli/ebédnél.Reggel mindig vettem 4 szelet vékony felvágottat és 4 zsömit mikor gimibe mentem és rögtönöztem szendát...ez mondjuk 4 éve volt mikor még gimibe jártam,de hát ez volt...Ami pedig az elküldést illeti...fölösleges...miért laacsonyodsz le az õ szintjükre?Légy jobb náluk és ez lesz a elgnagyobb meggyalázás.Jobb vagy náluk és nem törödsz velük,amugy sem kellenek,mert minek? 8) Ami a gyenge ideg rendszerrõl...nos tudod anno én is sokat sirtam.De megtanultam,hogy miért potyogtatok olyanért könnyeket,amik nem érnek meg?Jobb lesz tõle a világ?nem hát akko meg minek?Inkább erõt meritek és bebizonyitom,hogy képes vagyok rá/jobb vagyok.Ez a legjobb módja a dologak.Probáld meg...nincs olyan,hogy ideggyengülés.Az csak azért van,mert hagyod magad ;)

háát úgy elég nehéz munkát vállalni,hgy nem akarsz senkivel sem kapcsolatot teremteni és eközben fizikai melóra sem szivesen vesznek fel...Sztem azért nem akarsz kapcsolatot teremteni az emberekkel,mert otthonról rossz élményeid vannak a kiabálásokból meg mindenbõl.Hidd el,hogy sok emberrel jó kedvûen lehet élni az életet ;) Látszolag ellentétes,mint amit korábban irtam,hogy mindenki kihasznál mindenkit,de amig nem vmi létfontosságú dologról van szó a felszinen mindenki jóban van a másikkal probáld ki xD persze ne minden utso mocsadékkal teremts kapcsolatot hanem válogasd meg az emberekt :P elvégre erre még van joga az embernek nem? 8)

Most hogy minden hátteremet elmondtam ne mvisszaélni xD Na jó azé nem mindent :lol:
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:04

A konfliktusneurózis a nehezen kezelhetõ vagy kezelhetetlennek tûnõ helyzetek, esetleg tragikus események következtében alakul ki. Ilyen esetekben általában csak a beteg erõteljes lelki támogatásával, a nehéz idõszakon történõ átsegítésével érhetõ el gyógyulás, esetleg pszichológus vagy pszichiáter segítségét is igénybe véve.

Ez pont a tegnapi esetre illik. De jöjjenek az általánosságok:

A neuraszténia (ideggyengeség) olyan állapot, melyre az idegrendszer fokozott ingerlékenysége mellett fizikai és pszichés fáradékonyság jellemzõ.

Pl. nem azért alszok 12-13 órákat, ha tehetem, mert annyira fáradt vagyok, hanem mert nem érzem magam elég ébernek ahhoz, hogy kikeljek az ágyból, és úgyis jobban szeretek álmodni, mert az a világ sokkal jobb. Még egy rémálom is, mert abból fel lehet ébredni. Az életbõl sokkal nehezebb.

A hisztéria az érzelmi labilitás talaján kifejlõdõ, akár rohamokban is megnyilvánuló féktelen indulatkitörés. Az esetleges rohamok erõssége különbözõ lehet, elõfordul, hogy a beteg teátrális mozgásokat végez, görcsei vannak, a haját tépi, rúgkapál. Egyéniségükben bizonyos gyermeki vonások felnõttkorban is megmaradnak, reakcióikat sokszor érzelmek, indulatok, ösztönök határozzák meg.
A neurotikus betegek viselkedése gyakran komolyan próbára teszi környezetüket is, azonban pszichoterápiával, esetleg kiegészítõ gyógyszeres kezeléssel, továbbá a beteg iránt tanúsított toleranciával mindenki számára elviselhetõbbé válik a betegség.

Ez tagadhatatlan. Szerintem ha mindent odavágok a földhöz, és ordítok, az már hisztéria. De azért jó kilátásaim vannak "pszichoterápia". Csak az a gond, hogy én néhány éve el akartam menni pszichodokihoz, önszántamból, mert én is látom, hogy semmi sincs rendben, erre mindenki kiröhögött, hogy nekem nincs szükségem rá. A másik meg a tolerancia... igen... erre kéne nevelni a gyerekeket, nem arra, hogy még tapossák is meg azt, akinek hisztériája van. Mintha én ettõl hülyébb lennék. Pedig csak nem rejtem véka alá az érzéseimet, hogy ne robbanjak fel.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.03. 17:27

Ayana szte mnéhány dolgot összekeversz...persze lehet,hogy csak nekem nincs igazam gondolkozz el majd rajt magadban ;)

