• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 125 / 167 • 1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 167

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.02. 11:59

- Mirõl folyik a diskurzus, ha szabad tudnom? -kotyog közbe a testõr- és lehuppan egy székre melléjük- Na,...vettünk egy pár dolgot a hideg ellen, mostmár nyugodtabb vagyok.

- Trixi ne kössem át a sebeid? Jobban vagy?...Akkor jó.- várja meg a dwoon a válszt. -Állad? ...Combod? -folytatja tovább a "tyúkanyóskodást" a férfi, míg megnyugtató választ nem kap. - de csak nem bírja ki- Te figyelj csak, ettél ma már valamit? Nem vagy éhes? Ne rendeljünk neked valamit? Neked most pedig enned kéne...jól van, jól van, csak kérdeztem. ...-leül és nézegeti Trixi kötéseit-
-Istenem de csúnyán van megkötve az a seb! Somuris ezt ti csináltátok? Anyám sírna én ilyet csinálnék! -majd odamegy Trixihez és elkezdi a kötését babrálni, míg el nem hajták. (Gondolom azóta õk már cseréltek kötést.)

-Egyébként mi mikor eszünk? -kérdezte meg a dwoon a számára jelenleg legnagyobb súlyú dolgot, ami foglalkoztatta.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.05.02. 15:47-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.05.02. 15:39

Vincent

*Csak csendben ül, és hallgatj a terveket.*

<Domvikra, ha ezek kiderülnének róluk egy egész inkvizicios osztag szabadulna rájuk, de a szándékaik eddig jók, voltak, ráadásul, ha most buktatnám le õket, valószínûleg én sem szabadulnék. Hiszen a hajón, már Tiarren védelmére keltem, és ez biztos, hogy az inkvizitorok fülébe jutna, ráadáésul a kígyólovag aki miatt Giovanni meghalt, utol kell érnünk, és Hanas segítene is nekem a kézre kerítésében. Így mérlegelve a dolgokat, több szól melletük, mint ellenük...azt hiszem. Oh Domvik mit tegyek?>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.05.02. 18:04

(Hanas)

-Az a százvalahány kulcs soknak hangzik. Az sok ugye? Hány tucat? És mind különbözõ, mert ez a három itt igen egyformának látszik.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.02. 18:24

Résztvevõk: Mindenki

-Jó, jó, szétszórt vagyok, bocsánat: igaz, eleinte erdõben haladunk, fenyves meg kopasz fák vegyesen. Úgy az út feléig. Egy óra talán. Aztán jön a hágó. Újabb egy óra. A hágó két nagyobb hegy között fut, nagyon magasak, meredek sziklafallal, kevés fenyõvel, amik megkapaszkodtak az oldalában. Elágazás ott nincs, csak az erdõben. Hm, tudommal az erdõben letudjuk az emelkedõt, s a hágóban már nem kell kaptatnunk.
Trixi csak füllel hallgatja a donnát, lélekkel nem. Megrezzen, amikor a testõr szól hozzá, egyhuzamban a fejét rázza, hogy jól van, nem éhes, minden rendben, és elhessegeti a férfi kezét mikor az a kötéseit babrálja. Lefirkantja a lapra:
-Elég lesz már, na!
A donna Castorra néz:
-Már reggeliztünk...Az ebéd...a kapu túloldalán lesz.
Hoppá. "Pici" dwoon gyomor mintha összeugrott volna?
Tia fejtegeti, ha elõttük vannak már azok, akik Trixit megtámadták, nehezebb dolguk lesz, mintha csak utánuk jönnek. Észreveszi Vincent aggodalmát és kételyeit, finoman a férfi karjára teszi kezét, hogy megnyugtassa.
A kulcsok szóba kerülésekor a nyelvetlen nõ megint sercegõ pennát ragad.

-Az összes kulcs egyforma. Állítólag van egy terem, tele kulcsokkal, s a maradék 140-et ott kell megkeresni, a számtalan zárba illeszteni mi a kapun van, egyszerre elforgatni és akkor kinyílik...De fogalmam sincs hogy lehet ennyi kulcsot egyszerre elforgatni. Remélem nem szó szerint kell venni.
Tia összefûzi ujjait. És ha mégis?
-Trixi, ennél egyszerûbb, ha elmegyünk egy kulcsmásolóhoz és legyártatunk vele 140 darab...
A donna javaslatát elutasította a nõ.
-Nem lehet lemásolni. Próbáltam...Azt hittem sikerült, de aztán kiderült, hogy...nem...nem értem én ezt.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.03. 8:18

Castor értetlenkedve nézi a shadoni nyelvû szöveget, mert gõze sincs hogy Trixi mit akar vele közölni sem "Az elég lesz már na"-t sem a többi kriksz-krakszot nem érti. Azonban az indulatos vonalvezetésbõl sejti hogy Trixi azt szeretné, hogy a dwoon hagyja békén.
//Off: Gondolom a saját testvérével shadoni nyelven ír.//
Végül leül és az elhangzottakból próbálja kikövetkeztetni, hogy mirõl is beszélnek a hölgyek.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.05.03. 10:11

//Mivel Hanas nem tud shadoniul, MINDEN beszéd, és írás közös nyelven történik! Máskor világosabban fogalmazok :) //
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.03. 10:37

(Somuris)

- Megkerülhetõ a szoros? Ha az üldözõ csapat meglátja, hogy bementünk, tudni fogja, hogy - elágazás híján - a túlsó végén jövünk ki. Ha gyors lovon meg tudják kerülni, nem mennek majd be a szorosba, vagy legalábbis nem kell sietniük, hiszen nem kell figyelniük a nyomainkat. Az erdõben szorosan mögöttünk kell legyenek. Viszont ha a szorosban ütünk rajtuk, ott a mi csapdánk is hatásosabb lehet. Milyen széles lehet a szoros?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.03. 10:43

-A szoros olyan 3-4 lovasnyi széles. S aki bármelyik hegy oldaláról meg akarja kerülni, két-három nap baktatásnak nézhet elébe. (donna, közös nyelven)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.05.03. 13:37

Vincnet

*Köszönõ mozdulat kiséretében finoman lefejti Tia kezét, ugy hogy ne sértsen meg senkit.*

-Akkor ezek szerint a kerülést nem célszerû választani, de ha mégis ennyi idõ, akkor magán a szurdokon mennyi idõ latt jutunk át? És hol lehet ez a szoba amiben a kulcsok ott vannak?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.03. 15:04

(Somuris)

- Bár a sziklák között is tudok nagyszerû rejtekhelyet fabrikálni, mégis inkább az erdõt javasolnám. Márcsak az esetleges nyomkeresõ kutyák miatt is. Azért az õ kedvükért vegyünk némi kellemetes fûszert.
- Szóval néhányan továbbmennek a lovakkal - és mondjuk Trixivel. A többiek velem együtt elrejtõznek a hóban és bevárják a kísérõinket.
A donnára néz. - nagytiszteletû nemesasszonyunknak is velünk kellene maradnia, így akár rövid üzeneteket is válthat a két csapat.. Ahogy elnéztem a testvérek képesek rá. Nyilván Castor is a rohamcsapattal tartana.
Ha az üldözõk jelentõs túlerõben lennének, a két csapat sietve egyesül - kis kitérõvel megoldható, jó lenne ha lenne alkalmas ösvényünk is. Ez esetben a lehetõ leggyorsabban el kell érnünk a kaput, ami messzire repít.
Ha úgy látjuk, hogy az ellenség legyõzhetõ, akkor támadunk. Errõl értersül a csapat másik fele is, aki visszafordulhat és csatlakozhat a harchoz - néz fürkészõen Trixi bosszúszomjas tekintetébe.
- Hanas elõremenne Trixivel és a lovakkal, ha támadunk, íjával messzirõl is a segítségünkre lehet. Pláne ha mégis menekülnünk kell.
- Egy-két óránál tovább nem tarthat a dolog, akkora elõnyt nem adhatnak az üldözõink, hiszen õk is tartanak tõle, hogy nyomunkat vesztik. Szóval szerintem a hóbavizelés romantikus ábrándjai nem reálisak.
- Mit szóltok? Mi a terv gyenge pontja?
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.03. 16:05

-A szurdokon az átkelés nem tudom mennyi. Mi nem kelünk át rajta-közli egyszerûen a donna-Mi csak fél órán át haladunk benne. Az a szoba pedig..Valahol a felföldön.
A donna nem értõn hunyorít a dalnokra:
-Már nem elõször hallom ezt a kutyás ötletet, de tudni szeretném, honann veszi, hogy egyéltalán van kutyájuk? Eddig semmi jele nincs ennek. Majd pont most jönnek ebbel? vagy csak azért mondja, hogy készüljünk fel mindenre? Nem tudunk felkészülni mindenre. Lehet, elõttünk vannak. Arra is készüljünk fel? Jaj, nehogy komolyan vegyen, nem hiszem hogy elõttünk vannak. Nem valószínû, hogy tudják az utat. Inkább minket követnek, hogy áruljuk el nekik. A többi ellen talán csak annyi kifogásom van, hogy: terhes vagyok. Miben venné hasznomat, ha magukkal maradnék a veszélyben? maga fogja feltakarítani a frissen elvetélt magzatom, ha bajom esik? Szép dráma születne belõle, mi, a toll végére? Vagy csak az hagyja hidegen, hogy velem történne meg, nem valami kedvesebb személlyel, ugye?-húzza el sértetten a donna a száját, amibe aggódás is vegyült. Ahhoz képest hogy korábban, kettesben milyen harcias volt a testõrével, most itt eléggé annak ellenkezõjét produkálja.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.03. 16:56

(Somuris)

Teljesen higgadtan:
- Csak furcsállom, hogy mindenhol megtalálják a nyomunkat. Ezért gyanakodtam kutyák segítségére, és mivel néhány garasnyi bors tönkre tudja tenni egy kutya szimatát, gondoltam elõvigyázatosságból szórhatnánk belõle.

- Ó, hogy kegyedet a magzat védelme gátolja. Én nem beszéltem csaliról sem veszteségekrõl. Én azt mondtam megbújunk és ha úgy látjuk támadunk. Nem gondolom, hogy a támadó csapat nagyobb veszélyben van, mint a menekülõ és ezt most sem látom be. Önnek nem kell az elsõ sorokban rohamoznia, ez a szerep a testõrére hárulna, akinek a bujkálás úgysem kenyere.
A nyulat minden róka üldözõbe veszi, a mosómedvétõl a ragadozók is félnek, mert minden támadóval szembefordul. Inkább lennék mosómedve, mint nyúl. Nézzünk már magunkra! Egyik pallossal házakat is lebont, a másik egymaga levadássza a pusztákat, a hamadik annyi vasat hord magán, hogy a kopja is lepattan róla. És a többiek sem tisztes járókelõk, higgyetek nekem... Ilyen csapat és mit tesz? Sétál a célja felé és idõnként óvatosan hátrafelé pillangat. Olykor összeszólalkozik és olyankor valaki megsérül. Most már szeretnék én is meglepetést okozni az ellenségeinknek, eddig csak nekem kerekedett a szemem, az árgyélusát.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.05.04. 7:34

/Mindenki/
-Jól van már, jól van már dalnok uram; az elszántság és a küzdeniakarás becsülendõ erények. Értem én hogy ön és Trixi le akarják mosni a gyalázatot. Én is szeretném puszta kézzel széttépni õket, tudom én, hogy addig nem nyughat egyikõjük sem míg az a két féreg él, és ránk vadászik.
Dícséretes igyekezet az állandó fenyegetettség és a veszélyérzet elhárítása.
Azonban nem hiszem, hogy egy kétgyermekes terhes anya szemére vethetõ, hogy jobban érdekli a magzata sorsa, mint a vérbosszú lehetõsége bármi áron. Donna Messalának a mi közös gyerekünkön kívûl, még van egy tízéves lánya. Ha tudni akarják az elõbb beszéltem le arról, hogy egymaga álljon lest és végezze ki a latrokat. Higgye el Somuris van olyan elszánt és neki legalább annyira fáj a Trixin esett erõszak, mint önöknek.
- Nagyon szeret téged Trixi- -pillant a nõre. - Nehogy azt hidd hogy közömbös irántad. Mindenét kockára tenne érted. Mindenét. - mondja a nõnek. Bocsáss meg nekem hogy testõrként és leendõ férjként, apaként lebeszéltem róla, hogy egymaga settenkedjen a fák között, de azt hiszem ezt meg nekem nem lehet a szememre vetni, hogy nem tetszene.

