• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sub rosa

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 119 / 167 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 167

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.04.10. 17:38

(Somuris)

- Az erdõben találtunk rá, valaki megtámadta. Idehoztuk és elláttuk a sebeit. Sajnos nem képes megszólalni, pihennie kell. Jó favágók siettek a segítségére, de nem tudták megvédeni, õk is súlyosan megsérültek, de talán többet tudnak mondani. Sajnos mi ennyit tudunk csupán.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.10. 17:43

Résztvevõk: Mindenki

-Mit tudnak még a támadókról? Hányan voltak? Mivel utaznak? Támadási indíték? A nõ provokálta õket, vagy csak útonállók lettek volna?
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.04.10. 20:59

(Hanas)

Jelenleg nem tehet sokat a katonákat a társaira bíza, mint már annyiszor.
<Ha nem kérdeznek, nem monok semmit. Túl sokminden történi egyszerre. De legjobb lenne megkérdezni Trixit, szerencsétlent, hogy egyáltalán utánukeredjünk-e, vagy menjünk a Felföldre? Ha így teszünk beérhetjük Skevolát, vagy hogy is hívják azt a...ahh felesleges düh, egyszer megöl, vagy a sok bagó lesz az? Még mindig jobb, mint te Skevola...hol vagy, mond? Elérted már a Távolbaröpítõ Ajtót? Megyek utánad, és megtalállak! >
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.04.11. 8:32

(Somuris)

- A favágók szerint beszélgettek, amikor a támadók megérkeztek és szó nélkül nekiestek. Bár azt gondolom, aki egy nõt akár provokálásra is megcsonkít, az nem harcos, hanem aberrált gyilkos. Gyakran történnek hasonló esetek errefelé? A város egyik felén orgyilkosság, a másik szegletében... - Trixire néz és nem folytatja. A füle hallatára nem akar a továbbiakban csonkításról beszélni. Elég lelkierõt igényel, hogy a tényekkel szembenézzen, nem kell még a szemére is olvasni. Amint lehet, továbbállunk innen. Gyilkosok járják e földet.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.11. 12:18

Vincent és Hanas leülhet, de a fogadós és a helyiek izgatottan összedugták a fejüket, elkezdték kitárgyalni az eseményeket.
A kapitány méregetni kezdte a donnáékat

-Mióta maguk idejöttek, halmozódnak a bajok. Amondó vagyok, maguk miatt történnek itt, még ha nem is maguk teszik. Így amint lehet, megkérem önöket, távozzanak a városból. Ha kérnek papot, hívathatom, s talán tehet valamit társnõjükért. Most pedig szeretném, ha a fogadót nem hagynák el a mai napban. Amintmegtudunk valamit, biztos, hogy jelentkezünk. és ha valahol sántít a maguk története, ígérem, lesz következménye. Donna, ebben az esetben legyen bár nemesen született, elõ tudok olyan bíróságot állítani, ami elõtt ön is megjelenhet, ha szükségeltetik...
Messala állta a férfi tekintetét.
-Nincs miért felelnem, áldozatok vagyunk.
-De felbújtók még lehetnek. Ajánlom magam!
A kapitány távozása komor volt, ezt Vincenték is láthatták. Trixi fáradt volt, vizet kért mutogatással, de aztán elsírta magát. Hogy nyeljen, ha nincs nyelve?!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.11. 12:21

Vincnet

-Na Hanas most mi legyen, meg vagyunk lõve itt tart minket a kapitány, nagyszerû. A fenébe. Nem veszíthetünk még több idõt, de mégis meg kell várni amíg Trixiana felépül, nem jó ez így sehogy se.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2007.04.11. 14:37

(Somuris)

Miután a kapitány kiment:
- Trixit fel kell készítenünk, ha innen kiebrudalnak minket, minél kevésbé legyen fájdalmas.
Trixihez:
- Talán van még pár kenõcsöm, ami jót tesz, fõleg ha közben tudsz aludni. Minden rendben lesz. A felföldi papok csodát fognak tenni veled, csak szedd össze magad, hogy odajussunk.

*Bár magam is elhinném ezt... Sajnos sokat nem tudom vigasztalni, hisz tényleg szörnyû helyzetben van. Talán felföldön segíthetnek rajta.*

A donnához:
- Az emberedhez el tudunk jutni feltûnés nélkül? Mehetünk akármikor?

//Trixi végülis mit írt a levegõbe? Nem derült ki?
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.11. 15:10

Vincnet

*Miután a katonák távoztak, õ is csatlakozik a ksi csoporthoz, és hallja a dalnok szavait.*

-Miféle embere van erre önnek, hölgyem, és mi volt ez a támadás, amirõl ugyérzem önök tudnak egyet s mást? Jó lenne, legalább is számomra megnyugtatóbb, ha engem is informálnának, ezekrõl az apróságokról.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.04.11. 18:51

(Hanas)

- Nincs vész VIncent lovag! Szkevola jár az én fejemben is, de elkapjuk, emlékezz arra amit a kislány mondott. Õ is arra tart amerre mi fogunk menni, a Messzeröpítõ Ajtókon át. Arra kell menünk, nekem se tetszik, sõt szerinted a lovak, hogy viselik majd? Nem is tudom mit fognak szenvedni szegények!