Igen vannak betegségek,de sok dolog nem betegség.Hanem az ebmer környezete miatt alakul ki az adott viselkedés forma és ezt nem szabad összetéveszteni a betegségekkel,amiket még korán sem ért mident az ebmer...hányszor olvastam már olyat,hogy"háttere nem ismert/pontos oka nem ismert,de..."
Sztem az,hogy az ember megtanulja,hogyan kell vidáman felfogni a dolgokat és vidáman élni az életét azzal sok minden megváltozik.Megváltoznak pl a viselkedése ha õ maga olyan környezeteket teremt magának vagy anyagilag vagy csupán a gondolkodásával.
Szerintem errõl többet nem érdemes beszélgetni gondolkozz el és ha úgy érzed,hogy egy kicsit is igazam van gondold át a dolgokat és nézd a világot egy másik szemszögbõl.Minden dolgot több oldalról elhet megvizsgálni és az ember más-más eredményhez jut ha egy kicsit máshogy vizsgálja meg és olykor bizony rájön,hogy egyes dolog nem is olyan rossz ;) Nem lesz könnyû,de ha sikerül,akko sokkal könnyebb lesz minden...Az álom világ meg szép és jó,de nem szabad,hogy az ember álmokból épitse fel az életét :P Azokat meg kell valósitani azért vannak :P Kivéve a rémálmokat 8)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:32

Nem, ez úgy van, hogy a betegségeknek lelki okuk van. Ahogy a hisztériánál le is van írva. Ami óvodás korom óta van (ezért vittek gyerekpszichomókushoz, csak akkor még nem tudtam, hogy miért kell mennem egy nénihez játszani meg rajzolni). Anyámnak tömeg-fóbiája volt, meg mindenféle komplexusa, aztán elment dokihoz, kitöltettek vele valami ötszázoldalas tesztet, aztán bedobták egy relaxációs tanfolyamra (ingyér!!!), és rajta segített. Lehet, hogy magamtól is helyre jöttem volna már, de se a családomban, se az ismerõseim körében nem túl nagy divat a tolerancia.

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.05.03. 17:34

Ayana, egy medikussal ne vitatkozz :D
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:37

Elvállalhatja a pszichoterápiám, ha szeretné... ;)

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.03. 17:45

hát nem ez a szakmám és egyelõre nem is lesz az xD de azért a betegségnek lelki okuk van dologba nvan igazság...Elõször a saját lelkedet tedd rendben és ha utána még mindig nem emgy akko jöhetnek a dokik...csak utso esetben xD na jó a határt meg kell huzni,de nem kell mindenért dokihoz menni xD
Sztem neked csak egy jó baráti társasság kell,akik segitenek rajtad a maguk módján és akko má meg is gyógyulsz a "betegségekbõl"...Soxor belülrõl jön és a lelket kell elõször gyógyitani :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:48

Majd ha megjön az ELO-s füzetem, akkor talán valamivel boldogabb leszek, aztán meg ha meglesz a japán nyelvvizsgám, aztán meg ha meglesz a diplomám, és csak akkor fogok meggyógyulni, ha lesz egy szép esküvõm, kiköltözhetek Japánba és szülhetek szép gyerekeket.

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.05.03. 17:48

Üdv!

Mik törpénnek itten! 8)

Azt elég gyorsan leszûrtem, hogy itt mindenki eléggé problémás környezetben/bõl van.

Technikáról annyit, hogy a net kellett a tanuláshoz, emg a munkakereséshez sem jött rosszul. Csak ugye üzleti fogásként akkor már kellett hozzá köttetni egy tévét. 8) Így ezek után a luxus is megjött a házba. Lett vezetékes telefon! Egyébkéntmeg mobilt eddig egyszer cseréltem, mikor az elõzõ elkezdett füstölni töltés közben. :wink: Node nem klikkesedünk! Nem írom le szomorú pénzügyi/magánéleti anekdotáimat.

Az én meglátásom: Nem ér annyit semmi a világon, mint amit feltételeznek róla az emberek.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:50

Telefont én is akkor kapok újat, ha a régi teljesen elszaródik. Meg nem is igénylem, hogy kamera legyen rajta, mert az hülyeség. Vagy legyen rajta 5 megapixeles kamera, vagy inkább semmilyen. Rossz minõségû képekre itt a webcamer (amit apám vett, mert épp olyan kedve volt és neki is égeti a zsebét, ha van egy kis pénze, meg mert kedveskedni akart).

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.03. 17:55

Ayana valszeg most naon szemétnek tünõk,de gondolkodj el :P

Ha a gondolkodásodon nem tudsz változtatni akko mind1 hol leszel a vilgon...sehol sem lesz szép és jó és japán messze van attól,mint ahogy egyesek elképzelik...mi szerint ott minden jó és szép ;)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 17:56

Épp az a jó, hogy messze van. És igenis, a környezetváltozás jót tesz. Ezt már elég sokszor tapasztaltam. Marha jól éreztem magam pl. télen Tapolcán, mgé akkor is, ha hideg volt. De legalább nem voltam itthon, és olyanok vettek körül, akik kedvelnek.

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.05.03. 17:57

Jól van ahogy gondolod...Hosszú távon mindennek megláttod a sötétebbik oldalát is ha elhiszed elhiszed ha nem nem... ;) :P
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.05.03. 18:01

Így is látom mindennek a sötétebbik oldalát. Max nem akarom észrevenni.

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.05.03. 18:52

Pölö a Napnak nincs sötét oldala. Ott mit láttok meg? :P :lol:

Itt már csak Navanéni képlinkjei segíthetnek elûzni a melankóliát! :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 106 / 300 • 1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok