• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 122 / 167 • 1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 167

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.04.18. 21:14

(Hanas)

-Szóval körök? Szerintem azért véste a kardjába, mert így akarta számlálni, hány olyan embert ölt meg vele, akit nem tartott elég jónak az élethez. Rohadna meg. - válaszolja Vincent felvetésére.

Másnap az ébresztõt majdnem lekési, még jó, hogy felébred, mikor mindenki kész, és a folyosón mozgolódnak. Sietve öltözik, összekapja a holmiját, belegyömöszöli a cuccait a zsákjába, egy részükkel együtt felnyalábolja, aztán úgy megy vele ahogy bír. Ez a hideg igencsak elálmosítja õt, milyen kellemes is a meleg ágyban...azért a kapkodásban ügyel fegyvereire, de nem kizárt hogy valami apróságot ottfelejt.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.19. 10:11

Résztvevõk: Mindenki

-Szerintem a közelben lapulnak azok, akik Trixit elintézték-*mondta ki a donna. Testvére meg se rezzent a kijelentésre.*-Amit a kapu kezelõjérõl tudok, az az, hogy magának való, fura ember, senki pártján nem áll és hogy sem aranyat sem mást nem fogad el munkájáért cserébe. Sokkal inkább mást kér szolgálataiért. Nem, nem kell lefeküdnöm vele, még mielõtt valaki a természetbeni fizetségre gondolna-*fészkelõdött nyugtalanul Messala. de legalább adott egy támpontot. A valaki férfi.*
-ha valami vagy valaki nem tetszik neki, be sem enged. Így jó benyomást kell tennünk rá, vagy kereshetünk szánhúzó ebeket és nyelhetjük a havat! Ez egy egyzserû térkép, de még ha követnek is minket, szem elõl fognak téveszteni minket. A kapu õre nem ostoba, védenie kell magát...Hiába no, Domvik papjai nem hiszem hogy rajongással telve fogadnák, milyen építmény van a birtokában, nem igaz, lovag uram?
Tia széttárta kezeit, mondván ha az utánuk jövõ is megadja a fizetséget a kapusnak, semmi akadálya sincs annak, hogy kövesse õket...
Mikor Castor belendül, Messala karjára teszi a kezét:

-Nyugalom, nem szakasznyian vagyunk. Rád bízom hogy szerezd be a taplót és a száraz tüzelõt. trixi eredetileg úgy ígérte, utunkat úgy tervezte meg, hogy falvakon át legyen ahol szállásra is van lehetõség. Jól mondom?
Trixi bólintott
-Azt a hóizét itt nem tudom lehet-e venni.
Trixi nemet intett majd a donna szeme rebbent:
-De a felföldön szerezhetünk olyat. Amúgy mi az a spritusz?-*kérdezte rosszul ejtve a szót a donna*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.19. 11:00

Vincnet

-Nem véletlen, hogy a hajón az a feket göncös férfi, fenyegetõleg rám pirított, mikor Tiarren kisasszonyt akartam védeni. Domvik papjai szigorúak, és az inkvizíció erõs.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.04.19. 11:01

(Somuris)

- Ez esetben ha elindulunk, követnie kell a nyomunkat, méghozzá viszonylag szorosan, hiszen ha jön egy jókora szél vagy havazás, hamar eltünteti a hóból a lépteinket. Ha kiértünk a városból, tennünk kellene egy kis kitérõt. Ha egy behavazott ösvényen egyesével megyünk, az teljesen logikusnak tûnik, hiszen minek taposnánk ki olyan széles utat magunknak. Viszont így jóval nehezebb megállapítani, hányan járták azt az ösvényt. Ha egy alkalmas helyen - ahol elég jól el lehet rejtõzni - valaki, mintha csak a dolgát végezné, tesz egy kitérõt, majd visszalép az ösvényre, mintha továbbmenne, az õ lábnyomain a csapat egy ütõképes része óvatosan egy rejtekhelyet kereshet, és észrevétlen szemmel tarthatja az ösvényt. Igy talán szembesülhetünk az üldözõvel, és nem csak menekülnénk elõle. Szerintem ha elég erõs lenne mindõnk ellen, már holtak lennénk. Szóval érdemesebb lenne szembenézni vele, mint éjszakai szállásunknál virrasztva várni, mikor lep meg valakit.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.04.19. 16:48

-Oh. -mondja Castor. -Hát ez gyakorlatilag világításra, tûzgyújtásra használt olaj...akarom mondani alkohol... A spiritusz a növényekben lévõ keményítõbõl és cukorból erjesztéssel állítható elõ. Ha így már ismerõs... (Herbalizmus Af. van nekem.//Off: azt hogy bioetanol csak nem mondhatom...:)// ) Ha nedves fát kell gyulladásra bírni jól jön.-mondja a férfi.
Rendben beszerezném én, de tolmács kell és pénz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.04.20. 11:14

//Alauronra várok és akkor folytatom//
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.04.20. 20:48

(Hanas)

-Azt mondom, rég lekéstünk már arról, hogy félrevezessünk bárkit is. Pontosan tudják mennyien vagyunk, és kik. A havon való oda-vissza járkálás helyett jól el kellene vennünk a kedvüket attól, hogy utánunk jöjjenek. Talán a kapus embert meggyõzhetjük arról, hogy ne engedje õket utánunk? Azzal leráznánk õket örökre. Az a spiritûz ritka jó fajta olaj lehet! :)
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.20. 22:09

-Jó ötletnek tartom, hogy Somuris ötletét és Hanasét ötvözzük...Még ha igaz is, hogy tudnák, hanyan vagyunk, elriaszthatnánk õket azzal a móddal, ahogy a dalnok mondta. Vincent uram, mit gondol róla? És segítene majd a testõrömnek boldogulni a vásárláskor?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.20. 23:15

Vincnet

-Épp ajánlkozni akartam, de ön gyorsabb volt és megelõzött kérdésével. Ugyhogy ez a legkevesebb amit megtehetek Castor. Egyébként, nem vagyok katona, nem igazán értek a vadászat mesterségéhez, de mire gondolt az alatt, hogy ötvözzük a terveket? Egyébként, szerintem aki követ minket az mindnet jól tud rólunbk, ugyhogy meglepetést nehezen tudunk neki okozni szerintem.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.21. 10:10

-Úgy értem-*folytatta a donna*-hogy jó lehetõséget látok abban, hogy elvegyük az üldözõink kedvét a további zaklatástól. S hogy mindent tudnának rólunk? nem, ebben nem bízom annyira-*lett titokzatos s hol Tiára, hol a dalnokra pillantott.*-Szerintem képesek vagyunk meglepetést okozni nekik, olyat, hogy attól le lesz törve a lelkesedésük és a magabiztosságuk. Kérdés az, hogy akkor ezt szögezzük le jobban, vagy bízzam rátok vagy vessük el?
*A rátoknál Tiára és a dalnokra nézett.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.04.21. 12:08

(Somuris)

- Ha mindenható az ellenségünk, aki minden gondolatunkat tudja és mindent lát, ami körülöttünk történik, akkor itt áshatunk egy gödröt és kitûzhetjük a fejfánkat. Ne misztifikáljuk a dolgot. Nagyon ügyes és erõs az üldözõnk, de nem hiszem, hogy mindenható lenne. És már eléggé unom, hogy mint a marhák a vágóhídon csak megyünk és várjuk, hogy lecsapjanak ránk.
- Ha feltételezzük, hogy mondjuk néhány jó nyomolvasó és rejtõzködõ alak van a nyomunkban, kiszúrhatunk velük. Egyedül viszont nem vagyok képes megoldani a dolgot, szóval beszéljük meg mit tegyünk vagy lépdeljünk tovább a vágóhíd felé...
- Teljesen mindegy, mit tudnak, csak annyit kell megoldanunk, hogy egy eléggé kihalt, sûrûn behavazott vidéken ne tûnjön föl, hogy a csapat kettévált és csak a fele ment tovább. Mindezt néhányszáz méteren csupán. Ha ennyit nem tudunk megoldani, akkor tényleg nem vagyunk többek harcosnál, akik a csatamezõn számolatlanul vérezik öszze az áldott földet.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.21. 12:52

Vincnet

*Tudomásul vette és õrül is neki, hogy a tervezésbõl nem kell kivenni a részét. Ebben még nincs nagy tapasztalata, hogy hoyg kéne lesbõl levadászni az ellenséget. Õ csak nyílt szinen tudna mit kezdeni vele, de tudja, hogy akkor nem tudnának farkasszemet nézni üldõzõjükkel.*

<Egyedül vagy kevesen van aki a nyomunkban jár, így szemtõl szembe nem mer harcolni, használjuk hát ellene a saját fegyverét. Nem túl becsüéetes, de nincs más választásunk, mert máskülönben örrökké sandíthatunk a hátunk mögé.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.04.21. 18:31

(Hanas)

-Én csak azt mondtam, hogy tudják hányan megyünk, talán hogy kik is vagyunk, vagy legalábbis egy részünkrõl. Hogy rajtuk tudunk e ütni az elválik, de ha valahol sikerülne akkor szívesen megmutatnám nekik, hogy legközelebb az apjuk tetves bökõjén próbálgassák a késüket. Én benne vagyok,hogy egy alkalmas helyen majd megadjuk nekik a jussukat.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.04.22. 19:51

Castor azért volt csönben mert nem aarta vásárlásra hívó kérésekkel nyaggatni a lovagot, míg tart a kupaktanács.

-Akkor elkísérne Vincent? Be kellene szerezni pár dolgot, mivel nem tudok shadoniul írni segíteni kellene a lista megírásában is.

A dwoon az alábbiakat akarja beszerezni:

-három öl száraz tütifa (a lovakra fel lehet kötni)
- tûzszerszám
- száraz tapló
- 1 l spiritusz
- viaszosvászon
- õrült kávé, tealevél, cukor
- bádog, vagy rézbögre, amiben melegíteni is lehet (védõital kell a hidegben)

Ha lesz lehetõségünk falvakban éjszaázni és nem kell a hóban aludnunk, akkor úgy érzem, ennyi elegendõ lesz.

- Messala nagyjából öt ezüstnek megfelelõ pénz kellene.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.22. 20:11

A donna kicsit megütközve nézett a dwoonra.
-Azt hittem, te is kiveszed majd a részed a tervezésbõl. Attól, hogy Somurisra és Tiarrenre néztem, nem azt jelenti, hogy csak bennük gondolkodom...De ha nem akarsz hozzászólni és inkább mennél azonnal vásárolni, menjél csak...-matataott az asztal szélével.
-Szóval...-*sóhajtott mint akinek nyomja valami a szívét*-mennénk egy elhagyatott havas helyen...Aztán egy ponton valaki vagy valakik leválnának tõlünk, üldözõink hátába kerülnének és ártalmatlanítaná õket?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 122 / 167 • 1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...