Besétál a lovaggal a többeikhez.
<Nagyszerû, tehát nemsokára indulunk is tovább. De vajon milyen emberrõl beszélt Somuris?>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.11. 19:34

Tia nem tudott idõben az íráshoz eszközt adni Trixinek, így legyintett és nem kísérletezett vele, hogy a levegõbe írjon. (író mozdulat = nem írt is, hanem kért hozzá holmit)
-Jó, pihentesd le az ágyába, kérlek, és ... hegedülnél neki? Hogy... felvidítsa. -*kérte csendesen a donna a dalnoktól.*
-Fõzetek neki levest és remélem belé tudjuk diktálni. Bár hogy nyelni hogy fog...-*sápadtan megrázta fejét-
-Innom kell, mégpedig bort...Ember? Én arról beszélek, aki a kapunál van...De hogyhogy hirtelen beleegyezik? Nem érzi hite ellen valónak ezt a fajta utazási módot? A lovakat magukra bízom, majd kiderül, hogy bevezethetõk-e vagy sem...
A donna elhagyta a szobát. Trixi visszavonult a maga szobájába, mert eddig a donnáékéban történt az ellátása. magába zuhant, levette a vértjét nehezen -segítséggel könnyebben- és aztán befeküdt háton az ágyába, s könnyes szemmel nézte a mennyezetet. Megtört.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.04.11. 19:39

Vincent

<Jól kifakadt a nõ, de mondjuk mindne oka megvan rá, most inkább hagyom, hogy a tetsõr foglalkozzon vele, inkább félre vonulok, én is egy kupa borral.>

*A lovag bemegy a szobályába megszabadul vértjétõl, és megy rendelni egy kupa bort, majd az egyik donnától távol esõ asztalhoz ül.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.04.11. 21:23

Castor -jobb híján - követi a munkaadóját az ivóba. Lépés távolságot tartva, fancsali képpel baktat Messala mögött.

<Hát ez a családi tragédia most nem hiányzott! És ha most Messala ment volna levegõzni!? :shock: Akkor most õ feküdne az ágyban összetörten, nem Trixi. Tán még el is vetélne! Vagy mi lett volna ha hasbaszúrják- gondolt egyre sötétebbeket a dwoon- ...Trixi erõs nõ...de...remélem nem kezdi el felvagdosni az ereit...>
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.12. 11:26

Résztvevõk: Castor, Hanas, Vincent

Mivel lassan vacsorára járt az idõ, akár harapnivalót is rendelhettek maguknak. Messala csendesen iszogatta borát, nem vedelt. Castorral megosztotta gondolatait:
-Hát jó, holnap el kell indulnunk, akár jól van a testvérem, akár nem. Hacsak a törvény nem gördít elénk akadályt. Lovon fog tudni jönni. Fél napos út vezet a kapuig. Az nem sok. Aggódom amiatt, hogy akik ezt mûvelték vele, méga környéken vannak. A felföldre Trixianna eretnek iratért megy, meg akarja szerezni és az egyház kezébe tenni. Akik a nyomukban járnak, pont ezt szeretnék nem megtörténni hagyni. Valami nyamvadt de szívós szekta tagjai. Nekem csak ennyit árult el...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.04.12. 16:50

Hát...mindenesetre ahhoz elég combosak voltak, hogy megnyomorítsák a testvéredet, és kinyírjanak egy papot...legalábbis valami ilyesmire emlékszem mikor otthonodaban Ber Tannedában kimentünk eléjük a kikötõbe...nem akkor is valami papgyilkosság miatt állt a bál?

- Nem tudom nekem nagyon is "hosszúkéses" galerinek tûnik. Eretnek iratok, papgyilkosság, orgyilkosság a folyóparton... meghogy itt a felföldön vannak külön papok, meghogy Trixi nem hisz a Hétarcúban - sorolta castor a furcsaságokat, amit nem értett - Messala; Shadon akkor nem egyistenhítû orság? Én nem akarom itt most a vallásotokat...vagy legalábbis az egyházi szervezetét minõsíteni...de az alapján amit átéltem és tapasztaltam, mióta Shadonban vagyok...-vakargatja a fülét, hogy kéne úgy mondani, hogy ne sértse a nõ vallási meggyõzõdését...-nekem ez az alma férgesnek tûnik...nagyon szép piros, meg érinthetetlen, de a csõsznek nem a kívûlrõl jövõ kártevõk ellen kéne féltenie, hanem azoktól a férgektõl, akik belülrõl már rég megrontották húsát, izét, zamatát.
Nálunk ismeretlenek a szekták, meg az áttérés...igaz, mi kis ország vagyunk, nem akkora birodalom mint Shadon, de ha egy nép elveszti az identitását, az összetartozás-tudatát..., az elõbb utóbb belürõl roppan össze, mint a szúette fák...
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.04.12. 20:42