-Somuris ne higyye, hogy két hosszúkardos, késes martalóc megölése gondot okoz nyílt csatában. Én nem attól félek, hogy én, ön, Somuris, Vincent és Trixi nem leszünk képese õket darabokra szaggatni. Hanem attól, hogy azt mint a páromtól megtudtam, egyiküknél nyílpuska van. Ha ne adj isten a páromat hasba lövik, akkor csak vonjam meg a vállam hogy: de legalább megbosszúltuk Trixianna gyalázatát; gyerekün meg még úgyis lehet!? Nekünk itt jóval több forog kockán mint a saját testi épségünk és Messala sem a saját hogyléte miatt aggódik. Lehet hogy önnek, a kötöttségeket megvetõ, gyökértelen szabad életet istenítõ dalnoknak olyan könnyû játszani a halállal, de mikor Messala a rohamcsapattal van nemcsak õ van ott hanem a gyermekei is. Nekünk van olyan hogy család, gyerek, akinek a felneveléséért felelõsséggel tartozunk. Vagy ha egy balszerencsés lövés végez a párommal, ön fogja majd elmesélni Angelának az anyja halálát? Önök kettejük nem tudom hogy tervezik a közös jövõt. Mi házasságra akarunk lépni. Önöknek vannak ilyen terveik, vagy csak a mának élnek? Sõt. Uram bocsá' Messalának komoly vállalkozása is birtoka, házanépe, sok-sok ember akinek a megélhetése és a családjaik jóléte õhozzá kötõdik, mert õ a hûbérúr, ki szájukba adja a kenyeret. Ez persze most nem számít csak érzékeltetni akarom önnek, hogy egy nemesnek jóval több kötelezettsége, kötelessége van amit mérlegre kell tennie, ami nyomja a vállát, mint egy világcsavargónak. És is erõs családi kötelékkekkel, óriási pereputtyból jövök. Nehogy azt higgye hogy ez a kapcsot a nemeseknél el lehet fújni, mint a gyertyalángot. Mindent fel kell áldozni a családért, épp ezért nem fogom tûrni, hogy Messala a hasában a gyerekünkkel harcoljon. Mert nemcsak a saját testéért felel. És én sem fogom õt otthagyni egy pillanatra sem két barom miatt, akiket Trixi is lenyomna. Kis híja volt, hogy meg nem fojtott dühében, amilyen elmélázó tekintettel forgatja a fejében mit fog velük mûvelni, nincsenek kétségeim a támadói sorsa felõl.
Nem tudom hogy kérdezte-e már Trixit a támadókról vagy a felszerelésükrõl...nekem Messala azt mondta, hogy ketten vannak.

Egy biztos ÉN a párom mellett maradok, és vigyázok rá. Lekötelezne, ha a rajtaütés tervezésébõl kihagyna egy terhes, családos asszonyt.
Ott lesz Trixi, ön, Vincent talpig vasban, Hanas, aki egy kilóméterrõl kilövi a szemüket. Négyen lesznek kettõ ellen. Nem kombinálja egy kicsit túl ezt a dolgot?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.05.04. 8:18

-Nyugalom, Castor, én megértem valahol a dalnokot-csillapítja a testõrt a donna.
-Itt lenne az ideje prédából vadásszá válnunk. Nem ostromra kért volna engem fel, hanem kapcsolattartásra. Azt a háttérbõl is képes lennék megoldani. S ne vesd a szemére, hogy õ egy szabadabb életmódot választott, mert sokan, köztük nemesek, irigyelnék tõle ezt.
Trixi írni kezd, csak Somurisnak, shadoniul:
Emlékszel? A hajón szó volt róla, szekta tagjai vannak a nyomunkban. Az ilyeneknek vannak kapcsolatai. Nem mindenhol, de akadnak. Ber-Tannedában felismerhettek engem, vagy ami valószínûbb, a testvérem. Õ feltûnõ a haja miatt. S onnantól már elindulhatott a láncüzenet, s itt már várhattak ránk. Ez mind feltételezés, nem tény!
Amikor Castor megemlítette, hogy õ mit tervez a donnával (házasság) s visszakérdezett, vajon Somuris mit tervez Trixivel, a nyelvetlen nõ megmerevedett, felállt és otthagyta az asztalt. A donna a fejét rázta Castornak, hogy ne most, hagyja ezt!
-Trixi indulásra kész. Szerinte van egy tervünk és nincs miért tovább itt ülni-mondta halkan a donna.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.05.04. 8:37

(Somuris)

- Ó bocsássanak meg, attól tartok félreértelmeztem önöket. Mondják, nagybirtokkal, jó családi háttérrel miért kelnek ilyen veszélyes útra? Kézenfogva sétálgathatnának a birtokon várva a nagy napot, amikoris bõvül a család.
- Valóban nekem is megadatott egyszer, hogy nemesi rangot kapjak egy kissé megalomániás nagyúrtól, de valahogy nekem az út pora és a megoldásra váró rejtélyek birodalma vonzóbb volt minden rögnél, ami csak odaköti az életet ahelyett, hogy kiteljesítené.
Amikor Trixi feláll, elgondolkodó tekintettel réved utána...
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 125 / 167 • 1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...