*Ott ül a mocskos padlón, átkarolja a Dánicat és ha ez lehetséges még döbbentebb képet vág, mint az elõbb.*
-Ilyen csodában még nem volt részem. Azt se tudtam, hogy ilyen van. Köszönöm! ... Arel! Neked is köszönöm! Ettõl a perctõl kezdve igyekszem a legnagyobb harcosoddá válni! *ül még egy percig és anélkül, hogy ránéz a lányra ,intéz hozzá néhány szót*
A lány hulla fáradt. Motyog valami jól van, aludni dolgot, de szinte bevonszolja magát és végigdõl az ágyon. -majd...elmondom...-nyögi az ismételt érdeklõdésre. -Köszönöm, Arel, szenvedélyed és kegyelmed végtelen-mondja álom és ébrenlét határán ervül. Ha hagyják, õ most 2-3 órát szundizik. Utána felkelne, lefürdene -hiába hogy utálja ezt a procedúrát, de érzékeny a khál orra. Ha közben Mauno visszajön, elkéri a maga részét, a férfi vette ki a pénzt, s talán megbeszélhetik, hogyan, mikor tovább...
*Követi a holtfáradt lányt, betakarja, és körül néz a szobában.*
<Mint a csatatér. Hihetetlen miket tudok mûvelni ha elvesztem a fejem. Jó, hogy nem csináltam semmi hülyeséget.>
*Az asztalon lévõ étel kupacon megakad a szeme. Dánicára majd ismét az asztalra néz. A hírtelen gyógyulás meghozta az étvágyát. Habzsolva nekilát az ételnek. Miután jól lakik, õ is lefekszik és alszik Mauno visszatértéig.*
A fogadó sarkában ücsörögve újra megszámolja a pénzt, gondolatban ellenõrzi a fogadások eredményét, majd amikor mindent rendben talál elindul. <Dánica is kivette a részét a csapatmunkából, nekem is meg kellene már mozdulnom. .. mi történt velem, csak nem kezdek együttmûködõ lenni, vagy...ami még rosszabb, önzetlen? >
Elsétál a kikötõbe, s megérdeklõdi holnap hajnalban milyen hajó fut ki Tiadlan felé.
//Mivel három ütésre fogadtam a leírásból úgy vettem ki ez mindkét ellenfélnél megvolt Grokht utolsó harcában. A szorzó akkor 3+2=5-ös, tehát ezzel 5+5=10 aranyat nyertem. Egyet buktam, mert a eírás alapján szerintem tovább tartott a meccs mint 1 perc. És végül 3*2.5=7.5 aranyat nyertem mert Grokhtra fogadtam. Akkor visszakaptam hát 17.5 aranyat.
//
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
*A kikötõben érdeklõdve hamar kiderül, hogy holnap pirkadatkor fut ki az Ezüstsirály nevû klipper. A délután folyamán szemügyre is tudja venni MAuno a hajót. Impozáns háromárbócos, mely úgy 70 láb hosszú lehet. A körülötte serénykedõ rakodók, matrózok szivesen mesélnek a hajójukról és az utazásról. Így kiderül, hogy utasokat és déli fûszereket szállít majd a hajó Tiadlan legnagyobb kikötõvárosába.*
Miután végzett visszaballag a fogadóba, s felébreszti társait, ha még aludnának. -Ejjha Grokht, mi történt a lábaddal, hiszen semmi baja! - lepõdik meg a változásokon, majd elmondja mit tudott meg: - Holnap hajnalban indunk, a szállást pedig én fizetem ma éjszakára, és a vacsorára se legyen gondotok.
<Ennyit igazán kaphatnak az új barátaim, hisz nemsoká nagy útra megyek velük, kell a bizalom, számítok a segítségükre.>
//Gondolom egy ezüst elég a költségekre, most már ti jöttök írjatok kilépést innen, holnap reggellel. Kösz a mesélést Quator, és Cymar! //
Ne légy ma ez, holnap emez, s jövőre ismét mást szemezz. Érc légy, mely mindig egy marad, ne törmelék - dirib-darab.
*Még prkadat elõtt felébredtek mindhárman. A nagy utazás és az elmúlt rövid, de igen mozgalmas idõszak eseményei eléggé izgatttá teszik a társaságot, hogy ne jelentsen gondot az idõben kelés és kikötõbeérkezés. Lent még kiegyenlíti Mauno a számlát az éppen ügyeletes pultosnál, majd elindultok a kikötõbe, ahol az Ezüstsirály már teljes pompájában várja a kifutást. Az utasok álmosabb-élénkebb ábrázattal, de szépen felsorjáznak és elfoglalják kabinjaikat. A kapitány valószínûleg tapasztalt lehet a szeméylszállítás területén is, emrt megvárja, amíg mindenki megtalálja a helyét és a kíváncsiabbak feljönnek a fedélzetre megnézni a kifutást. A Kalandozók Városát elhagyva még visszatekintetek az ébredezõ metropoliszra, melyet aranyló fénysugarak vonnak glóriába a felkelõ Nap jóvoltából. Egy fejezet ugyan elzárul mindanyiótok életében, de új nap, új kalandok, ahogy egy régi mondás tartja Yneven...*
A lány ezen az estén nagyon felvillanyozódik, fõleg a kapott hírek után. Életében elõször nagy tengerjáróval fog utazni! Lelkesedésében bevacasorál, felkészülvén arra, talán egész úton rosszul lesz -bár õ inkább azt híreszteli a többieknek hencegve, hogy még életerõsebben nézzen szembe a vad tengerrel!-de igaziból aludni fekszik le este, egyik hímet khm férfit sem "zaklatja".
//Következõ válasz Tiadladban, kikötõvárosban!