Résztvevõk: Castor

//Castor, nem hiszem hogy a karid olyan mûvelt és tanult ember, hogy afféle szavakat használ, mint identitás, vagy felméri az olyan mélységeket, mint összetartozás-tudat :) //

-Mmm...Nem fogalmaztam mindent a valóságnak megfelelõen. Tudod mit gondolok én? Hogy igen, nem kezdõkkel van dolgunk. Hanem olyanokkal, akik nem törõdnek azzal, mit szabad csinálni egy nõvel is mit nem. Bármeddig elmennek, amíg akarnak, semmit és senkit nem kímélve. Vallási szektáról van szó. Mert vannak szekták. Nem mindenki néz arra jó szemmel, hogy Domvik papjai jó anyagi helyzetnek örvendenek és megbecsülésnek s hogy kezükbe sok államügyi szál fut, míg hívei néha csak répalevesen és kenyérhajon élnek. De egy szektának kevesebb is elég, hogy belekössön a vallásba, nem tetszik neki valami, véleményéhez társakat kerít és már kész is az ellenállás. Bár ez bûn, eretnekség s minden shadoninak kötelessége az ilyeneket besúgni, mert jutalom jár érte s a törvény nagyon-nagyon régóta azon munkálkodik, hogy felszámolja az ilyen bujtogató, szentíráskiforgató elemeket, mégis maradnak csírák, amiket nem tépnek ki a földbõl, s legfeljebb helyet változtatnak, ahol újra kihajtanak. Igen, ez egy nagy ország, s vannak zugai, ahol az egyház keze nem olyan erõs, mint ahogy sokan, az ország lüktetõ szívében hiszik. A Felföld önmagában egy ilyen zug. De még mekkora. Mielõtt Domvik hite elterjedt volna, egészen más vallást követtek itt a lakosok. Annak maradványa még a mai napig él Trixianna hazájában. Ott a régi papság még megtalálható, a régi hitet ápolják, gyakorolják. Ott azért nem erõs a nagy egyház karja. Próbál, egyre csak próbál betörni oda, hogy az elméket s szíveket megnyissa urunk felé, de a lakosok makacsok, ragaszkodnak hagyományaikhoz, õseik hitéhez s aki oda téríteni megy, karóba húzva végzi. Olyan, mintha...a Felföld politikailag Shadonhoz tartozna, de vallásában nem. Gondolom a te országodban sem veregetnék hátba barátságosan a térítõket. No, ezt a szekták is tudják. Hát nem az ilyen hely a legalkalmasabb arra, hogy megbújjanak?! Persze ez csak feltételezés... és sajnálom, hogy nem egy tökéletes, gáncsnélküli országból lesz való a te arád, de tudod nem mindenhol mûködnek olyan kitûnõen a dplgok, mint nálatok. Légy büszke rá, hogy felétek ilyen baj nincs, de ne vesd a szememre a magunk nyomorát mert sértesz! Mióta is vagy itt? Talán egy hét? kettõ? A hajón való ringatózás nem számít. Ott csak halak meg sirályok vannak. Én itt születtem, éltem le eddig 30 valahány évet, erre te idejössz, s pár napra alapozva kimodnod ítéleted? Ez több mint vérlázító! Vajh mi lenne az én jussom, ha hasonlóan elmarasztalóan nyilatkoznék ennyi idõ után a TE hazádról? Nem dühítene? Nem sértene vérig? Nem akarnál szájba vágni?
Úgy tûnik a feszült helyzetben Messala megtalálta, kin vezetheti le feszültségét...Megint a szerencsétlen dwoonon, aki újra belenyúlt a darázsfészekbe.
-Ha úgy érzed, te tudod a megoldást, s hogy hol miben a baj, mért nem járulsz királyunk elé hogy megmond neki?! Mért nem kérsz meghallgatást a nemesség tanácsa elõtt? Mért nem ereszted ki hangod a szentatya városában, hadd tudja mindenki milyen kis cafat ország vagyunk?! Argh!!!-*fulladt sikolyba a vége. Úgy felpörgette magát a nõ, hogy arca kikpirult, szemei fénylettek, keze ökölbe szorult. Csend lett a tavernában. Vincent lovag és Hanas egy fúria születésének volt tanúja. A donna nem ért ewgy ujjal sem a testõrhöz hanem kiviharzott az ajtón. Vagy legalábbis megpróbálta. Ami se nem ésszerû, se nem ez a megoldás. Lassan Castor elõtt világossá válik: a donna nagyon érzékeny, ha a hazáját csesztetik s becsmérlik. Büszke arraa földre, ami felnevelte, mérhetetlenül az. Ahogy egy dwoon is a magáéra. Ahogy Castor sem tûrné, hogy unióját egy szóval is befeketetítsék...Akkor sem, ha amit mondanak, nem mentes a valóságalaptól...S ez úttal ez valóban eljutott a férfi agyába s a férfiúi büszkeség háttérbe szorult de ezáltal nem hunyászkodott meg. A megértés egy szikrája férkõzhetett a férfi amúgy kemény fejébe...*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2499 hozzászólás • Oldal: 119 / 167 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 167

Vissza: Régi Kalandok...