Kösz a mesét Cymar és Quator a helyettesítést! Maradandó élménnyel gazdagodott D. //
*Mauno kérdésére csak annyit felel, hogy felszakadt a sebe és Dánica, Arel segítségével meggyógyította. Ugyan evett már, de azért csipeget néhány falatot a többiekkel, majd Õ is összepakolja holmiját. Egy kicsit hosszabb ideig bíbelõdik a Harakkal, ingatja a fejét és elteszi a hátizsákba. Mielõtt lepihenne lemegy a fürdõhelységbe és megtisztálkodik, csak azután fekszik le aludni.*
A kikötõben:
*A hajó elõtt várakozva figyeli a tengert. Nem mutatja, de jobban tart a hajóúttól, mint gondolta volna. A sok víz látványa kellemetlen érzéseket kelt benne. Jó pár a rokona vízbe veszett a Khag elhagyása közben.*
<Mennyi víz egy rakásra! Kéne szerezni egy üres hordót.>
*Belépve keresek egy alkalmas helyet, ahol biztonságban elhelyezhetem "védencemet". Ha sikerült letennem, akkor a fogadóshoz vagy valami alkalmazottféléhez sétálok, hogy némi útbaigazítást kérjek.*
-Jónapot kívánok. Két kérdésem is lenne, ha szabad. Elősször is azt szeretném megtudni, hogy alkoholmentes frissítőket tartanak-e és ha igen mit ajánlana számomra? Illetve a Critai Tábla teréről jövök. Ott mondták, hoyg egy Stein Úr nevű fogadóirodatulajdonost errefelé találhatok meg, hogy megtudjam pontosan hogyan is tudnék nála tétet tenni. Esetleg nem látták erre?
A fogadóhoz egyre közeledve vidám zene hangja üti meg füledet, s amikor belépsz a Három Tallér-ba, meg is látod a bárdot, aki a bejárattól balra lévő emelvény tetején pengeti lantját. Veled szemközt pillantod meg a pultot, a fogadó többi részét pedig temérdek asztal és szék tölti ki. A pulttól balra látsz egy kitámasztott ajtót, illetve egyet jobbra - valamelyik mögött sejted a feljáratot az emeletekre -, és még a pult mögül is nyílik egy ajtó, az lehet a konyha. A benn tartózkodók ugyanolyan színes képet mutatnak, mint az utcák forgataga: vannak itt egyszerű emberek, néhány és vannak olyan átutazó "kalandorfélék", bőrszínből is van "választék", és az emberek között egy-két félelf is kitűnik. Néhány asztalnál lenge öltezékű hölgyek is szórakoztatják a férfiakat - általános a jó hangulat, nem is látsz olyan arcot, mely mást tükrözne (persze a háttal ülőkét nem látod XD). Szerencsédre a bejárathoz legközelebb eső asztaltól most távozik egy társaság, a pult jobb oldala melletti ajtó felé, így nem is kell messzire vinned a futárt, már indulhatsz is a fogadósné felé, aki mosolyogva fordul feléd. - Szép jó napot viszont! - köszönt téged ő is. - Csak tessék a kérdésekkel! - bíztat mosolyogva. - Már hogy ne szolgálhatnék? - válaszol az első kérdésedre. - Adhatok vizet, teát, de ma kaptunk rengeteg friss narancsot is, így narancslével is szolgálhatok! - megvárja, mit válaszolsz, majd hátrakiált a pult mögé a válaszoddal. - Stein úr a vendégünk. Most nem tartózkodik itt, de hosszabb időre bérelt szobát, és minden este hazajön, úgy vacsoraidőre. De van, hogy előbb is. Ha nálunk időzik, biztosan összefut vele. Ha netán venne egy fürdőt, vagy lepihenni óhajtana és Stein úr akkor érkezne, akár át is adhatom neki, hogy kereste, ő pedig biztos fogadja majd.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
-Ezesetben egy narancslevet kérnék. Azt hiszem a vacsorát is eme prominens helyen költeném el a mai nap, hogy összefuthassak Stein Úrral. A felfrissülés és kis pihenés tényleg nem lenne rossz ebben a melegben, de nem tudom megengedhetem-e mindezt magamnak. Milyen árban van önöknél az ilyesmi?
*Ha közben megkaptam az üdítőmet kortyolok belőle, de csak kicsiket, hoyg tovább tartson. Körbenézek a helységet és a bentlévőket egyaránt érdeklődő kifejezéssel a képemen megbámulom.*
- Az ital 2 réz, a vacsora pedig még 3 réz lenne. Ha le akar pihenni, az egy ágyas szoba 20 réz, a Közös hálóterem 4 réz lenne. De mivel új vendég, így adhatok egy kis kedvezményt: legyen a szoba 15 réz, vagy a közös háló 2 réz! Óhajtja esetleg igénybe venni a fürdőhelyiségünket? Mire megadod neki a válaszokat, már meg is érkezik az italod.
"- Most még vagyunk olyan erősek, hogy megfogjuk a területeinket, s ahol hiányzik az erő, ott az eszünkkel érünk célt. Ezt soha ne feledd használni - kocogtatta meg fia homlokát az öreg. - Olykor mélyebbre döfhetsz vele, mint a ramieráddal." - Dorio Racchini
-A fürdő jól hangzik, de előbb megkérdezem, hogy az mennyibe kerül Önöknél? Egyenlőre még nem vennék ki szállást, csupán eliudőznék-e faka között. Tényleg. Mivel ütheti el az idejét egy magamfajta ifjú itt?
*Iszogatom a narancslevemet, de egyenlőre még várok a cselekvéssel, mert ki tudja milyen érdekességeket rejtenek a fogadó termei.*
<Elég drága ez az egész város. Ha így megy minden tovább még azelőtt felélem a vérdíjat, mielőtt egyáltalán hozzájutnék. >